Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 30.04.2016 klo 11.05.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Minulle ei ollut niin tärkeää saada itse aloittaa uutta kausiketjua, mutta kiitos mukavista sanoista mm. @reme :lle. Toivottavasti tämä avaus hieman edes kutitti odotusten rajaa.

  ***

  Uusi kausi, uudet kujeet.

  Chicago Blackhawksin kesäloma alkoi pitkästä aikaa jo huhtikuun puolella, kun St. Louis Blues mursi kirouksensa viimeisen kolmen kauden ajalta ja eteni Läntisen konferenssin välieriin. Purin viime kauden ketjuun kuluneen kauden omalta osaltani aika keveästi, joskin jokaiselle Hawksissa kautensa lopettaneelle pelaajalle annoin henkilökohtaiset arvosanat sekä kommentit. Ajattelin, että olisi huomattavasti fiksumpaa analysoida vanhassa ketjussa viime kautta, jotta myös tämän ketjun avaus olisi selkeä. Linkin takaa pääsee suoraan vanhaan ketjuun ja viestiini, jossa aloitan kauden purun.

  Linkki: http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/chicago-blackhawks-2015–2016.61704/page-80#post-6477113

  Ja sitten tulevaan kesään ja offseasoniin. Loma on alkanut suurimalla osalla, joskin muutama kaveri esiintyy kevään maailmanmestaruus-kilpailuissa (ainakin Artemi Panarin (Venäjä), Erik Gustafsson (Ruotsi), Ville Pokka (Suomi), Tyler Motte sekä Vinnie Hinostroza (Yhdysvallat)). Artem Anisimoville ilmeisesti suoritetaan jonkinasteinen operaatio leikkauspöydällä, Marian Hossalla polvivaivaa sekä Teuvo Teräväisellä olkapään kanssa ongelmia. Varmasti on muillakin pieniä vaivoja, mutta tuossa ne suurimmat eli aika vähällä selvittiin.

  Pitkä kesä tekee hyvää kokeneemmille sekä paljon viime kausina pelanneille jätkille, mutta erityisesti Teuvo Teräväinen, Erik Gustafsson, Trevor van Riemsdyk sekä muut nuoremmat pelaajat hyötyvät kesälomasta erittäin paljon, ainakin toivottavasti. Jokaisella nuorella pelaajalla on kehitettävää eri osa-alueilla, joten toivotaan ehjää kesää heille ja mieluisia hetkiä niin jäällä, lenkkipolulla kuin kuntosalillakin.

  Edetäänpäs tässä viestissä sitten tulevaan draftiin. Suurin mielenkiinto kohdistuu tietysti mahdollisiin vaihtokauppoihin, koska Bowmanilla on varaustilaisuudessa käytettävissä seitsemän varausvuoroa, mutta ensimmäinen on vasta kolmannella kierroksella. Mielenkiinnolla odotan, miten Stan tulee käyttäytymään ja kuinka aktiivisesti. Puhtaana arvauksena ja toiveena veikkaan, että Bryan Bickell vaihtaa vihdoinkin maisemaa.

  Kikkailu on tietysti aivan turhaa, jos ei ole tiedossa miltä ensi kauden sopimustilanne sekä palkkakatto näyttävät. On ennustettu, että palkkakatto nousisi lähelle $74 miljoonaa, jota itse pidän tässä avausviestissä sitä oletuksena. Huomioikaa se, kun kritisoitte sekä heitätte omia skenaarioitanne.

  Sopimustilanne tällä hetkellä
  (lähde: http://www.generalfanager.com/teams/chicago-blackhawks)

  Hyökkääjät (9 sopimuksenalaista):

  Jonathan Toews $10,500,000m / UFA 2023
  Patrick Kane $10,500,000m / UFA 2023
  Marian Hossa $5,275,000m / UFA 2021
  Artem Anisimov $4,550,00m / UFA 2021
  Bryan Bickell $4,000,000m / UFA 2017
  Marcus Krüger $3,083,333m / UFA 2019
  Teuvo Teräväinen $894,166 / RFA 2017
  Artemi Panarin $812,500 / RFA 2017 (AAV ensi kaudella $3,387,500m sisältäen bonukset)
  Andrew Desjardins $800,000 / UFA 2017

  UFA-hyökkääjät

  Andrew Ladd
  Dale Weise
  Tomas Fleischmann
  Brandon Mashinter

  RFA-hyökkääjät


  Richard Panik
  Andrew Shaw
  Dennis Rasmussen

  Puolustajat (7 sopimuksenalaista):

  Duncan Keith $5,538,461m / UFA 2023
  Brent Seabrook $6,875,000m / UFA 2024
  Niklas Hjalmarsson $4,100,000m / UFA 2019
  Trevor van Riemsdyk $825,000 / RFA 2018
  Erik Gustafsson $667,500 / RFA 2017
  Viktor Svedberg $750,000 / RFA 2018
  David Rundblad $1,000,000 / RFA 2017

  UFA-puolustajat

  Michal Rozsival
  Christian Ehrhoff
  Jay Harrison

  Maalivahdit
  (2 sopimuksenalaista):

  Corey Crawford $6,000,000m / UFA 2020
  Scott Darling $587,500 / UFA 2017

  Lisäksi Michal Rozsival keräsi bonuksia $100,000 ensi kaudelle sekä tietysti Rob Scuderin $1,125,000 miljoonaa löytyy palkoista. Joten loppujen lopuksi ensi kauteen on sidottu:

  $66,758,460 miljoonaa, kahdeksaantoista (18) pelaajaan.

  Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että muutoksia tulee tapahtumaan ja kesä tulee olemaan vilkas. Twitteristä bongasin taulukon, jossa on jostain syystä laskettu Blackhawksin ensi kauden kokoonpanon olevan kooltaan 26 pelaajaa, jossa täytyy olla virhe. En tiedä mitä tuossa on laskettu, mutta osviittaa se kuitenkin antaa. Linkki taulukkoon: https://twitter.com/HawksBreakdown/status/724813001161883648

  Jos palkkakatto pysyisi kuluneen kauden määrässä, olisi palkkakatossa tilaa n. $4,64 miljoonaa jos ja kun David Rundbladia ei ole haudattu farmiin. Tämä siis minun omien laskujen mukaan, joka saattaa sisältää virheitä, en välttämättä ymmärrä näitä kattoasioita täydellisesti, kun tuota yhdeksää pelaajaa taulukossa halutaan. Neljä pelaajaa on kuitenkin hankintalistalla vähintään, jotta saadaan se 22:n pelaajan kokoonpano.
   
 2. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  So what to do? Mitä minä itse tekisin?

  Huomioikaa, että tässä vaiheessa alkaa omat mielipiteeni sekä ehdotukseni, jotka eivät tietenkään pysy realistisuuden sisällä, muuten olisin todennäköisesti itse manageroimassa Chicago Blackhawksia.

  ***

  Ensimmäisenä tulee mieleen case Dean Lombardi sekä Rob Scuderi. Los Angeles Kings on palkkakatto-ongelmissa, vaikka Lecavalier lupautuikin jo eläköitymään. Bowman sekä Lombardi tekivät pienen palkkakattokikkailun kuluneen kauden trade deadlinella, jossa Scuderi siirtyi Kaliforniaan ja UFA-statuksella Christian Ehrhoff Chicagoon. Bowman joutui pitämään Scuderin palkasta osan, joka kummittelee vielä tulevan kesän Hawksin palkkakattoa (lukemana $1,125,000m). Onnistuisikohan Dean puhumaan ovelana kettuna sekä juristina Robin eläkepäiville, jolloin nuo miljoonat poistuisivat sekä Blackhawksin, Penguinsin että Kingsin palkoista? Totta kai onnistuu.

  Tällä hetkellä tässä skenaariossa tilaa palkkakatossa on vajaat $5,78 miljoonaa. Mitähän voisin tehdä seuraavaksi? No tietenkin kaupata Bryan Bickellin kera prospectien tai varausvuorojen, minne ja mistä ikinä löytyykään ottaja, jolloin se neljä miljoonaa vapautuisi käyttöön. Bowman todennäköisesti laskeskelee kuumeisesti ulososton ja palkan pidättämisen välillä, mutta tässä skenaariossa koko sopimus siirtyy toisen organisaation maksettavaksi.

  Tilanne on siis suorastaan erinomainen. Tässä vaiheessa tietenkin Panarin on signattu pitkään jatkosopimukseen, mutta se ei nyt ole vielä ensi kauden murhe. $9,765 miljoonaa sidottu seitsemääntoista pelaajaan ja tämä sisältää tietysti Rundbladin, joka toivottavasti myös vaihtaa maisemaa, mutta ei kuitenkaan vielä.

  Tällä hetkellä kokoonpano näyttää siis seuraavalta:

  X – Jonathan Toews – Patrick Kane
  Artemi Panarin – Artem Anisimov – Teuvo Teräväinen
  X – Marcus Krüger – Marian Hossa
  Andrew Desjardins – X – X
  X, X

  Duncan Keith – Brent Seabrook
  Niklas Hjalmarsson – Trevor van Riemsdyk
  Viktor Svedberg – Erik Gustafsson
  David Rundblad

  Corey Crawford
  Scott Darling

  Ajattelin nykyistä kokoonpanoa suunnitellessa jo tulevan kauden kevättä, kun ”nuclear option” pyörähtää käyntiin eli Toews pääsee pelaamaan Kanen kanssa. Krüger nousee lopulta jälleen kolmosen keskelle ja saa vierelleen Marian Hossan. Teuvo Teräväinen vetää loistavan kesän ja on kuin uudesti syntynyt uuden itseluottamuksensa kanssa. No, tämä hahmotelma ei kuitenkaan tule toteutumaan, mutta tulee paranemaan.

  So, fill in the X’s.

  Älkää hätäilkö, David Rundblad ei tule pelaamaan ensi kaudella ylhäällä, ainakaan toivottavasti. Parhaimmassa tapauksessa häntä ei nähdä enää Chicagossa ollenkaan, ei siellä pitäisi mitään tapahtumaakaan olla, joka Bambia kiinnostaisi. Hyökkäyksessä on siis paikkoja kuusi ja puolustuksessa yksi. Lähden rakentamaan tulevan syksyn joukkuetta huhujen sekä omien haaveiden kautta, ikuisena optimistisena.

  Darren Dreger twiittasi, että tsekkiläinen Michal Kempny on signaamassa tulevalla viikolla jonkin NHL-seuran kanssa. Chicago Blackhawks mainittiin erikseen olevan mukana kiinnostuneiden joukossa enkä voisi olla iloisempi tästä hankinnasta. Parit highlightit katsoneena sekä raportteja lukeneena uskon, että Kempnysta on mahdollista saada jo kauden avauksesta lähtien luotettava, kiekollinen top-6 puolustaja. Parastahan tässä on se, että Kempny joutuu tekemään entry-level diilin, joka palvelisi Blackhawksia erinomaisesti ja jos jotain olemme tämän kauden jälkeen oppineet, kannattaa Chicagoon tulla, jos haluat kerätä bonuksien kautta lisätienestejä. All over him, Stan Bowman.

  Jo syksystä lähtien on veistelty, että yliopistotaustainen Jimmy Vesey ei tekisi sopimusta hänet varanneen Nashville Predatorsin kanssa. En ihmettele, että käytännössä jokainen NHL-organisaatio on kaverin perässä, kun kaverin upsidea on verrattu Zach Pariseen sekä muistuttaa nyt jo Chris Kreideria.

  Olisiko Vesey fiksu ja tekisi panarinit? Hän tietää, että Chicagossa on jälleen pulaa vasemmista laitahyökkääjistä ja sentteriksi voi saada Jonathan Toewsin tai ketjukaveriksi Art Ross-voittajan, Patrick Kanen. Bonukset, bonukset, bonukset.

  Case Andrew Shaw. On jälleen huudellut medialle, että Chicago on koti ja miljoonat ei kiinnosta, koska on jo tehnyt enemmän rahaa kuin ikinä olisi uskonut. Brandon Saadilta tuli hieman vaatimattomampia viestejä vuosi sitten, mutta samaa sisältöä käytännössä. Jokainen muistaa mitä kävi.

  Voisiko Shaw kuitenkin tehdä ystävällisemmän diilin, edes vuodeksi? Isompaa roolia olisi tarjolla ja todisti kuluneella kaudella varsinkin pudotuspeleissä arvokkuutensa. En pidä ajatusta mahdottomana, mutta jätän hänet kuitenkin taustalle muhimaan, jättäen kuitenkin pois kokoonpanohahmotelmasta tässä vaiheessa.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Siirrytäänpä jatkosopimuksiin sitten, kun hieman jo sivuttiin aihetta. Antaisin jatkot Richard Panikille, Dennis Rasmussenille sekä Tomas Fleischmannille, jos suostuisivat nykyisten diiliensä uusimiseen arvon osalta. Dale Weisen voi varmasti unohtaa eikä Andrew Laddin tilannetta varmaan tarvitse edes nostaa esille. Leveyttä olisi jälleen hyvä olla, toki Rockfordista löytyy mm. Tanner Keroa, joka osoittautui jo hyväksi syvyyspelaajaksi alempiin ketjuihin. Myös Brandon Mashinter voi minun puolestani jatkaa organisaatiossa, kunhan ei pelaa enää ainuttakaan pudotuspeliottelua Hawks-nutussa.

  Tässä vaiheessa tilaa on vielä yhdelle hyökkääjälle. Se voi olla kuka vaan, mutta veikkaan, että yksi yllätyshankinta jälleen saadaan vapailta markkinoilta. Viime kesänä ennustin, että Viktor Tikhonov voisi olla se kohde, johon Bowman rahojaan pistää ja se osui oikeaan, vaikka lopputulos olikin huono. Nyt olisi huomattavasti isompi kala kuitenkin tarjolla.

  En tarkoita veijareita nimeltä Ilya Kovalchuk tai Aleksander Radulov, vaan Yevgeni Dadonov, yksi Artemi Panarinin Pietari-aikojen ystävistä. Häntä on huhuttu takaisin NHL:ään ja pystyy tekemään minkä tahansa organisaation kanssa sopimuksen heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

  Dadonov on taitava pelaaja, ampuu vasemmalta. On nopea, osaa tehdä maaleja, mutta on pieni kokoinen. Mutta niin on myös Artemi Panarin ja mitä hän teki ensimmäisellä NHL-kaudellaan? Sai tietysti apua maailman parhaalta laitahyökkääjältä, mutta jos tarkemmin Breadmania seurasi, kykeni huomaamaan, että Panarin pystyi myös itse johtamaan ketjuaan eikä se pieni koko osoittautunut heikkoudeksi. Dadonovia olen sen verran paljon nähnyt, että uskallan väittää hänen olevan huomattavasti parempi pelaaja kuin Viktor Tikhonov ja uskon, että hänen pelityylinsä sopisi myös pohjoisamerikkalaiseen kaukaloon. Ei ole vahvin kaveri, mutta Panarinin kanssa pelatessa Dadonov ajoi useasti mm. maalille sekä oli aivan loistava kiekottomassa pelissä.

  Kyseisen venäläisen hintalappukaan ei varmaan kovin korkeaksi kerkeisi nousta, mutta potentiaalia olisi aivan älyttömästi. Mulle syntyi mancrush tuota Panarinin, Shipachevin sekä Dadonovin ketjua kohtaan vuosi sitten Skoda-cupissa, joten ymmärtäkää pieni hehkutus.

  Mun hankinnat oli siinä, joten muodostetaanpa niistä sitten kokoonpano kauden avaukseen. En laskenut kuinka paljon palkkakattoon jäi loppujen lopuksi tilaa, mutta kyllä yksi Andrew Shaw vielä mahtuisi vissiin halvamma, krügermaisella diilillä.

  Jimmy Vesey – Jonathan Toews – Yevgeni Dadonov
  Artemi Panarin – Artem Anisimov – Patrick Kane
  Teuvo Teräväinen – Marcus Krüger – Marian Hossa
  Andrew Desjardins – Dennis Rasmussen – Tomas Fleischmann
  Richard Panik, Brandon Mashinter

  Duncan Keith – Trevor van Riemsdyk
  Michal Kempny – Brent Seabrook
  Erik Gustafsson – Niklas Hjalmarsson
  Viktor Svedberg

  Corey Crawford
  Scott Darling

  Ai niin, mä yritin saada Ville Pokankin tähän kokoonpanoon. Kertonee siitä, kuinka vaikeata tämä on.

  Best case scenariossa Andrew Shaw löytyy myös rosterista, mutta vaikea sanoa mihin kohtaan kokoonpanoa mahtuu. Tämän fantasiahaaveilun tarkoituksena oli vain todistaa, että mielenkiintoinen kesä on tulossa, vaikkei tämä optimistisuuteni realistista olekaan. Perustuihan se kuitenkin Bickellin sekä Scuderin palkkojen poistumiseen. Tämän näköisellä kokoonpanolla meikäläinen kuitenkin uskaltaisi lähteä uuteen kauteen ja tarpeen mukaan sitä sitten parantaa.

  Jatkakaa te, mä jatkan vappuhulinoita. Oli ihan hauska pitkästä aikaa spekuloida mitä voisi tapahtua, joten älkää dumatko. Ainakaan hirveästi. Korjatkaa kaikki virheet, jos löytyy, pahoittelen niitä jo etukäteen.
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jatketaan vielä yhden viestin osalta.

  Eilen oli ilmeisesti laajennusdraftiin luotu sääntöjä, jotka eivät mairittele Blackhawksin tilannetta. NMC:n omaavat pelaajat on nähtävästi pakko suojata ja mm. Marian Hossalla on tämä pykälä omassa sopimuksessaan. Jos jotain positiivista täytyy hakea, niin Panarinia ei tarvitse suojata, koska hänen ammattilaisuran kolmas kausi Pohjois-Amerikassa alkaa vasta heinäkuun ensimmäinen päivä ja voidaan olettaa, että laajennusdraft pidetään ennen vapaiden agenttien signausten aloittamista.

  Nopeasti katselin mitä amerikkalaisella sivustollamme HFBoardseilla porukka oli kirjoitellut eikä kovin huonolta näytä coren kannalta, mutta mielenkiintoista nähdä mitä Bowman sitten keksii. Ilmeisesti Anisimovin sopimuksesta voi päästä eroon ja vaikka Krügerin, jos niin halutaan. Se on kuitenkin sen ajan murhe, mutta ajattelinpa laittaa tämän myös tähän.

  Suojatut tulevat olemaan vähintään seuraavaksi mainitut: Toews, Kane, Hossa, Keith, Seabrook, Hjalmarsson sekä Crawford. Eli all of the big boys.
   
 5. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  @Lico pisti jo homman alkuun, mutta laitetaanpa oma korsi kekoon. Käyn jokaisen ketjun läpi, sekä analysoin hieman ketjujen voimasuhteita, sekä kesän sopimuksettomia pelaajia. Ketjuista ei kannata kauheasti välittää, sillä ne ovat vain suuntaa antavia, mutta kuitenkin jossain määrin realistisia.

  Hyökkääjät:

  X - Toews - Hossa
  Panarin - Anisimov - Kane
  Y - Teräväinen - Z
  Desjardins - Krüger - W


  Hyökkäys on pääosin erinomaisessa kunnossa, mistä pitää huolen vakiintunut core. Suurimmat tarpeet on laituriosastolla, mutta näitä lähdetään todennäköisesti paikkaamaan omista farmipelaajista. Ensisijaisesti paikkaa NHL:ssä kärkkyvät Tyler Motte, Ryan Hartman, Kyle Baun, Vincent Hinostroza ja Tanner Kero. Suurimmat toiveet kohdistuvat jo viime kaudella hyvin onnistuneisiin Bauniin ja Keroon, joilla saadaan mahdollisesti täytettyä paiiat Y ja Z (Teräväinen mahdollisesti laitaan). Tällainen nuorisoketju saattaisi olla vähän riskialtis, mutta toki ketjuja voi sekotella ihan mielin määrin, mikä tulee varmasti myös tapahtumaan. Realistisesti ajateltuna neljästä kokoonpanopaikasta 1-3 varmaankin täytetään mainitsemillani pelaajilla.

  X - Toews - Hossa

  Toews ja Hossa täytävät ensi kaudellakin top6 hyökkääjän roolin, mutta Laddin todennäköisesti vaihtaessa maisemaa, vasen laita jää jälleen tyhjäksi. Vaihtoehtoja ei ihan kauheasti ole, sillä palkkakatossa ei ole profiilihankinnalle. Periaatteessa ainoat järkevät vaihtoehdot ovat Teräväinen, Kero, Pánik, Shaw ja Fleischmann. Vaihtoehdoista Teuvo ja Kero ovat hahmotelmissani muualla, joten jätän heidät kylmästi pois laskuista tässä kohtaa. Vaihdoehdot ovat siis Shaw, Pánik ja Fleischmann, joista kenellekään ei ole sopimusta ensi kaudeksi. Käydäänpä jokainen kuitenkin yksittäin läpi.

  Richard Pánik
  Pelasi odotuksiin nähden hyvän kauden ja toivottavasti myös palkitaan tästä jatkosopimuksella. Kädet ihan ok, luistelu hyvää ja asenne todella hyvä. Pystyykö täyttämään ykkösketjun paikan pitkässä runkosarjassa? En todellakaan usko, mutta tällä hetkellä vaihtoehdot ovat hyvin vähissä. Todennäköisesti pystyy kuitenkin pyörimään rotaatiossa ilman ongelmia, eikä palkkapyyntö ylittäne $1.000.000 rajaa, ainakaan kovin merkittävästi.

  Andrew Shaw
  Shaw on tällä hetkellä hyvin ongelmallinen pelaaja joukkueelle, kun Krügerin sopimus käytännössä vei Shawin sopimukseen tarvittavat rahat. Pystyisi pelaamaan, ainakin satunnaisesti, jopa ykkösketjussa asti, mutta palkkakatto ei anna myöten uudelle sopimukselle, jonka cap hit tulee olemaan lähellä $3.000.000. Pidän hyvin todennäköisenä, että Shaw treidataan viimeistään varaustilaisuudessa, mutta tottakai ottaisin hänet vielä maltillisella n. 2milj. sopimuksella yhdeksi kaudeksi ainakin.

  Tomas Fleischmann
  Pelasi mielestäni hyvin ja palkkansa arvoisesti, mutta Q ei löytänyt miehelle käyttöä enää pudotuspeleissä. On aikaisemmin kyennyt ykkösketjun rooliin, mutta jostain syystä pari viime kautta on ollut vaikeita. Mikäli suostuu jatkamaan noin $1.000.000 lapulla, niin olisin valmis antamaan miehelle uuden mahdollisuuden. Mainitsemistani pelaajista kuitenkin ainoa, joka on joskus pelannut ykkösketjussa koko kauden ajan. Ei myöskään hyödytön puolustavammassa roolissa, joten voidaan helposti siirtää kolmosketjuun, jos halutaan levittää kokemusta jokaiseen ketjuun.


  Panarin - Anisimov - Kane

  Sensaatiomainen kausi yhdeltä NHL:n vaarallisimmista ketjuista. Mikäli jatkaa tässä kokoonpanossa, niin tehoja pitäisi ainakin tulla riittävästi. Ei kaipaa mielestäni sen enempää esittelyjä tai hehkutusta, kaikki varmasti tietävät kuinka kovista pelaajista on kyse. Puolestani saavat jatkaa ensi kaudella siitä mihin jäivät.


  Y - Teräväinen - Z

  Palkkakatto vaikuttaa eniten joukkueen syvyyteen, mikä konkretisoituu kolmosketjussa. Lähtökohtaisesti laskisin tähän vapaat agentit Fleischmann ja Pánik, joista ainakin toinen olisi hyvä nähdä ensi kaudella kokoonpanossa, jos miehiä ei käytetä ykkösketjussa. Muita vaihtoehtoja ovat tähän Kero, Rasmussen, Baun, Hinostroza ja Motte.

  Tanner Kero
  Näytti jo viime kaudella, että pärjää erinomaisesti NHL:ssä, eikä iso rooli AHL:ssä ainakaan huonoa tehnyt. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy varmasti tekemään noin 30 pistettä, kunhan saa peliaikaa. Teuvon kanssa pystyy myös jonkinlaista kemiaa luomaan, kun molemmilla kiekko liikkuu hyvin.


  Dennis Rasmussen
  Toinen sentteri, jota voisin tarjota kolmosketjuun Teuvon kaveriksi. Ei erityisen taitava pelaaja, mutta tunnollinen puolustava hyökkääjä, joka pystyy tasapainottamaan ketjun pelaamista. Kiekolliset taidot eivät koskaan riitä tulosketjuihin, mutta menee rotaatiossa ihan hyvin. Jos kuitenkin pitää arvottaa vapaita agentteja, niin laitan silti Pánikin ja Fleischmannin edelle. Shaw toki kärjessä, mutta pidän hänen jatkoaan hyvin epätodennäköisenä.

  Kyle Baun
  Baun veti harjotusleirin todella hyvin, mutta siirrettiin kuitenkin farmiin jo alkukaudesta. Voimahyökkääjä, joka pystyy tekemään tilaa ketjukavereilleen, joten voisi tulla hyvin tarpeeseen muuten kohtuu pehmeään hyökkäykseen. Toivottavasti pystyy ottamaan pelipaikan kokoonpanosta, sillä tykkäsin Baunin pelaamisesta todella paljon.

  Vincent Hinostroza
  Hinostroza pääsi esittämään taitojaan muutaman ottelun verran NHL:n puolella. Vauhtia löytyy, sekä mailankäsittelytaitoa, mutta vähän pienikokoinen pelaaja. Ei sekään sinänsä olisi mikään ongelma, mutta näitä mikkihiiriä löytyy ihan riittävästi jo valmiiksi. Todennäköisesti jatkaa farmissa.

  Tyler Motte
  Uusi tuttavuus minulle, eikä ole mitään tietoa pelaajasta. Hockey's Futuren mukaan hyvällä pelisilmällä ja luistelulla varustettu pienikokoinen pelaaja, jolla on kehitettävää erityisesti fysiikassa. Todennäköisesti aloittaa farmissa, mutta harjoitusleiri kertoo tarkemmin missä mennään.

  Desjardins - Krüger - W

  Desjardins halvalla paperilla, Krüger ei niinkään. Näiden pelaajien varaan on kuitenkin helppo rakentaa shutdown-ketjua ja molemmat pystyvät varmasti hoitamaan roolinsa erinomaisesti. W -paikalle toivon eniten Andrew Shawta, mutta jos mies ei ole saatavilla, laittaisi Shaw:n nuoremman version Ryan Hartmanin. Rikkova energiapallo, joka pystyy aiheuttamaan samanlaista hämminkiä kuin Shaw, joten ottaisin miehen tälle paikalle oikein mielelläni. Toinen vaihtoehto voisi olla Baun tai Pánik, mutta kummatkin hahmottelen mielelläni muihin ketjuihin.

  Muut FA:t

  Andrew Ladd
  Ladd olisi täydellinen pelaaja Hawksien ykkösketjuun, mutta palkkakatto ei anna myöten. Jatkanee vapaaksi agentiksi.

  Dale Weise
  Weise alkoi pikku hiljaa pääsemään systeemiin kiinni, joten jatko voisi olla hyvä vaihtoehto. En kuitenkaan usko, että jatkaa kovin halvalla, joten siksi rajaan Weisen pois hahmotelmistani. Toki jos todella edullisesti suostuu jatkamaan, niin otan kiljuen vastaan, mutta olen kuitenkin realistinen.

  Brandon Mashinter
  Toivon todella ettei tämä riippakivi saa jatkoa. Ikää alkaa olla jo aika paljon, eikä tuo mielestäni yhtään mitään Hawksien rosteriin. Toivottavasti jatkaa vapaaksi agentiksi.

  Fantasiahyökkäys:

  Pánik/Fleischmann/UFA - Toews - Hossa
  Panarin - Anisimov - Kane
  Teräväinen - Kero - Baun
  Desjardins - Krüger - Hartman
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2016 klo 15.41
 6. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Puolustus:

  Keith - Hjalmarsson
  van Riemsdyk - Seabrook
  X - Gustafsson
  Svedberg

  Puolustus on mielestäsi yhtä kokenutta syvyyspuolustajaa vaille valmis. Käyn puolustuksen läpi hieman poikkeuksellisesti kolmikoittain:

  Keith - Seabrook - Hjalmarsson

  Joukkueen tärkeimmät puolustajat ylivoimaisesti. Näiden kolmen varaan puolustus on helppo rakentaa vuosiksi eteenpäin. Keith Norris-tasoa, Seabrook hyvin lähellä sitä ja mikäli NHL:ssä palkittaisiin paras puolustava puolustaja, niin Hjalmarsson olisi joka vuosi ehdolla. Tarvitsevat kuitenkin syvyyttä muuhun pakistoon, sillä kolmella puolustajalla ei pärjätä pudotuspeleissä, kuten tällä kaudella nähtiin.

  van Riemsdyk - Gustafsson - Svedberg

  van Riemsdyk pelasi top4 -minuutteja jo viime kaudella ja pelasi kokonaisuudessaan hyvän kauden. TVR:ään voinee luottaa myös ensi kaudella, jolloin toivottavasti pystyy jo täysimittaisesti täyttämään Oduyan saappaat. Gustafsson maksoi oppirahoja pudotuspeleissä, mutta nämä toivottavasti vain kasvattavat. Kaikki potentiaali löytyy top4 puolustajaksi, jo ensi kaudella, ja toivottavasti pystyy ainakin viemään kuormaa pois top3:lta. Svedberg ihan ok peruspakki, jonka arvottaisin 7-8 pakiksi. Toivottavasti löytyy parempia vaihtoehtoja pelaavaan kuusikkoon.

  Michal Rozsival
  Hyvä syvyyspuolustaja, jolla alkaa vähän ikä painamaan. En antaisi enää jatkosopimusta, mutta Bowman voi olla erimieltä.

  Christian Ehrhoff
  Ei saanut oikeastaan minkäänlaistan näytönpaikkaa, vaikka olisi ehkä ansainnut. Kokenut syvyyspakki olisi se mitä tuo puolustus mahdollisesti kaipaisi, mutta en usko Ehrhoffin jatkoon. Testannee vapaat markkinat.

  Ville Pokka
  Farmissa pari kautta viettänyt puolustaja, jonka olisi jo korkea aika saada mahdollisuus NHL:ssä. Toivottavasti onnistuu harjoitusleirillä.

  Fantasipuolustus:

  Keith - van Riemsdyk
  Pokka/UFA - Seabrook
  Gustafsson - Hjalmarsson

  Maalivahdit:

  Crawford
  Darling

  Corey osoitti tälläkin kaudella olevansa vähintäänkin top10 maalivahti, vaikka ei aivan pystynytkään kantamaan joukkuetta pudotuspeleissä jatkoon asti. Paljon erinomaisia torjuntoja toki, enkä halua sanoa, että mies olisi millään tavalla epäonnistunut. Darling pystyi hyvin paikkaamaan, mutta taso ei riitä ykkösveskariksi asti. Erinomainen kakkonen kuitenkin. Leighton enemmänkin farmiveskari, joten hänen jatkollaan ei ole niin suurta merkitystä Hawksin kannalta.

  Drafti
  Chicagolta puuttuu varausvuorot sekä ensimmäiseltä että toiselta kierrokselta, joten tästä draftista ei löytyne pelaajia vielä ensi kaudeksi. Katsotaan jos sieltä kuitenkin jotain mielenkiintoista löytyisi.

  Vapaiden pelaajien markkinat
  Hiljaista tulee olemaan täälläkin. Lähtisin hakemaan korkeintaan yhtä syvyyspuolustajaa, mutta muuten ei oikein palkkakatto anna myöten. Toki jis Euroopasta/KHL:stä on mahdollista saada vahvistuksia, niin ilomielin, mutta niistä en osaa sanoa mitään rakentavaa. Mielenkiintoa herättää myös se, ketkä Hawksin pelaajista lähtevät vapaille markkinoille.

  Treidit
  Pelaajat, joita koitetaan tälle kaudella kaupata ovat Bickell ja mahdollisesti Shaw. Toivottavasti Bickell kelpaisi jonnekin, mutta epäilen vahvasti. Pidetään kuitenkin peukkuja. Shaw saatetaan pistää lihoiksi, jls sopimukseen ei ole rahaa, mutta offer sheetiä tuo vähän huutaa. Helpompi varmaan spekuloida näillä vasta varausviikonloppuna.
   
 7. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Hienosti on lähtenyt uusi ketju käyntiin kuten odottaa saattoi. Täytyy lukaista ajatuksella läpi kunhan on aikaa. Laitan tässä pikana eteeni tulleen jutun muutamasta tulevaisuuden pakista joiden kotimaata en viitsi edes mainita:)
   
 8. Cappucino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Terve minunkin osalta!

  Tuo Dadonov kuulostaisi hyvältä hankinnalta. Olen myös nähnyt jonkin verran hänen pelejään, ja @Lico kuvaili häntä hyvin. Hän on mielestäni myös aika vahva noin pieneksi pelaajaksi. Dadonovin otteita voi seurata ensi viikolla alkavissa MM-kisoissa.

  Itse en pidä Brandon Mashinteristä yhtään. Mashinter voisi mennä kaupaksi kesällä, vaikka ei palkkakatossa tilaa viekkään, mutta Q taitaa pitää hänestä kun hänet pelaamaan päästää. Mashinteristä ei tosin saa mitään kovaa vastinetta, mutta joku nuori nopea sentteri/laituri korvaamaan loukkaantumisia ensi kaudeksi. Myös Shaw voitaisiin kaupata, koska hänestä voisi saada myös jonkinnäköisen vastineen. Mielestäni Shawn voisi vaihtaa johonkin puolustajaan.

  Jimmy Vesey:n pelejä en ole koskan nähnyt, mutta sen verran on poikaa hehkutettu, että mielelläni ottaisin Chicagoon. Entäs Teemu Pulkkinen, vai onko lähdössä jo Eurooppaan? Red Wings tuskin haluaa tehdä jatkoa Pulkkisen kanssa. Pulkkinen voisi olla hyvä poiminta vapaiden pelaajien markkinoilta, eikä hänen palkkapyyntönsäkään voi kauheen suuri olla. Myös YV:lle voisi Pulkkista pistää.

  X/Vesey-Toews-Hossa
  Panarin-Anisimov-Kane
  Dadonov-Teräväinen-Pulkkinen
  Desjardins-Kruger-Hartman

  Keith-van Riemsdyk
  Gustafson-Seabrook
  Hjalmarsson-Pokka

  Pokan pelejä en viime kaudella nähnyt, mutta hänen otteitaan on kehuttu. MM-kisoissa on nyt näyttöpaikka ja uskon, että Chicagossa ensi kaudella pelaa.

  Fleischmann pelasi mielestäni hyvin. Hänelle voisi sorvata jatkon, jos palkka pysyisi samoilla paikkeilla kuin edellisessä sopimuksessakin. Rozsivalille en tekisi jatkoa. Onko hän jatkamassa uraansa vielä?
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Forsling on näistä ainut Blackhawksin organisaation sisältä olevista pelaajista, josta uskallan jotain kommentoidakin.

  Osittain toivon Gustavin saapuvan jo ensi kaudeksi NHL:ään, mutta en kuitenkaan Chicagoon. Kaikki muut ominaisuudet ovat kunnossa pistääkseen Hawks-nutun ylle, mutta liike on ilmeisesti hieman kärsinyt tuon kasvun seurauksena. Nuori poikahan se on vielä, mutta toivottavasti kesän ohjelmassa on luistelun petraaminen.

  Edelleen kaverista olen älyttömän innoissani, koska tuo laukaus ja kiekolliset taidot ovat huippuluokkaa.

  Brandon Mashinterista sanon vaan sen, että hän on erittäin hyvää pataa Toewsin sekä Kanen kanssa eikä turhaan ollut Rockfordissakaan kapteeni. En väitä, että hän ansaitsisi pelipaikkaa, mutta todennäköisesti hän suostuisi erittäin halpaan lappuun ja yhden semmoisen Bowman tarvitsee. Ei tuolla kuitenkaan niin montaa just ja just selviytymällä pärjäävää pelaajaa ole, joka suostuu siihen $600,000 diiliin.
   
 10. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Kiitokset taas kerran @Lico erinomaisesta ketjun avauksesta. Nopeasti luettuna en löytänyt mitään mainintaa Nick Schmaltzista, johon mahdollisesti liittyy myös ilmeisesti kohta ratkeava arvoitus siitä, mihin Drake Caggiula tulee tekemään sopimuksen. Caggiulakin on siis ainakin huhuissa yhdistetty myös Chicagoon. Onko kenelläkään näistä tapauksista lisätietoa?

  Veseyhyn en usko ollenkaan, mutta ainahan sitä saa haaveilla.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Kiitoksia.

  Schmaltzin jätin tosiaan mainitsematta, koska ilmeisesti on olemassa aika suuri mahdollisuus, että jatkaa vielä yhden kauden yliopistossa. En nyt muista oliko tämä jonkun toisen spekulointia, mutta hänen North Dakotan ketjukaveri Brock Boeser esimerkiksi aikoo puolustaa ensi kaudella sarjan mestaruutta enkä ihmettele, jos myös Schmaltz niin päättää tehdä.

  Ketjun kolmas lenkki Drake Caggiula on yhdistetty vahvasti Philadelphia Flyersiin, kuulemma viettivät Hextallin kanssa viikonloppua yhdessä. Tämänkin piti tosin selvitä jo menneellä viikolla ja sitä ennen, joten ehkä siellä on tapahtunut jotain.

  Vesey myös perustui puhtaasti haavemaailmaan enkä kyllä pistä ollenkaan pahakseni, jos haave toteutuu. Parin lähteen kautta jo tammikuussa luin, että Bowman & co. on erittäin vahvoilla Jimmyn naaraamiseksi eikä Panarinin reitti bonuksien kautta miljooniin varmaan kovin huonolta ajatukselta kuulosta. Hirveän monella joukkueella ei ole mahdollisuutta tarjota ketjukavereiksi joko Jonathan Toewsia tai Patrick Kanea.

  Kuitenkin, realistisesti ajateltuna ensi kauden joukkueessa ei nähdä kuin korkeintaan kaksi täysin uutta naamaa vakioroolissa ja heistäkin toinen on varmasti oman organisaation sisältä. Sitten nämä kaverit, jotka ovat jo muutamia visiittejä tehneet ottavat suurempaa roolia. Ei mulla ole mitään sitä vastaan, mutta esimerkiksi tuo @Hawk #22 :n kokoonpanoskenaario ei kovin suuria riemunkiljahduksia aiheuttanut allekirjoittaneessa.
   
 12. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Mukava näitä on lukea näin ulkopuolisenakin...

  Jotenkin kiinnittyy (ehkä väärin) huomio, että Pokalle ja hänen breikkaamiselle ei paljoa painoarvoa anneta? Tietenkin Blackhawksien tilanne puolustuksen suhteen ei todellakaan ole huono ja siten siitä vähemmän juttua myös riittää. Luulisi vaan, että kun tuollaisen potentiaalin on jo pari vuotta annettu farmissa kasvaa, niin sitä olisi viimeistään tulevalla kaudella myöskin kokeiltava? Vai tietääkö syväkurkut jotain Pokasta, mitä me tavalliset kuolevaiset emme osaa havaita? Kuitenkin ihan kelpo kausi farmissa takana ja kaveri ei kuitenkaan iällä ole pilattu!

  Ylipäätään tuntuu ihmeelliseltä, kuinka vähän Pokka on saanut mahdollisuuksia ja näytönpaikkaa ylhäällä. Luulisi, että jo kuluneella kaudella Pokkaa olisi voinut hyvinkin kokeilla shown puolella? Chicagon tilannehan on sikäli hyvä, että terävän kärjen vuoksi tulokkaalle voi antaa joko suojattuja minuutteja tai sitten todella kovan luokan parin (ainakin joihinkin valikoituihin matseihin..).

  Tämä on toki todella pieni osa tässä palapelissä, mutta ainakin suomalaiselle ihan kiinnostava nyanssi! Ihmetyttää vaan, kun vieläkin joidenkin kirjoittajien taholta koetaan tarvetta tuoda ulkopuolelta syvyyspakkeja TOP5-7 pakin rooliin?
   
 13. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Kyllä tätä Pokan tilannetta on ihmetelty jo esim. edellisessä kausiketjussa useammankin kirjoittajan toimesta. Tosiasia kuitenkin on, että Pokka ilmeisesti epäonnistui siinä suurimmassa näyttöpaikassaan eli kuluvan kauden harjoitusleirillä ja tästä syystä Q ei ilmeisesti nähnyt hyvistä AHL-otteista huolimatta käyttöä tällä kaudella. Itsekin mielellään näkisin, että Pokka saisi tällä kaudella sen näytön paikan ylhäällä, mutta valitettavasti sitä on vaikea sanoa, tuleeko sellaista tällä(kään) kaudella. Chicagon puolustuksessakin on selvästi kahden kerroksen väkeä, kuten esim. @Hawk #22 ylempänä tilannetta avasi ja Pokan kannalta se ratkaiseva kehitysaskel olisi otettava nyt ennen kuin esim. Forsling rantautuu Pohjois-Amerikkaan. Toki Forslingin kätisyys on eri kuin Pokan, joten suoria yhtäläisyysmerkkejä ei kilpailutilanteen osalta voi vetää, mutta kokoonpanopaikkaan tuo toki tulee vaikuttamaan. Kova urakka Pokalla kuitenkin on edessä. Itsekin uskon nimittäin, että vähintäänkin yksi (veteraani)puolustaja tullaan hankkimaan, jos (ja toivottavasti kun) Roszivalille ei jatkosopimusta enää sorvata.
   
 14. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Näin itsekin olin ymmärtänyt tuon Schmaltzin tilanteen. Vaikea vain jotenkin ymmärtää logiikkaa tuollaisen päätöksen takana. Schmaltzilla saattaisi olla ihan realistinen mahdollisuus jopa murtautua pelaavaan kokoonpanoon tällä kaudella tai ainakin saada esimakua NHL:ssä pelaamisesta, joka tarkoittaisi käytännössä myös isompaa palkkapussia ja nopeampaa pääsyä niihin rahakkaampiin sopimuksiin. Toivon mukaan tekee nyt kuitenkin Chicagon kanssa sen sopimuksen tulevan kauden jälkeen, koska ainakin itse näen Schmaltzissa haukkojen tulevan top 6 hyökkääjän - enkä edes halua ajatella mitään KHayes skenaariota.

  Sen ymmärrän ehkä jotenkin, että Boeser ei halua tuonne Vancouveriin jälleenrakennuksen ja suurten onnistumispaineiden keskelle ainakaan vielä. Schmaltz sen sijaan ei joutuisi itse kantamaan Chicagoa reppuselässä.

  Samat jutut lueskelin Caggiulasta itsekin ja tosiaan Flyersissa saattaisi se kokoonpanopaikka hänen osaltaan irrota helpommin. Kun tässä muutoinkin haaveiltiin, niin eihän tuo sopimuksen tekeminen Philadelphiaan vielä varmaa ole.

  Jos Vesey olisi ajetellut vain rahaa, niin hän olisi jo tehnyt sen sopimuksen Nashvilleen, kun siellä olisi saanut poltettua yhden vuoden tulokassopimuksesta jo tällä kaudella. Kun näin ei ollut, niin ainoa myyntivaltti Chicagolla on nähdäkseni juuri tuo mainitsemasi seikka eli ketjukaverit ja mahdollinen menestys. Poile oli kuitenkin tarjonnut Veseylle varmaa top 6 kokoonpanopaikkaa eikä nuo ketjukaverit siellä ihan paskimmasta päästä ole, vaikka RyJo, Neal ja Forsberg eivät mitään Toewsejä tai Kaneja olekaan. Eiköhän tuo siis päädy Torontoon isänsä huomaan tai Bostoniin.
   
 15. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Ensinnäkin suuri kiitos @Lico loistavasta ketjun avauksesta ja edellisen kauden ketjun päätöksistä. Muutenkin kaikesta kirjoittamastasi Blackhawks ketjuissa ja ne tuleekin luettua aina huolella läpi. Noiden avausten jälkeen on vähän vaikea sanoa mitään uutta ja varsinkin nuo analyysit kuluneen kauden pelaajien onnistumisista, puutteista ja kehityskohteista olivat pääasiassa oikein paljon samalla linjalla omien ajatusteni kanssa. Kiitos myös kaikille muille Blackhawks faneille ja täällä on tosiaan jo hyvä pöhinä käynnissä vaikka edellisiä playoffejakaan ei ole pelattu kaikkien joukkueiden osalta loppuun. Oma Blackhawks seuraaminen on tällä hetkellä hieman säästöliekillä, joten tuskin tulen kesän aikana hirveästi kirjoittelemaan. Kuitenkin luen teidän kaikkien kirjoituksia ja otan varmasti kantaa jos ja kun mielenkiintoisia muutoksia rosterissa tapahtuu. Toistaiseksi kuitenkin seuraaminen siirtyy enemmän meneillä oleviin playoffeihin ja muunmuassa Suomen maajoukkueen esityksiin.

  Haluan kuitenkin kirjoittaa kahdesta pelaajasta, jotka on täällä herättänyt ajatuksia vähän suuntaan kuin toiseenkin. Elikkäs Andrew Ladd ja Brandon Mashinter. Tiedän kyllä hyvin, että varsinkin edellämainittu Ladd ei ole kovin todennäköinen pelaaja ensikauden Chicago rosterissa, mutta itse näkisin mielelläni Laddin myös jatkossa Chicagossa. Poikkeuksena kaikkiin muihin ykköskentän vasemmassa laidassa kokeilleisiin pelaajiin Ladd oli ainoa joka oikeasti tuntui pystyvän pelaamaan tuossa roolissa (poislukien Panarin, jonka kuitenkin uskon jatkavan Kanen ja Anisimovin vieressä kakkosessa). Ei onnistunut aina ihan parhaalla tavalla, mutta teki kuitenkin ihan hyvin pisteitä sinä aikana jona pelasi ja tarjosi sitä tarvittua kovuutta mitä Blackhawks kaipaa. Ainoa murhe tässä kuviossa on se, että Chicagolla ei tunnetusti ole juurikaan varaa maksaa Laddista semmoisia rahoja, mitä kaveri saisi UFA-markkinoilla. Toisaalta Ladd on pelannut Chicagossa jo uransa aikana neljän kauden aikana ja tuntuu viihtyvän Chicagossa hyvin. Myös itseäni vähän kummastutti, että Krüger luopui pelinumerostaan Laddin vuoksi, mikäli Ladd oikeasti oli tulossa pelaamaan vaan yhdeksi kevääksi siinä missä Krügerille sorvattiin jatkosopimusta. Olisiko mitenkään mahdollista saada Laddia sopimaan lyhyttä sopimusta esimerkiksi 3 - 3,5 miljoonan vuosiansioilla? Kuitenkin Chicagossa on Laddille tuttuja pelikavereita, tuttu kaupunki ja rehellinen mahdollisuus sekä isoon rooliin että Stanley Cupin tavoitteluun hyvien pelikavereiden kanssa. Ehkä melkoista toiveajattelua, mutta se sallittakoon täällä fanipalstalla. Itse ottaisin ilomielin Laddin sopimuksen vastaan, mikäli se ei tarkoittaisi mitään älyttömiä kompromissejä sitten muun rosterin osalta.

  Mitä taas tulee Brandon Mashinteriin, niin jotenkin en haluaisi kaverista luopua vaikka mitä mieltä täällä muut kirjoittajat ovat. Pelaa kuitenkin niin halvalla sopimuksella kun voi vaan sopimus olla ja pelaa kuitenkin aina joukkueelle ja vaikuttaa muutenkin oikein positiiviselta tyypiltä. Rehellisyyden nimissä taidot eivät riitä oikeasti NHL:n mutta paikkaa sitä sitten tuolla asenteellaan. Tekipä tuo muutaman maalinkin viimekaudella. Hawksin palkkabudjetti on niin painottunut noihin kärkikorin jätkiin, että sinne on pakko jostakin saada halpoja pelaajia tekemään töitä alakenttiin. Ja omasta mielestäni Mashinter oli parempi kuin täällä monesti puhutaan ja varsinkin jos ruvetaan vertaamaan pelaajien palkkakustannuksia peliesityksiin, niin Mashinter ei todellakaan ollut mikään rasite joukkueelle. Totuuden nimissä tuosta ei saa vaihdossakaan mitään takaisin ja tuota tuskin kukaan huolisi edes ilmaiseksi muualle. Joten mikäli kemiaa löytyy edes pukukopin puolella muihin kavereihin, pelaa noin halvalla ja vieläpä hoitaa nuo vähäiset minuutit edes jotakuinkin hyväksyttävällä tasolla niin minun puolesta ilman muuta jatkakoon vain Hawkseissa. Kaikinpuolin sympaattinen kaveri!

  Mielenkiintoista sitten nähdä mitä tapahtuu esimerkiksi toisen Andrewin eli Andrew Shawn kohdalla. Tuokin yksi omia suosikkipelaajiani juuri asenteen vuoksi, mutta saattaa hinnoitella itsensä ulos Blackhawksista. Toivottavasti nuo puheet kotikaupunkiedusta pitävät paikkansa paremmin kuin vaikkapa Saadin kohdalla ja Shaw suostuisi tekemään maltillisen jatkon vaikkapa sitten vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin. UFA-markkinoilta saisi varmasti Laddin tavoin paremmat rahat, mutta toiveissa on että pelaaminen Chicagolle ja mahdollisuus Stanley Cupiin ajaa ison palkkapussin edelle. Eipä siinä, kyllähän Shaw on rahansa ansainnut. Valitettavasti Blackhawks vaan ei pysty palkitsemaan kaikkia jotka olisivat korotusta palkkoihinsa ansainneet, niin kauan kuin Toews ja Kane vie leijonanosan koko joukkueen palkkabudjetista.
   
 16. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Shawn tilanteesta on täällä(kin) kirjoiteltu jo aikaisemmin ja suurin osa tuntuu olevan sitä mieltä, että Krügerin jatkosopimus oli kuolinisku ajatukselle siitä, että Shaw jatkaisi Chicagossa. On varmasti ansainnut isomman sopimuksen ja yhden vuoden jatko taas tarkoittaisi sitä, että sen päätyttyä Shaw olisi UFA. Nyt Shawsta RFA:na varmasti saisi jotain vastinettakin, esim. tuo @Cappucino mainitsema puolustaja maistuisi erittäin hyvin. Olen aikaisemmin itse ollut sitä mieltä, että jos joku sen kotikaupunkialennuksen tulee antamaan, niin se on nimenomaan Shaw. Täysin mahdottomana faniajatteluna en tuota skenaariotakaan tässä tapauksessa pidä, sillä Shaw hengittää Blackhawksia ja on usein ollut taistelun ruumiillistuma.

  Varsinaisesti muita agitaattoreita joukkueesta ei löydykään, joten siinäkin mielessä Shaw olisi hyvä palanen. Ilman kotikaupunkialennusta tilanne on kuitenkin päivän selvä: Shaw on liian kallis, jotta hänet pystyttäisiin pitämään.
   
 17. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Osaako kukaan veikata, mikä on se yläraja palkalle minkä Shaw saisi pidemmällä jatkosopparilla Chicagosta? Koko tilanne on sinänsä vähän harmillinen: Shaw ja Blackhawks sopivat hyvin yhteen ja ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa, mutta objektiivisesti katsottuna kaverin pelillisestä annista ei kannata maksaa niin paljon kuin arvo on joukkueelle.

  Luulen, että Shaw jatkaa matkaansa ja tulee saamaan sellaisen sopparin muualta, minkä ansaitsisi Chicagosta. Oliskohan Tallonilla mahdollisuutta/halua onkia Shaw'ta Floridaan?
   
 18. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Oikeasti tuota on tällä hetkellä aivan mahdotonta sanoa. Bowmankin totesi haastattelussa, että päätöksiä voidaan alkaa tekemään vasta, kun esim. tiedetään, mikä on seuraavan vuoden palkkakaton tarkka määrä. Muitakin liikkuvia osia tässä yhtälössä toki on, kuten mm. @Lico mainitsema Bickellin kauppaaminen tai ulosostaminen, joilla kummallakin olisi erilainen vaikutus käytettävissä olevaan palkkakattorasitukseen. Itse uskon Bickellin menevän kaupaksi varausvuoroilla ja/tai lupauksilla hyöstettynä, kun sopimusta on kuitenkin enää yksi vuosi jäljellä. Jos Shaw suostuu sopimukseen, jossa palkkakattorasitus alkaa kakkosella, niin uskoisin, että hänet pystytään pitämään.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Muistakaa arvon palstaveljet, että toppuutelkaa meikäläistä kirjoitushommissa, jos tuntuu siltä ettei teille jää mitään kirjoitettavaa. Tää on vaan niin hemmetin hauskaa spekuloida, kun tietää, että saa toisilta käyttäjiltä näkemystä sekä mielipiteitä ilman pelkoa siitä, että lytätään aivan täysin realismin puutteen vuoksi. Omalla kohdalla nämä ovat myös kirjoitusharjoituksia, kun tulee tuolla opinahjossa kohta opinnäytetyö vastaan ja siellä pitää osata kirjaimellisesti kirjoittaa paskaa. :)

  Yllä käsiteltiin paria pelaajaa uudestaan ja olen kyllä samaa mieltä Mashinterista. Toki itse olin tuolla kauden päätös-tekstissäni unohtanut täysin (jonka kuitenkin tähän ketjuun korjasin), että Brandonilla sopimus on katkolla. Siellä ei saa tulla yhtään tonnia ylimääräistä, jos jatko saadaan aikaiseksi. Minimiliksalla ja that's it.

  Shawin jatko riippuu täysin Bryan Bickellistä niin kuin yllä todettiin, mutta valitettavasti Blackhawksin ei ole kannattavaa signata Andrewia pidemmällä sopimuksella, jos ne vuosittaiset ansiot ylittävät kolme miljoonaa. Kuulostaa todella pieneltä summalta, kun tietää mitä kaverista saa, mutta se on vain realismia. Toki, jos Shaw kiinnitetään ja annetaan tyyliin Krügerin kaltainen diili pidemmäksikin aikaa, voidaan olettaa Schmaltzin nappaavan Teräväisen roolin, jolloin Teuvoa käytetään kauppatavarana. Nuo laajennusdraftin säännöt, jotka pistin osittain tähän ketjuun tarkoittavat nyt sitä, että Hossan liksaa ei saada pois ilman LTIR:lle laittamista eli käytännössä se on joko Shaw tai Teräväinen Chicagossa ensi kauden jälkeen.

  Tai sitten palkkakatto nousee merkittävästi ja kaikki palaset pidetään. Jostain luin, että Kanadan dollari olisi noussut yksikköjä tässä viimeisten kuukausien aikana?
   
 20. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  Tämä oli ainakin osittian tarkoitettu minullekin, niin perustelen mielelläni miksi olen tätä mieltä.

  Chicagolla on siis kolme kokenutta runkopuolustajaa (Keith, Seabrook, Hjalmarsson), joiden varaan puolustus on helppo rakentaa. Heidän jälkeensä puolustus on kuitenkin hyvin kokematon, vaikka ei toki kohtuuttoman nuori. Kokenein pelaaja van Riemsdyk on pelannut 100 NHL-ottelua (yksi kokonainen kausi), Gustafsson 41 ja Svedberg 27. Jos tähän lyödään vielä Pokka, jolla ei ole yhtään NHL-ottelua, niin puolustus muotoutuu vaan aivan liian kokemattomaksi kun puhutaan Stanley Cup -ehdokkaasta. Lisäksi yksikin loukkaantuminen top3 -pakkeihin ja koko paletti olisi aivan sekaisin.

  Tästä johtuen olisi mielestäni tärkeää saada ainakin yksi veteraanipakki syvyysrooleihin, mutta se ei poista Pokan mahdollisuutta murtautua kokoonpanoon.
   
 21. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Eihän tämä palkkakattotilanne taaskaan kovin ruusuiselta näytä, mutta usko siihen, että Bowman kaivaa taas kanin hatustaan, on kova. Bickell tullaan kauppaamaan tai joka tapauksessa hänen sopimuksensa tullaan ostamaan ulos, jos mitään järkevää kauppaa ei saada aikaiseksi. Tosiaan esim. 50 % palkkaa pidätettynä Bickell lienee enää tämän ketjun tarkoittaman kauden mittaisella sopimuksella ihan mahdollinen kaupattava ainakin johonkin jälleenrakennusjoukkueeseen. Ulososto on siinä mielessä huono vaihtoehto, että palkkakattorasitusta tulisi vielä Panarinin huomattavasti kalliimman sopimuksen potkiessa sisäänkin.

  Tämä laajennusvaraustilaisuus onkin mielenkiintoinen tapahtuma. Panarin on siis automaattisesti suojattu, joten kyllähän siellä nyt nähdäkseni on tilaa suojata myös Teuvo. Tyyliin Toews, Kane, Hossa, Anisimov, Krüger, Teräväinen ja Shaw/joku muu. Top 3 puolustajat ja Crawford nyt ovat päivän selviä suojattavia tuolla 7+3+1 formaatilla. Uskon edelleen, että tätä tahtia Teuvo tekee ehkä jo tänä kesänä edullisen siltasopimuksen ja hänet saadaan pidettyä.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ilman Panarinia, Teräväistä sekä Shawia yllä mainitussa skenaariossa yhdeksään pelaajaan on sidottu $56,4 miljoonaa. Siihen lisätään Panarinin suurehko diili, jos ja kun sen saa (alkanee varmaan kutosella) sekä mahdolliset jatkosopimukset Teuvolle että Shawille (n. $5,5 miljoonaa yhteensä, minimissään). Vajaat $68 miljoonaa tällöin taulussa ja Panarin tosiaan tasan kuudella miljoonalla tehnyt jatkon. 12 pelaajaa.

  Onhan tuo mahdollista jos ja kun palkkakatto jatkaa tasaista nousuaan lähemmäs kahdeksaakymmentä miljoonaa, mutta niin. Tilaa siis on suojata molemmat sekä Shaw että Teräväinen, mutta en näe kyseistä tilannetta kovin todennäköisenä. Toinen varmaan on jo toisessa organisaatiossa tuossa vaiheessa.

  EDIT: tässä vaiheessa on jo muutamilla muillakin diilit loppuneet ja edullisia jatkoja pitäis taas vaatia. Saa nähdä mitä Bowman keksii, mutta kivahan näillä on spekuloida.
   
 23. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Nyt on tullut niin hyvää tekstiä täällä, ettei itselläni ole oikein mitään lisättävää, ja erikseen viellä kiitos @Lico todella mainio avaus.

  Itse olen nyt jostain syystä lämmennyt ajatukseen, että Shaw(vaikka omiin suosikkeihini kuuluukin) myydään. Shawista saattaisi saada ihan laadukkaan vastineen, joka sopisi paremmin Chicagon palkakatto tilanteeseen. Mielelläni pitäisin tuon "törkyturvan" joukkueessa, mutta rahallinen puoli minua tuossa huolestuttaa.

  Motte tosiaan saattaisi olla jonkinlainen villikortti ensi kauden rosteriin.
   
 24. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Täähän on ihan helppoa. Siihen päälle vain 12x Mashintereita ja yksi Darling ja jos katto nousee jollain miljoonalla, niin kokoonpano on kasassa ;)
   
 25. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Mielenvikaista @Lico ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Viittaan sekä avaukseen, että myöhempiin spekulointeihisi, noita on ilo lukea väärän firman miehenäkin.

  Blackhawksin tekemisiä on muutenkin aina mielenkiintoista seurata, sillä joka kesä on jonkinlainen sopimuskriisi päällä palkkakaton vuoksi ja joka kevät joukkue taistelee kuitenkin Stanley Cupista ihan tosissaan. Paljonhan organisaatiota on hehkutettu, eikä suotta, mutta on se jokaisen hehkutuksen arvoinen. Sääli, että Dale Weise ei onnistunut Haukoissa toivotulla tavalla, tässä olisi ollut mies, joka olisi teoriassa kuin tehty Blackhawksin joukkueeseen.