Champions Hockey League

  • 657 698
  • 3 185

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Champions League ei kyllä ole millään tavalla oikea nimi tälle turnaukselle.

European Trophy ei vielä ole onnistunut herättämään ison yleisön kiinnostusta, saa nähdä, onnistuvatko nämä muutokset muuttamaan asiaa.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Jos mainonnalla ja markkinoinnilla on saatu tablet-laitteet lähes välttämättömiksi esineiksi ihmisten arkielämässä, niin eiköhän yksi Euroliiga saada aika hyvin syötetyksi kansalle ensi syksyyn mennessä.

Nimi hieman kaivertaa itseänikin. Minusta ainakin todenmukainen EHL (European Hockey League) olisi ollut huomattavasti parempi vaihtoehto. Tokihan nimi on aika toissijainen asia siinä vaiheessa, kun pelit alkaa. Vai jaksaako joku olla vieläkin pahoillaan "Liigasta"?

Iltaroskan Everi-haastattelu valotti onneksi hieman tuota rakennetta. Pelkäsin aluksi, että tässä oikeasti mennään sillä "Elokuussa pelataan turnaus ja sit joskus jouluna vedetään pitkää tikkua voittajasta" -konseptilla. Matsien ripottelu syksylle voi olla yllättävänkin hyvä veto. Saadaan hieman vaihtelua harmauden keskelle. Ja kun CHL-kotimatseja tulee ilmeisesti verrattain vähän, niin kyllähän niihin heti tulee sellainen erityislaatuinen värinä. En ihmettelisi, vaikka olisi hallit täynnä joka kerta (epäilen kuitenkin).

Tuosta ottelumäärästä pitikin kysellä palstatovereilta, eli onko jossain tietoa, minkä verran "runkosarjaotteluita" tässä CHL:ssa nyt joukkueet pelaavat?

Jännittävää nähdä myös, kuinka paljon tämä CHL tulee nostamaan joukkueiden budjetteja. Sitähän tässä kuitenkin loppupeleissä haetaan. Itse näen aika epätodennäköisiksi suuret rahalliset tuotot, ainakin aluksi. TV-sopimuksesta tietysti tulee jonkun verran almuja kolehdin pohjalle. Saako sitten joukkueet solmittua parempia sponsorointisopimuksia, kun näkyvyys laajenee koko Eurooppaan? Ainakin voisi olettaa näin.

Tällä hetkellä itselläni on ihan hyvät vibat tästä. Mielummin lähden syksyllä 2014 katsomaan keskiviikkoista CHL-ottelua Berlin Eisbärenia vastaan, kuin torstaista Liiga-ottelua HPK:ta vastaan.

EDIT: Ah, puuhastelu mainittu jo hyvissä ajoin. Erinomaista reagointia ratapihalta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hauska nähdä, minkälaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat näitä liigakauden aikana pelattavia Euro-pelejä. Jos jollain mukana olevilla seuroilla on jo nyt ongelmia pärjätä kansallisissa sarjoissa, niin tuskin tilannetta helpottuu, kun mukaan tulee Euro-pelejä ja lisää matkustusta.

En usko tähän konseptiin ja toivon vain, että se ei aja seuroja isompiin taloudellisiin ogelmiin. Käytännössä heikosti yleisöä kerännyttä ET:tä aletaan vain pelaamaan uudella nimellä, kesken liigakauden.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Champions League ei kyllä ole millään tavalla oikea nimi tälle turnaukselle.

Nimi on toki typerä, mutta ei se isossa kuvassa ideasta tee yhtään sen parempaa tai huonompaa. Saa lähinnä vain tyhmät toimittajat reagoimaan asioihin täysin väärällä tavalla.
European Trophy ei vielä ole onnistunut herättämään ison yleisön kiinnostusta, saa nähdä, onnistuvatko nämä muutokset muuttamaan asiaa.

European Trophyn kiinnostavuuden ongelma on ollut SM-Liigan olemassaolo, koska se nyt on ollut vain sivuliiga jossa pelataan "harkkapelejä".

Jos SM-Liigan poistaisi kokonaan, niin aika nopeasti ihmiset alkaisivat ostaa ja seurata sitä tuotetta, joka tulee tilalle. On nyt vain totuttu yhteen vanhaan ja perinteikkääseen asiaan, jonka tilalle on vaikea nähdä jotain muuta. Mutta kun vaihtoehdot lähtee pois, jääkiekkokansa menee juuri sinne, missä oma suosikki pelaa, aivan sama mikä liiga ja mitkä vastustajat.
 

Epsri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiköhän tuolla perustajajäsen mallilla haeta tietynlaista jatkuvuutta ja taloudellista selkärankaa. Mielestäni on ihan toimivan oloinen systeemi, kun vielä runkosarjan ja playoffien voittajilla on mahdollisuus päästä mittelemään Euro-kannusta.

Siitä nyt voidaan olla monta mieltä onko kuusi joukkuetta suomesta liikaa, koska parhaimmillaan/pahimmillaan täältä tulisi kahdeksan jengiä. Kahdeksan suomalaisen nipun mukana ollessa aletaan puhumaan jo ihan kotimaisenkin liigan kilpailijasta jos vaan alkumetreillä jotain uskottavuutta sarja tulee saamaan.

Mistään nyt en tullut lukeneeksi, että onko voittajalle tarjolla jotain rahapalkintoa jolla saataisiin näitä perustajajäseniin kuulumattomia houkuteltua mukaan? Siinähän se suurin riski tällä sarjalla on, että ne kansallisten sarjojen todelliset mestarit jättää osallistumatta, kun tarjolla on ainoastaan titteli ja taloudellisia kuluja.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
EDIT: Ah, puuhastelu mainittu jo hyvissä ajoin. Erinomaista reagointia ratapihalta.

Voi vielä tulla puuhastelua ikävä kun menee pelaamaan sarjaa maahan jossa mikään ei toimi.

Kyllähän tuossa on eri maista perinteisiä kovia suurseuroja mukana. Djurgårdenkin on sellainen. Vähän turhaan monesta tuutista toistellaan sitä että se pelaa Allsvenskanissa. Kertoo vain siitä, että Ruotsissa sarja on aidosti avoin ja sieltä voi pudota jos yhdellä kaudella perseillään.

Aineksia hyväksi sarjaksi on jos seurat ottavat homman vakavasti, yleisö lähtee mukaan ja media noteeraa tämän korkealle. Laaja näkyvyys televisioinnin kautta on elinehto sille, että homma lähtee vetämään. Se puoli onnistui aiemmassa CHL-viritelmässä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
En usko tähän konseptiin ja toivon vain, että se ei aja seuroja isompiin taloudellisiin ogelmiin. Käytännössä heikosti yleisöä kerännyttä ET:tä aletaan vain pelaamaan uudella nimellä, kesken liigakauden.
Toivottavasti tässä on nyt vaatimuksena se, että joukkeet pelaavat kotiottelut omassa kotihallissaan. ET-otteluiden pelaaminen jossain 100 katsojan ladoissa on ollut aika irvokasta. Ovatpa ainakin markkinointikulut säästyneet.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Muutama vuosi sisäänajoa tässä formaatissa ja sitten siirrytäänkin täysimuotoiseen Euroopan Liigaan.

Suomella voisi olla yksi oma divisioona neljästä (8 joukkuetta), jossa voidaan ratkoa joka vuosi oma kansallinen mestari. Tämä jatkaa siitä konferenssifinaaliin (Ruotsin divarin mestaria vastaan) ja siitä koko liigan finaaliin.

NHL:n nykyisen sarjajärjestelmän kopion sen kuin ottaa 32 joukkueella. Pelataan pääosin omia vastaan, mutta naapuridivareitakin kohdataan vähintään kahdesti. Tällä tavalla kiinnostavuus säilyy, kahvipöytäkeskusteluihin jää edelleen suomalaisjoukkueiden välisestä paremmuudesta vänkääminen, mutta seassa on myös eurooppalaista maustetta muualta.

SM-Liigaan jää sitten "köyhät" toimimaan farmiseuroina näille Euroopan liigassa mukana oleville.

Jokeritkin hyppää luonnollisesti tähän takaisin, KHL-kokeilunsa jälkeen.
Tämä voisi mielestäni olla varsin järkevä ratkaisu tai toimintamalli. Tosin, jotta tuohon päästäisiin pitää tämän uuden kokeilun mielestäni houkutella heti ensi syksystä lähtien yleisöä halleihin. Ja sitä kautta saada sponsoreita mukaan ja televisiosopimukset tehtyä. Nyt minusta jotenkin tuntuu, että tämä uusi konsepti yhdistetään ihmisten mielessä liikaa tuohon European Trophyyn. Ja sitä kautta tätäkin aletaan helposti pitämään kansallisia liigoja alempiarvoisena turnauksena. Sellaisina harjoitushöntsinä. Ja tässä on tietysti mukana olevilla seuroillakin vastuunsa. Näihin uuden sarjan (tai turnauksen) peleihin ei sitten saisi laittaa mitään junnuja vaan sinne olisi lähdettävä parhailla kokoonpanoilla ja tosissaan.

Itse vähän epäilen KHL:llä oleva Euroopassa jo niin paljon etumatkaa, että tämä uusi sarja saattaa olla tunkemassa markkinoille liian myöhään. Ainakin aika nopealla aikataululla pitäisi päästä siihen seuraavaan vaiheeseen, jossa mukana olevat joukkueet luopuisivat kansallisista sarjoistaan. Saa sitten nähdä millä joukkueilla on uskallusta ja eritoten taloudellisia resursseja siihen. Tällä hetkellä ainakin tuntuu siltä, että Jokerien tapaan siirtyminen yhtenä joukkueena jo olemassa olevaan sarjaan on paljon helpompi askel, kuin lähteä periaatteessa tyhjän päälle rakentamaan kokonaan uutta sarjaa.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Tuosta ottelumäärästä pitikin kysellä palstatovereilta, eli onko jossain tietoa, minkä verran "runkosarjaotteluita" tässä CHL:ssa nyt joukkueet pelaavat

Uskoisin, että formaatti on joko kahdeksan viiden joukkueen lohkoa tai neljä 10:n joukkueen lohkoa. Kummankin formaatin tapauksessa uskon, että pudotuspeleihin matkaa 16 joukkuetta. Veikkaisin, että pudotuspeleissä tullaan pelaamaan sekä koti- että vierasottelu, joiden yhteispisteiden perusteella jatkoonmenijä selviää. Itse ainakin toivon tuota 8x5 mallia, jossa todennäköisesti kohdattaisiin lohkon kaikki joukkueet kerran kotona sekä kerran vieraissa.

Toivottavasti CHL:n pelien myötä, SM-Liigassa ymmärretään siirtyä nelinkertaiseen sarjaan ilman välisarjoja tai tammikuuntasauksia.

Edit: Everin kertoman mukaan liigassa pelataan ensi kaudella yhteensä 149 ottelua, joten pikaisella laskutoimituksella formaatti on: 10:n neljän joukkueen alkulohkoa (kerran kotona, kerran vieraissa), pudotuspelit neljännesvälieristä kaksiosaisina ja finaali yksi ottelu. Näistä tulisi yhteensä 149 ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Fordel - eikö ne ne kaikki pelit nimenomaan pelata keskellä kautta? Tuskin yksi viikko sitä muuttaa.

Liigan sivuilla mainitaan vain, että "otteluista pelataan ennen kansallisten sarjojen alkua ja osa kauden aikana. CHL-pelit limittyvät Liigan ja maajoukkuetapahtumien lomaan." Osa siis pelataan kyllä kauden aikana, mutta osa elokuussa. Jos Liigakausi alkaa syyskuun puolivälissä niin tuleehan siihen parin viikon tauko. No ei välttämättä tietysti iso juttu, mutta entä sitten näiden pelien limittyminen esim. maajoukkuetapahtumien lomaan? Mielestäni tällainenkin limittyminen syö huomiota CHL-peleiltä. Ne pitäisi olla ihan omassa välissään ja samalla tavalla kuin futiksen CL-pelit. En usko, että olisi ihan mahdoton ajatus, mutta toki vaatisi kenties Liigapelien vähentämistä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minä luulen, että perustajajäsenistön kanssa on sovittu tietyllä aikavälillä tapahtuva omistuksen siirto lisenssityyppiseksi ratkaisuksi ja/tai jonkin tai joidenkin suuryritysten omistukseen. Lisenssityyppisenä se toimisi siinä vaiheessa hyvin, kun sarjan tunnettavuus on noussut riittävälle tasolle. Käytännössä siis lisenssin lunastusjärjestys menisi eri liigojen kohdalla menestysjärjestyksessä. Esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa ja Sveitsissä neljä parasta tai mitalistit ja runkosarjan voittaja, jos ei lukeudu mitalisteihin. Saksassa ja Tsekissä mentäisiin kultaa, hopeaa ja runkosarjan voittaneet tai mitalistit. Itävallassa, Slovakiassa mestari ja runkosarjan voittaja, tai kultaa ja hopeaa voittaneet, jos runkosarjan voittaja voittaa mestaruuden. Lopuista lätkämaista sitten mestari. Saataisiin noin 32 joukkueen sarja, eli 8 neljän joukkueen lohkoa, joista kaksi ensimmäistä menisivät pudotuspeleihin. Jos jotkut menestyneet eivät haluaisi osallistua taloudellisista tms. syistä, niin osallistumismahdollisuus tarjotaan seuraavaksi sijoittuneelle.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tietyllä tavallahan tuota taakkaa voisi jakaa niin että samassa lohkossa pelaavien CHL-seurojen keskinäiset kansallisen sarjan pelit (ainakin tietyt) luettaisiin mukaan CHL-peleihin, jolloin niiden merkitys kasvaisi, eikä keskinäisiä otteluita tulisi liikaa. Sinällään voisi luulla, että jotkut europelit kiinnostaisivat katsojia sopivasti ripoiteltuina enemmän kuin normiliigapelit, mikäli noihin oikeasti panostetaan.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Toivottavasti CHL:n pelien myötä, SM-Liigassa ymmärretään siirtyä nelinkertaiseen sarjaan ilman välisarjoja tai tammikuuntasauksia.

Suurin osa Liigan seuroista ei ole mukana tässä uudessa Euro-sarjassa. Miksi ne suostuisivat menettämään ottelutapahtumia ja -tuloja Euro-pelien takia?

Sitä paitsi Liigalla on jo rahakas TV-sopimus, joka tuskin mahdollistaa ottelumäärien karsimista.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Muutama vuosi sisäänajoa tässä formaatissa ja sitten siirrytäänkin täysimuotoiseen Euroopan Liigaan.

Suomella voisi olla yksi oma divisioona neljästä (8 joukkuetta), jossa voidaan ratkoa joka vuosi oma kansallinen mestari. Tämä jatkaa siitä konferenssifinaaliin (Ruotsin divarin mestaria vastaan) ja siitä koko liigan finaaliin.

NHL:n nykyisen sarjajärjestelmän kopion sen kuin ottaa 32 joukkueella. Pelataan pääosin omia vastaan, mutta naapuridivareitakin kohdataan vähintään kahdesti. Tällä tavalla kiinnostavuus säilyy, kahvipöytäkeskusteluihin jää edelleen suomalaisjoukkueiden välisestä paremmuudesta vänkääminen, mutta seassa on myös eurooppalaista maustetta muualta.

Nimenomaan tuollainen kansalliset tarpeet huomioiva lohkojakoformaatti voisikin toimia. Kaksi peliä muiden divareiden joukkueita vastaan olisi liikaa, sillä pelkästään kaksinkertaisesta 32 joukkueen sarjasta tulisi 62 ottelua. Jos oman maan joukkueet kohdattaisiin neljästi ja muiden divarien joukkueet kahdesti, ottelumäärä olisi jo 76. Ei toimi, jos maajoukkuekiekkoilukin halutaan säilyttää.

Toimivampi ratkaisu olisi kohdata oman maan joukkueet neljä kertaa ja muiden maiden joukkueet kerran (kukin ulkomaalaisvastustaja vuorovuosina kotona ja vieraissa), otteluita tulisi 52. Systeemi olisi matkakustannuksiltaankin järkevä, sillä vierasmatseja Ruotsissa tulisi kauden aikana neljä ja Keski-Euroopassa kahdeksan. Niitä voisi ihan logististen tarpeiden mukaan niputtaa 2-4 ottelun vierasreissuiksi. Vastaavasti kotimatseista olisi 14 suomalaisia vastaan ja 12 ulkomaalaisia vastaan, mikä tarjoaisi yleisölle sopivasti vaihtelua, mutta tutut suomalaisvastustajat nähtäisiin kuitenkin riittävän usein.

Siihen päälle kuudentoista joukkueen pleijarit paras seitsemästä -järjestelmällä, jolloin kokonaisottelumäärä olisi samaa tasoa kuin nykyisissäkin sarjoissa. Kussakin osallistujamaassa voisi olla myös karsintamenettely, jossa huonoimmin menestynyt joukkue joutuisi pelaamaan sarjapaikastaan.

Nykyisen Euroopan liigan (millä nimellä sitä kutsutaankin) ongelma on juuri siinä, ettei se hyödynnä riittävästi mehukkaimpia rivalryjä, jotka seurajoukkuetasolla ovat maan sisäisiä.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Mielummin lähden syksyllä 2014 katsomaan keskiviikkoista CHL-ottelua Berlin Eisbärenia vastaan, kuin torstaista Liiga-ottelua HPK:ta vastaan.

EDIT: Ah, puuhastelu mainittu jo hyvissä ajoin. Erinomaista reagointia ratapihalta.

Toki tuo muiden eurooppalaisten suurseurojen tuleminen pelaamaan on hieno juttu. Itsekin voisin mennä katsomaan, jos esim Saksasta tai Ruotsista tulee jokin joukkue pelaamaan, vaikka kumpaakaan en kannattaisi kovin paljon, eikä ole kiinnostavampia runkosarja pelejä esim. Lev Prahaa tai SKA:ta vastaan sillon.

Peukkua sille, että saadaan lisää kansainvälisiä pelejä seurajoukkueiden kesken!
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Valitettavasti mikään kansalisen sarjan rinnalla pelattava sarja ei tule onnistumaan. Jalkapallossa se toimii, koska futiksessa ei pelata play offeja ja peli määrät pienemmät joiden "aukkoa" europelit paikkaa. Jääkiekon euroliiga voisi olla, ja olisikin varmasti menestys, jos joukkuuet lähtisivät siihen rohkeasti jättämällä kansalliset liigat pelaten pelkästään euroliigaa.

Ihanne tilanteessa tulevaisuudessa 2-4 joukkuetta pelaisi KHL:ssä, 4-6 joukkuetta Euroliigaa ja kotimaisessa Liigassa 10-14 joukkuetta. Pääasia että kaikki ajatukset kahteen rinnakkaiseen sarjaan osallistumisesta hylätään.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ainakin aika nopealla aikataululla pitäisi päästä siihen seuraavaan vaiheeseen, jossa mukana olevat joukkueet luopuisivat kansallisista sarjoistaan. Saa sitten nähdä millä joukkueilla on uskallusta ja eritoten taloudellisia resursseja siihen. Tällä hetkellä ainakin tuntuu siltä, että Jokerien tapaan siirtyminen yhtenä joukkueena jo olemassa olevaan sarjaan on paljon helpompi askel, kuin lähteä periaatteessa tyhjän päälle rakentamaan kokonaan uutta sarjaa.

Itseasiassa kun mietin hetken, niin rohkeampi liikehän olisi ollut lähteä tähän hommaan vähän eri suunnasta. Voi olla, että näitä on jo ehdoteltu ja mietitty moneen kertaan, mutta itse en niin aktiivisesti ole näitä Euroliiga-keskusteluja seurannut. Ja luulisin ainakin Hjalliksen yrittäneen kahdenkymmenen vuoden aikana ehdotella jotain tällaistakin.

Eli olisi otettu näiden mukana olevien maiden pääsarjat kokonaisuudessaan mukaan näin aluksi. Ensimmäisellä kaudella olisi pelattu vaikka siten, että vähän vähennetty maan sisäisiä otteluita ja jokainen jengi olisi käynyt pelaamassa ulkomailla jokusen pelin. Keväällä pudotuspelit sitten maan sisäisessä sarjassa ja niiden päälle vielä keväällä eri maiden voittajat pelanneet omat pudotuspelinsä. Ensimmäisen kauden aikana pudotetaan jokaisen maan sarjasta pari joukkuetta alempaan sarjaan. Tällä tavalla sitten pikkuhiljaa lisätään otteluita ulkomaisia jengejä vastaan ja vähennetään kansallisten sarjojen joukkueita, jotta päästään vaikka siihen kahdeksaan joukkueeseen per maa. Näin saadaan sujuvasti muodostettua lohkot... tosin tämä tarkoittaisi sitä, että jatkossakin sarjaan voisi nousta ja sieltä voisi pudota eli joukkueet olisivat mukana urheilullisin perustein eikä pelkästään taloudellisin.

Toki tuossa on hurja määrä esteitä. Kaikkien joukkueiden taloudelliset resurssit eivät kestä matkustamista. Kansallisten sarjojen televisio- yms. sopimukset menisivät uusiksi. Pelko putomaisesta voi heikentää mahdollisuuksia sponsorisopimusten tekemiseen. Todennäköisesti ne köyhemmät seurat kansallisissa sarjoissa eivät taatusti suostuisi tällaiseen sarjajärjestelmän muuttamiseen ja niin edelleen. Mutta jos siis oikeasti halutaan eurooppalainen liiga, niin mielestäni liikkeiden olisi oltava sellaisia, että nämä kansalliset sarjat jäävät nopeasti taka-alalle ja siirrytään uusiin systeemeihin.

EDIT:
Valitettavasti mikään kansalisen sarjan rinnalla pelattava sarja ei tule onnistumaan. Jalkapallossa se toimii, koska futiksessa ei pelata play offeja ja peli määrät pienemmät joiden "aukkoa" europelit paikkaa. Jääkiekon euroliiga voisi olla, ja olisikin varmasti menestys, jos joukkuuet lähtisivät siihen rohkeasti jättämällä kansalliset liigat pelaten pelkästään euroliigaa.
Tässäpä se miten itsekin näen tilanteen.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Hifk TV - HIFK (hifk.fi)

Tästä Timo Everin haastattelusta selviää, että perustajajäsenet ovat varmuudella mukana vain ensimmäiset kolme vuotta ja sen jälkeen arvioidaan tilannetta uudestaan. Tämä viittaisi ehkä siihen, että tästä nykyisestä mallista muovataan myöhemmin enemmän "Mestarien liiga" -tyylinen. Tähän tietysti tulennee vaikuttamaan olennaisena osana se, saadaanko enemmän ulkopuolista rahaa mukaan.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Valitettavasti mikään kansalisen sarjan rinnalla pelattava sarja ei tule onnistumaan. Jalkapallossa se toimii, koska futiksessa ei pelata play offeja ja peli määrät pienemmät joiden "aukkoa" europelit paikkaa. Jääkiekon euroliiga voisi olla, ja olisikin varmasti menestys, jos joukkuuet lähtisivät siihen rohkeasti jättämällä kansalliset liigat pelaten pelkästään euroliigaa.

Jalkapallossakin Valioliigan tai Bundesliigan sarjapelit kiinnostavat suurseurojen omia faneja enemmän kuin Mestarien liigan lohkovaiheen pelit. Esimerkiksi Arsenal-faneille Arsenal-Tottenham ja moni muukin Valioliigan ottelu on isompi juttu kuin jokin Arsenal-Marseille tai Arsenal-Napoli. Se vain ei futiksessa haittaa kun kiinnostus on siitä huolimatta riittävää ja rahaa liikkuu paljon. Lisäksi futiksen europeleistä UEFA maksaa seuroille jo ensimmäisiltä karsintakierroksilta lähtien enemmän kuin matkakuluihin ikinä saa menemään rahaa. Siksi futiksen europelit eivät heikennä pienemmänkään maan seuran taloudellista tulosta, vaikka katsojia olisikin vain kourallinen.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Mistään nyt en tullut lukeneeksi, että onko voittajalle tarjolla jotain rahapalkintoa jolla saataisiin näitä perustajajäseniin kuulumattomia houkuteltua mukaan? Siinähän se suurin riski tällä sarjalla on, että ne kansallisten sarjojen todelliset mestarit jättää osallistumatta, kun tarjolla on ainoastaan titteli ja taloudellisia kuluja.

Jos Kal€ ja kaverit yhtään järjissään ovat, niin jo osallistumisesta on luonnollisesti tultava seuroille rahaa sisään koska oletettavasti pelaajabudjetteja on kaikkien kasvatettava että saavat rotaatiota etteivät pelaajat väsy kansallisen liigan ja CHL:n ottelumääriin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Kal€ ja kaverit yhtään järjissään ovat, niin jo osallistumisesta on luonnollisesti tultava seuroille rahaa sisään koska oletettavasti pelaajabudjetteja on kaikkien kasvatettava että saavat rotaatiota etteivät pelaajat väsy kansallisen liigan ja CHL:n ottelumääriin.

Totta, mutta tuo raha on ensiksi revittävä jostain.

Viimeisin CHL-yritys kaatui ensimmäisen kauden jälkeen taloudellisten ongelmien takia. Luvattiin isoja rahapalkintoja, joihin ei ollut varaa, koska TV-, sponsori- ja lipputulot eivät olleet tarpeeksi suuria suhteessa kasvaneisiin kuluihin - Euroopan laajuisen sarjan järjestäminen ja pyörittäminen on yllätys, yllätys hyvin kallista.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jos Kal€ ja kaverit yhtään järjissään ovat, niin jo osallistumisesta on luonnollisesti tultava seuroille rahaa sisään koska oletettavasti pelaajabudjetteja on kaikkien kasvatettava että saavat rotaatiota etteivät pelaajat väsy kansallisen liigan ja CHL:n ottelumääriin.

Ja lisäksi tulee matkakuluja aiempaa enemmän jne. Mutta en sitten tiedä mistä sitä rahaa tehdään. Televisiosopimus varmasti tuo jotain, mutta tällaisella aloittelevalla projektilla ei välttämättä puhuta isoista rahoista. Sponsoreilta tulee jotain, mutta vähän sama kuin TV-sopimuksen kanssa eli ensin on varmasti osoitettava, että homma toimii ennenkuin saavat isompia sopimuksia tehtyä. Lipputulot joko jaetaan tasan kaikille tai jokainen pitää omansa.

EDIT:Aquanquahan sen siinä jo sanoikin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelkään, että kesken liigakauden pelattavista otteluista tulee samanlaisia tapahtumia kuin viime vuoden lokakuussa pelatusta Frölundan ja IFK:n välisestä ET-ottelusta.

Ottelu pelattiin Göteborgin vanhassa hallissa, Frölunda pelasi junnupainoisella joukkueella, ja vaikka otteluun pääsi ilmaiseksi, yleisöä oli vain reilu 800 katsojaa.

Uutiset › HIFK:lle murskavoitto Frölundasta – Norjalle nollapeli - HIFK
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei kyllä kiinnosta edes vähää alusta tämä European Trophy, ellei sarjassa oikeasti pelaa esim. jokaisen osanottajamaan kahta parasta joukkuetta - ei näitä sarjan perustajaseuroja.

Vaikka toki erikoisbonusnaurut saa aikaan Champions liigan TPS ja KalPa, nuo kaksi kiekkokauden menestyjää.

edit: mutta siis silti, toivon menestystä hankkeelle. Toivon vain, että jatkossa tästä saataisiin oikeasti Mestarien Liiga muutenkin kuin nimeltään.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Muutaman ketjuun kirjoittavan pitäisi lukea ketjua sen verran, että seuraavat asiat paljastuvat:

- Osallistujamaiden runkosarjan voittajalla ja mestarilla on osallistumisoikeus sarjaan

- Perustajajäsenillä (jotka alussa lystin kustantavat) on vain kolme vuotta automaattinen oikeus osallistua

Jumankauta kun ketjussa itketään pelipäivistä (ti-ke) - Milloin sitten noita pitäisi pelata? Tuskin UCL:n pelit joka viikko osuvat kiekkopelien kanssa päällekkäin.

Tämä sarjamuoto on parempi kuin ei mitään, ja niitä joita ei kiinnosta ei kukaan pakota pelejä katsomaan - Liigapelit ovat jatkossakin olemassa. Tuollaisia miikaarposia löytyy liikaa tästä maasta.

Jostain pitää aloittaa ja mielestäni tämä on hyvä alku.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös