Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 30.04.2016 klo 11.05.

 1. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Aika pitkälti jotain tällaista oli itsekin kirjoittamassa. Nashville oli vain jostain syystä ajoittanut kisakuntonsa paremmin ja oli kaikilla osa-alueilla parempi.

  En edes jaksa muistaa, mitä mieltä tarkalleen ottaen esim. Toewsin sopimuksesta olin, mutta ihan ensimmäisenä ei tullut mieleen, että rahat takataskussa se olisi juuri kapteeni, jonka taso laskee heti kuin lehmän häntä. Syitä heikkoihin esityksiin on toivon mukaan joitain muitakin kuin tuo iso rahapinkka, kuten @Lico vähän avasikin. Kane taas on mielestäni aika pitkälti ollut tuon rahan arvoinen, jos näitä paria (megasopimus)kautta katsoo kokonaisuutena.

  En jaksa minäkään millään uskoa, että Q on lähdössä minnekään yhden epäonnistuneen pudotuspelisarjan vuoksi. Eiköhän siihen lähtöön vaadita kuitenkin pari kautta, jolloin jäädään kokonaan pleijareiden ulkopuolelle. Se onkin sitten kokonaan toinen asia, olisiko tuollainen liike järkevä. Nyt on toisaalta nähty tällä kaudella ihan uudenlaista Q:ta, kun junnuja ei ole pystynyt penkittämään/heittämään poppariosastolle ensimmäisen virheen jälkeen ja vastuuta on annettu myös junnuille.
   
 2. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Näin ulkopuolelta katsottuna Chicagossa on mielestäni hieman "kingsiytymistä" havaittavissa. Menestystä on tullut monta vuotta jokseenkin samalla reseptillä, mutta nyt pari vuotta putkeen on tullut seinä vastaan liian aikaisin. Kun joukkueen palkkarakenne on se, että viiteen pelaajaan on uhrattu noin puolet palkkakatosta, niin näiden pelaajien on luonnollisesti pakko onnistua. Vaikka tämän ja viime kevään otanta Chicagon osalta playoffeista on lyhyt, niin 10,5 miljoonan miehet löytyvät kuitenkin joukkueen sisäisen pistepörssin sijoilta 1. ja jaettu 2. Sinänsä kärkimiehet ovat siis johtaneet edestä, mutta eivät riittävän hyvin. Voihan toki olla, että tuohon 10,5 miljoonan huutoon ei oikeasti voi edes vasta, kun palkkarakenteen ollessa tuollainen ei taustalta ole välttämättä ihan hirvittävästi tulossa apuja.

  On siis selvää, että noiden ELC-sopimuksella pelaavien on ensi kaudellakin pelattava korkealla tasolla, sillä Hawksilla ei ole mitään saumaa naarata vapailta markkinoilta ainoatakaan isoa kalaa. Olisihan se aika chicagomaista, että tuo paatti tuosta käänetään jollain näppärällä tempulla, mutta en välttämättä ihmettelisi, vaikka olisi jokunen laihempi vuosi tulossa. Kynnys tähtien treidaamiseen on kuitenkin varmasti todella kova, enkä ihan rehellisesti sanottuna usko, että noin 60 pisteen ja 10,5 miljoonan Toewsille tai melkein 7 miljoonan Seabrookille olisi ottajia ihan jonoksi asti.

  Uskoisin, että valmentajaa vaihtamalla voisi saada miljonäärejä heräämään kohmeesta, mutta liekö kellään cojoneksia antaa Q:lle monoa. Tietysti tuo joukkueen rakennekin hieman vaikuttaa, sillä nykyinen runko ei ole lainkaan jonkun Sutterin pelikirjaan sopiva, joten ei sinne ihan ketä tahansa nimekästä koutsia kannata vaan vaihtamisen ilosta hankkia.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Hyvin on niputettu nykytilanne peilaten tulevaisuuteen varsinkin @secord :lta. Ei oikein yhtään lisättävää.

  Tarttee hetken kyllä happea tästä, varmaan sunnuntaina availen sitten uutta kausiketjua. Toki joku muu voi myös ketjun halutessaan jo avata. On kuitenkin niin tyhjä olo tällä hetkellä, vaikka kesästä on tulossa jälleen äärimmäisen mielenkiintoinen.

  Koen ainakin itse tarpeelliseksi purkaa tuntemuksia sekä mielipiteitä muiden nähtäville, vaikka paljon kritiikkiä olenkin saanut siitä kuinka nopeasti kausiketjut on avattu. Mulla vaan se tauko jääkiekosta ja Blackhawksista ei oikein paria päivää pidemmäksi pääse.
   
 4. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Jatka vaan tuolla innolla @Lico !

  Sieltähän tulee piakkoin jo mielenkiintoinen NHL Draft tilaisuus 23-24.6.2017 United Centerissämme.
  NHL.com Draft rankings alkuun tutkittavaksi.

  katso liitettä 7139
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kiitos tosiaan @Lico aktiivisuudestasi ja toivottavasti jaksat jatkaa samalla innolla jatkossakin. Henkilökohtaisesti motivaatio kirjoittamiseen on ollut kateissa jo pidemmän aikaa, mutta ehkä se sieltä vielä joskus syttyy uudestaan. Kun on menestystä tullut, niin jotenkin ollut siitäkin niin ähkyssä ettei oikein ole löytänyt otetta aiheille.

  Jonathan Toewsista vielä sen verran, että ei varmaan tule koskaan yltämään sille tasolle jolla tuo 10,5 miljoonaa olisi hyväksyttävissä. Mutta todettakoon taas ja sen verran tuohon aiheeseen, että kannattaa nyt muistaa koska tuo (tai nuo) sopimukset sorvattiin. Yleisesti tuolloin uskottiin palkkakaton nousevan vielä jopa 100 miljoonaan lähivuosina. Näin jopa kaikkien arvostama Bob McKenzie kirjoitteli. Ja edelleen sekä Toews että Kane olisivat UFA:na saaneet varmasti vapailta markkinoilta vielä enemmän. Mitään suurta alennusta eivät tosiaan joukkueelle antaneet, mutta hyvä agentti sorvaa asiakkailleen hyvät sopimukset. Pat Brisson teki työnsä hyvin tuolloin.

  Uskon Toewsilla olevan hyviä pelivuosia vielä jäljellä eikä pari heikompaa kautta tarkoita sitä, että ne taidot olisivat sieltä lopullisesti mihinkään kadonneet. Ei taida olla ensimmäinen supertähti tai lätkän pelaaja ylipäätään, jolle tulee heikompia kausia urallaan. Tälläkin kaudella nähtiin kuitenkin sitä, mitä parhaimmillaan voidaan häneltä odottaa, kun Toews valittiin helmikuun pelaajaksi ja koko joukkue oli aivan omalla tasollaan tuolloin. Aivan tuohon tahtiin ei nyt koko kautta pysty kukaan vetämään, mutta jos nyt löytyisi se taso joltain tuolta ja sen heikomman väliltä.

  ***

  Mainittakoon nyt tähän rakoon vielä, että Alex DeBrincat ja Erie Otters jatkaa vahvaa menoaan OHL:n pudotuspeleissä. London Knights tippui tiukan väännön jälkeen seitsemännessä pelissä ja läntisen finaaliavauksessa Erie peittosi Owen Soundin 6-1. DeBrincat jatkoi tehoiluaan tehtyään 1+2 ja näillä pisteillä valittiin ottelun kakkostähdeksi. 12 pudotuspeliottelun jälkeen DeBrincat johtaa pistepörssiä 7+18=25 pisteillä. Mielenkiintoista nähdä miten pienikokoinen laituri tulee pärjäämään NHL:ssä vai pärjääkö ollenkaan? Potentiaalista ei jää kiinni, mutta toki tuo koko on pieni kysymysmerkki.
   
 6. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Tässä Stanin kommentteja Predators sarjan päätteeksi. Linkkiä juttuun.

  "I'm completely disappointed. It's unacceptable to be where we are today. I'm frustrated, I'm angry. ... Complete failure."

  "We did not even come close to reaching the standard we have set. And that’s unacceptable. ... Not close to good enough."

  "That starts with me. I need to be better. There's no doubt about it. I can promise you I will be better."

  "Joel is our head coach. He will continue to be our head coach. And Joel and I will work together to make sure this never happens again"
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 20.01
 7. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Eihän tuota voi mitenkään kiertää, että Toewsin ja Kanen sopparit ovat nykyisten palkkakattonäkymien valossa järjettömiä. Toki NHL-pelaajien palkat ovat tavallisen palkansaajan näkökulmasta ylipäätään älyttömiä, mutta ehkä siihen keskusteluun ei kannata ryhtyä.

  @secord tuossa avasikin, miksi nuo sopimukset olivat syntymähetkellään jossain määrin ymmärrettäviä ja niin sanotusti markkinahintaisia. Nostan myös sellaisen näkökulman tähän, että 90-luvun jälkimmäisellä puoliskolla Hawks-kannattajana sai tottua siihen, että kitupiikki-Wirtzilla meni joukkueen tähtien kanssa poikkeuksetta sukset ristiin epäonnistuneiden palkkaneuvotteluiden seurauksena. Niinpä yksi kerrallaan belfourit, roenickit, cheliokset ja suterit menetettiin muihin seuroihin joko pakkotilanteessa huonoilla kaupoilla tai vapaina agentteina ilman vastinetta. Ja kun silloinen viittä vaille kannun voittanut menestysrunko räjähti maailmalle, seurauksena oli noin kymmenen vuotta kestänyt pimeä keskiaika. Chicagossa ei varmasti halua kukaan nähdä tuota enää ikinä, vaikka Wirtz-vainaalla olikin tavallaan järkevä ajatus hillitä pelaajien palkkojen nousua. Muut omistajat eivät vaan olleet silloin mukana samassa veneessä.

  Jossain vaiheessa mahtisopimuksen antaminen näytti isommalta riskiltä Kanen kohdalla kaukalon ulkopuolisten asioiden vuoksi. Kaksi edellistä kautta ovat kuitenkin muuttaneet asetelmat päinvastaiseksi kaukalossa syntyvän tuloksen perusteella.

  Etenkin kaiken voittaneen Toewsin motivaatiota on kyseenalaistettu kahden keskinkertaisen kauden jälkeen. Jos kyse on pitkän ja ison sopimuksen tuomasta laiskistumisesta, mihin suhtaudun syynä edelleen erittäin varauksella, en ole ihan varma, että lopputulos olisi sen erilaisempi, vaikka sopimuksen caphit olisi vaikka kehutun Stamkosin sopimuksen tavoin muutaman miljoonan halvempi. Toki silloin olisi pari miljoonaa enemmän käytettävänä muihin pelaajiin, mutta kyllä Hawks kaipaisi siinäkin tapauksessa joukkoja edestä johtavaa kapteeniaan.

  En tiedä, mistä Toewsilla kiikastaa, mutta jotenkin hänen luonnetta näinä kausina oppineena, on todella vaikea ajatella homman johtuvan motivaation puutteesta. Toki jos Toewsin kaltaiselta taistelijalta sammuu hommaan intohimo, niin on ihan sama, vaikka tilille tulisi 100 miljoonaa kaudessa. Ja myytisiä mittasuhteita lähestyvästä maineesta huolimatta kyse on kuitenkin kolmissakymmenissä olevasta ihmisestä, jolle fysiikka ja kaukalon ulkopuolinen elämä asettavat omat rajaehtonsa siinä kuin kenelle tahansa. Siinä missä tavallinen jamppa kuittaa tilinsä nihkeämpinäkin kuukausina ihan samalla tavalla, NHL-joukkueen franchise-pelaaja saa lukea heti spekulaatioita lehdistä.

  En ole kovin yllättynyt, jos seuraavan työehtosopimuksen myötä sopimusten maksimipituutta pudotetaan muutamalla vuodella.
   
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Hawksilla oli tietysti aikoinaan vaikea tilanne Toewsin ja Kanen kanssa. Todella suuri riski tehdä samaan aikaan kaksi suurta sopimusta. Toisaalta jos Bowman olisi valikoinut, niin helppo nähdä, että Toews olisi pidetty ja Kane treidattu. Vielä sinä kesänä kun sopimuksen alkoivat, eli vuosi sopimusten tekemisen jläkeen, Kanen treidaamisesta oli jonkinlaisia huhuja. Niin ne tilanteet muuttuvat nopeasti.

  Itse näen kuitenkin niin, että Seabrookin sopimus oli sitten jo liikaa. Hawksilla oli jo tukku isoja ja pitkiä sopimuksia, vaikka Hossan ja Keithin sopimukset ovat aika maltilliset, ja Seabrook oli ikänsä puolesta sellainen, jonka olisi voinut päästää pois. Liian paljon, liian pitkäksi aikaa, liian vanhalle pelaajalle. Bowman teki cup-päissään virheen ja antoi palkinnon rakastamalleen pelaajalle. Ei järjellä, vaan tunteella.
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Nämä on näitä, mutta Toews itse eilen tuli maininneeksi muuttavansa harjoittelurutiinejaan tulevana kesänä ja haluaa pelinsä olevan enemmän speed & skill-tyyppistä, jota pelaajatyyppinä edustikin pari vuotta sitten suht kohtalaisella tasolla. Toki siihen päälle Kapteeni oli aivan törkeän kova kaksinkamppailuissa jota ei ehkä olla nähty pariin kauteen samalla tavalla, mutta ehkä joo se yksi lisäpotku on nyt hävinnyt siitä tekemisestä juuri nopeuden osalta.

  Minäkään en niin huolissani ole Toewsin tulevaisuudesta, mutta kuten todettua, hänen täytyy sitä tasoaan nostaa. Toivottavasti se intohimo ja palo voittamiseen tulee takaisin ja siinä sivussa coren ulkopuoliset pelaajat nostavat tasoaan kesällä ja ensi kauden aikana. Mutta se on sitten seuraavan kausiketjun asiaa, jonka availen tänään.
   
 10. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Henkilökohtaisesti uskon, että nämä pari peräkkäistä pudotuspelipettymystä kääntyvät lopulta Hawksin eduksi, sillä eiköhän nuo tähdet tajua, että voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen.
   
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Brent Seabrook totesi Hawksin pitäneen Predators-sarjaa läpihuutojuttuna, koska media oli kirjoittanut niin paljon siitä miten hyvä joukkue Blackhawksilla on.

  "Maybe we were thinking we were going to walk through it because all the media was talking about how good the #Blackhawks were."
   
 12. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Myös Kane puhui aika samalla tavalla ja totesi, että ehkä runkosarjan jälkeen luulot oman joukkueen iskukyvystä olivat liioiteltuja, kun oltiin saatu useampikin tiukka peli käännettyä eduksemme.

  Tässä Nashville-sarjassa tämän Stanin sopimuspolitiikan lopputulos oli nähtävissä kaikessa karmeudessaan. Jos tulokassopimuksella tai muutoin halvalla sopimuksella pelaavat eivät onnistu, niin jälki on tämän näköistä. Nämä kalliit syömähampaat pystytään pelaamaan pois tai ovat huonoja ja jos muualta ei maalintekouhkaa tule, niin näitä sarjoja on vaikea voittaa. Hyökkäykseen on ihan mukavia palasia pontentiaalisesti tulossakin, mutta puolustuksen osalta näyttää aika heikolta.
   
 13. ProCoach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Oilers, Arsenal