Mainos

Buffalo Sabres 2022–2023

  • 25 477
  • 80

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
@heikkik :lla on selvästi hallussa kyllä muidenkin joukkueiden prospekti tilanne, koska varsin samat näkemykset näen näissä pelaajissa. Savoien kausi on ollut pettymys ja lähtökohtaisesti piti valita joukkueeseen, mutta muut tulivat ohitse. Vielä kun aiemmin on loukkaantumisia alla niin saa nähdä kuinka hän kykenee jatkamaan kehitystään seuraavalle tasolle. Häneltä on tullut nähtyä näitä huipputilanteita tältäkin kaudelta että tiedossa on se talentti. Rosenilta ehkä odotettiin vähän liikoja, sieltä tuli niitä välähdyksiä Tsekkejäkin vastaan, mutta nimenomaan kokonaisvaltaisen pelin kanssa on tekemistä. Kulich oli kyllä melkoinen monsteri noissa kisoissa vaikka valitettavasti hänen kiekonmenetyksen takia tuli tuo Kanadan voittomaali. Erittäin kypsää tekemistä ja jos pystyy kehittymään Amerksissa tällä kaudella eteenpäin, on hänellä hyvät mahdollisuudet ensi kaudella taistella paikoista. Toivon että ottaa Rousekin reppuselkään ja taistelevat yhdessä ensi kaudella paikasta ylhäällä.
Sabresissa ollaan onneksi otettu vuosien säätämisen jälkeen tosissaan nämä nuoret pelaajat ja heidän kehityksensä. Pyritään auttamaan heitä junnusarjoissa sekä euroopassa kehittymään eikä pidetä heidän kanssa kiirettä niin kuin joskus aiemmin. Se että meiltä löytyy jo NHL:ssä hyökkääjiä niin paljon loukkaantumisten varalle ettei ole tarvetta edes nostaa AHL:stä ketään ja pystytään koko paletti pitämään samanlaisena.

Mielenkiintoista onkin seurata kuinka tulee käymään näille yliopistossa pelaaville pelaajille jatkossa, näissä piilee aina se riski että nämä tullaan myöhemmin menettämään. Siellä on kuitenkin maalivahdeista Levi sekä Portillo ollut todella hyviä viime kausina ja toivon varsinkin Levin valitsevan Sabresin tulevaisuudessa. Tämä kausi on ollut joukkueen kanssa heikko, mutta tiedetään kuinka kovasta maalivahdista on kyse. Ryan Johnson pelaa jo neljättä kauttaan yliopistossa ja hänenkin kohdallaan on kysymysmerkkejä ollut ilmassa. Toivon mukaan tämä nykyinen Sabresin organisaatio ja ilmapiiri on vaikuttanut näihin nuoriin sekä myös jatkossa vapaisiin pelaajiin.

Seuraan sivusilmällä Sabresia, koska toivoin vuonna 2019 Losin varaavan Dylan Cozensin. Blake sitten päätti ottaa Alex Turcotten, mikä on osoittautumassa pahaksi harhalaukaukseksi. Jenkeillä oli tuolloin tosi kova ikäluokka, joten ei ole ihme että voittivat maailmanmestaruuden ilman Jack Hughesiakin. Ihmeellisempää on, että Blake/Yanetti onnistuvat poimimaan tuosta laatujoukosta Turcotten. Onneksi sentään saivat toisella kierroksella Kaliyevin.

Ei Cozens ihan sellaiseksi voimahyökkäjäksi näytä olevan kehittymässä mitä ajattelin, mutta kuitenkin selkeäksi top6-hyökkääjäksi. Itse pidän Cozensia enemminkin laiturina kuin sentterinä, mutta aika sen näyttää mihin suuntaan hän kehittyy.

En yhtään ihmettelisi, vaikka Ryan Johnsonin oikeudet myytäisiin muualle trade deadlinella. Reitti NHL:ään voisi olla helpompi jossakin toisessa organisaatiossa. Isä Craig oli ennen töissä Kings-organisaatiossa (farmissa valmentajana), mutta siirtyi kesällä Anaheimiin.

Atlantin divisioona on kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa. Kolmella kovalla - Torontolla, Tampalla, Bostonilla - on mestaruusikkuna nyt raollaan, mutta alamäki alkaa vuoden, parin (Toronto kolmen) sisään. Yksi ihmeellinen floppaaja Floridassa, minkä suunnasta ei pysty sanomaan mitään.

Ja neljä eri vaiheessa ole rakennusjoukkuetta. Buffalo näyttäis ottaneen tällä kaudella askeleen potentiaaliseksi pudotuspelijoukkueeksi. Ottawa ei tule olemaan tulevaisuudessa mikään nopea joukkue, mutta veikkaan, että Senators tulee olemaan NHL:n isoin ja ilkein porukka - kannattais Buffalonkin varata/treidata joitakin ilkeitä pelaajia ihan vaan ajatellen tulevaisuuden playoffspelejä Ottawaa vastaan. Jos Montrealilla käy arpaonni tänä keväänä, niin siellä voidaan koota jopa seuraava kanadalainen Stanley Cup-voittaja. Kyllä Yzerman saa Detroitissa miettiä päänsä puhki, miten tulevaisuudessa a) selvitä pudotuspeleihin ja b) miten selvitä pudotuspeleissä toiselle tai kolmannelle kierrokselle.
 

ipaz

Jäsen
Luukkonen kutsuttu samantien ylös ja on oletettu aloittaja tänään. Lähteekö Comrie waiveriin?



Jostain luin, että pyörittäisivät hetken aikaa kolmea maalivahtia. Siellä on waiver-vapaita hyökkääjiä mm. Quinn ja Peterka. Waivereihin pitäisi pakeista laittaa Claque ja Fitzgerald, jos päätyvät heidän alas laittamaan. Eiköhän sieltä jompikumpi pakki lähde. Jokiharjukin kohta taas pelikunnossa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Luukkonen lienee kipeänä.

Hyvä käydä täältä lukemassa tarkennuksia. Ilman Luukkosta edellinen voitto Arizonasta 18.12. Sen jälkeen Luukkonen aloittajana 5-0 ja Anderson/Comrie 0-3. Meinasin jo ihmetellä, että kuin helvetissä noita muita päästetään jäälle.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Casey Fitzgerald pistettiin waivereihin ja Florida nappasi miehen riveihinsä. Fitzgeraldhan on ollut viime ajat katsomossa, mutta kyllähän tuo leveyttä vie pois.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tosiaan Fitzgeraldin lähteminen kirpaisee lähinnä noita kätisyyksiä, mutta nyt Jetsejä vastaan pelannut Clague oli jäätävän hyvä. Lähinnä pomppinut NHL:n ja AHL:n väliä ja pelejä toki on kertynyt aiemmin ihan kohtalaisesti Habseissa ja Kingseissä, mutta se viimeinen breikkaus on puuttunut. Todella hyvin malttia omissa paineen alla ja Granatokin kehui häntä vuolaasti Jets pelin jälkeen. Tuossa on kyllä selkeesti Sabresille hyvä seitsemäs puolustaja, vaikka jokseenkin on pelannut jopa paremmin kuin kumpikaan kolmosparin puolustaja. Power on nyt tehnyt viimeiseen kolmeen otteluun kolme maalia ja kyllä kädet syyhyen odottaa, millainen pelaaja tästä tulee. En näe tällä hetkellä juuri heikkouksia hänen pelissään, hyvin toimii iso kroppa nuorella pelaajalla, vaikka toki fysiikan kanssa saa tehdä hommia ensi kesänä kaksinkamppailuja varten. Jokiharju lienee tällä hetkellä se vedenjakajalla oleva puolustaja, tulee erittäin hyviä avauksia, nousee viivalta tukemaan hyökkäystä, mutta tasaisuus puuttuu. Kovissa kamppailuissa jää toiseksi eikä löydy tarvittavaa kovuutta, toivoisin sillä saralla enemmän hommia myös fysiikan kanssa ja uskaltaa painia kulmissa paremmin.

Viiden ottelun voittoputkessa mennään eikä tässä nyt kannata liikaa likapyykkiä heittää, kun voittoja tulee vieraissakin näin upeasti. Kyllä on sitten näyttävää hyökkäyspään pelaamista Sabresillä, jokainen pelaaja liikkuu ja hakee paikkaa eikä kukaan pelaa ns. omaa paikkaa. Tässä lienee toki riskinsä, mutta pelaajien merkkaaminen on haastavampaa kun puolustajatkin tekevät nousuja maalille, eivätkä jämähdä viivalle. Hyvin paljon puolustuksen kustannuksella tässä Sabres pelaa. Enemmän ehkä toivoisin myös suoraviivaisempaa pelaamista ja viivalta vetoja, eikä aina siitä viimeistä syöttöä takatolpalle, joka tuntuu olevan lähes jokaisen pelaajan DNA:ssa. Tietysti hienoa että pelaajat tämän ovat sisäistäneet, mutta yksinkertainen peli kannattaa myös joskus. Juurikin Jetsejä vastaan viimeksi hävityssä pelissä Granato korosti, ettei pelaajia ollut tarpeeksi maalilla häiritäkseen Hellebuyckia ja siksi ottelu hävittiin. Nyt oikeestaan sama toistui, mutta pitkillä pyörityksillä saatiin paikkoja avattua. Toivottavasti joku muukin on tässä viime aikoina pelejä seurannut, varsinkin toinen erä Jetsejä vastaan oli kyllä silmäkarkkia. Blues oli myös alakynnessä pyörityksineen.

Saa nähdä kuinka Sabres pystyy pitämään tämän flown yllä. Wildia ja Canesia vastaan jos pystytään pisteitä raapimaan ja pelaamaan samalla intensiteetillä, voidaan ottaa sitten hetki happea All-Star breikin muodossa. Timo Meierista on ollut jotain huhuja, että Adams olisi Sharkseihin yhteydessä ollut, mitä mieltä täällä muut asiaan ovat? Ongelmahan ei liene siinä etteikö Sabresilla olisi tarjota heille oikeanlaista pakettia, koska pelimerkkejä kyllä löytyy, enemmän olisin huolissani tuosta palkasta jonka hän tulee saamaan. Onko näillä otteilla Sabres valmis luopumaan Olofssonista tai Mittelstadtista? Varsinkin edellä mainittu on parantanut kokonaisvaltaisesti otteitaan huomattavasti. Quinnin tai Peterkan tilalla näkisin kyllä tulivoimaa enemmän ja toinen heistä voisi kyllä ottaa huilivuoroa.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Sabresilla on hyökkäyspäässä Peterka, Quinn ja tulossa ainakin Savoie, Östlund, Kulich, Rosen nuorina hyökkääjinä, luulisi että tuosta porukasta joku olisi kauppatavaraa jos Meier tai Horvat on hankintalistalla. Cap tilaa on ainakin sen verran että sitä kannattaa nyt käyttää hyväksi. Jos tuohon hyökkäykseen lisäisi vielä Meierin/Horvatin ja hieman vahvistaisi puolustusta jollain kokeneella pakilla, niin eiköhän tuo puhveli playoffeihin rynni vihdoinkin. Playoff kokemus on nuorelle joukkueelle tosi iso juttu ja tietenkin organisaatiolle kelpaisi varmasti tuon synkän putken katkaiseminen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Timo Meierista on ollut jotain huhuja, että Adams olisi Sharkseihin yhteydessä ollut, mitä mieltä täällä muut asiaan ovat? Ongelmahan ei liene siinä etteikö Sabresilla olisi tarjota heille oikeanlaista pakettia, koska pelimerkkejä kyllä löytyy, enemmän olisin huolissani tuosta palkasta jonka hän tulee saamaan. Onko näillä otteilla Sabres valmis luopumaan Olofssonista tai Mittelstadtista? Varsinkin edellä mainittu on parantanut kokonaisvaltaisesti otteitaan huomattavasti. Quinnin tai Peterkan tilalla näkisin kyllä tulivoimaa enemmän ja toinen heistä voisi kyllä ottaa huilivuoroa.

Vähän samanlaiset kaksijakoiset fiilikset on itselläkin tuosta Meierin kyselemisestä. Selkeä ajatushan siinä on saada lisää tulivoimaa Thompsonin ketjun taakse ja todennäköisesti kakkonen asettuisi muotoon Meier - Cozens - Olofsson. Tämä taisikin kertoa että minä en ainakaan luopuisi tällä hetkellä Olofssonista. Annetaan sitten ennemmin vaikka Quinn vaihdossa.

Mutta, edellenkin Sabresin suurimmat tarpeet ovat kuitenkin ehkä puolustuksessa. Hyökkäyksen fyysisyys on tietysti pieni puute, mutta tätähän Meier osaltaan paikkaisi.
Meier kuitenkin tietojen mukaan hakee semmoista 9 miljoonaa lappua. Ja mitään järkeähän Sabresilla ei ole Meieria treidata, jos uusi soppari ei ole samantien taskussa.
Sabresilla on toki capissa tilaa vaikka millä mitalla, vaikka Cozensin, Dahlinin ja Powerin uudet sopparit tulevat tuota cappitilaa syömään sen ~15 miljoonaa. Siihen Meierin 8-9 päälle, niin tila onkin melkein syöty.

Millaista lappua @adetti olet mielessäsi pyöritellyt Cozensille ja Powerille? Dahls tulee samaan sen ~10 miljoonaa, mutta entä nuo kaksi muuta. Tehdäänkö molempien kanssa pidemmät sopparit jo nyt vai mennäänkö vielä alkuun Dahlinin tyylisillä siltasoppareilla?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Tässä kun näiden rightin pakkien perään on huudeltu, tuli mieleen, että ketäs meillä onkaan ollut viime vuosina rosterissa. Ulostettuja rightin pakkeja ovat ainakin Montour, Bogosian, C. Miller, Pysyk, Borgen, Rasse ja aikoinaan Myers. Kaikki suht hyvin uusissa joukkueissaan pelanneita, Bogo jopa Stanleya nostellut. Meillä näistä useimmat ei kuitenkaan ihmeemmin esiintyneet tai meille jostain syystä sopineet/kelvanneet.

Eli pointti, ei vielä riitä että saadaan joku nimellisesti hyvä right sinne esim. Murphy, vaan vielä pitää saada homma toimimaan..

Horvat nyt ainakin meni sivu suun, Meierin tuloonkaan en jaksa uskoa, eli puolustukseen hankintojen uskoisin tulevan jos on mitään tullakseen. Uskon, että klassisesti näillä mennään tämä kausi. Hyökkääjistä päänvaivaa asettaa kyllä Mitts, Olofsson ja Quinn. Juuri kun olisi valmis luopumaan heistä niin sieltä tuleekin todella hyviä pelejä, hienoja maaleja tai muuta vastaavaa. Tasaisuuteen toki pitäisi pystyä, joten en isommin haikaile perään, jos joku näistä lähtisi, kunhan saataisiin hyvät vastineet.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Ai että, Cozens pitkällä pahvilla kiinnitetty. Hienoa runkoa alkaa olemaan, eikä mun mielestä yhtään ylihintanen soppari ollut tuo. Kun miettii minkälainen potentiaali hänessä vielä on noin nuorena pelaajana, voi olla että 3 vuoden päästä näyttää jo varsin halvalta diililtä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aika paljon on organisaatiossa ja joukkueessa tapahtunut muutoksia siitä, kun viimeksi tuli palstalle kirjoiteltua ennen kauden 20-21 alkua. Tuohon kauteen lähdettiin kovin odotuksin, mutta lopputuloksena oli yksi surkeimmista kausista, joita olen itse joukkuetta seuranneena todistanut. Tuon kauden aikana tuli tehtyä se, mitä ei tullut tehtyä edes pahimpina tankkausvuosina - lopetin kesken kauden otteluiden seuraamisen kokonaan. Pelin taso joukkueella oli niin hirveätä kuraa, ettei sitä voinut NHL-joukkueen pelaamiseksi edes uskoa ja yksilötasolla lähes kaikki epäonnistuivat todella pahasti. Kaikkinensa Ralph Krueger paljastui todelliseksi bullshit artistiksi.

Kun vielä otetaan huomioon tuon kauden jälkeen tapahtunut suursiivous pelaajistossa (todella moni joukkueessa pitkään pelannut, kuitenkin vielä parhaassa peli-iässä ollut oma varaus kaupattiin tai päästettiin vapaaksi agentiksi) sekä varmuudella tapahtuva Eichelin kauppaaminen, oli tilanne melko ankea, koska tiedossa oli, että tuollaisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen tulee menemään pitkä aika ennen kuin uusi runko saadaan kasattua ja mitään takeita senkään projektin onnistumisesta ei voi olla. Edes lotteryvoitto ja Owen Powerin varaaminen ei jaksanut henkilökohtaisesti innostaa niin paljoa kuin varmasti olisi pitänyt. Valoa tilanteeseen kuitenkin loi se, että organisaatiolla oli tuon kauden 20-21 jälkeen paljon nuoria, jo NHL-kokoonpanossa pelaavia tyyppejä, vahva prospect pool sekä iso kasa varausvuoroja. Tässä kohtaa oleelliseksi kysymykseksi muodostuikin, onko organisaation management-osasto sellainen, että se pystyy onnistumaan siinä, missä aikaisemmat epäonnistuivat?

Tuon kauden 20-21 isot muutokset eivät osuneet ainoastaan pelaajistoon, vaan myös koko organisaatioon. Isoja muutoksiahan tehtiin jo Adamsin tultua kesällä 2020, mutta tässä kohtaa kysymys oli enemmänkin vanhojen rakenteiden purkamisesta eikä niinkään organisaatiollisesta uudistamisesta. Tuolloinhan laitettiin paljon scout-osastoa pihalle ja tällöin alkoi kiertämään huhut siitä, että onko Pegula laittanut rahanyörät kiinni. Joskin näille spekulaatioille saatiin aika pian loppu, kun Buffalo teki Taylor Hallin kanssa rahakkaan yhden vuoden sopimuksen. Vuoden 2021 alkupuoliskolla organisaatio palkkasi Penguinsista pois potkitun Jason Karmanoksen sekä tilastomenetelmistä samassa organisaatiossa vastanneen Sam Venturan. Karmanoksen panoksella organisaatiossa tehtiin täysi arviointi ja erityisesti tilastomenetelmien hyödyntäminen nostettiin aiempaa huomattavasti korkeammalle jalustalle. Organisaatioon tehtiin ihan oma tilastomenetelmien osasto, jonka johtoon Ventura laitettiin. Viime kesän lopulla The Athleticissa julkaistiin muutama artikkeli, jossa käsiteltiin kattavasti amatööri-scouttauksen johtoon nostetun Jerry Fortonin ja Venturan haastatteluiden muodossa tilastomenetelmien käyttöä organisaatiossa. Venturan johdolla organisaatiossa käytettiin yli vuosi, nimenomaan draftaamiseen sovellettevan mallin kehittämiseen ja se työ saatiin päätökseen viime kesän draftin aikoihin. Myös Forton, joka on siis pitkän linjan scout-ammattilainen, vaikuttaa haastatteluissa hyvinkin innokkaasti omaksuneen näiden menetelmien hyödyntämisen varauskelpoisia pelaajia arvioitaessa. Aika toki näyttää, millaisiin tuloksiin tämä johtaa.

Vaikka management-osaston onnistumisen arviointi kokonaisuudessaan kannattanee tehdä aikaisintaan vasta noin viiden vuoden päästä aloittamisesta, vaikuttaa ainakin tällä hetkellä siltä, että nykyinen management on asiansa huomattavasti osaavampi kuin aikaisempi ja antaa aihetta optimismiin myös tulevaisuuden osalta.

Isoin syy tälle on tietenkin se, että vaikka edellä kuvatun mukaisesti kauteen 21-22 lähdettäessä tilanne oli hyvinkin pettymyksen katkuinen, on joukkueessa tapahtunut aivan valtava muutos parempaan suuntaan hyvin lyhyessä ajassa. Jo tässä vaiheessa uskaltaa varmuudella sanoa, että ne muutokset kauden 20-21 jälkeen olivat oikeita ja koko organisaatioon ja sen tekemiseen on saatu aivan uutta eloa.

Kauteen 21-22 lähdettäessä oli hieman vaikea edes asettaa odotuksia. Selvää oli, että joukkue tulee taas kerran huomattavasti todennäköisemmin kamppailemaan ykkösvarauksesta kuin playoff-paikasta. Tähän nähden kautta 21-22 voidaan pitääkin erittäin positiivisena yllätyksenä. Erittäin moni pelaaja löysi yksilötasolla pelaamisestaan uuden tason, Eichel-kauppa näytti heti osuneen maaliin jo pelkästään Tuchin osalta ja joukkueen pelaamisessa ei ollut enää mitään viitteitä siitä aikaisempien vuosien ummehtuneesta "voita alue"-kiekosta, jolla ei ollut mitään tekemistä voittavan pelaamisen kanssa nykypäivänä. Kauteen mahtui paljon loukkaantumisia ja maalivahtejakin taisi olla samaan aikaan loukkaantuneena 4 kappaletta pahimmillaan. Myöskään Tokarskin ei pitäisi kuulua minkään NHL-joukkueen vakiokokoonpanoon. Näistä seikoista huolimatta kausi oli hyvin nousujohteinen ja maalis-huhtikuu joukkue pelasi pistetahdilla, joka vastaisi yli 100 pistettä koko kauden osalta. Vaikka joukkue taas jäi selvästi pudotuspelien ulkopuolelle, jäi kaudesta eritoten sen loppu huomioon ottaen parempi maku kuin varmasti mistään kaudesta melkein vuosikymmeneen.

Kaiken ylläkirjoitetun tarkoitus on hieman alustaa viestin päätarkoitusta eli kuluneen kauden onnistumista toistaiseksi. Kauden onnistumista on mahdotonta mielekkäästi arvioida ilman kunnollista kontekstia ja kontekstin saamiseksi on pakko ottaa huomioon se, missä vaiheessa joukkue ja organisaatio tarkalleen menee.

Millä odotuksilla sitten tähän kuluneeseen kauteen lähdettiin? Jokainen tietenkin asettaa odotukset itse, mutta mielekkäintä nähdäkseni on arvioida asiaa sen kautta, mitkä odotukset joukkueenjohto on asettanut. GM:n on tietenkin oman pestin jatkuvuuden kannalta turvallisinta ja helpointa painottaa kärsivällisyyttä ja projektin pitkäkestoisuutta. Tästä huolimatta on ehdottoman hyvä asia, että Adams on painottanut samoja seikkoja ja tämä on myös onneksi näkynyt hänen toiminnassaan. Vaikka viime kausi päättyikin monen pelaajan osalta selkeään tasonnostoon, oli vielä tuossa vaiheessa aivan liian aikaista sanoa, mikä tulee kunkin joukkueessa pelanneen pelaajan tasoksi muodostumaan sekä miten NHL-joukkueen ulkopuolella pääosan kaudesta olleet, mutta nyt tulevaksi kaudeksi pelaamaan suunnitellut pelaajat tulevat tulokaskautensa pelaamaan puhumattakaan pidemmälle tulevaisuuteen.

Selkeät ja akuuteimmat vahvistuksen kohteet olivat maalivahtiosasto sekä puolustuksen oikea puoli. Jo viime kauden trade-deadlinelta lähtienhän on ollut selvää, että Adamsin kiikarissa on ollut vahvistaa tuota puolustuksen oikeata puolta. Adams olisi kesällä varmasti voinut lähteä tuon mittavan cap-tilan ja prospectien/varausvuorojen avulla tekemään isoja liikkeitä noiden molempien paikkojen vahvistamiseen. Sen sijaan Adams päätti tehdä melko maltillisia liikkeitä Comrien ja Lyubushkinin hankinnan muodossa. Myös se seikka, että Adams olisi ollut valmis ottamaan Matt Murrayn Ottawasta päivittääkseen yhden varausvuoron korkeammaksi, kertoo siitä, että tämän kauden joukkuetta rakennettaessa pääpaino oli ihan muualla kuin mahdollisimman kilpailukykyisen joukkueen kokoamisessa. Adams myös sanoi, että ei halua blokata nuorilta näyttömahdollisuuksia. Veikkaisin hänen viitanneen enemmänkin hyökkäykseen, koska siellä tilanne on ollut enemmänkin se, että huutavaa pulaa ei millekään pelipaikalle ollut, mutta hieman epävarmoja kortteja useampi. Sen sijaan, että näiden epävarmojen korttien pelaamisen oltaisiin otettu varmemmat kortit vapailta markkinoilta/treidillä, annettiin näille nuoremmille näyttömahdollisuudet. Lähinnähän tässä viitataan osastoon Krebs/Mittelstadt/Cozens/Peterka/Quinn/Asplund.

Painetta varmasti lähteä "mälläämään" olisi ollut, kun ottaa huomioon sen, että esimerkiksi Ottawa teki isoja liikkeitä viime off-seasonilla ja myös Detroit laittoi parikymmentä miljoonaa tuulemaan pelkästään vapaisiin agentteihin. Ainakin näihin joukkueisiin nähden Adams pelasi korttinsa oikein. Joukkueen palkkakattoa ei rasita vuosiksi eteenpäin mitkään ylipalkatut coppit/chiarotit/gudbransonit/trochekit ym. ja nyt ollaan viime kauden loppuun nähden huomattavasti viisaampia sen suhteen, minkälaiseen hankintaan iso kasa assetteja/cap-tilaa kannattaa käyttää. Esimerkiksi Thompsonin ja Cozensin otteet ja jatkosopimukset tarkoittavat sitä, että top-6-sentteriosasto ei ole enää tarve, vaikka eritoten ennen viime kautta tai jopa ennen tätä kautta kysymysmerkkejä noille tonteille jonkin verran olikin.

Eli tähän kauteen lähdettiin tilanteessa, jossa joukkuetta vahvistettiin kaupoilla tai vapailla agenteilla erittäin maltillisesti ja joukkueeseen tuli kolme tulokasta pelaamaan lähtökohtaisesti isohkoa roolia (Power, Peterka ja Quinn). Ei siis ne kunnianhimoisimmat lähtökohdat.

Tästä huolimatta nimenomaan Buffalo on se joukkue, joka tällä hetkellä on vahviten kiinni villikorttipaikassa Atlanttin-divisioonassa. Mielestäni tämän kauden onnistuminen mitataan muulla kuin sarjataulukko-sijoituksella, mutta siitä huolimatta oma odotukseni oli, että joukkue saa noin 85-90 pistettä ja pysyy jollain tasolla mukana pudotuspelitaistossa pidemmälle kevääseen. Tällä hetkellä siis ollaan tuloksellisesti yli tuon.

Mitä taas tulee joukkueen otteisiin joukkuetasolla, voidaan positiivisimpina asioina pitää sitä, että joukkue on yksi liigan tulivoimaisimmasta ja eniten maaleja tekevistä joukkueista. Tähän isoimpana syynä on se, että joukkue on myös yksi liigan parhaimpia kääntämään nopeasti peliä ja luomaan ylivoimahyökkäyksiä. Tämä yhdistettynä siihen, että joukkueessa on läpi kaikkien neljän kentällisen todella taitavia ja myös nopeita pelaajia, tarkoittaa todella usein sitä, että tasavoimahyökkäyksistä saadaan rakennettua maalipaikka suorana hyökkäyksenä. Joukkue pelaa myös todella monipuolisesti, mitä tulee hyökkäyksiinlähtöihin omista sen jälkeen, kun kiekko on saatu riistettyä vastustajalta. Olen aika tarkkaan seurannut tuota asiaa, enkä oikein pysty suoraan sanomaan tiettyä mallia, minkä kautta tuota rakennetaan. Pelaajilla on selkeästi tietyt preferenssit eli lyhyellä syötöllä tai jalalla pelin nostaminen, mutta tämän lisäksi myös painoton laita usein hakee keskialueelta mahdollistaakseen pitkän avauksen (sekä hillitäkseen vastustajan puolustajien innokkuutta pinchata, mikä taas luo enemmän tilaa ja aikaa nostaa peliä jalalla tai lyhyellä syötöllä). Toisaalta lainkaan kiellettyä ei ole purkaa peli keskialueelle norsukiekolla tai laidan kautta. Vaikka tuo toisinaan johtaakin hieman tarpeettomiin kiekonmenetyksiin joko liian pitkän kiekon hautomisen tai liian rohkean syöttö-/harhautusyrityksen muodossa, toimii tuo pääasiassa mielestäni todella hyvin. Joukkue myös pyrkii ensisijaisesti luomaan kontrolloituja hyökkäysalueellevientejä ja hyvin usein myös onnistuu tässä. Osa syy tässä on se, että joukkue liikuttaa kiekkoa todella hyvin myös keskialueella.

Positiiviseksi asiaksi täytyy myös nostaa joukkueen karvauspelaaminen. Tässä on toki hieman vaihtelua sen suhteen, millä energiatasolla joukkue pelaa, mutta pääosin tuo toimii hyvin. Hyökkääjät saavat todella usein luotua kiekonriistoja jo hyökkäysalueella ja "huonoimmillaankin" vastustajan hyökkäys saadaan tapettua kiekonriiston muodossa jo heidän oman sinisen ja keskiviivan väliin, josta joukkue osaa kääntää taas nopeasti vaarallisen vastahyökkäyksen.

Kiekottomaan keskialueen pelaamiseen pätee hieman sama kuin karvaamiseen. Kun joukkue pelaa hyvällä energialla eikä päästä ylivoimahyökkäyksiä, usein vastustajan hyökkäys saadaan liikkuvan ja aktiivisen pakiston ja nopean takakarvauksen johdosta tapettua tuohon omalle siniselle joko kiekonriiston muodossa tai pakottamalla vastustaja dumppaamaan kiekko.

Noiden hyvien puolien vastapainoksi joukkueen pelaamisessa on kuitenkin valitettavasti iso kasa aika merkittäviä puutteita ja kehityskohteita. Tietynlainen huolimattomuus ja huolettomuus paistaa vielä liiaksi pelaamisessa. Mielestäni on todella hyvä, että joukkueessa uskalletaan pelata vahvuuksilla eikä pelätä virheitä (eikä Granato niistä rankaise), mutta liian usein näkee kiekollisen pelaajan tekevän sellaisen high risk/low reward ratkaisun. Tätä tapahtuu oikeastaan jokaisella kenttäalueella. Mielestäni on ihan sallittua, jos korkean taitotason pelaaja yrittää silloin tällöin high risk/high reward -ratkaisua. Mutta liian usein pelaajan näkee yrittävän liian hienoa ratkaisua, vaikka saman verran peliä edistävän ratkaisun olisi voinut tehdä samassa tilanteessa ilman minkäänlaista riskiä. Tämä piirrehän oli jo viime kaudella hyvin esillä. En vielä tästä huolestuisi liikaa, mutta tämä on ehdottomasti sellainen kehityskohde, joka Granaton on otettava tosissaan. Mikäli tässä ei tapahdu selkeätä muutosta, ei joukkue tule voittamaan pelejä pudotuspeleissä, mikäli sinne joskus päästään. Pelaajien täytyy oppia huomattavasti paremmin kartoittamaan kaikki ratkaisuvaihtoehdot ja kyetä valitsemaan niistä paremmalla suhteella ne vaihtoehdot, jotka edistävät peliä riittävästi suhteuttuna siihen riskiin, minkä yksittäinen vaihtoehto pitää sisällään.

Toinen erittäin iso ongelma on hyökkäyspään pelaaminen muussa kuin suorassa hyökkäyksessä. Joukkue kykenee pitämään erittäin hyvin kiekkoa ja liikuttamaan sitä. Kuitenkin tämän kiekonhallinnan kääntäminen edes laukauksiksi puhumattakaan maalipaikoista, on tuskastuttavan vaikeata. Onkin ironista, että parhaimmat maalipaikat joukkue saa luotua pitkän kiekonhallinnan kautta siten, että joukkue ensiksi menettää kiekon, mutta saa sen takaisin ja kääntää nopeasti pelin. Tämän vaikeus myös selittää mielestäni eniten sitä, miksi Dahlinia lukuun ottamatta puolustajien pistesaldo on melko vaatimaton joukkueen tehtyihin maaleihin nähden. Näen ongelman ensisijassa muualla kuin taitotasossa tai materiaalissa (se kyllä mahdollistaisi tehokkaan hyökkäyspään pelaamisen). Kysymys on enemmänkin mentaliteetissa. Monesti näkee kiekollisen pelaajan olevan hyvässä laukaisupaikassa ilman paineistusta ja ketjukaveri valuu kulmaan tarjoamaan syöttöpaikan, vaikka tämän pitäisi painaa pää edellä maalille reboundin/maskin toivossa). Tämä on myös hieman itseään ruokkiva kehä, koska niitä laukauksia ei myöskään tule, kun miehiä ei ole maalilla ja miehet taas eivät mene maalille, kun niitä laukauksia ei tule.

Kuten totesin, tuo on iso ongelma, mutta toisaalta tuossa piilee valtava potentiaali joukkueen hyökkäyspelaamisen osalta. Jos tuo saadaan toimimaan, tulee joukkue olemaan entistäkin huomattavasti tehokkaampi maalinteossa ja vaikeammin puolustettava (nythän parhaiten scouttaavat joukkueet ovat ymmärtäneet, että helpoiten Buffalon hyökkäyspelaamisen saa tapettua sillä, että sulkee ylivoimahyökkäykset kokonaan pois).

Tähän samaan ongelmaan liittyy myös toinen iso ongelma, mikä heijastuu puolustuspelaamiseen. Koska joukkue ei saa luotua edes laukauksia noiden kiekonhallintajaksojen aikana, tulee noiden seurauksena taas paljon kiekonmenetyksiä. Puolustajien pinchaamisessa on ollut sen verran ongelmia, että liian usein sieltä tulee pahojakin ylivoimahyökkäyksiä, koska usein kiekonmenetyksen sattuessa hyökkääjät ovat melko syvällä eivätkä kerkeä takakarvaamaan.

En myöskään ole aivan tyytyväinen joukkueen viisikkopuolustukseen omassa päässä. Se ei ole aivan katastrofaalista, mutta siinä on liikaa samoja piirteitä kuin tuossa sysispaskassa alivoimassa. Useinkaan koordinaatio ei oikein toimi, vaan ollaan passiivisia silloin kuin ei pitäisi ja juostaan, kun ei pitäisi. Tuota pelastaa paljon se, että puolustuksessa on aika paljon kamppailuvoimaa ja puolustajat voittavat paljon kaksinkamppailuja.

Erikoistilanteet ovat myös iso pettymys. Alivoima ei ole toiminut koko kaudella liian passiivisuuden johdosta ja ylivoimakin on ruvennut tökkimään heti, kun vastustajat ovat ymmärtäneet pelata Thompsonin one-timerin pois.

Joukkueen pelaaminen kokonaisuudessaan on maalivahdille hyvin epäkiitollinen. Laukauksia ei välttämättä tule ihan älyttömästi maalivahdille, mutta ne ovat suhteellisen usein todella vaarallisista paikoista. Yleensä ylivoimahyökkäyksistä. Tästä syystä mielestäni kaikilla maalivahdeilla on heidän otteitaan ainakin jonkin verran huonommat tilastot.

Kaikkinensa joukkueen pelaamisessa on todella paljon positiivisia asioita ja myös sellaisia ulottuvuuksia, joita ei hirveän monessa muussa joukkueessa ole eivätkä kovin helpolla saa luotua. Joukkueen pelaamista on myös huomattavan paljon mielekkäämpää katsoa kuin aiempien valmentajien, vaikka itse arvostankin enemmän vähämaalisempia otteluita, joissa näkee paljon "oikeita" ratkaisuja.

Kuitenkin joukkueen pelaaminen on edelleen aika raakiletasolla. Olen yllättynyt, jos joukkue playoffeihin pääsee, koska kilpakumppanit ovat kokoneenempia ja rutinoituneempia. Vaikka playoffeihin ei päästäisi, on vaikea nähdä, että kausi voisi kokonaisuudessaan olla muuta kuin iso onnistuminen.

Tästäkin viestistä tuli paljon pidempi kuin oli tarkoitus, joten pelaajakohtaisen arvioinnin aika tulee joskus myöhemmin. Toivottavasti aikaisemmin kuin parin vuoden päästä!
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En olisi uskonut sanovani tätä, mutta Detroit-kannattajana iskee jopa pieni kateudenpoikanen, kun katsoo miten hyvin pullat alkavat olla Buffalolla uunissa menestystä ajatellen. Siinä missä Detroitin tilanne on ennen kaikkea iso kysymysmerkki (Seider ja Raymond eivät kahdestaan kykene laivaa kääntämään.), on Buffalon 2020-luvun runko isolta osin jo kasassa ja kiinnitettynä kohtuullisilla diileillä. Hyvältä näyttää pitkiä pudotuspelikeväitä ajatellen ja toivon mukaan organisaatio voittaa vihdoin myös ensimmäisen mestaruutensa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Noniin, viikottain vaihtuu mielipide siitä, meneekö tämä joukkue poffeihin vai ei. Nyt taas kaksi umpisurkeaa kotipeliä alla maalierolla 3-12. Sanomattakin selvää, että tällä pelaamisella ei tarvii pitkään pelailla ja että ens yönä Kingsin pitää kaatua, mikäli vielä Capsia ja Pensiä haluu hätyytellä.

Pahinta tossa on se, että Calgary pelissä ei kaaduttu esim. heikkoon veskaripelaamiseen, vaan UPL oli itseasiassa ihan hyvä. Puolustamisessa on vaan ihan järkyttävää epätietosuutta, helppoja virheitä ja välillä näyttää, ettei oikeestaan kyllä kiinnostakaan jos pari uppoa omiin. Eli katseet kääntyy Granaton ja johtavien pelaajien suuntaan. Tekeekö Granato jotain herättelyliikkeitä ja näyttääkö mm. Thompson, Dahlin, Tuch, Cozens eteen, että joka ilta laitetaan kaikki likoon, vai neppaillaanko ulkojää-meiningillä bulgarialaisia viljellen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kalifornian reissu tuotti 4 pistettä kuudesta mahdollisesta ja edelleen villikortti-paikka on omissa käsissä kun Penguinsia ja Red Wingsiä lukuunottamatta muut samasta paikasta pelaavat joukkueet ovat pelanneet jopa 4-5 peliä Sabresia enemmän.

Nyt sitten alkaa todella tärkeä viiden pelin sarja, kun vastaan asettuvat Toronto, Tampa Bay, Florida, Washington ja Columbus. Edelleen pitäisi kerätä pisteitä yli 50% tahtiin jotta playoffit pysyisivät haarukassa.

Trade Deadline häämöttää reilun viikon päässä ja vaikka jossain vaiheessa Sabres yhdistettiin Timo Meieriin ja jossain yhteydessä vilahteli myös Brock Boeserin nimi, ainakin viimeisin tieto on että todennäköisesti Sabres on aika rauhassa siirtomarkkinoilla.
GM Adamsille ei ole ilmiselvästi halua hajottaa hyvin pelannutta ryhmää. Toki mikäli playoffit pysyvät haarukassa, niin nousee kyllä vahvasti esiin tuo puolustuksen kapeus. Yhtään loukkaantumista ei kestä, etenkään top4-osastolla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aikaisemmassa viestissä todetun mukaisesti tarkoitus oli tehdä jonkinlaista pelaajakohtaista arviointia tästä kaudesta. Tämä jää odottamaan vielä itseään.

Nyt on kuitenkin niin mielenkiintoinen vaihe kaudesta menossa, että pakko hieman heittää ajatuksia ilmoille, vaikka tuo aiemmin kaavailtu arvio olisikin alustanut myös tätä kirjoitusta paremmin.

Tilanne sarjataulukossa on siis se, että villikortti-paikasta taistelevista joukkueista Buffalo on ykkösenä niin pisteprosenteissa kuin myös kaikissa tie-break-tilastoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että puhtaasti tilastollisesti Buffalo on todennäköisin joukkue menemään playoffeihin. Taistossa mukana vielä tällä hetkellä on todella monta joukkuetta, mutta Pittsburghia ja Detroitia lukuun ottamatta kaikkien muiden joukkueiden täytyisi suorittaa heidän keskimääräiseen tasoonsa nähden selvästi kovemmalla tasolla nuo seuraavat noin 20 ottelua, mikäli mielivät pudotuspeleihin päästä.

Tämä tilanne on ainakin itselleni melko yllättävä ottaen huomioon se, että tuon All-Stars-tauon jälkeen pelin taso on ollut suurimmaksi osaksi melkoista kuraa ja niissä paremmissakin otteluissa ollaan oltu kaukana ehjästä suorituksesta. Toisaalta tämä ei ole mitenkään poikkeavaa tämän kauden otteissa. Joukkueella kuitenkin tuntuu olevan kyky puhtaalla taitotasolla voittaa otteluita, joissa suorittaminen muutoin on vähän mitä on. Hyvänä esimerkkinä tuo eilinen Capitals-ottelu. Buffalon mahdollisuuksia päästä playoffeihin parantaa myös se, että muilla kilpakumppaneilla niin ikään tuntuu olevan vaikeuksia saada tasaista suorittamista. Esimerkiksi viimeiset noin 10 ottelua hyvin pelannut Detroit lienee kysymysmerkki sen osalta, että onko kyse kokonaan uuden vaihteen löytymisestä vai sitten vain paremmasta jaksosta. Samoin Pittsburghin osalta loppukauden määrittää se, jatkuuko heittelevä taso vai vakiintuuko se paremmalle puoliskolle.

Buffalon osakkeita laskee eittämättä se, että kahteen mainittuun joukkueeseen nähden Buffalo on selvästi kokemattomin. Toisaalta puhtaassa taitotasossa Buffalo on nähdäkseni selvästi parempi kuin nämä kaksi muuta. Tästä syystä näkisin, että on joukkueen itsensä käsissä, pääseekö joukkue pudotuspeleihin vai ei.

Loppukauteen tuli kapuloita rattaisiin siltä osin, että Tuch on näillä näkymin sivussa jopa huhtikuulle asti. Kyseessä on joukkueen monipuolisin ja paras laituri sekä tärkeä osa tuota erinomaisesti hyökkäyspäähän toimivaa ykköskenttää. Tuchilla on myös vahva rooli joukkueen johtavien pelaajien keskuudessa. Capitals-otteluun Tuchia tuurasi ykköskentässä Jack Quinn ja hän pelasikin erittäin hyvän ottelun. Mikäli muutoin koko kauden melko ailahtelevasti pelannut Quinn pystyy löytämään saman tason tuleviin otteluihin, ei Tuchin poissaolo välttämättä rampauta ykköskenttää lainkaan, vaikka mitenkään Tuchia ei joukkueen sisältä pysty korvaamaan. Myös Rochesterista takaisin ylös nostettu Hinostroza pelasi todella hyvän pelin.

Tulevana perjantaina tulee tämän kauden trade deadline vastaan. Loppukautta varmasti myös määrittelee paljolti se, millaisia liikkeitä Adams tekee ennen deadlinea. Adams on toistuvasti sanonut, että hän ei aio tehdä sellaisia lyhyen aikavälin ratkaisuja, joilla on merkittävä pidemmän aikavälin vaikutus. Käytännössä tämä mielestäni tarkoittaa, että hän ei laita rentaleihin ykköskierroksen varausvuoroa tai kärkilupauksia. Tämä on ainoastaan hyvä asia.

Tämä ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, etteikö Adams olisi valmis tekemään isompaakin kauppaa, mikäli kysymys on pelaajasta, josta saadaan hyötyä myös pidemmälle. Adamsin huhuttiin olevan kiinnostunut juuri kaupatusta Meierista ja olevan kiinnostunut Arizonan Chychrunista. Itselleni on tosin syntynyt vaikutelma, että kovin pitkälle meneviä neuvotteluita ei ole käyty, joten Meierin tavoin myös Chychrun suunnanee muualle, mikäli hän liikkuu ennen deadlinea.

Adams on maininnut, että isommissa kaupoissa hinnan lisäksi täytyy osua kohdalleen myös ajankohta. Tällä hän käsitykseni mukaan on tarkoittanut useampaa asiaa.

Niin pelaajien, Granaton, Adamsin kuin medialähteidenkin mukaan Buffalon joukkue on ollut jo viime kaudesta lähtien todella tiiviisti yhteen hitsaantunut. Tämä käy ilmi myös pelaajien somesta. Tuo on tietenkin vain hyvä asia, mutta se asettaa myös isoja haasteita. Ennen kuin Thompson ja Samuelsson tekivät jatkosopimuksensa, molemmille heistä oli tärkeätä saada tietää, että Granato jatkaa joukkueessa. Samoin esimerkiksi sitten Cozensin jatkosopimusneuvotteluissa on varmasti ollut isona tekijänä se, että juuri Thompson ja Samuelsson ovat sitoutuneet pitkillä sopimuksilla organisaatioon. Kun lähinnä seiskapakkina koko kauden ollut Fitzgerald poimittiin waivereista, aiheutti se joukkueen sisällä suurta pettymystä ja hämmennystä. Okposo mainitsi, että hänen oli täytynyt ottaa roolia ja saada joukkue muistamaan se, että kysymys on liiketoiminnasta ja moni nyt joukkueessa oleva pelaaja tulee vielä poistumaan organisaatiosta.

Isommat kaupat edellyttävät aina monia liikkuvia palasia ja todennäköisesti myös sellaisia, jotka pelaavat jo joukkueessa. Luulen, että Adams ei ole halunnut tehdä joukkuedynaamiikkaa liikaa sekoittavia liikkeitä ja siksi uskonkin liikehdinnän olevan pelkästään sisäänpäin, mikäli Adams kauppoja tekee.

Toinen merkittävä tekijä liittyy joukkueen pidemmän aikavälin salary capin hallintaan. Mielestäni on selvää, että Adams yrittää hyödyntää kaikin mahdollisin tavoin sen, että nyt syksyllä solmitut Samuelssonin ja erityisesti Thompsonin pilkkahintasopimus asettavat sen tason, jolla neuvotteluita käydään. Mielestäni ei ole lainkaan sattumaa, että Cozensin jatkosopimus jäi hieman alle Thompsonin vastaavasta, vaikka olisi löydettävissä useita markkinaverrokkeja, jotka olisivat perustelleet Cozensille kalliimpaa sopimusta. Seuraava erittäin ratkaiseva sopimus tässä mielessä tulee olemaan hyvin todennäköisesti ensi kesänä solmittava Dahlinin sopimus. Dahlin on todella useaan otteeseen tuonut esille sen, kuinka pitää kaupungista, organisaatiosta ja joukkueesta. Tämä ei mielestäni miltään osin vaikuta vain perusjargonilta. Dahlinhan all-stars-tauolla myös kirjoitti faneille "kirjeen", jossa toi näitä seikkoja esille. Näin ollen Dahlinin jatkosopimus tulee määrittämään myös sen, missä määrin jo nyt joukkueessa olevia pelaajia saadaan pidettyä ja samalla myös joukkuetta vahvistettua. Mikäli Dahlin saataiisiin sidottua pitkällä "joukkueystävällisellä" sopimuksella, olisi sen merkitys joukkueen rakennuksen suhteen valtava.

Tätä taustaa vasten näyttäisi todella pahalta, jos nämä tämän hetken ydinrunkopelaajat pelaisivat markkinahintaa alle olevilla sopimuksilla ja sieltä sitten tulisi tämän porukan ulkopuolelta "palkkasoturi-meier" ja saisi joukkueen isorahaisimman sopimuksen olematta kuitenkaan edes joukkueen paras pelaaja. Tämän takia uskon, että Adams haluaa pidemmällä sopimuksella olevan pelaajan, jotta hänelle keretään "myymään" ajatus "joukkueen edun mukaisesta" sopimuksesta ennen pidemmän jatkosopimuksen neuvotteluita. Tämä myös tarkoittaa, että pelaajan täytyy persoonana sopia tuohon joukkueeseen, jotta hänellä on tällaiseen sitoutumiseen halua.

Toinen tekijä palkkarakenteen hallinnassa on myös se, missä määrin organisaatio pystyy hyödyntämään pelaajien RFA-vuosia ja erityisesti lähes ilmaisia tulokassopimusvuosia. Samuelssonin, Thompsonin ja Cozensin sopimusten pituudet asettavat mielestäni selvän ikkunan, jonka aikana menestystä haetaan. Suurimmat haasteet cap-rakenteen osalta tulevat olemaan ensi kautta seuraavat vuodet. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen syvyyden osalta erittäin tärkeässä roolissa tulee olemaan se, kuinka paljon Kulichin, Savoien, Rosenin, Östlundin, Johnsonin ym. sopimuksista saadaan ulosmitattua noita halpoja vuosia. Kaikki näistä eivät tule breikkaamaan, mutta todennäköisesti osa. Näiden menettäminen nyt heikentää todennäköisyyksiä sille, että tuota mainittua "ilmaista" tai vähintäänkin "halpaa" syvyyttä saadaan kompensoimaan tiukkaa salary cap -tilannetta. Myös tämän vuoden kärkipään varausvuorot nähdäkseni asettuvat siihen aikaikkunaan, että vuoroilla varatuista pelaajista saataisiin niitä halpoja vuosia irti juuri silloin, kun joukkue kipeimmin cap-tilaa tarvitsee.

Adams totesi viimeisimmässä Athleticin artikkelissa, että Tuchin pitkäaikainen (tai Dahlinin lyhytaikainen) loukkaantuminen ei varsinaisesti aiheuta muutoksia lähestymistavassa deadlinen suhteen. Hän kuitenkin sanoi, että loukkaantumiset tulevat varmasti vauhdittamaan neuvotteluita.

Todennäköisimmät kaupattavat palaset tulevat mielestäni olemaan ainakin yksi noista tämän kesän toisen kierroksen varausvuoroista sekä myös jo lähes varmuudella muualle suuntaava, korkean tason maalivahtilupaus Portillo.

Kun katsoo noita hintoja, joita nyt on pelaajista maksettu, niin mielestäni on vain hyvä, että Adams on ollut kärsivällinen. Tämä ei olisi ensimmäinen deadline, jossa ennen takarajaa hinnat ovat älyttömän korkeat, mutta deadline-päivänä romahtavat. Veikkaisin Adamsin odottelevan juuri tätä.

Suurin vahvistuksen paikka on tietenkin puolustuksessa. Bryson on ollut yksi harvoista, mutta selkeistä pettymyksistä tämän kauden joukkueessa. Hänestä ei tunnu saavan irti sellaista tasaisen varmaa pelaamista kolmosparissa. Clague taas ei ole sitäkään vähää NHL-tason pelaaja. Hän näyttää siedettävältä ainoastaan, jos vieressä on Power häntä kantamassa.

Ideaalissa tilanteessa Adams saisi hankittua sellaisen veteraanipakin oikealle puolelle, joka pystyisi pelaamaan hyvällä tasolla joko Dahlinin tai Powerin kanssa. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi Jensen Capitalsista, Dumba Minnesotasta tai varauksin Schenn Vancouverista. Kuitenkin hinnaksi täytyisi tulla enintään yksi noista kakkoskierroksen varausvuoroista.

Todennköisimpänä lopputuloksena pidän kuitenkin sitä, että Adams hankkii jollain myöhäisellä varausvuorolla vasemmalle puolelle kolmosparissa hyvällä tasolla pelaamaan kykenevän veteraanin. Tällaista liikettä pidän erittäin suotavana, koska joukkueeseen tarvitaan kuusi puolustajaa, joita kaikkia uskalletaan peluuttaa enemmän kuin 10 minuuttia ottelussa. Tällä hetkellä tuo ei ole tilanne, mikäli yksikään puolustaja loukkaantuu ja toisinaan se ei ole ollut tilanne edes silloin, kun puolustuksen terveystilanne on ollut hyvä.

Erittäin mielenkiintoiset tulevat kaksi kuukautta edessä ja jos joukkue jotenkin onnistuu itsensä playoffeihin saamaan, niin olisihan se ihan järkyttävä yllätys ottaen huomioon se, kuinka nuorella ja kokemattomalla joukkueella ollaan liikenteessä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Erittäin hyvä kirjoitus Dissonanssilta ja suurimmilta osin samaa mieltä kaikesta. Muutama huomio/oma mielipide kuitenkin.
1. Puhuit, että näitä "halpoja" soppareita hyvä saada tulevina vuosinakin hyödynnettyä. Jos ymmärsin oikein mitä haet, niin mielestäni siinä on vain se ongelma, että silloin kun on oikeasti se niin sanottu "työntö" kohti pokaalia, ei mielestäni joukkueessa voi olla JOS arpoja, kuten tällä hetkellä on. Peterka ja Quinn siis ainakin niminä mainittuna olivat tähän kauteen sellaisia. Hienosti on pojat ajettu sisään liigaan ja hyvin ovat suoriutuneet. Seuraavaksi sitten mainitsemasi Kulichit, Rosenit ym. Mitä jos homma ei näillä sitten toimikaan? Odotellaanko taas jonkinlaisessa re-tooling -vaiheessa, että päästään ehkä villillä kortilla playoffeihin?

Tahallisen kärjistettyä, mutta jos katsoo esimerkiksi tämänhetken Tampaa, niin siellä ei ole hyökkäyksessä yhtään arpaa mukana, vaan vakaita, tasonsa osottaneita karvaperseisiä miehiä. Eli pitkän mietelmän tiivistys - muutaman vuoden sisällä odottelu sikseen ja merkit keskelle....(?)

2. Eri mieltä Claguesta, varsin pätevä 7.pakki omaan silmään.

Dumba ollut omissakin spekulaatioissa se, jonka voisi hankkia. Jensen taas nousi vähän puskista itselle viime pelissä Capsia vastaan, olipa hyvää suorittamista, kävisi kyllä sekin jos on irrotettavissa. Schenn - ei kiitos. Portillo - toivottavasti ei kaupata, vaan juurikin sillä pidemmällä tähtäimellä olisi UPL:n kakkonen ja aikanaan uusi ykkönen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kauaa ei viestistäni kerennyt kulumaan, kun Adams teki (ensimmäisen?) liikkeensä ennen deadlinen päättymistä. Riley Stillman tuli Vancouverista ja vaihdossa meni vuoden 2021 kolmoskierroksen varaus Josh Bloom.

Stillmanista saatiin se ennakoimani syvyyspuolustaja, mutta noin muutoin ei ollut ihan sellainen hankinta, jota olisin toivonut. Vancouver on ollut joukkueena ja etenkin puolustamisen suhteen melkoinen sekasorto, mutta siitä huolimatta on vaikea nähdä, että tuon kaltaisessa puolustuksessa lähinnä samanlaista syvyysroolia pelaava puolustaja olisi oikea vahvistus playoffeista kamppailevalle joukkueelle. Mitä olen kaupasta kerennyt lukemaan, niin ilmeisesti Adamsin toiveissa on, että koska Stillman pelasi ihan hyvin Quennevillen systeemissä Floridassa ja koska tuo systeemi on samankaltainen Granaton vastaavan kanssa, on siellä toiveissa saada irti Stillmanista enemmän kuin mitä Chicago ja Vancouver saivat. Ottaen huomioon se, että Stillmanin sopimus jatkuu vielä ensi kauden, on tämä omaan silmääni enemmänkin jonkinlainen reklamaatio-projekti kuin suora puolustuksen vahvistaminen. En oikein tiedä, mitä muuta kuin hieman suuremman upsiden Stillman lähtökohtaisesti toisi enemmän kuin waivereihin juuri laitettu Scott Harrington. Stillman toki tuo puolustuksen alempiin pareihin sitä fyysisyyttä, jota ei Lyubushkinin lisäksi siellä oikein ole. Stillman myös tuo toisenlaisen vaihtoehdon kolmosparin vasemmalle laidalle kuin Bryson/Clague, joiden työkalut keskenään ovat melko samanlaiset.

Teoriassa Stillman-Lyubushkin pakkiparista voisi saada kasaan sellaisen perusvarmaa ja fyysistä peliä pelaavan parin, jota vastaan vastustajan ei ole mukava pelata ja mikä pitää vastustajan poissa hyviltä maalipaikoilta. Käytäntö taas voi hyvinkin muodostua sellaiseksi, että kyseisellä pakkiparilla ei riitä kiekollinen taito/peliäly käynnistämään hyökkäyksiä paineen alla ja joukkue on tuon parin aikana sementoitu omaan päähän sinne joutuessaan.

Toiseen suuntaan meni tosiaan Josh Bloom. Bloom palkittiin erittäin positiivisen viime kauden päätteeksi tulokassopimuksella. Tällä kaudella kehitys on pitkälti tyssännyt ja siksi uskon, että Bloom nähtiin kaupattavana olevana prospectina. Bloomilla on silti mielestäni mahdollisuudet ihan käyttökelpoiseksi bottom-6-pelaajaksi ja Bloomilla on paljon ominaisuuksia, joita myös Buffalon prospect poolista puuttuu.

Mikäli Stillmanista saadaan kuorittua fyysinen ja perusvarma, illassa noin 15 minuuttia peliaikaa syövä kolmosparin puolustaja, voidaan kauppaa pitää onnistuneena noin maltillisella cap hitilla. Muussa tapauksessa Stillmanin sopimus lienee vain riesa ensi kaudeksi. Pidän todennäköisenä, että Adams tulee vielä tekemään siirtoja tällä deadlinella. Edelleenkin pakisto huutaa sitä varmuudella hyvällä tasolla ainakin kolmosparin minuutteja pelaamaan kykenevää puolustajaa.

Buffalon oikeudet kauden 2019 ykköskierroksen viimeisellä vuorolla varattuun Ryan Johnsoniin erääntyvät elokuussa. Johnsonin osalta on ollut huhua, että hän saattaisi lähteä katsomaan "vapaat markkinat". Kuitenkin hänen osaltaan lähellekään samanlaista varmuutta ei ole kuin aiemmin mainitun Portillon osalta. Viimeisimmät tiedot viittasivat siihen, että Johnson kuitenkin tekisi sopimuksen Buffaloon, mutta tämä Stillmanin hankinta saattaa viitata muuhun. Johnsonia varmasti kiinnostaa, millaiset mahdollisuudet hänellä on päästä ensi kaudella ylös pelaamaan ja Stillman on selvä kilpailija tuolle osastolle. Toki paljon kerkeää puolustuksessakin tapahtua muutoksia ennen ensi kauden harjoitusleirejä.

Erittäin hyvä kirjoitus Dissonanssilta ja suurimmilta osin samaa mieltä kaikesta. Muutama huomio/oma mielipide kuitenkin.
1. Puhuit, että näitä "halpoja" soppareita hyvä saada tulevina vuosinakin hyödynnettyä. Jos ymmärsin oikein mitä haet, niin mielestäni siinä on vain se ongelma, että silloin kun on oikeasti se niin sanottu "työntö" kohti pokaalia, ei mielestäni joukkueessa voi olla JOS arpoja, kuten tällä hetkellä on. Peterka ja Quinn siis ainakin niminä mainittuna olivat tähän kauteen sellaisia. Hienosti on pojat ajettu sisään liigaan ja hyvin ovat suoriutuneet. Seuraavaksi sitten mainitsemasi Kulichit, Rosenit ym. Mitä jos homma ei näillä sitten toimikaan? Odotellaanko taas jonkinlaisessa re-tooling -vaiheessa, että päästään ehkä villillä kortilla playoffeihin?

Tahallisen kärjistettyä, mutta jos katsoo esimerkiksi tämänhetken Tampaa, niin siellä ei ole hyökkäyksessä yhtään arpaa mukana, vaan vakaita, tasonsa osottaneita karvaperseisiä miehiä. Eli pitkän mietelmän tiivistys - muutaman vuoden sisällä odottelu sikseen ja merkit keskelle....(?)

2. Eri mieltä Claguesta, varsin pätevä 7.pakki omaan silmään.

Dumba ollut omissakin spekulaatioissa se, jonka voisi hankkia. Jensen taas nousi vähän puskista itselle viime pelissä Capsia vastaan, olipa hyvää suorittamista, kävisi kyllä sekin jos on irrotettavissa. Schenn - ei kiitos. Portillo - toivottavasti ei kaupata, vaan juurikin sillä pidemmällä tähtäimellä olisi UPL:n kakkonen ja aikanaan uusi ykkönen.

Siitä huolimatta, että tämä kausi on ollut tuloksellisesti todella positiivinen yllätys ja tässä ollaan tältä osin "aikataulussa edellä", en pysty näkemään Buffaloa vielä muutamaan kauteen sellaisena joukkueena, joka ihan vakavasti haastaisi edes idän joukkueet playoffeissa. Joukkue tarvitsee rutkasti lisää kokemusta ja kypsymistä, jotta edes runkosarjassa tuo pelaaminen saadaan sille tasolle, että ne ehjät ottelut ovat pääsääntö. Tätä vaatimusta ei täytä mitenkään yksittäiset täsmähankinnat riippumatta siitä, kuinka kovista pelimiehistä on kysymys. Joukkue tarvitsee myös lisää yksilötason kehittymistä. Moni pelaaja on todella hyvällä radalla kehittymisen suhteen, mutta harvoin kehitys menee joukkueessa kaikkien pelaajien osalta pystysuoraan ylös. Meillä on melko hyvä käsitys siitä, että ainakin Thompson, Skinner, Tuch, Samuelsson, Dahlin, Cozens ja Power ovat/tulevat olemaan sellaisia palasia, jotka kestävät vertailun muiden joukkueiden vastaavien kanssa ja jopa antavat etulyöntiaseman. Kuitenkin joukkueessa on myös iso kasa pelaajia, joiden osalta on vielä todella epäselvää, mihin se lopullinen taso asettuu. Tällaisia ovat esimerkiksi Quinn, Peterka, Jokiharju, Luukkonen, Krebs ja Mittelstadt. Tällä hetkellä joukkueessa on todella vahva ykköskenttä ja todella hyvä kakkossentteri (jonka kehitys on hyvällä mallilla),toimiva neloskenttä vahva ykköspuolustuspari ja todella hyvä puolustaja kakkosparissa. Eli toistaiseksi tässä vaaditaan ainakin muutaman pelaajan kehittyminen vahvaksi top-6-pelaajaksi, Jokiharjun tason vakiintumista sellaiseksi, että häneltä saadaan ottelusta toiseen tasaisen vahvaa suorittamista - myös tilanteessa, jossa ulkopuolelta tulisi oikean puolen top-4-puolustaja. Myös maalivahtiosasto on täysin auki. En ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Luukkosesta kuoriutuisi hyvä starter ja Devon Levin osalta on vielä kilometrejä aika paljon edessä, vaikka hän onkin yksi lupaavimmista maalivahtiprospecteista maailmassa.

Kyllähän jokin Meier Cozensin kanssa tekisi tuosta kakkoskentästä jo kaksistaan erittäin vahvan ja Meier myös toisi niitä ominaisuuksia, joita hyökkäyksestä uupuu. Kuitenkin Devilsin maksama hinta oli älyttömän kova ottaen huomioon se, että Meierilla on sopimuskatkolla tuolla 10 miljoona QO:lla. Pahimmassa tapauksessa Meier ottaisi 10 miljoonaa käteen ensi kaudesta ja kävelisi vapaille markkinoille seuraavana kautena. Parhaassakin tapauksessa Meier saa neuvotteluihin niin paljon vipuvartta tuosta QO-lukemasta, että hinta nousisi jo niin korkeaksi, että Meierista tulisi joukkueen kallein pelaaja.

En epäile hetkeäkään, etteikö Adams olisi valmis tekemään isompaa kauppaa, kun sen aika on.

En myöskään mitenkään näe syy-yhteyttä sille, että organisaatio ajautuisi uuteen rebuildin retooliin sen takia, että ollaan jätetty tekemättä yksi tai kaksi blockbuster-treidiä. Kyllä silloin epäonnistumiset ovat tapahtuneet ihan muualla. Oikeastaan tilannehan on täysin päinvastoin. Tim Murray teki useampia isoja kauppoja ja vaikka niistä yksi onnistuikin hyvin, niin lopputulos oli kuitenkin vahvasti negatiivinen, koska hankintalistalla oli vääränlaiset pelaajat. On helpompaa ja varmempaa rakentaa se perusrunko sisältä päin kuin pyrkiä rakentamaan se perusrunko usean kaupan kautta. Jälkimmäinen on toki mahdollista, mutta se sisältää ison kasan riskejä.

Muutenkin tällä hetkellä Buffalolla on yksi liigan parhaimmista tilanteista, mitä tulee joukkueen rungon ikään, nuorten pelaajien tasoon, prospect-/varausosaston laatuun sekä salary cap -tilanteeseen. Tämä on tilanne, joka mahdollistaa Buffalon ottavan edgen monesta seurasta. Jo tuo Thompson/Cozens-kaksikko alle 14.5 miljoonalla tämän kauden jälkeen seuraavat 7 kautta on jo sellainen edge, mitä ei juuri yhelläkään muulla organisaatiolla ole. Mikäli myös Dahlin/Power saadaan sidottua edes lähelle yhtä joukkueystävällisesti, jää tilaa luoda merkittävä syvyysosasto. Tätä mahdollisuutta ei kannata tuhlata siihen, että tehdään iso blockbuster-kauppa, ellei se muutoin ole lähes ideaali.

Mitä tulee Clagueen, niin hänellähän sinänsä on NHL-tason työkalut. Hän liikkuu ihan ok ja pystyy liikuttamaan kiekkoa. Hän on kuitenkin kamppailutilanteissa heikko ja paineistettuna hänellä ei riitä peliäly/liike/koko/kiekolliset taidot tekemään varmaa peliä edistävää ratkaisua. Lähes aina pelaaminen siirtyy selviytymismoodiin, mikä on merkki siitä, että taso ei riitä. Owen Power pelaa niin uskomattoman kovalla tasolla, että hän pystyy tekemään Claguen pelaamisesta helppoa. Power on koko aika "pelin päällä", jolloin Claguea harvemmin joutuu vaikeisiin tilanteisiin. Taas esim. Lyubushkinin kanssa tilanne on täysin toinen ja tällöin Clague on koko aika ongelmissa. Esimerkiksi tuossa Capitals-ottelussa ihan perusratkaisutkin tuottivat ongelmia ja tästä syystä hän pelasikin selvästi kaikkein vähiten koko puolustuksessa. Eli käytännössä puolustuksen peluutus täytyi taas kerran rakentaa siten, että Clagueta pystytään suojaamaan peluutuksellisesti. Minun on vaikea nähdä tuota kovinkaan päteväksi määritelmäksi edes 7. pakin rooliin.

Mitä tulee Portilloon, niin tässä vaiheessa on melko selvää, että hänen pitämisensä ei ole vaihtoehto. Tässä tapauksessa osoittautui Buffalon epäonneksi se, että organisaatiolla on kolme melko samanikäistä ja korkean potentiaalin maalivahtia. Vaikka Portillo on laadukas maalivahtilupaus, on Devon Levi vielä laadukkaampi. Portillon osalta tilanne olisi se, että hän joutuisi Levia vastaan ensiksi tappelemaan minuuteista Rochesterissa (ja todennäköisesti häviäisi tämän taiston). Tämän jälkeen hänen pitäisi vielä voittaa niin Levi kuin myös Luukkonen, jotta hän voisi hätyytellä starterin paikkaa Buffalossa. Portillon päätös lähteä katsomaan muut vaihtoehdot on täysin ymmärrettävä ottaen huomioon se, että laadukkaista maalivahtiprospecteista on pulaa lähes joka organisaatiolla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voisin vielä ylläolevaan viestiin lisätä sen, mitä alunperin oli ko. viestiin tarkoitus myös sisällyttää.

Eli Adamsin kärsivällistä lähestymistapaa mielestäni tukee myös muutaman viime kauden Atlanttin-divisioonan kärkijoukkueiden toiminta joukkueenrakennuksen suhteen.

Aika tavalla ovat niin Tampa, Toronto, Boston ja myös Florida hassanneet tulevaisuutta sekä cap-tilaa ikääntyvien pelaajien muodossa lyhyen aikavälin tavoitteet edellä. Tämä tietenkin voi olla (tai olla olematta) perusteltua organisaatioiden nykyinen tila huomioon ottaen, mutta kyllä tämä kehityskulku tulee olemaan Buffalon ja muiden divisioonan rakennusvaiheessa olevien joukkueiden etu. Yllämainitut joukkueet tulevat enemmissä määrin lähestymään tilaa, jossa joko jo solmitut pitkät sopimukset alkavat pelaajien ikääntymisen johdosta kääntymään enemmän tai vähemmän huonommiksi eikä organisaatiolla ole tulevaisuuden palasia tätä ongelmaa kompensoimaan. Vaihtoehtoisesti sitten esimerkiksi Toronto on sellaisissa cap-ongelmissa jo nyt, että heillä on vaikea pitää edes nykyistä runkoa kasassa muutamaa kautta pidempään. Toronto tuskin saa alennuksia minkään vertaa tuleviinkaan sopimuksiin ja prospect pool/varausvuorot antavat hyvin rajallisesti mahdollisuuksia paikata tät ongelmaa.

***

Viime yönä Ottawa antoi sen verran piiskaa Detroitille, että Yzerman on ilmeisesti päättänyt heittää pyyhkeen kehään. Tai tällaista johtopäätöstä Bertuzzin aktiivinen kauppaaminen tukee. Tämä tietenkin olisi hyvä asia Buffalon savottaa ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Noin hyvin kun sen pureskelee ja perustelee, niin ei jää enää vasta-arumentteja.

Jostain syystä itseasiassa unohdin koko Devon Levin.

Samaa mieltä, että sisältäpäin on paras rakentaa. On myös totta, ettei tällä hetkellä idän kärkeä tavoiteta millään blockbuster -tempuilla tai rental-pelaajilla.

Jotenkin vaan sellainen orastava pelko, että mahdetaanko oikeasti jaksaa kärsivällisesti jumpata joukkuetta pikkuhiljaa vuosi vuodelta kohti kärkeä. Uuden ajan on pitänyt alkaa milloin Zagrapanista, milloin Kassianin, Z:n, Eichelin tai jonkun muun saavuttua. Nyt tilanne on siis erittäin hyvä, kuten kuvasit. Mutta yhtälailla vuoden päästä voi olla jo sirkus päällä ja Granato ulos potkittuna. Ehkä tämä korpivaellus vain on istuttanut ikuista pessimismiä eikä malta odottaa, että 2-4 vuoden päästä oltaisiin realistinen contender saati suosikkien joukossa.

Kyllä, helpottaa meitä jos Detroit liputtaa itsensä ulos Capsin lisäksi. Vielä panttereilta ja Islesiltä sama, niin se on siinä?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Laitetaan lyhyt kommentti tähän väliin liittyen deadline-hulinoihin.

Kuten totesin, niin mielestäni oli vain järkevää, että Adams ei lähtenyt Meierista edes pidempiä neuvotteluita käymään, kun otetaan huomioon lopullinen kauppahinta ja nuo muut seikat, joita aikaisemmissa viesteissä pyörittelin.

Yöllä kaupattiin myös toinen pelaaja, jonka suhteen Adams ilmeisesti oli käynyt pidemmälle menneitä neuvotteluita eli Chychrun. Mielestäni Chychrun ei olisi monestakaan syystä ollut aivan ideaali hankinta (kätisyys, jäljellä oleva sopimus voisi olla pidempi, painotus hieman enemmän puolustukseen kuin hyökkäykseen sekä loukkaantumishistoria), mutta tuo Ottawan maksama hinta kyllä jättää hieman karvaan maun, ettei Adams tuota kauppaa saanut vietyä maaliin. Oletin Chychrunista maksettavan hinnan olevan huomattavasti korkeampi ja mielestäni Adams olisi aivan hyvin voinut laittaa samanlaiset palikat Arzionaan + vaikka Portillon ja Bloomin oikeudet. Ainoa selitys on se, että tuo tämän kauden ykköskierroksen varaus oli Adamsille dealbreaker, eikä Adams saanut koottua Arizonaa miellyttävää pakettia ilman sitä. Toinen selitys on se, että Armstrong piti Ottawan pickia arvokkaampana sillä oletuksella, että Ottawa sijoittuu huonommin kuin Buffalo. Toisaalta tuo kauppaan sisältynyt ehto Ottawan pääsemisestä konferenssifinaaleihin sotii tätä ajatusta vastaan.

Chychrun olisi kuitenkin ollut erittäin laadukas top-4-puolustaja ja hänellä olisi kuitenkin ollut sopimusta jäljellä vielä kaksi kautta, jolloin ei olisi ihan heti tarvinnut heittää mottipäistä jatkosopimusta eteen. Ikänsä puolesta hän olisi myös istunut tuohon joukkueeseen erittäin hyvin.

Portillon oikeudet kaupattiin Kingsiin tämän kesän 3. kierroksen varausvuoroon melko heti tuon Chychrun kaupan jälkeen. Eli eiköhän Portillo ollut osa näitä neuvotteluita. Olisin ehdottomasti pitänyt Portillon ennemmin kuin kierrättänyt uuteen 3. kierroksen vuoroon, mutta hyvä, että takaisin saatiin edes tuo melko vakiintuneeksi muodostunut hinta noista loppuvien oikeuksien yliopistopelaajista.

Se hyvä asia tässä lienee kuitenkin, että Adams vaikuttaa toimivan johdonmukaisesti eikä poukkoile suunnitelmasta. Samaa ei oikein voi sanoa esimerkiksi Vancouverin tekemisistä. Se on kuitenkin selvää, että mikäli Adams missään kohtaa tuon 1st rounderin kauppaa, tulee vastine väkisinkin vertailtavaksi tuohon Chychrun kauppaan.

Olen myös törmännyt muutamassa otteessa hieman yllättävään huhuun. Tämän mukaan Buffalo olisi kiinnostunut Vancouverin Demkosta ja toiseen suuntaan voisi lähteä Luukkonen. En oikein osaa sanoa tuollaisen mielekkyyteen - riippuisi toki siitä, mikä se välimaksu Luukkosen lisäksi tuossa olisi. Demkon sinänsä luulisi tuovan ihan laadukkaan starterin joukkueeseen, ja hänen sopimuksensa cap hit ja pituus on myös melko sopiva siihen nähden, mikä Devon Levin projektio on kehittyä starteriksi. Sopimuksen päätyttyä Demko olisi edelleen vasta 30-vuotias, joten vielä olisi muutama vuosi tankissa, mikäli Levi tai muut maalivahtiprospektit eivät löisi lävitse.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Melko murheellisia ovat kyllä olleet tuloksellisesti nämä kaksi viimeisintä ottelua. Tuchin tai Dahlininkaan poissaolot eivät mielestäni riitä selittäväksi tekijäksi. Ei joukkueen pelaaminen erityisen huonoa ole ollut tavalliseen nähden (huonommallakin pelillä saatiin pisteitä Anaheimista ja San Josesta), mutta vastustaja on joko pelannut sen verran hyvin (Columbus) tai on vain muutoin ollut niin kovatasoinen (Boston), että ok-tason suorittamisella ei vain voittoja oteta.

Boston ottelu ei ollut mielestäni niin yksipuolinen kuin lukemat antavat ymmärtää. Boston teki ensimmäisen maalin vasta ottelun puolivälin maissa ja Buffalolla oli ennen tätä lukuisia hyviä paikkoja. Ottelu sitten repesi täysin tuossa viimeisellä viidellä minuutilla, jonka aikana Boston tykitti 5 maalia.

Onnistujia on näistä otteluista ollut hankala löytää, mutta mielestäni Quinn, Peterka ja Mittelstadt ovat pelanneet hyvin. Sen sijaan Cozensilla on ollut todella kamalat kaksi ottelua tuon erinomaisen Washington-ottelun jälkeen. Myös Powerilla rupeaa nyt koko kauden runsaat minuutit näkymään, kun vaatimustaso on Dahlinin loukkaantumisen vuoksi noussut selvästi. Jokiharju ei myöskään ole kyennyt tukemaan vieressä. Jokiharju pelaa ajoittain todella hyvää top-4-pakin peliä, mutta toisinaan mennään sitten kolmosparin tasolle. Eiköhän Jokiharjun paikka tulevaisuudessa tule olemaan olla erittäin hyvä kolmosparin puolustaja, joka pystyy tarvittaessa stunttamaan ylempänä.

Stillman pelasi olosuhteisiin nähden ihan ok ottelun. Osoitti useasti fyysisyyttä. Tosin Bostonin toiseksi viimeinen tai viimeinen maali meni kyllä hänen piikkiinsä, koska jostain syystä ei pelannut omaa miestään maalin edessä. Toisaalta koko joukkueen peli oli jo totaalisen lässähtänyt tässä vaiheessa.

Erittäin vaikea otteluohjelma jatkuu heti ensi yönä Tampan vieraana. Pittsburgh näyttää repivän eroa muuhun villikorttiporukkaan ja Chychrunilla vahvistunut Ottawa pelaa hyvässä vireessä. Ei tule olemaan kovin helppo puhde ottaa villikorttipaikkaa ja tämäkin tuntuu edellyttävän sitä, että Dahlin ei voi olla kovin kauaa enää poissa.

Veikkaan Adamsin toimintasuunnitelman olevan nyt deadlinen suhteen se, että jos puoli-ilmaiseksi on joku syvyyspelaaja otettavissa, niin tällainen kortti katsotaan, mutta muuten pysytellään passiivisena.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Erittäin vaikea otteluohjelma jatkuu heti ensi yönä Tampan vieraana.

Eikös seuraava peli ole vasta lauantaina illalla Suomen aikaa ja kotipeli. Tampa on kyllä vastustaja.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eikös seuraava peli ole vasta lauantaina illalla Suomen aikaa ja kotipeli. Tampa on kyllä vastustaja.
No näinhän se onkin. Tulee nykyään kytättyä nuo tulevat ottelut The Athleticin puhelinsovelluksesta ja se kun näyttää ottelut Suomen aikaan, niin ilmeisesti kellonaikaa katsomatta oletin ottelun olevan nyt yöllä, kun se lauantaille oli merkitty.

Buffalon kannalta ihan hyvä juttu, koska saavat enemmän huilia ja Dahlinin paluukin lienee hieman todennäköisempää.

Se taas, että kysymys onkin kotipelistä, on huono juttu. Viime kaudella joukkue pelasi nimenomaan kotona hyvin, mutta tällä kaudella joukkueen kotisaldo oli Columbus-ottelussa näkemäni tilaston mukaan NHL:n 30. "paras". Melko käsittämätöntä, että joukkue pelaa kotonaan niin paljon huonommin kuin vieraissa. Toisaalta aina, kun on jokin juhlaottelu tms. taikka joukkue pelaa punamustissa, joukkue pelaa hyvin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Buffalon kannalta ihan hyvä juttu, koska saavat enemmän huilia ja Dahlinin paluukin lienee hieman todennäköisempää.

Joidenkin epävirallisten tietojen mukaan Sabres olisi pistänyt Dahlinin ennen eilistä IR-listalle, eli olisi vähintään viikon pois vielä.
Granatokin taisi kommentoida ennen Bruins-peliä siihen malliin että todennäköisesti ei Tampaakaan vastaan pelaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joidenkin epävirallisten tietojen mukaan Sabres olisi pistänyt Dahlinin ennen eilistä IR-listalle, eli olisi vähintään viikon pois vielä.
Granatokin taisi kommentoida ennen Bruins-peliä siihen malliin että todennäköisesti ei Tampaakaan vastaan pelaa.

The Athleticin Buffalon beatwriterin eli Matthew Fairburnin mukaan Dahlin olisi asetettu takautuvasti viime viikon perjantaista tuohon IR-listalle. Näin ollen käsitykseni mukaan hän voisi nyt lauantaina jo pelata.

Dahlinin laittaminen IR-listalle mahdollisti Stillmanin pelaamisen ilman paperisiirtoja ja myös jättää paremmin pelivaraa nyt perjantaille uusien hankintojen kanssa ennen kuin kokoonpanon määrärajoitteet poistuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös