Chicago Blackhawks 2013–2014

  • 292 877
  • 811

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Khabibulin aloittaa todennäköisesti maalilla Nashvilleä vastaan. Ei mitään paineita mutta tänään alkaa olla pakko onnistua :)
Samoin Versteeg pukee numeron 23 ja viilettää kolmosen laidassa. Tästä on tulossa mielenkiintoinen peli. Welcome back Steeger !
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pitihän se kauden huonoinkin peli pelata. Aika brutaalit lukemat heikolta Nashvilleltä, huh. Ja eihän ne Khabibulinin nivuset pitkään sitten kestäneet. Stan tsekkaas peiliin kuka tuota kuolluttapainoa hankki joukkueeseen !

Raantaa vaan ylös ja torjuntatöihin. Allekirjoittanutta ei nimittäin edelleenkään vakuuta järjettömän jatkosopimuksen saaneen Crawfordin työskentely. Pääsääntöisesti voittavan joukkueen ykkösmaalivahti on torjuntatilastossa sijalla 31. prosentilla .907.

Tänään kotona vastaan asettuu San Jose. Ja veikkaanpa että kotijoukkue on nyt sopivasti ärsytetty.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Crawford on kyllä vieläkin vähän hukassa noiden uusien patjojen kanssa. Tai siis niiden uuden mitan kanssa.

Miehen peli jäässä muuttui aika paljon kun yhteensä 4 tuumaa katosi jäästä peittoa. Tämä vaikuttaa perusasentoon -> kaikkeen. Vähän sellaista sekavaa rimpuilua.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
16.11.2013 Chicago @ Nashville: 2-7

Peli, jossa Hawksilla ei onnistunut oikein mikään. Sen sijaan tyypillisellä Predators-kiekolla vastustajan pelihuumorin ankeuttanut kotijoukkue ei tyypillisesti kärsinyt maalinteon vaikeudesta, vaan sytytti kovalla prosentilla punalamppua seitsemän kertaa.

Peli alkoi erilaisella kokoonpanolla, mutta vakiintui suurinpiirtein tällaiseksi, kun asiat alkoivat mennä kunnolla päin mäntyä.

20 Saad - 19 Toews - 10 Sharp
52 Bollig - 37 Pirri - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 23 Versteeg
17 Brookbank - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

39 Khabibulin 6/8 - 75,0%
(50 Crawford 17/22 - 77,3%)

Ottelun alussa Preds sai paremmat maalipaikat ja pari minuutin jälkeen Clune ja Brookbank tappelivat Hawks-maalin edessä. Brookbank sai ylimääräisen kakkosen, vaikka vaikutti näistä kahdesta vähemmän halukkaalta iskujen vaihtoon. Preds ei kuitenkaan saanut rauhoitettua peliä koko jäähyn aikana. Alivoiman jälkeen Hawks sai pitkän painostuksen, mutta ei saanut hyödynnettyä Mazanecin eteensä sylkemiä paluukiekkoja. Avausmaali syntyi kuuden minuutin jälkeen, kun vieraiden Jones liittyi mukaan vastahyökkäykseen. Keith kaatui 3-2 hyökkäyksessä ja Cullen sai siirtää kulmalta Smithin laukauksen paluukiekon maaliin: 1-0. Ennen maalia Cullen screenasi hieman keskialueella kiekotonta Toewsia, mikä mahdollisti ylivoimahyökkäyksen. 57 sekuntia myöhemmin kotijoukkue sai aika vaarattoman näköisen alivoimahyökkäyksen, mutta Spalingin tulinen rannelaukaus menikin etukulmasta Khabibulinin hanskan yli maaliin: 2-0. 12 minuutin jälkeen Smith koukkasi Toewsia ja Hawks sai ensimmäisen ylivoiman. Ylivoima loppui 85 sekunnin jälkeen, kun Pirrin maila kolhi Preds-pelaajaa liian korkealla. Khabibulin loukkasi itseään Preds-ylivoiman lopulla kurottautuessaan torjuntaan sivuttaisliikkeessä. Crawford korvasi Khabibulinin tolppien välissä ja muiden avustamana ylös noussut venäläisvahti luisteli pukuhuoneeseen. Avauserän erän lopussa ei nähty enää maaleja ja isännät johtivatkin fyysisen pelin siivittämänä kahdella maalilla.

Toisen erän alussa Hawks oli luonnollisesti aktiivisempi osapuoli, mutta myös Preds sai vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kuuden minuutin jälkeen Gaustad ja Versteeg nuhjasivat kulmassa ja Versteegille tuomittiin kakkonen. Shaw huitaisi myös Clunea, mutta selvisi ilman jäähyä. Preds-ylivoima ei näyttänyt saavan mitään aikaiseksi, mutta Bollig laukoi omasta päästä asti kiekon Preds-päädyn pleksi yli verkkoihin. Hawks selvitti seuranneen lyhyen kahden miehen alivoiman, mutta Josin laukaus löysi jälkimäisen jäähyn aikana tiensä maaliin Hörnqvistin ohjauksen jälkeen: 3-0. Erän puolivälissä Hawks pääsi toisen kerran ylivoimalle, se pikemminkin tappoi orastavan momentumin. Jäähyn jälkeen Crawford venyi huikeaan pelastukseen, kun Wilson pääsi nokikkain Hawks-vahdin kanssa. 15 minuutin kohdalla Bartley sai jäähyn korkeasta mailasta. Hawks-ylivoima pyöri alkuun hyvin, mutta maali jäi kuitenkin syntymättä. 18 minuutin kohdalla Krüger syötti omalla alueella kiekon suoraan Cullenin lapaan ja Smith pääsi vispaamaan vapaasti Crawfordin edestä kiekon maaliin: 4-0. Heti seuraavassa vaihdossa Kane koulutti rookie-Jonesia keskialueella ja Hawks sai 2-1 hyökkäyksen, jonka Kane päätti itse laukomalla kiekon Mazanecin patjojen välistä maaliin: 4-1. Vieraat saivat erän lopussa vielä pari maalipaikkaa, mutta summeri pelasti kotijoukkueen useammilta takaiskuilta.

Kolmannen erän alussa Hawks jatkoi siitä, mihin toinen erä päättyi. Smith oli ohjata Kanen syötön maaliin, mutta kiekko meni hieman ohi. Neljän minuutin kohdalla Legwandin maila nousi Saadin kasvoihin ja Hawks pääsi ylivoimalle. Jäähy ehti loppua, mutta Pirri onnistui lyömään Seabrookin viivalaukauksen paluukiekon maaliin: 4-2. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun Preds sai 2-1 hyökkäyksen ja Stålberg löi takakulmalta Bourquen hienon lättysyötön rystyllä maalin kattoon: 5-2. 12 minuutin kohdalla Hawks yritti käynnistää hyökkäystä omasta päästä, mutta kiekko poltteli ja syötöt menivät mihin sattuu. Lopulta Fisher sai kiekon B-pisteiden väliin ja laukoi sen tolpan kautta maaliin: 6-2. 14 minuutin kohdalla Weber laukoi vielä ylivoimamaalin: 7-2. Näin Hawks koki kauden kolmannen varsinaisen peliajan tappion.

Huomioita

Khabibulinin nilkuttaessa pukuhuoneeseen kävi mielessä, että näinköhän päättyy Bulin Wallin ura Hawksissa ja koko NHL:ssä. Joutsenlaulu on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. Käsittämätön hankinta edelleen.

Crawfordin taakse tehtiin myös viisi maalia ja koko kauden torjuntaprosentti on välttävä. Ainakaan tämän ottelun maaleista en kuitenkaan laittaisi yhtään hänen piikkiinsä. Sellaista koomailua oli kenttäpelaajien sählääminen hänen edessään. Lisäksi tuohon torjuntaprosenttiin vaikuttaa varmasti paljon Hawksin surkea alivoimapeli (tasakentällisin 369/399 - 92,5% ; alivoimalla 53/66 - 80,3%). Tuohon patjamuutosten vaikutukseen en ota kantaa, koska näkemykseni ei riitä siihen. Joka tapauksessa sääntömuutosten seuraukset eivät ole olleet niin dramaattisia kuin ennen kautta uumoiltiin erityisesti Coreyn kohdalla. Valitettavasti Crawford on myös kerännyt Mike Smithin jälkeen eniten peliaikaa Hawksin surkean kakkosvahtitilanteen vuoksi, mikä väistämättä aiheuttaa heikompiakin pelejä pitkän kauden aikana. Raantaa voisi kokeilla, mutta hänkään ei ole viime aikoina ollut liekeissä Rockfordissa, joka on hävinnyt viimeisestä kahdeksasta pelistä kuusi. Raanta on pelannut näistä otteluista kuusi saldolla 2-0-4 - 127/143 - 88,8%.

Hawks kuitenkin voittaa useimmissa peleissä laukaukset reilusti ja vastustaja pääsee laukomaan usein alle 30 kertaa (keskiarvo 27,4 laukausta/peli), mikä antaa lähes poikkeuksetta mahdollisuuden pelata voitosta. Crawfordin henkilökohtaisella torjuntaprosentilla ei siinä mielessä ole niin paljon merkitystä kuin jollain Rinteellä tai Raskilla.

Koska Hossa jäi ottelusta sivuun alkulämmittelyjen jälkeen, Versteeg aloitti Toewsin ketjun oikeassa laidassa. Kris siirrettiin kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan kolmosketjuun myöhemmin. Paluumuuttajan pelistä on vaikea sanoa mitään erityistä, kun koko joukkueen peli oli niin kehnoa. Hän sai vastuuta kakkosylivoimassa ja syöttöpisteenkin tuon vastuun myötä.

Blackhawksilla on onneksi nopea mahdollisuus kasvojen pesuun, kun viiden pelin vieraskiertueen päättävä Sharks saapuu United Centeriin jo tänään. Vastus on siis varsin kova, kun koko liigassa toisena oleva hailauma on kolmen ottelun voittoputkessa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Hienoa, että Raanta pääsee show'n puolelle. Peliaika tosin saattaa olla kortilla ainakin alkuun. Toki eri asia, jos Khabbyn paluu venyy pitkäksi. Sitten valmennusjohdon on pakko antaa Antillekin peliaikaa.

Minkähän vuoksi Versteegin vieressä istuneella pojalla oli Helsingin Jokereiden fanipaita päällä? Noin kohdassa 3:15. Jonkun pelaajan jälkeläinen, joka on saanut Helsingin NHL Premierestä tuliaisia?
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hienosti jengi kasasi itsensä tuon ehkäpä jopa silloin tällöin vaaditun perseily-matsin jälkeen (Music city). Sharks jäi jalkoihin, vaikka alussa suht tasaisesti mentiinkin. Kiekkoa pidettiin tänään hyvin ja balanssi oli hyvä. Versteegille muutama pojo ja hyvin vastuuta Kanen ja Pirrin kera. Hossalla toinen "maintenance day" putkeen, mutta eiköhän herra nähdä tripillä askissa.

Tämän hetken Haukoista väkevimmät arvosanat saavat Brandon Saad & Nick Leddy. Näiden hemmojen työskentely molempiin suuntiin on hienoa katsottavaa. Raanta saanee vastuuta tuon Circus-tripin aikana.
 
Minkähän vuoksi Versteegin vieressä istuneella pojalla oli Helsingin Jokereiden fanipaita päällä? Noin kohdassa 3:15. Jonkun pelaajan jälkeläinen, joka on saanut Helsingin NHL Premierestä tuliaisia?

Mahdollista, myös se on mahdollista, että tuo on jonkun suomalaisen jenkeissä asuvan poika jne. Tai jonkun scoutin poika. Tai muuten vaan jenkeissä vierailevan suomalaisen poika.

Palace Grill on mahtava mesta ei niin kaukana United Centeristä. Siellä käy moni lätkäihminen syömässä aamupalaa/lounasta (itse Scotty Bowman näkyy videolla, kaveri oli siellä kuulemma sattumalta).

Omistaja (joka tuossakin videossa on) on mahtava tyyppi. Helvetillinen kiire koko ajan ja kuitenkin muistaa jatkuvasti jutella asiakkaitten kanssa.

Muutenkin tuo mesta on täynnä Hawks kamaa salin puolella (ei ole iso, mutta ei näy tuossa videossa, ovesta vasemmalle). Toewsin ja Kanen pelipaidat nimmareilla taulussa. Ainoa Hawks teemasta poikkeava asia on Kingsin 99 paita nimikirjoituksella.
Myös ruoka on helvetin hyvää.

Jos/kun joskus pääsen taas Chicagoon, niin on yksi niistä paikoista joihin on pakko päästä uudestaan.
 
Hawks myy huutokaupalla Camo pelipaidat nimmareilla, yksi hauska huomio on se, että Sharpin paita on koko joukkueen kallein paita. ($3,540.00)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
17.11.2013 San Jose @ Chicago: 1-5

Lopulta selkeä voitto, mutta numerot eivät kerro täyttä totuutta pelistä. Sharks oli tasaisessa ja vauhdikkaassa konferenssin kärkikamppailussa ensimmäisen puolikkaan jopa hieman niskan päällä, mutta Hawks onnistui iskemään vastaiskuista tehokkaasti kiekkoa reppuun siinä, missä vieraat hukkasivat omat mahdollisuutensa. Hawks pelasi toisena iltana putkeen, mutta kolmatta vieraspeliä neljän päivän aikana pelanneelta Sharksilta näytti olevan vielä enemmän bensa loppussa päätöserässä. Hawks pääsikin kaunistelemaan numeroita muutamalla hienolla osumalla.

20 Saad - 19 Toews - 10 Sharp
23 Versteeg - 37 Pirri - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 17 Brookbank
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 23/24 - 95,8%
(31 Raanta)

Avauserän ensimmäisellä puolikkaalla vieraat olivat hieman niskan päällä ja Couture laukoikin tolppaan 7 minuutin jälkeen. Puolivälin jälkeen Hawks sai paremmin pelistä kiinni, vaikka ensimmäinen ylivoima ei tuottanutkaan tulosta. 16 minuutin kohdalla Kanen laukaus osui blokkaavaan Sharks-puolustajaan ja hyökkäyksen käynnistänyt Pirri nousi toisesta aallosta ja sai lyödä kiekon tyhjään maaliin: 1-0. Sharks sai erän lopulla ylivoiman, jonka Hawks selvitti. Erä päätyikin kotijoukkueen johdossa.

Toisen erä alussa Hawks otti jäähyn vaihtovirheestä, mutta Sharks ei saanut tälläkään kertaa mitään aikaiseksi. Tasoitus syntyi kahdeksan minuutin kohdalla vaarattoman näköisestä tilanteesta, kun Pavelski laukoi siniviivan jälkeen pyörivän kiekon Rozsivalin takaa. Kiekko putosi Crawfordin hanskasta patjan viereen ja lirui siitä maaliin: 1-1. Aika halpa osuma ja pyörivästä kiekosta huolimatta Crawfordin maali. Kotijoukkue siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon 12 minuutin kohdalla, kun Saadin rystysyötön ansiosta hyvään paikkaan noussut Krüger tarjoili Sharpille paikan laukoa onetimerilla kiekon sivuttaisliikkeessä olevan Niemen ohi: 2-1. Erän loppu oli tiukkaa puolustamista, jonka vuoksi kumpikaan joukkue ei saanut huippuvaarallisia maalipaikkoja vauhdikkaasta pelistä huolimatta. Hawks johti siis toisenkin erän jälkeen.

Kolmannen erän alussa Sharks laittoi painetta Hawks maalia kohti, mutta punalamppu syttyi kolmen minuutin jälkeen Sharks-päädyssä. Toews seurasi oman laukauksensa paluukiekon ja kiepautti lätkän kulmalta Niemen patjan ohi maaliin: 3-1. Heti seuraavassa vaihdossa Crawford piti isännät kahden maalin johdossa Sharksin vaarallisesta maalipaikasta huolimatta. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa pitkään, kunnes Sharks sai erän puolivälissä vaarallisen paikan ja kiekko lirui vaivoin tyhjän Hawks-maalin ohi. 15 minuutin kohdalla Saad ja Versteeg irtosivat oman sinisen luota kiekonriiston jälkeen hyökkäykseen. Niemi sai torjuttua Saadin yrityksen, mutta nuorukainen tarjoili paluukiekon Versteegille käytännössä tyhjän maalin eteen: 4-1. Kolmatta erää oli jäljellä reilu minuutti, kun Sharp irtosi läpiajoon. Vlasic häiritsi yritystä kuitenkin sen verran, että tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Sharp käytti tällä kaudella nähtyä patenttiharhautustaan ja onnistui NHL-uransa kuudennella yrityksellä tekemään ensimmäisen pelitilanne rankkarimaalin: 5-1.

Huomioita

Hawks sai estettyä Sharksin ylivoimahyökkäykset tehokkaalla takakarvauksella hyvin. Muutenkin keskialue oli hyvin isäntien hallussa.

Crawford jatkoi nollapeliensä tuhlaamista. Niin monta kertaa nähty aiemminkin, että vähintään yksi helppo lipsahtaa, jos muuten joukkue tarjoaisi mahdollisuutta nollapeliin. Vastapainoksi on sanottava, että etenkin 3-1 maalin jälkeen Crow otti tärkeän gamesaverin.

Sharp keräsi 2+1 tehot ja kaksi maalia syöttänyt Saad pelasi myös hyvän pelin. Pirri ja Kane näyttäisivät löytävän hiljalleen jonkinlaista kemiaa ja myös Versteeg sopi ketjun vasemmalle laidalle hyvin. Pirri edellisten kuuden pelin aikana 4+2=6 +5. Pisteet ovatkin Brandonille tärkeitä, mikäli hän haluaa jatkaa kakkosen sentteröintiä. Rozsivalia kehuttiin pelin aikana moneen otteeseen ja vaikka pistetili ei vieläkään auennut, niin alkukaudella ajoittain hukassa ollut Rozy taisi pelata kauden parhaan pelinsä.

Tiistaina alkaa tosiaan seitsemän ottelun pituinen vieraskiertue länsi-Kanadaan ja Kalliovuorille (COL, WPG, VAN, EDM, CGY, DAL, PHX). Liigaa johtavan Hawksin alkukausi onkin ollut kotipelivoittoinen (13-8). Voisi kuvitella, että Raanta saa mahdollisuuden Winnipegissä, Edmontonissa tai Calgaryssa ja kiertueen päättävässä back-to-back setissä Dallas/Phoenix.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Palace Grill on mahtava mesta ei niin kaukana United Centeristä. Siellä käy moni lätkäihminen syömässä aamupalaa/lounasta (itse Scotty Bowman näkyy videolla, kaveri oli siellä kuulemma sattumalta).

Jos/kun joskus pääsen taas Chicagoon, niin on yksi niistä paikoista joihin on pakko päästä uudestaan.
Bowmanin bongasin myös videolta. Sattumaksi tuntuu vähän erikoiselta, että siellä on ihmisiä Blackhawks- ja Jokeri-paidassa sekä Bowman ruokailemassa yhtä aikaa. Tosin mainosvideoksihan tuo on tarkoitettukin, joten en pidä mahdollista "lavastamista" mitenkään vääränä. Vai käyvätkö ihmiset Hawks-paidat päällä syömässä tuolla muutenkin? Jenkit vissiin tunnustavat väriä meitä suomalaisia enemmän muutenkin.

Vaikuttaa tosiaan must-paikalta, kunhan joskus Chicagoon pääsen. 2015 olisi alustava suunnitelma ympätä lisämutka Montréalin reissun yhteyteen. Harmillisesti reissu osuu elokuun alkuun, joten NHL-jääkiekkoa en taida päästä näkemään paikan päällä.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Edellisessä pelissä näytettiin statistiikkaa jossa mainittiin tämän olevan Blackhawks historian kolmanneksi paras kauden aloitus, eli ensimmäiset 20 matsia. Täytyy kyllä myöntää että hienoa on ollut seurata pelejä, varsinkin Bollig, Pirri ja Leddy ovat olleet suurimmat positiiviset yllättäjät. Bickellin ruuti on ollu hieman kuivaa herralla tuntuu olevan vaikeuksia saada vedot lähtemään maalia kohtia. Kolmoskenttäkin on alkanut löytämään juonen vaikka alkuun kummaksuin Brookbankin siirtoa hyökkääjäksi. Mikään mailakäsi Sheldon ei ole, mutta kentästä alkaa löytymään kovuutta ja äijää on alettu taklaamaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
19.11.2013 Chicago @ Colorado: 1-5

Blackhawks aloitti ottelun ihan hyvin, mutta isäntien onnekkaan avausmaalin jälkeen peli sekosi ja kotijoukkue karkasi tavoittamattomaan johtoon vieraiden karkeiden virheiden vuoksi. Hawksillakin oli runsaasti paikkoja, mistä laukauksetkin (37-23) kertovat, mutta joukkueiden tehokkuudessa ja virhealttiudessa oli tällä kertaa neljän maalin verran eroa. Raannalle ensimmäiset minuutit NHL-jäillä ja Bickell loukkaantui jo avauserässä Avs-maalin törmätessään, eikä taida palata hetkeen kaukaloon. Kausi jatkuu torstaina Winnipegissä.

Näillä aloitettiin, mutta melkein kaikkia mahdollisia muitakin koostumuksia kokeiltiin jossain vaiheessa peliä. Tällä kertaa ei kulkenut oikein millään yhdistelmällä.

20 Saad - 19 Toews - 10 Sharp
23 Versteeg - 37 Pirri - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 17 Brookbank
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 4/7 - 57,1% - 13:17
(31 Raanta 14/16 - 87,5% - 46:43)

Avauserän kolmannella minuutilla Hawks pyöritti ensimmäistä ylivoimaa hyvin, mutta avausmaalia ei syntynyt. 6 minuutin jälkeen isännät saivat lahjan, kun Seabrook yritti syöttää Crawfordin hiljaisen avauksen jälkeen toisesta laidasta oman maalin takaa Keithille. Sen sijaan kiekko kimposikin laitojen saumasta suoraan maalin eteen, jossa oli kaksi Avs-hyökkääjää. Stastnylla oli helppo työ laittaa kiekko Crawfordin ohi: 1-0. Bickell loukkaantui erän puolivälin jälkeen liuttuaan kaatumisen jälkeen päin Avs-maalia, eikä palannut kaukaloon. 12 minuutin kohdalla isännät tekivät jo toisen maalin. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen kiekko ajautui viivaan, josta Benoit laukoi ruuhkan takaa ja lätkä painui Landeskogin ohjauksesta maaliin: 2-0. 13 minuutin kohdall tuli lisää kylmää vettä niskaan. Talbot tarjoili sytyllä Gretzkyn toimistosta ja Mitchell sai laittaa maalin edestä kiekon maaliin: 3-0. Crawfordin peli idolinsa valmentamaa joukkuetta päättyi tähän ja Raanta sai NHL-uransa ensimmäiset peliminuutit. Avauserä päättyi tyrmäävästi 3-0 isännille.

Toisessa erässä Hawksilla oli muutama paikka nousta kahden maalin päähän ja voittotaisteluun mukaan, mutta Varlamov piti torjunnoillaan isännät reilussa johdossa. Ratkaisu nähtiin lopulta erän lopulla, kun Toews purjehti Avs-puolustuksen läpi ja yritti tarjota Saadille maalipaikan oikealle tolpalle. Kiekko jäi kuitenkin matkalla Avs-luistimiin ja tilanteesta syntyi 2-1 vastahyökkäys, jonka Parenteau ratkaisi itse laukomalla kiekon tarkasti etukulmasta: 4-0.

Kolmatta erää pelattiin reilu minuutti, kun Avs teki jo viidennen maalin. Barrielle pelattiin viivaan paikka onetimerille, jonka Raanta sai torjuttua. Paluukiekko kimposi kuitenkin suoraan takakulmalle McLeodin mailaan, jota Hjalmarsson ei saanut sidottua: 5-0. 12 minuutin kohdalla Hawks sai rikottua Varlamovin nollan, kun usean yrityksen jälkeen Saadin rystylaukaus meni jostain varusteiden läpi maaliin asti: 5-1. Maali oli kuitenkin laiha lohtu, eikä kummoista kiriä nähty.

Jos jotain myönteistä haluaa kaivaa väkisin, niin kaikki Hawks-aloittajat kaapivat vähintään 50% aloituksistaan Avsia vastaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
21.11.2013 Chicago @ Winnipeg: 6-3

Tässä ottelussa ei juhlittu kummankaan joukkueen tiukalla puolustuksella. Hawks menetti 2-0 ja 3-2 johdot, mutta ratkaisi ottelun kuitenkin kolmannessa erässä päästämättä isäntiä kertaakaan johtoon. Tuloksellisesti ihan kelpo vastaus Denverissä nähtyyn mahalaskuun. Pelillisesti on vielä varaa parantaa, jotta joukkue olisi oikeasti liigaa johtava porukka kaukalossakin, eikä pelkästään sarjataulukossa.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 37 Pirri - 88 Kane
23 Versteeg - 65 Shaw - 28 Smith
52 Bollig - 16 Krüger - 11 Morin

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 22/25 - 88,0%
(31 Raanta)

Ensimmäinen erä oli Hawksin selkeää hallintaa, mistä laukaukset 12-2 myös kertovat. Avausmaali nähtiin erän lopulla ylivoimalla. Jets oli selvittänyt yhden jäähyn jo aiemmin, mutta Kane laukoi vieraat johtoon sukunimikaimansa istuessa jäähyllä: 0-1.

Toisen erän alussa Hawks siirtyi tasavajaalla jo kahden maalin johtoon, kun Hossan karvasi kiekon kulmassa Jokiselta ja Saad sai pommittaa onetimerilla kiekon yläkulmaan: 0-2. Tässä vaiheessa moni luuli varmaan pelin ratkenneen, sillä niin ylivoimainen Hawks oli ollut. Sen sijaan peli oli 48 sekunnin päästä tasan. Jets rokotti ensiksi tasavajaalla Hawksin harvinaisen huolimattomasta pelailusta keskialueella: 1-2. Jets tarvitsi tasavajaan jälkeen alkanutta ylivoimaa vain 11 sekuntia, kun Ellerby laukoi viivalta isännät tasoihin: 2-2. Jos Jetsin kapteeni Ladd näytti joukkueelleensa esimerkkiä, niin erän puolivälin jälkeen myös Toews runnoi lähes pelkästään tahdonvoimalla Hawksin uudelleen johtoon. Laidasta B-pisteen kaarta pitkin hulimattomasti puolustaneen Ellerbyn ohi ja kiekko etukulmasta Pavelecin olan yli: 2-3. Tämän jälkeen vieraat alkoivat viettää aikaa jäähyllä oikein urakalla. Kahden miehen ylivoima tekikin tehtävänsä, kun Byfuglien sai pomputettua Littlen ohjaaman laukauksen paluukiekon jotenkin Crawfordin ohi: 3-3.

Kolmannessa erässä Hawks pysyi poissa jäähyboksista ja kolmen minuutin jälkeen nähtiinkin voitto-osuma. Toews tarjoili oikelta ilmiömäisen rystylätyn, jonka Hossa sai pamauttaa takakulmalta Pavelecin varusteiden kautta maaliin: 3-4. Alle kaksi minuuttia myöhemmin Smith sai pitkän pyörityksen jälkeen iskeä Krügerin karat Jets-maaliin: 3-5. Lopullinen niitti nähtiin viimeisellä minuutilla, kun Sharp laukoi kiekon tyhjiin: 3-6.

Huomioita

Vieläkin pelin taso heilahtelee ylivoimaisesta pyörittämisestä helppoihin virheisiin, mutta ainakin Jetsiä vastaan onnistuu tällainen maalintekokilpailukin. Propsit joukkueelle, että vastustajaa ei päästetty johtoon, vaikka pari kertaa nousivatkin tasoihin.

1+3 takonut Toews viihtyy edelleen vieraskentillä. Nyt 10 pelissä 5+7, kun United Centerissä saldo on 13 peliä ja 6+5. Toki Winnipeg on Johnnyn kotikaupunki, joten ehkä siinä oli tällä kertaa ylimääräinen syy näyttää kylänmiehille osaamistaan.

Vieraskiertue jatkuu lauantaina Vancouverissa, jossa isännät ovat ajautuneet viiden ottelun tappioputkeen. Canucks isännöi perjantaina myös Blue Jacketsia, mistä ympäri Pohjois-Amerikkaa lentävä Hawks saanee hieman tasoitusta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hieman outoa huopaamista ja soutamista havaittavissa tällä hetkellä. Menköön tuon Hossan huilin ja Steegerin paluun piikkiin tällä kertaa. Pelataan kyllä rentoa hyvän fiiliksen hokia, jossa kiekko kiertää lavasta lapaan tyylillä, mutta hieman tatsia tarvitaan kahden suunnan peliin.

Toewsillä tosiaan onnistunut ilta, kuten myös Hossalla. Olinko havaitsevinani Jonathanin isukin tuolta lehtereiltä? Tuo Hossan maalin back-hand sauceri oli jotain ihan muuta.

Injury bugi kiertänyt meidän top-äijät hyvin ja Bickell taitaa olla sivussa pari viikkoa telottuaan nilkkansa, oliko nyt Denverissä.

Seuraavaksi tosiaan Casucks ja tähän matsiin ei varmaan tatvitse tatsia etsiä.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Olinko havaitsevinani Jonathanin isukin tuolta lehtereiltä?

Itse katselin tarkalla silmällä, että äiti Andree siellä ainakin istui. Eiköhän siis isukkikin.

Aikamoista ees taas menoa on ollut nämä viime pelit, eli rentona ei saa katsoa ollenkaan. Itse odottelen jo kovasti sitä peliä, jossa Raanta on aloittajana. Eiköhän se tällä sirkus-reissulla tule, sekin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Jees aika perinteistä marraskuun hokia on Hawksin pelaaminen ollut viime matseissa. Se viimeinen puristus puuttuu, mikä näkyy ennen kaikkea huolimattomuutena kiekollisessa pelissä. Omiin ui tällä hetkellä liikaa kiekkoja, mutta eiköhän tuohon ole luvassa parannusta, kunhan koko viisikon pelaamista saadaan kevättä kohden mennessä hieman tiivistettyä. Jets-pelistä vain sen verran, että Evander Kane on kyllä harvinaisen mulkku jätkä jääkiekkoilijaksi. Miehen twitter-kohinan huomioiden tämä ei toki tullut mitenkään puun takaa.

Zeus ja Kostka ovat lähiaikoina palaamassa ruotuun LTIR:stä, joten saa nähdä millaisiin roster-muutoksiin nämä johtavat. Morin ainakin lähtee alas.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
23.11.2013 Chicago @ Vancouver: 2-1

Erikoinen peli. Maalinteon kanssa viime aikoina tuskaillut kotijoukkue voitti laukaukset ja oli muutenkin perinteisen tiukassa kohtaamisessa hieman hallitsevampi osapuoli. Hawks käänsi kuitenkin edukseen sekä aloitustilaston että voiton ratkaisevan maalitilaston kolmannen erän pikaosumilla. Hawks kesti myös isäntien loppurynnistyksen ja voitti tekemällä vain kaksi maalia ottelussa. Toinen kerta tällä kaudella edellisen kerran oltua 12.10.2013 Sabresia vastaan.

10 Sharp - 19 Toews - 20 Saad
23 Versteeg - 37 Pirri - 88 Kane
11 Morin - 65 Shaw - 17 Brookbank
52 Bollig - 16 Kruger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
4 Hjalmarsson - 27 Oduya
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 36/37 - 97,3%
(31 Raanta)

Ensimmäisen erän lopulla nähtiin avausmaali, kun Nucks käytti kahden miehen ylivoiman edukseen ja Kesler pääsi laukomaan kulmalta irtokiekon Crawfordin ohi: 1-0. Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta kolmatta erää ei ehditty pelata viittä minuuttia, kun Hawks teki kaksi maalia 9 sekunnin erotuksella. Keslerin koukkausjäähy ehti päättyä hetkeä aiemmin, kun Shaw ohjasi Kanen maalille heittämän kiekon Luongon patjojen välistä sisään: 1-1. Seuraavassa vaihdossa Ben Smith taisteli hienosti Hjalmarssonin avaussyötön Krügerille, joka karkasi Bolligin kanssa 2-1 hyökkäykseen. Ruotsalainen ratkaisi itse ja kiekko upposi jälleen Luongon patjojen välistä: 1-2. Kotijoukkue laittoi pelin lopulla painetta Hawks päätyyn, mutta viime aikoina ailahtelevasti pelannut Crawford torjui hyvin ja teki isäntien yrityksen turhiksi.

Huomioita

Ennen kauden alkua ja Nordström-kokeilua tuli ennakoitua, että Ben Smith saattaisi olla Frolikin roolin täyttäjä. Viime pelien perusteella näin on käymässä, sillä hän pelaa Krügerin vierellä sekä nelosketjussa että alivoimalla. Kolmannessa erässä hienosti pelannut nelosketju sai paljon vastuuta Sedinien nollaamisessa ja onnistuikin siinä (Krüger TOI 13:30 / 3rd 06:07, Smith TOI 17:26 / 3rd 07:15, Bollig TOI 12:49 / 3rd 06:24). Smith pelasi joitain vaihtoja myös Toewsin ketjussa. Kiinnitin huomioita aloituksiin, sillä Frolikin roolin täyttämisen lisäksi rightin mailalla pelaava Smith kaapi myös hyvällä menestyksellä nelosketjun oikean puolen aloituksia (5/7 - 71%). Tämä tuntui parantavan myös Krügerin aloitustilastoa (6/10 60%). Marcus kyyristyi tasakentällisin viisi kertaa vasemman puolen aloitukseen ja kahdesti keskipisteelle. Kolmeen alivoima-aloitukseen mahtui sekä vasemman- että oikeanpuolen aloituksia.

Vieraskiertue jatkuu ensiyönä Edmontonissa. Vaikka voittavaan kokoonpanoon ei ole tapana tehdä muutoksia, voisi olla hyvä mahdollisuus antaa Raannalle ensimmäinen tolppien välissä aloitettu NHL-ottelu joko nyt Oilersia vastaan tai keskiviikkona Flamesia vastaan. Oilers on viime vuosina rämpimisestään huolimatta ollut välillä paha vastus Hawksille. Saa nähdä, miten tällä kertaa käy.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
25.11.2013 Chicago @ Edmonton: 5-1

Varsin vakuuttava vierasvoitto, jossa Hawks ei avauserän dominoinnin jälkeen ja johtoon päästyään antanut isännille saumaa nousta peliin mukaan.

10 Sharp - 19 Toews - 20 Saad
26 Handzus - 37 Pirri - 88 Kane
23 Versteeg - 65 Shaw - 11 Morin
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

50 Crawford 24/25 - 96,0%
(31 Raanta)

Ensimmäistä erää pelattiin reilu minuutti, kun Gagnerilla oli paikka laittaa Yakupovin laukauksen paluukiekko puoliksi tyhjään Hawks-maaliin, mutta laukaus meni ohi. Neljän minuutin jälkeen Smith kaatoi Hallin ja illan ensimmäinen ylivoimamahdollisuus aukesi isännille, kun Smithille tuomittiin NHL-uran ensimmäinen rangaistus. Kotijoukkueen ylivoima oli ollut kahdessa edellisessä pelissä liekeissä (5/9), mutta jäähyn aikana nähty avausmaali syntyikin Dubnykin taakse. Saad yritti purkaa kiekkoa, mutta hänen mailansa katkesi. Yakupov nousi siniviivalta hitaasti lipuvaa kiekkoa vastaan, mutta Toews tökkäsi kiekon keskialueelle ja liukui heittämällä läpiajoon, jonka kapteeni päätti nostamalla nätin harhautuksen jälkeen kiekon Oilers-maalin kattoon: 0-1. Jäähyn jälkeen Hawks sai kaksi hyvää maalipaikkaa. 7 minuutin jälkeen Gordon kaatoi Saadin ja Hawks pääsi ylivoimalle. Jäähyä ehti kulua 35 sekuntia, kun kiekko oli jälleen Oilers-maalissa. Kuvio oli aika yksinkertainen: Keith laukoi viivasta ja Shaw hakkasi paluukiekkoa Dubnykin edessä. Kumilaatta ajautui kulmalle, josta Kanen nosti sen vapaasti sisään: 0-2. 12 minuutin kohdalla Leddy huitaisi mailan Petryn käsistä ja edelliset minuutit dominoinut Hawks joutui alivoimalle. Kotijoukkue sai tällä kertaa jonkinlaisen paineen Hawks-alueelle, mutta jäähy kului kuitenkin ilman takaiskua. Heti jäähyn jälkeen Smyth pääsi laittamaan kiekkoa takakulmalta sisään, mutta Crawford sai pidettyä kulman kiinni lyhennetyllä patjallaan. Hawks sai erän lopulla vielä ylivoiman, kun Oilers-maila osui Saadin kasvoihin. Ylivoiman paras paikka aukesi Versteegille, joka ei pystynyt laittamaan pienestä kulmasta kiekkoa tyhjään maaliin.

Toisen erän alussa Hall sai vaarallisen maalipaikan. Hetken päästä kiekko oli kuitenkin taas Oilers-maalissa. Dubnyk torjui Oduyan laukauksen, mutta Potter löi ilmassa olevaa kiekkoa refleksinomaisesti oman joukkueensa maaliin: 0-3. Viiden minuutin jälkeen Hawksin kolmosketju pääsi vastaamaan ylivoimahyökkäyksellä. Morin kiersi hienosti heittäytyvän Ferencen ja Shaw sai upottaa rystysyötön takakulmalta sisään: 0-4. Dubnykin peli päättyi tähän ja Bryzgalov luisteli tolppien väliin. Kahdeksan minuutin jälkeen kotijoukkuekin sai tehtyä ensimmäisen maalin. Nugent-Hopkins tarjoili päädystä ja Justin Schultz laukoi laidasta etuyläkulman putken kautta kiekon sisään: 1-4. Oilers sai maalin jälkeen otteen pelistä usean minuutin ajaksi, mutta Saad ajoi 11 minuutin kohdalla maalille ja Ference joutui ottaman jäähyn kampituksesta. Hitaasti käynnistynyt Hawks-ylivoima sai yhden hyvän maalipaikan, mutta Bryzgalov sai härdellistä huolimatta pidettyä kiekon pelissä. Erän lopulla ei tapahtunut oikein mitään mainittavaa.

Kolmatta erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Brookbank sai kampituksesta jäähyn. Hawks kesti jäähyn, mutta Oduya teloi vasemman jalkansa blokatessaan laukausta. Suurimman kivun laannuttua Johnny palasi kuitenkin kaukaloon missaamatta yhtään vaihtoa. Oilers sai jäähyn jälkeen pari vaarallista maalipaikkaa, mutta vieraiden kolmen maalin johto kesti. 11 minuutin kohdalla nähtiin erikoinen heittäytyminen Crawfordilta, kun Brookbankin blokkaama kiekko oli tippua korkealla kaarella takakulman ylänurkkaan. Seuraavassa vaihdossa koitjoukkue oli tehdä maalin, mutta tuomari vihelsi pelin liian aikaisin poikki, vaikka kiekko ei ollutkaan Crow'n hallussa. 13 minuutin kohdalla Hemsky kaatoi Versteegin Oilers-maalin takana ja Hawks pääsi jälleen ylivoimalle. Kiekko päätyi kotijoukkueen maaliin, mutta maalia ei hyväksytty sillä Shaw potkaisi kiekkoa, eikä ehtinyt osua mailalla lätkään ennen kuin se ylitti maaliviivan. 18 minuutin kohdalla Hawks iski vielä kerran. Bryzgalov sai torjuttua ensimmäisen aalloon, mutta Leddy laukoi viivaan ajautuneen kiekon takaisin Oilers-maalille ja Shaw ohjasi sen venäläisvahdin ohi: 1-5. Näihin numeroihin peli myös päättyi.

Huomioita

Crawfordille 15. pelattu peli putkeen. Edellisen kerran hän huilasi 24.10. Tampassa. Toivottavasti Raanta saa pian mahdollisuuden, eikä Crow'ta peluuteta puhki jo jouluun mennessä.

Kakkosketjun vasempaan laitaan kokoonpanoon palannut Handzus (5/9, 56%) tarjosi vaihtoehdon Pirrille (4/6, 67%) aloitusympyrään. Molemmat sentterit kaapivatkin hyvin aloituksia. Vielä kun kolmosketjuun saataisiin joku voittamaan aloituksia (Shaw 1/8, 13%). Tilastoihin on myös merkitty Oduyalle (#27) aloitusvoitto Justin Schultzia (#19) vastaan, mutta oikeasti puolustuspään aloitukseen kyyristyivät Toews (#19) ja Gordon (#27). Tilanteessa Oilers otti maalivahdin pois, kun toista erää oli jäljellä enää kolme sekuntia.

Vieraskiertue jatkuu keskiviikkona niin ikään Albertassa, kun Hawksin liidon yrittää pysäyttää rebuild-Flames. Isäntien kolme edellistä ottelua on jatkunut varsinaisen peliajan jälkeen ja Flames onkin kerännyt niistä kaksi rankkarivoittoa. Näitä otteluita ennen liekkipaidat ajautuivat kuuden ottelun tappiokierteeseen, joka alkoi 3.11.2013 United Centeristä haetun jatkoaikavoiton jälkeen. Blackhawksilla on siis hieman hampaan kolossa edellisestä kohtaamisesta, joka kenttätapahtumien vastaisesti päättyi vierasjoukkueen tehokkaan viimeistelyn ansiosta jatkoaikatappioon.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Lunde kävikin peliä läpi, joten tyydyn vain sanomaan, että Shaw on liekeissä. Kaveri potkii ensin hienosti kiekon maaliin ja vakuudeksi vielä uudestaan tökkää kädellä kiekon viivan yli, pysy siellä perkele :() Tuomarit uskalsivat uhmata kohtaloa ja hylkäsivät tuon taidonnäytteen, jonka jälkeen Shaw sitten viileästi muutamaa vaihtoa myöhemmin ohjasi Leddyn syötöstä pelin tilanteeseen 5-1. Oikeastaan tuo yksittäinen tilanne (hylätty maali siis) kuvastaa henkeä jengin sisällä helkkarin hyvin. Työmoraali joka jampalla korkealla ja näkyy että pelataan sille intiaanille siinä rinnassa. Patrick Kane 11 pelin pisteputkessa, joka sivuaa miehen ennätystä. Siinäpä sitten pienet "paineet" selässä seuraavaan matsiin.

Kuc twiittaa, että Big-Hoss pelaisi Flames-pelissä: Twitter / ChrisKuc: Coach Joel Quenneville said ...
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Ensi yönä aloittaa sitten Antti Raanta!

Ja Hossakin on palannut. Vaimo Jana oli joutunut sairaalahoitoon ja mies lähti rinnalle, kuten pitääkin. Toivottavasti kaikki on nyt sitten kotona kunnossa.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Ensi yönä aloittaa sitten Antti Raanta!

Joutuukohan sitä sitten Oilers-fanikin heräämään ensi yönä viiden maissa katsomaan toista peräkkäistä Blackhawksin peliä... Raannan avausmatsi ja vastustajana oma arkkivihollinen Calgary kuulostaa aika houkuttelevalta yhdistelmältä, varsinkin kun tuo alkamisaika on sieltä inhimillisemmästä päästä.
 

Baldrick

Jäsen
Antti Raanta: 20 torjuntaa ja 2 päästettyä maalia. Kane oli ilmeisesti johonkin mediaan kehunut, että Antti otti pari koppia, jollaisia häneltä ei odotettu ja ettei Raanta voinut päästetyille maaleille itse mitään. Kehui erittäin hienoksi startiksi jne. jne. etc. jne. etc.

Ilmeisesti ihan hyvin meni Raumambojalla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Menihän se tosiaan Raannalta ihan hyvin, vaikka välillä olikin jonkinlaista hermoilua havaittavissa, kenelläpä ei olisi ollut vastaavassa tilanteessa. Maaleille ei tosiaan voinut mitään ja kaiken kaikkiaan ihan perushyvä ottelu raumalaiselta. Voitti selvästi virkaveljensä, sillä Kanen molemmat maalit ainakin osittain Berran piikkiin. Ensimmäisessä tosin taisi olla aika ikävä kimmoke, mutta olisi kai senkin voinut kiinni ottaa.

Kova joukkue tuo Hawks, 50 minuuttia näytti, ettei homma kiinnosta juuri ollenkaan ja sitten kolme maalia taululle salamana. Huvittava käännekohta ottelulle, kun 2-0 -tilanteessa McGrattan jyräsi Keithin Blackhawksin puolustusalueella hirveällä niitillä ja sytytti kotiyleisön hirmuisiin suosionosoituksiin. Kane nappasi kiekon ja lähti höntsäilemään Flamesin alueelle ja kas, siellähän se pikkumusta olikin kotijoukkueen rysässä. Seuraava hyökkäys ja kas, peli tasan 2-2.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös