Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Calgary Flames (1.) – Colorado Avalanche (WC2), Pacific 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Uniquewn, 07.04.2019 klo 20.50.

 1. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Ketju auki myös tähän pariin. Kalenteriin seuraavat merkinnät:

  Pe 12.4. klo 05.00: Calgary Flames vs. Colorado Avalanche @ Scotiabank Saddledome
  Su 14.4. klo 05.30: Calgary Flames vs. Colorado Avalanche @ Scotiabank Saddledome
  Ti 16.4. klo 05.00: Colorado Avalanche vs. Calgary Flames @ Pepsi Center
  To 18.4. klo 05.00: Colorado Avalanche vs. Calgary Flames @ Pepsi Center
  La 20.4. klo xx.xx Calgary Flames vs. Colorado Avalanche @ Scotiabank Saddledome *tarvittaessa*
  Ma 22.4. klo xx.xx Colorado Avalanche vs. Calgary Flames @ Pepsi Center *tarvittaessa*
  Ke 24.4. klo xx.xx Calgary Flames vs. Colorado Avalanche @ Scotiabank Saddledome *tarvittaessa*

  Tyynenmeren divisioonan sekä läntisen konferenssin voittanut Flames ei ole ikinä ennen kohdannut hyvän loppurutistuksen runkosarjassa tehnyttä Centralin vitosta, Avalanchea playoffeissa. Sivuan viestissäni playoff-sarjaa suurelta osin Flamesin näkökulmasta ja annan isomman roolin ja vastuun Avalanchen lähtökohdista ja taustoista palstan ansioituneille Avs-aktiiveille.

  Flamesin puolelta jos runkosarjaa vetää tarkemmin yhteen, niin kausihan oli runkosarjan osalta huippusuoritus odotuksiin nähden, kun muistetaan, että Flames oli kauden alla ennakkoon niitä mahdollisia playoff-joukkueita, mutta näin kovaa kautta harva odotti. Viime kauden mahalaskun jälkeen joukkueeseen tehtiin merkittäviä muutoksia offseasonilla, kun Carolinan suunnalta saatiin uusi päävalmentaja Bill Peters pois potkitun Glen Gulutzanin tilalle. Myös pelaajistoon tuli muutoksia etenkin sen ison Hurricanes-treidin muodossa, kun sisään saatiin Noah Hanifin, Elias Lindholm sekä vapaana agenttina signattu Derek Ryan.

  Kausi lähti aika nopeasti oikeille raiteille, vaikka etenkin alkukaudesta maalivahtipelin osalta tuskailtiin aika paljonkin. Valehtelematta ainakin muutama peli käytännössä hävittiin Mike Smithin perseilyihin, joka avasi ykkösmaalivahdin paikan David Rittichille. Sen jälkeen Flames kiipesi pikku hiljaa kohti konferenssin kärkeä, ja loppujen lopuksi isoilta notkahduksilta vältyttiin, joka näkyi myös runkosarjan loppusijoituksissa. Noista Petersin mukana tuomista pelaajista jokainen on ollut varsin tärkeä Flamesille. Lindholmista saatiin ykkösketjuun se puuttuva rightin laita, joka pystyy myös ottamaan aloituksia ja pelaamaan myös tarpeen tullen sentterinä. Hanifin on muodostanut toimivan pakkiparin Travis Hamonicin kanssa. Ja Ryan, huolimatta alkukauden kritiikeistä, on ollut arvokas roolipelaaja mm. hyvien aloitustaitojen ansiosta.

  Muutenkin pelaajistosta löytyy paria poikkeusta lukuunottamatta pelkkiä onnistujia, jonka vuoksi runkosarjassa menestyminen oli mahdollista. Gaudreau, Monahan, Tkachuk sekä Lindholm kärkihyökkääjinä tekivät kaikki piste-ennätyksensä, ja pakistossa tietenkin kapteeni Giordanon panos on ollut mittaamattoman arvokas. Joukkue on lisäksi sen verran hyvin ja selkeästi roolitettu, että en edes muista, koska viimeksi rosteri on ollut noin selkeä Flamesista puhuttaessa. Ykkösketjun lisäksi myös muut ketjut ovat pystyneet hyvään tuloksentekoon, kun loppukaudesta myös tuo nelosketju Mangiapane-Ryan-Hathaway löysi hyvän vireen. Ehkä isointa tasonnostoa ollaan odotettu James Nealin kohdalle, koska maalitehtailu ei ole ollut samaa, mihin Nealin kohdalla on koko hänen NHL-uran aikana totuttu. Muutenkin tuo kolmosvitja Bennett-Jankowski-Neal on ollut koko runkosarjaa katsottuna ollut odotuksiin nähden vaisuin Flamesin neljästä hyökkäysketjusta, joten sinne toivotaan näin Flames-lasien takaa parannusta. Nealilla on ylivoimaisesti kovin playoff-kokemus Flamesin rosterista, ja Bennett on parin playoff-visiitin perusteella niihin peleihin sopiva pelaaja, joten tämän suhteen ollaan optimistisia.

  Jos puhutaan tulevasta playoff-sarjasta ja Flamesin todennäköisimmistä kompastuskivistä, niin itselleni tulee seuraavat asiat päällimmäisinä mieleen:

  1. Maalivahtibattle

  Flamesin puolesta maalivahtihomma meni siis kuta kuinkin niin, että Smith pelasi alkukaudella päin persettä, ja Rittich todella hyvin, jonka myötä "Ritteristä" tuli ykkösveskari. Peluutus pysyi kuitenkin suht tasaisena, ja Smith paransi loppukautta kohti, kun taas Rittich ehkä hieman hyytyi. Aloittava maalivahti ensimmäiseen peliin on arvoitus, mutta viimeaikaisen peluutuksen perusteella Smith todennäköisesti aloittaa (vaikka itse olen Rittichin kannalla).

  Avsilla oli käsittääkseni samankaltaisia maalivahtihuolia ehkä jopa pidemmän aikaa runkosarjassa, kunnes nyt loppukaudella Grubauer on pelannut vahvasti, ja lienee aika varmasti tolppien välissä ekassa pelissä. Varlamov löytyy sitten vielä toisena, kokeneempana vaihtoehtona, joten maalivahtitilanteissa on mielestäni paljon samaa Flamesin sekä Avalanchen osalta. Toki tällä hetkellä jos noista pitäisi joku maalivahti valita, niin ehkä Grubauer

  Eli se iso kysymys on, että tuleeko tällä osastolla sulamisia?

  2. Erikoistilanteet

  Aloitetaan tämän purkaminen sanomalla heti, että Flamesin ylivoimapeli sakkasi huolella runkosarjan lopulla. Toki viimeisessä kolmessa pelissä oli enemmän tai vähemmän lepuutuksia, mutta yv-peli ei ole nyt viime aikoina siis vakuuttanut. Osasyynsä on sillä, että esimerkiksi Monahan paini tuossa hetki sitten maalintekovaikeuksien kanssa, ja Lindholmilla on samaa ongelmaa. Lisäksi tuo Flamesin kakkosylivoima on ollut läpi kauden aika surkea, joten tässä näen Avalanchella edun, koska Rantasen ja MacKinnonin pyörittämä ylivoima höystettynä Landeskogin maalineduspelaamisella sekä Barrien viivatoimituksilla on nähdäkseni kovaa luokkaa.

  Flamesin ylivoimaprosentti 19,3 oli liigan 18. paras, eli suht heikko siihen nähden, kuinka paljon Flames teki runkosarjassa maaleja. Avalanchen vastaava oli 22,0 (sija 7), eli juuri tätä tarkoitan, kun uskon tässä olevan yksi Avalanchen iskun paikoista.

  Alivoimapuolella Flames erottui runkosarjassa sikäli edukseen, että se onnistui tekemään eniten alivoimamaaleja. Lindholm ja Jankowski etunenässä ovat olleet siinä hommassa aika vahvoja. Toisaalta av-prosentit ovat olleet liigan alempaa keskikastia (79,7 %, sija 21.) Eli tässäkin aika huonot luvut runkosarjamenestykseen nähden. Avsin alivoima oli toki vielä piirun heikompaa (78,7 %, sija 25.), mutta ylivoimissa prosenttierot ovat vähän isommat.

  Flamesin erikoistilannepelaaminen on ollut murheenkryyni myös parina aikaisempana kautena, joten tähän on totuttu, ja siksi se on helppo nostaa yhdeksi sarjan avainasioista.

  3. Kokemuksen merkitys

  Flamesin puolella James Nealilla on sata playoff-peliä ja Frolik on ainoa pelaaja, joka on päässyt nostamaan Lord Stanleyn maljaa. Sen jälkeen on jo paljon hiljaisempaa, eli kokemusta ei juuri ole, joka on mielenkiintoinen lisä seurattavaksi tähän playoff-rutistukseen. Mikä sen merkitys tulee olemaan? Avalanchellakaan ei ole tällä saralla jalkeilla mikään konkariosasto, joten sikäli kokemuksen merkitys ei varmaan nouse mitenkään ihmeellisesti tässä esille, ehkä enemmänkin yksilötasolla.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Tällaisilla ajatuksilla ketju auki. Ja jos tähän loppuun pitää vielä antaa valistunut arvio omasta puolestani, niin pakkohan tässä on uskoa, että Flames menee jatkoon. Pakisto ja hyökkäys on kaveria syvempi ja parempi, ja viimeisen parin kauden kohtaamisissa Avalanche on sopinut Flamesille hyvin. Toki nyt mennään kevään peleihin, mutta uskoa ja luottoa kyllä löytyy.

  E: Otteluohjelma päivitetty viestiin. Otsikosta jäi näköjään yksi välilyönti puuttumaan, perkules.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2019 klo 22.07
  Makkeli ja Marlboro tykkäävät tästä.
 2. Bob Maali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jamaica Bobsled Team
 3. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
 4. Bob Maali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jamaica Bobsled Team
  Tosiaan, pahoittelut siitä. On siellä keino päästä lukemaan maksamatta ottamalla näytetilaus.
   
  Alamummo ja Atthe tykkäävät tästä.
 5. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Luulen, että Mikko on hyvässä iskussa. Onhan hän saanut levätä ja on ilmeisesti parantunut sopivasti ruhjeistaan. Muutama kova harjoitus alle, niin eiköhän pelituntuma palaa nopeasti. Gabe Landeskogkin teki hyvän paluun oltuaan sivussa. Pakkolepo tekee tässä vaiheessa kautta varmaan vaan hyvää.
   
 6. Tornados Jäsen

  Etukäteen arvioituna ottelupari vaikuttaa yhdeltä heikoimmista aiemman pudotuspelikokemuksen perusteella. Colorado pärjäsi viime vuonna kohtuullisesti, mutta hävisi viime vuonna kuitenkin ensimmäisellä kierroksella Nashvillea vastaan 2-4 ja viimeisen pelin kotona peräti 0-5. Calgary ei viime vuonna päässyt edes pudotuspeleihin ja edellisvuonna se hävisi Anaheimille murskaavasti 4-0 (pelit olivat tosin ihan tiukkoja). Mielenkiintoista nähdä kummasta joukkueesta löytyy enemmän yllätyspotentiaalia tälle kaudelle. Runkosarjassa Calgary ainakin pärjäsi erinomaisesti.

  Maalivahdit: Calgary

  Moni pitää maalivahteja Coloradon vahvuutena Grubauerin vahvan loppukauden perusteella. Pidemmällä katsantokaudella Coloradon maalivahdit ovat kuitenkin olleet aika vaatimattomia ja pidän erityisesti Varlamovia heikkona kakkosmaalivahtina tällä hetkellä. Vaikuttaa siltä, että Calgary lähtee pudotuspeleihin Smithin johdolla. Mielestäni joukkue antaa tässä vähän tasoitusta vastustajalle, sillä pidän RIttichiä parempana maalivahtina. Calgaryn kohdalla voisi olla hyvä idea jopa yrittää harvinaisempaa taktiikkaa ja peluuttaa maalivahteja vuorotellen kuten runkosarjassa. Uskon kuitenkin, että Rittich pääsee pelaamaan ottelusarjassa ja pidän häntä Grubaueria parempana eli maalivahdit siis niukasti Calgarylle.

  Hyökkäys: Calgary

  Ykkösketjut ovat olleet molemmilla joukkueilla hyvin tehokkaita runkosarjassa. Näkisin kuitenkin, että Coloradon ketjun peli sopii paremmin pudotuspeleihin. Landeskogin ja Rantasen loukkaantumiset lisäävät kuitenkin epävarmuutta iskukyvyn suhteen. Colorado on kuitenkin hyvin vahvasti ykkösketjun varassa ja muuten hyökkäysmateriaali on melko kevyttä pudotuspeleihin. Calgaryn taso on laajempi. Carolinasta ennen kautta hankittu Elias Lindholm on ollut huippuvahvistus, jolta odotan paljon myös pudotuspeleissä. Calgaryn yllätysaseeksi muodostunee kuitenkin mielestäni yksi tämän hetken kovimmista nelosketjuista: Mangiapane - Ryan - Hathaway. He ovat tehokkaita hyökkäyssuuntaankin ja saattavat saalistaa myös mukavan määrän jäähyminuutteja vastustajalle sinnikkäällä pelillä.

  Puolustus: Calgary

  Puolustukset ovat molemmissa joukkueissa ihan kohtuullista tasoa, mutta etu menee Calgarylle sekä laadussa että laajuudessa. Calgarylta löytyy tähtipelaaja Mark Giordano, jonka kausi on ollut huikea. Hanifinkin on ollut mielestäni hyvä hankinta tälle kaudelle ja Fantenberg vaikuttaa myös lupaavalta ensimmäisten pelien perusteella. Puolustusmateriaalia on niin paljon, että hyviä nimiä kuten Juuso Välimäki voi jäädä jopa kokoonpanon ulkopuolelle.

  Coloradon puolustus on myös hyvä, mutta kauttaaltaan yhtä tasoa heikompi. Tyson Barrie on hyökkäysten käynnistäjä, mutta myös Zadorov ja Johnson ovat tärkeässä roolissa.

  Kokonaisuus: Calgary 4-1

  Kuten kirjoituksesta selviää pidän Calgarya joka osa-alueella vahvempana (myös erikoistilanteet vaikka ylivoimapeli onkin kangerrellut viime aikoina). Colorado on liian riippuvainen ykkösketjusta, mutta huikealla maalivahtipelillä sillä voisi olla yllätysmahdollisuus.
   
 7. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Entäs jos myös Sam Girard lasketaan mukaan? Nemeth nyt on jämämies, kuten myös Cole.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tämä on mulle se sarja, jossa todennäköisimmin nähdään yllätys. En pidä kummankaan joukkueen maalivahtipeliä vakuuttavana, Avalanche on nopea, luisteleva joukkue ja kun sitä ykkösketjua vilkuilee, niin se on tosiaan mahdollista silläkin mennä tästä parista jatkoon.

  Avalanche jatkoon kuudessa.
   
 9. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Girard ei mielestäni muuta kauheasti yleiskuvaa. Girardista tuli kuitenkin mieleen, että Colorado voi saada Cale Makarin (2017 4.varaus) joukkueen vahvistukseksi toisesta tai kolmannesta pelistä alkaen. Riippuu sitten Cale Makarista sekä sopimustilanteesta (suojattavat pelaajat), halutaanko häntä peluuttaa jo keväällä. Makar olisi varmaan ainakin jonkinlainen vahvistus etenkin hyökkäyssuuntaan.
   
 10. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  @Tornados Kun Barrie vaelteli välillä varjojen mailla, nimenomaan Girard oli se, joka hoiteli hyökkäävän pakin roolin kunnialla. Eikä meno edes hyytynyt, kun Barrie sai suonenvedon. Minusta myös omassa päässä varmempi kuin Barrie. Johnsonilla on omat rajoitteensa, joten kokonaisuutena pidän Girardia noista kolmesta tärkeimpänä.

  Ai niin, Zadorov tuo tarvittavaa uskottavuutta takalinjoille. Voi nousta pleijareissa jopa Avsin ykköspakiksi.
   
 11. Arkkienkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Toivon todella, että Bednar ymmärtää peluuttaa MacKinnonia, Landeskogia ja Rantasta eri ketjuissa, ainakin vieraspeleissä. Jos nämä ovat yhdessä ja Calgary onnistuu peluuttamaan kolmikon pois pelistä, niin sitten Avs on vaikeuksissa. Kaikkien jakaminen eri kentällisiin vähentäisi merkittävästi kotiedun tuomaa peluutushyötyä ja tästä jakamisestahan on myös hyviä kokemuksia aiemmin keväältä.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 12. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  All Stars breikin jälkeen Grubauerin statsit ovat 14 starttia joista 9 voittoa 3 tappiota ja 3 lisäpistetappiota torjuntaprosentin ollessa 94,2% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.69 per peli.

  Smith 16 9-7-1 91,2% 2.28 GAA
  Rittich 15 8-5-1 89,8% 2.89 GAA

  Sopivalla otoskoon valinnalla näkisin, että Coloradolla olisi maalinsuu paremmin tilkittynä. Toki Grubauer vähän niin kuin suli viime keväänä aloittavana maalivahtina, mutta kuka nyt jaksaisi vanhoja muistella.
   
 13. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Flames Thoughts: Who will start in net against the Avalanche? - Sportsnet.ca

  Tuossa hyvää pohjaa playoff-sarjalle ja siinä avataan myös Flamesin maalivahtitilannetta lopussa. Smith taisi päästää viimeisissä kymmenessä pelissään kahdesti yli kaksi maalia(korjatkaa jos väärin, kun en löytäny sitä missä tästä puhuttiin). Tärkeimpänä asiana on, ettei niitä helppoja mennyt sisään kuten alkukaudesta. Tällä kaudella Flames on ollut todella hyvä niin monella osa-alueella, että maalivahtiosasto on se mihin voidaan oikeastaan puuttua. Kuitenkin jokaisessa ketjussa on vähintään yksi yli kymmenen maalin mies ja pääosin kaks alotuksiin kykenevää hyökkääjää. Pakkeja on tosiaan kymmenen kappaletta laittaa kentälle ja hyökkäykseen jää Quine, Czarnik ja Dube, jotka kaikki on pelanneet riittävästi ylhäällä tällä kaudella.

  Coloradoa en oo niin tarkkaan seurannu, mutta kun ykkösketju hyytyi, niin meinasivat pudota kärkipaikoilta jopa playoffien ulkopuolelle. Flamesin osalta ykkösketjun hyytyminen ja ylivoiman sakkaaminen ei vaikuttanut niin paljon. Backlundin ketju ja erityisesti Ryanin kenttä nostivat silloin tasoaan ja läntisen konferenssin kärkisija saavutettiin.

  Kokonaisuutena tässä sarjassa on mahdollista, että jompi kumpi joukkue sakkaa, mutta Flamesilla koko joukkue sitä tuskin yhtäaikaa tekee ja laajuus riittää voittamaan yksittäisiä pelejä, vaikka joku ketju olisikin jäässä.
  Oma veikkaus on Flamesille 4-1 TAI 4-2
   
 14. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Tarkastamatta sen kummemmin faktoja, sanoisin että Calgary on ollut viime vuosina todella kirpeä vastus Avalanchelle. Tokl historiaa löytyy jo vanhan divarijaon ajoilta. Kummallista onkin, että joukkueet eivät ole vastakkain pleijareissa pelanneet.
   
 15. kthxx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Bruins, Nikko Icebucks
  Sarja ei mielestäni ole läheskään niin yksipuoleinen kun kaikki olettavat. Silti näkisin sarjan menevän 4-2 Flamesille. Kuten ylemmätkin viestit, uskon että Smith aloittaa maalin suulla, mutta häviön jälkeen läpystä vaihto ja Rittich kehiin. Coloradolla uskon Grubauerin aloittavan ja Varlamovin aloittavan joko game 3 tai game 4.
   
 16. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Avalanche tarvitsee kyllä parhaan joukkueen ja onneksi Rantanen palaakin kehiin game 1:een. Luulisi luistimen kulkevan, kun on saanut levätä kolmisen viikkoa. Toivottavasti kylkivamma on parantunut kokonaan. Näytti tosi kivuliaalta heti taklauksen jälkeen.

  Jossain ottelusarjassa tulee joka tapauksessa yllätys ja toivottavasti se on tämä. I want to believe.
   
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 18. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Arvio on pakko heittää ja olihan Flames kova, välillä oli todella hienoa peliä. Sen vaan tiesi että kohta tulee maali.

  Voimasuhteista turha jauhaa sen enempää koska lähtökohtasesti Flamesilla paremmin oikeastaan kaikki.

  Loppukausi Avalanchella jopa loukkaantumisten nojalla niin hyvä että kenties voitto on mahdollinen. Peliä melkeinpä autto loukkaantumiset. Sanotaan viime esityksillä 4-3 Burgundy ja Bluelle. Vaikka on eka playoffsarja ni tilastoja en tutkinu yhtää vaikka ne monesti antaa hyvän arvion, rahaa ei ole kiinni ni riittää kattominen.
   
 19. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  4-0 numeroista huolimatta ottelu olisi voinut olla paljon tiukempi ilman Smithin loistavaa pelaamista. Eipä ainakaan enää tarvitse arpoa sitä aloittajaa. Flames otti liikaa jäähyjä, mutta toisaalta ylivoima yllättäen toimi hienosti. Mangi teki hienon soolomaalin ja oikeastaan sen jälkeen homma lähti kunnolla toimimaan. Toivottavasti Monahan ilmaantuu seuraavaan matsiin. Tästä on hyvä jatkaa.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 20. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Peli oli aika tasainen ennen 1-0 maalia, ehkä jopa sanoisin että Avs oli niskan päällä. Smith hoiti homman kotiin ja luvut on rumemmat kuin mitä peli oli.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 21. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Smith oli todella hyvä ja mm. ryösti MacKinnonin pahan kerran. Mikolla taisi olla vielä karstaa koneessa, oli aika näkymätön ja vähän hidas normaaliin peliinsä nähden. Toivottavasti loukki ei oikeasti vaikuta noin paljon. Lopun ruåtsalainen torikokous oli hauska :D ja siellä taisi fittan lentää.

  Flamesin Tkachuk on mielenkiintoinen ja viihdyttävä pelaaja, pikku vihapallo Marchandin manttelinperijä selvästikin. Kertoisiko joku Flamesin toimiston osoitteen, niin voisin lähettää Matthew'lle yhden koiramme hylkäämistä puruleluista.

  2-0 olisi ollut pelitilanteisiin nähden oikeutettu tulos.
   
 22. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Samoilla linjoilla edellisten kanssa. Smith oli todella hyvä.
  Flames on liigan parhaita pelaamaan johtoasemassa ja on hävinnyt vain 4 kertaa runkosarjassa, jos teki ensimmäisen maalin.
  "Calgary had the best record in the NHL when scoring first (36-4-1)." (nhl.com)

  Muutoin pelissä Flames ei saanu peliä alussa kulkemaan, vaan jäähyt sotki rytmiä Mangin maaliin saakka ainakin. Toisessa erässä Flamesin ensimmäinen laukaus oli jossain 6 minuutin pelin jälkeen. Ei sis ihme, että Avs oli välillä pelin päällä.
  Molemmille joukkueille jäi parannettavaa ja lauantaina onkin mielenkiintoinen matsi tulossa.
   
 23. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Noi Calgaryn pelipaidat on kyllä hienot! Melkein alko keulimaan kun ottelu alkoi. Jäi vähän sellainen kuva ottelusta että kotijoukkue on selkeesti parempi, mutta Colorado työläämpi ja sai ekassa erässä ainakin hyvää painetta hyökkiin. Samaan aikaan kotijoukkue hakee niitä laadukkaita paikkoja ja jossain vaiheessa niitä sitten siunaantuukin.
  Tkachukista tuli heti alkuun selostajalta kerrankin hauska juttu" Matthew is makin early friends in this one" kun oli kalastanut jäähyn ja vastataklannut vihua fobbamaisesti hyökissä, ja siitä kohta vittuilemassa ja hämmentämässä taas kerran. Huikee pelaaja!
   
 24. Makkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Itse näin Avs-lasit silmillä odotin, että sieltä olisi tullut vaarallisempi Flames vastaan. Tuntui melkein jopa, että Avs ajoi ja hallitsi peliä ensimmäiset pari erää, mutta oma tehottomuus + Smithin hyvä ottelu esti maalit.

  Uskoisin että tästä vielä pitkä sarja saadaan, Avs pelasi ehkä sellaisella runkosarja-intensiteetillä kun Flamesin miehet olivat jo valmiimpia playoffeihin.
   
 25. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Tuli tuossa sarjan ennakoinnissa nostettua potentiaalisina Flamesin kompastuskivinä esiin maalivahdit, erikoistilanteet sekä kokemus. Ja sitten tulee game 1, 37-vuotiaan Mike Smithin nollapeli sekä kaksi tehtyä yv-maalia. Eli oikeastaan joka kohdassa iso onnistuminen, jonka myötä voitto irtosi.

  Kuten edellä mainittu useampaan kertaan, numerot mairittelevat jonkin verran Flamesiä. Eka puoli tuntia Avalanche sai momentumia pitkälti noiden jäähyjen ansiosta, ja etenkin toisen erän alussa kotijoukkue pelasi heikosti. Smithin hanska heilui kuitenkin pari kertaa erinomaisesti, ja tuosta Avsin painostusjaksosta selvittiin. Suht tehottoman näköinen Flamesin hyökkääminen loppui sitten tuohon Mangiapanen maaliin. Aika timanttisen suorituksen heitti kyllä siihen, uran ekassa playoff-pelissä. Flames-nelonen oli muutenkin Calgaryn parasta antia odotuksiin nähden, ja oliko heti seuraava vaihto tuon avausmaalin jälkeen, kun Hathaway kilautti rimaan ja siitä Flames yv:lle. Sen myötä tuo 2-0 -maali ja hyvät aseyelmat kolmanteen erään. Toisen erän jälkipuoliskolla Avsilla oli pariinkin kertaan 2vs1-hyökkäys, kun Flamesin puolelta hyökkäysalueella pelattiin turhan rohkeasti. Nuo tyrehtyivät kuitenkin joka kerta siten, ettei Avsin pelaajat saaneet edes laukausta lähtemään (mm. Hamonicin syötönkatko sekä syöttö, johon Avsin olisko ollut Kerfoot vai kuka, ei ihan ylettynyt).

  Kolmannessa erässä Avs sai yv:n, jossa MacKinnon pamautti kertaalleen tolppaan ja reboundin eteen Smith venyi erinomaisesti. MacKinnon oli muutenkin aika selkeästi Avsin näkyvin ja vaarallisin hyökkääjä, muuten oli sitten vähän hiljaisempaa, vaikka toki koko pelin kuvaa katsoen siellä oli muillakin ketjuilla ajoittain joitain painostusjaksoja. Lopulta Flames ratkaisi erän lopun ylivoimalla, kun Grubauer ei pystynyt näkemään kiekkoa Bennettin maskin takaa, ja aika hölmistyneenä saksalainen katseli seisaallaan, kun Backlundin rannelaukaus painui maaliin.

  Mike Smith pelasi maalissa parhaan Flames-maalivahdin pudotuspelin sitten -04 vuoden Kipperin, joten ei epäilystäkään siitä, kuka oli kentän kunkku. Turhaan sitä itse Rittichiä enemmän toivoi, kun konkari veti noin fokusoituneena upean matsin. Muut hatunnostot Tkachukille ja Mangiapanelle.

  Parantaa Flamesin kyllä pitää, ja siihen myös luottoa löytyy, kun saatiin alkujännäämiset nyt hoidettua pois kunnialla. Vaikuttaisi ihan viihdyttävä playoff-sarja tulevan.