No tässä parempi ja todennäköisempi skenaario: kolmen joukkueen alkulohkot kuten kaudella 15-16. Tällöin otteluita olisi alkulohkossa jokaisella vain neljä.Höpöhöpö ajatus.
Pakkohan se on tasapuolisuuden nimissä olla koti- ja vierasmatsi.
No tässä parempi ja todennäköisempi skenaario: kolmen joukkueen alkulohkot kuten kaudella 15-16. Tällöin otteluita olisi alkulohkossa jokaisella vain neljä.Höpöhöpö ajatus.
Pakkohan se on tasapuolisuuden nimissä olla koti- ja vierasmatsi.
No tässä parempi ja todennäköisempi skenaario: kolmen joukkueen alkulohkot kuten kaudella 15-16. Tällöin otteluita olisi alkulohkossa jokaisella vain neljä.
Mielenkiintoinen formaatti valikoitui ensi kaudeksi. Pudotuspelivaihe pysyy ennallaan, mutta lohkojen sijaan jokainen joukkue pelaa kuusi ottelua eri vastustajia vastaan. 24 joukkuetta sijoitetaan neljään kuuden joukkueen koriin ja jokainen joukkue saa kaksi vastustajaa jokaisesta korista (paitsi omasta). Saman korin vastustajista toinen kohdataan kotona ja toinen vieraissa. Lopulta 16 eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta etenee playoffeihin.
Ymmärtääkseni menee niin, että ottelukaavio on tehty jo ennen arvontaa - esim. A1 pelaa B2, C3, D5 kotona ja B3, C1, D4 vieraissa, A2 samalla tapaa jne. - ja sitten vaan arvotaan korien sisäisesti joukkueet paikoille 1-6.Mitenköhän tuo pelien arvonta sitten tulee menemään? Arvotaanko jokaiselle joukkueelle ensin yksi vastustaja ja sitten kaikille toinen vastustaja ja sitten vasta kaikille kolmas?
Ymmärtääkseni menee niin, että ottelukaavio on tehty jo ennen arvontaa - esim. A1 pelaa B2, C3, D5 kotona ja B3, C1, D4 vieraissa, A2 samalla tapaa jne. - ja sitten vaan arvotaan korien sisäisesti joukkueet paikoille 1-6.
Täytyy ottaa tosin se huomioon, että ti ja ke ovat pelipäivinä yhdet heikoimmista. Vertailu oman sarjan tiistaipeleihin olisi parempi, nyt mukana on myös viikonloput ynnä muut "prime timet".Ei tämä formaatti yleisöä pahemmin kerää, edelleenkään. Pudotuspelien toinen kierros jo meneillään ja yleisömäärät olivat avausotteluissa seuraavat.
Toki ti ja ke ovat heikkoja pelipäiviä, mutta ei näiden taakse voi kauheasti mennä, kun jalkapallon puolella Mestareiden liigassa katsojia riittää. On toki epäreilua verrata näitä jalkapallon puolelle, kun historiaa on eri lailla lajien välillä, mutta kyllähän CHL yrittää nostaa kilpailun arvostusta, ainakin toivottavasti yrittää.Täytyy ottaa tosin se huomioon, että ti ja ke ovat pelipäivinä yhdet heikoimmista. Vertailu oman sarjan tiistaipeleihin olisi parempi, nyt mukana on myös viikonloput ynnä muut "prime timet".
Maailman parhaat jalkapalloilijat pelaavat Euroopassa, kun taas parhaat jääkiekkoilijat Pohjois-Amerikassa. Siksi Euroopassa ei tule koskaan olemaan kovin montaa laajemmin yleisöä kiinnostavaa joukkuetta.Toivottavasti kymmenen vuoden sisään arvostus nousisi sille tasolle, että liput CHL-otteluihin olisi erittäin haluttuja heti alkulohkoista alkaen.
Tämä tietysti myös yksi, ja varmaan myös isoin, näistä epäreiluista vertailuista jalkapallon sieniliigaan. Omaa joukkuetta sinne silti kai mennään katsomaan? Ei Ruotsin Allsvenskanissa, siis jalkapallon Allsvenskanissa, pelaa kuin muutama Ruotsin parhaista pelaajista, mutta silti katsojia riittää. No, nämä toki ovat näitä kulttuurieroja, missä Suomella on paljon kirittävää Ruotsiin ja muihinkin Pohjoismaihin.Maailman parhaat jalkapalloilijat pelaavat Euroopassa, kun taas parhaat jääkiekkoilijat Pohjois-Amerikassa. Siksi Euroopassa ei tule koskaan olemaan kovin montaa laajemmin yleisöä kiinnostavaa joukkuetta.
Toki, mutta silloin pitää myös vastustajassa olla jotain tarttumapintaa. Siksi kansalliset liigat kiinnostavat ihmisiä enemmän kuin EHT-tason kansainväliset kilpailut.Omaa joukkuetta sinne silti kai mennään katsomaan?
CHL vaatii kuitenkin aikaa. Se on kuitenkin vielä aika nuori liiga verrattuna lajin historiaan Euroopassa. Ja katsojamäärissä on kuitenkin menty alkuajoista huomattavasti eteenpäin, kyllähän Suomessakin naurettiin sille vielä jokunen vuosi sitten ja lähetettiin peleihin jotain täysiä mikkihiirikokoonpanoja. Katsellaan mihin esimerkiksi ensi vuonna tuleva formaattiuudistus johtaa.
Eri vuosien katsojamäärät ei nyt ihan täysin vertailukelpoisia ole joukkuesuhteista ja maapaikkojen painotuksista ynnä muusta johtuen. Esimerkiksi juuri tuolloin kaudella 14-15 oli puolivälierissä kuudentoista parhaan joukossa ainoastaan suomalaisia ja ruotsalaisia joukkueita. CHL on hakenut muotoaan vuosien varrella ja jos/kun palkintorahat kasvavat vuosi vuodelta, uskon kiinnostuksen lähtevän nousuun myös rahakkaimmissa kansallisissa liigoissa. Vaikka turnaus ei nyt ole huippukiinnostava suuren yleisön keskuudessa, ei sen kanssa olla jääty poteroon makaamaan. Kehitystä ja parannuksia tehdään jatkuvasti.Wikipedian mukaan avauskaudella 14-15 keskiarvo oli 3049, josta se nousi pikkuhiljaa 3446 asti ennen koronaa. Sitten välivuosi ja perään osittain rajoitutetulla kapasiteetilla pelattu viime kausi 1988 keskiarvolla.
Tänä vuonna keskiarvo on tähän mennessä 2733. Toki se tuosta nousee hieman kun puolivälierien toiset osat, välierät ja finaali tulossa, mutta jäänee kakkosella alkavaksi.
Ti 13.12.2022 19:05 Jukurit – Luleå HockeyOnko tietoa pelaako Honka ja Tyrväinen tänään Luulajan kokoonpanossa vai ovatko jo maajoukkueen mukana?