Tässä ketjussa on tainnut jäädä mainitsematta Markus Korhosen pesti Blackhawksin Euroopan maalivahtikykyjenetsijänä, josta Juha Hiiteläkin twiittasi kesäkuun lopulla. Ilves.comista löytyy Korhosen tuore haastattelu aiheesta. Jutun perusteella tarkkailutyö keskittyy enimmäkseen Ilveksen maalivahtivalmentamisesta yli jäävälle vapaa-ajalle ja pitkälti videoihin. En tiedä, kuinka hyvin tarkkailua pystyy tekemään oman työn ohella Suomen rajojen ulkopuolelle. Hienoa joka tapauksessa, että suomalainen osaaminen kelpaa tuollakin osastolla, vaikka Korhonen onkin valmentajana vasta alkutaipaleella pitkän pelaajauran jälkeen.
Lake Placidissä päättyi viime yönä USA Hockeyn järjestämä juniorimaajoukkueiden Evaluation Camp, johon ottivat osaa USA, Kanada, Ruotsi ja Suomi. USA pelasi ensimmäiset pelit Suomea ja Ruotsia vastaan kahdella joukkueella Blue ja White nimien alla ja viimeiset kolme peliä yhdistetyllä maajoukkueella vielä kaikkia kolmea vierasta vastaan. Kutsuturnauksen pistepörssin voitti Teuvo Teräväinen pistein 5. 3+5=8 ja tutkapari Artturi Lehkonen löytyi kuudella pisteellä pistepörssin toiselta sijalta. Päätösottelu Ruotsia vastaan päättyi rankuilla Teuvon tehtyä Suomen molemmat maalit varsinaisella peliajalla. Rankuilla hän onnistui kerran neljästä yrityksestä.
Täytyy vielä mainita muutama potentiaalinen Hawks lupaus tulevaisuudessa, mikä nyt varmaan kuulostaakin jo tutulta, mutta etenkin nimet Jimmy Hayes, Jeremy Morin, Dylan Olsen, Brandon Pirri, Mark McNeill ja Adam Clendening Teuvon lisäksi sellaisia nimiä jotka kannattaa laittaa korvan taakse.
No niin Teuvolle ELC käteen, hieno juttu. Hienoa olisi, jos äijä nähtäisiin Hogseissa jo tulevalla kaudella, mutta eiköhän Narrit ole miehen seura. Jokatapauksessa ensimmäinen konkreettinen askel varauksen jälkeen kohti parrasvaloja. Sopparia slaidataan siis ainakin yhden kauden verran.
Sopimuksen taloudelliset yksityiskohdat on tuttuun tapaan säilötty Fort Knoxiin, eikä Blackhawks hiisku niistä sanaakaan, joten siitä näkökulmasta on hankala arvioida sopimusta. Runkosarjan voittoon ja mestaruuteen joukkueen jahtanut maalivahti tuskin kuitenkaan jatkaa enää 2,6 miljoonan dollarin vuosiansioilla vuoden päästä. Coreyn hyvistä otteista huolimatta hieman riskialttiilta vaikuttaa ja Raannan edessäkin on tie tukossa pitkäksi aikaa. Tai no, onhan suomalaisvahti aikaisemminkin syrjäyttänyt jopa 5,6 miljoonaa dollaria tienaavan vahdin matkalla Stanley Cup -mestaruuteen, mutta se ei kuitenkaan ole se tavoiteltavin skenaario.Crawfordille on sorvattu kuuden vuoden jatkosopimus. Sopimus kattaa vielä 2019-20 kaudenkin. Henkilökohtaisesti en tykkää noin pitkistä sopimuksista.
Sopimuksen taloudelliset yksityiskohdat on tuttuun tapaan säilötty Fort Knoxiin, eikä Blackhawks hiisku niistä sanaakaan, joten siitä näkökulmasta on hankala arvioida sopimusta.
CapGeek väittää sopimuksen arvoksi kuutta (6) miljoonaa dollaria kautta kohden. Onko lukema sitten todellista tietoa vai hatusta vedetty arvio, sitä en tiedä varmaksi. Luottaisin kuitenkin CapGeekiin?Mites tämä käytännössä toimii esim. CapGeekin osalta? Arpooko ne sinne Chicagon pelaajien caphitit vai miten?
CapGeek väittää sopimuksen arvoksi kuutta (6) miljoonaa dollaria kautta kohden. Onko lukema sitten todellista tietoa vai hatusta vedetty arvio, sitä en tiedä varmaksi. Luottaisin kuitenkin CapGeekiin?
Ei ymmärtääkseni arvo, mutta aika usein Blackhawks-pelaajien caphitit ilmestyvät moniin joukkueisiin verrattuna pitkällä viiveellä. Esimerkiksi Theo Peckhamin lukemalla kesti monta viikkoa ilmestyä capgeekiin ja Raannan numero on vieläkin kursivoituna vahvistamattomana tietona.Mites tämä käytännössä toimii esim. CapGeekin osalta? Arpooko ne sinne Chicagon pelaajien caphitit vai miten?
Toki capgeek on varsin luotettava ja varsinkin, kun tämän 36 miljoonan dollarin sopimuksen lähteenä on entinen NHL-pelaaja ja nykyinen insider-toimittaja Nick Kypreos. Virallisempi vahvistus on ilmeisesti tulossa piakkoin. Blackhawksin käytäntöä en oikein ymmärrä nykyaikana, kun palkkatiedot ovat kuitenkin vähintään caphitin osalta "julkisia" ja tulevat esiin ennemmin tai myöhemmin. Kiihkeimmän Free Agent Frenzyn aikoihin tuo on jokseenkin ymmärrettävää, koska sopimustietojen julkistaminen saattaa vaikuttaa keskeneräisiin sopimusneuvotteluihin.CapGeek väittää sopimuksen arvoksi kuutta (6) miljoonaa dollaria kautta kohden. Onko lukema sitten todellista tietoa vai hatusta vedetty arvio, sitä en tiedä varmaksi. Luottaisin kuitenkin CapGeekiin?
Palkan mukaan Crawford on kaudella 2014-15 TOP5-maalivahti. Enemmän tienaa vain Pekka Rinne, Tuukka Rask, Carey Price ja Cam Ward. Toisaalta Henrik Lundqvist kiilannee uudella sopparillaan (jota vielä ei ole tehty) koko porukan kärkeen.
Kyllä capgeekillä on ollut tunnetusti hyvät lähteet. Tuo tarkka sopimus hinta varmasti selviää vasta myöhemmin, mutta uskoisin heiton olevan max 250k suuntaan tai toiseen.
Ryan Miller toki kiilaa vielä edelle ensi kauden palkan osalta.
Ei tainnut mennä ihan putkeen Raannan seuravalinta? Toki itsestä se kiinni on, toivottavasti nyt sais vaan edes mahdollisuuden. Mites Hawks-fanit Raannan tulevaisuuden siellä näkevät? Onko luvassa reilu näyttöpaikka Khabbyn haastoon, vai meneekö koko kausi kolmosena ja farmissa totutellessa?
Olen kyllä hyvin yllättynytmtuollaisesta pahvista, enkä pidä Chicagon kannalta lainkaan järkevänä. Olen yleisesti ottaen sitä mieltä, että maalivahdille ei pitäisi maksaa kärkiliksoja kuin poikkeustapauksissa, eikä Crawford ole vielä osoittanut huippunäyttöjä sellaiseksi laskettavaksi.
Pitkälti samaa mieltä kanssasi. Mutta minkälaiset näytöt lasketaan, jos esim. Stanley Cupin voitto ja Conn Smythe -tason esitys pudotuspeleissä (vaikka Kane nyt tulikin valituksi pystin haltijaksi) eivät riitä näytöiksi?
Henk.koht en pidä tästä sopimuksesta lainkaan, mutta toivottavasti olen taas pahasti väärässä.