Carolina Hurricanes 2009-2010

  • 175 802
  • 567

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
We are the winners!

Näin on alkanut kasvamaan suuri (piste)putki, johon saatiin suomalaiseen aikaan viime yönä jatkoa makean voiton myötä! Peli oli kyllä juuri sellaista mitä kahdelta jumbojoukkueelta voi vain odottaa.

1.erä:
Kaksi lahjamaalia, ensiksi Corvo antaa kiekon Stajanille ja siitä Matti kiittää. Toinen maali oli sitten Legacen todellinen hörppy, Stempniak veti sen kyllä sopivan matalalle, mutta kyllä nuo pitää saada kiinni jo D-junnuissa. Kolmas maali oli sitten tälle kaudelle tyypillistä löysäilyä puolustuspäässä ja maalin edessä ja Grabovski kiitti siitä. Erä Torontolle 0-3.

2.erä:
Niinkuin olen koko kauden sanonut: tästä se nousu alkaa! 2.erä oli sitten tuloksellisesti huomattavasti parempaa peliä. Yelle syöksähtää kiekon perään kauden ensimmäisen maalin arvoisesti ja Matt Cullen kaventaa 2-3:een minuutin päästä. Jokinen-Cullen-Ruutu oli kaikella tapaa Carolinan aktiivisin kentällinen tässä pelissä ja näkyihän se tällä kertaa myös tulostaululla. 3.erään lähdettiin siis 2-3-tilanteesta.

3.erä:
Erän alkuun Ponikarovsky (miten lie kirjoitetaan) purjehtii Carolinan pehmeiden pelaajien lävitse ja tuikkaa kiekon maaliin. Tämäkin oli tätä kautta ja Carolinan puolustuspelaamista erityisen hyvin kuvaava maali. Mutta kuten sanoin, täältä noustaan ja PAM! Tim Gleason iskee kaksi maalia peräkkäin ja tasoittaa pelin 4-4:een! Ensimmäinen maali viivalta tykittäen ja toinen älykkäällä nousulla takatolpalle, johon nappisyötön antoi itse Sutterin poika. Pelihän ei ollut ohi siinä vaiheessa, koska Ian White iski pienestä kulmasta kiekon maaliin ohi huonosti kulman peittäneen Legacen, kun peliä oli jäljellä vielä 30 sekuntia. Mutta kuten sanoin: vielä tästä noustaan! Reboundin vain 3 sekuntia ennen ottelun loppua sisään iskee mr.Cole ja näin molemmat jumbot saivat ainakin yhden pisteen.

Jatkoajalla ei tullut ratkaisua vaan rankeissa suomalaiset pojat ratkaisivat voiton Carolinalle ja jumbosija alkaa olla taaksejäänyttä elämää ja seuraava etappi on pudotuspeliviiva. Pelin täytyy kyllä parantua kaikelta osin jos halutaan voittaa muitakin kuin Toronto.

Pelissä hyvää oli kolmikko TRuutu-Cullen-Jokinen, joka sai paineen hyvin vastustajan päähän ja tulostakin alkoi syntyä. Voittokin oli ihan kiva juttu.

Voitosta huolimatta pelistä jäi käteen enemmän negatiivista, mutta siihen ei tarvitse takertua hirveästi. Ehkä Legacen epävarmat ja heikot otteet sekä puolustuspelin heikkous, epävarmuus ja pehmeys. Kyllä se on kiekollisesti pätevä ja fyysisesti erittäin vahva pelaaja, jota tämä joukkue eniten kaipaa tällä hetkellä!

Tampa Bay on seuraava vastustaja, jolta pisteitä otetaan. Toivotaan että peli paranee samaan malliin kuin tuloksetkin.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Olipas tulitusta. Kakkoskenttä oli totaalisen iskussa ja Ruudun otteet ovat viime aikoina olleet kovaa luokkaa. Tilanteet vaihteli, mutta niin vain onnistui Canes nousemaan rankkareilla voittoon. Siellä ratkaisijana kukapa muukaan kuin Ruutu. Legace oli hieman epävarma, mikä ei toivottavasti yleisty jatkossa. Mikä on Leightonin vamman vakavuus? Eipä olisi uskonut ennen kauden alkua, että jossain vaiheessa kautta mennään kaksikolla Legace-Peters. Taikka, että Sutter on joukkoeen johtava ykkössentteri. On muuten Staalin paluun jälkeen mielenkiintoinen ja lupaava sentteriryhmä. Staal, Sutter, Cullen, Brindy ja Yelle. Sutter on ehdottomasti ansainnut paikkansa kakkosessa. Kuten Lazze jo sanoikin ongelmiakin piisaa, varsinkin peräpään epävarmuus on huolestuttavaa. Timmyn kaksi maalia oli toki hieno juttu. Taas mies, jolta maaleja ei ihan ensimmäiseksi odota.

Nyt ei olekkaan enää, kun ne kymmenisen pistettä pudotuspeleihin
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Melkoista hurlumheitä highlighteistä päätellen ja tosiaan näyttää siltä, että kolmikko Ruutu - Cullen - Jokinen ollut mukana suunnilleen kaikissa Carolinan tilanteissa. Tuomo "Playmaker" Ruutu 0+4, ei yhtään hassumpaa.

Loppupeleissä kosmeettisista pikkuseikoista viis, kunhan voitetaan!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Lazze kokosikin jo ottelun tärkeimmät tilanteet kasaan...

Kahden aika pahasti hukassa olevan joukkueen esityshän se oli. Mutta nousu voittoon oli kuitenkin tavallaan niin hieno, että toivottavasti tämä avaa vähän edes sitä alkukaudesta syntynyttä kipsiä.

Legacen oma kommentti kuvaa parhaiten Mannyn peliä: "I was absolutely awful."

Canes lahjoitti maaleja, Leafs lahjoitti maaleja ja tuomari antoi Canesille yhden neljän minuutin ylivoiman ilmaiseksi. Tai no eihän se ilmaiseksi tullut, pitihän Yellen kuitenkin huitoa mailallaan TK:n kasvoihin. Lopulta Leafs kyllä tunaroi ihan itse ottelun voiton.

Gleason ei tehnyt viime kaudella yhtään maalia, mutta Mauricen ja Francisin ohjeet laukoa enemmän ovat tuottaneet tulosta. Timmyllä on hyvä laukaus, joten miksi ei käyttäisi sitä. Nyt se tuotti kaksi maalia ja nosti kauden maalimäärän jo neljään. Siinäpä meille vara-Babchuk.

Peliajoista voidaan huomioida Corvon 33:21, Sutterin 23:16 ja Brindyn 10:09. Lopulta jopa Yelle otti kapteenin paikan kolmosessa. Olisiko kohta jo aika kiittää menneistä vuosista ja sanoa kapteenille hyvästit? Eli toisin sanoen nyt on Roddy jälleen se hetki osoittaa meidän olevan väärässä...

Canes laukoi 45 kertaa maalia kohti, 17 kertaa ohitse ja Leafsin pelaajat blokkasivat 24 laukausta. Yhteensä siis 86 laukausta, mikä taitaa olla kauden kovin lukema.

Paljon on edelleen tehtävää, mutta onhan se aina mukavampi voittaa kuin hävitä. Ja nyt jo neljän pelin pisteputki...
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Olisiko kohta jo aika kiittää menneistä vuosista ja sanoa kapteenille hyvästit? Eli toisin sanoen nyt on Roddy jälleen se hetki osoittaa meidän olevan väärässä...
Tätäpä itsekin alkaa jo miettiä. Kaksinkertaisen Selke Trophy-voittajan ja joukkoeen kasvot pitkään omistaneen pelaajan ansioita ei voi kiistää, mutta käyrä on viime kaudesta osoittanut jo alaspäin. Ennen kautta Kapteeni osoitti olevansa kuntotesteissä huippukunnossa, mutta kentällä tuota ei ole vielä näkynyt. Kyllähän, varsinkin Staalin paluun jälkeen, mies joutuu taistelemaan entistä kovemmin peliajasta. Staal, Sutter ja Cullen ovat tällä hetkellä kuitenkin pelillisesti paremmassa vedossa ja Yellekin vaanii vieressä.

Saa nähdä lyökö Kapteeni jo kauden päätteeksi hokkarit naulaan. Ensi vuodeksihan on vielä sopimusta jäljellä, mutta otteitten on parannuttava, jotta kentälle pääsisi. Nyt avut lienee henkisellä puolella.
 

Valder

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hiphei, päästiin pois jumbosijalta! 3-1 -voitto Lightningista ja Laroselle ensimmäinen maali. Muut kaksi tekikin sitten Ruutu ja Jokinen. Kahden ottelun voittoputkikin meneillään, niin tuntuu kyllä ihan mukavalta. Tästä, kun lähtis semmonen armoton voittoputki päälle itseluottamuksen kasvun myötä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Yllättävän ehjä 60 minuutin suoritus Carolinalta. Joukkue puolusti hyvin, Legace pelasi parhaimman pelinsä ja hyökkäys onnistui tekemään tarvittavat maalit. Viime peleissä ei ainakaan ole enää tullut niitä kauheita paniikkipätkiä omalla alueella.

64 laukaus toi viimein LaRoselle maalin. Pientä hymyä olisin kyllä kasvoille odottanut...

Olihan tuo maali varmasti suuri helpotus niin pelaajalle kuin valmentajalle. Yleensä valmentaja voi edes sanoa, että kyllä onnistuminen sieltä tulee, kun tekee vaan lujempaa töitä. Mutta LaRosen kohdalla tuo on aika turhaa, sillä niin pelissä kuin harjoituksissa Rosie antaa aina 100%. LaRose on muuten laukonut eniten koko joukkueesta, mutta milloin mitkäkin ovat estäneet kiekon pääsyn maaliin. Ja kuinkahan monta tolpan kilautusta on kuultu?

Ensimmäistä kertaa Carolina pystyi edes jotenkin pyörittämään neljää kenttää. Tästä kertoo jo peliajatkin, sillä ne vaihtelevat Sutterin 19:45 LaRosen 10:16 välillä. Kapteeni oli tavallaan 4.kentän sentteri, mutta pelasi kuitenkin enemmän kuin Yelle. Itse asissa Brindy pelasi ehkä kauden parhaimman pelinsä. Kun Staal palaa ensi viikolla, niin Maurice aikoi laittaa kapteenin laitahyökkääjäksi. Staal-Sutter-Cullen-Yelle, varalla Brind'Amour ja Jokinen. Eli ainakin on ihan vakuuttava sentteriosasto.

Legacen nollapeli oli kiinni vain yhdestä asiasta: "He hit it off my butt and it went into the net," Legace said of the St. Louis goal. "My butt is so big. I guess I’ve got to lose some pounds."

Viimeiset viisi peliä 3-0-2 (8 pistettä) ja kahdessa edellisessä tärkeät maalit niin Colelle kuin LaRoselle. Vielä kun saadaan joukkueen tärkeimmät pelaajat Staal ja Wardo takaisin, niin ehkäpä se lähtee tästä taas kulkemaan. Seuraavaksi hakemaan kauden avausvoittoa vieraskentältä, vastassa Dallas maanantaina ja Anaheim keskiviikkona.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
On muuten hieman muuttuneet fiilikset pelaajilla näihin viime pelien jäljiltä. Voitot ja parantuneet otteet ovat lisänneet itseluottamusta ja tuoneet takaisin hymyn kasvoille. Tämän voi huomata myös seuraavista pelin jälkeisistä haastatteluista:

Tim Gleason Toronto-pelin jälkeen ja Manny Legace Tampa-pelin jälkeen.

Molemmat ovat tietysti muutoinkin hauskoja kavereita. Eivät ihan Wizardin tasoisia, mutta kuitenkin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Minäkin haluan yrittää!

Suoraan sanoen surkean alkukauden jälkeen on hieman vaikeampaa tehdä arvointia, mutta yritetään nyt tänäkin vuonna keksiä jotain. Nämä ovat tietysti vain allekirjoittaneen mielipiteitä. Olkaa vapaasti eri mieltä. "Arvosanat" on ainakin jotenkin yritetty suhteuttaa odotuksiin nähden.

Yleisesti: (22 ott. 5-12-5, 15 pist.)

Niinpä niin, 14 ottelun tappioputki oli jotain uutta organisaation historiassa. Onneksi se on nyt jo takana, ja samalla joukkueen otteissa on ollut havaittavissa piristymisen merkkejä. Historian kallein 'Canes-ryhmä on kuitenkin alisuorittanut, ja vieläpä pahasti. Ei ole helppoa olla tällä hetkellä JR, pää kolisee palkkakattoon ja joukkue taistelee Toronton kanssa NHL:n jumbosijasta.

Muutamia aika hyvin alkukaudesta kertovia lukemia:
- tehty 2.27 maalia/ottelu (28.)
- päästetty 3.54 maalia/ottelu (29.)
- ylivoima: 15.0% (26.)
- alivoima: 79.4% (17.)
- aloitukset: 48.8% (20.)
- jäähyjä 16.6 min/ottelu (29.) ja 2 minuutin jäähyjä yht. 117 (29.)


No ainakin parannettavaa löytyy joka suunnalta.


Maalivahdit:

Cam Ward (15 ott. 2-9-3, 2.97, 89.9%)
Lopulta aika vaikea arvioida Wardon alkukautta, sillä puolustus edessä oli välillä aivan karmea. Ja jos vähän muistellaan, niin todellisuudessa ne ensimmäisten otteluiden vähätkin pisteet tulivat kyllä lähes yksin Wardon avulla. Tietysti kyseessä on Carolinan tärkein pelaaja, jonka pitääkin kannattaa joukkuetta harteillaan. On pätkiä, jolloin Wardo on NHL:n paras maalivahti, mutta edelleen se tuttu ailahtelevaisuus vaivaa. Osasyyksi voidaan myös laittaa liiallinen peluutus, joka kyllä sitten kostautuikin Wardon loukkaantuessa. 8-

Michael Leighton (5 ott. 1-2-0, 4.38, 84.1%)
Leighton on ollut todellinen joukkuepelaaja. Tehnyt aina kovasti töitä, eikä ole valittanut kakkosmaalivahdin roolistaan. Sitten Wardo loukkaantui ja joukkue hankki Legacen pelaamaan ohi Leightonin. Yhteksi syyksi sanottiin pelaamattomuus, mutta sehän ei ole kyllä maalivahdin vika. Maurice? Ja juuri kun Leighton sai pelistä taas kiinni, niin nivuset pettivät. 6

Manny Legace (5ott. 2-1-2, 3.15, 88.6%)
Tämä kaveri voi siis tarvittaessa vaikka paikata popcornien myyjää, ja lisäksi takamuksen koon kanssa oli jo pieniä ongelmia havaittavissa. Legace on hauska kaveri, joka otti kyllä heti paikan joukkueesta. Eipä paljon parempaa maalivahtia olisi tuolla palkalla mistään saatu. Kokemusta löytyy ja Whalersin oma varauskin vielä. Pientä hakemista on ymmärrettävästi ollut, mutta eiköhän se siitä.


Puolustus:

Joe Corvo (22 ott. 3+8=11, -10, PIM:8)
Peliaikaa keskimäärin 26:42, jolla ollaan NHL:n kakkosena Chris Prongerin jälkeen. Hyökkäyspäässä kaivataan vieläkin lisää tehoja ja puolustustyöskentely ei ole ollut todellakaan viime kauden tasolla. Liian paljon on tullut niitä Ottawan-ajoilta tuttuja kiekonmenetyksiä, jotka ovat valitettavasti johtaneet lähes aina vastustajan maaliin. Toisaalta kun Pitkänen on viettänyt aikaa loukkaantuneena, niin Corvo on myös joutunut kantamaan puolustuksen kiekollista peliä harteillaan lähes yksin. 7-

Tim Gleason (17 ott. 4+2=6, -1, PIM:27)
Timmy on yksi joukkueen johtohahmoista, hyvä puolustuspäässä, fyysinen, puolustaa omiaan ja vastuuta saadessaan myös peruskaveria parempi hyökkäyspäässä. Ja onhan neljä maalia myös jo neljä enemmän kuin viime kaudella. Voisikin jopa sanoa Timmyn olevan aliarvostettu pelaaja. 8+

Joni Pitkänen (14 ott. 1+5=6, -10, PIM:24)
Pelaaminen Aaron Wardin kanssa ei ole toiminut odotetulla tavalla ja lopun ajan Joni onkin viettänyt sitten sairastuvalla. Myös turhia jäähyjä on tullut aivan liikaa. Mutta kyllähän Pitkänen on myös ajoittain ollut se odotettu joukkueen ykköspakki. Luistelu on parhaimmillaan todella kaunista katseltavaa ja Jonin kiekollista todella pelaamista tarvitaan. 7+

Aaron Ward (21 ott. 0+3=3, -11, PIM:20)
Pettymys. On toki blokannut hyvin laukauksia ja on tarvittaessa taklannutkin ihan mukavasti, mutta kyllähän sitä nyt sentään parempaa Wardia odotettiin. No, eroon ei päästä ennen kuin A.Ward ymmärtää lopettaa. 5-

Andrew Alberts (22 ott. 0+3=3, -3, PIM:28)
Mitäs Albertsilta oikein odotettiin? Kokoa, fyysisyyttä ja taklauksia? Mitäs on saatu? Niinpä. Kokoa, fyysisyyttä ja taklauksia. Alberts on ollut viime kesän selvästi onnistunein hankinta. Halpa kaveri, joka on hyvä 3.parin puolustaja. Taklauksissa (65) Alberts on Carolinan ykkönen ja koko NHL:n 13. 8

Niclas Wallin (22 ott. 0+3=3, -4, PIM:8)
Wallin on aika yleinen näky haukkumislistalla, mutta omasta mielestä Nici on pelannut ihan hyvän alkukauden. Pitää myös muistaa, että eihän Niciltä mitään erikoista odoteta. Iso peruspakki Ruotsista. Wallin on myös tällä hetkellä pelannut jo 492 ottelua Carolinassa. Tuolla listalla seuraavana edellä ovat Robert Kron (509) ja Sami Kapanen (520). Eli jos Wallin pysyy kunnossa, niin ruotsalainenhan nousee organisaatiossa pelatuissa otteluissa jopa seitsemänneksi ja eurooppalaisten ykköseksi. 7

Jay Harrison (10 ott. 1+2=3, -4, PIM:27)
Siinä jälleen yksi pelaaja, joka jostain ihmeen syystä joutui monien fanien haukkumaksi. Okei, Harrison on Mauricen vanha tuttu Torontosta ja vei paikan Rodneylta tai Carsonilta. Otteet olivat kuitenkin ihan kohtalaisia AHL-pakin ja NHL-varamiehen välimaastossa olevalle Harrisonille.

Bryan Rodney (5 ott. 0+2=2, -2, PIM:4)
Hyvä hyökkäyspäässä, mutta tarvitsee lisää kokemusta ja voimaa puolustustyöskentelyyn. Ehkä vielä joskus tulee myös Rodneyn aika. 7-
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ja homma jatkuu...

Hyökkäys:

Tuomo Ruutu (19 ott. 6+9=15, +1, PIM:23)
No niin, nyt alkaa olemaan sitä toivottua Tuomoa. Toivottavasti Sutterin ja Ruudun esimerkki tarttuu myös kaikkiin muihin pelaajiin. Muutama peli pelikiellon jälkeen meni hieman vaisusti, mutta muutoin Tuomo on omasta mielstäni pelannut hyvän alkukauden. Ja onhan Ruutu ollut muutamassa pelissä todellinen "beast".

Ray Whitney (20 ott. 6+9=15, -3, PIM:6)
Kyllähän Wizard on edelleen lempinimensä veroinen. Joukkueen aivot ovat edelleen toiminnassa, mutta valitettavasti monet muut eivät ole osanneet hyödyntää paikkojaan. Harjoituksia jää väliin, eli Whitney pelaa kaiketi jälleen loukkaantuneena. Maurice totesi jossakin vaiheessa, että Whitney on varmasti viimeinen pelaaja, joka jättää pelin väliin. Ja ikä ei paina vielä yhtään! 8

Jussi Jokinen (22 ott. 6+8=14, -3, PIM:12)
Jo pelkästään rankkareiden takia arvosana nousee joukkueen parhaimmistoon. Jokinen on sellainen aika näkymätön pelaaja, mutta on usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ei mitään suurempaa valittamista. 8

Matt Cullen (22 ott. 4+7=11, -7, PIM:10)
Cullenin vahvuudet ovat aika pitkälti löytyneet erikoistilanteista. No yv ei tietysti ole toiminut viime vuosien tapaan, mutta av-pelaaminen on ollut edelleen hyvää. Ja itse asiassa Cullen on jälleen matkalla sellaiseen reiluun 40 pisteen ja noin 20 maalin kauteen. Mutta pelaako Cullen loppukaudesta enää Carolinassa? 7+

Brandon Sutter (13 ott. 5+4=9, -1, PIM:0)
Ainoa pelaaja, jolle voi antaa huoletta kiitettävän arvosanan. Sutter on ollut oikeastaan ainoa piristysruiske synkässä alkukaudessa. Hyvä kahdensuunnan pelaaja varustettuna harvinaisen pätevällä peliälyllä. Nyt sitten ollaan vielä hieman yllätykseksikin saatu tehoja myös hyökkäyspäässä. Luistelu on parantunut viime kaudesta, voimaa on tullut lisää ja onhan kaveri kuuluisaa Sutterin perhettä. Ja jäähyminuutteja pyöreät 0. Aika kova homma tulla AHL:stä ja pelata itsensä joukkueen ykkössentteriksi. Nyt jopa mietitään, että laitetaanko Staal pelaamaan Sutterin laitaan. Kävi loppukaudesta sitten miten tahansa, niin tämän hetken arvosana on ainakin

Sergei Samsonov (22 ott. 2+6=8, -11, PIM:10)
Kyllähän Sergei edelleen pyörii kiekon kanssa kuin puolukka siellä, mutta eipä se juuri kostuta ketään. Toki parhaimmillaan ihan pätevä 3.kentän pelaaja, joka pystyy myös ratkaisemaan otteluita. Vielä kun sen näkisi.

Rod Brind'Amour (22 ott. 2+5=7, -18, PIM:12)
Onko vanhan sotaratsun aika jo ohi? Kapteeni on jälleen +/-tilastossa NHL:n huonoin eli 736. Lisäksi viime pelien aikana ovat muut menneet kylmästi ohitse, ensin Cullen, sitten Sutter ja viimein jopa Yelle. Jopa aloitukset ovat sujuneet totuttua huonommin. Palkka on tietysti hurja 4.kentän peliaikaan nähden, mutta parempaakaan ei ole tällä hetkellä odotettavissa. Ja varsinkaan sitten kun muuan Eric Staal tekee paluun. Elämme mielenkiintoisia aikoja Mr. Brind'Amour. 5-

Chad LaRose (22 ott. 1+5=6, -8, PIM:12)
Tulihan se maalikin sieltä! Tuskin kukaan antaa kentällä ollessaan niin paljon kuin LaRose. Työnteosta homma ei ole koskaan kiinni, mutta jotenkin Rosien alkukausi on mennyt aivan Carolinan vastaavan kanssa yhteen. Jos Rosien peli saadaan kulkemaan, niin silloin myös Carolinan peli kulkee, ja päinvastoin. 7-

Eric Staal (13 ott. 3+2=5, -5, PIM:34)
Kahden eri loukkaantumisen kanssa vietetty alkukausi meni aika pipariksi. Onneksi vihdoin ja viimein Staal malttoi hoitaa itsensä kuntoon. Ja eiköhän sieltä tule taas loppukaudesta esille se tuttu Eric Staal, joka voittaa otteluita joukkueelleen. Millaisen arvosanan tälle kaverille oikein voisi antaa? Odotukset huomioiden sanotaan nyt vaikka yläkanttiin oleva 6+

Scott Walker (19 ott. 2+2=4, +1, PIM:19)
Walker pelasi hyvät kymmenkunta peliä, mutta valitettavasti sopivaa paikkaa joukkueesta ei taida enää oikein löytyä. Toki edelleen loistava joukkuepelaaja, joka ei pelkää ketään. 7

Erik Cole (12 ott. 2+1=3, -5, PIM:9)
Staal tarvitsee Colea ja Cole tarvitsee Staalia? Heti toisessa ottelussa polvivamma, joka parani kuitenkin nopeasti (tai sitten Cole otettiin peliin taas liian nopeasti). Mutta missä on se tuttu Erik Cole, joka menneinä vuosina lähti kuin talonmies jäiseltä peltikatolta? Nyt Cole näyttää enemmänkin olevan sellainen tavallinen kuolevainen, jonka vastustajan pakit pitävät helposti kurissa. Parannettavaa on, ja runsaasti. 6

Stephane Yelle (20 ott. 1+1=2, 0, PIM:12)
Todella vaikea ja vaisu alkukausi waiverit mukaanlukien...niin, näin aina viime peleihin asti. Yelle on vihdoinkin ollut sellainen pelaaja, jollaista Carolina haki ja toivoi saavansa. Yellen vahvuudet ovat puolustuspäässä ja alivoimalla, mutta toki maalejakin saa tehdä. 6+

Tom Kostopoulos (22 ott. 1+0=1, -3, PIM:34)
Ei TK huono ole ollut, muttei kyllä erityisen loistavakaan. AV-pelaaminen on toki ollut odotetun hyvää. Carolina on vain lähes aina ollut takaa-ajossa, joten kentällä on aivan liian harvoin nähty miestä, jonka paidassa lukee Kostopoulos. Maurice ehti myös jo selitellä, ettei vähäinen peliaika johdu mitenkään Tommyn otteista kentällä. Jos joukkueen kurssi nyt kääntyisi, niin TK:n vahvuudet tulisivat myös paremmin esille. 7-

Tim Conboy (11 ott. 0+0=0, -5, PIM:22)
Vaikka peliaika jäikin aina vain muutamaan minuuttiin, niin pidän silti Timmyn pelaamista pettymyksenä. Edes tappeluista ei nyt saatu tarvittavaa piristysruisketta. 5

Zach Boychuk (2 ott. 0+1=1, 0, PIM:0)

Patrick Dwyer (2 ott. 0+0=0, 0, PIM:0)



Lisätään vielä muutama sana penkin takana olevista.

Valmennus:

Jos kyseessä ei olisi Maurice eikä takataskussa kolmen vuoden sopimusta, niin lähtö olisi varmasti ollut hyvin lähellä. Carolina maksaa kuitenkin edelleen myös tsn:n pöydän takana istuvalle Laviolettelle, joten tuskin kolmatta valmentajaa ollaan heti ottamassa palkkalistoille. Toki Ronnie Francis tai Tom Rowe voisivat tarvittaessa tulla kysymykseen.

Enkä oikeastaan edes usko, että valmentajanvaihdos auttaisi tilannetta. Maurice on kuitenkin ihan ok NHL-valmentaja, jolta löytyy "nuoresta" iästä huolimatta paljon kokemusta. Mutta toisaalta pitäähän Mauricen jossakin vaiheessa kautta saada joukkueensa peli myös kulkemaan. Jos näin ei tapahdu, niin hankitaan sitten ensi kaudeksi vaikka Tami iskemään jääkiekon perusasiat pelaajien kalloon.
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
No eipä tullut kauden ensimmäistä vierasvoittoa myöskään Dallasista. Carolina pelasi huonon pelin ja jäi jo neljännen kerran tällä kaudella ilman maalia. Iso kiitos tästä tietysti Torontoon, missä halusivat näköjään nostaa kotijoukkueen pois jumbopaikalta. Kun niitä sääntöjä kerran löysättiin potkumaalien kohdalla, niin en tiedä sitten miksi tuota ei voinut hyväksyä. No samapa tuo, ei se ihmettely enää tulosta muuta.

Ruudun loukkaantumisen vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Kun noita loukkaantumisia kerran näyttää tulevan, niin tulisi edes joillekin tusinamiehille. Mutta ei.

Keskiviikkona vastassa sitten Anaheim. Kentälle voi hyvällä tuurilla ilmestyä myös #12, jonka selässä lukee Staal.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Pelasiko 'Canes hyvin? Ei.
Pelasiko Manny Legace hyvin? Pelasi.

Taas on uusi ennätys tulossa, sillä Carolina on hävinnyt nyt jo 12 ensimmäistä vieraspeliään.

Staal teki kyllä paluun, mutta oli pahasti ruosteessa ja varsinkin 3.erässä hyvinkin tuskastunut itseensä ja todennäköisesti kaikkiin muihinkin. Tietysti Ruutu oli nyt puolestaan poissa kokoonpanosta.

Kentällisissä ei ollut oikeastaan mitään järkeä (jos suoraan sanotaan), mutta peluutus oli kyllä aika tasaista. Sutterin vähäinen peliaika herättää kyllä kysymyksiä, joihin ei kuitenkaan vastausta saada.

Legace antoi upeilla torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon, mutta eipä kelvannut se tarjous. Taylor Hall on jälleen askeleen lähempänä.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Tappiota pukkaa, mutta pukkaahan sitten ykkösvarusta siinä sivussa. Näillä tuloksilla ja varsinkaan otteilla ei mennä lähellekään pleijareita. Staalin paluu on tietysti hieno homma, mutta eiköhän tässä pari peliä kulu, kunnes hän on taas (toivottavasti) oma itsensä. Maalit iskettiinkin sitten aivan alussa ja lopussa, mutta mitä tapahtuikaan välissä? Kostopoulos ja joukkoeen ehdoton ykkösnimi Sutter maalintekijöinä. Vieläkin olen Mauricen potkuja vastaan, mutta pakko hänenkin on ryhdistäytyä. Peluutuksessa on paljon parantamista ja miehen pelikirja ei ole sittenkään täysin vielä selkeytynyt. Vierasottelujen tuska on kyllä huomattava. Dallasissa maalinteko tökki pahasti. Jonkinlaista kallonkutistajaa on kutsuttava apuun pelaajien sisäisen lukon aukaisemiseksi, vaikka Sihvosmaisesti uskonkin valmentaja ja taktiikkakeskeisyyteen. Tärkeintä nyt on, että nuoremmat (Sutter) saa pelata ja vanhemmat (Brindy, Yelle) tippua hierarkiassa, varsinkin jos Brindyllä se taso ei nyt äkkiä nouse.

Loppuviikosta sitten kovan venäläisykkösvitjan omaava Atlanta ja joukkoeena taktisesti kypsän Ruffin kanssa operoiva Sabres. Uskaltaisiko sitä voittoa odottaa ainakin toisesta ottelusta....
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Eipä ole oikein ollut aikaa kirjoitella viimeaikoina ja sillä aikaa Carolina onkin "saavuttanut" uuden tappioputken! Positiivisia puolia hakiessa Manny Legacea ei vain voi olla kehumatta... Mies paikallaan sekä Dallasia että Anaheimia vastaan!
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Positiivisia puolia hakiessa Manny Legacea ei vain voi olla kehumatta... Mies paikallaan sekä Dallasia että Anaheimia vastaan!
Jep, vaikkei Ward hän olekkaan, eikä samaa tasoa voi odottaakaan, niin on hankalan alun jälkeen ollut tukipilari ja parhaimpia pelaajia viime peleissä.

Ensi yönä Atlanta.... Ailahtelevasti on Trashers pelaillut, mutta todennäköisesti Canesin tuurikin on jo sellaista, että vastaan sattuu juuri tulikuuma Pavelec. No, tästä pelistä uskaltaa odottaa viikonlopun kahdesta pelistä voittoa. Toivottavasti Staal alkaa päästä rytmiin kohta mukaan niin sentteriosasto on vahva. Tietoja Ruudun kunnosta?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tietoja Ruudun kunnosta?

Pelaa tänään.

Staal pelaa Samsonovin ja Colen kanssa, Cullen jälleen Jokisen ja Ruudun kanssa, Sutter Whitneyn ja LaRosen kanssa sekä Yelle Brind'Amourin ja Kostopouloksen kanssa. Walker (on kaiketi jälleen kunnossa) ja Dwyer ovat healthy scratch.

Justin Peters lähetettiin takaisin Albanyyn eli Leighton on taas mukana. Enää siis Ryan ja Wardo loukkaantuneina. Toivottavasti kukaan ei nyt ainakaan heti onnistu saamaan itseään kyseisten herrojen seuraan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ja Pitkäsen Joni se onnistui jälleen siis loukkaamaan itsensä ja pelaaminen tänä iltana on hyvin epätodennäköistä. Joten Carolinan twitteristä löytyy sellainen tieto, että Bryan Rodney matkaa jälleen takaisin Carolinaan.

Pelaavasta maalivahdista ei ole vielä kuulunut, mutta Legace ei kyllä vakuuttanut eilen, joten ehkäpä Leighton luistelee jälleen tolppien väliin.

Ja täältähän jokainen voi tutkia Carolinan playoff-mahdollisuuksia. Enpä olisi uskonut tuon vielä olevan näinkin ajankohtainen.
 

TML

Jäsen
Viimeisen kahden pelin kolmannet erät. Maalit 0-10 vastustajille. Ja eikös muutenkin ole aika paljon soinut kolmansissa erissä Canesin verkkoon, vai muistelenko ihan väärin?

Canesin pakka tuntuu muutenkin olevan vieläkin aika sekaisin, mutta kyllä noita kolmannen erän murskajaisia täytyy ihmetellä. Onko joukkue 40 minuutin kunnossa?

Nämä huomiot siis ihan vittuilematta kirjoittelin. Tuossa highlighteja katselin ja rupesi ihmetyttämään kun vastustaja takoo päivästä toiseen rumat lukemat kolmannessa erässä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Viimeisen kahden pelin kolmannet erät. Maalit 0-10 vastustajille. Ja eikös muutenkin ole aika paljon soinut kolmansissa erissä Canesin verkkoon, vai muistelenko ihan väärin?

Canesin pakka tuntuu muutenkin olevan vieläkin aika sekaisin, mutta kyllä noita kolmannen erän murskajaisia täytyy ihmetellä. Onko joukkue 40 minuutin kunnossa?

Yhdessä vaiheessa soi ensimmäisessä erässä ja jossakin vaiheessa soi toisessa. Ja jos nuo erät ovat menneet hyvin, niin sitten viimeistään kolmannessa tulee turpaan ja kunnolla. Ja varsinkin kahdessa edellisessä pelissä näin on käynyt. Ei paljon voi laittaa Atlantan tai Buffalon hyvyyden piikkiin viime pelien voittoja. CAROLINA on vaan ollut SURKEA!!!!

Vielä viikko sitten oli havaittavissa pientä valoa tunnelin päässä, mutta nyt sekin tunneli on sitten lopullisesti sortunut. Taas neljän ottelun tappioputki.

JR, tee jotakin! Ihan sama mitä, pääasia että edes jotain tapahtuisi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ei yhtään maalia omiin koko 3.erän aikana!!!

No se tietysti johtui siitä, että oltiin tappiolla jo 2.erän jälkeen. Kyllähän tämä peli olisi pitänyt pystyä hoitamaan kotiin runsaan ylivoiman avulla, mutta kun se yv on valitettavasti edelleen täysin surkeaa.

Carolinan puolustus koki kovia ottelun aikana. Ensiksi avausmaalin tehnyt Corvo sai viillon jalkaansa ja lähti vastaanottamaan sairaalan palveluja. Sitten Ovechkin yritti hoitaa toisen 'Canes-pakin pois pelistä. Hatunnosto Gleasonille, kun palasi vielä peliin. Saa nyt nähdä sitten, että millaisessa kunnossa Timmyn jalka tänään on. Corvon loukkaantuminen tuli kyllä todella pahaan paikkaan, sillä Pitkäsen kunto on nykyään aikamoinen arvoitus.

Yritystä on, mutta pisteitä tai voittoja ei vaan tule. Ei sitten millään. Lisäksi palkkakattoaika estää JR:n mahdollisuudet muutoksiin aika tehokkaasti, mutta nyt pienen tauon aikana (seuraava peli vasta lauantaina) kuulemma istutaan alas ja tutkitaan vaihtoehtoja. JR luottaa myös edelleen Mauriceen, mikä nyt ei tietysti ole kovin suuri yllätys.

Katellaan mitä tulevaisuus tuo...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Saadaankohan taas jonkinlainen ennätys aikaiseksi tappioputken pituudessa?

Oli kyllä todella pahan näköinen tuo Ovechkinin polvitaklaus Gleasoniin, melkoinen helpotus, että Timmy palasi vielä kentälle. Toivottavasti NHL ei ryssi tätä siten, että Ovechkin selviää rangaistuksetta... Jos Ruutu sai 3 peliä omasta tempustaan, tuosta pitäisi lähteä 5.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Joe Corvo joutuu olemaan sivussa peleistä ainakin seuraavat 8-12 viikkoa.
http://hurricanes.nhl.com/club/news.htm?id=508109

Eli Corvoa ei ainakaan vähään aikaan voida kaupata minnekään. No toivottavasti Joe on täysin kunnossa viimeistään trade deadlinen aikaan.

Samassa uutisessa mainitaan myös, että Patrick Dwyer on lähetetty takaisin Albanyyn.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Entisestään paskasta ylivoimasta tulee siis nyt sysipaska? Kuka korvaa Corvon viivalla? Mahdollisia viivalla pidettäviä YV:llä: Pitkänen (ei kovin hyvä laukaus), Whitney, Cullen, Gleason(?)... Ei hyvältä näytä jos ei näyttänyt ennen Joen loukkaantumistakaan.

Kauden tavoitteeksi voitaneen suosiolla laittaa se Hall tai Granlund tai kehen nyt kukanenkin haluaa top 5-pickinsä käyttää...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Entisestään paskasta ylivoimasta tulee siis nyt sysipaska? Kuka korvaa Corvon viivalla? Mahdollisia viivalla pidettäviä YV:llä: Pitkänen (ei kovin hyvä laukaus), Whitney, Cullen, Gleason(?)... Ei hyvältä näytä jos ei näyttänyt ennen Joen loukkaantumistakaan.

Niclas Wallin!

Missäs se Dennis Seidenberg onkaan? Floridan auringossa tietysti ja meillä on yksi hemmetin Aaron Ward.

Toki Gleasonille toivon edes jonkinlaista näyttöpaikkaa yv:lle. Sitten joko Rodney tai Carson Albanysta avuksi.

Kauden tavoitteeksi voitaneen suosiolla laittaa se Hall tai Granlund tai kehen nyt kukanenkin haluaa top 5-pickinsä käyttää...

Kotisivuilla on hyvä artikkeli liittyen mahdollisiin pelaajakauppoihin ja joukkueen tulevaisuuteen.

Muutama lausahdus:

"If we could, we would probably move a handful of guys out today and move the younger guys in, even if they weren’t ready, and start that process."

"I’m not saying I wouldn’t move one of our core guys, but it would have to be a real special deal for us. It would have to be for a special reason."

Eli kuka tahansa saattaa olla lähdössä, jos vain sopiva paketti tulee takaisin. Toki tämän hetkisistä 'Canes-pelaajista ainakin Wardo, Staal, Sutter ja Gleason pitäisi pitää. Ruutua en myöskään menisi vaihtamaan kovin innokkaasti.

JR haluaa tietysti joukkueen voittavan, mutta ei halua taas varata sijoilla 10-14. Parempi siis pysyä siellä top5:ssa ja voittaa joitakin pelejä aina silloin tällöin. Joku Hall tai Seguin lyötynä Staalin rinnalle ei kyllä kuullosta kovin pahalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös