secord kirjoitti:
Sikäli ajankohta valmentajan vaihtoon oli mielenkiintoinen, että Martin Havlat on palaamassa kentille (ehkä jo Dallasia vastaan torstaina) ja jos joukkueen ilme että jälki muuttuu nyt, on mielenkiintoista seurata taputtaako johto itseään selkään loistavasta siirrosta vai voisiko syyt löytyä sittenkin muualta kuin penkin takaa?
Tämä on mielenkiintoinen pointti.
Näin ulkopuolisena vähän ihmettelin tätä valmentajan vaihtoa, vaikka tavallaan sen ymmärränkin. "Uudessa NHL:ssä", jossa pelaajakauppoja näyttää olevan hyvin vaikea tehdä ja saada tätä kautta joukkueen suuntaa paremmaksi, valmentajat saattavat joutua maksumiehiksi entistä useimmin.
Omasta mielestäni Yawney ei kuitenkaan saanut missään vaiheessa riittävän hyviä kortteja käsiinsä ja hänellä oli hyvin vaikea saada tämän vuoksi kunnon näyttöjä aikaan. Toisaalta Savardia ollaan kuitenkin ajettu pitkään sisään ja ehkä hänen aikansa on sitten nyt. Kun joukkueen menestys oli kuitenkin luokkaa "heikko", valmentajanvaihto oli tilanteessa helpoin ratkaisu.
Jos näin ulkopuolisena käy joukkueen alkukautta läpi, niin se menee minun silmissäni suunnilleen näin;
Chicago aloitti kauden hyvin ja otti neljä voittoa ensimmäisistä kuudesta ottelustaan. Martin Havlat johti liigan pistepörssiä ja joukkueen suunta näytti olevan hyvässä kurssissa. Tämän jälkeen joukkuetta kohtasi kuitenkin perinteinen "woodoo-miehen kirous" ja Chicago menetti Tuomo Ruudun lisäksi sairastuvalle mm. kaksi ykkösketjun hyökkääjää ja selkeän ykkösmaalivahdin.
Kun tähän loukkaantumistaustaan yhdistettiin vielä se peliohjelmasta tullut "ongelma", että joukkue pelasi avainmiesten puuttumisen lisäksi paljon vierasjäällä (edellisistä 11 ottelusta peräti kahdeksan on pelattu vieraissa), aika harva joukkuetta ulkopuolelta seuraava pystyi tosissaan odottamaan ilta illan jälkeen voittoja tältä kokoonpanolta.
Muutaman Chicagon ottelun nähneenä voin sanoa sen, että joukkue pelasi mielestäni hyvin systeemiään noudattaen ja tätä kautta ainakin ulospäin näytti siltä, että pelaajat olisivat olleet Yawneyn kanssa aika hienosti samalla sivulla. Omasta mielestäni Chicagon systeemissä ei sinällään ollutkaan mitään vikaa, vaikka maaleja joukkue ei paljon tehnytkään.
Luultavasti Tallon halusi kuitenkin joukkueensa pelaavan lapointeilla, stewarteilla, sharpeilla, hamiltoneilla, corazzineilla, vandermeereilla, cullimoreilla ja kumppaneilla iloisempaa hyökkäävämpää peliä. Ehkä hän näkee Savardin tuovan omat kätensä stewarteille. Toinen asia onkin sitten se, että miten tämä muutos käytännössä tulee joukkuetta palvelemaan.
Veikkaan, että ilman Havlatia ei välttämättä kovinkaan hyvin, mutta kohta kentille paluun tekevän Havlatin kanssa ainakin maaleja saattaa tulla viime aikoja enemmän. Itse en vain ole täysin varma hyökkäävän pelityylin tuovista positiivisista vaikutuksista uudessa NHL:ssä. Viime kauden aikana, kun oma suosikkini pyrki pelaamaan iloista hyökkäävää kiekkoa, tämä näkyi hyvin selkeästi - ikävää vain, että muutos näkyi erittäin runsaassa vastaiskumaalien määrässä omaan päähän.