Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Calgary Flames (1.) – Colorado Avalanche (WC2), Pacific 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Uniquewn, 07.04.2019 klo 20.50.

 1. Kulpertto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
  Oon laiska enkä jaksa itse nyt selvittää, joten kysytään fiksummilta.
  Monentenako Välimäki on hierargiassa päästä pelaavaan kokoonpanoon? Onko monta puolustajaa perjaatteessa edellä pelaavaan rooliin?
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2019 klo 19.18
 2. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Ensimmäisenä varalla ainakin mun papereissa, eli Stone, Prout ja Kylington ovat depth chartissa takana. Flamesilla on tällä hetkellä viisi pakkia, jotka pelaavat varmaan joka pelin, jossei tule loukkaantumisia. Ja se kuudes pelaava pakki on trade deadlinen jälkeen ollut pääasiassa Fantenberg. Fantenbergilla oli pari vähän huonompaa suoritusta viime yönä, mutta uskoisin, että pitää pelata vielä huonommin, ennen kuin joutuu vilttiin. On kuitenkin ollut pääasiassa aika pätevä kutospakki.

  Välimäki pelasi kyllä hyvin, kun nostettiin takaisin NHL:ään, joten ei ole mitenkään hänen peliotteiden syytä, että ei ole pelaavassa kokoonpanossa. Aika näyttää, pääseekö jossain vaiheessa irti (tuolla Flamesin ketjussa itse liputin Juuson puolesta), mutta tällä hetkellä rosterissa on siis aika vakiintuneet pakkiparit. Ja koska tuo top4 on kiveen hakattu, niin kauhean herkästi Peters tuskin istuttaa tulokaspakkiparia Välimäki-Andersson, vaikka hyvin molemmat ovatkin siis koko kauden suorittaneet.
   
  Kulpertto tykkää tästä.
 3. 1753 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Joo melko lailla sama näkemys, tosin heittäisin tämän lisäkommentin:

  Pitää muistaa että Fantenberg hankittiin kokoonpanoon melko varmasti lähinnä siksi että puolustuksessa koettiin olevan liian monta liian nuorta jätkää yhtä aikaa. (Fantenberg on sellainen "ei mitään kerrottavaa" -kutospakki, ei mitään erityisiä heikkouksia mutta eipä oikein mitään vahvuuksiakaan. Eli onhan Välimäen ja Kylingtonin luistelu ja pelinrakentelukyvyt esim. aika eri tasoa.)

  Tällä perusteella jos nyt spekuloidaan että vaikka Hamonic loukkaantuisi tai Fantenberg tyrisi, saattaa silti olla että tilalle nostettaisiin veteraani eli Stone tai Prout.

  Noin yleisesti parhaat optiot varamiehistä ovat Välimäki ja Kylington, joista ensimmäinen on fyysisempi ja jälkimmäinen parempi luistelija. Pitääkö Peters jompaa kumpaa parempana juuri nyt, ihan mahdoton sanoa varmasti, sen verran monta pelaajien omasta tekemisestä riippumatonta muuttujaa tässä kauden aikana on ollut. Noin organisaatiotasolla Välimäkeen kohdistuu korkeammat odotukset ("potentiaalinen tuleva ykköspakki"), ja kokoonpanossa Välimäen peliminuutit oli sellaista viidentoista luokkaa kun Kylingtonilla ne oli enempi 12 minuutin pintaan. Toisaalta Kylingtonille kertyi kuitenkin enemmän pelejä, ja varsin hyvät ovat Oliverinkin otteet olleet. Pelaavasta kokoonpanosta Välimäki putosi alunperin loukkaantumisen takia, mistä toipumisen jälkeen homma rullasi Flamesilla niin hyvin että oli selkeästi järkevämpää antaa Välimäelle isoja peliminuutteja Stocktonissa kuin sotkea toimivaa pakkaa Calgaryssa.

  Kova pelimies Välimäestä on tulossa, mutta ihan 50/50 tuleeko tulikaste pudotuspeleissä tänä keväänä.
   
 4. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Juu, tuosta boldatusta olen osittain samaa mieltä. Riippuu tietysti myös kätisyyksistä, koska nämä konkarit ovat righteja ja Välimäki + Kylington leftejä. Ja rosterissa on muutenkin vain kaksi rightia tällä hetkellä, eli sekin vaikuttaa osittain asiaan.

  Mutta siitä olen melkoisen varma, että Välimäki on Petersinkin mielestä parempi kuin Kylington, koska mielestäni se on aika selvä homma. Ehkä luistelussa ja kiekollisessa pelissä hyökkäysalueella Kylington on kovempi uhka, mutta kyllä sanoisin, että kaikessa muussa Välimäki on jo nyt edellä, ja ottanee sen vakipaikan rosterista jo ensi kaudella (offtopicia vielä sen verran, että uskoisin Kylingtonin olevan tulevaisuudessa kauppatavaraa johtuen leftin pakkien hyvästä varannosta).

  Siitä myös samaa mieltä, että aika vaikea vielä sanoa, pelaako Välimäki playoffeissa. Kaiken mennessä hyvin ei pakistoon kajota ollenkaan, koska aika sementoidut parit siellä tällä hetkellä on.
   
  1753 tykkää tästä.
 5. 1753 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Mjoo, kertoohan erot peliminuuteissa kans siitä erosta paljonko kehenkin luotetaan. Enempi ehkä Kylingtonin ja Välimäen kohdalla sanoisin että erot ovat kuitenkin niin pienet pelin yleisessä tasossa tällä hetkellä, että ihan joku pakkiparikemia saattaa sitten kuitenkin kallistaa vaa'an Kylingtonin hyväksi.

  Lainaus:
  Joo, siltähän ne asetelmat tällä hetkellä näyttää. Vaikka se tulevaisuuden ennustaminen onkin vaikeaa :)
   
 6. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Viimeistelyn on pakko parantua, muuten ihan hyvä eka peli. Kohta taas mennään ja toivottavasti valmentaja kertois pelaajille että sitä öykkäriä ei pidä huomioida yhtää.

  Luulin että nämä ammattilaiset sen ymmärtäs mut ei näköjää. Parasta ois ku kukaa ei puhu enää mitää tai tee ees mitää. Antaa miehen puhua jos on asiaa mut ei siihen ole pakko vastata. Peli ratkastaa pelikellon käydessä eikä katkoilla.
   
 7. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Sarja 1-1. Flames oli vielä enemmän pihalla ensimmäiset vähintään kaksi erää, kuin ekassa pelissä, mutta pitkälti Smithin ansiosta peli oli tasan kahden erän jälkeen. Kolmaskaan erä ei Flamesin kannalta mitään ihmeitä tarjonnut, mutta pomppujen kautta varjojen mailla häärännyt Monahan iski kotijoukkueen johtoon. Avsille lopussa häkki tyhjäksi ja vastaavasti kiekko pomppi sitten heidän edukseen, ja 2-2.

  Varsinaisella peliajalla Avs oli koko pelin kuvaa katsottuna niskan päällä, mutta jatkoille kuitenkin mentiin. Siellä Flames oli sitten puolestaan aktiivisempi, ja tietyllä tapaa huvittavaa, että se oli heidän paras erä, mutta MacKinnonin rannelaukaus oli sitten pelin sinettinä. Tilannetta edelsi Tkachukin loistava syötönkatko ja tarjoilu maalin eteen Frolikille, mutta ei tshekille maistunut, ja toisessa päässä sitten soi saman tien.

  Flamesin pitää kyllä parantaa näistä kahdesta ekasta ottelusta. Pelin taso ei todellakaan ole miellyttänyt suht tehokasta erikoistilannepelaamista sekä maalivahtipeliä lukuunottamatta. Brodie lopussa tajuttiinkin jo tiputtaa pois ykkösparista ja laittaa Andersson Giordanon rinnalle. Brodie mm. lahjoitti kaksi läpiajoa, joista jälkimmäisessä tehtiin myös pelin avausmaali. Miestä on läpi kauden jälleen kerran joutunut enemmän tai vähemmän kritisoimaan, ja näitä paskoja pelejä tulee yksinkertaisesti liikaa.

  Taidetaan vähintään kuuden pelin sarja tästä saada.
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Tuo on kyllä aina hieno ryöstö saada sarja vieraskentältä tasoihin kakkospelin jatkoaikamaalilla. Huima buusti Avsille,
   
  Alamummo tykkää tästä.
 9. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Veikkasin tästä pitkää sarjaa, koska Flamesilla ei ole kokemusta. Viimeistään toisella kierroksella heille noutaja, jos ei jo nyt.
   
 10. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Ansaittu tappio. Monahan tosiaan heräsi koomasta yhden laukauksen ajaksi ja hetken aikaa näytti siltä, että se olisi riittänyt ryöstämään ottelun. Jatkoerässä Flamesin peli näyttikin sitten paremmalta ja sitä "voittomaalia" ehtikin jo tuulettaa ensin, mutta sen jälkeen kiekko päätyikin omaan maaliin. Todella paljon pitäisi parantaa. Ainakin toinen noista vieraspeleistä olisi pakko voittaa.

  Lainaus:
  Itse kyllä ennemmin pitäisin Kylingtonin ja kauppaisin Brodien. Samantyylisiä pelaajia, mutta Kylington on paljon nuorempi ja halvempi. Brodiella ei pitäisi enää olla mitään asiaa top-4 rooliin tässä joukkueessa ja kolmospariin on ihan liian kallis pelaaja. Sopparia jäljellä vielä ensi kausi ja sen jälkeen ikää 30 vuotta. Joku pitkä jatkosopimus olisi iso aikapommi.
   
  Uniquewn tykkää tästä.
 11. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Arvaa vaan rupesiko täälläkin järki voittamaan. Brodieta ei pysty itsekään enää mitenkään puolustelemaan.

  Tällä hetkellä kokoonpanossa enemmän tai vähemmän nukkuu Monahanin lisäksi hyökkääjistä Neal sekä Jankowski. Gaudreaukin on ollut aika vaisu, mutta peliajat verrattuna Avsin kärkipelaajiin jakautuu paljon tasaisemmin, joten vähemmän Johnny Hockey kentällä aikaa viettää. Parempaan pitää joka tapauksessa pystyä. Bennett taitaa Tkachukin ohella olla paras hyökkääjä, eikä se nyt kauhean suurena yllätyksenä ole tullut.

  Mielenkiintoista on nähdä, olisiko munaa laittaa Brodie jopa vilttiin. Samaa sitä tuli jo runkosarjassa välillä mietittyä. Välimäki ei ole huonompi kuin viimeöinen TJ. Avsin puolella jää nähtäväksi, pelaako Girard kolmannessa pelissä, kun jäi kolmannessa erässä Bennettin taklauksen alle, eikä ilmeisesti jatkoajalla pelannut.
   
 12. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Lainaus:
  Tätä kokemuksen merkitystä mietin itsekin ja ajattelisin, että juuri kokemattomuus näjyi Flamesin otteissa ja siinä, että passivoiduttiin suhteessa vastustajaan.
  Uskon, että pari päivää taukoja ja maisemanvaihto tekee enemmän hyvää Flamesille, kuin Avseille, vaikka voiton kanssa kotiin palaavatkin.
   
 13. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Päivän tauko ja Colorado saa Cale "Orr-Norris" Makarin kokoonpanoonsa, niin aika savotta Calgarylla on edessään. Pepsi Center on myös ihan eri paikka tunnelmaltaan, kun täysin jähmettynyt Saddledome pudotuspeleissä.
   
 14. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Noo, hyvä että on vahva luotto omiin. Colorado tais viime pelin pelata parhaalla tasollaan ja Flamesilla on vielä parisen vaihdetta olemassa. Löytäisivät vain ne..
  Ainakin yksilötasolla koko ykkösketju, Frolik ja Neal voisivat nostaa tasoaan selvästi, myös Janko on ollu pimennossa nää pari peliä. Nyt vähän matkustetaan, otetaan kokemuksesta oppia ja hiljennetään lumimaan hartwall areena. ;)
   
 15. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Kyllä taitaa Avsilta löytyä vielä seuraava taso. Eihän tuo peli ollut läheskään sitä, mitä se oli viime vuoden marraskuussa, jolloin Rantanen johti pistepörssiä.
   
 16. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Calgaryn sietäisi kyllä parantaa peliään, kun viime pelissä laukaukset olivat 60. minuutin jälkeen Coloradolle jotain 47-82. Ilman epäonnista viimeistelyä peli olisi ollut taputeltu jo kahdessa erässä.
   
 17. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Makar teki muuten juuri sen ELC:n Avsin kanssa. Mahtaakohan pelata sarjassa? Laajennusdraftin suojaus menetetään, mutta toisaalta jos Girard menetetään niin ei taida olla vaihtoehtoja jos Avs haluaa tosissaan sarjasta pelata.
   
 18. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Vaikuttaisi siltä, että peluuttavat - varsinkin jos Sam Girard on ulkona. Mielenkiintoinen pelaaja ja hype Avsin puolella on melkoinen. Kova paikka tulla peliin tässä vaiheessa kautta, vaikka olisi kuinka lupaava rookie.
   
 19. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Joo, ja oliko "offensive zone time" kahen erän jälkeen jotain 8min v 2min. Jos Avalanche saa pidettyä tota myllyä yllä ja kiekkokin rupeaa osumaan kehikon sisäpuolelle, niin tästä voi vielä tulla voittoisa sarja.
  Hiton hyvää, fyysistä ja tasaista kiekkoa on ollut. Kämmenet hikoo ja nautin.
   
 20. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Nealin pelaaminen näytti runkosarjan lopussa jo paremmalta, mutta ne olivat niitä matseja, joissa ei ollut toisaalta mitään panosta. Nyt kun tosipelit ovat alkaneet, niin on taas ollut näkymätön. Ei välttämättä näkyisi mitenkään tulostaululla, mutta Czarnik ainakin toisi enemmän nopeutta ja yritystä. Tuskin kuitenkaan Nealia laitetaan poppareille. Jankon pelaaminen näyttää ihan siltä ettei vaan tunnu kiinnostavan yhtään. Benny ja Chucky ovat olleet joukkueen parhaat hyökkääjät ja ei tosiaan ole tullut minään yllätyksenä.

  Brodie kyllä ansaitsisi penkityksen, mutta kun on ilmeisesti ainoa leftin pakki joka pystyy pelaamaan oikealla puolella, niin ei varmaan tule tapahtumaan. Prout tai Stone kentällä vieraspeleissä, kun koko ajan vastassa olisi MacKinnon ja kumppanit olisi liian iso riski. Eiköhän tuon kokoonpanon suhteen nähdä kuitenkin jotakin muutoksia, kun homma ei kerran toiminut.
   
 21. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Peters lupailikin eilen, että pari muutosta tulee. Voisi melkein veikata, että Andersson pelaa Gion ja Brodie Fantenbergin kanssa. Ehkä myös Czarnik kehiin, paitsi että kenen tilalle? Kaverin puolella sitten case Girard ja Makar mielenkiintoista odotella.

  Odotan myös, että Gaudreau pelaisi jo isompia minuutteja. Aika vakavasti Peters on ottanut tuon MacKinnonin matchauksen, koska Gaudreaun peliaika kahdessa pelissä yht. 33min, Backlundilla taas 47min (vertailun vuoksi MacKinnon 51min, mutta on sellainen beast, ettei varmaan väsytä yhtään).
   
 22. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Pistetään nyt uusi päivitys tälle: https://twitter.com/fan960wills?lang=fi

  Lainaus:
  Saas nähdä, että miten pelaa, jos debyytti tulee playoffeissa. Girard poissa ollessaan suht huono juttu Avsille, mutta Makarista on sellaista hypeä saanut lukea, että...

  Katsellaan.
   
 23. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Cale Makar pelaa numerolla 8. Kovaan paikkaan tulee rookie, katsotaan onko hypen mittainen pelaaja. Epäilemättä kuitenkin laadukas hyökkäävä pakki.
   
 24. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Ja samaisen Derek Willsin Twitterissä Flamesin rosteri:

  Gaudreau-Monahan-Lindholm
  Tkachuk-Backlund-Frolik
  Bennett-Jankowski-Neal
  Mangiapane-Ryan-Hathaway

  Giordano-Andersson
  Hanifin-Hamonic
  Fantenberg-Brodie

  Smith (Starter)
  Rittich

  Eli juurikin se Brodie <-> Andersson -swap tuli.
   
 25. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Puolentoista metrin hype? Eiköhän se siihen pysty.