Mainos

Canadiensin ottelut kaudella 03/04

  • 38 408
  • 372

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Montreal-Buffalo 3.4.2004

NHL:n runkosarja päättyy tänään Montrealin ja Buffalon osalta kun joukkueet pelaavat Bell Centressä.

Vierasjoukkueen Buffalon kausi päättyy tähän kohtaamiseen sillä se hävisi viime yönä käymänsä ottelun Torontolle 2-0. Kun Islanders voitti oman ottelunsa niin eroa on nyt 5 pistettä ja Sabresin pudotuspelihaaveet on haudattu. Buffalo on kuitenkin mielestäni pelannut ihan kohtuullisen kauden kun ottaa huomioon joukkueen rajallisen materiaalin. En olisi uskonut että aivan viime hetkille asti taistelisi jopa pudotuspelipaikasta. Aivan ei kuitenkaan joukkueen rahkeet riittäneet tällä kertaa jatkopeleihin, mutta ehkä tulevaisuudessa sitten. Viimeisimmät ottelut ovat menneet joukkueelta hyvin ja he varmasti haluavat kuitenkin päättää kautensa voitolla. Buffalon paras pistemies on ollut Daniel Briere joka on jo tehnyt oman henkilökohtaisen piste-ennätyksen. Miroslav Satan on on pörssissä toisena, mutta häneltä olisi odottanut enemmän mitä tällä kaudella on nähty.

Buffalolta loukkaantuneena ovat: Kotalik, Zhitnik, Pyatt, Connolly ja Fitzpatrick.

Montrealilla on ottelussa sentään jonkinlainen panos sillä jos se tämän ottelun häviää ja samalla Islanders voittaa omansa niin se merkitsee sitä että Montreal tippuisi kahdeksanneksi. Varmasti kuitenkin joukkue haluaisi pitää seitsemännen tilansa ja lähteä voittopelin jälkeen pelaamaan pudotuspelejä. Nyt on hävitty viisi putkeen ja peli ei ole ollut kuosissa ei sitten lainkaan. Buffalolta voi olla mehut poissa kun he menettivät viimeisimmänkin mahdollisuuden jatkopeleihin, joten Montrealin olisi nyt hyvä paikka iskeä ja palata omalle hyvälle tasolleen. Parhaimmillaan joukkue kuitenkin pystyy esittämään kurinalaista ja tehokasta peliä. Se on vaan nyt jostain syystä ollut kateissa viime viikkojen aikana. Nyt pitää kaivaa se tappamisen meininkin jo tässä viimeisessä runkosarjan pelissä esiin että ollaa hyvin hereillä jo kun pudotuspelit alkavat.

Habsilta poissa saattaa olla Begin jolla on vaivaa olkapäänsä kanssa. Muutamat pelaajat ovat myös poteneet flunssaa joten kokoonpano selviää vasta pelin alla.

Montrealin pitäisi tästä pelistä pystyä voitto nappaamaan ja mielestäni se lähtee tähän peliin ennakkosuosikkina huolimatta sen vaisuista otteista viime aikoina. Nyt on aika palata voittojen tielle ja pitää seitsemäs tila konferenssissa. Veikkaan kuitenkin että vaikea peli tulee, mutta luotan siihen että nyt herätään jo pelaamaan ja voitto tulee.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Montreal-Buffalo 6-3

Habs sai kaivettua esiin hyvän hengen ja pystyi voittamaan runkosarjan viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä.

Montreal oli päättänyt lähteä tähän peliin taistelemaan ja se näkyi heti alussa sillä se oli selvästi näistä joukkueista aktiivisempi ja haki maalipaikkoja heti alkuun. Kauaa ei onneksi avausmaalia jouduttu odottelemaan kun jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen Ryder pelasi kiekon keskelle Dagenaisille joka laukoi kiekon tarkasti ranteella ohi Mika Norosen. Montreal jatkoi painostustaan maalin jälkeenkin ja toinen maali ns. roikkui ilmassa kokoajan. Erän puolivälin tietämillä Dagenais teki toisen maalinsa. Samat miehet Ryder ja Ribeiro tekivät esityön ja Dagenais kiepautti kiekon toistamiseen ohi Norosen. Erän loppuun Jay McKee otti kakkosen ja Montreal pääsi koittamaan ylivoimpeliä. Paikkoja saatiinkin luotua ja vielä hyviäkin sellaisia, mutta kiekkoa ei kolmatta kertaa saatu maaliin asti tässä erässä. Montreal voitti laukaukset erässä 11-3.

Habs sai toiseen erän unelma-alun kun se sai heti erän alkuun tehtyä jo 3-0 maalin. Dowd voitti aloituksen taakse Markoville joka laukoi kohti maalia. Kiekko kimposi Norosen torjunnasta takaisin Jim Dowdille joka tälläsi kiekon täysillä maaliin ja lukemiksi 3-0. Tässä vaiheessa peli näytti jo ratkenneelta vaikkei se sitä todellisuudessa kuitenkaan ollut. Jo seuraavassa vaihdossa pääsi Buffalo kaventamaan. Hecht pelasi hyvän tilanteen ja Brian Campbell pääsi laittamaan kiekon lähietäisyydeltä ohi Theodoren. Lyhyeksi jäi kuitenkin vierailijoiden ilo sillä minuutti tästä ja toisessa päässä paloi punainen valo maalin merkiksi. Tällä kertaa Koivu petasi ja Zednik pääsi nostamaan maalin edestä kiekon ohi Norosen ja lukemiksi jo 4-1. Tämän jälkeen peli hieman rauhottui ja saatiin odotella kauemmin seuraavaa osumaa. Seuraavan maalin teki Buffalo. Briere pyörähti ja veti kääntölaukauksen ohi maskissa olleen Theodoren ja toi Buffalon vielä peliin mukaan. Toisen erän laukaukset menivät 13-11 Habsille ja tauolle lukemista 4-2.

Montreal sai heti kolmannen alkuhetkille vapauttavan 5-2 maalin. Vastahyökkäyksestä Michael Ryder veti kiekon ranteella verkkoon. Buffalo tuli kuitenkin vielä kahden maalin päähän kun Briere lähetti loistavalla läpisyötöllä Dumontin läpiajoon. Tämä ei erehtynyt vaan laittoi kiekon varmasti alapesään jättäen Theodoren vaille mahdollisuuksia. Heti aloituksesta kuitenkin Montreal iski jälleen. Brisebois syötti Beginin läpiajoon ja tämä laittoi rystyltä kiekon verkkoon ja tässä vaiheessa peli oli lopullisesti ratkennut. Tämän jälkeen sitten Buffalon pelaajat turhautuivat ja rupesivat hakemaan tappeluita. Ensimmäinen sellainen syntyi Montrealin maalin taakse kun Drury haastoi Bouillonin tanssiin ja Bouillon harvoin näistä kutsuista kieltäytyy vaikka onkin varsin pienikokoinen kaveri. Pienen väännön jälkeen tuomarit väliin. Heti seuraavassa vaihdossa Peters koitti haastaa Sourayta tappeluun, mutta ymmärrettävistä syistä tämä ei puolikuntoisella ranteellaan jaksanut lähteä enää tässä tilanteessa huitomaan vaan Quintal lopulta tuli tilanteeseen ja otti Petersin kanssa matsia. Quintal oli alakynnessä koko kamppailun ajan, muttei kuitenkaan saanut onneksi mitään selkäsaunaa. Tämän jälkeen ei sitten enää kummempia tapahtumia ollut ja loppu vain pelailtiin alta pois. Laukaukset kolmannessa Habsille 15-13.

Montrealille tästä erittäin tärkeä voitto ja saatiin viiden ottelun tappiokierre katkaistua juuri ennen pudotuspelejä. Mikä mukavinta niin onnistumisia tuli monille pelaajille ja toivottavasti he saavat tästä lisää itseluottamusta jatkoa ajatellen. Montrealille vastaan play-offin ensimmäisellä kierroksella tulee joko Boston tai Toronto, joten kova vastus on tulossa. Kumpi kohdataan niin se selviää tänään illalla kun New Jersey kohtaa kotonaan Bostonin. Mikäli Boston ei voita ottelua niin Montreal kohtaa Toronton.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Re: Montreal-Buffalo 6-3

Viestin lähetti ipanmies
Habs sai kaivettua esiin hyvän hengen ja pystyi voittamaan runkosarjan viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä.

Voisinpa melkein väittää, että Sabresin edellisessä ottelussa lopullisesti menettämä pudotuspelipaikka oli se ratkaisevin juttu tässä... ei niinkään Habsin hyvä henki.

Lähtökohdat pudotuspeleihin ovat varsin surkeat, aivan sama mikä joukkue sieltä vastaan tulee. Runkosarjan olisi voinut päättää selvästi paremminkin kuin tappioputkella + yhden vastustajan kannalta merkityksettömän ottelun voitolla.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Boston Bruins-Montreal Canadiens Play-offien 1.kierros

Nyt on sitten pitkä ja uuvuttava runkosarja takana ja ne pelit edessä minkä takia kaikki pelaajat tätä peliä pelaavat. On play-offien aika. Nyt punnitaan kuka on pelimies ja kuka vain runkosarjassa loistanut perusjyrä.

Montreal saa siis ensimmäisellä kierroksella vastaansa konferenssissa kakkoseksi sijoittuneen Boston Bruinsin. Bruins pelasi ehkä jopa hieman yli odotusten runkosarjassa. Montreal yllätti monet pääsemällä jatkopeleihin, sillä ennen kauden alkua asiantuntijat olivat sitä mieltä ettei Habsia jatkopeleissä nähdä. Runkosarjalla ei kuitenkaan enää ole mitään väliä vaan pelit alkavat keskiviikkona nollasta. Joukkueet ovat kohdanneet historian aikana 29 kertaa ja Montreal on voittanut niistä sarjoista 22. Historia onkin vahvasti Habsin puolella. Viimeksi joukkueet kohtasivat pari vuotta sitten ja silloin Montreal eteni jatkoon kuudessa pelissä. Näitten kahden joukkueen kohtaamiset ovat vuosien saatossa olleet todellisia klassikoita ja sellainen on epäilemättä tulossa tästäkin. Kaksi perinteikästä joukkuetta kohtaavat ja tunnetta on varmasti pelissä paljon.

Käydäämpä hieman läpi joukkeitten voimasuhteita eri osa-alueilla:

Maalivahtipeli:

Maalivahtipeli tulee näyttelemään suurta roolia kuten aina pudotuspeleissä. Se kummalta löytyy huippuvireinen torjuja tulee myöskin viemään mitä suuremmaalla todennäiköisyydellä koko sarjan nimiinsä.

Bostonin Andrew Raycroft pelasi komean runkosarjan ja on yksi ehdokkaista vuoden tulokkaaksi. Raycroft oli läpi kauden joukkueen ykköstorjuja ja kokenut Felix Potvin jouti tyytymään tuuraamaan silloin kun Raycroft tarvitsi huilia. Raycroft on kuitenkin vielä arvaamaton kortti play-offeissa sillä sieltä kokemusta hänellä ei ole. Kestääkö nuoren pojan kantti vai joutuuko Bruins laittamaan kokeneen Potvinin maalinsuulle jossain vaiheessa?

Montrealin Jose Theodore pelasi vaisumman viime kauden jälkeen taas huippukauden. Pahempia notkahduksia ei oikeastaan sattunut koko kautena ja Theodore oli tasaisen varma läpi kauden. Joukkoon mahtui monta huippupeliä ja välillä joitakin vaisumpiakin, mutta kokonaisuudessaan Theon kausi oli tasainen. Theodorella on kokemusta play-offeista parin kauden takaa kun mies vei Habsit toiselle kierrokselle kaatammalla Bostonin. Varamaalivahti Mathieu Garon tuurasi Theodorea hyvin tällä kaudella ja venyi muutamissa peleissä loistosuorituksiin. Garonille ei kuitenkaan tule peliaikaa siitäkään huolimatta herumaan. Vain mikäli Theodore loukkaantuu tai floppaa täydellisesti niin Garon pääsee maalinsuulle.

Maalivahtiosasto on mielestäni Montrealilla hitusen parempi kuin Bostonilla. Raycroftin kokemattomuus play-offeissa ja Potvinin uran laskusuunta vaikuttavat mielipiteeseeni. Toisaalta Raycroft voi yllättää kaikki ja pelata yhtä hyvin kuin runkosarjassakin.

Puolustus:

Puolustuspelaaminen tulee korostumaan etenkin pudotuspeleissä kun pelataan tarkkaa peliä. Yleensä kokeneet ja runkosarjan aikana pimennossa olleet kovaotteisemmat pelaajat nousevat arvoon arvaamattomaan näissä peleissä.

Bostonin pakisto näyttää varsin hyvältä kokonaisuudelta. Joukkue hankki vielä kevään kynnyksellä koko liigan parhaan hyökkäävän pakin Sergei Goncharin joten tulivoimaa viivasta löytyy. Muista pakeista myös Boynton, Slegr ja McGillis pystyvät hyvään kiekolliseen pelaamiseen. Kun vielä löytyy järkäleet O´Donnell ja Hal Gill niin puolustus näyttää varsin hyvältä kokonaisuudelta. Pieni arvoitus on kuitenkin se miten Bruinsin puolustuksen liike tulee riittämään. Järkäleitä kun löytyy paljon niin mikäli pelin tempo on kova, voivat he joutua yllättäviin vaikeuksiin. Fyysisyydessä ei Bostonin pakisto ainakaan tule häviämään.

Montrealin pakisto taas näyttää ehkä hieman tasapaksummalta kuin vastustajan. Sourayn pelikunto on suurin kysymysmerkki ilmassa. Sourayn pelaaminen olisi kuitenkin erittäin toivottavaa sillä hän on suurin fyysinen sekä kiekollinen pelote Habsin pakistossa. Nappikauden pelannut ja All-star pelissäkin esiintynyt Souray on yksi tärkeimmistä lenkeistä puolustuksessa. Sourayn ohella kovaan fyysiseen peliin pystyviä pelaajia ovat lisäksi: Quintal, Rivet sekä myös Komisarek tarvittaessa. Bouillonkin pelaa kovalla asenteella ja ei luovuta koskaan, mutta 170 senttisestä kaverista ei ole fyysiseksi pelotteeksi pudotuspeleissä. Kiekollisen pelin taitavia pakkeja ovat Brisebois ja Markov. Ensin mainittu pelasi mielestäni hyvän kauden vaikkei alkukaudesta päässytkään pisteille odotettuun tahtiin, mutta paransi pitkin kautta koko ajan ja oli ehdottomasti tasaisin pakki. Tehotilastossa +17 on hyvä edistys kun muistetaan pari kautta sitten samat tilastot kyseiseltä herralta. Markovin kausi ei ehkä ollut aivan sitä mitä odotettiin mutta nyt on sauma parantaa.

Puolustusmateriaalit ovat molemmilla joukkueilla mielestäni tasaiset. Vaikea mennä sanomaan kummalla olisi kokonaisuudessaan parempi puolustus. Mikäli Souray ei ole täysin pelikuntoinen niin kuppi kääntyy Bruinsin suuntaan, mutta jos Souray on mukana niin mielestäni tällä osastolla ei hävitä yhtään. Bruinsilla on ehkä hieman fyysisempi kalusto, mutta vastaavasti sitten taas Habsilla ehkä liikkuvampi.

Hyökkäys:

Nyt tullaankin sitten siihen osastoon josta yleensä löytyy erittäin yllättäviä ratkaisijoita pudotuspeleissä. Hyökkäysmateriaalin laajuus ja ennen kaikkea oikea roolitus tulee olemaan avainasemassa näissä peleissä.

Bostonin suurin kysymysmerkki tällä osastolla on Joe Thornton. Thornton on kärsinyt "ylävartalon vammasta" ja pelaaminen on vielä epävarmaa. Joukkue kuitenkin kaipaa kipeästi kapteeniaan sillä hän on parhaillaan dominoiva pelaaja hyökkäyspäässä ja ennenkaikkea myöskin tarvittavan röyhkeä tilanteissa. Thornton tulee mitä ilmeisemmin pelaamaan mikäli vain suinkin kykenee luistimet jalkaansa vetämään. Runkosarjassa tuli tehot: 23+50=73. Thorntonin pelaaminen on Bostonin kannalta erittäin tärkeää, mutta kyllä joukkueesta muitakin kyvykkäitä pelimiehiä löytyy. Glen Murray oli runkosarjassa joukkueen paras maalintekijä 32:lla osumallaan. Murray tosin on erittäin paljon riippuvainen Thorntonista, joten Bruinsin kannalta toivottavaa olisi että kapteeni olisi pelikunnossa. Muita pelaajia joilta odotetaan tehoja hyökkäyspäässä ovat: Nylander, Samsonov, Rolston, Knuble sekä nuori Patrice Bergeron. Bergeron pelasi hienon tulokaskauden ja nyt on sitten edessä play-offit. Mielenkiintoista nähdä miten luistin kulkee tosipeleissä. Raataja-osasto on Bruinsilla kunnossa. Knuble, Lapointe, Axelsson, Donato, Rolston, Zamuner ja Green. Joku näistä tulee varmasti nousemaan ratkaisijan rooliin. Bruinsin hyökkäys on kokonaisuudessaan erittäin vaarallinen.

Montrealin hyökkäyksen kivijalka kuluneella kaudella on ollut oman kylän poika Mike Ribeiro. Ribeiro nousi tällä kaudella vihdoin sille tasolle mitä häneltä on odotettu. Ribeiro oli joukkueen paras pistemies. Miten pelit sujuvat play-offeissa? Se on vielä suuri kysymysmerkki. Ribeiron ohella kauden suurimpiin positiivisiin yllättäjiin lukeutuu Michael Ryder. Rydelita ei kukaan vielä tällä kaudella odottanut moista tulosta, mutta mies näytti mikä on miehiään. Tästä jätkästä kannattaa vielä pitää kiinni pitkään. 25 maalia ja 61 pistettä ovat kovia lukuja tulokkaalle nykypäivän NHL:ssä. Ryder on yksi vahvimmista suosikeista kauden tulokkaaksi. Ribeiro ja Ryder olivat siis parhaat pelaajat hyökkäyspäässä runkosarjassa, mutta miten nuorukaisten päät kestävät kun aletaan pelaamaan pudotuspelejä. Mielenkiintoista nähdä. Nuorukaisten jälkeen joukkueen tehoista vastasivat Koivu ja Zednik. Koivu pelasi jälleen hyvän kauden vaikkakin hiipui loppua kohden hieman. Zednik ei aivan tällä kaudella yltänyt 30 osumaan. Zednikin peliä vaivasi epätasaisuus. Välillä kulki ja välillä sitten taas ei lainkaan. Näiden herrojen takana tuleekin sitten hiljaista. Perreault pelasi niinkuin pystyi, Dagenais ehkä yllätti jonkin verran, Bulis sillä tutulla tasollaan, Begin teki 10 maalia mikä on hyvä suoritus ja loput ovatkin sitten sitä ynnä muut sarjaa. Sieltä sarjasta ynnä muut voisikin joku pelaaja nostaa tasoaan pudotuspeleissä. Ennen siirtoajan umpeutumista hankittiin Kovalev Rangersista ja Dowd Wildistä. Jälkimmäinen on sopeutunut joukkueeseen paremmin ja hänestä on ollut enemmän hyötyä kuin Kovalevista tähän mennessä. Play-offit kuitenkin kaiken muuttaa voi. Kovalevin on aika nostaa pelinsä sille tasolle mihin hän pystyy. Tällä nykyisellä tasolla hänestä ei suurta apua joukkueelleen ole. Dowd puolestaan tulee olemaan tärkeä lenkki alivoimapelissä. Kovuudesta joutuu vastaamaan Darren Langdon lähes yksistään.

Hyökkäysmateriaali on parempi Bostonilla. Sitä tuskin kukaan voi kieltää. Montrealilla on kuitenkin muutamia pelaajia jotka pystyvät selvästi parempaan kuin mitä runkosarjassa esittivät. Juneau-Dackell kaksikolta odottaisi tason nostoa play-offiin. Molemmat ovat kuitenkin kokeneita kettuja ja parhaimmillaan hyviä puolustavia pelaajia. Wardilta voi vielä odottaa enemmän kun myös Sundströmiltä. Kovalev vielä kun saa juonesta kiinni niin sitten voidaan jo haastaa Bruins tällä osa-alueella. Bruinsin hyökkäys siis näyttää tällä hetkellä laadukkaammalta, mutta mikäli edellä mainitut Montreal-pelaajat parantavat otteitaan niin sitten ollaan jo hyvin tasaisia tälläkin osa-alueella.

Loppuarvio:

Mielenkiintoinen sarja tulossa. Bostonilla on varmasti hampaankolossa parin vuoden takaa ja halu päästä jatkoon on varmasti kova. Bruinsilla on tässä kuitenkin ennakkosuosikin paineet jälleen niskassaan ja miten he kestävät tällä kertaa tilanteen. Habs pääsee iskemään taas altavastaajana ja kukaan ei odota heiltä mitään. Ottelusarjasta saattaa muodostua kuuma ja täytyy toivoa ettei mihinkää sikailuihin lähdettäisi vaan pelattaisiin rehtiä mutta kovaa peliä. Kahden vuoden takaisessa sarjassa Bruinsin McLaren veti Montrealin parhaan pistemiehen Zednikin lasarettiin. Ottelusarjan tulee voittamaan se joukkue kumman paketti on kokonaisuudessaan paremmin kasassa. Montreal ei tule voittamaan yhtään ottelua sillä pelillä mitä se runkosarjan lopussa esitti. Jos se taas saa sen vaihteen päälle mikä oli ennen tappioputkea niin kaikki on mahdollista. Montrealin mahdollisuudet piilevät hyvässä viisikkopelissä ja maalivahtipelissä. Maalintekokilpailussa todennäköisesti hävitään jos siihen lähdetään, joten on tyydyttävä pelaamaan kurinalaista peliä ja kyttäämään Bostonin virheitä. Veikkaan sarjasta tasaista ja uskon että voi hyvinkin mennä seitsemänteen peliin.
 
Viimeksi muokattu:

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 1 Boston-Montreal 3-0

Bruins sai napattua tärkeän ensimmäisen voiton kotikentällään Habsin kustannuksella.

Montreal oli hätää kärsimässä ensimmäisessä erässä. Boston painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja vain Theodore oli suhteellisen hereillä Montrealin pelaajista. Boston sai avausmaalin jo viiden minuutin pelin jälkeen kun Nylander pelasi vetopaikan Sergei Goncharille joka sivalsi kiekon ohi Theodoren ja isännät 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Montrealilla oli kaksi ylivoimaa, mutta tulosta ei aikaan saatu. Erän loppuun kotijoukkue meni jo 2-0 johtoon ja asialla samat miehet. Tällä kertaa Nylander viimeisteli Goncharin syötöstä. Entiset Capitalsin miehet siis nousivat ensimmäisessä erässä valokeilaan. Laukaukset murhaavasti 23-9 kotijoukkueelle.

Toinen erä olikin sitten rikkonainen ja vuoronperään päästiin koittamaan ylivoimapeliä. Maalivahdit olivat kuitenkin vireessä ja etenkin Bruinsin Raycroft oli ohittamaton. Erän ainoaa maalia saatiin odotella aivan viime minuuteille asti. Maalin edestä pääsi Mike Knuble laittamaan kiekon maaliin ja kotijoukkueen 3-0 johtoon. Tässä vaiheessa ottelu vaikutti ratkenneen. Toisessa erässä laukaukset 11-8 kotijoukkue ensin mainittuna.

Kolmas erä olikin sitten enää vain muodollisuus. Montreal sai hieman enemmän paikkoja aikaan kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Osittain johtui varmasti siitä että Bruins ei enää hakenut aktiivisesti lisämaaleja vaan tyytyi varmistelemaan johtoaan. Habsilla oli erässä pari todellista maalintekopaikkaa, mutta kun ei mene niin ei mene. Kolmannessa laukaukset 14-5 Montrealille.

Ei lähde luistamaan ei sitten millään. Sama taaperrus jatkuu näköjään kuin runkosarjan loppumetreillä ja tällä pelillä ei tulla yhtään voittoa ottamaan tässä sarjassa. Kovalevilta on odoteltu tason nostoa pitkän aikaa. Tässä pelissä tuloksena tehotilastoon -1. Aika turhalta hankinnalta vaikuttaa Alex-poika tässä vaiheessa ajateltuna. Souray sentään pelasi, mutti hänkään ollut omalla parhaalla tasollaan. Huomenna homma jatkuu ja jos Bruins pääsee jo 2-0 johtoon ottelusarjassa niin tästä tulee turhan vaikeaa. Seuraavasta pelistä olisi taisteltava voitto että päästään hyvistä asemista kotikamppailuihin.
 

tkreander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
No eihän kukaan voi odottaa Kovalevilta mitään, jos sitä peluutetaan kolmoskentässä puolustavien pelaajien kanssa.
Kyllähän Kovalev tuossa ottelussa paikalla olleiden mukaan tosissaan vääns ja taklas, mutta ei saanut juuri minkäänlaisia apuja kavereilta.

Kyllähän tuo joukkueen taitavin pelaaja pääsi pelaamaan ykkösessä Koivun kanssa jopa hurjat 1 1/2 ottelua, joista osan aikaa lievästi loukkaantuneena....

Mietityttää vaan, että menikö Julienin pakka nyt liian sekaisin, kun lähti tuohon ketjujenvirittelyleikkiin kauden päätteessä? Tuossa vaiheessahan se tappioputki alkoi. Tuotahan leikkiä ovat toki monet muutkin valmentajat(kokeneet) harrastaneet, mutta on pakko muistaa faktoja, Julienhan on vielä rookie NHL-tasolla.

Ja vielä yks narinan aihe kun pääsin vauhtiin; Minkä takia Bulisia peluutetaan ykkösessä? Hän on kyllä hyvä nopea kahden suunnan puolustava hyökkääjä, mutta maalintekotaitoa ei löydy. Viime otteluissa Bulis on missannut todella monta Koivun ja Zednikin rakentamaa tekopaikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 2 Boston-Montreal 2-1 OT

Boston siirtyi jo 2-0 ottelusarjassa johtoon kun se kaatoi Montrealin jatkoajalla 2-1.

Habsille tarjoutui paikka tehdä avausmaali jo ennen kuin edes minuuttia oli pelattu. Thornton otti kakkosen ja Habs pääsi ylivoimalle. Ylivoima oli kuitenkin surkeaa ja edes kunnon paikkoja ei saatu aikaan. Tämä ei ollut erässä ainut ylivoimatilanne vaan Montreal pääsi vielä tämän lisäksi kaksi kertaa koittamaan miesylivoimalla, mutta ei tulosta. Niin yleensä käy että jossei omista paikoista laita sisään niin vastustaja laittaa. Niin kävi nytkin sillä 15. minuutin kohdalla Bergeron pelasi paikan Nylanderille joka laittoi kiekon varmasti ohi Theodoren ja Bruinsin 1-0 johtoon. Tämä jäi erän ainoaksi osumaksi. Laukaukset menivät Bruinsille 7-5.

Toinenkin erä alkoi rikkonaisissa merkeissä. Boston pääsi koittamaan ylivoimaa kun Souray otti kakkosen. Ei ollut kotijoukkueenkaan kuviot kunnossa sillä maalia ei aikaseksi saatu. Toinen erä oli vahvempi esitys Canadiensilta ja sillä olikin pari maukasta maalipaikkaa ja yksi maalikin saatiin tehtyä. Kovalev syötti Brisebois´lle joka laukoi ranteella yläpesään ja ottelu tasan 1-1. Tämä jäi erän ainoaksi maaliksi. Laukaukset 12-2 Habsille.

Kolmannessa pelattiin tarkkaa peliä ja kumpikin yritti välttää jäähyjä ja virheitä. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta mitään tuhannen taalan tilaisuuksia ei oikeastaan ollut. Tasainen erä ja siitä kertoo myös laukaukset 9-9. Mentiin siis jatkoajalle.

Kauaa ei tarvinnut pyristellä jatkoajalla kun Bergeron pääsi Nylanderin syötöstä tekemään voittomaalin ja näin Bruins johtaa ottelusarjaa 2-0.

Montreal on nyt pahan paikan edessä. Kotipelit pitää nyt ehdottomasti voittaa jos meinataan vielä taistella jatkoon pääsystä. Kummassakaan pelissä ei olla oltu kuitenkaan totaalisesti jyrän alla ja tämä toinen peli oli jo parempi. Nyt kun vielä saadaan kaivettua hurmos kotiyleisön edessä niin uskon että Montreal tulee vielä nousemaan. Täytyy ainakin toivoa niin. Sunnuntaina jatkuu.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 3 Montreal-Boston 3-2

Canadiens pääsi vihdoin kiinni voittoon myös play-offeissa kun ensimmäinen kotipeli hoidettiin hienosti Alex Kovalevin heiluttaessa tahtipuikkoa.

Montreal luisteli kotikentälleen räväkästi ja tilanne oli melkeimpä se että Habsin oli otettava tästä pelistä voitto hinnalla millä hyvänsä. Montreal lähtikin aktiivisesti liikkeelle ja jo reilun parin minuutin pelin jälkeen nähtiin avausmaali. Alexei Kovalev pääsi laittamaan kiekon ohi Raycroftin ja teki samalla ensimmäisen varsinaisen maalinsa Habs-paidassa sillä aikaisempi ainut osuma oli tullut tyhjään maaliin. Osumaan syötön tarjoilivat Koivu ja Theodore. Kotijoukkueen juhlaa ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Hilbert pääsi tasoittamaan helposti. Theodore imaisi Hilbertin löysän rannevedon verkkoon ja tasalukemat taululle. Montrealin onneksi tämä ei kuitenkaan jäänyt erän viimeiseksi maaliksi, sillä kotijoukkue pääsi vielä taululle ennen erän loppua. Asialla jälleen Kovalev joka pääsi 2-1 tilanteessa laukomaan kiekon ranteella tarkasti ohi Raycroftin. Tähänkin maaliin syöttäjäksi Theodore. Habs pääsi 2-1 johdossa tauolle. Laukaukset 11-10 kotijoukkueelle.

Toinen erä oli vielä enemmän kotijoukkueen hallintaa kuin ensimmäinen. Montrealilla oli paikkoja useampaankin maaliin. Esimerkiksi Michael Ryderilla oli kolmekin hyvää paikkaa, mutta tulokkaalta jäi vielä ensimmäinen play-off maali tekemättä. Habs sai kuitenkin yhden maalin paikoistaan aikaiseksi kun Andrei Markov nousi maalille ja pääsi irtokiekkoon ja lakaisi mustan Bostonin maaliin. Markoville osuma pitkästä aikaa. Syöttäjiksi Koivu ja Zednik. Tämä oli erän ainoa osuma. Laukaukset 14-6 Habsille.

Kolmas erä olikin sitten huomattavasti tasaisempi kuin toinen ja Montreal tyytyi varmistamaan johtoasemaansa. Vaarallisia maalipaikkoja ei kummallakaan paljoa ollut. Boston pääsi maalinpäähän kun Rolstonin ranneveto upposi verkkoon erän alkupuolella. Montreal kuitenkin puolusti tarkasti ja Bruins ei lähemmäksi enää päässyt ja Habsille tärkeä voitto.

Montreal kavensi otteluvoitot 2-1:een ja voi olla että joukkue sai voitosta tärkeän piristysruiskeen ja seuraavassa pelissä jaksetaan taas painaa päälle. Toinenkin kotiottelu on pakko voittaa ettei Bruins pääse 3-1 tilanteesta kotipeliinsä. Jose Theodoresta tuli muuten kolmas maalivahti historiassa joka on saalistanut play-offeissa kaksi syöttöpinnaa. Theodorelle meni molemmat Bostonin maalit tässä pelissä helposti ja vielä on parannettavaa hänelläkin. Tiistaina jatkuu ja kova koitos edessä taas silloin.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
ipanmies:

Hyvä raportti taas, mutta eiköhän voisi siirtää nämäkin tuohon playoff-ketjuun...

Ilmeisesti ottelussa Ribis loukkaantui tai jotain ja sitten teki jotain, joka nyt vituttaa isoa joukkoa faneja. Onkos kellään parempaa tietoa tapahtuneesta/videota yms.

Itse olen ymmärtänyt, että Ribiksella olkapää meni sijoiltaan ja sitten se lonksautettiin takaisin paikoilleen...sitten hän meni vittuilemaan Bruinsien penkin eteen tai jotain.

vastaukset play-off-ketjuun
 

tkreander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Tuosta Ribeiron "temppuilusta" on parikin näkemystä:

Toisten mielestä tuo teeskentelyä, johtuen Ribeiron turhautumisesta surkeaan tuomariin, joka jätti monta vaarallista taklausta/vahingoittamisyritystä puhaltamatta.

Sitten taas jossain uutissivustolla on uutisoitu, että joukkueen tiedoitteen mukaan Ribeirolla olisi ottelun jälkeen diagnosoitu "pinched nerv in the neck" ja herra ois nyt day-to-day.

edit: ainiin, ja Begin oli nähty ottelun jälkeen poistuvan Bell Centrestä kainalosauvoilla.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tässä yksi näkemys:
In the final minute, with the goalie pulled, Boston lost control of the puck and Ribeiro went down hard chasing it. He lay on the ice writhing in pain for a few moments until the whistle ended the play. While it looked like he’d separated his shoulder, after a moment with the trainer, he was up, skating back to the bench and trash talking with the Bruins. If there’s one play that will motivate Boston for the next game, this is it, and it was a shame to see such a play from the Canadiens. Surely the referees will take closer notice to every time he falls to the ice in the future.
 

pp33

Jäsen
Ribeiro törmäsi keskialueella Knubleen, kaatui ja jäi kiemurtelemaan jäähän tuskissaan, aivan kuin olisi tapahtunut jotain vakavaa. Knublella ei ollut oikeastaan mitään tekemistä tilanteen kanssa, sillä kyseessä ei ollut edes varsinainen taklaus, vaan kevyt osuma, jonka johdosta Ribeiro menetti tasapainonsa. Itse luulin aluksi, että Ribeiron jalka vääntyi jotenkin kaatumisessa.

Aikansa vakeroituaan huoltajat auttoivat Ribeiron ylös jäästä ja mies luisteli vaihtoaitioon kuin mittän ei olisi tapahtunut. Nähdäkseni Ribeiro ei itse sen kummemmin uhonnut Bostonin penkille, vaan Bruinsin puolelta tuli asiaan kuuluvaa vittuilua ihmeparantumisen johdosta.

Tuo hermojuttu kuullostaa lähinnä selittelyltä, jolla yritetään kuitata Ribeiron naurettava esitys. Toki en tilanteesta täyttä totuutta tiedä, mutta ainakaan minä en nähnyt mitään mahdollisuuksia todelliseen loukkaantumiseen.
 

tkreander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Mjoo, no itse en ota mitään kantaa tuohon teeskentelikö vaiko ei, kun en aikaani vietä Canadiensin pukuhuoneessa, ja kun henkilökohtaisesti en ole tekemisissä kyseisen henkilön kanssa.
Mutta Ribeirollahan on jo aikaisemmin ollut mainetta näyttelijänlahjakkuuksiensa hyödyntämisestä kaukalossa joten...
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 4 Montreal-Boston 3-4 OT

Canadiens pelasi kotonaan vahvan pelin, mutta lopulta joutui kuitenkin taipumaan jatkoajalla alokasmaisen virheen seurauksena.

Canadiens aloitti jälleen pelin hyvin. Vajaat viisi minuuttia ehdittiin pelata kun avausmaali näki päivänvalon. Dagenais ja Ryder pelasivat paikan ja Mike Ribeiro pääsi maalin edestä ohjaamaan kiekon ohi Bruins-vahti Raycroftin. Erän yhdeksännellä minuutilla Zednik sai kakkosen, mutta Boston ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa ja Montrealin johtoasema säilyi vielä. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Bruins sai myös maalitilinsä auki kun kaukaloon palannut Nylander teki tasoituksen. Nylander luisteli keskelle ja veti kiekon ranteella ohi Theodoren. Montreal ei kuitenkaan tyytynyt tasapeliin tässä erässä vaan vielä ennen erän loppua se meni johtoon. Bulis ja Dowd tekivät esityön ja Kovalev pääsi laittamaan kiekon maalin kulmalta tyhjään maaliin. Laukaukset erässä vieraille 12-8.

Toinenkin erä alkoi lupaavasti kotijoukkueen kannalta kun heti erän alkuminuuteilla Ribeiro teki illan toisen maalinsa. Ribeiro pääsi kaatuessaankin vielä laukomaan ja sai kuin saikin laitettua kiekon lopulta maaliin ja Habsin 3-1 johtoon. Tämän jälkeen ottelussa tuli pieni odotteluvaihe ja kumpikin katseli että mihin suuntaan ottelu lähtee kääntymään. Molemmilla oli omat paikkansa ylivoimalla, mutta niistä ei maaleja tehty. Erän puolenvälin jälkeen Jiri Slegr pääsi kaventamaan viivalaukauksellaan ja Boston tuli mukaan peliin. Slegrin osuma oli lopulta erän ainoa vaikka molemmilla oli useita paikkoja niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Laukaukset Bostonille 11-7.

Kolmas erä olikin sitten tarkkaa pelaamista. Montrealilla oli omat tilaisuutensa ratkaista peli lopullisesti, mutta maalinteossa ei onnistuttu. Raycroft pelasi maalillaan hyvin ja otti muutamia todella hyviä koppeja. Boston sai kuitenkin loppujen lopuksi tasoitettua pelin aivan erän viimeisillä hetkillä kun Mike Knuble taisteli kiekon maaliin. Tuomari kävi katsomassa tilanteen videolta ja näytti keskelle. Kolmas erä oli laukausten valossa Montrealin 12-5. Kaikesta huolimatta Boston kuitenkin sai pelin tasoihin ja mentiin jatkoajalle.

Ensimmäisellä jatkoajalla ei maalia aikaan saatu vaikka molemmilla toki omat paikkansa olivat. Lopulta toisessa jatkoerässä ratkaisu näki päivänvalon. Kun lähes puolet toista jatkoerää oli pelattu niin Alex Kovaleville sattui paha kämmi. Mies kikkaili kiekon kanssa Montrealin siniviivan tuntumassa ja Travis Green antoi pienen iskun käsille. Kovalev alkoi tilanteessa pitelemään kättään ja odottamaan jäähyä ja törmäsi samalla epäonnekseen Sheldon Sourayhin ja miehet kaatuivat. Glen Murray pääsi yksin läpi ja laittoi kiekon maaliin ja Bostonin 3-1 johtoon ottelusarjassa.

Erittäin raivostuttava tappio ja käsittämätön ratkaisu. Peli oli lähes koko ajan hallussa ja Montreal pelasi ehkä parhaan pelinsä play-offeissa tähän mennessä. Lopulta hävittiin kuitenkin tällaisen virheen seurauksena joten kyllähän se miestä syö. Kovalevin olisi ainakin tilanteessa pitänyt pystyä välttää törmääminen Sourayhin. Ei jatkoajalla kannata jättää tilannetta kesken ja alkaa kalastella jäähyä. Eri asia jos oikeasti loukkaantuu pahasti niin silloin ymmärtää sen että jättää pelin kesken. Mutta nyt kävi näin ja sille ei enää voi mitään.

Pahasta tilanteesta lähdetään Bostoniin. Bruinsilla on mahkut laittaa sarja poikki kotonaan. Jos tästä tilanteesta noustaan vielä niin se on kyllä suuremman luokan ihme sanon minä. Pitää kuitenkin muistaa että sarja ei ole vielä ohi vaikka Boston johtaakin sitä jo 3-1.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 5 Boston-Montreal 1-5

Montreal ei suostunut lähtemään vielä kesälomille vaan taisteli hienon voiton ja sarja jatkuu Montrealissa ottelulla numero 6.

Canadiens lähti otteluun selkä seinää vasten. Tappiolla olisi lähdetty laulukuoroon. Bostonilla oli paikka ratkaista sarja kotona, mutta kuten yleensä niin siitä muodostui vaikea pala. Montreal aloitti ensimmäisen erän vauhdilla ja heti erän alkuminuuteilla se saikin järjestettyä avausmaalin. Maalista vastasi yllättäen Yanic Perreault jolla on ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa. Tarkka rannelaukaus upposi Raycroftin taakse ja Habs 1-0 johtoon. Bruinsillakin oli omat paikkansa etenkin ylivoiman aikana, mutta maalia kotijoukkue ei erässä aikaiseksi saanut. Theodore pelasi maalillaan hyvin ja säilytti Montrealin johtoasemassa. Erässä laukaukset isännille 12-11.

Heti toisen erän alkuun Bulis sai kakkosen koukkaamisesta ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Tälläkin kertaa kuitenkin Theodore oli parempi ja kotijoukkueen avausmaali sai odottaa itseään. Erän seitsemännellä minuutilla Montreal siirtyi helpottavaan 2-0 johtoon. Kovaleville pelattiin paikka ja mies sivalsi ranteella jäätä pitkin kiekon ohi Raycroftin. Kovalevin 4:s maali pudotuspeleissä. Tämä maali jäi myöskin erän ainokaiseksi vaikkakin kotijoukkueella oli paikkoja maalintekoon. Siitä kertovat myös laukaukset 15-8. Kuitenkin Habsin 2-0 johdosta tauolle.

Kolmas erä alkoi juuri niin kuin Montreal toivoi. Zednik pääsi viemään Montrealin 3-0 johtoon ensimmäisellä play-off maalillaan. Bruins kuitenkin pääsi vielä peliin mukaan kun Murray rikkoi kuparisen. Kauaa ei kuitenkaan Bostonin riemua kestänyt kun Koivu pääsi laittamaan maalin kulmalta kiekon reppuun ja tilanteeksi ratkaisevasti 4-1. Kun vielä Rivet tulitti hetkeä myöhemmin viivasta lukemiksi 5-1 niin Montrealille ansaittu voitto ja sarja jatkuu Montrealissa.

Voitosta huolimatta pitää kuitnekin muistaa että vielä ollaan selkä seinää vasten ja Boston johtaa 3-2. Kotona voiton nappaaminen voi olla jopa vaikeampaa kuin vieraskaukalossa. Raycroftin puntti voi alkaa tutista nyt kun miehellä on allaan yksi heikompi ottelu. Theodore taas oli tässä pelissä omalla hyvällä tasollaan ja se taso on myös säilytettävä jatkossa mikäli jatkoon meinataan päästä.
 

tkreander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Joku taisikin tuossa playoff-treadissä mainitakin tämän, eli ei tuota yhtä maalia voi täysin kovalevin piikkiin laittaa(toki teki mokan siinä ettei jatkanut peliä), mutta kyllä se oli souray jolla oli pitkän aikaa mahdollisuus reagoida ja paikata tilanne. Ja kyllä mä näin tilanteen niin, että Souray törmäys Kovaleviin oli Sourayn kämmi. Ja Kovalevin syyttely ottelun jälkeen oli todella ala-arvoista käytöstä.
Eivätkä Sourayn otteet ole muutenkaan olleet mairittelevia näissä pudotuspeleissä, mies ei ole vaan saanut otetta peliinsä viimeisimmän loukkaantumisensa jälkeen.

Mutta positiivisemmalla nuotilla sitten viime yön peli Bostonissa:

5-1 voitto Montrealille! ja Theodore pelasi jopa kohtuu hyvin ja ilman mokia torjuen 43 laukausta. Tosin ei Bruinssilta tullut juurikaan laadukkaita laukauksia, lukuunottamatta ottelun alun ja lopun lyhyitä rynnistyksiä.

Negatiivisia sitten taas Jason Ward loukkaantui ottelussa, vakavuudesta ei vielä tietoa.

edit: kerpele just ipanmies kerkes :)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Re: Game 5 Boston-Montreal 1-5

Viestin lähetti ipanmies
Maalista vastasi yllättäen Yanic Perreault jolla on ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa. Tarkka rannelaukaus upposi Raycroftin taakse ja Habs 1-0 johtoon.

Itse epäilinkin Perreaultin näyttävän taitonsa, kun pääsee pelaamaan. Oudolta tuntuikin parin pelin viltitys ja Langdonin pito pelaamassa. Perreault kumminkin pelasi parhaan kuukautensa juuri ennen pleijareita tehden maaliskuussa 6+5 tehot 14 ottelussa.

Tuota Perreaultin vetoa pidän yleensäkin varsin tarkkana, tälläkin kaudella 16 maalia 14 % teholla. Ei paha. Lisäksi kun muistetaan Perreaultilta maalinteosta tätä ennen kolme 20+ kautta niin ihmeen kova maalintekijä on vara jättää pois miehistöstä. Pleijareissakin Yanic on yleensä onnistunut kohtuullisesti, 47 ottelua ja 27 pistettä. Viimeksi kaudella 01-02 teki 11 ottelussa 3+5. Tosin tuolloin Perreault taisi olla joukkueen ykkössentteri ennenkuin Koivu palasi kehiin.

Ei tekisi pahaa Montrealille hakea tehoja useammasta ketjusta ja siinä varmaan Perreault pystyisi auttamaan.
 

tkreander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
No Perreaultin viltitys johtuu aika pitkälle asti miehen kyvyttömyydestä kaikilla muilla osa-alueilla, tärkeimpinä varmaankin puolustus, syöttäminen ja yleinen kiekosta taisteleminen.

Veikkaisin, että miehen ainoat syyt, miksi vielä on joukkueessa mukana:
-tarvitaan syvyyttä loukkaantumisten varalta(montrealilla ei oikein ole kokeneita nhl tason hyökkääviä hyökkääjiä varalla)
-yksi nhl:n parhaimpia aloittajia
-saattaa joskus harvoin herätä tekemään muutaman tärkeän repun
-kun gainey hankki Dowd:n, ei ollut vielä täyttä varmuutta Dowd:n hyvistä aloitustaidoista.

Nykyään Begin ja Dowd ovat vieneet paikan Perreaultilta kokoonpanosta yksinkertaisesti sen takia, että antavat joka ilta monta kertaa suuremman panoksen kuin Perreault.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Game 7 edessä ja Yanic Perreault jatkaa piste per peli tahdissa (neljä peliä, 2+2 ja +3). Tärkeä osa joukkuetta sanoisin.

Perreaultilta kyllä tietää mitä saa, mikäli peliaikaa tulee kakkosketjussa. Aloitusvoittoja ja tasaisen varmasti 20 maalia ja 50 pistettä per kausi ja pudotuspeleissä piste-per-peli tahti pysyy suunnilleen samana. Samat tehot oltaisiin varmasti saatu runkosarjassa tälläkin kaudella, mutta Mike Ribeiro vei pelipaikan. Perreaultin kohdalla tasaisen varmaa ovat myös ne ajoittaiset nollatehoputket, niiltäkään ei hänen kohdallaan voi välttyä. Mutta silloin kun homma sujuu niin se todellakin sujuu. Yksi joukkueen parhaita maalintekijöitä.

Komisarek mitä ilmeisemmin alkaa lunastaa odotuksia. Kova niitti Joe Thorntonille viime yön pelissä ja Habs heräsi taistelemaan.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 6 Montreal-Boston 5-2

Canadiens taisteli itsensä seitsemänteen peliin voittamalla Bruinsin äänekkään kotiyleisön edessä.

Päinvastoin kuin viime peleissä niin nyt Boston sai värkättyä ottelun avausmaalin. Maali tuli harmittavalla tavalla. Sergei Samsonovin rannelaukaus lipui juuri ja juuri maaliviivan yli ja vieraat pääsivät johtoon. Montreal kuitenkin sai hetken kuluttua väännettyä ottelun tasoihin. Yanic Perreault laukoi ja Darren Langdon sai mailansa väliin ja ohjasi kiekon ohi Raycroftin ja teki samalla uransa ensimmäisen play-off maalin. Viimeksi Langdon oli onnistunut maalinteossa vuonna 2001 joten jo oli aikakin osua. Ensimmäinen erä pelattiin loppuun 1-1 tilanteessa. Erä oli ehkäpä pienoista vieraitten hallintaa, mutta siitä huolimatta peli oli 20 minuutin jälkeen tasan. Samsonovilla oli paikka viedä vieraat johtoon, mutta Theodore veti pitemmän korren. Laukaukset 11-6 Bruinsille.

Toinen erä olikin sitten enemmän kotijoukkueen heiniä. Montreal siirtyi kuudennella minuutilla 2-1 johtoon kun Markov pelasi kiekon Koivulle joka sivalsi kiekon verkkoon ja huudatti kotiyleisöä. Tämän jälkeen pelattiin hieman rauhallisemmin kunnes ajassa 14.23 Montreal meni jo 3-1 johtoon. Ryder syötti Perreault´lle joka laukoi täysillä kiekon yläkulmaan. Tämä maali jäi myöskin erän viimeiseksi. Laukaukset menivät kotijoukkueelle 10-7.

Kolmannessa erässä Habsin ei enää tarvinnut lähteä hakemaan lisämaaleja vaan se yritti vain turvata johtoaan. Miltei heti erän alkuun kuitenkin pääsi Bruins kaventamaan kun Samsonov nousi maalille ja sai laitettua kiekon ohi Theodoren ja Bruins tuli vielä peliin mukaan. Tämän jälkeen ei Boston kuitenkaan saanut järjestettyä mitään kunnon kiriä vaan Montreal pelasi tarkasti ja kunnon maalipaikat olivat kortilla. Boston otti viimeisellä minuutilla maalivahdin pois ja Kovalev pääsi laittamaan lukemiksi 4-2. Bruins kuitenkin yritti vielä tämän jälkeen kavennusta, mutta ei sitä saanut ja Bulis teki vielä tyhjiin 5-2 ja ottelu oli paketissa. Kolmannessa laukaukset 7-6 Montrealille.

Yanic Perreault oli ehdottomasti ottelun hahmo. Tehot 1+2. Myöskin Koivu ja Kovalev ovat molemmat olleet pudotuspeleissä hyvässä vireessä. Sen sijaan nuoret Ribeiro ja Ryder eivät ole pystyneet pelaamaan vielä parhaalla mahdollisella tasollaan vaan ratkaisijoina on usemmiten toiminut joukkueen kokenut kaarti.

Montreal pääsee mielestäni nyt paremmista asetelmista seitsemänteen peliin. Se on pystynyt horjuttamaan Bostonin itseluottamusta ja ennen kaikkea nuoren Raycroftin itseluottamusta. Luottaakohan Bostonin valmennusjohto vielä nuorukaiseen vai heittävätkö he kokeneen ja tovin pelaamatta olleen Potvinin maalinsuulle kovaan paikkaan. Luulen että Raycroft jatkaa maalinsuulla, mutta se ei välttämättä ole Bostonin kannalta hyvä juttu. Montreal on pystynyt myös vastaamaan kovaan peliin hyvin tässä sarjassa ja etenkin tässä viimeisimmässä pelissä laidat ryskyivät mukavasti ja sen sai myöskin kokea Joe Thornton jonka Komisarek ajoi laitaan. Bostonilla on nyt mielestäni kaikki paineet tässä sarjassa. Kotietu voi hyvinkin tuoda vain lisää paineita Bostonin leiriin. Montreal on parantanut peliään peli peliltä ja mikäli samalla kaavalla jatketaan niin maanataina mennään jatkoon. Setisemäs peli on kuitenkin aina erilainen ja on erittäin vaikeaa mennä sanomaan millainen siitä tulee. Toivotaan parasta.
 

tkreander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ottelu 7
Montreal 2 - Boston 0

Canadiens teki historiaa viime yönä. Mitä muuta ottelusta voi enää sanoa?

Maininnan arvoista:

Koko ykkösketju - Teki voittoon tarvittavat maalit, ja myöskin montrealin paras kenttä ottelussa.
Jim Dowd - Mahtava löytö Gaineyltä. Joukkueen parhaimpia puolustavia hyökkääjiä, viime yönä loisti muutamaan otteeseen myös vastustajan päädyssä.
Theodore - Vihdoinkin sitä mitä Joselta on odotettu koko ottelusarjan ajan. Pelasi sillä tasolla, millä yksi pelaaja pystyy viedä voiton.

Lisämaininta:

Perreault - viimeisten parin ottelun aikana herra on näyttänyt taas, mistä hänelle palkkaa maksetaan. Muutama hyvä paikka hyökkäyspäädyssä, ja tärkeitä uhrautumisia puolustuksessa.



Hyvää kesää Bruinsille!
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Koivu siirtyi pistepörssin johtoon 2+8 tehoilla, mikä on aika loistava suoritus kun normaalisti viime kausina suomalaisia siellä kärjessä ei ole keikkunut.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Game 7 Boston-Montreal 0-2

Canadiens otti kolmannen voiton peräkkäin Bostonista ja eteni kovan taistelun jälkeen toiselle kierrokselle.

Kun oli kysymys ottelusta numero 7 niin oli etukäteen arvattavissa että alku pelataan mahdollisimman tarkasti ja kaikki virheet pyritään eliminoimaan. Boston aloitti kotikaukalossaan ryminällä ja se ajoi taklaukset loppuun asti ja koitti sillä horjuttaa Montrealin peliä. Bruinsilla oli ensimmäisessä erässä paikkoja tehdä avausmaali. Mike Knublella ja Sergei Samsonovilla ehkä parhaat paikat, mutta Habsin maalilla Theodore venyi hyviin torjuntoihin ja piti ottelun maalittomana. Ensimmäinen erä oli fyysistä play-off vääntöä. Boston voitti laukaukset erässä 11-7, mutta siitä huolimatta tauolle lukemista 0-0.

Toisessa erässä sitten osat vaihtuivat ja Montreal pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan ottelun edetessä. Canadiensilla oli useita maalintekopaikkoja toisessa erässä, mutta vielä tässä vaiheessa Raycroft piti kotijoukkuetta pystyssä. Jäähyjä vältettiin ja erässä nähtiin ainoastaan yksi kakkonen jonka sai Martin Lapointe. Ylivoimapelin aikana ei kuitenkaan vieraat saaneet tulosta aikaiseksi. Toisessa erässä Montreal voitti laukaukset 15-9, mutta maalivahteja ei pystytty ohittamaan tässäkään erässä ja kolmanteen lähdettiin maalittomista lukemista.

Kolmas erä oli vahvaa kotijoukkueen painostusta. Montrealin maalivahti Jose Theodore joutui venymään aivan parhaimpaansa ja hän piti ehdottomasti Habsin mukana pelissä. Theo otti pari hyvää koppia ja hoiti maalinedushässäkät kunnialla. Erän puolivälissä nähtiin ottelun avausmaali. Siitä vastasi Montreal ja sen ykkösnyrkki. Alex Kovalev pelasi kiekon maalin takaa maalin eteen ja kiekko kimposi Raycroftin suojusten kautta suoraan Richard Zednikille joka pääsi laittamaan kiekon vastustamattomasti ohi Bruins-vahti Raycroftin. Maalin jälkeen Boston yritti vielä kaikin keinoin tasoitusta, mutta se ei löytänyt keinoja Theodoren ohittamiseen. Zednik pääsi tekemään vielä illan toisen maalinsa tyhjään häkkiin ja sinetöi Habsille historiallisen voiton. Kolmannessa laukaukset Bostonille 12-4.

Canadiens taisteli itsensä jatkoo vaikeuksien kautta ja tämä oli ensimmäinen kerta joukkueen pitkässä historiassa kun se nousi 3-1 tappioasemasta voitoon asti. Tämä kertoo jotain tämän vuotisen joukkueen pelaamisesta ja ennenkaikkea joukkuehengestä ja sitoutumisesta. Kukaan ei luovuttanut vaikka tilanne näyttikin jo lähes toivottomalta. Joukkueen parhaat pelaajat Kovalev, Koivu ja Zednik nousivat esiin silloin kun heidän taitojaan eniten kaivattiin ja ratkaisivat voiton Montrealille. Ei sovi missään nimessä myöskään unohtaa Theodoren panosta joka oli etenkin tässä seitsemännessä pelissä aivan uskomaton. Moni oli valmis ennen tämän ottelusarjan alkua pistämään rahansa Bruinsin puolesta likoon, mutta niin vain kävi taas että etukäteisarvailut eivät osuneet kohdilleen. Montreal on tällä kaudella kova joukkue. Ehkä sarjan lopullinen ratkaisu syntyi maalivahtiosastolla. Raycroft ei ollut vielä sillä tasolla mikä vaaditaan että oma joukkue voisi mennä jatkoon. Toinen vaikuttava asia oli Thorntonin pelaaminen puolikuntoisena. Bruinsista ei löytynyt vastuunkantajaa Joen tilalle ja tulos oli tämä.

Habsin kausi siis jatkuu play-offien toisella kierroksella jossa vastaan tulee huippukauden tähän asti pelannut Tampa Bay Lightning. Moni ei varmasti anna Montrealille tässäkään sarjassa mitään mahdollisuuksia, mutta onneksi pelejä ei ratkota ihmisten ennakkokaavailujen mukaan vaan kentällä.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Tampa Bay-Montreal ottelusarja

Montrealin ottelut jatkuvat seuraavaksi Tampa Bay Lightningia vastaan kun Habs eteni monien yllätykseksi jatkoon Boston-sarjasta.

Tampalla ei ollut ensimmäisellä kierroksella suurempia vaikeuksia ja se voittikin Islandersin selkeästi luvuin 4-1. Lightning on pelaamassa huippukautta ja siinä sivussa muutamat sen pelaajat ovat nousemassa aivan NHL:n kirkkaimpien tähtien joukkoon. Nyt edessä on kuitenkin sarja Montrealia vastaan ja veikkaan että tästä sarjasta ei tule Tampalle yhtä helppoa kuin Islanders-sarjasta tuli.

Aion taas hieman vertailla joukueitten pelaajamateriaaleja pelipaikoittain. Aloitetaan maalivahtipelistä.

Maalivahdit:

Selvääkin selvempää on että maalivahtipelaaminen tulee näyttelemään suurta osaa myöskin tässä sarjassa niinkuin aina pudotuspeleissä. Tampa Bayn Nikolai Khabibulin oli Islandersia vastaan vakuuttava ja torjui kiekot 97,2 % varmuudella. Kiekkoja taakseen Khabibulin päästi ainoastaan 4 koko ottelusarjassa ja se on hyvä saavutus. Khabibulin on kuitenkin suhteellisen kokematon kun puhutaan NHL:n pudotuspeleistä. Ensimmäisellä kierroksella se ei ainakaan näkynyt otteissa. Kakkosmaalivahtina Lightningilla on John Grahame joka paikkasi Nikolaita hyvin ainankin runkosarjassa. Grahame ei kuitenkaan tule pudotuspeleissä peliaikaa saamaan ellei Khabibulin loukkaannu tai floppaa.

Canadiensin maalivahtiosasto eli Jose Theodore oli vakuuttava Bostonia vastaan käydyssä ottelusarjassa. Theodore torjui kiekkoja 93,8 % tarkkuudella. Etenkin pelissä nro. 7 hän oli ilmiömäinen ja torjui nollapelin. Theodore nappasi myös kaksi syöttöpistettä peleistä Bostonia vastaan joten voi sanoa että sarja meni Theon osalta kohtuullisen hyvin. Theodorella on kokemusta jonkin verran play-offeista menneiltä vuosilta. Kakkosmaalivahti Garon ei tule peliaikaa saamaan ellei ihmeitä tapahdu.

Maalivahtiosastolla käydään jälleen mielenkiintoinen kamppailu tässäkin ottelusarjassa. Molemmilla joukkueilla on hyvät maalivahtikaksikot ja on vaikea mennä sanomaan kumpi olisi niskan päällä tällä osastolla. Pelit tulevat sen näyttään sitten aikanaan. Khabibulinilla ja Theodorella on hyvät mahdollisuudet menestyä. Katsotaan kumman kantti kestää tässä sarjassa. Theodore ja Khabibulin ovat tyyleiltään erilaisia maalivahteja. Khabibulin on enemmän seisova kun taas Theodore pelaa butterfly-tyylillä.

Puolustus:

Puolustuspelaaminen on aina tärkeässä asemassa play-offeissa kun pelataan tarkkaa kiekkoa.

Tampan pakit eivät ehkä vielä Islanders-sarjassa joutuneet kovaan testiin, mutta uskoisin että Habs pystyy laittamaan jo paremmin painetta tälle osastolle. Tampalta löytyy pakistosta kiekollista osaamista ála Kubina, Boyle ja kokoa ja kovuutta edustaa Lukowich, Sarich ja Cullimore. Vielä kun ryhmästä löytyy yleispakki Darryl Sydor niin puolustus vaikuttaa ihan hyvältä koostumukselta. Kuitenkin ehkä sellainen selvä ykköspakki puuttuu. Boyle ja Kubina ovat hyviä, mutta sellainen liideri ehkäpä pakistosta puuttuu.

Montrealin puolustus hoiti hommansa hyvin Bostonia vastaan ellei paria ensimmäistä kamppailua lasketa mukaan. Pystyttiin hyvin vastaamaan kovuuteen ja kiekollinenkin peli sujui joten kuten. Vielä on kuitenkin pakeillakin parannettavaa. Sourayn pyssyä ei vielä Boston-sarjassa nähty, mutta toivottavasti hän säästi sitä jatkoa ajatellen. Komisarek ja Quintal pelasivat hyvin, kuten myös Rivet ja Markov. Breezyllä on vielä parannettavaa sillä mies jäi pakkaselle kolme pykälää.

Puolustusmateriaaleja vertaillessa kuppi kääntyy mielestäni hieman Canadiensin suuntaan. Habsilta löytyy selkeämmin roolitettuja pelaajia pakistoon ja kiekollista taitoa on enemmän kuin Tampalla. Kovuudessa ollaan aika tasoissa, mutta liike on parempaa Montrealin pakeilla.

Hyökkäys:

Molempien joukkueitten ykköskentät pelasivat hyvin ensimmäisellä kierroksella, mutta löytyykö heidän takaa ratkaisijoita tässä vaiheessa ja kummalta joukkueelta?

Tampan ykköstykki Islesiä vastaan oli Fredrik Modin joka keräsi tehot 3+5=8. Takana tulivat Richards ja runkosarjan pistepörssin voittanut Martin St.Louis kummallakin 5 pistettä. Nämä herrat sitten hyvin pitkälti vastasivat Tampan maaleista ensimmäisellä kierroksella. Ainoastaan Fedotenko, Roy ja Taylor onnistuivat ykkösen ulkopuolelta. Vanhaherra Andreychuk ei saanut maaleja aikaan Islandersia vastaan. Andreychuk on edelleen vaarallinen pelaaja etenkin ylivoimapelissä maalin edustalla ja varmaa on että hän tulee sen maalin play-offeissa ennenpitkää tekemään. Stillman ja Lecavalier jäivät myös yllättäen ilman pinnoja. Molemmilta voidaan hyvällä syyllä odottaa enemmän tässä sarjassa.

Kuten Tampallakin niin Habsillakin tehoista vastasivat pääasiassa ykköskentän miehet. Saku Koivu johtaa koko liigan pistepörssiä tehoilla 2+8=10. Zednik-Koivu-Kovalev ketju oli vireessä etenkin Boston-sarjan loppuvaiheessa. Yhteispeli toimii ja tulosta syntyy. Kovalevia kritisoitiin kovasti ennen play-offin alkua, mutta mies on osoittautunut pelimieheksi ja tehnyt tehoja juuri silloin kun niitä eniten kaivataan. Myöskin Zednik on heräämässä pikkuhiljaa play-off vireeseen. Ykköskentän takana Yanic Perreault on pelannut myös hyvin. Tilillä tässä vaiheessa tehot 2+2=4. Ribeirolta ja Ryderilta voidaan vielä odottaa enemmän, mutta pitää muistaa että molemmat ovat vielä kokemattomia pelaajia pudotuspeleissä. Montrealin hyökkääjistä ainoastaan Joe Juneau ei ole avannut pistetiliään joten tehoja on tullut mukavasti kaikille, vaikka ykköskenttä onkin ollut selvästi paras. Juneaun peliaikaa on vähentänyt oleellisesti Jim Dowdin tulo joukkueeseen. Dowd on ollut hyvä hankinta ja on pelannut hyvin puolustavassa roolissa.

Hyökkäysmateriaali on molemmilla joukkueilla hyvä. Montrealin hyökkäys onnistui ensimmäisellä kierroksella kokonaisuutena paremmin kun taas Tampalla yksi kenttä vastasi tehoista. Pitää kuitenkin muistaa että Montreal pelasi myös enemmän pelejä. Hyökkäyksestä pitää kuitenkin nousta ratkaisijoita ykköskenttien ulkopuolelta. Tuleeko tästä kahden kuuman ketjun kamppailu vai nouseeko joku jarrukentän jannu ratkaisijaksi?


Ottelusarjasta tulee varmasti katsojan kannalta viihdyttävä. Molemmilla joukkueilla on riveissään hyviä luistelijoita ja taitoakin löytyy sopivasti molemmista leireistä. Tampan pelityyli on melko aktiivinen hyökkäyspäässä ja peruuttelua ei juuri nähdä. Montreal taas pyrkii pelaamaan tarkasti oman pään ja iskemään omista paikoistaan maalit. Montreal ei kuitenkaan keskity pelkkään puolustamiseen ja sen näytti myös ottelusarja Bostonia vastaan. Siinä saatiin maaleja ihan mukavasti aikaiseksi. Tiukka sarja tiedossa ja vaikea mennä sanomaan kumpi voiton vie. Tampa tähän ennakkosuosikkina lähtee, mutta se ei välttämättä merkitse yhtään mitää. Runkosarjassa voitot menivät tasan 2-2. Toivotaan että nähdään tiukka ja tapahtumarikas sarja.
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Onhan Montrealilla nyt periaatteessa mahdollisuus aika pitkälle kun kaikki kovimmat joukkueet (Phi,Tor,NJ ja Ott) pelaavat toisensa pois mutta silloin tulee noutaja kun Philadelphia tai Toronto tulee vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös