Mainos

Buffalo-wings

  • 153 396
  • 360

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kävinpä kiertelemässä Tampereen kauppoja maustamattomat siivet mielessä. Löysin lielahden Cittarin lihatiskistä marinoituja siipiä ja muista kaupoista 5kg pakaste siipiä hintaan 39.9€. Mistä voisin Tampereelta löytää maustamattomia siipiä jotka ei ole pakasteena?
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Pas kysyen Prismoista lihatiskiltä. Tampereella Prismat ja S-marketitkin muuten paistavat itse siipiä ja niitä myydään Texas Pete soosilla.

Kysy rohkeesti raakoja siipiä, luulempa että myyvät kyllä.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Mistä voisin Tampereelta löytää maustamattomia siipiä jotka ei ole pakasteena?

Ainakin Hervannan DUO:n K-Kaupassa on lähes aina maustamattomia siipiä muiden kanatuotteiden joukossa. Semmoinen muistikuva on, että jossain muuallakin noita on tullut vastaan mutta en osaa varmaksi mennä sanomaan.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävinpä kiertelemässä Tampereen kauppoja maustamattomat siivet mielessä. Löysin lielahden Cittarin lihatiskistä marinoituja siipiä ja muista kaupoista 5kg pakaste siipiä hintaan 39.9€. Mistä voisin Tampereelta löytää maustamattomia siipiä jotka ei ole pakasteena?

Ainakin Turussa noita löytyy Stockmannin Herkusta eli samasta paikasta lähtisin metsästämään myös Tampereella.
On muuten nuo wingsit aivan taivaallista herkkua. Soosi Texas Petestä ja voista sekä kylkeen vielä aurajuustodippi ja vaikka vähän selleriä ynnä muuta. Valmistuu erittäin helposti ja kilohintakin on halvempi kuin kaupan marinadisiipiällötyksissä.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ainakin Hervannan DUO:n K-Kaupassa on lähes aina maustamattomia siipiä muiden kanatuotteiden joukossa. Semmoinen muistikuva on, että jossain muuallakin noita on tullut vastaan mutta en osaa varmaksi mennä sanomaan.
Kiitoksia paljon!
Hervantaan joutui lähtemään siipien vuoksi ja kyllä kannatti.
En vain ymmärrä mikäli jossain kaupoissa niitä pitää erikseen kysellä? Nuuskan myynnin tiskin alta kyllä ymmärrän, en siipien...
 

ipaz

Jäsen
Sticky Wingers

Tampereelle avattiin joulun alla uusi siipiravintola Sticky Wingers. Paikka on erittäin hienosti sisustettu amerikkalaisen sporttibaarin tapaan. Yläkerrassa normaali ruokaravintoja ja alakerrassa sitten se sporttibaari useine televisioruutuineen ja livematseineen. Alun suosio taisi yllättää ravintolaväen itsekin, koska ruokaa sai joskus odottaa helposti yli tunninkin. Nyt tilanne on hieman tasaantunut ja ravintolasta on tullut minun ehdoton suosikkini. Se mikä paikassa on parasta on siipikastikkeiden määrä. Peräti 15 erilaista. Osa nyt ei millään ilveelläkään sovi siipien kanssa, mutta esim. Smoky Buffalo-kastike on aivan loistavaa. Lisäksi paikasta saa luuttomia siipiä, jotka ei nyt ihan omaan makuun uponnut.

Myös hampurilaiset ovat hyviä. Pihvit on tehty paikan päällä ja sen huomaa. Jos et vielä ole käynyt tuolla, niin suosittelen ehdottomasti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Turun Siipiravintolan nimeen vannotaan täällä. Varsinkin Crispy Wingsit kyseisessä mestassa kunnon tulisella kastikkeella sulattaa kielen kuin kielen, enkä ole nykyään enää originalleja syönytkään. Parempaa krapulasafkaa saa hakea.
 
En ole kasvissyöjä, mutta nämä wingssit ovat eettisesti jotain niin helvetin oksettavaa, etten tule ikinä koskemaan. Jollain kierolla tavalla keskiverto siipiensyöjä näyttäytyy mielessäni parikymppisenä tamperelaisena nuuskahuulena, joka pukeutuu harmaisiin salihousuihin ja muodikkaaseen pipoon tilaisuudesta riippumatta.

ps. mitenkäs tästä nyt näin hieno viesti tuli :D
 

Snagari

Jäsen
Eettisempää olisi heittää broilerien siivet vain roskiin, kun rintafileet ja koipipalat on revitty irti?

Taisi loppua pojalta argumentit lyhyeen. Oli varmaan enemmän katkeruutta/kateutta näitä manselaisianuuskajapipojahousut poikia kohtaan.

Siivet ovat ruokien eliittiä! Vielä mennään "nössö"asteella eli mediumina popsitaan. Paikallisessa mestassa on kyllä sen verran laimeat, että voi ottaa ihan hottina. Paremmissa paikoissa, never.
 

Fiiu

Jäsen
Siivet ovat ruokien eliittiä! Vielä mennään "nössö"asteella eli mediumina popsitaan. Paikallisessa mestassa on kyllä sen verran laimeat, että voi ottaa ihan hottina. Paremmissa paikoissa, never.

Mitä tulisempi soosi, sen kovempi jätkä? Ei tarvi enää punttiksella kattoa että kumpi nostaa enemmän rautaa. Kovimmat jätkät juo kiehuvaa vettä ja kusee jääpaloja sekä paskoo kettinkiä.
 
Eettisempää olisi heittää broilerien siivet vain roskiin, kun rintafileet ja koipipalat on revitty irti?

Ei, vaan eettisempää olisi olla syömättä kilokaupalla eläimiä, jotka elävät käsittämättömän surkean elämän, jotta sinä saisit siipesi halvemmalla.

Linkki vie selontekoon tehotuotantobroilerin elinolosuhteista.

ps. toivottavasti Fiiu provoili kustannuksellani eikä stereotypiani siipiensyöjästä osunut oikeaan
 
Veikkaanpa, että yhtään siipeä, nokkaa tai jalkaa ei näistä kanoista heitetä pois missään tapauksessa. Jos ei siipiravintolassa käy, niin sen siiven löytää kananugetistaan tai koiransa ruokakupista luineen päivineen. Tehotuotannon tukemista yhtä kaikki, jokainen penni mikä ketjussa loppukuluttajalta alaspäin lähtee valumaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tehotuotannon tukemista yhtä kaikki, jokainen penni mikä ketjussa loppukuluttajalta alaspäin lähtee valumaan.

Tehotuotannon tukemista on jos yleensäkin syöt kanaa tai sikaa mutta tämä on toisen ketjun asiaa.

Todellakin Siipiravintola Turku on lajissaa loistava paikka. Tuo Texas Pete kastikkeena on vain hieman liukuhihnakamaa mutta ihan ok kuitenkin. Kotona tulee useinkin siipiä laitettua kun on tuo rasvakeitinkin. Hyvää naposteltavaa pienillä lisukkeilla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Broileria olen kyllä jossain määrin vältellyt, mutta onko asia tosiaankin näin myös kanan osalta?

Nyt pitää hieman valistaa...ja ennenkaikkea varoittaa. Kun tänä päivänä puhutaan yleisellä tasolla kanaruuasta niin siinä käytetään broileria. Jos tilaat vaikkapa kana-Caesarsalaatin niin siinä raaka-aine on broileria. Kariniemen kananpojista valmistetut jalosteet ovat broileria jne.

Toivottavasti et ole paljon syönyt broileria luullen sitä kanaksi...
 

ipaz

Jäsen
Taitaa olla niin, että munijakanojen liha ei ole kovinkaan hyvää syötäväksi ja riittävästi munittuaan ja elämän langan loppuessa nämä linnut joutavat kaatopaikalle ja turkiseläinten rehuksi. Siksipä lähes kaikki kaupassa myytävä "kananliha" on broileria - eli pelkästään syötäväksi jalostetusta kanarodusta peräisin olevaa lihaa. Ja totta on se että sekä broilereista, että sioista käytetään hyödyksi varmasti yli 95% kokonaismassasta. Vatsat ja suolistot taitavat mennä suoraan hävikkiin, mutta esim. sian luista puristetaan kaikki liha irti ja itse luu jauhetaan sekin hyötykäyttöön. Nahkaa (kamara) löytyy yllättävän monesta makkaratuotteesta... Mutta siivet, ne on hyviä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
TOP 5 wings-mestat

1. Hook, tre (legendaarinen)
2. Sticky Wingers, tre (boneless wingsit)
3. Buena Vista, Rauma (very hot)
4. Siipiravintola Turku, tku (ok)
5. Parilla-ketju

Texas Pete ja Frank's rules ok.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taitaa olla niin, että munijakanojen liha ei ole kovinkaan hyvää syötäväksi ja riittävästi munittuaan ja elämän langan loppuessa nämä linnut joutavat kaatopaikalle ja turkiseläinten rehuksi.

Nimenomaan minkkien ja muiden sellaisten rehuksi. Toistasataatuhatta munintakanaa "surmanneena" olen päässyt näkemään näitä läheltä enemmän kuin tarpeeksi. Se on suhteellisen irvokkaan näköistä, kun viitisen tuhatta kananraatoa kipataan tarhalla sellaiseen helvetin isoon myllyyn, joka jauhaa lintuset rehuksi.

Tuon duunin jälkeen en ole juurikaan syönyt mitään siipikarjaa, yllättäen ei vaan maistu. Naurattaa myös ihmiset, jotka ostavat "vapaan kanan munia" jotenkin eettisempänä vaihtoehtona. Eivät nekään kanat päivänvaloa ikinä näe, eivätkä niiden elionolot eroa nykyisten virikehäkkikanojen oloista niin merkittävästi. Luomukanalat ovat sitten asia erikseen.
 
Naurattaa myös ihmiset, jotka ostavat "vapaan kanan munia" jotenkin eettisempänä vaihtoehtona. Eivät nekään kanat päivänvaloa ikinä näe, eivätkä niiden elionolot eroa nykyisten virikehäkkikanojen oloista niin merkittävästi. Luomukanalat ovat sitten asia erikseen.

Näinpä. Liitteenä legendaarinen Fingerpori-strippi aiheesta.
 

Liitteet

  • 1038jk3.jpg
    1038jk3.jpg
    33,5 KB · kertaa luettu: 1 404

toothfairy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Milläs tavoilla valmistatte kotona wingsejä? Olisi ajatuksena hankkia jokin erillinen rasvakeitin tähän tarkoitukseen vai onko niistä mitään hyötyä tuohon hommaan?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Milläs tavoilla valmistatte kotona wingsejä? Olisi ajatuksena hankkia jokin erillinen rasvakeitin tähän tarkoitukseen vai onko niistä mitään hyötyä tuohon hommaan?
Uunissa siivet leivinpaperin päälle kahdelle pellille, nahkapuoli ylöspäin. Uuni reiluun pariinsataan ja kiertoilma päälle, reilu puoli tuntia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös