Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks (1.) – Nashville Predators (4.), Central 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 09.04.2017 klo 17.41.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tulevalla viikolla se alkaa. Vielä on kymmenisen ottelua pelaamatta, mutta Keskisessä divisioonassa tilanne on jo selvä. Minnesota Wild kohtaa St. Louis Bluesin, Chicago Blackhawks Nashville Predatorsin. Toistaako historia itseään toissa keväältä, kun samat parit kohtasivat ja Chicago Blackhawks marssi mestaruuteen asti? Sitä allekirjoittanut tietysti toivoo, mutta pitkä tie on koluttavana ja se alkaa tästä. Jos näin voi sanoa, niin tervetuloa lukemaan meikäläisen, hieman värilasein, mutta suhteellisen objektiivisesti kirjoitettua avausviestiä ja ennakkoa tästä Blackhawksin sekä Predatorsin välisestä ottelusarjasta. Pidetään ketju suht siistinä ainakin ensimmäiseen ylilyöntiin asti. Toivottavasti piilossa majailevat Predatorsin kannattajatkin eksyvät aktiivisesti puolustamaan omiaan.
  18.04. 04:30 Nashville Predators Chicago Blackhawks
  20.04. 04:00 Nashville Predators Chicago Blackhawks

  Ottelusarjan aikataulu:

  GAME 1: 13.4 (torstai-perjantai yö) 03:00
  GAME 2: 15.4 (lauantai-sunnuntai yö) 03:00
  GAME 3: 17.4 (maanantai-tiistai yö) 04:30
  GAME 4: 20.4 (torstai-perjantai yö)
  GAME 5*: 22.4 lauantai-sunnuntai yö)
  GAME 6*: 24.4 (maanantai-tiistai yö)
  GAME 7*: 26.4 (keskiviikko-torstai yö)

  * tarvittaessa

  Ihan suomalaisen kellon mukaan. Ja siis niin, kuten aina, varmaan siinä klo 03:15 se kiekko putoaa viimeistään jäähän. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

  ***

  Chicago Blackhawks
  voitti Keskisen divisioonan, voitti Läntisen konferenssin. Vieläpä suht selvällä erolla, jotta runkosarjan lopussa oli mahdollisuus kierrättää pelaajia ja antaa lepoa tähtipelaajille. Loukkaantumistilanne on erinomainen, sillä omaan mielikokoonpanoon kuuluvat pelaajat ovat kaikki pelikunnossa kevään avauksessa, jopa Anisimov. Tarjolla on myös vaihtoehtoja useampi kappale sekä puolustukseen että hyökkäykseen, joten leveällä materiaalilla Joel Quennevillen suojatit lähtevät hakemaan sitä neljättä mestaruutta 2010-luvulla. Mukavasti valmennusjohto on onnistunut pitämään pelaajat freesinä sekä samalla lämpöisenä, kaikkien pitäisi olla valmiita hyppäämään askiin, kun kutsu käy.

  Vaikka debatea on käyty kiivaasti, niin uskon kahden mestaruuden voittaneen Corey Crawfordin olevan se ykkösmaalivahti, kun kiekko putoaa ensimmäisen kerran United Centerissä jäähän. Crawford on pelannut hyvän kauden, joskin peräsuoli-leikkauksen jälkeen otteet olivat hetken ailahtelevia. Toki haluamme uskoa, että uudet housusäännöt vaikuttivat otteisiin myös. Viime viikot ovat kuitenkin sujuneet erinomaisesti ja Crawford vaikuttaa olevan kunnossa.

  Kaksi vuotta sitten juuri Nashvillea vastaan Predatorsit tekivät Crawfordista reikäjuustoa, jolloin Darling otti hetkellisesti ykköstorjujan viitan itselleen. Crawford kuitenkin torjui kuudennessa ottelussa Blackhawksin jatkoon marssien aina mestarivahdiksi asti. Scott Darling on pelannut erinomaisen kauden ja on erinomainen kirittäjä, jos koppi ei tartukaan. Toivotaan, että Quenneville uskaltaa tarpeen vaatiessa tekemään ratkaisut ajoissa, usein niin ei ole käynyt.

  Puolustuskuusikko on NHL:n yksi parhaista, eittämättä. Duncan Keith, Niklas Hjalmarsson, Brent Seabrook sekä Johnny Oduya muodostavat jo mestaruuksia aikaisemmin voittaneen rungon ja vastoin aikaisempia vuosia, nyt kolmosparissakin on erinomainen kaksikko Brian Campbellin sekä Trevor van Riemsdykin muodossa, jotka antavat hyvin taustatukea. Kyseinen kaksikko on ollut varsinkin viime aikoina loistava ja takaa sen, että puolustuksesta pitkä kevät ei jää kiinni. Keith tulee varmasti pelaamaan jälleen paljon, mutta edelleen hän siihen pystyy. On pelannut aivan Norris-tason kautta, joskin kolme muuta puolustajaa ovat olleet selkeästi enemmän tapetilla. Se ei kuitenkaan ole millään tavalla pois #2:n kaudesta.

  Vuosi sitten kevät jäi lyhyeksi, koska syvyyttä ei puolustuksesta eikä hyökkäyksestä löytynyt. Jo mainitun kuuden puolustajan lisäksi Michal Kempny, Gustav Forsling sekä Michal Rozsival tarjoavat suhteellisen laadukkaita vaihtoehtoja, jos loukkaantumisia tai suurempia epäonnistumisia tapahtuu. Blackhawks on nojannut mestaruusvuosina laadukkaaseen viisikkopeliin ja sitä tuo puolustus tukee, mutta niin myös hyökkäyskin.

  Kauteen lähdettäessä tuskin kukaan olisi uskonut, että Blackhawks onnistuu voittamaan Läntisen konferenssin. Sopimustilanne yhdessä palkkakaton kanssa oli ongelmallinen eikä viime kesänä joukkue vahvistunut oikeastaan mitenkään hyökkäyksen osalta, pikemminkin päinvastoin. Mutta sitten, kuten useamman kerran aikaisemmin, tuon menestyneen coren opastuksella nuoret ottivat isoja steppejä eteenpäin. Richard Panikista on muodostunut legit top-6 voimahyökkääjä, Nick Schmaltz pelaa erinomaista tulokaskautta ja on löytänyt Toewsin kanssa aivan ilmiömäisen kemian. Ryan Hartman pelaa käytännössä olemattomalla ylivoima-ajalla ja on täyttänyt Andrew Shawin saappaat kokonaan niin, että vettä tulee välillä yli. Tanner Kero on nostanut tasoaan eikä ole missannut otteluakaan viimeisimmän Rockford-visiitin jälkeen. John Hayden tuli yliopistosta ja on vakuuttanut valmennusjohdon samantien älykkyydellään ja fyysisyydellään.

  Marian Hossan nousu tuhkasta estradille ansaitsee oman kappaleen. Halusin uskoa siihen jo kauden kynnyksellä, että Hossaa peluutettaisiin hieman fiksummin eikä aina vastustajien parhaita vastaan ja sitä kautta konkari pelaisi onnistuneen kauden. No, 26 maalia kertoo jo paljon siitä mitä Marian on kauden aikana tehnyt, koska kuten tiedämme, on Hossa edelleen aivan NHL:n eliittiä kahden suunnan pelaamisessa.

  Kokonaisuudessaan Blackhawks on pelannut todella onnistuneen kauden, niin tulosten kuin pelitavan myötä. Viime kaudella tulos oli runkosarjassa ihan kohtalainen, mutta tulos nojasi liikaa Patrick Kanen MVP-tasoon, Panarinin tulokaskauteen sekä Crawfordin Vezina-tasoon. Nyt tuloksen taakse katsottuna se tuttu viisikkopelaaminen sekä neljän ketjun tasokas kiekonhallintaan perustuva pelaaminen on jälleen palannut, pitkälti nuorten esiinmarssin takia. Täytyy sen vuoksi myös nostaa Quenneville tapetille, koska aikaisempina kausina se kuuluisa hihna on ollut aika lyhyt nuorten pelaajien kohdalla ja poikia on rankaistu virheistä kovalla kädellä. On niitä penkityksiä tälläkin kaudella nähty, mutta, ehkä osittain pakostakin, nuorille on annettu aivan erilainen mahdollisuus.

  ***

  Nashville Predators
  in kausi on minulle ollut hieman pettymys, sillä ajattelin varsinkin P.K. Subbanin myötä tuon joukkueen taistelevan jopa Presidents' Trophyn voitosta. Joukkue kuitenkin selvitti tiensä pudotuspeleihin suht heikkotasoisesta Keskisestä divisioonasta ja lähtee hieman altavastaajana pudotuspeleihin. Osa Blackhawksin kannattajista on todella iloinen tästä match-upista, mutta allekirjoittanut suhtautuu todella optimistisesti kantrikaupungin ylpeyden mahdollisuuksiin.

  Kaksi vuotta sitten Lavioletten pelitapa oli myrkkyä Blackhawksin puolustukselle, ottelusarja olisi voinut päättyä aivan miten tahansa enkä usko, että tänäkään keväänä ennakkosuosikkina lähtevä Blackhawks pääsisi mitenkään helpolla. Nashvilleltä löytyy huikea puolustus Josin ja Subbanin johdolla, paljon taitavia hyökkääjiä ja kaiken osuessa kohdalleen, Johansenin, Forsbergin, Nealin ja kumppaneiden nostaessa vielä tasoaan tekee tuo porukka varmasti tuhojaan Chicagon puolustusalueella.

  Suurimmiksi heikkouksiksi näen Pekka Rinteen, jolle ennustin vaikeaa kautta ja semmoinen se myös on ollut, ainakin keskinäisten otteluiden perusteella. Toiseksi heikkouksi nostan epäorganisoidun puolustuspelaamisen. Predatorsissa ei enää näy sitä Trotzin aikakauden tiukkaa puolustuspelaamista, vaan pikemminkin railakasta pelaamista päästä päähän hieman riskilläkin.

  Sen enempää en osaa Nashvillea viiden ottelun perusteella analysoida ja siksi toivonkin @jusu-11 :lta tarkempaa analyysia Predatorsin osalta.

  ***

  Ratkaisun paikat:

  Hyökkäyspelaaminen - Blackhawksilta löytyy ne supertähdet, jotka ovat ennenkin ratkaisseet ottelusarjoja yksinkin, pystyykö Predators yllättämään Blackhawksin tiukan viisikkopuolustuksen?

  Maalivahtipelaaminen - Rinne vs Crawford, Rinteestä löydettiin kaksi vuotta sitten heikkoudet, niin myös Crawfordista, miten käy nyt?

  Quenneville vs. Laviolette - peluutuksen sekä match-uppien keisari vastaan NHL:n Antti Törmänen, keksiikö Laviolette jotain uutta pitääkseen Kanen & Toewsin kurissa ja onnistuuko kehittämään jotain hyökkäyspelaamiseen, jolla yksi NHL:n parhaista puolustuskuusikoista ohitetaan jatkuvasti?

  ***

  Ei sen enempää, annetaan muillekin analysoitavaa. Heitetään kuitenkin vielä rohkea ennustus:

  Blackhawks in six.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 12.38
 2. jusu-11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Hyvä avaus hienolle otteluparille! @Lico

  Nashvillen osalta kausi tosiaan ollut melkoista vuoristorataa. Odotukset olivat korkealla syksyllä ja pakko myöntää otteiden olleen itsellenikin pettymys. Täysin toivottomasta tilanteesta ei kuitenkaan sarjaan lähdetä, vaikka altavastaajia ehdottomasti ollaankin.

  Nashvillen pitäisi lähteä sarjaan ilman loukkaantumisia ja toiveissa seuraava kokoonpano:

  Forsberg-Johansen-Arvidsson
  Wilson-Fisher-Smith
  Fiala-Järnkrok-Neal
  McLeod-Sissons-Watson
  Salomäki+Parentau

  Josi-Ellis
  Ekholm-Subban
  Irwin-Weber
  Bitetto

  Rinne
  Saros

  Plussat ja miinukset:

  + 1.ketjun kemia. Ovat johtaneet Nashvilleä koko kauden ja pari Forsberg-Arvidsson saavuttivat molemmat kaudella 30 maalin rajapyykin.
  + Leveyttä rosterissa löytyy. Neal löytää itsensä 3.ketjusta, jolloin saadaan kolme maalintekoon kykenevää hyökkäysvitjaa kasaan.
  + Top4-puolustajat. Jos Chicagolla löytyy pelimiehiä takalinjoilta, niin samaa voidaan sanoa Predatorsista.
  + Joukkue ei ole varsinaisesti tunnettu fyysisestä pelaamisestaan, mutta sama pätee vastustajaan. Moni kokee Nashvillen kaatuneen viime keväänä osittain Kalifornian joukkueiden fyysisyyteen, sekä jatkuviin raskaisiin lentomatkoihin. Nyt vastassa taitojoukkue, joka saattaa sopia pelisysteemille paremmin.

  - Fiala ja Arvidsson heti tulosvastuussa. Nashville tarvitsee molemmilta onnistumisia mikäli se mielii sarjasta jatkoon.
  - Puolustuksen sekavuus. Parit ovat olleet kasassa tarpeeksi kauan. Enää ei ole varaa selityksille.
  - Rinteen vire. Esittänyt viimeisissä otteluissa toivoa nostattavia otteita, mutta joutuu jälleen kovaan paikkaan.
  - Ylivoimapeli. Ollut järkyttävää viimeiset kierrokset. Pakko muuttua.

  Näihin sarja ratkeaa:

  - Chicagon voittamisen kulttuuri. Osaavat kääntää pelit omaksi edukseen. Nashvillen pidettävä pää kylmänä ja alistua ei saa.
  - Peluutus. Laviolettellä on käytössään laaja rosteri, mutta pystyykö mies löytämään oikeat pelaajat pimittämään Blackhawksien tähtipelaajia? Nashvillen on myös käytettävä Chicagon omia aseita joukkuetta vastaan ja pyrittävä peluuttamaan puolustus siten, että joku nelikosta Josi, Subban, Ellis ja Ekholm on aina jäällä.
  - Tähtipelaajien X-factor. Kane, Toews ja Keith ovat todistaneet itsensä kovassa paikassa. Forsbergin, Josin ja Subbanin on vastattava haasteeseen.

  Hieno ottelusarja tulossa ja parempi joukkue todennäköisesti ne neljä voittoa itselleen ottaa.

  Predators in seven.
   
 3. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  Tästä on itseasiassa tuplahistoriaa, sillä joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä kaksi kertaa aiemmin. Ensimmäisen kerran kaudella 2009-2010 ensimäisellä kierroksella, silloin Chicago eteni jatkoon otteluvoitoin 4-2. Myöhemmin kesällä Chicagon nykyinen runko juhli ensimmäistä mestaruuttaan.
  Toisen kerran joukkueet tosiaan kohtasivat toissa vuonna ensimmäisellä kierroksella, jälleen Chicago oli parempi otteluvoiton 4-2. Minkä lisäksi kesällä oli taas mestaruusjuhlat Chicagossa, nyt jo kolmatta kertaa samalla rungolla.

  Itse veikkaan Chicagon menevän tälläkin kertaa otteluparista jatkoon. Mutta juhliiko joukkue jälleen keväällä mestaruutta? No mietitään sitä myöhemmin :)
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hyvä nosto! Ei kahta ilman kolmatta.

  Viittasin enemmän vielä, taikauskoisena, tuohon, että toissa keväänä myös Wild ja Blues kohtasivat. Eiköhän Wild mene jatkoon ja Ankat tuolta Pacificista ja ja ja.. No eipäs hätäillä.

  Kiitos @jusu-11 :lle, täytyy lukea ajatuksella viesti vielä illemmalla.
   
 5. skuuran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
  Upeat avaukset käyttäjiltä @Lico & @jusu-11 , mukavaa luettavaa.

  Jos jotain pitäisi veikata niin Hawksien playoff-juna lähtee hieman yskien liikkeelle ja Preds vie pari ekaa peliä. Runkosarjan lopun peleistä ei nyt hirveästi voi johtopäätöksiä vetää kun on se ollut sellaista surffailua ja herroja ei hirveästi pelaaminen kiinnostanut, ymmärrettävistä syitä toki. Mielenkiintoista nähdä miten varsinkin vanhempi kaarti syttyy heti alkuun ns. tosipeleihin. Tutisisko junnu-osastolla puntti hieman? Mielenkiintoista nähdä miten rämäpää Hartman onnistuu; energiaa varmasti riittää.

  Montaa Nashvillen peliä en tällä kaudella ole nähnyt, mutta Forsberg hyökkäyksessä ja PK siniviivalla on kovia pelotteita. Henkilökohtaisesti on mukava taas päästä katsomaan PK:n pelaamista, vaikka "väärissä" väreissä pelaakin. Kentän ulkopuolella hieno mies ja kova peluri.

  Seiskapeliin mennään ja Hawksit voittaa sen 2-1.
   
 6. oxymoron Jäsen

  Kesän kovin siirtopommi järisytti Predators-pakistoa isosti.

  Kuten moni odotti, peluutettiin Josia ja Subbania alkuun pakkiparina. Se ei toiminut lainkaan. Asiaa ei myöskään helpottanut se, että Josi pelasi pitkän World Cupin, eikä päässyt harjoittelemaan uuden pakkiparinsa kanssa. Kahden kiekollisen puolustajan iskeminen lähes kylmiltään samaan pariin, varsinkin kun toinen on tottunut pelaamaan niinkin kovan puolustavan puolustajan, kuin Shea Weberin kanssa, ei päättynyt hyvin. Kun yhteistä säveltä ei heti löytynyt, tahtoi Laviolette ilmeisesti tasoittaa top 4 pakistoaan sijoittamalla tähtipuolustajansa eri pareihin. Ekholm - Ellis parin kemiat olivat edellisellä kaudella sitä tasoa, että fanit eivät vielä tammikuussakaan ollut uskoa Lavioletten päätöstä pakottaa uusia pakkipareja (Josi-Ellis ja Ekholm-Subban). Siinä vaiheessa kuitenkin Josi ja Ellis olivat jo löytäneet mukiin menevän kemian ja toinenkin pakkipari näytti saavan juonesta kiinni ja pikku hiljaa narina pakkipareista alkoi hiipua. Enää ei ole tarvetta valittaa tuosta aiheesta.

  Siinä missä pakiston keskinäiset kemiat ovat kehittyneet erittäin hyvin, on viisikkopuolustuksessa vielä tekemistä. Välillä kauden aikana en ollut varma tiesikö pelaajat itsekään, että pitäisikö tässä puolustaa aluetta vaiko miestä. Pienikin pyöritys Predatorsin alueella saattoi hajottaa pakkaa tarpeeksi, jotta painottomalta puolelta päästiin nousemaan maalintekopaikoille aivan liian usein ja aivan liian vapaasti. Joko niihin vain tuli kiinnitettyä enemmän huomiota, tai sitten merkittävä osuus maaleista hakattiin jonkun b-pisteen kaarelle unohtuneen pelaajan toimesta. Kun ottaa huomioon tuon pakistokarusellin, niin onko tämä toisaalta edes yllättävää?

  Väitän, että kaikki tuosta Weber - Subban -kaupasta Lavioletten ketjukaruselliin on vain alkusysäys pitkän aikavälin suunnitelmalle.
  - Johansen pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan joukkueessa
  - Subban pelaa ensimmäistä kauttaan joukkueessa (joka hieman nuoreni kaupan johdosta)
  - Forsberg, Ekholm, Jarnkrok ja muut runkopelaajat ovat kiinnitettyinä pitkään.
  - Saros näyttää tulevaisuuden ykkösmaalivahdilta, joka on jo nyt hyvä varamaalivahti
  - Lavioletten jatkosopimus

  Joukkueessa on paljon osia, joita vielä sulatetaan yhteen. NYT on ollut hyvä aika tehdä muutoksia, jotka lyhyellä aikavälillä (erityisesti tämä kausi) pitkittävät tuoda sulatusprosessia, mutta jonka seurauksena voidaan saada vahvempi lopputuotos.

  Karkaa ehkä hieman Predators-ketjun aiheeksi, mutta antaa ehkä jotain kontekstia vähemmän joukkuetta seuraaville, että miksi kausi on ollut yhtä vuoristorataa, eikä joukkue tainnut saavuttaa yhtään yli kahden ottelun voittoputkea ennen lopputalvea/alkukevättä.

  Rinne ei ole ollut kovin kaksinen maalivahti lonkkaleikkauksensa jälkeen, eikä tämäkään kausi ole ollut poikkeus. Kevättä kohden otteisiin on kuitenkin tullut tasaisuutta ja se on yksi joukkueen menestyksen avamista. Juuse Saros on - kuten oli odotettavissakin - viilentynyt niistä alun ällistyttävistä numeroista, mutta antaa jo nyt lähes jokaisessa pelaamassaan ottelussa joukkueelle erittäin hyvän mahdollisuuden voittaa. Rinteen sulatessa tai loukkaantuessa hänessä on potentiaalia olla tämän vuoden Murray.

  #

  Hyökkäyksessä Predatorsilla ei ole Kanen ja Toewsin kaltaisia pelimiehiä, mutta kuten mainittu, ykkösketju on tehnyt vakuuttavaa jälkeä tällä kaudella. Johansen on ollut puolustussuuntaan heikko, mutta saa osakseen silti enemmän kuraa kuin ansaitsee. Näyttää laiskemmalta mitä oikeasti on ja napsii aloituksia ihan hyvällä prosentilla (54,6%). Forsberg toisti hieman edellisen kauden kaavaa ja alkoi mättää maaleja erittäin myöhään. Ketjun kolmantena lenkkinä läpimurtokauttaan pelaava Viktor Arvidsson, joka myös rikkoi 30 maalin rajapyykin, joista 5 alivoimalla (liigan paras).

  Lisäksi kärkiketjun takaa löytyy maalintekotaitoa enemmän kuin viime vuonna. Ainakin itselläni on jotenkin luottavaisempi fiilis noihin kahteen seuraavaan ketjuun.

  Wilson - Fisher - Smith löysi hyvän kemian jo runkosarjan aikana ja varsinkin laiturit tuntuivat saavansa toisistaan hieman enemmän irti pelatessaan yhdessä. Nähdäänkö tälläkin kaudella Playoff-Wilson ja huimat tehot?

  Myös kolmosketjun (käytännössä 2b) Fiala - Järnkrok - Neal palaset ovat loksahdelleet mukavasti paikoilleen. Vikkelä Fiala on onnistunut saamaan änärikiekon vauhdista kiinni ja vaikka draftattiinkin maalintekijänä, on väläytellyt muilla kiekollisilla avuillaan ja kyvyllään löytää ketjukaveeita hyvillä, oivaltavilla syötöillä. On myös todella ahkera puolustussuuntaan. Neal on edelleen kärkiluokkaa maalintekijänä ja olisi ilman loukkaantumistaan varmasti ollut siellä 30 maalin tuntumassa tälläkin kaudella. Ketjun menestys riippuu pitkälti siitä, miten nuoret Fiala ja Järnkrok onnistuvat playoffien paineessa. En tiedä jakaako muut Preds-fanit tämän näkemyksen, mutta mielestäni Järnkrok on ottanut sen verran isoja askelia tällä kaudella, että jos kykenee pitämään kiinni kasvaneesta itseluottamuksestaan ja pelaamaan sillä tasolla jolla parhaillaan tällä kaudella pelasi, niin voi nostaa samalla ketjun kiistattomaksi kakkosketjuksi.

  #

  Puolustuksesta ehkä lisää, kun on aikaa, mutta jos siitä ei mitään muuta mainitse, niin ainakin tämä;
  Ryan Ellis.

  Toivottavasti ei nyt tullut kovin sekavaa tekstiä. En kerkeä oikolukemaan.
   
 7. Ben Marco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks
  Kausi taputeltu ja vikan viikon pelit jätin väliin vailla panosta. Hieman odottava fiilis, mutta kokemus on todistanut että verenmaku hiipii suuhun muutaman päivän päästä. Huikeita pelejä edessä ja Preds tekee varmasti kaikkensa edetäkseen tästä parista. Blackhawks myös ilmeisesti lähtee terveenä kannujahtiin, kun Q vahvisti Anisimovin game1 statuksen. Breadman - Anisimov - Kane varmasti ainakin alkuun yhdessä. Toews herännee vielä lisää ja junnut pääsee hienoihin matseihin. Pakistosta Kempny ja Rotsi valmiina paikkaamaan, joten aikalailla valmis taitaa Blackhawks olla. Muutama päivä vielä palautumista sun muuta sukulointia ja sitten lapa jäähän.
   
 8. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ei vain tule riittämään, siis Nashvillella. Chicago on ihan järjettömän iso suosikki tässä sarjassa ja se tulee viemään tämän "helposti". Max kuusi peliä, mutta oma veikkaus on Blackhawks in 5. Predsin puolella tässä ollaan, mutta en vain näe mitään millä keinoin tämän sarjan voisi kääntää Nashvillelle, jos Chicagolta loukkaantuu Kane ja Keith niin sitten ehkä.
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Schmaltz - Toews - Panik
  Panarin - Anisimov - Kane
  Hartman - Krüger - Hossa
  Hayden - Kero - Tootoo

  Keith - Hjalmarsson
  Oduya - Seabrook
  Campbell - van Riemsdyk

  Quennevillemaiseen tapaan pari kyseenalaista kokoonpanovalintaa, mutta eiköhän tuossa kierrätystä tapahdu.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kane ei kasvata mullettia.

  Kausi oli sitten siinä.
   
 11. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Oliko se edellisessä näiden joukkueiden kohtaamisessa jolloin molareita vaiheltiin vähän väliä ja lopulta Crawford oli viltissä sarjan loppuun? Chicagon rutiini on varmaan liikaa taas kerran, mutta eiköhän Nashville muutaman voiton nappaa siltikin. Viime keväänä näin muutaman pelin SJ-NSH sarjasta ja omaan silmään näytti Nashville fyysisesti dominoivan ja uskoin vahvasti joukkueen menevän jatkoon sarjasta. Lopulta kuitenkin onnistuivat näyttämään taas kerran tosi hermostuneelta samalla kun sulivat ihan pystyyn loppusuoralla. Samanlaista koliikkia oli havaittavissa edellisessä näiden joukkueiden välisessä sarjassa kun Rinne poikkoili maalilla miten sattuuu ja ihan perus cyclellä oli koko Nashvillen pakka ihan sekaisin juuri ennen Keithin? ratkaisevaa osumaa. Eli vahvasti jäänyt omaan muistiin ettei Nashville ole poffeissa voittava joukkue. Tosin Saros saattaisi olla se x-factor joka voisi omilla otteillaan kääntää kurssin....
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Crawford aloitti, Darling pelasti ja otti pari voittoa, vuoti itse game vitosessa, jolloin Crawford tuli takaisin ja hoiti homman kotiin game kutosessa.
   
 13. jusu-11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Järnkrok ja Wilson olleet sivussa harjoituksista viime päivät.

  Hyökkäysketjut tässä muodossa:

  Forsberg-Johansen-Arvidsson
  Fiala-Fisher-Neal
  Aberg-Sissons-Smith
  McLeod-Fiddler-Watson

  Sanomattakin selvää, että Wilson ja Järnkrok ehdottoman tärkeitä hyökkäyksen syvyyden säilyttämisessä. Toivotaan, että molemmat kunnossa jo ensimmäisessä kohtaamisessa.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vähän sillain vahinkomaali vieraille, vaikka taidolla tehtiinkin ja toodella, varsinkin epä-Laviolettemainen puolustustaistelu vierailta.

  No, lauantaina uusi yritys. Pelit vasta alussa.
   
 15. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Pistetäänpä vähän mietteitä tähänkin muutaman tunnin unien jälkeen. Toisaalta tähän voisi laittaa ihan samat mietteet kuin Minnesota-Blues sarjan ensimmäisen pelin jälkeen. Sillä erolla tosin, että Haukkoja ei pelaaminen kiinnostanut kuin kaksi viimeistä erää.

  Eli pahaa teki katsoa tuota peliä ja pahinta on se, että vaikka seuraava peli tulee todennäköisesti olemaan täysin erilainen, niin Haukkojen voitto ei tule olemaan ollenkaan selviö - Nääsville osaa pelata ja se osaa voittaa.

  Haukoille pahin mahdollinen alku, toivottavasti seuraavassa pelissä ollaan mukana ensimmäisestä erästä saakka ja kentälle jää kaikki mitä on annettavana tai tulee helvetin nopea lähtö kesälomille.
   
 16. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  13.4.2017 Game 1: Nashville @ Chicago 1-0

  Nyt on saatu tämäkin sarja käyntiin ja henkilökohtaisesti tuli samalla nähtyä kauden ensimmäinen Hawks-peli kokonaan. Preds ryösti ennakkoluulottomasti kotiedun heti avausottelusta. Joukkue oli hävinnyt 9/10 edellisestä United Centerissä pelatusta ottelusta ja runkosarjan vierassaldo oli pudotuspelijoukkueiden huonoin, mutta se ei häirinnyt vieraiden kärsivällisen kypsää esitystä. Harmittaa tunnustaa, mutta tämän tiukan ottelu voitto meni kuitenkin ihan oikeaan osoitteeseen.

  Avaus- ja voittomaali syntyi seitsemän minuutin pelin jälkeen. Koko Toewsin hyökkäyskolmikko antoi puolustussiniviivalla painetta, mutta ei saanut riistettyä kiekkoa. Johansen löysi tarkalla syötöllään Keithin taakse takakulmalle hiipineen Arvidssonin, jolla oli helppo työ ohjata kiekko voimattoman Crawfordin taakse. Kolmannessa erässä Arvidsson kolautti vielä ylärimaakin. Maalipaikat olivat ottelussa muuten aika vähissä. Hawks sai parhaimmat maalipaikat oikeastaan vain ylivoimalla. Punanutut ovat ymmärtääkseni hieman säästelleet voimiaan runkosarjan lopulla ja tässäkin pelissä oli hieman hengettömän muniinpuhaltelun meininki. Kaikki kunnia silti Predsille kypsästä esityksestä.

  Ottelu alkoi näillä oletetuilla ketjuilla.

  Blackhawks

  8 Schmaltz - 19 Toews - 14 Panik
  72 Panarin - 15 Anisimov - 72 Panarin
  38 Hartman - 16 Krüger - 81 Hossa
  40 Hayden - 67 Kero - 22 Tootoo

  2 Keith - 4 Hjalmarsson
  27 Oduya - 7 Seabrook
  51 Campbell - 57 van Riemsdyk

  50 Crawford 19/20 - 95,0% - 57:58
  (33 Darling)

  Predators

  9 Forsberg - 92 Johansen - 38 Arvidsson
  56 Fiala - 19 Järnkrok - 18 Neal
  26 Zolnierczyk - 12 Fisher - 51 Watson
  46 Åberg - 15 Smith - 10 Sissons

  59 Josi - 4 Ellis
  14 Ekholm - 76 Subban
  52 Irwin - 7 Weber

  35 Rinne 29/29 - 100% - 60:00
  (74 Saros)

  Toisessa erässä etenkin Quenneville laittoi Blackhawksin ketjuja uuteen muotoon. Anisimovin ja Krügerin ketjut pelasivat käytännössä koko pelin samassa koostumuksessa, mutta Toewsin ketju ja nelonen elivät jonkin verran. Merkittävin ja pysyvin muutos oli Keron ja Schmaltzin vaihtaminen päikseen. Tarkemmin muutoksista voi katsoa vaikka Shiftchart.comista.

  -NHL.comin maalikoostevideo

  -Game summary
  -Event summary
  -Faceoff Summary
   
 17. oxymoron Jäsen

  Lainaus:
  Voi olla, että tartun tässä nyt epäolennaisuuksiin, mutta Johansen piti viivan tuosta kolmen mailan (heikohkosta) paineesta huolimatta ja sai kiekon sysättyä vasemmalla laidalla olevalle Forsbergille, joka jatkoi kiekon välittömästi maalin kulmalle ajaneelle Arvidssonille, jolla oli lopulta helppo työ ohjata kiekko sisään.

  @Lico eipä tuo minun mielestä niin epätyypillistä ole ainakaan tämän kauden Predatorsin osalta ollut, että jo yhden maalin johtoa puolustetaan noin selkeästi. Itse olen siihen muutamaankin kertaan kiinnittänyt kauden aikana huomiota, eikä se ole ollut puolustuksellisten ongelmien takia aina kovin vakuuttavaa. Liekö ollut osa joukkueen kehityssuunnitelmaa, että harjoitellaan tuota maalin johdon puolustamista aina kun mahdollista, koska siihen pitää kyetä kun kovat pelit alkaa.

  Sillä taktiikalla, että tehdään ekaan kymppiin maali ja puolustetaan sitä maalin johtoa loput 50 minuuttia, ei pitkälle pötkitä. Ryöstö mikä ryöstö joka tapauksessa. Nautin siitä!
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ne muutamat matsit mitä olen nähnyt Predatorsilta, niin jos vertaa viime yön esitykseen, jäi ainakin mielikuva huomattavasti kurinalaisemmasta joukkueesta. Ainakin Blackhawksia vastaan on ollut todella tyypillistä esimerkiksi lukuisat ylivoimahyökkäykset omiin ja muutenkin se, että keskustassa on paljon tilaa. Todellakin oli aivan erinäköinen joukkue vastassa, mutta totta kai pudotuspeleissä joukkueet kiristävät hieman ruuvia joka puolella kenttää. Olin vain todella yllättynyt, mutta ilmeisesti teikäläiselle ihan arkipäivää jo.

  @lunde :n paluu ja raportti lämmittävät mieltä näin surupäivänä. Mä itse en ole kovin huolissani viime yön esityksestä, mutta haluaisin nostaa esille sen faktan jälleen kerran, että Blackhawksilla oli useampi nuori elämänsä ensimmäisessä pudotuspelissä ja ovathan nämä aivan eri matseja kuin runkosarjan höntsät. Toivotaan, että jännitys loppuu ja pääsevät nopeasti pelin ytimeen. Hartman ja Schmaltz erityisesti.

  Crawford oli erinomainen.

  Hidas alku pudotuspeleihin tuntuu olevan selviö tälle organisaatiolle. Eiköhän huomenna tule eri tason joukkue. Otetaan vielä huomioon se, että paremmalla viimeistelyllä voitto olisi jo nyt voinut jäädä United Centeriin.
   
 19. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:

  Totta. Noinhan tuo meni. Sekoitin sennit, sonnit ja pärit. Olisi pitänyt olla tarkempi.

  Hawks-hyökkääjät pelasivat tilanteen tosi hölmösti. Jos kolmella karvaa kiekkoa yhdeltä tyypiltä, niin pitää olla 100% varma, että kiekko jää omalle joukkueelle. Nyt paine oli puolivillaista ja Hawks-pelaajat törmäsivät enemmänkin toisiinsa. Omalle puolustusalueelle jäi tämän seurauksena liikaa avointa tilaa, jonka Preds hyödynsi armotta. Hienosti pelattu vierailta.
   
 20. Gemondo Jäsen

  Henkilökohtaisesti tämän sarjan 1. peli oli aikamoinen pettymys. Jos vertaan muihin näkemiini avauskamppailuihin niin tämä oli selvästi intohimoton. Vaikutti siis aivan perus runkosarjaläpsyttelyltä, omaan silmään vain vanha herra Hossa oli pudotuspelimoodissa. Toivottavasti sarja tästä lämpenee mitä pidemmälle edetään.
   
 21. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Minulta onkin jäänyt ketjun alusta linkittämättä NHL:n ja tämän sarjan joukkueiden mediaoppaat. Ainakin tilastoniiloille ne lienevät mielenkiintoista luettavaa sarjan välipäiville. Linkkien metsästäminen vaatii jonkin verran vaativat salapoliisityötä, koska tiedostot eivät ole ihan avoimesti jaossa kaikkien joukkueiden kotisivujen navigaatiovalikossa. Osa NHL-joukkueista tosin tarjoaa nämä ihan avoimesti faneilleen.

  -2016-17 NHL Guide and Record Book (PDF-tiedosto, noin 83 Mb)

  -2016-17 Predators Media Guide (PDF-tiedosto, noin 70 Mb)

  -2016-17 Blackhawks Media Guide (PDF-tiedosto, noin 80 Mb)

  -2017 Blackhawks Playoffs Media Guide (PDF-tiedosto, noin 25 Mb)
   
 22. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Kiitokset @Lico ketjun avauksesta ja @lunde mediaoppaista ja paluusta arkeen. Ensimmäinen matsi Blackhawks silmin oli kiekollista hallintaa, mutta vaaralliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä. Kylläpä sieltä pitää aamulla tulla hiukan sisuuntuneempi kotijoukkue ja useammalta pelaajalta pitää löytyä enemmän playoff-asennetta. Edellinen peli oli enemmän tai vähemmän läpsyttelyä. Laukaukset ja aloitukset vietiin suht reilulla erolla joka oli jopa pienoinen yllätys. Kolmonen pelasi Hossan johdolla hyvää peliä. Schmaltzin tilalle Toewsin kenttään luistellee Hartman, tiedä sitten onko tuo jopa ylireagointia. Rasmussen korvannee taas nelossa Haydenin ja vaaraton Tootoo jatkaa pelaavassa kokoonpanossa.

  Mutta aamulla uutta matoa koukkuun ja tilanne tasoihin, siitä se lähtee.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Todella tyly vierasjoukkue on nyt Nashville Predators. Paikoista maalit, todella hyvin puolustavat slottia ja joka jätkä blokkaa vetoja. Siihen päälle se, että Blackhawksin parhaat pelaajat ovat Tanner Kero sekä Marian Hossa, niin tulokset eivät edes ole yllättäviä.

  Predatorsin puolustus on niin helvetin mobiili ja kiekollinen, että kateeksi käy. Keith ei ole lähelläkään Josia, Subbania tai Ellisiä tällä hetkellä.

  Todella surullinen alku tälle sarjalle Blackhawksin osalta, mutta eipä ole vielä ohi. Vähintään toinen pitää kantrikaupungista hakea, mielellään molemmat.
   
 24. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  #Onegoal on todella osuva tälle kaudelle. Saapa nähdä saadaanko tehtyä pudotuspeleissä ensimmäistäkään maalia ennen kauden päättymistä.

  Nääsvillessä ilmeisesti keskitytty töiden tekemiseen samalla, kun chicagossa levätty ja odotettu homman hoituvan läpsyttelyllä. Jos ei homma muutu, niin ollaan kesälomilla kahden pelin jälkeen.
   
 25. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Predators on yllättänyt Blackhawksin housut täysin kintuissa. Predatorsin jatkaminen tästä sarjasta olisi suuruusluokkaa sama kuin Maple Leafs menisi jatkoon. Sarja ei ole lähelläkään vielä katkeamista, mutta kahden voiton hakeminen Chicagosta on todella massiivinen etu ja ennen kaikkea yllätys. Pudotuspelimaailma on aina tarjonnut yllätyksiä, ja tässä on muhimassa yksi suurimmista. Tilanne tekee hyvää tälle sarjalle, jos Blackhawks johtaisi 2-0 niin tätä pidettäisiin täysin taputeltuna jo.

  Blackhawks jos mikä on joukkue joka pystyy nousemaan tästä tilanteesta, joten mielenkiinnolla tätäkin sarjaa seuraa mihin suuntaan tilanne kehittyy.