Mainos

Calgary Flames 2015–2016

  • 103 693
  • 342

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Uutta ketjua vaan putkeen, kun vanha päättyi (vasta) viime yönä.

Sopimustilanne:
Ortio 15/16, $600,000
Hiller 15/16, $4,500,000

Brodie 19/20, $4,650,000
Engelland 16/17, $2,900,000
Giordano 15/16, $4,020,000
Russell 15/16, $2,600,000
Smid 16/17, $3,500,000
Wideman 16/17, $5,250,000
Wotherspoon 15/16, $925,000

Bennett 16/17, $925,000
Bollig 16/17, $1,250,000
Colborne 15/16, $1,275,000
Gaudreau 15/16, $925,000
Granlund 15/16, $925,000
Hudler 15/16, $4,000,000
Jones 15/16, $4,000,000
Monahan 15/16, $925,000
Poirier 16/17, $894,167
Raymond 16/17, $3,150,000
Stajan 17/18, $3,125,000

Tuli nyt jostain syystä heitettyä myös caphitit perään, vaikkei niitä tarvitse juurikaan tuijottaa, kun tilaa riittää vaikka muille jakaa. Siinä on kuitenkin ensi kauden sopparin alaisista äijistä listaa, mutta vaikka tuossa onkin jo määrällisesti pelaajia miltei täyteen kokoonpanoon asti, tilanne on kuitenkin aivan helvetin monimutkainen.

Monimutkaisimmasta asiasta liikkeelle: Maalivahdit. Kaksi sopparin alaista ensi kauden veskaria, joista molemmat yksisuuntaisilla. Selkeä tilanne!? No ei ole. Karri Rämö sanoo moi. Se lienee selvää, että Ortio saa sen toisen paikan, koska hänelle on tällainen polku päätetty rakentaa jo pidemmän kaavan mukaan, eikä siitä lähdetä varmastikaan luopumaan. Mutta onko mahdollista, että Hiller pyritään jopa kauppaamaan Rämön tieltä, joka pelasi varsinkin tiukimmassa mahdollisessa paikassa aivan jäätävän hyvin? Se saattaa olla epätodennäköistä, mutta pakko se on myöntää, että jo kesken kauden olin enemmän Rämön kuin Hillerin kannalla. Playoffit vain vahvistivat tätä fiilistäni, vaikkei Hiller missään nimessä huono ollutkaan. Samaa asiaa ollaan nyt hiljakkoin puitu myös Kanadan päässä, ja ainakin "P-Amerikan omassa Jatkoajassa" Rämöä liputetaan myöskin. Varsinkin nyt, kun Hilleristä voisi varmasti irrota jonkin sortin vastine, koska kyseessä on hyvä maalivahti niin ikään.

Sitten seuraavat mieltä sekoittavat asiat, eli hyökkääjätilanne. Bouma, Backlund ja Ferland ovat vielä ilman ensi kauden sopimusta, ja aivan sataprosenttisen varmasti tulevat sellaiset saamaan. Tämän jälkeen hyökkääjiä onkin jo 14 kpl, joista jokainen ihan viimeiseen saakka taistelemassa vakiokokoonpanon pelaajan tontista. Ja tähän heitetään vielä perään kolmikko Jooris-Shore-Wolf, joista jokaisella on myös mahdollisuudet jatkopahviin (näistä ainakin Jooris ja Wolf pelasivat hyvät kaudet). Itse ainakin tosi mielelläni kiinnittäisin tuostakin kolmikosta ihan jokaisen, mutta sitten menee vielä vaikeammaksi hyökkääjistön muodostaminen, koska ei sinne olisi välttämättä pahitteeksi hommata joku yksi TOP6-hyökkääjä lisää. Täten näen pelaajakaupat aika väistämättöminä.

Pakistossa TOP4 on aika selkeä, kuten myös Engelland kolmosparin toisena pakkina. Smidin kunto on täysi arvoitus, eikä Wotherspoonin kehitysaskeleistakaan vielä voi tarkkaan tietää. Kenney Morrison on sitten ehkä mielenkiintoisin pakki, joka voi napata sen pelaavan kuusikon roolin heti. Pakiston tilanne on siis ensi kauteen lähdettäessä selkein, joskin siellä mm. Giordanon sopimus päättyy ensi kauteen, jonka myötä siinä on sitten omanlaisensa lusikka sopassa.

Gaudreau - Monahan - Hudler
Bennett - Backlund - Colborne
Bouma - Granlund - Jones
Ferland - Stajan - Jooris
+ Wolf, Bollig, Shore, Poirier, Klimchuk...

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Wotherspoon/Smid/Morrison - Engelland

Rämö
Ortio


Granlund on jäämässä auttamatta tietynlaiseen väliinputoajan rooliin. Nelosketjussa miestä ei ole järkevää peluuttaa, ja TOP9:iin mahtuminen on tällä hetkellä melko hankalaa. Toivon hartaasti, että MaG pystyisi kesällä ottamaan kehitysharppauksia siten, että pelaa sieltä väkisin itselleen pelaavan roolin vaikkapa kolmannen kärkiketjun sentterinä Monahanin ja Backlundin takana. Raymondin sopimus oli auttamatta virhe, eikä miehellä ole ensi kaudelle käyttöä, mutta on siis sidottu tähän remmiin vuoteen 2017 asti. En kuitenkaan tunge miestä miessään nimessä vakiokokoonpanoon, koska tiedän, että ilman ryhtiliikettä mies ei siellä tule olemaan myöskään Hartleyn sommitelmissa.

Treidit siis haisevat varsin kauas, koska tuolla on ihan kohtuullista kauppatavaraakin tarjolla, johtuen suurista määristä kohtuu hyviä pelaajia. Jos jotain pitäisi toivoa, niin TOP6:een sellainen "Lucic" tai "Oshie" tuomaan kovuutta, treidaamalla joku muutaman tuotteen paketti (kauppatavarana miltei kuka vaan + varausvuorot). Se on kuitenkin fakta, että rebuild ei ole vielä valmis vaikkakin mennyt kausi oli loistava. Tuota materiaalia kun katsoo, niin juurikin yhtä-kahta TOP6-hyökkääjää se kaipaa tuon nuoren kolmikon Gaudreau-Monahan-Bennett ympärille ennen kuin voidaan oikeasti alkaa puhumaan joukkueesta, jolle playoffit ovat vähimmäistavoite (ja tämän ohella toki myös paria vuotta aikaa, jotta nuoret ehtivät hioutua kirkkaammiksi timanteiksi). Puolustuksen rakennukseen toki vielä kovempaa keskittymistä, koska nuoria huippupakkeja ei Brodien takana kauheasti näy.

Tästä päästäänkin tulevan kesän draftiin, jossa joitain hyviä pakkiprospekteja olisi tosi kiva saada. 15th on ensimmäinen overall, ja sillä näillä näkymin voisi tarrata johonkin kolmikosta Roy-Chabot-Zboril (toki pitää BPA:lla mennä, jos sieltä joku Barzal/Rantanen ym. tippuisi eteen). Tokalla kiekalla on sitten vielä kolme vuoroa lisää, joten luulisi nyt edes jotain tarttuvan haaviin. En nyt kuitenkaan ehdi syventyä tähän enempää, mutta paneudutaan tarkemmin draftin lähestyessä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Olihan se Ducks liian kova vastus lopulta, mutta pakko antaa Flamesille tunnustusta hienosta kaudesta. Pudotuspelipaikka ja playoff-sarjan voitto on todella kovia suorituksia noinkin nuorelta ja kokemattomalta joukkueelta. Pitkästä aikaa kausi ei ollut ohi jo sen alkumetreillä vaan pelattiin merkityksellisiä pelejä loppuun saakka ja se huipentui playoff-paikkaan. Fanin näkökulmasta on aina mukavempaa seurata joukkuetta, joka on kilpailukykyinen kuin joukkuetta joka rämpii pohjamudissa. Vaikka palkinto olisi voinut olla suuri jos oltaisiin sukellettu syvälle kauden aikana, mutta kyllä mielummin otan pudotuspelikiekkoilun kuin top-5 varauksen.

Ehdottomasti samaa mieltä, että Rämölle jatkoa. Jos ei olisi loukkaantunut kesken kauden niin Rämö olisi ollut Flamesin ykkösmaalivahti. Rämö on vain mielestäni tasaisempi kuin Hiller ja huonoja iltoja sattuu vähemmän kuin sveitsiläiselle. Jos Rämö ei Flamesissa jatka niin uskon, että hän saa varmasti uuden NHL-sopimuksen jostain muusta organisaatiosta (toivottavasti ei Oilersista). Toki Hiller-Ortio kaksikolla kauteen lähteminen ei olisi katastrofi, mutta suomalaiskaksikko tuntuisi vain luotettavammalta.

Puolustuksesta Giordano tarvitsisi sopimuksen suht nopeasti, että myös spekuloinnit hänen mahdollisesta lähdöstään loppuisivat ja joukkueella olisi sitten työrauha. Giordanon jatkaminen olisi vain elintärkeätä Flamesin lähivuosien menestyksen kannalta. Mies on vain Flamesin uuden nousun ilmentymä ja hänen lähtönsä jättäisi ison aukon pakistoon jota mahdollisesti kukaan ei täyttäisi. Myös puolustuksen syvyyttä pitäisi kehittää, sillä pleijareissa nähtiin, että Giordanon loukkaannuttua ei neljällä NHL-tason pakilla pitkälle menty.

Hyökkäyksestä ykkös-, kolmos- ja nelosketju on ihan kunnossa, mutta mielestäni Flamesilta puuttuu hyvä kakkosketju, jolta ykkösketju saisi säännöllistä tukea maalintekoon. Etenkään playoffeissa ykkösketju ei saanut riittävästi apuja muilta. Jäivät liian yksin etenkin Ducksia vastaan. Backlundilla ja Colbornella olisi etenkin varaa parantaa ja Bennettin mahdollinen läpimurto ensi kaudella voi ratkaista tämän ongelman, joten lisähankintoja ei välttämättä tarvita.

Playoff-paikkaa en ensi kaudesta odota, sillä niin paljon muuttuvia tekijöitä vain on. Pacific oli nyt heikko, mutta tulevana kautena voi olla toisin. LA ja San Jose haluavat varmasti päästä takaisin pudotuspeleihin ja Edmonton on mitä vaikeimmin ennustettavista joukkueista ensi kaudeksi ja Vancouverin tila pysyy vakaana. Saa nähdä pystyvätkö Gaudreau, Monahan & kumppanit toistamaan viime kauden menestyksen vai otetaanko askel taaksepäin Coloradon tyyliin?

----------------

Viitsisitkö muuten Uniquewn kirjoitella jonkinlaiset pelaaja-arviot viime kaudesta. Olisi vain mielenkiintoista lukea.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Viitsisitkö muuten Uniquewn kirjoitella jonkinlaiset pelaaja-arviot viime kaudesta. Olisi vain mielenkiintoista lukea.

Onnistuu kyllä, ja oli suunnitteillakin toteuttaa, kun tuli oikeastaan joka peli katsottua vähintään jälkilähetyksenä. Josko vaikka torstaina veivailisi, ellei jo ennen ehdi.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
HIeno kauden avausviesti, kiitokset siitä ja kauden aikaisista kirjoituksista, niitä oli ilo lukea.
Vielä on kuitenkin paljon matkaa jotta Staley cupista voidaan oikeasti taistella.

Alla osan runkopelaajien ikä lokakuun ensimmäinen päivä.
- Ferland, 23
- Gaudreau, 22
- Granlund, 22
- Monahan, 20
- Poirier, 20
- Bennett, 19 Näille pelaajille kun annetaan aikaa, niin kyllä sieltä sitä menestystäkin tulee. Granlundille itse toivoisin siirtoa laitahyökkääjäksi, se sopii paremmin hänen aloitustaitojensa puolesta ja siellä oli sitä tilaakin mahtua pelaamaan.

Maalivahti tilanne on tosiaankin aika mielenkiintoinen. Jotenkin itsekin menisin ensi vuonna suomalaisella kaksikolla, mutta saadaanko Hiller kaupattua johonkin? Rämön näen vain siltikin välivaiheen maalivahtina, ja GIllies ja Ortio sitten kamppailevaet siitä Franchise maalivahdin tittelistä. Gilliesillä on sopimus ensivuodeksi ja hän menee Stocktoniin pelaamaan, hänelle hommataan kaveriksi joku kokenut AHL veteraani pelaaman 10 peliä. Olen siinä käsityksessä että nämä Californian AHL joukkueet pelaavat vähemmän pelejä kuin muut joukkueet, jossain vaiheessa oli puhetta vain vähän yli 60 peliä. Siksi sinne ei ole mitään järkeä laittaa Ortiota, joka on sen sarjan nähnyt ja hänen pitää ottaa se seuraava askel. Ortio voidaan myös menettaa Waivereissa, Nucks sai Markströmin vietyä läpi, mutta en kyllä toivo että sitä riskiä otetaan.

Itse uskon että näitä hyökkääjiä yritetään kaupata ja niillä koitetaan vaihtaa määrää laatuun, joko puolustukseen tai sitten hyökkäykseen. Capissahan on tilaa ensi kaudella, mutta kaudella 16-17 tulee sitten tiukempaa. Siellä on jatkosopimukset: Giordanon, Hudlerin, Gadreaun, Monahanin ja Russelin kanssa, lisäksi viimeiset vuodet sopimuksista Raymondin, Engellandin, Bolligin ja Widemanin kanssa, joista tulee se 12 miljoonaa. Raymondin kaupaamista kyllä toivon, jos joku vaan huolii. Organisaatio on täynnä nuorempia, parempia ja halvempia pelaajia.

Calgaryllä on tosiaan kuusi varausta kolmella ekalla kiekalla, joten sieltäkin on tulossa putkeen lisää pelaajia. Itse kyllä uskon että joku myöhempien kierrosten varauksista vielä menee jossain kaupassa eteenpäin.

Omat toiveet kesälle: Top-4 pakki ja Top-6 oikea laituri.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tosiaan hieno kausi Flamesilta. Jossittelu on aina turhaa, mutta ilman Colbornen typeriä jäähyjä Flames olisi voinut hyvin voittaa ottelut 4-5.

Pitäisin mielelläni Rämön ensi kaudella, mutta se vaatisi Hillerin myyntiä, johon en vaan jotenkin usko. Hyökkäyksessä on ihan liikaa 3-4 ketjun miehiä, joista voisi vaihtaa 2-3 pelaajaa. Pakisto tarvisi eniten parannusta, kuten pudotuspelit osoittivat. Top-4 on erinomainen, mutta muuten vaihtaisin muut, jos vaan mahdollista.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Josko nyt niitä viime kauden pelaaja-arvioita sitten:

Maalivahdit:

#1 Jonas Hiller: Sveitsiläinen hankittiin kesällä Flamesin lähtökohtaiseksi ykkösmaalivahdiksi, varsin korkealla palkalla. Hiller oli osa Flamesin pääosin hyvin toimivaa veskaritandemia, ja hänellä oli aavistuksen verran suurempi rooli tässä, johtuen Rämön loukkaantumisesta. Hiller oli parhaimmillaan kerrassaan mahtava, mutta toisaalta huonoimmillaan kaikki kiekot pomppi, eikä näissä peleissä Hiller päässyt ollenkaan peliin sisälle. Playoffeissa Hiller hoiti Canucks-sarjassa leiviskänsä erittäin hienosti, mutta Ducks-sarjassa sitten torjuntavastuu lipesi hänen käsistään Rämön ollessa hyvässä iskussa. Kaiken kaikkiaan hyvä kausi Hilleriltä kuitenkin.

#31 Karri Rämö: Rämölle mennyt kausi oli eittämättä teemalla "do or die". Tämä siis NHL-uran jatkoa ajatellen. Alkukaudesta pelasi varsin tasavertaisesti Hillerin kanssa, kunnes sitten otti ja loukkaantui päälle kuukaudeksi. Tuon myötä Hillerille se aloittajan ruutu lyötiin vankasti playoffeihin, mutta Rämö käytti sitten loppupään saumat hienosti hyödyksi, vaikkei se joukkueen voittotilastossa useata kertaa realisoitunut. Etenkin tuo kauden viimeinen peli Honda Centerissä, joka meni jatkoajalle asti, oli Rämöltä aivan mahtava peli, ja Karri teki siinä, minkä pystyi. Erittäin iloinen olen Rämön puolesta, ja vielä iloisempi olisin, mikäli miehelle saataisiin jatkosopimus, ja Hiller kaupattaisiin. Näen kuitenkin todennäköisempänä vaihtoehtona sen, että Hiller jatkaa ison caphitin sopimuksen Flamesissä loppuun, samalla kun Ortio-Gillies -akseli yrittää nousta takaa ohi, ja Rämö saa sitten UFA-markkinoilta jonkun NHL-pestin. Olen mielelläni tässä ennustuksessa väärässä, sillä Rämö oli ainakin omaan silmään Hilleriä tasaisempi suorittaja päättyneellä kaudella.

#37 Joni Ortio: Ortiolle aukesi saumaa pelata, kun Rämön loukkaantumisen myötä hänet nostettiin ylös. Ortio pelasikin upean stintin, aloittaen kyseisen rupeaman Canucksin kotiluolassa nollapelillä. Viiden ottelun putkesta Ortio voitti neljä ensimmäistä, ja lopulta sitten Ducksin vieraana loppui se liito. Sai vielä pela kauden viimeisen, ja käytännössä merkityksettömän WPG-pelin, joten kuusi peliä kertyi Ortsan vyölle. Ensi vuonna yksisuuntainen pahvi, ja todella mielenkiintoista nähdä, mihin Ortion potku riittää.

Puolustajat:

#3 David Schlemko: Schlemkolla oli aika erikoinen kausi kaiken kaikkiaan. Coyotesissa starttasi seitsemäs kausi, mutta varsin kankeasti, ja mies joutuikin pelaamaan välillä farmissa. Lopulta Stars otti miehen waivers-listalta, ja näin Dallasista tuli Schlemkon NHL-uran toinen osoite. Se ei kuitenkaan viittä peliä kauempaa kestänyt, ja Schlemko lähti uudelleen waiverseihin. Flames oli sitten kärppänä paikalla poimimassa Schlemkon uuteen yritykseen. Sisääntulo oli varsin jäätävä, kun hän painoi Bruinsin vieraana rankkarikisassa tällaisen ratkaisun. Tehoja ei noin itse peleissä sitten syntynyt, mutta Schlemko oli eittämättä ihan varmaa peliä esittävä kolmosparin pakki. Playoffeissakin oli varsin virheetön ukko, ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, saako Schlemko jatkosopimuksen, kun TOP4 on jo selkeä, ja Engelland on vielä kärkinelikon lisäksi sopimuksenalainen pelaaja. Tämän hetken mielipiteeni on, että jatkoa vaan, vaikkei se nyt harmittamaan laita, jos ei sopimusta saa. On kuitenkin ainakin itselleni mieluisampi valinta kolmospariin Engellandin rinnalle kuin Diaz.

#4 Kris Russell: Ei voi kun tyytyväisenä katsella parin vuoden taa, kun Russell poimittiin Bluesista 5th round pickiä vastaan. Muistan tuolloin, että olin erittäin tyytyväinen tähän siirtoon, mutten kuitenkaan osannut kuvitella, että se oli lopulta noin helvetin halpa hinta. TPS:ssä lockoutin aikaan Russell oli Tepsin paras puolustaja tästä NHL:stä tulleesta kolmikosta Russell-Martinez-Shattenkirk, ja noihin aikoihin tuli huomioitua etenkin se, millaisella asenteella Russell niitäkin matseja tahkosi. Nyt hänestä on kasvanut TOP4-tason kahden suunnan pakki Flamesille, ja hän on ehdottomasti varakapteenin natsansa ansainnut. Blokkaa ihan tajuttomia määriä laukauksia, ja vastaavasti pystyy myös hyvin avaamaan peliä paineen alla. Itse asiassa luulen, että kausi olisi ollut vieläkin parempi, jos olisi pelannut jonkun paremman pelaajan, kuin Widemanin parina. Wideman ei missään nimessä ollut huono, mutta pelin avaamisessa ja oman pään pelissä Russell joutui välillä ottamaan isoa roolia, kun kokenut Wideman teki välillä vähän erikoisempia ratkaisuja. Sopimus loppuu ensi kauteen, mutta tälle äijälle pitää kyllä lätkäistä pitkä jatko. Flamesin kakkoskapteeni Giordanon vanavedessä.

#5 Mark Giordano: Ja heti Russellin perään toisen upean ukon kimppuun. Giordanohan pelasi loukkaantumiseensa asti ihan Norris-tason kautta, ja olisi sen varmaankin myös voittanut, mutta perkele kun meni erään matsin lopussa lämäämään yhtä purkukiekkoa, jolla oli kohtalokkaat seuraukset... Giordano ei siis kriittisillä playoff-kamppailun loppuhetkillä pelannut, mutta sanoisin silti, että hän oli suurin yksittäinen syy sille, miksi Calgary Flames pelasi pudotuspelejä edelleen käynnissä olevalla kaudella. Hän on käsittämättömän kovan luokan johtaja, ja sanon suoraan, että tämän hetken tilanteessa en laittaisi ketään muuta jääkiekkoilijaa Flames-kapteeniksi Giordanon edelle. Treliving sanoi hiljakkoin tulevaa kautta silmällä pitäen, että ykkösprioriteettina on sorvata jatkosopimus Mark Giordanolle. Vuodenvaihteen aikoihinhan täällä oli kova hulabaloo ja keskustelu siitä, että Giordanosta pitää saada hyvä vastine, koska sopimus loppuu ensi kauteen, ja Giordano varmasti haluaa päästä jahtaamaan muualle Stanley Cupia. Giordanolla on ikää jo jonkin verran, ja siksi olisi ehkä fiksua lähteä hakemaan sitä kannua jostain muualta, mutta itse uskon vakaasti siihen, että Giordano tekee Flamesin kanssa vähintään parin-kolmen vuoden jatkosopimuksen. Mies on niin sitoutunut Flamesiin, että etenkin tämän kauden tarinan jälkeen en vain usko, että mies pyytää Flames-johdolta siirtoa ennen nykyisen sopimuksen loppua. Olkoot sitten lapsenuskoa tai sinisilmäistä optimismia, mutta tämä on oma näkökulmani. Tuonne Flamesin kotisivuille tulikin jotain haastista kapteenin tilanteesta, ja siinä Giordano puhui sellaiseen sävyyn, että olisi hienoa pelata jopa koko ura Calgaryssä. Niin, ja se on vielä lopuksi mainittava, että tämän herran pelipaidan tilaamiselta ei vaan voinut välttyä.

#6 Dennis Wideman: Veteraanipakilla oli Flamesin kauteen erityisen suuri merkitys ylivoimissa. Kuten Flamesin miltei koko alakerta, myös Wideman pystyi hyviin tehoihin, ollen koko pakiston tehokkain pistein 15+41. Wideman siis rikkoi yhden kauden piste- ja maaliennätyksensä, joka on kyllä tuossa iässä varsin timanttinen suoritus. Omassa päässä Wideman oli Flamesin pakiston heikoimpia, mutta Russell pakkiparinaan suurin osa tilanteista selvitettiin sielläkin ihan kohtuullisesti. Widemanin kiekollinen peli hyökkäyssinisellä on varsin hienoa katsottavaa, sillä hän osaa kyllä toimittaa loistavasti kiekkoa maalille ilman, että joku vastustajista pystyy sitä peittämään. Ottaen huomioon Flamesin nykytilanteen, olen valmis siihen, että Wideman kaupattaisiin johonkin muualle jo ensi kaudella. Tietyllä tapaa tuntuisi toki kivuliaalta nähdä Widemanin lähtevän, mutta toisaalta nykyjengissä todella usea pelaaja on sellainen, jota ei haluaisi muualle treidattavan. Widemanilla on jo ikää se 32v, ja uskoisin, että miehen market value on tällä hetkellä varsin hyvällä tasolla, eikä se tuosta voi kyllä hirveästi ainakaan nousta. Eiköhän Wideman kuitenkin löydy rosterista ainakin kauden alkaessa, eikä se meikäläistä yhtään haittaa. Lähivuosina pitää kuitenkin tehdä ratkaisuja, koska pakistoa pitää pystyä vahvistamaan, ja odotan jonkinlaista uutta kahden ekan pakkiparin puolustajaa lähivuosina Calgaryyn.

#7 TJ Brodie: Neloskierroksella vuonna 2008 varattu Brodie etenee urallaan tasaisen varmasti kovemmalle ja kovemmalle tasolle. Menneellä kaudella saatiin jälleen yksi harppaus eteenpäin, ja samalla kululla Brodiesta saadaan hyvätasoinen ykkösparin pakki parin vuoden sisällä. Etenkin avauspelaamisessa ja luistelemisessa on joukkueen eliittiä, ja kunto on myös kohdillaan. Ei voi muuta kuin kieli pitkällä jo odottaa ensi kauden alkua, kun saadaan taas Giordano-Brodie -pakkipari kehiin. Brodie pelasi loppukauden + playoffit Engellandin parina, ja alkuhämmennyksen jälkeen sekin toimi ihan hyvin. Mutta kun Giordano on rinnalla, on tuo pakkipari TOP5-ainesta koko liigan mittapuulla. Monta mukavaa vuotta edessä, kun saamme Brodiesta nauttia.

#15 Ladislav Smid: Tshekkipakki oli enemmän hajalla kuin ehjä, ja se näkyi miehen otteissa alkukaudesta. Pelasi siis vain 31 peliä, ja meikäläisen käsityksen mukaan ainakin osa noista peleistä oli enemmän tai vähemmän rikkinäisenä pelattuja, ennen kuin sitten hajosi lopullisesti. Flamesin yksisuuntaisen sopimuksen omaavista puolustajista kauden heikoin lenkki, eikä yhteispeli Engellandin kanssa ollut mistään kotoisin. Pelasi edellisellä kaudella mielestäni ihan hyvin, mutta nyt oli kyllä selkeä tasonlasku. Miehen kunnosta ei ole minkäänlaista varmuutta, edes ensi kauden alussa, joten sanoisin Smidiä sellaiseksi harvoin hyödylliseksi jokeriksi kautta 15/16 ajatellen. Lähtökohtaisesti on nokkimisjärjestyksessä varsin alhaalla, ja pidän Schlemkon/Diazin kiinnittämistä (tai Wotherspoonin/Morrisonin käyttämistä) parempana vaihtoehtona kuin Smidiin luottamista.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
#26 Tyler Wotherspoon: "Teelusikan" NHL-kauden avausta odoteltiin kuin kuuta nousevaa läpi kauden, mutta aina siellä oli Potter, joka nostettiin Wotherspoonia ennen. Lopulta sitten pääsi viimeisessä runkosarjapelissä kehiin, ja loukkaantumistilanteen myötä pelasi myös playoffeja 6 matsia (rajallisella vastuulla toki), syrjäyttäen juuri Potterin ennen kuin Diaz saatiin takaisin. Varsin mitäänsanomaton stintti, kun keskittyminen oli lähinnä oman maalin puhtaana pitämisessä. Ensi kaudella voi kolkutella NHL:n ovia jo vahvemmin kolmosparin muodossa, mutta hiukan pitää vielä kehittyä, että on vakiokasvoksi asti puhtia NHL:ssä.

#28 Corey Potter: Potter on kaikista viime kauden Flames-pakeista nimi, jolle näen kaikkein vähiten käyttöä. Kun pakkikuusikkoa ei viime kauden aikana saatu ylhäällä olleista pelaajista kasattua vammojen takia, oli Potter useimmiten se nimi, jonka Hartley halusi nostaa. Aika harvoin pääsi ylipäätään pelaamaan, ja playoffeissakin oli pelko perseessä aina, kun Potter oli kentällä. Sopimus loppui tähän kauteen, mikä on ihan hyvä asia, koska ainakaan NHL:ssä Potterilla ei tule olemaan tulevaisuutta. Farmissa pelasi toki erittäin hyvin, joten jos se sinne jonkun kaksisuuntaisen diilin saa, niin ei hänestä varmaan mitään haittaa kuitenkaan koidu. Joka tapauksessa asiat ovat lähtökohtaisesti huonosti, mikäli Corey Potter on millä tahansa NHL-joukkueella aloittavassa kokoonpanossa.

#29 Deryk Engelland: Entisen Penguins-pakin hankinta herätti ehkäpä kaikkein eniten keskustelua viime kesänä, kun Engellandille lyötiin miltei 3M$:n caphitin kolmen vuoden sopimus. Itsekin tuli tuota rahasummaa ihmeteltyä ja kritisoitua, vaikka toisaalta samalla myös ymmärsi, että Flamesillä on varaa tähän, koska rebuild on edelleen hieman kesken. Engelland oli alkukaudella suht heikko, kun pelasi kolmosparissa Smidin kanssa. Kauden edetessä Engelland kuitenkin paransi otteitaan, ja Giordanon loukattua hänelle lätkäistiin menolippu ykköspariin kapteenin paikkaajaksi. Engelland suoriutui tuosta hommasta yllättävän hyvin, ja vaikkei mies mikään kiekkovirtuoosi ole, niin pelaa kyllä sydämellään omalle joukkueelleen, ja laittaaa kroppaa likoon. Playoffeissa pelasi hyvän sarjan Canucksia vastaan, mutta kyllähän sen lopulta huomasi, että liika on liikaa, ja Ducks-sarjassa alkoi taas vähän enemmän tulla virheitä noin isossa vastuussa. Kokonaisuutena olen kuitenkin hänen kauteensa tyytyväinen, koska Smidin yhteispelin loppumisen jälkeen peli oli ihan mukiinmenevää, ja Engelland on täten ensi kaudeksi aika selkeä valinta kolmosparin minuuteille.

#33 Rafael Díaz: Espanjalaistaustainen Díaz punnersi Flamesin NHL-rosteriin menestyksekkään tryoutin kautta. Kauteen lähdettäessä Díazia pidettiin seiskapakkina, mutta lopulta hän oli valtaosan kaudesta yksi kuudesta pelaavasta pakista, pitkälti loukkaantumisten takia. Díaz oli kokonaisuudessaan aika HMV-ilmestys, osin positiivisessa ja osin negatiivisessa mielessä. Positiivista oli se, että vaikkei hän luonnollisesti tuolla vipuvarrella pärjää vastustajan vahvimpia hyökkääjiä vastaan kulmaväännöissä, oli Díazin mailapuolustus siedettävän hyvää, ja suuria mokia ei juurikaan nähty. Toisaalta sitten avauspelaamisen kanssa oli välillä ongelmaa, ja monesti meni pelaaminen roiskimiseksi. Lisäksi itse ainakin turhauduin jossain vaiheessa kauden keskivaiheilla siihen, kuinka helvetin usein Díazin laukaus viivalta jää ensimmäiseen mieheen. Tuota hajoiluani kesti useampikin kuukausi, ennen kuin Díaz sitten vihdoin osui. Kuten ylempänä jo mainitsin, niin Schlemkoa pidän todennäköisempänä jatkosopimuksen saajana kuin Díazia. Díazin voisi toisaalta kiinnittää ensi kaudeksi sellaiseen seiskapakin rooliin, johon häntä myös tälle kaudelle alun perin kaavailtiin. Mieluummin jättäisin kuitenkin jatkon tekemättä, ja tarttuisin ennemmin Schlemkoon.

Hyökkääjät:


#8 Joe Colborne: Colborne oli pelaaja, jonka kohdalla oma mielipiteeni muuttui ehkäpä kaikkein tiheimmin kauden aikana. Välillä olin tyytyväinen isokokoisen kanukkisentterilaiturin peliin, mutta välillä liika pehmeys ja pimennossa oleminen sai repimään hiuksia. Playoffien alussa pelasi todella hyvää peliä Backlundin ja Bennettin kanssa, mutta loppua kohti ehkä hyytyi pikkuisen. Hyvä vetämään rankkareita, ja läpiajoissakin tehokkuus on vähän kovempaa luokkaa kuin Byronilla. Kokonaisuudessaan sanoisin, että kausi oli Colbornelta tyydyttävä, mutta ensi kaudelle pitää ottaa yksi kehitysaskel lisää. Pääsi kuitenkin pelaamaan Flamesissä jopa TOP6-hyökkääjän roolia, minkä tasoinen pelaaja Colborne ei tietenkään ole. Flamesissä on muutenkin laiturien roster spotit aika piukassa viimeistään vuoden parin päästä, joten Colbornen pitää pystyä ensi kaudella parempaan, jotta saa sitten ensi kauteen päättyvän sopimuksen jälkeen uutta käteen. Uskon, että parantaa taas ensi kaudella ainakin pisteiden valossa, mutta nähtäväksi jää, riittääkö se siihen, että Colbornesta olisi pidemmäksi aikaa Flamesin TOP9-hyökkääjäksi.

#11 Mikael Backlund: Ruotsalaissentteri on yksi niistä pelaajista, jonka sopimus päättyi tähän kauteen, ja joka tulee rajoitettuna vapaana agenttina varmasti saamaan myös uuden sopimuksen. Backlund oli varsin luotettava kahden suunnan sentteri menneellä kaudella, mutta en ole ihan täysin tyytyväinen häneen, koska edelliseen kauteen verrattuna kehittyminen olisi mielestäni voinut olla myös parempaa. Jos Backlund saisi kehitettyä itsestään vielä paremman aloittajan, olisi hänessä selkeästi arvoa myös hamassa tulevaisuudessa Flamesin kolmossentterinä. Tällä hetkellä en jaksa ihan uskoa siihen, että Backlundista kehittyisi hyvään NHL-joukkueeseen laadukas kakkossentteri, mutta optimiksi kolmossenaksi on rutkasti aineksia, kun tietää, miten hyvä alivoimapelaaja ruotsalainen on jo nyt.

#13 Johnny Gaudreau: Gaudreau oli ehkäpä Flamesin suurin yksittäinen onnistuja ja difference maker sen suhteen, miksi kausi oli vastoin ennakkokaavailuja niinkin ruusuinen. Ennen kauden alkua Gaudreauta ei pidetty edes varmana vakiopelaajana NHL:ssä tällä kaudella, tai koskaan, johtuen miehen pienestä koosta. Gaudreau osoitti kuitenkin, että koko ei miehen peliä pahemmin rajoita, ja suurimpana syynä tälle on miehen huikea pelikäsitys. Kun Gaudreau saa kiekon, niin mailankäsittelyä ja luistelua voi kutsua todelliseksi tanssimiseksi, ja "Johnny Hockey" veikin useampaa kovatasoista NHL-pakkia yksilötaidollaan menneen kauden aikana. Huippuhetkiä ja highlighteja riittää YouTubessa vaikka muille jakaa, ja mikä parasta, tuo show on Gaudreaun suhteen vasta alkanut. Otti jo nyt paikkansa ykkösketjussa, ja muodosti upean kokonaisuuden Hudlerin ja Monahanin kanssa.

#16 Brian McGrattan: Pitäähän tämä "Big Ernin" tilannekin nyt lopullisesti sulkea tässä pelaaja-arviossa. McGrattan pelasi siis vielä alkukaudella sen 8 NHL-peliä, ennen kuin Hartley tajusi, että peliä edistäviä ukkoja on jo riittävästi sen suhteen, että McGrattan ei NHL:ssä ainakaan Flamesissa enää pelaa. AHL:ssäkin vain 16 peliä, joten kausi oli herralle aika rikkonainen. NHL-tulevaisuutta ei enää ole, mutta McGrattan pelasi itselleen rebuildin alun aikaan paikan Flames-fanien sydämistä puolustamalla omiaan. Hieno mies, mutta valitettavasti enforcerien aika alkaa olla ohi NHL:ssä, jos ei pahemmin muuta osaa kuin tapella.

#17 Lance Bouma: Viimeistään tällä kaudella Bouma teki sen lopullisen läpimurtonsa NHL:ään. Jätkä hakkasi 34 pinnaa, vaikka ennakkoon hän oli nelosketjun puolustava laituri ja hyvä alivoimapelaaja. Totutun hullu ja uhrautuva äijä myös viime kaudella, ja miehen asenteesta voi ottaa ihan kuka vaan mallia. Loppukausi meni vähän pipariksi, kun damagea tuli otettua noissa torjuntapuuhissa. Ekman-Larssonin lämärin mies torjui kriittisessä tilanteessa varsin kohtalokkain seurauksin, ja oli täten paria vikaa playoff-matsia lukuunottamatta sivussa koko loppukauden. Pelasi nuo pelit ilmeisesti sormi paskana, ja tokaisi vaan siihen, että hanskatorjunnat saa ehkä jättää jatkossa vähemmälle. Tulevaisuuden suhteen saa varmasti jatkaa Flamesissä pitkään sellaisessa kolmosketjun grinderin roolissa. Yksi suurimmista henkilökohtaisista suosikeistani koko Flamesin joukkueessa.

#18 Matt Stajan: Stajan oli suurimman osan kauden ajasta varsin näkymätön, kun oli osan aikaa loukkaantuneena, ja pelit menivät pääasiassa nelosen keskellä tässä tasaisessa Flamesin hyökkääjätilanteessa. Playoffeissa nousi hienosti esiin, eikä pelkästään sen Canucks-sarjan voittomaalin myötä. Oli tärkeä mies aloitusympyrässä Flamesille, ja toi kaivattua kokemusta pienehköllä vastuullaan. Stajanilla sopimus kestää kauteen 17/18, joten jos ei treidata pois, saa jatkaa täällä tuon sopimuksen loppuun. Mies tykkää Calgarystä, mutta toisaalta rooli oli jo nyt, ja varmaan myös tulevaisuudessa maksimissaan kolmossentterin tontti, joten saattaa olla kaupan kohteena jossain vaiheessa. Stajan sai myös kesken kauden perheeseensä esikoisen sen jälkeen, kun edellisenä vuonna poika oli kuollut synnytyksessä. Kun vielä painoi siinä kutospelissä Canucksia vastaan sen voittomaalin, niin mielestäni varsin hieno huipennus Stajanin kaudelle, vaikkei nyt urheilua varsinaisesti siviilielämän tapahtumiin voikaan liikaa sotkea. Kuitenkin iloinen olen, että juuri hän sen ratkaisevan maalin sai tehdä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
#19 David Jones: Jones oli viime kaudella melko surkea, ja täten liputin miestä jo lähtökohtaisesti ennen kauden alkua vilttiin/ulos koko Flamesistä. Jones todisti kuitenkin toiveeni vääriksi, pelaten pitkästä aikaa parhaimman kautensa pääosin Bouman laituriparina. Playoffeissa Jones ei hyytynyt miltään osin, vaan pikemminkin paransi vielä hieman peliä mielestäni. Oli tärkeää, että hänkin onnistui tässä joukkueessa, koska noita rightin isoja laitureita Flamesiltä ei liiemmin löydy. Jonesin sopimus kattaa vielä ensi kauden, ja saanee myös pelata sen Calgaryssä, ellei sieltä sitten joku Poirier yllätä ja ota mieheltä pelipaikkaa jo ensi kautena. Pidempää tulevaisuutta en Jonesilla Calgaryssä näe, vaikka olikin hyvä ja positiivinen ilmestys kentällä ennakko-odotuksiin nähden.

#20 Curtis Glencross: Glencrossin suhteen olin tottunut sellaiseen työteliääseen, ja varmaan veteraanilaituriin, joka on yleensä aina vähintään hyvä pelaaja meille. Viime kausi oli kuitenkin todella heikko, ja ajoissa näki jo, että mies haluaa mieluummin muualle pelaamaan. Koska mies on nyt kesällä UFA, niin viime kauden tasoon peilaten oli ainoa oikea ratkaisu treidata Glencross pois - ihan hyvä vastinekin saatiin takaisin. Glencrossin loppukausi ei ilmeisesti ollut ainakaan playoffien suhteen mikään ihmeellinen, joka ei myöskään yllättänyt allekirjoittanutta. Toivon kuitenkin kaikkea hyvää Glencrossin tulevalle uralle, toivottavasti saa ponnistettua uudestaan sille tasolle, millä hän takoi sellaista 30 maalin kausitahtia.

#21 Mason Raymond: Raymond hankittiin offseasonilla Calgaryyn varsin mukavalla palkalla ja pitkällä sopimuksella varustettuna. Raymondista odotettiin sellaista ainakin +50p nakuttavana kärkiketjujen hyökkääjänä tähän jengiin, mutta eipä sellaista kyllä saatu. Itselleni Raymond oli viime kauden jengistä kaikkein suurin pettymys ennakkoajatuksiin peilattuna, ja haluan miehestä mahdollisimman äkkiä eroon, koska Hartleyn pelitapaan ja identiteettiin Raymond on kaikkea muuta kuin sopiva palanen. Se on sitten toinen juttu, että miten Raymondista pääsisi eroon, koska sopimuksen caphit on Raymondille ihan liian iso, ja sopimus kestää vielä pari vuotta. En näe hänelle minkään sortin roolia edes ensi kauden joukkueessa, joten istukoot sitten poppariosastolla, jos miehestä ei millään eroon pääse.

#22 Drew Shore: Shore hankittiin Flamesiin kesken kauden Panthersista Corban Knightiä vastaan. Vaikka Shore jäi viime kauden osalta pieneen rooliin, olen silti sitä mieltä, että tuo kauppa oli Flamesin kannalta hyvä, koska Shore on mielestäni Knightiä parempi pelaaja nyt ja tulevaisuudessa. Valtaosa kaudesta meni AHL:ssä, kun NHL-pelien minuutit pysyivät varsin pieninä. Ensi kaudella ollaan sitten viisaampia Shoren suhteen, muttei hänestä nyt mitään X Factoria tule, vaan korkeintaan sellainen kolmos-nelosketjun vahva vääntäjä.

#23 Sean Monahan: Monahanin kohdalla kauteen lähdettäessä puhuttiin mahdollisesta toisen kauden kirouksesta etenkin, kun ensimmäinen kausi oli ollut niin hyvä. Mutta mitä vielä, Monahan painoi vain lisää kaasua, ja rikkoi sekä 30 maalin, että 30 syötön rajapyykit kauden aikana. Siihen ei tuossa iässä ole pystynyt kuin kourallinen pelaajia, ja tämä on osoitus siitä, kuinka varmasti Monahan tulee olemaan Flamesille tulevaisuudessa se toinen palanen kahden ekan ketjun sentteripelistä. Varsin monipuolinen paketti, josta ei hirveästi heikkouksia voi löytää, kun vielä pari vuotta kasvaa korkoa.

#24 Jiri Hudler: Joukkueessa nähtiin viime kaudella monenlaisia yllätyksiä, mutta ehkä se oli loppujen lopuksi kaikkein suurin yllätys, että Hudler tahkoi tuossa vaiheessa uraansa elämänsä kauden, vieläpä noin selvällä erolla. Jos joku olisi ennen kauden alkua sanonut, että Jiri Hudler tulee rikkomaan aikaisemman piste-ennätyksensä 19p erolla vieläpä niin, että tshekkilaituri on koko NHL:n tehokkain tasakentällisin pisteitä tehnyt pelaaja, niin naurua se olisi varmasti aiheuttanut. Noh, uskomatonta jälkeä Hudler kuitenkin päätti tehdä, ja oli myös tärkeässä roolissa Flamesin henkisenä selkänojana Giordanon ja Russellin ohella. Sopimustilanne on siitä mielenkiintoinen Hudlerinkin osalta, että ensi kausi on viimeinen sopimusvuosi. Flamesin hyökkäysosasto kaipaa vielä lisää kokoa ja voimaa, joten en ole täysin varma, saako Hudler jatkaa Flamesissä myös tulevaisuudessa. Jos hakkaa samanlaisen kauden kuin mitä viimeksi, niin silloin ei ole varmastikaan mitään epäselvyyksiä sen suhteen, että tarjotaanko uutta sopparia, mutta varmasti Hudlerin kaltainen laituri kiinnostaa myös muita NHL-seuroja, ja myös Hudleria saattaa joku vielä kovempi Cup Contender kiinnostaa, kun sen aika tulee.

#25 Brandon Bollig: Bollig hommattiin viime vuoden Draft-tilaisuuden aikaan Hawksista kolmoskierroksen varausvuoroa vastaan, ja se vaikutti aika erikoiselta liikkeeltä, joskin samalla sellaiselta tempulta, joka oli helppo jäljittää truculent-Burken suuntaan. Noh, mielestäni näin jälkikäteen ajateltuna ihan ok homma, Bollig on pidetty äijä joukkueessa ja pelaa pyyteettömästi omaa rooliaan nelosketjun hämmentäjänä. Nosti vieläpä profiiliaan playoffeissa, joka oli tietenkin plussaa. Pari vuotta vielä saa nykyisellä sopparillaan pelata Flamesissä, ja on varmasti sellainen 12.-13. hyökkääjä rooliltaan myös jatkossakin.

#27 Sven Bärtschi: Bärtschi jaksoi sytyttää muutama vuosi sitten, ja äijästä odotettiin Flamesille todella kovaa taitolaituria. Toisin kävi. Bärtschi on tällä hetkellä mielestäni huonompi pelaaja kuin kaksi vuotta sitten, tai ainakin tämän kauden Flamesissä hän oli huonompi. Johtunee osittain myös siitä, että ympäristö ja Hartleyn systeemi ei ollut se oikea Bärtschille. Bärtschi kun on tyypiltään vähän tuollainen pehmeä taitopelaaja, joka ei oman pään pelissä ole se kaikkein kovin lenkki. Itselläni alkoi Bärtschin Flames-uran suhteen hiipua usko tuossa viime kaudella, mutten kyllä ikinä uskonut, että mies treidattaisiin Canucksiin. No, kuulemma saatiin paras mahdollinen vastine takaisinpäin, mutta silti. Ensi kausi on Svenillä tulos tai ulos -kausi. Tietyllä tapaa haluaisin, että mies siitä vielä kehittyisi, mutta toisaalta en haluaisi missään nimessä sen tapahtuvan Vancouverissa. Jos pitää veikata, niin en ole kovinkaan luottavainen sen suhteen, että Bärtschistä tulisi seuraavan parin kauden aikana TOP6-hyökkääjä NHL:ään.

#32 Paul Byron: Byron on ihan helvetin erikoinen tapaus. En ole nähnyt aikaisemmin vastaavanlaista pakettia. Alivoimalla hyvää duunia, ja mies on ihan järkyttävän nopea. Oli varmasti toistakymmentä kertaa kauden aikana läpiajossa, vaikka loukkaantumisten takia pelasikin vain 57 peliä. Mutta se maalinteko... Tuntui siltä, että mies ei osu ikinä läpiajossa, joten aika lailla hukkaan se huima nopeus menee yleensä. Pelasi varmaan koko kauden ajan jonkin sortin apina tai gorilla selässä, ja niin paljon kuin miehen pörräämisestä tykkään, niin kyllähän se turhauttaa nähdä, kun paikkoja tuhlataan kerta toisensa jälkeen. Byronilla ei sopimusta tuleville kausille ole, enkä usko, että saa Flamesissä jatkaa, koska määrällisesti NHL-tason hyökkääjiä on jo varsin paljon, ja tuollainen pienikokoinen Byron ei vaan ole pystynt esittämään jotain erikoisuutta, jonka ansiosta mies saisi myös jatkosopimuksen Flamesistä. Jonkun toisen seuran vuoro yrittää. :)
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
#45 David Wolf: Saksalaisen Suden hankinta herätti paljon mielenkiintoa ainakin allekirjoittaneessa - olihan mies sen verran paljon riehunut Saksassa edellisellä kaudella. Wolfin alkukausi meni totutellessa Pohjois-Amerikan kiekkokulttuuriin ja pieneen kaukaloon, ja kyllähän mies alkoi parantaa sitä mukaa, kun kausi venyi pidemmäksi ja pidemmäksi. Runkosarjapelejä NHL:ssä kertyi kolme ja playoffeissakin yksi. Antaisin ehdottomasti vielä jatkosopimusta, kaksisuuntaisena luonnollisesti, mikäli Wolfilla on haluja jatkaa (uskon myös, että näin on). Aineksia kyllä on myös tulevaisuudessa NHL-tason rouhijaksi, ja jotenkin Wolfista pystyy aistimaan sen, että mies haluaa sen itselleen ottaa.

#57 Émile Poirier: Nuori Poirier pääsi myös debytoimaan NHL:ssä, kun kausi AHL:ssä sujui välittömästi hyvin. Kuusi peliä ja yksi syöttöpiste NHL:ssä, ja ensi kaudelle sitten taas lisää kehitysaskeleita. AHL-kausi oli tosiaan erittäin kova, kun tekaisi 42p 55 pelissä. Poirierin onnistuminen olisi melko tärkeää myös Flamesille, koska Poirier on tottunut pelaamaan oikeassa laidassa, ja pelaa sellaista milanlucic-tyyliä. Mikään iso mörkö hän ei ole, mutta pelaa sellaista ison miehen peliä, joten kyllä hänet selkeäksi power forwardiksi voidaan laskea. Taistelee tulevalla kaudella TOP9-hyökkääjän roolista jo selvästi kovemmin kuin viime kaudella, mutta pelipaikan nappaaminen jo nyt olisi silti pienoinen yllätys. Uskon kuitenkin vakaasti, että viimeistään kaudella 16/17 mies alkaa olla vakioroolin peluri Flamesissä.

#60 Markus Granlund: Granlundin kausi oli varsin vaihteleva. Sai pelata kauden alussa jopa Gaudreaun ja Hudlerin välissä, ja siinähän kiekollista vastuuta ja tulosta tulikin varsin kivasti. Loppukaudesta tippui kuitenkin hierarkiassa alemmas, ollen sellainen AHL:n ja NHL:n välillä seilaileva ukkeli. Kun sai pelata NHL:ssä, niin vastuu oli varsin pientä ja kiekottomaan rooliin painottuvaa, joten hiukan on nuoremmalla Granlundilla uhkana sellainen väliinputoajan rooli. Toivon todella, että saa nyt kesällä paiskittua hommia siinä määrin, että ottaa sen kolmen ekan ketjun roolin ensi kaudella Calgarystä - muuten kohtalona lienee joko AHL tai sitten siirto uuteen ympäristöön.

#63 Sam Bennett: Bennett oli se kohuttu Flamesin haaviin tarttunut 4th overall viime kesän draftissa. Ei vetänyt leuan leukaa, ja vähän hauskuttelevaa otsikkoa oli sitten siitä revitty ihan Suomessa asti. No, noistakin otsikoista huolimatta ainakin itse toivoin, että hän päätyisi Flamesiin Draisaitlin sijaan. Näin myös kävi, mutta Bennett rikkoi olkapäänsä lopullisesti syksyllä, kun piti ruveta pelaamaan. Puoli vuotta huilia, ja NHL-debyytin siirtäminen ensi kauteen. Vaan ei sittenkään. Bennett painoi kovaa hommia kuntoutuksessa, ja pelihaluja oli järkyttävästi, kun mies pääsi avaamaan kautensa Kingston Frontenacsissa. Siellä myös todella kovaa jälkeä runkosarjassa, mutta playoffeissa heikon Frontenacsin yli käveltiin, ja Bennettillekin vaisut 0+3 neljään peliin. NHL-debyytin mies pääsi tekemään runkosarjan päätöskierroksella, ja ensimmäinen NHL-piste syntyi vajaan minuutin pelin jälkeen. Playoffeissa mies pääsi saman tien irti, ja oli ennakkoluuloton ja todella hyvä Backlundin ketjussa, tehden yhteensä 3+1 tehot 11 playoff-matsissa. Kaikki tämä siis vieläpä niin, että pitkän kuntoutuksen ja lyhyen OHL-stintin jälkeen pelaamaan kovimpia mahdollisia pelejä. Antaa todella paljon uskoa ensi kaudelle, kun Bennett siitä painaa ehjän kesän alle. Mielenkiintoista on nähdä, pelaako Bennett sentterinä vai laiturina. Joka tapauksessa saanee sellaiset suht suojellut 2./3. ketjun pelaajan minuutit 2. yv-ajalla höystettynä. Tämän seuran hyökkäyksellinen tulevaisuus on näillä näkymin akseli Gaudreau-Monahan-Bennett.

#79 Micheal Ferland: Ferland on ollut Flames-organisaatiossa jo pitkään - vuodesta 2010, kun hänet napattiin vitosrundilla Calgaryyn. Ferland tahkosi tuon jälkeen aika kauankin WHL:ää, ennen kuin astui ammattilaistuneena AHL:ään. Tämän myötä myös Ferland kasvoi ihmisenä paljon, ja alkoi ymmärtää, mitä jääkiekon pelaaminen NHL:ssä tulee vaatimaan. Aiemmin vähän ehkäpä kurittomanakin treenaajana ja juhlijana suorittanut Ferland teki vähän päälle vuosi sitten rajun päätöksen - viinan juonti loppuu. Meno sen kun kiihtyi AHL:ssä, ja ensimmäiset Flames-fanit, jotka tarkemmin pystyvät AHL:ää seuraamaan, tiesivät kertoa, että Ferlandista saadaan uusi Bouma, nyt miestä NHL:ään! Itse olin aika skeptinen, kun en ollut ukkoa päässyt näkemään kovinkaan paljoa, mutta lopulta Hartley nosti hänet NHL:ään. Pelaamista ei kestänyt kauaa, kun Predatorsin Volchenkov teloi hänet sairastuvalle. Esitykset antoivat kuitenkin viitteitä hyvästä energiapelaajasta, ja kun loppukaudella mies saatiin takaisin ruotuun, näytti Ferland, miten arvokas hän onkaan Flamesille. Hänestä nousi todellinen jokerikortti playoffien ensimmäiselle kierrokselle Canucks-sarjaan, ja vaikka sarjan alussa Bieksa totesi Ferlandin olevan "irrelevant", pystyi kotikatsomoon kyllä aistimaan, kuinka pahasti Ferland sai Canucks-äijien päitä sekaisin. Ferland pelaa väkivahvaa, härkämäistä taklauspeliä, ja osaa myös viimeistellä. Ducks-sarjan alussa loukkaantui uudestaan, mutta palasi vielä, mutta kovin liekki oli jo hieman hyytynyt, kun vastustajakin oli kovempi. Mutta yhtä kaikki, mies sai Scotiabank Saddledomen todellisiin liekkeihin ja huutomyrskyyn taklauksillaan, ja hän oli tuon sarjan mielestäni viihdyttävin pelaaja. Sopimus päättyi, mutta pitkää jatkoa vaan saman tien käteen!

#86 Josh Jooris: Jos Ferland nousi NHL:ään pikku hiljaa, niin Jooris pamahti sinne nopeasti ja puskista. Muistan vielä, kun puolisentoista vuotta sitten mies tuli koittamaan Flamesin training campille antamaan näyttöjä, ja oletin miehestä totta kai jotain marginaaliukkoa vailla NHL-potentiaalia. Otti kuitenkin paikan AHL-rosterista, ja selvästi on kyllä tehnyt hirvittävästi töitä, kun nyt viime kaudella nousi enemmän tai vähemmän vakiokasvoksi NHL-rosterissa. Mitään hirveitä käsiä tai pelisilmää Joorisilla ei ole, mutta jätkä on kyllä hyvä takakarvaaja ja kiekoton pelaaja noin muutenkin. Uskoisin, että saa myös jatkosopimuksen, koska käyrä osoittaa selvästi ylöspäin. Potentiaali on kuitenkin korkeintaan kolmosketjussa, mutta ensi kauteen lähtökohtaisesti nelosketjun ukko.

Ei kai tuossa nyt kauhean montaa jäänyt. Reinhart nyt ehkä olisi voinut tuossa vielä olla, mutta mies tuskin NHL-pelaajaksi vertyy Flamesissä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
elikkäs Jakub Nakladan on tehnyt Calgaryn kanssa vuoden mittaisen kaksisuuntaisen sopimuksen. Kyseessä on siis TPS:ssä kuluvalla kaudella pelannut suht isokokoinen tsekkiläispakki, joka on ollut vakio kalustoa Tšekin maajoukkueessa jo ymmärtääkseni useamman vuoden ajan, mukaanlukien tämän vuoden kotikisat, joissa mies paineli keskimäärin yli 20min peliaikoja, pelaten samalla myös ykkös yyveessä. Enemmän kuitenkin tuli miehen otteita seurattua tämän pelatessa tepsissä, ja voi kyllä sanoa että kyllähän tuo oli loistava puolustaja liigassa. Pituutta miehellä oli muistaakseni 187 cm ja painoa noin 90kg eli kyllähän noilla raameilla pitäisi änärissäkin toimia, lisäksi liike on melko sulavaa ja pärjäsi mainiosti mm-kisoissa vastustajaa kuin vastustajaa vastaan. Liigassa, etenkin alkukaudrlla oli kyllä sellainen isäntä alakerrassa, että ei paljoa huolettanut oma pää kuin mies kentällä oli, käsiä kiekolliseen peliinkin löytyy, josta yv-aikakin kertoo, kauden vanhetessa hieman vaipui muun joukkueen mukana, mutta mm-kisoissa näytti taas että se johtui lähinnä koko TPS joukkueen sukeltamisesta. Sen tarkemmin Calgaryn puolustuksen syvyyttä tuntematta, uskon että Nakladalilla on mahdollisuus lunastaa paikka joukkueen TOP6:sta, eikä miehellä ole ikääkään kuin 27 vuotta eli kerrassaan mainio haku . Parhaimmillaan jopa voisi nousta TOP4 pakiksi tai sitten AHL:ään jossei homma toimi, ominaisuudet miehellä kuitenkin melko hyvät NHL:ää ajatellen joten uskoisin aloittavan kauden ylhäällä. Low risk-medium reward sanoisin.

edit. Pahoittelut, keskellä yötä tehty, melko sekava ja kielellisesti kökkö älkää ristiinnaulitko
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Kiitokset Uniquewn hienosta pelaaja arviosta. Itse voin päällisin puolin olla niistä samaa mieltä. kiitokset myös Sturbulatorille hyvästä raportista Nakladalista, siitä oli kovasti apua kun itse en Liigaa seuraa.

Brad Treliving lupasi kauden päätteeksi että puolustus kaipaa syvyyttä ja sitähän Nakladal tuo. Smidin tilanne on eräiden mukaan se että ura on ohi, tätä ainakin paikallisessa sporttiradiossa spekuloivat. Flamesin kannalta lähes riskitön sopimus, jolla voidaan hyvällä tuurilla saada käyttökelpoinen puolustaja.

Tulossahan on useampikin nuori puolustaja, mutta he kaipaavat vielä minuutteja alhaalla. Lähimpänä lienevät Wotherspoon ja Morrison, Ryan Culkin sai kovasti kehuja ennenkuin meni loukkaantumaan. Keegan Kanzig on mielenkiintoinen pelaaja, tuntuu vaan että nyky jääkiekko menee siihen suuntaan ettei tuollaisilla 205cm pitkillä pelaajilla ole oikein käyttöä, jos ei omaa juuri minkäänlaisia kiekollisia taitoja.

Lisäksi kun Flamesin pelitapa on sellainen, että vaatii puolustajilta hyvää kiekollista pelaamista. Alkukaudesta kun kolmospari oli Engelland ja smid, pysähtyi peli täysin kun kumpikaan ei pystynyt toimittamaan kiekkoa hyökkääjille. Kolmosparin pelaaminen oli selvästi parasta silloin, kun siinä oli Schlemko ja Diaz, Corsi lukemat olivat heillä päälle 50%. Vaikka he saivat apua runsaasta hyökkäyspään aloituksista, on varsinkin Schlemko sellainen pelaaja joka pystyy kyllä kolmosparissa pitämään kiekonhallinnan vastustajan päässä.

Puolustaja jolla Flames lupauksista on minusta tällä hetkellä korkein potentiaali lienee Brandon Hickey. Viime kesän kolmoskierroksen varaus, joka pelaa Boston Universityssä samassa joukkueessa Jack Eichelin kanssa. Hän on raporttien mukaan kehittynyt vuoden aikana huomattavasti, ja omaa kyllä korkean potentiaalin, se on sitten eri asia saavuttaako sitä koskaan.

Ensi kaudeksi toivon yhtä TOP-4 puolustajaa, joka nimenomaa omaisi sitä puolustustaitoa. Mieluusta saisi olla se top-3 ja niin ollen pelaisi Russellin parina ja paikkaisi hänen pahimpia puutteitaan. Wideman sitten kolmospariin tai kaupaksi, jos Smid pystyy jatkamaan uraansa niin hän tai Wideman kaupaksi ja Engelland sitten seiska pakiksi. Nuoret sitten isoilla minuuteilla Stocktonissa ja jos joku loukkaantuu, niin he nousevat ylös vain kun tulevat sinne pelaamaan, ei istumaan katsomossa.

Laitetaan vielä lopuksi toive ensi kauden puolustuksesta.
Giordano-Brodie
Russell - Michalek
Schlemko - Smid
Engelland
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Olisi kiva kuulla jotain perusteluita sille, miksi Wideman pitäisi kaupata ja mikä olisi käytännössä miehen vaihtoarvo. Toki jokainen pelaaja joukkueessa on syytä myydä, jos vastine on vaan tarpeeksi kova, mutta en usko, että Widemanin kohdalla se on sitä luokkaa. Puolustajien pistepörssissä sijalla 4. ja Flamesin 5. paras maalintekijä, sen rinnalla heikompi puolustuspään pelaaminen on pikkuseikka. Kuitenkin jääkiekossa ottelut ratkeavat enemmän tehtyihin maaleihin, kuin yksittäisen puolustajan puolustuspään pelaamiseen. Widemanin iästä oli myös jotain puhetta, Giordano on saman ikäinen ja Engelland vuoden vanhempi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olisi kiva kuulla jotain perusteluita sille, miksi Wideman pitäisi kaupata ja mikä olisi käytännössä miehen vaihtoarvo.

Perusteluna ihan vaan se, että Widemanin vaihtoarvo on tällä hetkellä korkeimmillaan, eikä tuosta nouse. Veti uran tehokkaimman kautensa juuri, ja on ylivoimalla oikeasti käyttökelpoinen erikoismies, jolle varmasti olisi jonkinlaista kiinnostusta jollain jengillä. Mies on tällä hetkellä parhaassa iässään niin ikään, ja Flames pystyisi kaiken lisäksi tässä tilanteessa vähän sitomaan miehen palkkaa itselleen, joka helpottaisi treidin syntymistä. Flamesin huippuvuodet ovat vielä tulevaisuudessa, kun ajattelee sitä nuorta runkoa, ja sikäli Wideman saattaa jo siinä vaiheessa olla arvoltaan vähemmän hyödyllinen äijä.

Siitä hyvä tilanne toki, että ei se todellakaan haittaa, mikäli Wideman täällä pidetään. Se mahdollinen treidi perustuu nyt vaan siihen, että jos joskus, niin nyt se olisi toteutettava. Todellisuuttahan on se, että Wideman on hyvään NHL-pakistoon kolmosparin äijä, joka erikoismiehenä saa ylivoimavastuuta, mutta tasakentällisin jää peliajassa vähän pienemmälle vastuulle. Oma toivomus olisi saada joku minuutteja ahmiva TOP4-pakki Flamesiin lähivuosina, jolloin Wideman saisi joko vetää kolmosparissa jonkun puolustavan kaverin rinnalla, tai sitten juuri tuo edellä todettu vaihtoehto, eli miehen treidaaminen, koska vaihtoarvo on nyt korkeimmillaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Wideman kuitenkin teki tasakentällisinkin 9 maalia ja 35 pistettä eli ei tee pisteitään vain ylivoimalla. Toivottavasti olen väärässä, mutta uskon, että tuo tämän vuoden pääsy 2. kierrokselle on maksimisuoritus, johon tällä joukkueella on mahdollista mennä ilman merkittäviä lisävahvistuksia. Pidemmälle menemiseen eivät pelkästään Monahan, Gaudreau ja Bennett riitä. Toki Widemanin vaihtoarvo on nyt huipussaan, mutta niin se saattaa olla myös Hudlerilla ja Giordanolla. Flamesilla on kuitenkin mahdollisuus päästä myös ensi kaudella pudotuspeleihin ja Widemanin kauppaaminen heikentäisi sitä mahdollisuutta merkittävästi. Olisi tosiaan kiva kuulla jotain arviota siitä vastineesta, joka Widemanista voitaisiin saada.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Uniquewnin kanssa olen noista perusteluista täysin samaa mieltä. Kyse ei ole pelkästään vaan pisteistä, vaan siitä että Wideman ei ole TOP-4 pakki Play-offs joukkueessa. Hänen corsi lukemansa on huono ja hän huonontaa muita pelaajia ympärillään.
Viime kesänähän Flames yritti kaupata Dennistä, mutta ei saanut kaupaksi. Jospa nyt markkinoilla olisi tarvetta kun kaveri pelasi hyvän kauden.

Jos Flamesilla olisi joku Hampus Lindholm pelaamassa ELC-sopimuksella top-4 peliminuutteja, voisi kolmosparissa olla kaveri 5,25 miljoonan palkalla. Tällä kaudella Giordano-Brodie kaksikko tienasi vain miljoonan enemmän kuin Wideman, vuoden päästä kaksikon yhteen laskettu palkka lienee 12 miljoonan paikkeilla.

En nyt oikein osaa antaa mitään arvauksia mitä se vastine voisi olla, jos flames ottaa vaikka itselleen 2 miljoonaa Widemanin palkkaa niin vastine voisi olla joku myöhäinen varausvuoro. Tai sitten toiseen suuntaan tulee joku muu palkka dumppaus.
Selvää on ettei toiseen suuntaan mitään kovin hyödyllistä tule, mutta jos kaupalla saadaan Flames pakistoa hieman tasapainoitettua.

Tietysti jos Smidin ura on ohitse, Schlemko tai Diaz eivät halua jatkaa ja UFA markkinoilta ei saada ketään, niin silloin Wideman jatkaa. Wotherspoonia tai Morrisonia ei missään nimessä saa laittaa pelaamaan TOP-4 minuutteja ennenkuin he ovat todistaneet, että siihen pystyvät.

Hudler kauppaamista pitää miettiä sitten Trade deadlinellä, jos ei hänen kanssaan saada sopimusta, ja jos flames on ulkona pleijareista. Hudlerista saa rentalina ykköskiekan varauksen. Giordanosta saa kaksi ykköskierrosta. Widemanista soi saada silloinkun hänen sopimuksensa loppuu niin 2/3 kierroksen varauksen. Siihen vaan valitettavasti on vielä 20kk aikaa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
tshekkilaituri on koko NHL:n tehokkain tasakentällisin pisteitä tehnyt pelaaja, niin naurua se olisi varmasti aiheuttanut.

Tämä osui näissä silmään, varmaan tarkoitit Flamesin tehokkain tasakentällisin? Kiitos kuitenkin näin ulkopuolisenakin, mielenkiintoista luettavaa!
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ollaan kyllä täysin eri linjoilla, jos pisteillä ei ole väliä, kunhan corsi-lukemat ovat kunnossa. Wideman ei välttämättä olisi TOP-4 pakki jossain kovemmassa joukkueessa, mutta Flamesissa sitä kyllä on jatkossakin. Eli Flames pitäisi 2M Widemanin palkasta ja vaihdossa tulisi joku 5. kierroksen varaus? Sitten Schlemko tai Diaz tilalle vaan? Jostain kumman syystä Wideman kuitenkin sai pelata pudotuspeleissä yli 26min per ottelu, vaikka huonontaa muita pelaajia ympärillään. Sekin on varmaan ihan hyvä juttu, että Smidin ja Engellandin cap hit on vain hieman yli 6,4M, kun ovat joukkueelle kuitenkin tärkeämpiä pelaajia, kuin Wideman.
 

Ralph

Jäsen
Tämä osui näissä silmään, varmaan tarkoitit Flamesin tehokkain tasakentällisin?
Ei, vaan koko NHL:n. Jiri Hudler teki tasakentällisin 60 tehopistettä, mikä on pisteen enemmän kuin toiseksi tehokkaimmalla, eli Jamie Bennillä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kyllä, Hudler vei koko runkosarjan tasakentällispistepörssin.

Wideman saattaa olla Flamesissä TOP4-pakki tulevaisuudessakin, tai sitten ei. Jos merkittäviä hankintoja ei tule, niin on sitä myös ensi kaudella. Mutta jos sieltä joku TOP4-tason pakki hankitaan, niin kyllähän Wideman on kokonaisuudessaan huonompi kuin Russell, Brodie tai Giordano, ja ensimmäinen nimi, joka "siirtyy tieltä" kolmospariin. Siitä voi moni ottaa mallia, että miten Wideman saa kiekkoa toimitettua maalille asti siniviivalta. Rightin kätisyys on myös ehdottomasti tässä tilanteessa Widemanin jatkoa puoltava asia, koska on käytännössä ainoa rightin pakki, joka on selkeästi vakioäijä rosterissa. Omaa myös ihan hyvät johtajaominaisuudet, joten näiden asioiden takia ei haittaisi lainkaan, mikäli Widemania ei kaupata. Itse asiassa jatkosopimuskaan ei haittaisi, sillä ehdolla, että pakisto vahvistuisi samalla. Ja hinta ei voisi tietenkään olla nykysopimuksen tasolla, mutta tämän sopparin Wideman saikin ihan Flamesin parin vuoden takaisen tilanteen takia. Samaan hengenvetoon totean kuitenkin, että Widemanin oman pään pelaaminen on ollut sen verran kovaa sekoilua, että Russellin merkitys siinä rinnalla on saattanut jäädä joillekin pimentoon. Mielestäni tuo Widemanin kokonaisvaltainen pelaaminen ei riitä TOP4-roolissa hyvässä joukkueessa, kuten jo aikaisemmin sanoin.

Ja jos Wideman kaupattaisiin, niin se vastine olisi sitten se juttu, josta riippuisi se, olisinko tyytyväinen vai en. Lähtökohtaisesti uskoisin, että siinä tapauksessa homma voisi toimia, jos tuota palkkaa pidettäisiin osittain Calgaryllä. Näin ollen Widemanista tulisi halpa, ilman mitään hirmukokoista sopimusta. Niin, ja se on tietenkin selvää, että mikäli Wideman päätettäisiin myydä, niin aivan varmasti sieltä hommattaisiin joku äijä myös takaisinpäin jollain keinolla pelaamaan tärkeitä minuutteja. Ensi kauden menestyksen kannalta optimitilanne olisi varmaankin se, että saataisiin joku TOP4-pakki sisään, jolloin Russellin taakkaa helpotettaisiin, ja Widemaninkaan ei tarvitsisi pelata turhan isoja minuutteja.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Wideman saattaa olla Flamesissä TOP4-pakki tulevaisuudessakin, tai sitten ei. Jos merkittäviä hankintoja ei tule, niin on sitä myös ensi kaudella. Mutta jos sieltä joku TOP4-tason pakki hankitaan, niin kyllähän Wideman on kokonaisuudessaan huonompi kuin Russell, Brodie tai Giordano, ja ensimmäinen nimi, joka "siirtyy tieltä" kolmospariin. Mielestäni tuo Widemanin kokonaisvaltainen pelaaminen ei riitä TOP4-roolissa hyvässä joukkueessa, kuten jo aikaisemmin sanoin.

On tosiaan täysin selvä asia, että Flamesin pakiston TOP3 on Russell, Brodie ja Giordano. Yhtä selvästi tämän hetken joukkueessa Wideman on 4-pakki. Joukkueella on sen verran ylimääräisiä hyökkääjiä ja varausvuoroja, että niillä pitäisi saada hommattua se TOP4-pakki. En usko, että Widemanin kauppaamisella saataisiin hankittua sitä selkeää TOP4-pakkia kuitenkaan, joten pitäisin miehen joka tapauksessa. Ei se Widemanin pelaaminen tosiaan riitä TOP4-roolissa hyvässä joukkueessa, mutta sitähän Flames ei vielä olekaan tällä hetkellä.

Mitä tulee hyökkäykseen, niin näkisin, että Hudler, Monahan, Gaudreau, Bennett, Bouma ja Ferland ovat selkeitä nimiä ja siihen päälle Stajan ja Jones jos jatkavat joukkueessa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
On tosiaan täysin selvä asia, että Flamesin pakiston TOP3 on Russell, Brodie ja Giordano. Yhtä selvästi tämän hetken joukkueessa Wideman on 4-pakki. Joukkueella on sen verran ylimääräisiä hyökkääjiä ja varausvuoroja, että niillä pitäisi saada hommattua se TOP4-pakki. En usko, että Widemanin kauppaamisella saataisiin hankittua sitä selkeää TOP4-pakkia kuitenkaan, joten pitäisin miehen joka tapauksessa. Ei se Widemanin pelaaminen tosiaan riitä TOP4-roolissa hyvässä joukkueessa, mutta sitähän Flames ei vielä olekaan tällä hetkellä.

Mitä tulee hyökkäykseen, niin näkisin, että Hudler, Monahan, Gaudreau, Bennett, Bouma ja Ferland ovat selkeitä nimiä ja siihen päälle Stajan ja Jones jos jatkavat joukkueessa.

Taidan kävellä miinaan ja tästä meillä taitaa olla selvä mielipide ero, mutta tuosta listasta puuttuu se moottori jonka ansiosta pelaajien roolit saadaan kohdalleen eli Mikael Backlund. Hänen paluunsa vuodenvaihteessa antoi mahdollisen koota Gadreau-Monahan-Hudler ketjun, kun sitä ennen Gadreaun ja Hudlerin välissä pelasi joko Granlund tai Jooris. Silloin Monahan ja Stajan hoitivat nämä vastustajan parhaat ketjut ja omanpään aloitukset.

Backlundin jatkamisen puolesta puhuvät hänen saamansa peliaika ja Trelivingin kehuvat sanat kauden päätös pressissä, sekä mitä hän on pelaajana. Flamesillä ei vielä ole sellaisia pelaajia jotka voisivat korvata hänen pelaamansa minuutit, niin ettei joukkueen syvyys kärsisi.

Tarkoitus oli muutenkin kirjoitella Flamesin sentteritilanteesta, ensi kaudeksi ja hieman pidemmälle spekuloiden. Ensi kautta koskeva kysymys on mitä tehdä Sam Bennettin kanssa? Jos hän pelaa vasemmalla niinkuin pääasiassa pleijareissa, aukaisisi se yhden paikan esim. Bill Arnoldille tai Joorikselle. Jos hän pelaa keskushyökkääjänä, sementoi se käytännössä keskushyökkääjä tilanteen.
Silloin sentterit olisivat Monahan, Backlund, Bennett ja Stajan, he ovat ne pääasiassa pelaavat keskushyökkääjät. Sitten lisäksi nämä sentteri laiturit, Colborne, Jooris, Shore ja Granlund jotka olivat viime kaudella pelaavassa kokoonpanossa. Näistä Jooris on sellainen 3/4 sentteri joka pelaa alivoimaa. Granlundin pitää päästä ylempiin kenttiin ja ylivoimaa pelaamaan, hänen ongelmansa waiver vapaus ja luulen että sitä tullaan vielä ensikaudella käyttämään.

Stajanilla on vielä kolme vuotta jäljellä sopimustaan ja siinä on minusta vuosi liikaa pituutta. Hän on ollut loistava mentori nuorille pelaajille, ja pelannut siinä roolissa mikä hänelle on annettu. Runkosarjassa peliaika pyöri siinä kymmenen minuutin kohdalla, ja pleijareissa sitten muutama minuutti enemmän. Reilut kolme miljoonaa pelaajalle joka pelaa vain kymmenen minuuttia ottelussa on liikaa, ja koska Flames "tuhlasi" Bennettin tulokas sopimuksesta yhden vuoden, olisi sille parille miljoonalle käyttöä kaudelle 17-18.

Farmissa tätä nelosketjun sentterinpaikkaa kyttää Bill Arnold, joka voisi olla vuoden päästä se puolustava keskushyökkääjä joka ottaa ne omanpää aloitukset.

Sitten on Mark Jankowski, joka pelaa vielä yhden kauden yliopistossa ja sen jälkeen toivottavasti tekee sopimuksen Flamesin kanssa. Entinen ykköskierroksen varaus joka taisi maksaa John Weisbrodin työpaikan. Brian Burke ei pitänyt tästä varauksesta.
Hän on iso mutta vieläkin häneltä puuttuu voimaa ja lihasta jolla pärjäisisi NHL kaukaloissa. Aloitustaidot ja puolustaminen onnistuu, mutta riittääkö liike ja fyysisyys NHL tasolle.

Memorial Cupissa on mukana yksi Flames varaus, Hunter Smith. Tämä kaksimetrinen juniori, jonka pelaamista on hauska katsoa hänen ollessaan niin paljon edellä muita fyysisesti. Miten hän saa tuon siirrettyä NHL tasolle onkin toinen juttu, kädet ei ole mitkään maagiset. Lauantai yönä hän teki voittomaalin kun Oshawa voitti Oeanicin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Taidan kävellä miinaan ja tästä meillä taitaa olla selvä mielipide ero, mutta tuosta listasta puuttuu se moottori jonka ansiosta pelaajien roolit saadaan kohdalleen eli Mikael Backlund.

Backlund olisi ollut listalla, jos miehellä olisi voimassa oleva sopimus. Uskon, että Bouma ja Ferland saadaan kuitenkin jatkamaan suht edullisilla sopimuksilla. En tiedä kuinka kauan Backlund on vielä valmis tekemään lyhyitä ja halpoja sopimuksia. Mielipide-erot johtuivat lähinnä siitä, että olisit valmis antamaan Backlundille monivuotisen sopimuksen jollain 5M palkalla ja mielestäni Backlund ei todellakaan ole niin korvaamaton pelaaja Flamesille. Sellaisella sopimuksella ei enää riittäisi pelkkä hyvä puolustuspään pelaaminen ja loukkaantumisherkkyys.

Jos Bennett siirtyy jossain vaiheessa keskelle, niin olen aika varma, että viimeistään ensi kauden jälkeen mies pelaa 2-ketjun keskellä ja Backlund putoaisi silloin ainakin 3-ketjuun. Tästä varmaan moni on eri mieltä, mutta se tilanne ja tapa, millä Bennett aloitti NHL-uransa ei viittaa mielestäni mitenkään siihen, että Bennett tarvisi/haluaisi mitään helppoja minuutteja.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuossa löpinöitä Flamesin draftaamisesta tulevan kesän varaustilaisuudessa. Päällimmäisenähän tuolta paistaa se, että Buttonin mukaan BPA on tähtäimessä, kun vuoro tulee:

We’re not looking for positional need. We’re looking for the best player. I would honestly say that goaltending is out for that 15th pick but we’re looking for the best positional player we can get.”


Toinen huomio sitten tähän kommenttiin:

“We’re looking for skill, speed, character, hockey sense,” Button said.


Noh, aika ympäripyöreä toki. Taitotasoa, peliälyä ja hyökkäyspään tehoja Button kuitenkin jaksaa tuossa korostaa nyky-NHL:n suhteen, ja kyllähän siitä ollaan täälläkin samaa mieltä.

Se on myös mielestäni tämän vuoden draftin suhteen oikea taktiikka, että ekalla vuorolla keskitytään siihen, että saadaan porukan paras pelaaja varattua. Myöhemmillä vuoroilla huomio keskittyy sitten enemmän siihen, että millä pelipaikalla tarvitaan lisää syvyyttä.

Niin, ja se on myös hieno homma, että Hunter Smithin Oshawa Generals painoi Memorial Cupin finaaliin. Vastustaja tulee jommasta kummasta QMJHL-joukkueesta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Linkataas nyt tämäkin: Draft puts spotlight on area scouts - Calgary Flames - Home for the 2015 NHL Entry Draft

Tuossa siis puhutaan siitä, kuinka skouttien arvostelukyvyn ja taitojen merkitys korostuu myöhemmillä kierroksilla. Mikäli on jäänyt joltain huomaamatta, niin Bobbie Hagelin, Carl Hagelinin veli, on Flamesin skouttina Euroopassa (suomalaisväriähän tuonne tuo Ari Haanpää).

Oman aspektinsa tämän prosessin seuraamiseen tuo se, että Craig Button, TSN:n toimittaja, on Flamesin skouttipäällikön, Todin veli. Craigin juttuja ja listoja on siinäkin mielessä tullut luettua muita toimittajia tarkemmin, että mies on itsekin ollut erittäin lähellä Flamesiä aikoinaan, kun oli Calgaryssä GM:nä pari kautta. Toki tuo Buttonin ranking-lista, jota mies aina kuukausittain päivittelee, on enemmän sellainen miehen oma mielipide siitä, kenestä tulee paras pelaaja jne. Eiköhän sieltä se mock draft -lista tule vielä, joten hauska nähdä, ketä hän ennustaa Flamesiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös