Champions Hockey League

  • 694 556
  • 3 383

Itkonniemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, IPK
CHL:n pudotuspelit jatkuvat tänään:

20:00 Färjestad - Salzburg (ensimmäinen ottelu Salzburgille 3-1)
20:00 Växjö - Sparta Praha (ensimmäinen ottelu Växjölle 2-1)
20:30 Bremerhaven - Geneve (ensimmäinen ottelu Genevelle 4-0)
20:45 Zürich - Berlin (ensimmäinen ottelu Zürichille 4-3)

Ja suomalaisia on joka pelissä, vaikka kaikki alla näkyvät pelaajat tuskin pelaavat. Mutta vain ruotsalaisjoukkueet eivät ole ilmoittaneet yhtään suomalaispelaajaa CHL-rosteriinsa.

Berlin: 56 Markus Niemeläinen
Bremerhaven: 84 Joose Antonen
Geneve: 1 Eero Räisänen, 32 Antti Raanta, 45 Sami Vatanen, 60 Markus Granlund, 65 Sakari Manninen, 70 Teemu Hartikainen, 89 Oula Palve
Salzburg: 35 Atte Tolvanen
Praha: 44 Valtteri Kemiläinen, 20 Miikka Salomäki, 25 Jani Lajunen
Zürich: 44 Mikko Lehtonen, 72 Santtu Kinnunen, 17 Jarno Kärki, 83 Juho Lammikko
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On muuten kyllä todella olematonta tämän sarjan uutisointi suomalaisten pudottua jatkosta.
Toisaalta, onko se koskaan ollut muuta kuin lähes olematonta vaikka suomalaiset siellä pelaisikin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta, onko se koskaan ollut muuta kuin lähes olematonta vaikka suomalaiset siellä pelaisikin.
Hyvä kysymys onkin, että mikä on sarjan tulevaisuus. Kannattaako tuolla roikkua mukana, jos käytännössä ottaa vain taloudellista tappiota?

Saihan Ilves toki hyvän lähdön kauteen, kun oli ensin vääntänyt useamman pelin sveitsiläisiä vastaan ja löysi sieltä pelillisen vaateen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tänään sitten CHL-finaalia tiedossa, Zürich-Färjestad.

Mielenkiintoistahan tuosta CHL-kaudesta 2024-25 on huomata, miten Euroopan muu taso on noussut kovasti, kun KHL-pelaajien virta alkoi käydä muuallepäin kuin Suomeen tämän 2022 murrostilanteen jälkeen.

Kaikki ruotsalaisjengit (Färjestad, Växjö, Skellefteå) olivat suomalaisten edellä ja samoin sveitsiläiset (Zürich, Geneve-Servette, Lausanne, Fribourg-Gotteron), joissa sarjojen taso on noussut eniten. Erityisestihän tuota Sveitsin tasoa nostaa myös suomalaiset valmentajat, jotka KHL-rahojen sijasta menevät nyt Sveitsiin.

Myös MM-kisabuumi avitti parina edellisvuotena erityisesti Tamperelaisia, nyt sen on huomannut tuosta Tsekin liigan tason noususta. MM-kisojen ja maailmanmestaruuden huumassa siellä on kyllä rahaa poltettu (kuten Tampereella edeltävästi), kun Sparta Praha ja Trinec olivat suomalaisten edellä, Pardubice myös Ilveksen edellä.

Eli ei sitä Eurooppaa enää ole niin helppo tuosta noin vaan mennä dominoimaan, nyt on ihan uusi maailmanjärjestys eurooppalaisessä jääkiekossa.

Suomalaisten kesken ei mitään ihmeellistä tapahtunut, Tappara oli ykkönen, Pelicans kakkonen ja Ilves kolmas näin piste- tai piste-prosentti järjestyksessä.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Kolme uutta suomalaista chl-mestaria: Mikko Lehtonen, Santtu Kinnunen ja Juho Lammikko. Zürich voitti Färjestadin kahdella Sven Andrighetton maalilla ja otti historiansa toisen chl-mestaruuden. Nyt on kaksi viimeistä chl-titteliä mennyt Sveitsiin. Milloin taas suomalaisjoukkueiden vuoro? Veikkaan että saadaan odottaa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin kyllä nämä NHL-pudokkaat eksyy Sveitsiin. Zürichin riveissä 2 kentällistä:

Balcers - Malgin - Andrighetto
Kukan - Weber

Lammikko - Grant - Fröden
Lehtonen - Kinnunen

Färjestadilla vähän vähemmän. Ja enemmän noita NHL-varattuja siellä, menossa vielä urallaan eteenpäin. Zürichillä näitä ei ollut yhtään.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos CHL-mestaruus oli aiemmin Liiga-joukkueille ison työn takana, niin tällä hetkellä se on entistä vaikeampaa. Sveitsiläisten taso on noussut kun joukkueissa saa olla aiempaa enemmän ulkomaalaisia, ja ovatkin vieneet nyt kaksi peräkkäin aiemmin hallinneiden SHL-joukkueiden nenän edestä. Näiden kahden sarjan kärki on askeleen pari Liigakärkeä edellä, joten vaatii maksimisuorituksen jo päästä finaaliin, ja sitten sieltä pitäisi vielä hakea voitto todennäköisesti vieraskaukalosta (kuten Tappara yritti 2022 ja onnistui 2023).

Samaan aikaan pitäisi menestyä myös koto-Liigassa, jossa pelimäärä on isompi kuin NL:ssä ja huomattavasti isompi kuin SHL:ssä. Eli vaikka ollaan jo lähtökohtaisesti takamatkalla, annetaan vielä kilpailuetua paremmille Liigan raskaalla ja epätasaisella otteluohjelmalla.

Siltä näyttää että ainakin pari seuraavaa CHL-kannua jaetaan edelleen ruotsalaisten ja sveitsiläisten kesken.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös