Calgary Flames 2012-2013

  • 158 826
  • 525

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Hieman eri mieltä edellisten kanssa. En paljoa, mutta tarpeeksi.

Nyt on menossa siitä poikkeuksellinen kausi, että Pelihän kulkee ajoittaisesta puolustusvammailuista huolimatta jokseenkin hyvin. Maaleja tehdään aivan tautisesti. Nyt on myös niin, että maalivahtiosasto on kakkeli. KAKKELI MINÄ SANON. En jaksa kaivaa neljääsataa pointtiani tukevaa tilastoa tähän, ehkä joskus.

---------------

Ei huvita muuten puolustaa tuota joukkuetta silti, tai ainakaan sen päällystöä. Jones oli ainoita jätkiä jotka SOPIVAT pelipaikalleen. Neloskentän sentteri, joka oikeasti oli sentteri. Energinen, nopea, antaa aina kaikkensa. Hyvä aloittaja. Tekee mitä vain käsketään. Kaveri saa jotain nuhtelua ja heitetään waivereihin niinkuin rotta.
Sillävälin Comeau, joka JOKAISESSA HELVETIN ASIASSA JOITA KUKAAN KOSKAAN MISSÄÄN ON TILASTOINUT, ei ainoastaan ole ollut joukkueen paskin hyökkääjä (tai yleensäkin pelaaja), vaan tekee myös kaikista ympärillään olevista uhreja. Kun Comeau on kentällä, joukkue ottaa laukauksia/osumia omiin aivan eri tahtiin kuin muiden kanssa.

Comeau palkitaan työstään ykkösketjun SENTTERIN pelipaikalla.

Mitä muuta pitää sanoa? Comeau ykköskentän keskelle. Ykköskenttä. Keski. Jones siis waivereihin+jotain huutoa+scratchiksi, ja Comeau ykköskentän keskelle.

-----

Tässäkohtaa Hartley/Feaster saa haistaa vittua. Ennenkuin jotain oikeutta tapahtuu, toivon aktiivisesti joukkueeni epäonnistuvan kaikessa mitä yrittää. Rakastamieni pelaajien toivon epäonnistuvan muita vähemmän toki, mutta kunhan epäonnistuvat kaikessa, karma elää lailla Seppo Hovin ja opettaa meille miten kuuluu elää.

Jones muuten läpäisi waiverit.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hihi, melkein vittuunnuin, mutta sitten tuli työläisosasto ja hoiti voiton, kivaa. Erityisesti 3-3 -maalille saa onanoida, Glencross tekee hienon työn ja siitä pari rystypassia ja Stajan saa naulata varman maalin. Huumorimaali oli sitten tämä 4-3 -voitto-osuma. Miettikääs nyt, tilastoissa kyseinen maali on merkitty seuraavasti: Begin (Butler, Comeau) :DDD Siis mitä vittua, ei tule enää tapahtumaan vastaavaa.

Toivottavasti Taylor debytoi ensi yönä, haluan nähdä hänet. MacDonald oli ok, mutta en anna puhtaita papereita parista maalista. Your time has come, Dannyboy!

Vähän tosiaan itkettää nuo ketjut, mutta hei, nyt Iggylle saatiin se kauan etsitty sentteri, oh Comeau.

Widemanista diggaan ihan helvetisti. Capsin fanit siitä pelottelivat, että on ihan luisteleva hasardi, mutta vitut. Loistavaa petunummelinmaista pää pystyssä pelaamista. Tekee ensi yönä maalin taas, ottakaa talteen.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mainio voitto Flamesilta. Kolme kaveria teki vielä kauden avausmaalinsa. Pakko toivoa, että Flames pysyisi nyt voittojen tiellä, sillä piste-ero pitäisi kiriä umpeen ja kausi on jo pian puolivälissä. Tuntuu myös, että tämä kausi on ensimmäinen vuosiin, jolloin Flames ei ole enää riippuvainen Jarome Iginlan maalituotannosta. Iginla on tehnyt vain yhden maalin tällä kaudella ja se on liian vähän pelaajalle, joka tienaa 7 miljoonaa kaudessa. Iloinen voi olla, että Flamesilla on muita onnistujia niin paljon etenkin hyökkäyspäässä, ettei Iginlan jäisestä vireestä ole ollut haittaa. Aikaisempina vuosina Iginlan hyytyessä kukaan muu ei ole noussut esiin. Toki Iginla jakaa syötöissä kärkipaikan Alex Tanguayn kanssa Flamesin sisäisessä pistepörssissä, joten ei se nyt niin huonosti mene. Mike Cammalleri myös näyttää myös löytäneen maalintekoreiän ja syvyyttä hyökkäyksessä riittää kolmeen ketjuun. Saa nähdä saako Danny Taylor pian mahdollisuutensa maalilla ja mies haiskahtaa potentiaaliselta yllättäjältä. Itseluottamus varmasti korkealla hienosti menneen AHL-kauden takia.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Kaksi peliä aivan hirveää tuhnutusta.

Iginla ja Brodie saa vähän peukkua. MacDonald imaisi tietysti yhden, mutta otti myös monta kiinni.

Kiekot pomppi mailoissa ja jaloissa. Munaa ei pahemmin ollut. Aloituksia hävittiin tuttuun tapaan. Kings oli 9 kertaa parempi joukkue.

------

Oletin että Jonesin waivaaminen (veivaaminen, ehheh, eeh, eh) ja katsomoon lyöminen olisi ollut merkki siitä että jotain (treidi) tapahtuu, mutta ei. Kyseessä on siis vieläkin mysteeri. Ilmeisesti joukkueenjohto katsoo että aloituksissa pätevää oikeaa keskushyökkääjää on varaa istuttaa. Tanguayllakin on ikävä laitaan takaisin, kuten arvattiin. Joitakin helvetin asioita ei voi pakottaa. Hävettää koko touhu vaikka olen vallan väärällä puolella merta.

-----

Jokavuotinen "MYYRÄÄN IKINLA JA RIIPUILDI"-meuhkaaminen ei auta mitään. Ei yhtään mitään. Internetti on sitä jo täynnä. Mitä helvettiä Iginlasta muka saataisiin? Uusi joukkue? Uusi ykköskenttä? Lisää laitureita joita lyödä keskelle? Pari varausvuoroa joilla napataan Pelechille ja Chuckolle seuraajat? Hnngh.
Katsokaa paljonko joukkueessa on uusia pelaajia verrattuna siihen, ketä siellä 2-3 vuotta sitten pelasi. Aika paljon.
"MUTTA RIIPUILDISSA SAATAIS EHKÄ PAREMMAT UUDET ÄIJÄT!" tai sitten ei. Jaromen puolesta on kyllä paha mieli, että jos mies vaan itse haluaa jonnekin missä homma toimii, niin ilman muuta ja peukkua perään.

Comeau nyt äkkiä ulos tuolta. Farmiin ja sielläkin vilttiin. Tilalle Ukrainasta joku try-outille. Onneksi Backlund ja Bärtschi on joskus kohta taas kehissä. Toisen voi laittaa laitaan ja toisen keskelle.

Ei jaksa sen enempää järkeillä. Flames ei ansaitse sitä, että ihmiset tuhlaisivat sen pähkäilemiseen juuri nyt aikaansa, ellei ole ko. organisaatiossa töissä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Jokavuotinen "MYYRÄÄN IKINLA JA RIIPUILDI"-meuhkaaminen ei auta mitään. Ei yhtään mitään. Internetti on sitä jo täynnä. Mitä helvettiä Iginlasta muka saataisiin? Uusi joukkue? Uusi ykköskenttä? Lisää laitureita joita lyödä keskelle? Pari varausvuoroa joilla napataan Pelechille ja Chuckolle seuraajat? Hnngh.
Katsokaa paljonko joukkueessa on uusia pelaajia verrattuna siihen, ketä siellä 2-3 vuotta sitten pelasi. Aika paljon.
"MUTTA RIIPUILDISSA SAATAIS EHKÄ PAREMMAT UUDET ÄIJÄT!" tai sitten ei. Jaromen puolesta on kyllä paha mieli, että jos mies vaan itse haluaa jonnekin missä homma toimii, niin ilman muuta ja peukkua perään.

Tämä on jo sääntö Flamesin hävitessä NHL-ottelun. Siksi en ikinä luekaan hfboardsilta hävityn ottelun jälkeisiä raportteja, koska se on tuota samaa täynnä.

Nyt kuitenkin maailmanjärjestys meni kerralla sekaisin, kun Matt Stajan iski kaksi maalia ja Flames voitti Mikael Granlundin johtaman Minnesota Wildin. Stajan ei itse asiassa ole tehnyt kahta maalia ottelussa, sitten Toronton aikojen. Toinen tyhjiin, mutta mitä merkitystä. Joey MacDonald otti kiinni 30/31 kiekoista. Flamesin pitäisi saada nyt jojo-liike loppumaan ja kunnon voittoputki päälle. Aika alkaa jo pian loppumaan ja piste-eroa on vielä riittävästi. Flamesin kotisaldo tälle kaudella parani nyt hiukan.

Flamesin seuraaminen on ollut raskasta puhaa (jälleen) ja itselläni on ollut hiukan kirjoitusmotivaatio hukassa. Katsellaan vielä jonkin aikaa miten kausi sujuu, mutta toivottavasti ollaan jommassa kummassa päässä sarjataulukkoa trade deadlinella, jotta voidaan tehdä selkeitä ratkaisuja.
 

ipaz

Jäsen
Farmi muuttaa taas. Flames siirtää farmijoukkueensa pois Abbotsfordista New Yorkin Uticaan. Sinänsä ymmättettävä siirto koska Heat on yksinäinen susi kaukana länsi-Kanadassa lähes kaikkien muiden farmien sijaitessa idässä. Lisäksi joukkeen katsojamäärät eivät ole olleet kovinkaan kaksiset: alle 4000 per ottelu, joka on koko AHL:n 4. huonoin. AHL:n sivuilla ei ole erikseen pelkästään kotiotteluiden katsojamääriä. Abbotsford sijaitsee Vancouverin kupeessa, jolloin se joutuu kilpailemaan yleisöstä Canucksin ja WHL:n Giantsin ja Victoria Royalsin kanssa.

Saa nähdä siirtääkö Canucks jossain välissä farminsa naapuriinsa. Abbotsford Entertainment & Sports Centre on kuitenkin uusi ja hulppea areena.
 

Japu91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
USKOMATONTA! Katselin jälkilähetyksenä ottelun ja aloin olla jo vaipunut tappioon mutta mitä sitten tapahtuu!!! Ottelu oli 4-3 Phoenixille vielä aikaan 58.37 asti mutta sitten Kapteeni Iginla illan toisellaan tasoittaa ottelun 4-4. Tämähän ei vielä riittänyt. Stempniakin syötöstä Glencross räjäyttää pankin ajassa 59.00 ja peli on 4-5 Flamesille ja en vieläkään ole uskoa silmiäni. Calgary nousee tällä tavalla? WTF? Nyt tästä puuttuu nainen, joka ottaisi poskeen niin aamu olisi täydellinen, ehkä liiankin.

Ottelun alku oli paras mahdollinen. Jackman iski Flamesin johtoon heti erän alussa. Ensimmäinen erä mentiin aika tasaisissa merkeissä. Toisessa erässä Calgarylle tuli jäähyjä kokoajan ja kyllähän lopulta Phoenix teki tasoituksen JBO:n luistimen kautta, kun mies yritti ottaa kiekon haltuun mutta potkaisi vahingossa omiin. Raffi Torres teki Phoenixille 1-2 heti meidän alivoiman jälkeen. Iginla survoi kuitenkin kiekon maaliin pari minuuttia myöhemmin tasoittaen pelin. Erän loppuun vielä Cammalleri tarkalla rannelaukauksellaan laukoi Flamesin johtoon. Tässä vaiheessa fiilis oli katossa.

Kolmannen erän alussa Torres teki illan toisensa hienosta syötöstä ja ei MacDonaldilla mitään mahdollisuuksia ollut tähänkään. Puolessa välissä erää Nick Johnson iski sitten Phoenixin johtoon ja kyllähän Flames-fanilla alkoi taas tuntua normaalilta. "Näinkö tässä taas käy". Ottelun ratkaisun taisinkin jo kertoa, katson viimeistä 2 minuuttia jo kolmatta kertaa, ei tuota meinaa uskoa. Toivottavasti joukkue saa tästä kunnon buustin ja keskiviikko aamuyöstä mennään Mikael Granlundin johtama Minnesota murskaamaan.

Ykkösketjusta tykkäsin. Tanguay-Stajan-Iginla toimii. Stajan elää kyllä uutta kevättä tällä hetkellä, en olisi koskaan uskonut. Milloinkahan Kiprusoff olisi parantunut? MacDonald ei ole pelannut huonosti, toki no ei ehkä mikään huikea ole ollut mutta selvä parannus Lelandiin. Silti haluaisin Kipperin tuonne tolppien väliin. Voittoputkea kehiin ja playoffeihin.

Go FLAMES GO!!!!
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Herran jumala mikä matsi. Juuri katsoin itsekin jälkilähetyksenä ja paitsi että peli oli sinänsä viihdyttävää ja tunnetta oli mukana, niin loppu oli ihana. Vittu tuli oikein vedet silmistä kun tuo voittomaali pamahti, siinä oli helvetin hyvä fiilis päällä, kun kapteeni toi pelin tasoihin, mutta vittu kun Curtis niittasi pomminsa takakulmaan, niin meinasi tulla kuti pöksyyn. Ai perkele sentään, koska viimeksi!?

Peli oli Flames-fanin silmin todellista tunteiden vuoristorataa. Okei, eka erä ei ollut mikään suuria tunteita herättävä, mitä nyt Jackmanin kaappia sai tuulettaa. Mutta toisessa erässä sitten alkoi aluksi vituttaa, kun katsoi noita Stajanin jäähyjä ja Coyotesille 2 miehen yv, sitten loistava av ja tunne taas katossa. Sitten tuo vitun outo Stajanin jälkimmäinen jäähy, kun suoraan vaihdosta pääsi käsiksi kiekkoon, mutta jostain syystä sitten boksiin uudestaan, tiedä sitten miten tuota sääntöä pitäisi tulkita, mutta vitutti helvetisti tuo jäähy. Vitutuskäyrä lähtikin sitten kunnolla ylös asti kun Coyotes teki tuon jäähyn ansiosta ihmeellisen räkäpaskamaalin tuurilla. 1-2 tuli heti Cammallerin jäähyn jälkeen, joka oli myös naurettava, eihän Cammalleri sitä kiekkoa siinä mielestäni sulkenut, vaan kiekko oli vaan hänen allaan, EI hanskan alla. Sinänsä ihan hieno maali, mutta jäähyn loppumisen aiheuttaman vaihdon hienoisen myöhästymisen ansiota ja vitutti tosiaan, kyllä!

No, sitten tuli Iggy ja sorkki kiekon putkista sisään, fiilis taas nousuun. Ja loistovaihto Glencross - Cammalleri - Stempniakilta, joka päättyi Cammyn hienoon ranteeseen. Erätauolle hyvin fiiliksin.

Kolmas erä oli sitten tasaista vitutuksen nousua noiden Phoenixin kahden maalin myötä ja kun aika alkoi kulua minuutti minuutilta vähemmäksi, usko alkoi laskea. Mutta se niin ihana loppu. Näitä ei oikeasti tule millekään joukkueelle kovinkaan usein, harvoille edes kerran kaudessa, saatika tällaisella tynkäkaudella. Perkele kun teki hyvää!

Loppuun vielä pakollinen Comeau vittuun sieltä -kommentti <- noin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Farmi muuttaa taas. Flames siirtää farmijoukkueensa pois Abbotsfordista New Yorkin Uticaan. /.../ Saa nähdä siirtääkö Canucks jossain välissä farminsa naapuriinsa.
Tämä huhuhan kiistettiin heti Flamesin sekä Heatin edustajien toimesta. En ainakaan mitään virallista tietoa muutosta ole nähnyt.

Vaikka Abbotsford on kaukana muista AHL-kaupungeista, on se kuitenkin lähin AHL-kaupunki Calgarystä katsottuna. Lisäksi Flamesillä on Abbotsfordin kanssa loistava diili, sillä Heatin tehdessä tappiota kaupungin budjetti taipuu avustamaan seuraa, kaupunki saa tuloja vasta, jos Heat tekee voittoa, joten katsojaluvut ovat ongelma enemmänkin kaupungin kuin Flamesin kannalta.

Kuulemma paikallispolitiikka onkin yksi paradoksaalinen syy, miksi Heatillä on vähän huono maine. Osalla porukasta, joka vastusti aikanaan kaupungin mukaan lähtemistä, on jonkinlaista boikottihenkeä Heatia kohtaan ja heistä on ilmeisesti arvokkaampaa ylläpitää oikeutta valittaa, että Heat syö verovaroja, kuin mennä peleihin, jolloin Heat ei ehkä söisi niin paljon verovaroja.

Canucks taasen ei juridisessa mielessä omista farmijoukkuetta, joten se ei voi periaatteessa sellaista siirtää. Wolves on itsenäisessä omistuksessa oleva organisaatio, jolla on yhteistyösopimus Canucksin kanssa, joka tosin päättyy tämän kauden jälkeen. Sikäli voisi kyllä spekuloida, jos Heat muuttaisi, löytyisikö AHL:stä muita jengejä, jotka olisivat valmiita muuttamaan Abbotsfordiin, jos saisivat kaupungin & Canucksin kanssa sopimukset aikaan.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Flames on tosiaan osoittanut voittamisen luonnetta tällä kaudella, sillä tiukkoja pelejä on pystytty kääntämään voitoksi, kun taas Sutterin aikaan ei mitään saatu aikaiseksi tappioasemassa. Flamesilla on edelleen ongelmia ajoittain puolustupäässä ja maalinsuulla ja mikä ilmenee sillä, että Flames on päästänyt liikaa maaleja omiin. Flamesin verkkoon on tehty eniten maaleja läntisessä konferensissa. Hyökkäys on sen sijaan paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Noin paljoa syvyyttä ei ole Flamesilla ollut pitkään pitkään aikaan ja kärkimiehetkin ovat suht taitavia myös. Iginla sai viimeinkin kunnon onnistumisen. Tasoitusmaali loppua kohden voi tehdä kummia Iggyn itseluottamukselle. Lisäksi Stajan näyttää olevan ottanut Flamesin ykkössentterin roolin itselleen Iginlan ja Tanguayn välistä. Päästettyjen maalien määrää pitää vähentää, sillä hyökkäämällä ei voiteta joka ilta. Kiprusoffin paluu voisi tehdä tuolle terää.

Flames on tällä hetkellä läntisen konferenssin 12. ja tuleva peli Mikael Granlundin johtamaa Minnesotaa vastaan on todella tärkeä molemmille joukkueille. Wild on ennakko-odotuksiin nähden alisuorittanut ja heillä on vain yksi piste enemmän kuin Flamesilla. Voitto tästä nostaisi Flamesin taas lähemmäksi playoff-viivaa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Phoenixille täytyy nostaa hattua etteivät sentään ajaneet maalivahdin yli. Toivottavasti joku käy noutamassa sen wildin idiootin joka edellisesä pelissä ajoi Macdonaldin. Tai jos peli ratkeaa riittävän ajoissa niin sitten noutaa backströmin.

Vanhemman Sutterin aikana tällaista ei olisi koskaan tapahtunut, nyt vaan NHL säännöt ja munattomuus aiheuttaa pelaajien loukkaantumisia.

Näin asia hoidettiin 9 vuota sitten. Linkki vie Flames - Nashville joukkotappelu videoon.

Flamesillä oli kentällä: Regehr, Warrener, Oliwa, Commodore ja lopuksi Vokoun ja Kipper tappelivat.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
^ Hienoa pelaamista, mutta yksi asia nousi vielä selvemmin esiin: pelipaidat. Flamesilla oli tuohon aikaan ylivoimaisesti kauneimmat ja näyttävimmät paidat koko liigassa. Harmittaa vieläkin, kun he luopuivat siitä hevosenkallosta. Ai että se oli komia näky.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
SYNKKÄ ON KUOLEMAN YÖLLINEN KATKU

Juu. Pataan tuli, ansaitusti.

MacDonaldille peukku, sillä hänen (ja tuurin) ansiosta saatiin piste. Pelasi parhaan pelinsä.

Ensimmäinen erä oltiin parempia. Luistin kulki, syötöt napsui ja äijissä oli enemmän uhmaa. Totuus valkeni toisen erän 5 minuutin ylivoiman aikana, kun Coylen jyrättyä olkapäällä Stajania leukaan, paskottiin ylivoimalla housuun. Ei ollut mitään lääkettä Wildin aggressiiviseen, nopeaan ja fiksuun alivoimapeliin, joka oli parasta (ja vaarallisinta) alivoimaa jota olen nähnyt minkään joukkueen tällä kaudella Flamesia vastaan pelaavan.

Tuosta lähtien Wild jatkoi alivoimansa linjaa, eli oli nopeampi, aggressiivisempi ja fiksumpi. Paikkoja oli meilläkin, myös kaksi (ja puoli) läpiajoa, mutta Bäcsktröm/säkä/huono säkä estivät.
Aloitukset tottakai hävittiin aivan pystyyn, Jarome vähän haastoi. Pidetään Jones/Horak vaan siellä farmissa. Helvetin ranskaa tihkuva apina-Bob, LAITETAAN SENTTEREITÄ KESKELLE, SAATANA.

Sven olisi saanut esittää jotain parempaa, mutta annan toki helvetisti anteeksi, kun ei saa YV-aikaa ja keskellä on Comeau.

Butler vituttaa muuten taas hieman vähemmän. Sarich ja Babchuk ulos. Joku armoton tappaja sinne viivalle jostain. Nyt äijät saa taklausta päähän, vahteja jyrätään ja vastustajien lapset riepottelee meidän veteraaneja, eikä kukaan a) tapa ketään tai b) heitä ketään avaruuteen. Haluan vaan että joskus heitettäisiin joku avaruuteen.

Kolme tähteä omista:

*** MacDonald
** Bouwmeester
* Brodie

Kiitos.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
McGrattan vaihtui Piskulaan. Siinä se avaruuteen kavereita heittelevä tappaja mitä vähän hinguin.

McGrattan heitettiin heti farmiin. Tätä ei oltaisi voitu tehdä jos oltaisiin napattu waivereista. Nyt noita ns.kovia jätkiä on McGrattan, Aliu ja Jackman.

Aliu pelaa tänä yönä. Cervenka ei. Mitähän ne luuli Cervenkasta saavansa? Offensiivinen kaveri. Viime peleissä joko istunut tai pelannut sen viisi minuuttia. Ei minuakaan kaverin puolustushaahuilu vakuuta, mutta aina kun Comeau pelaa ja Cervenka ei, pieni peura kuolee preerialle. Sillä sentään on kyvyt saada jotain aikaan. Pilataan nyt tämäkin sitten. Laitetaan vaikka pakiksi.

---
Monelta jäi muuten väliin (tai ei välittänyt, mikä sekin on oikein) Wahl <-> Testwuide - kauppa, mutta kerrataan sekin nyt tässä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
kaikki kirjoitukset

Heti ensin on pakko hehkuttaa nimimerkki Tempuran kirjoitustyyliä. Veikkaan, että avokki pitää jo allekirjoittanutta jonkin sortin kahelina, kun putoilen yksinäni koneen äärellä tätä ketjua lukiessani.

McGrattan vs Piskula. Taisi tuo Piskula jäädä lopulta aika väliinputoajaksi koko organisaatiossa, joten siinäkin mielessä varsin onnistunut muuvi.

Testwuide vs Wahl. Molempin jannujen urat polkeneet paikallaan - tai jopa taaksepäin. Marginaalisiirtohan tämä on, mutta Testwuidesta saattaisi parhaimmillaan kehittyä hyvä nelosen laituri. Tosin Calgaryssa kaveria varmaan kokeiltaisiin ykkösen keskellä...
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Ryan O' MUTHAFUKKIN GODDAMN REILLY.

Offer sheet siis heitetty Feasterin toimesta. 2 vuotta, 5M caphitilla. O'Reilly siis allekirjoittanut jo, Coloradolla viikko aikaa vastata. Colorado joko lyö viimeiset tiukat rahansa tuohon, tai sitten ei. Odotellaan.

Korvauksena, jos tuo toteutuu, Flamesista lähtee ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuoro, mikä ei ole O'Reillysta paljoa. Jo viime kaudella, nuorena kloppina, O'Reilly pelasi kovaa kilpailutusta vastaan huikean hyvin, hyvillä tehoilla ja kahteen suuntaan. Nuori huippusentteri on semmoinen homma, että pari helvetin varausvuoroa on siitä sama kuin maksaisi ruuasta omalla kakalla.

"NIIMMUTTA MITÄ DRAFTISSA SITTE TEHERÄÄN HÄ", voi joku kysyä. No ei mitään. Eikä pidäkään. Koska viimeksi ollaan varaamalla saatu O'Reillyn tasoinen kaveri? Niin. NIIN.

Tästä tekee yksi asia hauskan, ja tietysti Coloradon kannalta vittumaisen. Jos Colorado vastaa Flamesin tarjoamaan sopimukseen, O'Reillya ei voi kaupata vuoteen siitä päivämäärästä, jona tämä asia selviää. Eli siis yli vuoden pitäisi O'Reillyn - joka ei halua Coloradossa ilmeisesti enää pelata - pysyä rosterissa, koska trade deadline taitaapi olla ensi vuonna helmikuun loppupuolella. Heh heh.

Odotellaan. Itselleni on pääasia, että Feaster ylipäätään teki tämän liikkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Feasterin on kyllä parasta signata nopsasti omat RFAt seuraavat 10v.

Sherman on tulossa.

Eli siis yli vuoden pitäisi O'Reillyn - joka ei halua Coloradossa ilmeisesti enää pelata - pysyä rosterissa, koska trade deadline taitaapi olla ensi vuonna helmikuun loppupuolella. Heh heh.
Ensi vuonna on olympialaiset ja Trade Deadline tullee olemaan maaliskuun puolivälissä.
Eli O'Reilly pitäisi olla "vapaa" treidattava juuri ennen Trade deadlinea. Tämä tosin on vielä epävarmaa.

Ja BTW, en usko että Sherman tuota matchaa, tuo 6.5mil QO on aika hiton iso riski.
Feasterilla ei ainakaan pallit lopu.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Feasterin on kyllä parasta signata nopsasti omat RFAt seuraavat 10v.

Sherman on tulossa.

Ensi vuonna on olympialaiset ja Trade Deadline tullee olemaan maaliskuun puolivälissä.
Eli O'Reilly pitäisi olla "vapaa" treidattava juuri ennen Trade deadlinea.

Saattaa olla näin, en jaksanut (muka) tarkistaa (enkä vieläkään ota lihavuuttani asiasta itse selvää), mutta uskon sanaasi.

RFA:t pois vaan, hakekaa. Backlund saa sen sopimuksen, mutta esim. Aliun jos joku nappaisi offer sheetillä, niin se...se olisi niin hauskaa etten kestäisi sitä.
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Saattaa olla näin, en jaksanut (muka) tarkistaa (enkä vieläkään ota lihavuuttani asiasta itse selvää), mutta uskon sanaasi.

RFA:t pois vaan, hakekaa. Backlund saa sen sopimuksen, mutta esim. Aliun jos joku nappaisi offer sheetillä, niin se...se olisi niin hauskaa etten kestäisi sitä.

Pääsi joo unohtumaan että Baertschi on ainoa jolle edes voisi harkita Offer Sheetin tekemistä :D.

Joo, mutta tämä kyllä on Feasteriltä aika hyvä veto täältäkin katsottuna. 1st round-> O'Reilly on hyvä diili sillä O'Reilly on vielä vasta 22v, joten käytännössä tämä on juuri sitä re-buildingiä (aivan kuten Avs: 1st ->Varlamov). Joskus on vain pakko antaa hyvän pickin niin että saa valmiin/melkein valmiin "varman" pelaajan.

Tuo 6.5mil QO on ainoa asia joka on iso riski, mutta Feasterin oli pakko se ottaa, sillä muuten Colorado tuon matchaisi hetkessä.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korvauksena, jos tuo toteutuu, Flamesista lähtee ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuoro, mikä ei ole O'Reillysta paljoa. Jo viime kaudella, nuorena kloppina, O'Reilly pelasi kovaa kilpailutusta vastaan huikean hyvin, hyvillä tehoilla ja kahteen suuntaan. Nuori huippusentteri on semmoinen homma, että pari helvetin varausvuoroa on siitä sama kuin maksaisi ruuasta omalla kakalla.

Eihän nuo varausvuorot välttämättä ole paha hinta O'Reillysta, mutta varsinkin tuo ykköskiepin varauksen luovuttaminen voi maksaa vielä kalliisti. Loppullinen hintahan riippuu pitkälti siitä, että miten Calgary tulee tällä kaudella pärjäämään. Tällä hetkellä Calgary on 8. viimeinen, mutta erot ylös- ja alaspäin ovat ihan parin pisteen luokkaa.

Feaster uskoo ilmeisen vakaasti, että Calgary nousee pudotuspelitaisteluihin mukaan, jolloin tuo ykköskierroksen varaus ei olisi paha hinta. Mutta entä, jos suunta on alaspäin ja varausvuoro onkin TOP-5:ssä tai jopa 1st overall? O'Reilly on hyvä pelaaja ja valmis paketti, mutta huomattavasti potentiaalisemman pelaajan tuollaisella varausvuorolla saa.

Nythän siis kaikki pudotuspelien ulkopuolelle jäävät voivat saada ykkösvarauksen voittamalla draft lotteryn. Tämän hetken sijoituksella Calgarylla on vain 3,6 % todennäköisyys, mutta prosentit kasvavat sijoituksen heiketessä, kuten tuolta näkyy: NHL draft lottery to retain old odds; top pick open to all playoff bystanders | Home Ice - SI.com

Eli tässä on kyllä olemassa samanlainen sudenkuoppa, johon Toronto aikanaan meni tarjoamalla Kesselistä kaksi ykköskierroksen varausta (Seguin, Hamilton). Taitavasti kyllä Feasterilta rakennettu maksamalla toiselle vuodelle 6,5 miljoona, johon Colorado tuskin on jo QO-syistä valmis, joten viikon päästä O'Reilly nähdään Calgaryssa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
O'Reillysta moni ei käsitä sitä, että kaveri on valmis. Vielä nuori ja kehitysvaraa, mutta nyt jo todella kova kahdensuunnan jässikkä, jonka voi heittää ketä tahansa vastaan.

Flamesin varaushistoria 1.varausvuorojen suhteen on surullinen. Chuckot, Pelechit, Erixonit, kauheaa. Varaus on jossainmäärin aina arpa, niilläkin jotka varata ovat osanneet.

En näe mitään syytä, miksi varausvuoro X eli "potentiaalisesti kova NHL-pelaaja parin vuoden päästä" olisi tässä kohtaa O'Reillya arvokkaampi. En mitään syytä. Kaveri on nuori. Sentteri. Valmis heti, todistanut kykynsä kovaa kilpailutusta vastaan (viimekaudella Landeskog ja O'Reilly pelasivat kovimmat ja vaativimmat minuutit Avsissa). Tuossa on palikka joka on joukkueessa perhanan hyvä olla nyt, ja perhanan hyvä olla vuosia eteenpäin. Otan tuhat kertaa tuhannesta valmiin nuoren NHL-pelaajan - etenkin jos se on O'Reilly - kuin arvan, vaikka arpaan olisi ladattu mitä tahansa todennäköisyyksiä.

Enkä missään nimessä usko että Flames - silläkään oletuksella että O'Reilly ei tulisi - varaisi ensimmäisen neljän tai viiden joukossa.

En pidä O'Reillya kuninkaana, ja tiedän että otos on pieni. Perhanan hyvänä jässikkänä pidän silti. Toistan vielä itseäni: nuori. sentteri. valmis heti. Juuri sitä mitä Flames tarvitsee. Ei arpoja enää, ei pelkoa että kustaanko jonkun prospectin kehitys väärällä peluutuksella. Se on tuossa nyt.

Flamesissa on odotettu potentiaalin perään kauan. Backlund nyt vasta lunastamassa odotuksiaan potentiaalin suhteen. Bärtschi on selviö, mutta niin monen jannun kohdalla kaikki on valunut hukkaan. En halua enää potentiaalia tai sen lunastuksen odottelua. Riittää jo. Haluan pelaajan ilman helvetillisiä kysymysmerkkejä. Itseasiassa pelaajan ilman MITÄÄN kysymysmerkkejä. Tämä kaveri on lähinnä sitä mitä tuonikäiset tuppaavat olemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
...ja Avs vastasi tarjoukseen, joten O'Reilly ei liikahda. Hihi. Hiih. hnngh. Menen hukuttamaan itseni omaan virtsaani.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mikäli Colorado ei olisi vastannut Calgaryn tekemään offer sheetiin, olisi Calgary menettänyt ykkös-ja kolmoskierroksen varaukset JA todennäköisesti myös Ryan O'Reillyn itsensä! O'Reillyn nimittäin olisi pitänyt läpäistä waiversit ennen kuin olisi voinut liittyä Flamesin vahvuuteen.

Exclusive: Flames fortunate Avs matched - sportsnet.ca

Melkoista penailua Feasteriltä.

Edit. Ilmeisesti Sportsnetin reportteri tehnyt virheen, ja O'Reillyn ei olisi pitänyt läpäistä waivereita. Riippuu miten tätä kohtaa uuden CBA:n MOU:sta tulkitaan (All Players on a Club’s Reserve List and Restricted Free Agent List will be exempt from the application of CBA 13.23 Waivers in the case of a mid-season signing.) offer sheetin kohdalla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös