Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Champions Hockey League

Viestiketju osiossa 'CHL' , aloittajana Jääkoneenkuljettaja, 20.04.2007 klo 21.13.

 1. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Lainaus:
  Nyt kun KHL on alkanut pelaamaan pelejä muissa maissa ja koittanut tehdä sarjaa tunnetummaksi maailmalla, niin CHL:ään osallistuminenhan olisi tuon asian suhteen erittäinkin hyödyllistä.
  Tosin sitten KHL joutuisi muokkaamaan oman otteluohjelman CHL:n mukaan, ja niinkuin sanoit, maajoukkue-edustukset ei edesauta asiaa.

  Jalkapallossahan seurat pelaavat yleensä sarjapelit kakkosmiehityksellä jos edessä on tärkeä kansainvälinen ottelu. Esim Jokereille tämä olisi täysin mahdoton yhtälö. Näin ulkopuolisen silmin katsottuna näkisin, että tuo otteluohjelman laatiminen on erittäin suuri kompastuskivi.

  Aloin tonkimaan asiaa ja CHL:n "pomo" vaikutti jonkun lehtijutun haastattelun perusteella olevan hyvinkin optimistinen, että KHL joukkueita nähdään lähivuosina CHL:ssä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018 klo 21.27
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Tietenkin nostaisi ja itse toivottaisin KHL:n mukaan CHL:ään avosylin vaikka KHL itsessään ei yhtään sytytä ja KHL-seuroilla olisi selvä etu muihin nähden, mutta niinhän se on jalkapallonkin puolella, että ne piirtää kellä liitua on. Kunhan sieltä tulisi ne viisi parasta eikä mitään viisi huonointa tms. CHL-paikka pitää ansaita oli sarja mikä tahansa.

  Jokerit vs HIFK CHL:n pudotuspelivaiheissa voisi olla aika spektaakkeli :)
   
 3. Anzta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, JKS
  Lainaus:
  Tätä odotan kuin kuuta nousevaa. Mutta jos KHL:n osallistujat tulisi sarjamenestyksen mukaan, niinkuin varmasti tulisikin, niin eipä Jokereita näissä karkeloissa nähtäisi. Ja jos jollain ihmeen kaupalla sinne päädyttäisiin, niin HIFK:n olisi pitänyt liigassa menestyä myös samana vuonna. Eli ei taida henkeä pidätellen tarvita odotella näiden joukkueiden kohtaamista mestarien liigassa.
   
 4. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Lainaus:
  Joo tässä nyt ei olis mitään järkeä ottaa muita kun parhaita. Tasoeroja olisi, niinkun on nyttenkin, mutta kuten sanoit, sama homma on futiksessa. Kyllähän se olisi jännä nähdä kun jonkun Iso-Britannian jengin eteen lyödään 30miljoonan CSKA.

  Lainaus:
  Tää olis kyllä jotain semmosta minkä takia myös haluisin KHL:n tonne. Tuo olis aivan mahtava konsepti jos sen sais toimimaan. Ehkäpä vielä joskus...

  Lainaus:
  Tämäkin on totta. Tällä hetkellä hyvä kausi alla, mutta jäätäisiin jaetulle kuudennelle sijalle runkosarjassa.

  Melkeen ainoa toivo olisi, jos Jokereiden konfrenssista otettaisiin kolme parasta mukaan. Vaikea on päästä viiden joukkoon runkosarjassa jos ynnätään kaikki joukkueet yhteen. Top 9 on niin jäätävä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018 klo 22.13
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta CHL on vetänyt esim. Continental Cupin osalta rajan siihen, ettei esim. kazakstanilainen seura voi päästä CHL:ään, vaikka voittaisi cupin. Eli jos tuosta linjauksesta pidettäisiin kiinni myös KHL:n osalta, niin osallistujat tulisivat luultavasti vain läntisestä konferenssista. Ja kun ovat tosiaan muuttamassa sääntöjä siten, että jatkossa mestarin lisäksi seuraavat osallistujat kansallisista sarjoista katsotaan runkosarja menestyksen mukaan, niin jos esim. KHL:stä pääsisi kolme joukkuetta, voisi Jokerit hyvinkin hyvällä kaudella päästä mukaan. Mutta en tosiaan pidä kovinkaan todennäköisenä, että KHL lopulta haluaisi mukaan, koska toisin kuin omissa kansainvälisissä peleissään, CHL:ssä eivät pääse pelaamaan omilla säännöillään, enkä tiedä haluavatko alistua muiden sääntöihin, kun ovat niin paljon rahaa käyttäneet omaan projektiinsa.
   
 7. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  KHL:n mukaantulo varmaankin nostaisi kiinnostusta Ruotsissa, jossa kiinnostusta laskee se, että SHL:ää pidetään selvästi laadukkaimpana sarjana CHL:ssä. Olisihan se ruotsalaisillakin mukava lähteä joskus altavastaajana.
   
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Ruotsalaiset eivät kylläkään KHL:ää halua mukaan. Se on ollut jo alun perustajien Loobin jne. selkeästi esiintuoma kanta. Se olisi SHL:n kannalta erittäin huono juttu ja SHL on taistellut (ja onnistunut) KHL:n ruotsiin leviämistä vastaan. Mitään pikkusormea ei taatusti CHL:n kautta tahdota länsinaapurista antaa. . . toki muut CHL maat voi ajatella toisin, mutta lopulta ruattalaiset päättää... ainakin niin kauan kun ne on järjestelmän rikkaimpia ja kauneimpia.
   
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Liigan vanhoilla sivuilla on juttu CHL:n perustamisesta ja tuolla on myös noi luvut, miten omistukset jakautuvat.

  26 perustaja seuran osuus on yhteensä 63% -> 63/26= 2,423
  - näistä kuusi on suomalaisia ja kuusi ruotsalaisia (HIFK, JYP, KalPa, Kärpät, Tappara, TPS ja Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping, Luleå)

  6 perustaja liigan osuus on yhteensä 25% -> 25/6= 4,167
  - SHL, Liiga, Sveitsin National League, Tshekin Extraliga, Saksan DEL liiga ja Itävallan ylikansallinen EBEL liiga.

  IIHF osuus kokonaisuudesta on 12%

  Jos oletetaan, että nuo osuudet menisivät joukkueiden ja liigojen osalta tasan, niin SHL ja Liiga, sekä kummankin kilpailun kaikki perustajajäsenet yhteensä kontrolloisivat kakusta vain noin kolmanneksen. Tuollaisella osuudella ei kaiketi sellaisia päätöksiä tehdä, joita muut eivät haluaisi? Toisaalta voihan siellä perustamissopimuksessa olla myös joku ehto, että jos ulkopuolisia otetaan mukaan, on asiasta saatava yksimielisyys perustajien kesken.
   
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Vielä mukana olevilla joukkueilla tämä kulunut kausi on mennyt pelien osalta seuraavasti.

  HCPlzen | 10 | 07 02 01 00 00 | 40-20 | 26
  Frölunda | 10 | 07 00 01 01 01 | 38-18 | 23
  Salzburg | 10 | 06 00 02 01 01 | 30-22 | 21
  München | 10 | 06 00 00 00 04 | 30-26 | 18

  Ja näillähän on merkitystä siihen, että kauden paremmin vetänyt finalisti saa yksi osaisen finaalin kotiinsa pelattavaksi. Eli Jos Plzen voittaa Frölundan, niin finaali pelataan Tshekeissä. Jos taas Frölunda voittaa, niin finaalipaikka saattaa olla Göteborg tai Salzburg, riippuen toisen parin tuloksesta. Varmaa lienee tässä vaiheessa ainoastaan se, ettei finaalia pelata (ainakaan pisteiden valossa) Münchenissä. München voi kerätä enää kuusi pistettä välierissä ja kun toisessa parissa voittaja kerää vähintään kaksi pistettä, niin Münchenillä ei tässä vaiheessa enää pisteet riitä.
   
 11. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  @Tshekki77 - tiedätkö sinä?

  TPS-osiossa tuli puhetta kuluvan kauden (2018-19) runkosarjasijoituksista sekä tietysti niiden vaikutuksista kauden 2019-20 CHL-valintoihin. Kaudelle 2019-20 CHL tulee vaihtamaan valintakriteereitään siten, että kuuden perustajamaan (AUT, CZE, FIN, GER, SUI, SWE) sarjoista pääsee mukaan kansallinen mestari sekä loput paikat jaetaan runkosarjamenestyksen perusteella.

  Mä olen ollut koko ajan siinä uskossa, että Suomesta - samoin kuin Ruotsista - mukaan pääsee viisi joukkuetta. Sveitsistä ja Tshekistä pääsee neljä joukkuetta, Saksasta ja Itävallasta kolme - yhteensä 24 joukkuetta. Mulle vastattiin, että todennäköisesti kaudelle 2019-20 Suomesta pääseekin mukaan CHL-leikkiin vain neljä joukkuetta. Onko sinulla tietoa, että pitääkö tämä paikkansa?

  Nopeasti ajateltuna tämä kuulostaisi siltä, että Ruotsin lisäksi jostain muusta maasta pääsisi viisi joukkuetta mukaan. Onko siis Sveitsin NLA rankattu Suomen SM-liigaa korkeammalle? Pääseekö Sveitsistä viisi joukkuetta? Vai tasataanko eri sarjojen joukkuemääriä jotenkin siten, että Ruotsista viisi, Suomesta, Sveitsistä, Tshekistä ja Saksasta neljä sekä Itävallasta kolme? Vai mikä on kuvio kaudelle 2019-20?
   
 12. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  En ole Tshekki77, mutta paikkaansa tuo pitää. Tässä ketjussa on päivitetty usein tuota tilannetta, minkä mukaan paikkoja jaetaan kuuden perustajaliigan kesken.
   
 13. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Kiitos tästä! Linkkaamaasi ketjua ei olekaan tullut lueskeltua.

  Pers'tuntumalta vaikuttaa melko yllättävältä NLA:n nousu SM-liigan ohi CHL:ssa. Pari vuotta Sveitsissä asuneena ja erittäin läheltä sarjaa seuranneena NLA:n taso ei yllätä, mutta mun mielestäni taso ei ole konkretisoitunut kansainvälisissä peleissä. CHL:n sivuiltahan löytyy nuo sarjarankingin prosenttipainotukset (100%, 75%, 50%, 25%). Nopeasti mietittynä Suomesta löytyy kuitenkin hallitseva CHL-mestari (JYP 2018), toinenkin finaalipaikka (Kärpät 2016?), pudotuspelikaavioissa suomalaisjoukkueet ovat tahkonneet todella usein vastakkain, oliko joku vuosi umpisuomalainen välieräottelukin jne. Vastaavasti sveitsiläisjoukkue ei ole tainnut olla kertaakaan edes finaaleissa, olisiko Fribourg (?) ollut kerran välierissä ja yleisesti pudotuspeleissäkin ovat olleet useimmiten täysin vastaantulijoita.

  Löytyykö linkkaamastasi ketjusta jotain selkeää kaaviota tms., jolla noita ranking-pisteitä lasketaan?

  Mun mielestäni jo suomalaisjoukkueiden pudotuspelimenestys (CHL) kuuluisi pitää SM-liigan NLA:n edellä. Edelleen pers'tuntumalta heittäisin, että tshekkijoukkueetkin ovat pärjänneet paremmin CHL:n pudotuspeleissä kuin sveitsiläiset.

  EDIT: löysinpä sittenkin itse ranking-pisteiden laskutavan - pitänee tosissaan miettiä, niin eiköhän tuo aukea Kettuherrallekin...

  31.08.2018 - CHL-ranking ja pisteidenlasku
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2018 klo 23.00
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Juu, niinkuin täällä muutkin ovat todenneet, ensi kaudeksi paikat tullaan jakamaan siten, että jokaisen perustajaliigan mestarit pääsee eka (tai siis ihan ekana pääsee tämän kauden CHL mestari) ja mestareiden lisäksi sitten runkosarjasijoitusten mukaan. Kahdesta parhaiten menestyneestä perustajaliigasta tulee viisi joukkuetta molemmista, kahdesta seuraavasta neljä molemmista ja kahdesta huonoiten menestyneestä liigasta sitten kolme molemmista. Tämän lisäksi sitten kutsutaan joukkueita muista eurooppalaisista liigoista ja yhden paikan saa myös Continental Cupin voittaja (kuitenkin siten, ettei finaaliturnaukseen osallistuva kazakstanilainen seura voi CHL paikkaa saada. CHL:n näkökulmasta jo niin pitkällä Aasiassa, ettei sinne aleta matkustamaan).

  Pisteitä sellaiseen pitkän ajan taulukkoon jaetaan perustajaliigoille sitten kauden aikana pelattujen pelien pistekeskiarvojen mukaan. Parhaan keskiarvon saanut liiga saa 100 pistettä, toiseksi paras 95, kolmanneksi paras 90 ja niin edelleen. Porras on aina viisi pistettä. Ettei tämä olisi näin helppoa, niin pudotuspeleistä saa sitten "extra" pisteitä. Eli jokainen joukkue, joka pääsee ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, saa liigalleen yhden extra pisteen (josta keskiarvo sitten lasketaan pelattuihin otteluihin nähden). Sama toistuu toisella, kolmannella ja neljännellä kierroksella. Eli aina kun pääsee seuraavalle kierrokselle, plakkariin napsahtaa taas yksi extra piste lisää.

  Ja ettei tämä vielä olisi näinkään helppoa, niin huomioon otetaan siis aina neljä kautta. Viimeisimmän kauden pisteet lasketaan 100%, toiseksi viimeisimmän 75%, kolmanneksi viimeisimmän 50% ja neljänneksi viimeisimmän 25%.

  Tämän hetkiset pisteet löytyvät turnauksen sivuistoilta, täältä.

  Eli kun noita lukemia katselee, niin aika vaikealta (ellei suoraan mahdottomalta) näyttää Liigalle viiden spotin säilyttäminen. Siellä siis käytännössä itävaltalaisten pitäisi keskiarvoissa pudota yhden sijan, mutta samaan aikaan saksalaiset eivät saisi nousta samassa taulukossa ja kun pelaavat vastakkain, niin en tiedä, onko tilanne jo suorastaan mahdoton Liigan kannalta.

  Toivottavasti ei menny liian epäselväksi.

  Edit. ja nyt ku koitin noita turnaussivuston pisteitä tarkemmin katsella, niin kyllä se mahdottomaksi tahtoo mennä. Liigan kannalta EBEL ei saisi saada pistettäkään kahdesta ottelusta DEL joukkuetta vastaan, mutta jos saksalainen menisi jatkoon ja häviäisi finaalin, niin saksalaisten pistepussi saisi karttua vain neljän pisteen verran (+extra piste jatkoon menosta). Eli kun kuusi pistettä on jaossa, jos pelit eivät pääty tasan, niin mahdottomaksi tosiaan mennee.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2018 klo 01.37
 15. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Jees, iso kiitos selvityksestä! Lainaamani kohta oli jäänyt meikäläiselle tosiaan täysin utopiaksi.

  Esim. kaudella 2017-18 Suomesta selvisi kaksi joukkuetta (JYP ja TAP) pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Molemmat ansaitsivat SM-liigalle yhden pisteen (2), molemmat voittivat yhden ottelun, joten molemmat joukkueet saivat SM-liigalle kolme lisäpistettä (2+3+3). JYP jatkoi puolivälieriin saalistaen yhden lisäpisteen (2+3+3+1). Puolivälierissä JYP pelasi Kometa Brnon kanssa tasan ja voitti toisen saalistaen neljä lisäpistettä SM-liigalle sekä tietysti yhden extra-pisteen välieräpaikasta (2+3+3+1+1+3+1). Välierissä Ocelari Trinec voitti toisen kamppailun, ja JYP toisen - kolme pistettä SM-liigalle + yksi finaalipaikasta (2+3+3+1+1+3+1+3+1). Finaalissa JYP voitti Växjön, joten kolme lisäpistettä SM-liigalle (2+3+3+1+1+3+1+3+1+3). SM-liigan yhteispisteiksi kahden joukkueen yhteensä seitsemästä ottelusta tuli 21 - 3,00ppo.

  Kaudella 2017-18 Sveitsistä selvisi kolme joukkuetta (EVZ, SCB, ZSC) pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. EVZ hävisi molemmat ottelunsa, SCB voitti toisen ja hävisi toisen sekä ZSC voitti molemmat ottelunsa. NLA sai tästä 14 (1+1+1+3+3+3+1+1) pistettä. Puolivälierissä molemmat sveitsiläisjoukkueet voittivat yhden ottelun ja hävisivät yhden. SCB putosi maalierolla ja ZSC rankkareilla. Voitoista kuitenkin NLA:lle kuusi lisäpistettä (1+1+1+3+3+3+1+1+3+3). NLA:n yhteispisteiksi kolmen joukkueen yhteensä kymmenestä ottelusta tuli 20 - 2,00ppo.

  Kolme NLA-joukkuetta saivat siis kauden 2017-18 pudotuspeleistä kansalliselle sarjalleen 20 pistettä, vaikka yksikään joukkue ei selvinnyt puolivälieriä pidemmälle. Vastaavasti kaksi SM-liigajoukkuetta saalisti kauden 2017-18 pudotuspeleistä kansalliselle sarjalleen 21 pistettä, vaikka toinen meni päätyyn saakka voittaen mestaruuden.

  Käytännössä siis peleistä...:
  - TAP 0+3
  - JYP 3+0+1+3+3+0+3
  - SML 16 pistettä

  - EVZ 0+0
  - SCB 0+3+3+0
  - ZSC 3+3+3+0
  - NLA 15 pistettä

  ...ja pudotuspelikierroksista:
  - TAP 1
  - JYP 1+1+1+1
  - SML 5 pistettä

  - EVZ 1
  - SCB 1+1
  - ZSC 1+1
  - NLA 5 pistettä

  Olenko nyt suunnilleen kartalla?

  Kyllähän tämä lukee tuolla CHL:n rankkaustaulukoissa ("Clubs that reach the round of 16, quarter-finals, semi-finals and final are awarded extra bonus point for each round."), mutta jostain syystä omalla kohdallani pudotuspelien painotus on jäänyt vähemmälle huomiolle. Todennäköisin syy tälle lienee kummankin "kotijoukkueeni" (TPS ja SCB) tavanomainen putoaminen jo hyvin aikaisessa vaiheessa.
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Juu, mekanismi on oikein, mutta niihin keskiarvoihin lasketaan siis kaikki pelit, mitä yksittäinen liiga on CHL:ssä aina kunakin kautena pelannut. Eli lohkovaihe ja siihen päälle pudotuspelit ja siitä mahdollisesti saatavat bonuspisteet.

  Siellä turnauksen ranking sivustollahan tosiaan liigat ovat paremmuusjärjestyksessä, mutta ne liigat ovat myös linkkejä sillä sivulla ja kun niistä menet sisään, niin näet liiga kohtaisesti osallistuvien joukkueiden pisteet, bonuspisteet, pelatut pelit ja pistekeskiarvot. Alhaalla on sitten koko liigan vastaavat. Noilla liigakohtaisilla sivuilla pääsee sitten myös ajassa taaksepäin. Eli siellä pitäisi olla tuloksia kaikilta viideltä nykymuotoisen CHL:n kausilta.

  Kun tossa nyt sitten Jyppiä katsoo viime kaudelta, niin pisteitä heillä tuolla on 25, bonuspisteitä 3, pelejä pelattuna 13 ja niistä tulee sitten keskiarvo 2,2 pelattuja pelejä kohden. Vähän kyllä ihmetyttää bonuspisteiden määrä, koska pudotuspeleissä on neljä kierrosta ja Jyppi meni loppuun asti. Et eikö sitten finaaliin pääsystä sitten palkitakkaan ylimääräisellä pisteellä. Puhumattakaan finaalin voitosta?

  Edit. ja sitten tossa on vielä se, jossa ainakin itse usein meen sekaisin, että miten pudotuspeleissä lasketaan pisteitä pelissä, joka on mennyt mahdollisesti esim. jatkoajalle. Jos esim. joukkue a voittaa ensimmäisessä pelissä joukkueen b 4-2 ja toisella pelissä b voittaa a vastaavasta 2-4. niin silloinhan mennään jatkoajalle. Tuleeko siitä sitten vielä joku lisäpiste vai jaetaanko pisteet joukkueille 3 ja 3 ja jatkoonpäässyt saa sitten vielä sen extra/bonuspisteen vai meneekö jollain toisella tavalla?
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Käyttäjä @karotenoidi on löytänyt vielä yhden mallin, jolla Liiga säilyttäisi paikkansa viiden joukkueen liigana. Eli vaatisi Red Bull Salzburgin menemistä päätyyn asti ja toisessa parissa Frölundan pitäisi mennä jatkoon, vain hävitäkseen Salzburgille finaalin. Silloin NLA tipahtaisi pitkän ajan taulukoissa viisi pistettä alemmaksi ja silloin se tipahtaisi takaisin Liigan taakse. Eli kaikki kiekkonationalistit Red Bull Salzburgin vankkureihin, tämän kevään CHL:än osalta!

  Lainaus:
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Frölunda vaihteeksi finaaliin, neljäs kerta viiteen vuoteen siis kun murskasivat Plzen yhteismaalein 9-4.
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Välierät pelattu ja (kaiketi) Göteborgissa pelattavaan finaaliin pääsivät paikallinen Frölunda ja Red Bull München. Finaali pelattaneen helmikuun 5. päivä.

  Tämän myötä lienee selvää, että ellei jotain sääntömuutoksia vielä nähdä, niin Liigasta pääsee ensi kaudella vain neljä joukkuetta mukaan. Mestari ja seuraavat kolme runkosarja menestyksen mukaan. Sveitsiläiset ottavat suomalaisten paikan ruotsalaisten rinnalla, viiden joukkueen liigana.

  Ja nyt kun noita pistetilanteita katselee, niin voi tässä vielä niinkin käydä, että myös Tshekin extraliga putoaa pykälän ja osallistuisi ensi kaudella vain kolmella joukkueella ja heidän tilalleen, neljän joukkueen liigaksi saattaisi nousta Saksan DEL liiga. Katsotaan, miten finaalissa käy.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2019 klo 23.59
 20. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Tän kauden yleisökeskiarvo on muuten ennen finaaleja 3249.
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ihan mielenkiintoista olisi nähdä jotain syvällisempää dataa tästä. Joukkueiden yleisökeskiarvo omassa sarjassaan ja CHL:ssä.
   
 22. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Lainaus:
  Tää olisi kyllä mielenkiintoista. En tiedä mistähän tämmöisen tilaston näkisi tai onko edes olemassa. Kyllähän nuo vois itsekkin listata ja laskea, mutta on aika saatanallisen iso homma.

  Mutulla heittäisin liiga-joukkueista, että CHL pelissä olisi käynyt yleisöä noin 1500-2000 vähemmän mitä normaali liiga-pelissä.
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ja missään nimessä en siis pyytänyt sinua tämmöistä tekemään :)

  Jos vain tämmöinen data jostain löytyisi ja olisi olemassa niin olisi mahtava nähdä vähän lukuja miltä näyttävät.

  Mitä finaaliin tulee niin toivottavasti Frölunda vie, nuo kaikki Red Bull viritelmät ovat omaan makuuni niin muovisia tekeleitä...