Chicagon uudet kasvot
Kasvot alkavat hahmottumaan ja paljon on kuukaudessa ehtinyt tapahtua. Noin kuukausi sitten arvioin Chicagon tilannetta siitä, kuinka joukkuetta rakennetaan ja arviohan osui jälleen kaikkea muuta kuin oikeaan. Ilman yllätyksiä ei jääty, joten on aika heittää oma arvioni kehiin, Blackhawks näyttää nyt tältä:
MAALIVAHDIT
Khabibulin, Leighton/Anderson
Historian kallein Blackhawk, Khabibulin kantaa torjuntavastuun ja odotukset ovat korkealla. Kukaan ei kyseenalaista miehen kykyjä, mutta pitkälle joukkueen menestys lepää hänen harteillaan. Luukkuvahtina jatkaa joko Leighton tai Andersson, sillä vieläkään kumpikaan ei ole noussut selvästi toisen yläpuolelle. Takaa ovat tulossa Crawford ja Brodeur, joista varsinkin ensimmäiseen kohdistuu suuria odotuksia tulevaisuudessa.
Vahvin osa-alue ja samalla haavoittuvin. Selkeä ykkönen, joka auttaa joukkuetta taistelemaan voitosta lähes jokaisessa ottelussa. Kakkosvahdeille jää tehtäväksi antaa levähdystaukoja Bulinille silloin tällöin. Khabibulinin loukkaantuminen olisi katastrofi Chicagolle, kuten jo edellis kaudella Tbon loukkaannuttua.
PUOLUSTAJAT
Aucoin, Spacek, Cullimore, Vandermeer, Simpson, Seabrook, Babchuk, Barker, D.Keith
Top 4 neljä on mielestäni selvä. Aucoin, Spacek, Cullimore ja Vandermeer työllistyvät eniten ja Simpson yhdessä tulokkaiden kanssa hoitavat loput. Uskoisin, että lähes kaikki mainituista nuorista saavat peliaikaa tulevalla kaudella.
Parantunut selvästi edellisestä Blackhawks-joukkueesta.Aucoin on ensimmäinen todellinen no 1 pakki sitten Chelioksen. Adrian pystyy pelaamaan huikeita minuutteja, tukemaan hyökkäyksiä ja samalla hoitamaan kelvollisesti myös oman pään. Tämän lisäksi Aucoin nousi Islandersissa pukukoppiliideriksi ja oli erittäin pidetty pelaaja siellä. Spacek on ryhmästä ehkä paras syöttelijä ja fiksuimpia pelaajia. Hyvä ja monipuolinen, muttei kuitenkaan vielä loistava tämä uusittu alakerta. Jos nuorista joku onnistuu kauden aikana otteillaan ansaitsemaan top 4:ssa paikan on se iso plussa.
LAITAHYÖKKÄÄJÄT
Ruutu, Daze, Calder, Lapointe, Barnaby, Bourque, Holmqvist, Vorobiev, Thornton, M.Keith
Tasainen kaarti, josta Ruutulle ja Dazelle kasautuu suurimmat odotukset tehojen suhteen. Bourquen 33 maalia AHL:ssa antavat aihetta ainakin kokeilla kovan pyssyn sihtiä isoimmissa ympyröissä. Viisi ensimmäistä selviä tapauksia, loput taistelee peliajasta.
KESKUSHYÖKKÄÄJÄT
Arnason, Bell, Brown, Dowd, Ellison
Arnasonille kasattu ykkössentterin paineet. Toivottavasti Yawney saa Tylerin ruotuun, jälleen kerran, ja nyt mielummin pysyvästi. Bell johtaa kakkosketjua ja mielenkiintoista nähdä kuinka vaihdos vanhalle pelipaikalle sujuu. Brownille on luvassa varmasti paljolti av-pelaamista, mutta hyökkäyspään onnistumisiakin tarvitaan. Dowd tuo lisää kokemusta joukkueeseen ja on varmasti hyvä, nelosketjussa ja aloituksissa. Loukkaantumiset avaavat mahdollisuudet Ellisonille, joka voi pelata laidassakin.
Arnasonin ja Bellin harteilla lepää nyt paljon. Odotukset ovat korkealla puolin ja toisin ja vain aika näyttää kuinka käy. Mahdottomuus ei ole sekään, että Tuomo siirtyisi keskelle, jos esimerkiksi Bell epäonnistuu pahasti.
KETJUT (by me)
Ruutu-Arnason-Daze
Bourque-Bell-Lapointe
Calder-Brown-Barnaby
Holmqvist-Dowd-Vorobiev
Aucoin-Cullimore
Spacek-Vandermeer
Babchuk-Keith
Simpson
ENNUSTE ??
Ylipäätään voimasuhteista on kovin vaikea pystyä vielä sanomaan juuta tai jaata. Selvästi tämä nippu on sitä edellistä taisteluvalmiimpi, siis sitä joka voitti 20 ottelua koko kauden aikana. Suurin huolenaihe on se, kuka iskee Chicagolle maalit varsinkin nyt kun pelistä yritetään kehittää hyökkäysvoittoisempaa?
No Chicagolla on Daze ja Ruutu, jotka voivat tehdä 30 maalia. Arnason, Bell ja Calder tekivät kaikki tuolla surkealla kaudella 2003-04 yli 20 maalia. Puolustaja Aucoin on tehnyt urallaan yli 20 maalia kauden aikana, Brown ja Lapointe myös. Barnaby pystyy pistämään kiekkon reppuun, Spacek on kelpo pelaaja ylivoimalla ja Bourque tai Vorobiev saattavat yllätää. Eli ei aihetta huoleen?
Edelliseen kappaleeseen liittyy niin paljon olettamuksia, että en edes tiedä pitäsikö olla huolestunut vai ei? Olettamus on myös se, että maalinteko tulee olemaan ongelma. Selvää taas se, että hienoja sommitelmia ei nähdä ja top 10 maaleissa ei juhlita. Nuoria pelaajia ympäröi kuitenkin joukko veteraaneja, jotka esimerkillään ja kokemuksellaan pystyvät tekemään ilmapiiristä sellaisen, että puristaa ei tarvitse. Aucoin, Barnaby, Dowd, Lapointe ja Simpson tuovat pukukoppiin hieman erilaista mentaliteettia kuin esim. Mironov ja Karpovtsev.
Avautuuko peli muutenkin kuin paperilla? Onnistuiko Tallon hankinnoissaan ja miten nuoret pärjäävät? Säästytäänkö loukkaantumisilta? Tuleeko Jouluna lunta? Jättääkö Kimi Suomen? Nämä ratkeavat tuonnempana. Joka tapauksessa Chicagossa ollaan taas tosissaan yrittämässä ja yrittänyttähän ei laiteta.