Chicago Blackhawks 2010-11

  • 362 711
  • 1 186

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
On ihme mies tuo Toews. Jälleen kerran kentän ylivoimaisesti paras pelaaja tärkeässä "neljän pisteen pelissä" Flamesia vastaan kahdella maalilla ja monien pikkuasioiden onnistumisella (mm. aloitukset 13-8 ja riistojen/menetysten ero yhteen peliin hieno +3). Toews on NHL:n paras isojen pelien mies.
 

Bael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suurin ja kaunein
Ja putki se jatkuu vaan! Tärkeät pisteet taas kotiin ja viihdyttävä peli. Johtoasema kutistui jossain vaiheessa taas, mutta onneksi säilyi loppuun. Frolikille eka maali ja kaks syöttöpistettä päälle. Kapteeni jatkaa ilmiömäistä peliään, ei voi liikaa hehkuttaa. Kylmät väreet tulee, kun miettii Toewsin suorittamista. Ylivoimaisesti liigan valovoimaisin pelaaja tällä hetkellä kuten Kaner jo aiemmin totesikin.

Nyt sarjataulukossa neljäntenä eli kotiedusta tässä taistellaan ihan tosissaan. Ei nyt vielä selvillä vesillä missään nimessä, mut nyt alkaa jo vähän helpottaa ja kevätaurinko paistaa selkeästi tuuliseen kaupunkiin mukavan lämpimästi.

Kiitos numero 19!
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Toews on kyllä hirmutikissä. Täydellinen pelaaja. Ja onhan tuo koko ykkösketju erittäin vahvassa vedossa tällä hetkellä. Toews oli helmikuun tehokkain pelaaja, Kane jaetulla toisella sijalla.

Frolikin onnistumiset lämmittävät mieltä. Piste- ja maalitili auki, jättimäinen gorilla pois harteilta.

Campolilta sellainen perusvahva debyytti. Kertaalleen ajoi itsensä ulos tilanteesta, mutta muuten ei valittamista. Kunhan pääsee kunnolla sisään joukkueen kuvioihin, niin eiköhän tuosta hyvä tule.

Kuten tuli aiemmin todettua, niin Stålberg on parantanut kuin sika juoksuaan viime aikoina. Jos otteet jatkuvat tällaisina koko loppukauden, toivotan hänet tervetulleeksi myös ensi kauden joukkueeseen. Viime yön tappelu oli Stålbergin uran ensimmäinen NHL:ssä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voittoputkessa mennään !

Mahtavaa on meno tällä hetkellä ja ketjut sekä pakkiparit ovat aika hyvässä balanssissa. Kun joukkue vielä vahvistui Frolik ja Campoli treideissä, niin Hawks pelaa kauden parasta peliään.

Calgary voitossa Ryan Johnson voitti 11 kahdestatoista aloituksestaan (91,7%), aika vakuuttavaa sekin.
Missähän kohtaa tuo kapteenimme olisikaan NHL:n pistepörssissä jos hänen kautensa lähtisivät käyntiin räväkämmin.

Yksi asia mikä häiritsee on meidän vaatimaton maskipeli.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Se on raskaansarjan mestarin vyö sitten Frolikilla.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Mielestäni aika odotettu voitto Carolinasta. Tärkeä avausmaali saatiin taululle kapteenin toimesta otollisen nopeasti, Canes-pakin(?) hieman aikailtua tuossa avauksessa. Toews jatkaa nakuttamistaan siis edelleen.

Tänään syöttökoneina kunnostautuivat:

Campoli 0+2 (Hieno töötti myös Tuomolle, jonka pelistä näkyi eilinen vääntö ehkä eniten. Todella näkymätön.)

Hossa 0+2
Sharp 0+2

Maalinteossa tänään vastuuta ottivat muutkin kuin ykkösen jampat ja jopa synttäripoju Dowell oli lähellä punalampun sytyttämistä wristerillään, joka kuitenkin kimposi takatolpasta reppurin selkään ja siitä hiuksenhienosti ohi maalin. Tolpat taisivat kolista tänään neljä kertaa meidän toimesta.

7th heaven!
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Canesista ei ollut viime yönä minkäänlaista vastusta. Tuollaisella pelaamisella oltaisiin kovatasoisemmassa konferenssissa sijoilla ynnä muut. Mutta ei siitä sen enempää, ehkä heillä oli vain surkea päivä. Campoli on aloittanut kyllä erittäin väkevästi ja viime yönä tosiaan ensimmäiset pisteet plakkariin suurimman ja kauneimman riveissä, samoin kuin Johnsonille ensimmäinen maali. Hjalmarsson pelaa loukkaantuneena, mutta kuinka vakavasta vammasta on kysymys? Harjoitukset on jäänyt viime aikoina väliin, samoin kuin uusien blokkivammojen pelossa useat alivoimavaihdot.

Matkaa divisioonan kärkeen on enää seitsemän pistettä, joten tuokin ero on täysin kurottavissa, jos otteet säilyvät jatkossakin tällä tasolla. Detroitia vastaan on jäljellä vielä kolme keskinäistä kohtaamista

Tärkeä avausmaali saatiin taululle kapteenin toimesta otollisen nopeasti, Canes-pakin(?) hieman aikailtua tuossa avauksessa.
Cory Stillman oli kyseinen haahuilija.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kyllä sormet alkaa taas syyhyämään tuolla pelillä. 7th in a row!

Hienosti on Campoli istunut jengiin, viime yönä tosiaan 0+2, peliaikaa 19.25 ja vastuuta sekä YV:lla että AV:lla. Toisaalta kun katselee Hammerin peliajan kehitystä kaudella (viime yönä enää 12.18) niin tällä hetkellä ja nimenomaan tuossa roolissa ukko on kyllä yksi jengin ylipalkatuimmista jätkistä. No, turha alkaa vielä liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä vetämään sillä Hammer on kuitenkin selkeästi puolustava pakki ja parhaat vuodet edessä. Mielessä vaan liikkuu että jos/kun joudutaan kesällä joku taas siirtämään niin Hammer saattaisi näillä näkymin olla liipaisimella kun ottaa huomioon että Olsen on aika pitkälti saman ruudun mies, ja sopimukseltaan selkeästi halvempi. Ja sitten jos aletaan oikein kunnolla spekuloimaan niin kuinkahan Hammerista ensi kesänä enää saadaan San Josen viime kesän pickien veroista korvausta.

No turha alkaa liikaa vielä spekuloimaan ensi kauden asioilla, nautitaan nyt lennosta kun pystyy. Ensi yönä sitten Hockey night in Canada ja Chicago @ Toronto! Vekkarit soimaan! 8th in a row?

Edit: Hammerin vammasta en tiennyt. Selittää siis vähentyneen peliajan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Canesista ei ollut viime yönä minkäänlaista vastusta. Tuollaisella pelaamisella oltaisiin kovatasoisemmassa konferenssissa sijoilla ynnä muut. Mutta ei siitä sen enempää, ehkä heillä oli vain surkea päivä.

Pakko tarttua, vaikka ei pitäisi... Chicago oli toki parempi joukkue ja ansaitsi täysin voittonsa. Carolina oli puolestaan selvästi väsynyt edellisen päivän kovasta ja ehkäpä kuitenkin tärkeämmästä Buffalo-pelistä. Lisäksi maaliin laitettiin vielä kakkosmaalivahti, joka ei ole pelannut pariin kuukauteen ja jonka varaan ei ole voinut laskea yhtään mitään koko kaudella. <- Selvästi selityksen makua? Ja vaikka Carolinasta ei siis ollut minkäänlaista vastusta, niin yllättävän auki peli kuitenkin oli vielä kolmanteen erään tultaessa. Kertooko se sitten Chicagon tasosta jotain?

Sanoisin kyllä, että jos pelkästään tämän pelin perusteella aletaan vetämään johtopäätöksiä, niin tuollaisella pelaamisella kuin mitä Carolina eilen esitti ei missään konferenssissa pärjättäisi. En ala nyt kiistelemään konferenssien paremmuudesta, sillä se on aivan hemmetin turhaa puuhaa. Mutta uskokaa tai älkää, niin Carolina on kuitenkin pelannut ihan hyvin tällä kaudella jopa lännen joukkueitakin vastaan.

Joten onnittelut äärimmäisen helposta voitosta. Ja kun pääsitte noinkin helpolla, niin tämän pelin ei sitten pitäisi painaa jaloissa enää ollenkaan Torontoa vastaan. Tällä kertaa voisin sarjataulukon takia toivoa jopa (selvästi kovemman) läntisen konferenssin joukkueen voittoa.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ja kun pääsitte noinkin helpolla, niin tämän pelin ei sitten pitäisi painaa jaloissa enää ollenkaan Torontoa vastaan.
Ei ole ainakaan aiemmin hirveästi painanut. Blackhawksin tämän kauden saldo vastaavista perättäisten päivien pelien jälkimmäisistä osista on tyylikäs 9-3-1.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ei ole ainakaan aiemmin hirveästi painanut. Blackhawksin tämän kauden saldo vastaavista perättäisten päivien pelien jälkimmäisistä osista on tyylikäs 9-3-1.

Vakuuttava saldo. Carolinalla taitaa olla back-to-back pelien jälkimmäisten pelien tilasto näyttää nyt lukemaa 6-8-1. Tietysti noihin vaikuttavat monet eri asiat, mm. matkustelut pelien välillä tai vastustajan pelaaminen/pelaamattomuus edellisenä iltana. Niin hyvin on Chicago kuitenkin näköjään nuo hoitanut, että ei sitten parane hävitä tänä iltanakaan...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei ole ainakaan aiemmin hirveästi painanut. Blackhawksin tämän kauden saldo vastaavista perättäisten päivien pelien jälkimmäisistä osista on tyylikäs 9-3-1.


Mitenkäs se ensimmäinen osa on vastaavasti mennyt?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Päivän luku on 8

Liito vaan jatkuu, Torontossa ottelu otettiin haltuun heti ensimmäisessä vaihdossa, missä Hossan rannari lipui Reimerin längistä sisään. Tänään maalailivat tasaisesti kaikki kentät.

Viisi peliä seitsemään päivään ja niistäkin kaikista voitto on todella hieno saldo.

Meidän ketjukoostumuksissa on nyt jokaisessa kentässä ainakin kaksi miestä, joilla on vähintään kymmenen tehtyä maalia.

Uudet hankinnat vaikuttavat päivä päivältä paremmilta ja Johnsson on kuin päivitetty versio Maddenistä. Johnson otti omassa päässä ainakin kerran pelkästään aloituksen, Bollandin kentän ollessa jäällä. Frolik maalasi jälleen ja Campolille kellotettiin Campbellin jälkeen toiseksi suurimmat minuutit 24:26 kelpo ottein.
Pakistomme kauden tasaisin pelurimme Brian Campbell johtaa NHL:n +- tilastoa luvulla +27 !

Peräpässä Craw jatkaa myös tasaisen varmaa suorittamistaan.

*** Nyt peukut pystyyn, ettei Keithin sormeen tullut isompaa vammaa pakin vetoa blokatessa. ***
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Peräpässä Craw jatkaa myös tasaisen varmaa suorittamistaan.

CC oli huikea pelin jälkimmäisellä puoliskolla ja varsinkin kolmannessa erässä. Rankkari ja läpiajo mm. hoituivat komeilla patjatorjuinnoilla.

*** Nyt peukut pystyyn, ettei Keithin sormeen tullut isompaa vammaa pakin vetoa blokatessa. ***

Kyllä Duncs näytti pystyvän puristavan kätensä mailan ympärille ilman että ilme hirveästi värähti. Tuskinpa on murtunut ainakaan. Kertoo kyllä Duncsista ja koko Hawksin tämän hetken joukkuekemiasta aika paljon että Keith istui loukkaantumisen jälkeen penkillä kamat päällä koko pelin vaikkei pelannut sekuntiakaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Täytyy sanoa, että Campolin hankinta tuli kreivin aikaan. Nick Leddy on kyllä lupaava ja esittänyt ikäisekseen kypsiä otteita, mutta viime peleissä on pahasti alkanut näkymään tuo kokemattomuus. Leddy on ollut melkoisissa vaikeuksissa omassa päässä. Parissa viime pelissä Leddyn nukahdukset ovat kostautuneet pahimmalla mahdollisella tavalla. Oppirahoja sano sekä otti ja tuota.

Niklas Hjalmarssonin pelissä näkyy nyt osittain varmasti tuo käsipipi, mutta lievästi ollut pettymys tällä kaudella tämä svedupakki. Mikään ikäloppu ei ole kyseessä, mutta kiekollisessa pelissä ei ole tapahtunut lainkaan edistymistä. Toisaalta Chicagon alakerrassa on riittävästi käsiä, mutta välillä pännii ruotsalaisen patenttiratkaisu lätkäistä kiekko pleksin kautta keskialueelle lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Ja nuo junnusarjoista ja AHL:stä tutuksi tulleet avojään pommit ovat poistuneet repertuaarista lähes täysin. No ehkä niitä on vaikeampi NHL:ssä harrastaakin, mutta silti toivoisi hieman ilkeämpää pelityyliä tältä kaverilta.

Brian Campbell pelaa taas parasta kauttaan Chicagon paidassa. Mies pelaa omilla vahvuuksillaan, eikä yritä liikoja ja tämä näkyy esim. tehotilastossa. Harmi vain, että Campbell oli samassa jonossa Marko Kiprusoffin kanssa, kun kiekkojumalat jakoivat laukaisutaitoja.

Frolik on selvä vahvistus Skilleen nähden jo pelkästään kiekottomassa pelissä. Peliäly ihan toista luokkaa kuin Jackille, joka ei oikein tiennyt mitä tehdä ilman kiekkoa. Nyt kun vielä Frolik on saanut tehojakin irti, niin ei kahta sanaa tuon kaupan voittajasta.

Johnsonin aloitustaidot ovat tosiaan tarpeen ja mies on parantanut muutenkin otteitaan. Hieno joukkuepelaaja, mutta en nyt ihan Maddenin tasoisesta pelaajasta puhuisi, nopeampi toki on. Ja lopuksi on mainittava viimeaikaisen liidon yksi merkittävä tekijä eli Marian Hossan kunto. Se on meinaan taas lentokeli slovakkihyökkääjällä.

Hieno vire joukkueessa tällä hetkellä. Voittojen kautta joukkueen ilme on täysin erilainen kuin vielä muutama ottelu takaperin. Nyt porukka selvästi nauttii ja uskoo tekemiseensä. 16 ottelua jäljellä, joista kymmenen vieraissa ja kuusi kotona. Mitenkään helppo loppuohjelma ei ole, sillä vastassa on mm. kolme kertaa Detroit, kerran San Jose, Washington ja Boston. On kyllä kutkuttava tilanne läntisen puolella, jossa voi vielä tapahtua melkein mitä vain.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Nick Leddy on kyllä lupaava ja esittänyt ikäisekseen kypsiä otteita, mutta viime peleissä on pahasti alkanut näkymään tuo kokemattomuus. Leddy on ollut melkoisissa vaikeuksissa omassa päässä. Parissa viime pelissä Leddyn nukahdukset ovat kostautuneet pahimmalla mahdollisella tavalla. Oppirahoja sano sekä otti ja tuota.
John Jaeckelin propaganda on näköjään uponnut ainakin yhteen osoitteeseen. Voi, voi.
 

TML

Jäsen
John Jaeckelin propaganda on näköjään uponnut ainakin yhteen osoitteeseen. Voi, voi.

Ainakin Leafsia vastaan Leddy oli Hawksin surkein pakki. Lahjoitti useamman paikan Leafsille ja yhdestä syntyi maalikin. En tiedä miten hän on muutoin pelannut, mutta eilen oli ainakin hukassa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
John Jaeckelin propaganda on näköjään uponnut ainakin yhteen osoitteeseen. Voi, voi.

Ei vaan JJ sattuu nyt vain olemaan samaa mieltä kanssani. Leddystä kuullaan vielä ja nuoren puolustajan peliäly sekä liike antavat odottaa hyvää jatkossa. Nyt on vain viime peleissä tullut pahasti nukahduksia, jotka sinällään eivät ole tuon ikäiselle puolustajalle ihmeellisiä juttuja. Siksi on vain hyvä, että Campoli saatiin mukaan helpottamaan taakkaa puolustuksessa. Tästä hyötyy sekä Leddy, että Blackhawks. Että ihan imo vaan!
 
Ei vaan JJ sattuu nyt vain olemaan samaa mieltä kanssani. Leddystä kuullaan vielä ja nuoren puolustajan peliäly sekä liike antavat odottaa hyvää jatkossa. Nyt on vain viime peleissä tullut pahasti nukahduksia, jotka sinällään eivät ole tuon ikäiselle puolustajalle ihmeellisiä juttuja. Siksi on vain hyvä, että Campoli saatiin mukaan helpottamaan taakkaa puolustuksessa. Tästä hyötyy sekä Leddy, että Blackhawks. Että ihan imo vaan!

Viittitkö/jaksaisitko millään secord kirjottaa lyhyen tiivistelmän viimeisestä kahdesta viikosta Hawksissa, meikäläisellä ajan puutteen takia aivan mahdotonta ollut katsella pelejä viimeaikoina :(
(niin pirusti kaikkea muutakin tässä ollut).

Nyt pitäs taas olla hiukan aikaa keskittyä pelien kattomiseen.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ainakin Leafsia vastaan Leddy oli Hawksin surkein pakki. Lahjoitti useamman paikan Leafsille ja yhdestä syntyi maalikin. En tiedä miten hän on muutoin pelannut, mutta eilen oli ainakin hukassa.
Leddy teki yhden pahan virheen, jonka seurauksena kolisi omissa, mutta useampaa paikkaa hän ei todellakaan lahjoittanut Leafsille.

Siksi on vain hyvä, että Campoli saatiin mukaan helpottamaan taakkaa puolustuksessa. Tästä hyötyy sekä Leddy, että Blackhawks.
Tästä tuskin kukaan on eri mieltä. Leddyllä on toki vielä paljon tekemistä pelinsä kanssa, mutta...

Nick Leddy still has his shaky moments, so it's fortunate that he is playing with Keith for the time being.

*

Nick Leddy is promising, and has made huge strides this year, yet experienced observers will tell you he is still victimized too often by opposing forwards and is being covered by playing with the current Norris Trophy holder.

*

I do not believe, should the Hawks make the playoffs, you will see Nick Leddy playing 20 minutes a game, in spite of the love affair some in the blogosphere are having with him. Leddy was victimized again last night on the Wild's first goal. At 20 years of age, he is a very promising prospect. But there is a difference between that and a proven veteran—even a retread like Cullimore. Veterans make mistakes, too. It's just that the odds are lower.


*

There are valid concerns about the Hawks' defensive depth—the heavily-hyped Nick Leddy, though very promising, still struggles with physical pressure in his own end

*

One thing that the Hawks might want to do, especially once the playoffs start, is limit Nick Leddy's ice time.

Leddy is a very promising young player, but he is also averaging about a mistake per night that either leads to an opposing goal, or could lead to one.

Leddy has become the latest favorite of the pom-pom swinging crowd, as he is talked up incessantly by Hawk coaches and broadcasters. He certainly has a very high upside, can skate and is highly instinctive moving the puck up the ice. However, he really struggles with opposing forwards in close quarters or on the rush. His decision-making and game experience just aren't there yet.

It's probably foolish (not to mention unfair to him) to expect a 20 year old to overcome these errors with the Stanley Cup on the line.



... onko tämä ansaittua (viiden viime bloggauksen satoa, VIIDEN)? No ei helvetissä ole, sen tietää jokainen. Blackhawks-fanien yleisen mielipiteen Jaeckelista löytää esim. tältä saitilta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viittitkö/jaksaisitko millään secord kirjottaa lyhyen tiivistelmän viimeisestä kahdesta viikosta Hawksissa, meikäläisellä ajan puutteen takia aivan mahdotonta ollut katsella pelejä viimeaikoina :(
(niin pirusti kaikkea muutakin tässä ollut).

Nyt pitäs taas olla hiukan aikaa keskittyä pelien kattomiseen.

No kiitos luottamuksesta, mutta löydät varmasti interwebin syövereistä faktaa kyseiseltä ajalta. Oma näkemykseni on, että vedenjakaja koettiin St.Lousia vastaan maanantaina 21.2. ensimmäisellä erätauolla. Blackhawks kun oli tappiolla ensimmäisen erän jälkeen 2-0 vieraissa ja tällöin Toews päätti, että nyt riitti ja piti pukukopissa joukkueelle puhuttelun, johon päävalkun tehtäviä sijaisena hoitaneella Mike Havilandilla ei ollut lisättävää. Ja siitä se sitten lähti rullaamaan, vaikka takana olikin jo jatkoaikavoitto Pingviineistä.

En osaa tyhjentävästi todeta, mikä Chicagon pelissä on selvästi parantunut. Uskon syvästi henkimaailman juttuihin ja väittäisin joukkueen heränneen taistelemaan tuon Toewsin puhuttelun jälkeen. Sitä kautta on tullut onnistumisia, jotka taas ruokkivat itseluottamusta. Kuten jo mainitsin, niin Chicagon pelissä näkyy tällä hetkellä selvästi entistä paremmin usko omaan tekemiseen.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa yksiöitä, jotka tekevät joukkueesta sen mitä se on. Marian Hossan ja Duncan Keithin herääminen, Toews vapahtajana, Crawford muurina, Kane muistaa pelata kiekottomanakin, Frolik tuo syvyyttä hyökkäykseen ja jne..Paljon positiivisia asioita. Jopa Stahlbergista on ollut joukkueelle hyötyä.

Chicagon vahvuus on edelleen kiekonhallintapelissä ja siinä esimerkiksi Ryan Johnsonin aloitusvoitot ovat auttaneet huomattavasti. Kun aloitukset pystytään kääntämään entistä paremmin, on tuota systeemiä helpompi toteuttaa. Toki parannettavaakin löytyy ja sitä täyttä 60 minuutin huippusuoritusta ei vielä kovin useasti ole nähty. On tosin selvä, että esim. näissä back to back -peleissä kolmannessa erässä jalka jo painaa jonkin verran ja kun taululla on neljän maalin johtoasema, niin ei sitä enää täysillä päälle paineta.

Mutta pidetään silti kieli keskellä suuta. Kahtena edellisenä kautena maaliskuun on ollut erittäin tuskainen. Nyt ei ole varaa moiseen syöksyyn, mutta ei tässä kyllä hyvällä syylläkään näe mitään aihetta huoleen. Loukkaantumiset ovat sitten toinen juttu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
... onko tämä ansaittua (viiden viime bloggauksen satoa, VIIDEN)? No ei helvetissä ole, sen tietää jokainen. Blackhawks-fanien yleisen mielipiteen Jaeckelista löytää esim. tältä saitilta.

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Minä en koe, että JJ lyttää Leddyä millään tasolla. Mielestäni hän on aika kartalla tilanteen suhteen. JJ on saanut lokaa niskaansa pitkälti suhtautumisestaan Skilleä ja Kanea kohtaan. Minusta on hienoa, että erilaisia mielipiteitä löytyy ja omiakin voidaan kritisoida, joskus jopa ihan aiheestakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös