Mainos

Chicago Blackhawks 2005-2006

  • 55 181
  • 322

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielenkiintoista luettavaa, kuinka Khabibulinin hankinta edistyi päivä päivältä: http://www.dailyherald.com/sports/blackhawks.asp?id=86844.

Harmi vain, ettei näistä epäonnistuneista yrityksistä mainita. Olisi ollut ihan mielenkiintoista luettavaa sekin, kuinka mm. Modano viime hetkillä päättikin jäädä Dallasiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chicagon uudet kasvot

Kasvot alkavat hahmottumaan ja paljon on kuukaudessa ehtinyt tapahtua. Noin kuukausi sitten arvioin Chicagon tilannetta siitä, kuinka joukkuetta rakennetaan ja arviohan osui jälleen kaikkea muuta kuin oikeaan. Ilman yllätyksiä ei jääty, joten on aika heittää oma arvioni kehiin, Blackhawks näyttää nyt tältä:

MAALIVAHDIT

Khabibulin, Leighton/Anderson

Historian kallein Blackhawk, Khabibulin kantaa torjuntavastuun ja odotukset ovat korkealla. Kukaan ei kyseenalaista miehen kykyjä, mutta pitkälle joukkueen menestys lepää hänen harteillaan. Luukkuvahtina jatkaa joko Leighton tai Andersson, sillä vieläkään kumpikaan ei ole noussut selvästi toisen yläpuolelle. Takaa ovat tulossa Crawford ja Brodeur, joista varsinkin ensimmäiseen kohdistuu suuria odotuksia tulevaisuudessa.

Vahvin osa-alue ja samalla haavoittuvin. Selkeä ykkönen, joka auttaa joukkuetta taistelemaan voitosta lähes jokaisessa ottelussa. Kakkosvahdeille jää tehtäväksi antaa levähdystaukoja Bulinille silloin tällöin. Khabibulinin loukkaantuminen olisi katastrofi Chicagolle, kuten jo edellis kaudella Tbon loukkaannuttua.

PUOLUSTAJAT

Aucoin, Spacek, Cullimore, Vandermeer, Simpson, Seabrook, Babchuk, Barker, D.Keith

Top 4 neljä on mielestäni selvä. Aucoin, Spacek, Cullimore ja Vandermeer työllistyvät eniten ja Simpson yhdessä tulokkaiden kanssa hoitavat loput. Uskoisin, että lähes kaikki mainituista nuorista saavat peliaikaa tulevalla kaudella.

Parantunut selvästi edellisestä Blackhawks-joukkueesta.Aucoin on ensimmäinen todellinen no 1 pakki sitten Chelioksen. Adrian pystyy pelaamaan huikeita minuutteja, tukemaan hyökkäyksiä ja samalla hoitamaan kelvollisesti myös oman pään. Tämän lisäksi Aucoin nousi Islandersissa pukukoppiliideriksi ja oli erittäin pidetty pelaaja siellä. Spacek on ryhmästä ehkä paras syöttelijä ja fiksuimpia pelaajia. Hyvä ja monipuolinen, muttei kuitenkaan vielä loistava tämä uusittu alakerta. Jos nuorista joku onnistuu kauden aikana otteillaan ansaitsemaan top 4:ssa paikan on se iso plussa.



LAITAHYÖKKÄÄJÄT

Ruutu, Daze, Calder, Lapointe, Barnaby, Bourque, Holmqvist, Vorobiev, Thornton, M.Keith

Tasainen kaarti, josta Ruutulle ja Dazelle kasautuu suurimmat odotukset tehojen suhteen. Bourquen 33 maalia AHL:ssa antavat aihetta ainakin kokeilla kovan pyssyn sihtiä isoimmissa ympyröissä. Viisi ensimmäistä selviä tapauksia, loput taistelee peliajasta.



KESKUSHYÖKKÄÄJÄT

Arnason, Bell, Brown, Dowd, Ellison

Arnasonille kasattu ykkössentterin paineet. Toivottavasti Yawney saa Tylerin ruotuun, jälleen kerran, ja nyt mielummin pysyvästi. Bell johtaa kakkosketjua ja mielenkiintoista nähdä kuinka vaihdos vanhalle pelipaikalle sujuu. Brownille on luvassa varmasti paljolti av-pelaamista, mutta hyökkäyspään onnistumisiakin tarvitaan. Dowd tuo lisää kokemusta joukkueeseen ja on varmasti hyvä, nelosketjussa ja aloituksissa. Loukkaantumiset avaavat mahdollisuudet Ellisonille, joka voi pelata laidassakin.

Arnasonin ja Bellin harteilla lepää nyt paljon. Odotukset ovat korkealla puolin ja toisin ja vain aika näyttää kuinka käy. Mahdottomuus ei ole sekään, että Tuomo siirtyisi keskelle, jos esimerkiksi Bell epäonnistuu pahasti.

KETJUT (by me)

Ruutu-Arnason-Daze
Bourque-Bell-Lapointe
Calder-Brown-Barnaby
Holmqvist-Dowd-Vorobiev

Aucoin-Cullimore
Spacek-Vandermeer
Babchuk-Keith
Simpson


ENNUSTE ??

Ylipäätään voimasuhteista on kovin vaikea pystyä vielä sanomaan juuta tai jaata. Selvästi tämä nippu on sitä edellistä taisteluvalmiimpi, siis sitä joka voitti 20 ottelua koko kauden aikana. Suurin huolenaihe on se, kuka iskee Chicagolle maalit varsinkin nyt kun pelistä yritetään kehittää hyökkäysvoittoisempaa?

No Chicagolla on Daze ja Ruutu, jotka voivat tehdä 30 maalia. Arnason, Bell ja Calder tekivät kaikki tuolla surkealla kaudella 2003-04 yli 20 maalia. Puolustaja Aucoin on tehnyt urallaan yli 20 maalia kauden aikana, Brown ja Lapointe myös. Barnaby pystyy pistämään kiekkon reppuun, Spacek on kelpo pelaaja ylivoimalla ja Bourque tai Vorobiev saattavat yllätää. Eli ei aihetta huoleen?

Edelliseen kappaleeseen liittyy niin paljon olettamuksia, että en edes tiedä pitäsikö olla huolestunut vai ei? Olettamus on myös se, että maalinteko tulee olemaan ongelma. Selvää taas se, että hienoja sommitelmia ei nähdä ja top 10 maaleissa ei juhlita. Nuoria pelaajia ympäröi kuitenkin joukko veteraaneja, jotka esimerkillään ja kokemuksellaan pystyvät tekemään ilmapiiristä sellaisen, että puristaa ei tarvitse. Aucoin, Barnaby, Dowd, Lapointe ja Simpson tuovat pukukoppiin hieman erilaista mentaliteettia kuin esim. Mironov ja Karpovtsev.

Avautuuko peli muutenkin kuin paperilla? Onnistuiko Tallon hankinnoissaan ja miten nuoret pärjäävät? Säästytäänkö loukkaantumisilta? Tuleeko Jouluna lunta? Jättääkö Kimi Suomen? Nämä ratkeavat tuonnempana. Joka tapauksessa Chicagossa ollaan taas tosissaan yrittämässä ja yrittänyttähän ei laiteta.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
From paquito: It seems that Jakub Sindel has fully recovered from his injury. He participated with his Sparta Praha senior team in the Slapshot Trophy tournament last week.

In the first game he was held scoreless against Lada Togliatti (1-2), but in the next game against Zurich he finished two goals and one assist (6-2) and in their final game he scored once against Hamburg (1-3-after penalty shots- Sindel was unsuccessful on his penalty shot)

He led the team in both goals and points despite being the youngest player in Sparta.

Siinäpä ukko josta varmasti tulee olemaan vielä iloa Blackhawks-organisaatiolle. Draftin jälkeinen kehitys tuntuu olevan varsin hyvään suuntaan.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Black & Gold (Who Dat Nation), WHUFC
Itse en ole paljon NHL:n tapahtumia kerennyt vielä seurailemaan, vaikka pitkästä aikaa ollaan pääsemässä tositoimiin. Kaudesta on varmastikin tulossa yllätysrikas ja siirtoja on tapahtunut sen verran, ettei tahdo perässä pysyä.
Blackhawksilta odotan taistelevaa ilmettä, nuorten pelaajien vieläkin selvempää esiinmarssia ja enemmän maaleja. Maalinteko kun on tuntunut olevan välillä melkoista tervanjuontia, vaikka siihen pitäisi potentiaalia riittää useammallakin ukolla. Vika on saattanut olla osittain korvien välissä, joten siihen puoleen toivottavasti on tulossa muutosta. Khabibulinin hankinta oli todella mielenkiintoinen ja hyvä siirto, joten maalivahtipelin pitäisi olla kunnossa, mikäli kaveri pysyy terveenä. Calderin suurista puheista ennen kauden alkua en ala vielä kommentoimaan sen paremmin, mutta toivottavasti asenne olisi koko joukkueella samaa luokkaa. Eihän noissa "pystymme voittamaan kenet vaan"-jutuissa ole realismin häivää, mutta yrittää pitää, eikä mennä jäälle valmiiksi hävinneinä. Odotukset eivät ole henkinlökohtaisesti järin korkealla, mutta eihän sen pienen ihmeen eli pleijaripaikan unelmoimiselta voi välttyä. Go HAWKS!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
tant gredulin kirjoitti:
Jotenkin jäi Arnasonista vähemmän professionaali kuva Ruotsin-vierailunsa jälkeen, mutta toivotaan että nuoret miehet ovat löytämässä kuntoaan. Jos peliasu mahtuu päälle, niin kaikki on hyvin :) Käytössä ei kuitenkaan taida olla Kanadan uusia harjoituspaitoja muistuttava vartaloa myötäilevä setti, tiukaksi kuvailtu.
Ohessa hyvä juttu Arnasonista ja hänen suhteesta Brentiin ja Trentiin.

http://www.dailyherald.com/sports/blackhawks.asp
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
secord kirjoitti:
tant gredulin kirjoitti:
Jotenkin jäi Arnasonista vähemmän professionaali kuva Ruotsin-vierailunsa jälkeen, mutta toivotaan että nuoret miehet ovat löytämässä kuntoaan. Jos peliasu mahtuu päälle, niin kaikki on hyvin :) Käytössä ei kuitenkaan taida olla Kanadan uusia harjoituspaitoja muistuttava vartaloa myötäilevä setti, tiukaksi kuvailtu.
Ohessa hyvä juttu Arnasonista ja hänen suhteesta Brentiin ja Trentiin.

http://www.dailyherald.com/sports/blackhawks.asp

Mielenkiintoinen juttu Sassonelta.

Kuten Sassone kirjoittaa, Arnasonissa on tosiaan taiteilijaluonnetta ja vanhan koulukunnan valmentajien on usein hankala käsitellä hänenlaistaan pelaajaa. Sutterit ovat saaneet menestyksensä kovalla työllä ja he vaativat samaa pelaajiltaan. Tässä tulee ristiriita, mikäli joukkueessa on Arnasonin kaltainen pelaaja, joka ei paina niska limassa kiekottomana kiekon perässä vaan tekee hyvää jälkeä enemmän pelkästään kiekollisena. Pahinta suttermaiselle ajattelutavalle taitaa olla se, että Arnasonin pelityyli näyttää laiskalta kiekottomana ja kuten tiedetään, pelaajat ovat lähes koko ajan kiekottomia.

Sassone puhuu myös Arnasonin olevan kentän ulkopuolella rento pelaaja - ehkä liiankin rento suttermaiseen ajattelumaailmaan. Yawney on puolestaan varmasti enemmän pelaajia kuunteleva valmentaja. Hän ei yritä muuttaa pelaajia tiettyyn muottiin kuten Sutter, vaan muuttuu enemmän yksittäisten pelaajien mukaan ja kuuntelee näitä huomattavasti enemmän. Tässä mielessä Arnasonille Yawney on juuri oikea valmentaja ja kaksikko onkin tehnyt hyvää jälkeä Norfolkissa.

Arnasonin kannalta valmentajan vaihto oli erittäin hyvä asia, mutta ei pelkästään Arnasonin kannalta, vaan mielestäni koko joukkueen kannalta. Sutterin aika kului joukkueessa loppuun. Tottakai pitää muistaa se, että Sutterilla ei ollut käytössään niin hyvää joukkuetta, millä Chicago ensi kauteen lähtee ja toisaalta Chicagon tänä kesänä hankkimat pelaajat (paljon raatajatyylin pelaajia) olisivat voineet saada hyvää jälkeä myös Sutterin pelityylissä, jossa korostuu työn merkitys.

Mielenkiintoinen kausi kuitenkin Arnasonilla edessään. Tämä Sassonen kirjoittama lause nousi itselläni esiin jutusta; "Arnason averaged only 16 minutes and 34 seconds of ice time in 2003-04 under Sutter — about one minute more than fourth-line center Scott Nichol — and he still led the Hawks in scoring with 55 points." Ensi kaudella minuutit tulevat varmasti nousemaan tästä 16 minuutista parilla kolmella minuutilla. Samalla tulevat nousemaan miehen pisteet.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
nuck kirjoitti:
Arnasonin kannalta valmentajan vaihto oli erittäin hyvä asia, mutta ei pelkästään Arnasonin kannalta, vaan mielestäni koko joukkueen kannalta..


..Mielenkiintoinen kausi kuitenkin Arnasonilla edessään. Tämä Sassonen kirjoittama lause nousi itselläni esiin jutusta; "Arnason averaged only 16 minutes and 34 seconds of ice time in 2003-04 under Sutter — about one minute more than fourth-line center Scott Nichol — and he still led the Hawks in scoring with 55 points." Ensi kaudella minuutit tulevat varmasti nousemaan tästä 16 minuutista parilla kolmella minuutilla. Samalla tulevat nousemaan miehen pisteet.

Totta. Arnason ei ole ainoa, joka on tyytyväinen Yawneyn tulosta. Useat hänen valmennuksessa olleet ovat poikkeuksetta pitäneet hänen tyylistään valmentaa ja Trent on opettanut varsinkin monille nuorille pelaajille paljon mm. puolustuspelaamisesta. Kysy Nuck vaikka McCarthyltä.. ; )

Samaan kohtaan eli minuutteihin kiinnitin itsekin huomiota. Hienoa myös, että Tyler on oppinut takaperin luistelun! Vakavasti, edessä on Arnasonin uran kannalta tärkeä kausi. Vastuuta on tarjolla ja tehoja odotetaan entistä enemmän. Onnistuessaan Arnason ei sitten enää jatkossa taida 1,2 miljoonan palkalla pelailla. Jos taas hommat eivät suju, voi edessä olla maisemanvaihto.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
secord kirjoitti:
Totta. Arnason ei ole ainoa, joka on tyytyväinen Yawneyn tulosta. Useat hänen valmennuksessa olleet ovat poikkeuksetta pitäneet hänen tyylistään valmentaa ja Trent on opettanut varsinkin monille nuorille pelaajille paljon mm. puolustuspelaamisesta. Kysy Nuck vaikka McCarthyltä.. ; )

Yawney teki kyllä kuuleman mukaan hyvää työtä McCarthyn puolustuspelaamisen suhteen ja puhuihan Steve jossain, että hänkin on saanut peliinsä eniten oppia juuri Yawneylta. Sinänsä ihan mielenkiintoista, että jokainen Yawneyn alaisuudessa ollut pelaaja kiittelee miestä erittäin paljon, vaikka monessa tapauksessa pelaajat eivät valmentajistaan sano sanaa oikein puolesta eikä vastaan. Väistämättä herää mieleen kysymys, paljonko Yawney on pelaajilleen maksanut, jotta nämä kilpaa kehuvat miestä?

Vakavammin, erityisen mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Chicagolla noita nuoria lupauksia riittää ja nyt heillä on joukkueessaan myös valmentaja, jolla riittää taitoa koulia näistä pelaajia. Toisaalta tällaiselle nuorten pelaajien kasvattajalle nimenomaan AHL olisi yleensä se loistopaikka valmentaa, mutta uskon mieheen kyllä NHL valmentajanakin. Onko kenelläkään Chicagon asioita paremmin tuntevalla muodostunut muuten mielipidettä Norfolkin uudesta valmentajasta, ECHL mestarista Mike Havilandista?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuolta hieman infoa:
secord kirjoitti:

Ja tuolta:
http://home.hamptonroads.com/stories/story.cfm?story=90764&ran=210969

Ja täältä:
http://www.theahl.com/AHL/News/2005/07/25/1147194.html

Ainakin voittavasta valmentajasta on kyse. Vielä on vaikea muodostaa mielipidettä, kun yhtään peliä Norfolkissa ei ole takana. Uskoisin, että hyvä valinta tämä Haviland oli ja hänet saatetaan nähdä tulevaisuudessa NHL- joukkueen peräsimessä. Jotain muminaa oli jo Devilsien etsiessä Burnsin paikkaajaa, joten ihan turhasta miehestä ei ole kyse. Omien sanojensa mukaan on ns. "players coach", joten tapa käsitellä pelaajia ei muuttune Yawneyn ajoilta. Aika näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
secord kirjoitti:
Samaan kohtaan eli minuutteihin kiinnitin itsekin huomiota. Hienoa myös, että Tyler on oppinut takaperin luistelun! Vakavasti, edessä on Arnasonin uran kannalta tärkeä kausi. Vastuuta on tarjolla ja tehoja odotetaan entistä enemmän. Onnistuessaan Arnason ei sitten enää jatkossa taida 1,2 miljoonan palkalla pelailla. Jos taas hommat eivät suju, voi edessä olla maisemanvaihto.

Nythän se maisemanvaihto sitten tuli:

http://www.canucksource.com/rumours...l&id=1126657968&archive=&start_from=&ucat=14&

Loistavaa! Me saamme taaksepäin luistelevan pelaajan.

Edit: Niin kaikille selvennykseksi, että tämä oli sitten pelkkä huhu, jonka lähetti nettisaitti, joka kertoi vähän aikaa sitten Kovalchukin siirtymisestä Canucks paitaan. Koko huhu on mielestäni vailla totuuspohjaa jo pelkästään siitä syystä, että Canucks ei kaipaa kahteen ensimmäiseen ketjuun sentteriä, eikä toisaalta Chicago kaipaa lisää näitä duunaripelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jos olisin GM, niin olisin kyllä yrittänyt saada sopparia esim. Marius Czerkawskin tai Peter Bondran kanssa. Ihan noiden pelaajien nykyhinnan ja aiempien näyttöjen takia, vaikka ikää jo onkin.
Kele kun harmittaa vieläkin toi taskuraketti Steve Sullivanin treidaus, siinä oli miehellä kädet kunnossa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos Tuomo Ruutu sittenkin tulossa HIFK:n vahvuuteen, kun miestä ei ole NHLPA:n sivuilla ollenkaan Chicago Blackhawksin rosterissa?

Eikö Tuomolla kuitenkin ole ihan pätevä ja "valid" voimassa oleva Hawks-sopimus ensi kaudeksi? Vai onko Tuomo erilainen nuori, eikä jaksa kuulua pelaajayhdistykseen.

Eli menenkö siis avaamaan IFK:n puolelle vielä tämän illan aikana ketjun: "Tuomo Ruutu palaa huomenna IFK:hon."
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Player Contract Notes 2005-2006 Salary (US)
Nikolai Khabibulin UFA (Tampa Bay) $6.75 million
Adrian Aucoin UFA (NY Islanders) $4 million
Martin Lapointe UFA (Boston) $2.4 million
Eric Daze $2.28 million
Jaroslav Spacek UFA (Columbus) $2.25 million
Jassen Cullimore $1.881 million
Matthew Barnaby $1.33 million
Kyle Calder $1.311 million
Curtis Brown $1.254 million
Tyler Arnason Re-signed RFA (Chicago) $1.2 million
Mark Bell Re-signed RFA (Chicago) $1.06 million
TUOMO RUUTU $858,000
Todd Simpson UFA (Ottawa) $600,000
Jim Vandermeer $570,000
Jim Dowd UFA (Montreal) $525,000
Brent Seabrook Signed rookie deal Undisclosed
Cam Barker Signed rookie deal Undisclosed
17 Players 2 Salaries Undisclosed $28,269,000

http://www.tsn.ca/nhl/feature.asp?fid=2424
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Iker kirjoitti:
Onkos Tuomo Ruutu sittenkin tulossa HIFK:n vahvuuteen, kun miestä ei ole NHLPA:n sivuilla ollenkaan Chicago Blackhawksin rosterissa?

Eikö Tuomolla kuitenkin ole ihan pätevä ja "valid" voimassa oleva Hawks-sopimus ensi kaudeksi? Vai onko Tuomo erilainen nuori, eikä jaksa kuulua pelaajayhdistykseen.

Eli menenkö siis avaamaan IFK:n puolelle vielä tämän illan aikana ketjun: "Tuomo Ruutu palaa huomenna IFK:hon."

Ilman muuta kannattaa avata tuollainen ketju. Sehän olisi ihan palstan hengen mukaista toimintaa. Way to go Iker! ;)
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satuinpas näkemään matkallani Chicagon paikallis-sportti-tv:n tekemän haastattelun Todd Simpsonista. Vaikea taas kerran uskoa, että kaltaisensa 'unelmavävy' on kuin eri mies kentällä - kaveri oli miellyttävä, hauska ja kohtelias eikä naamataulukaan muistuttanut Picasson teoksia. Kaiken kaikkiaan uusien pelaajien haastatteluista huokui innostunut tekemisen meininki. Kivaa!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ensimmäinen harjoitusottelu on nyt takana. Vastassa United Centerissä oli viime Stanley Cup-finalisti Flames. Ottelu ei suuria hienouksia ymmärrettävistä syistä vielä tarjonnut, mutta tätä on odotettu ja kauan. Hienoa oli tietenkin se, että voitto 5-4 lukemin Blackhawkseille. Maaleista Bourque teki kaksi ja lopuista vastasivat Barker 1+1, Barnaby ja Calder.

Tekstiä ja videopätkiä:http://www.chicagoblackhawks.com/gamecenter/LastGame.asp

Ja lisää tekstiä:http://www.blackhawkzone.com/recaps/091705gr.php
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
secord kirjoitti:

Ohhoh! Olipa siisti peli! Joukkueet saivat yhteensä vain 28 kakkosta, eli uudet sääntömuutokset poikivat jo tässä vaiheessa 56 minuuttia erikoistilanteita (ei tosin tietenkään 56 minuuttia erikoistilannepelaamista). Ei kauhean hyvältä näytä ajatellen myös sitä, että pelaajat tietävät tämän uuden linjan, yrittävät opetella tätä ja näissä harjoituspeleissä onkin kuuleman mukaan pelattu suhteellisen siististi. Kuinkahan monta ukkoa sitä istuisi jäähyaitiossa jos pelaajat saisivat pelata kontakti- ja estämispeliä vanhaan tapaan.

Barkerilta ja Bourquelta vahvat esitykset ensimmäisessä pelissä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan näiden kahden edesottamuksia jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hawks-fanille outo toinen perättäinen voitto on tosiasia, olkoonkin kyseessä harkkapeli. Craig Anderson torjui nollat ja johtaa Leightonia vastaan kakkostorjujan paikasta 1-0. Maalit tulivatkin sitten "kokeneelta" kaartilta eli Bell, Calder ja Daze tekivät maalit mieheen.

Ottelun parhaina yleisesti pidettiin tietenkin Andersonia, mutta Duncan Keith antoi positiivisen kuvan itsestään ja Jaroslav Spacek pelasi hyvän ottelun. Blackhawksien puolustuksessa on kaksi paikkaa tarjolla ja näiden kahden ottelun perusteella Cam Barker ja Duncan Keith ovat vahvimmin niissä kiinni. Hyökkääjistä Rene Bourque on vahvan Flames-ottelun ansiosta ottamassa ruutuansa ja Anderson johtaa siis maalivahtien taistoa.

Vielä on aikaista arvioida kuka paikat vie, sillä kuusi ottelua on jäljellä ja Yawneyn johdolla nyt etsitään pelaajia, jotka pystyvät parhaiten pitämään tasonsa. Yksi loistokas ilta voi unohtua seuraavalla surkealla ja jne..

Tuomon on määrä olla tositoimissa keskiviikkona Calgaryssä. Samassa ottelussa ensiesiintymisensä intiaanipaidassa tekee huippukallis Khabibulin. Ja ilmeisesti tänään muutama juniori-ikäinen matkaa takaisin kehittymään ikäistensä seuraan.

Kattavat otteluraportit ja muuta mukavaa: http://www.blackhawkzone.com/recaps/091805gr.php
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
12 pelaajaa tiputettiin harjoitusleirin ringistä. Yhdeksän heistä palaa junnuihin eli 2004 varatuista Dave Bolland, Adam Berti, Bryan Bickell, Troy Brouwer, Ryan Garlock ja Trevor Kell. Viime draftin pelaajista Michael Blunden, Evan Brophey ja Adam Hobson. Norfolkiin testiin lähtee puolustajat Matt Laatsch ja Cody Blanshan sekä hyökkääjä Nathan Barrett. Admiralsien harjoitusleiri alkaa 26. päivä kuluvaa kuuta.

Rinki on yhä iso, 42 pelaajan kokoinen ja Yawney on antanut ymmärtää, että seuraavat kolme ottelua erottavat jyvät akanoista. Seuraava peli on siis ensi yönä Calgaryssä, jonka jälkeen torstaina suunnataan Minnesotaa vastaan ja perjantaina UC:ssa vastaan asettuu St.Louis. TOdella mielenkiintoiset pelit luvassa.

Khabibulinin ensi esiintyminen Calgaryä vastaan, samassa ottelussa Ruutun ensimmäinen peli tällä harjoituskaudella ja nuorista puolustajista tulessa Barker, Barinka, Keith ja Seabrook. Hyökkääjistä Ellison, Vorobiev, Mike Brown, Jason Morgan, Quinton Laing ja Ajay Baines yrittävät esityksillään vahvistaa asemiaan Yawneyn silmissä. ErIttÄIN mielenkiintoisia aikoja eletään.

Minnesota pelissä on varmaa ainakin se, että Munro saa pelata koko ottelun. Kotona St.Louisia vastaan aloittaa Khabibulin, jolloin Chicagossa nähdään tyyriin veskan venymiset ensimmäistä kertaa Blackhawk-uniformussa. Huisia!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jahhah. Jokohan olisi Aja!Bainesin vuoro päästä 'ylös' vai jääkö kaveri taas tahkoamaan alemmas? Yawneylla on käsittääkseni kovastikin luottoa kaveriin, mutta ikävä kyllä koko ja varmaan kohta ikäkin taitaa asettaa esteitä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
tant gredulin kirjoitti:
Jahhah. Jokohan olisi Aja!Bainesin vuoro päästä 'ylös' vai jääkö kaveri taas tahkoamaan alemmas? Yawneylla on käsittääkseni kovastikin luottoa kaveriin, mutta ikävä kyllä koko ja varmaan kohta ikäkin taitaa asettaa esteitä.

Uskoisin, että Bainesin kohtalona on saada kutsu ylös, jos paha loukkaantumissuma on päällä. Ajay pelaa sentterinä ja paikat on jaettu Arnasonille, Bellille, Brownille ja Dowdille. Ja vaikka kykenisikin laidalla pelaamaan uskallan sanoa, että Vorobiev ja Bourque kiilaa edelle. Tämän jälkeen jää vielä Thornton, Holmqvist, Keith ja Ellison, joita kaikkia minä pidän Bainesia vahvempina ehdokkaina. Loistavan aseenteensa ansiosta ja kovan työmoraalin omaavana varmasti valmentajien mieleen. Tampereen Ilveksellä voisi olla käyttöä..

Flamesia vastaan tuli sitten 4-2 takkiin, mutta jotain hyvääkin sanottavaa pelistä jäi. Khabibulin torjui 31 laukausta ja rankkareissa Kipperin kanssa pistivät kuulemma shown pystyyn. Tuomo oli Blackhawksin pelaajista ainoa, joka pystyi Kiprusoffin ohittamaan. Flames voitti silti tämänkin osuuden Dion Phaneufin toimiessa ratkaisijana. Varsinaisella peliajalla Chicagon maaleista vastasivat tulokaspuolustajat Barker ja D.Keith, Tuomolle syöttöpiste Barkerin ylivoimamaaliin yhdessä Aucoinin kanssa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Baines on vaan sellainen kaveri, jota ei voi kuin kunnioittaa. Kaverilla on diabetes, on pienikokoinen, etninen tausta on intialainen (!), ikinä ei pitänyt olla asiaa edes AHL:ään puhumattakaan NHL:stä - ja silti se pärjää.

Mutta kivaa, että Tuomokin on päässyt tositoimiin tauon jälkeen. Toivottavasti tästä tulee Tuomon kausi.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Villiä menoa, Minny kaatui:
ST. PAUL, Minn. (AP) - Pavel Vorobiev scored early in the third period and had the lone shootout goal in the Chicago Blackhawks' 3-2 exhibition victory over the Minnesota Wild on Thursday night.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kuinka moni teistä on känyt kattomassa Chicagon pelin paikanpäällä?
Itellä olis kiinnostusta lähtee joskus kattomaan peli/pelejä livenä.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Bolland on saanut aika kohtuullisen itseluottamuspiikin Blackhawksin campilta. OHL:n kauden avauksessa Bolland teki tehot 3+3, se ei kuitenkaan riittänyt sillä London hävisi pelin 10-7. Bolland oli muuten -3 pelissä. Kaikki tehot YV:llä. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös