Buffalo Sabres 2022–2023

  • 6 420
  • 19

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Vuodet ne vierii, ikää tulee ja silti täällä ollaan aiheuttamassa itselle tuskaa tämän seuran kanssa. Vaikeita vuosia on ollut ja olisiko jo nyt sen aika, kun Buffalo Sabres alkaa näyttämään organisaatiolta eikä sekasortoiselta puulaaki seuralta. Kevyn Adams oli GM:n puikkoihin varsinainen yllätys valinta, vaikka on ollut seurassa pidetty mies. Odotukset olivat kuitenkin hyvin maltilliset hänen kohdalla ja seurassa toivottiin jo parempia tuulia. Adams on nyt jo tovin otannan perusteella ollut parasta, mitä Sabresille on tapahtunut vuosiin ja hän jos joku on saanut seuran kurssin kääntymään ja ilmapiirin tuottamaan hedelmää. En katso pelkästään sitä mitä hän on työllään seuralle tehnyt tämän jakson aikana siirtojen ja varausten perusteella vaan myös sitä, että ilmapiiri organisaatiossa on muuttunut radikaalisti. Jerry Fortonin haastattelu sai hänelle tunteet pintaan puhuessaan Adamsista, kuinka hän on saanut hyvän pöhinän koko organisaatiossa ja kaikkien kuuluvan yhteisöön. Kaikilla on omat roolinsa ja Adams luottaa heidän tekemäänsä työhön eikä lähde sotkemaan liikaa omia ajatuksia siihen, mitä he tekevät. Myös tuntuu haastatteluiden perusteella myös pelaajissa ja leirityksen aikana kuva selkeästi, että pelaajat nauttivat pelata tällä hetkellä Buffalossa. Adams on todennut jo monesti sen asian omissa puheissaan, että hän haluaa sellaisia pelaajia nimenomaan seuraan jotka haluavat pelata Sabresissa. Jotkut ulkopuoliset voisivat ajatella historian perusteella että ketkä muka haluavat pelata seurassa jossa on vedetty päin mäntyä vuosia, mutta selvästi ilmapiiri on muuttunut loppukauden otteiden perusteella ja se on heijastanut myös muualle.

Pidän erittäin paljon siitä ketä varattiin varaustilaisuudessa, vaikka odotin jopa yhden ykköskierroksen varauksen menevän treidin mukana muualle ja oletan että sitä on myös yritetty kaupata. Matthew Savoie, Noah Östlund ja Jiri Kulich olivat hyviä poimintoja ykkösellä, varsinkin näkemäni ja kuulevani perusteella jälkeenpäin. Topias Leinonen oli yllättävä haku jo kakkosella, mutta Adamsin mukaan he olivat jopa jo valmiita varaamaan hänet jo aiemmin, mutta ottivat riskin jotta hän tippuisikin heille kakkoselle.

Ilya Lyubushkin naarattiin alakertaa vahvistamaan kahden vuoden sopimuksella ja tämä oli oikeastaan sitä, mitä lääkäri määrää tähän puolustukseen. Omissa pelaavia puolustajia ei tällä hetkellä liiaksi ollut ja tästä saadaan hyökkäävälle puolustajalle pakkipari sekä tuomaan kätisyyksiä. Eric Comrie hommattiin myös saman pituisella sopimuksella maaliin ja pelasi viime kaudella ihan kiitettävästi kakkosen roolissa Winnipegissä. Paljon on urallaan silti jäänyt AHL:n puolelle ja nyt olisi se oikea aika ottaa steppi NHL:n eliittiin. Siihen ainakin annetaan valtaisa mahdollisuus, koska toisena vahtina pelaa Craig Anderson. Kokenut Anderson sai vuoden jatkopahvin, mutta hieman alkaa jo aika ajamaan ohitse hänen kohdallaan koska liikkuvuus on varsin rajoittunutta ikänsä takia. Tässä lähdetäänkin kauteen varsinaisella riskillä jälleen kerran ja toivonkin että Luukkonen saisi sen oikean steppinsä jo vihdoin ensi kaudelle. Loukkaantumiset pilasivat viime kautta, mutta oli ihan pätevä mitä pääsi ylhäällä pelaamaan.

Sopimustilanne näyttää seuraavanlaiselta.
Hyökkääjät: (13 hyökkääjää)
Jeff Skinner 9milj. (5.vuotta)
Kyle Okposo 6 milj. (1.vuosi)
Alex Tuch 4,750 milj. (4.vuotta)
Victor Olofsson 4,750 milj. (2.vuotta)
Casey Mittelstadt 2,5 milj. (2.vuotta)
Zemgus Girgensons 2,2 milj. (1.vuosi)
Vinnie Hinostroza 1,7 milj. (1.vuosi)
Anders Björk 1,6 milj. (1.vuosi)
Tage Thompson 1,4 milj. (1.vuosi)
Dylan Cozens 894k. (1.vuosi)
Peyton Krebs 863k. (2.vuotta)
Jack Quinn 863k. (3.vuotta)
Rasmus Asplund 825k. (1.vuosi)

Tähän listaan voitaisiin lisätä vielä JJ Peterka, joka tulee Quinnin kanssa taistelemaan paikasta ylhäällä ensi kaudella ja nämä kaksi nimeä voi siellä vahvasti ollakkin mukana. Björk lienee sellainen pelaaja jota en sinne enää toivo, koska hänen peliesityksensä eivät vakuuttaneet ja olikin poppareilla jo viime kaudella. Muuten aikalailla hyökkäys alkaa olemaan aika valmis jo tässä kohtaa ellei Adams vedä jotain isoa kania hatusta. Olofssonille ja Hinolle tässä taannoin rustattiinkin jatkosopimukset. Sopimustilanne näyttää muuten kyllä varsin hallitulta, Skinnerin sopimus tietysti kaikkien tiedossa on, mutta Okposon jättidiili alkaa vetää jo viimeisiään. Okposo pelasi kyllä viime kaudella todella hyvin ja pidän siitä että hän tuo joukkueeseen johtajuutta ja energiaa alaketjuihin. Odotukset ensi kaudella tulee olemaan suuret varsinkin Mittelstadtin sekä Cozensin tapauksissa, sillä seuraavaa steppiä on pakko ottaa. Leirillä on tällä hetkellä liuta kovia nuoria lupauksia, joista voi jokin tehdä vielä yllätyksenkin. Jiri Kulich on vakuuttanut tällä hetkellä eniten yhdessä maalivahti Devon Levinin kanssa.

Puolustus:
Rasmus Dahlin 6 milj. (2.vuotta)
Ilya Lyubushkin 2,750 milj. (2.vuotta)
Henri Jokiharju 2,5 milj. (2.vuotta)
Jacob Bryson 1,850 milj. (2.vuotta)
Mattias Samuelsson 925k. (1.vuosi)
Owen Power 916k. (2.vuotta)
Lawrence Pilut 750k. (1.vuosi)

Uusi hankinta Lyubushkin on vanhin puolustaja ja hänen jälkeensä tulee takaisin Sabresiin hankittu Pilut, muuten loput ovatkin hyvin nuoria puolustajia. Puolustus on kyllä varauksien jälkeen hyvin kiinnostava ja siellä on otettu steppiä oikeeseen suuntaan. Pilutin tapauksessa saa nähdä kuinka hän leftin puolustajana pääsee tähän sapluunaan mukaan vai meneekö jopa Amerksiin.

Jos kaikki menee niin kuin elokuvissa, kokoonpano voisi näyttää tältä.

Skinner - Thompson - Tuch
Krebs - Mittelstadt - Olofsson
Asplund/Peterka - Cozens - Quinn
Asplund/Peterka- Girgensons - Okposo/Hinostroza
Björk

Dahlin - Jokiharju
Power - Lyubushkin
Bryson - Samuelsson
Pilut

Comrie/Anderson/Luukkonen/Subban

Jatketaan pohdintoja jälleen myöhemmin.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Kiitos @adetti ketjun avaamisesta. Kiva taas höpistä kun kausi tuosta starttaa. Paljon on vettä virrannut ja aika odotetun hiljaista on ollut Buffalon osalta uusista tulijoista, mutta se oli tiedossa kun nyt halutaan omia kasvatteja sinne tuoda ja runkoa kasata.

Olisihan siellä Kane lähtökuopissa Chicagossa ja Buffalon fani poikana, kuten Tuch olisi varsin tervetullut lisä kokoonpanoon, vielä kun toiseen laitaan Tkachuk niin paletti olisi mokkea vaille ainakin pleijari valmis. No märät unet sivuun ja karulla totuudella päähän, eli onko tuleva kausi nyt sitten 12 vai 13 ilman pleijareita kun tai mikäli sinne ei päästä.

Itsellä silti lupauksia herättää kokoonpano ja miten sitä on haluttu rakentaa pelaajista, jotka oikeasti Buffaloon haluavat. Nyt olisi vaan kova, että ei tule uutta tankkaus jaksoa ja pahin mahdollinen ensi kaudelle onkin, jos viime kaudesta suoritustaso laskee. Nyt kilpakumppanit vahvistuneet ja meillä mokke jo eläkeiässä ja sitten kun saadaan vähä nuorille häviämisen mallia niin johan ollaan uudestaan samassa jamassa. Toivottavasti ei ja kausi olisi kohtuu hyvä, päästään pleijareihin tai ei.

No mutta taas juuri nuo valoisammat asiat niin Cozens odotan tulevalla kaudella paljon, oliko Thompsonin taso nähdyn kaltainen (entä ympärillä olleet kaverit), Deviltä muutaman training camp paraatitorjunnan näin, Quinn oli hyvä, Dahlin pisteiden valossa hyvä viime kausi ja saako puolustussuuntaan apua, siitä syystä en usko, että olisi Jokiharjun pari vaan pari olisi tyyliin aloitukseen Dahlin-Samuelsson, Jokiharju Brysonin parina jne.
Toki variaatiota tuonne puolustukseen on tullut tutuista ratsuista, mutta uskon nuorille annettavan nyt avauspaikkaa.

Tason nostoja tuo vaan vaatii ja suurinosa niistä on mahdollista, saa nähdä ajaako aika ja Cozens Mittelstadtin ohi, koska tällä kaudella kakkos ketjussa pitää tulla jo tulosta, kolmoseen kaverista ei ole, joten kiertoon joutuu jos nyt ei ala tapahtua.
 

Karavaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Kuinka mones jälleenrakennus tämä mahtaa jo olla? Mietin vain, että onko aiemmista opittu jotakin, eli mitä nyt tehdään toisin jotta lopputulos olisi edes siedettävä.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Kuinka mones jälleenrakennus tämä mahtaa jo olla? Mietin vain, että onko aiemmista opittu jotakin, eli mitä nyt tehdään toisin jotta lopputulos olisi edes siedettävä.
Kohtalaisen turha yritys provoamiseen. Joukkue/seura/organisaatio on Adamsin toimesta jo nyt edellä sitä mitä kaksi edellistä GM:ää sai yhteensä aikaiseksi.

Omia mietteitä tulevasta kaudesta. Pääsy playoffeihin tulee olemaan aika epätodennäköistä vielä tulevalla kaudella mutta toiveissa on että joukkue kykenee haastamaan viimeisestä wild card-paikasta. Sabresin divari on sarjan vaikein ja kaksi joukkuetta laittoi isoja palasia kohdilleen offseasonilla joten aina vaan kovenee. Tärkeintä olisi säilyttää ja kehittää edelleen tätä viime kaudella luotua kulttuuria seurassa. Suunta on erittäin positiivinen.

Uudet hankinnat Lyubushkin ja Comrie olivat ERITTÄIN mieluisia itselle. Etenkin Boosh tuo sitä kauan kaivattu oman pään isännän otetta hyökkäsorientoituneeseen puolustuslinjaan. Toivon että mies pelaa Powerin parin ainakin alkuun ja Jokiharju putoaa kolmospariin maltillisemmille minuuteille. Comrie on vähän kysymysmerkki paperilla mutta on pelannut loistavasti aina kun vastuuta saa. Nälkä miehellä on suuri näyttää että rahkeet riittää ykköstorjujan rooliin. Edistyneet tilastot myös osaavat kertoa että vaikka otanta on pienehkö, niin oli Shesterkenin jälkeen tilastollisesti kärkipäätä koko liigassa.

Varaustilaisuudesta ei itselle suuria yllätyksiä ollut muut kuin Leinosen varaus noinkin korkealla. Sen suuremmin itse varaustilaisuudesta höpisemättä hyppään suoraan dev campille. Omaan silmään päätösturnauksessa näkyi todella positiivisia asioita kentällä. Samuelsson ja Power näyttivät siltä että miehet pelaisivat poikien kanssa. Krebs oli erittäin kiekkovarma ja teki peliä NHL-miehen tasolla. Quinn oli odotetun hyvä ja viimeiseteli suurella prosentilla. JJ Peterka oli omaan silmään suurimpia valopilkkuja. Nopea, taitava, vahva ja pirun hyvä laukaus. Tästä pojasta on kehittymässä oman draftinsa isoin steal. Mutta campin suurin yllätys oli kuitenkin se kuinka valmis pelaaja Kulich on jo, todella nopea jalalla ja kädet oli ihan campin kärkipäätä. Toivon todella että nuori mies loikkaa suoraan Amerksiin pelaamaan ja kehittämään fyysistä peliä.

Maalivahdeista vielä erikseen. Olihan tuo koko camp yhtä Portillon ja Levin näytöstä. Täysin erilaiset torjuntatyylit mutta molemmat potentiaaliltaan aivan eliittiä. Siinä missä Portillo käyttää kokoaan hyväkseen ja on äärimmäisen rauhallinen, niin vierellä Levi on nopeimpia maalivahteja mitä on itsellä vastaan tullut. Hasek-mainen torjunta Quinnin rankkariin oli myös uskomaton. Jos nämä pojat saadaan organisaatioon kiinnitettyä ja siellä pidettyä niin UPL saa väistyä hyvinkin nopealla aikataululla. Niin kova potentiaali pojilla on
 

Karavaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Kohtalaisen turha yritys provoamiseen. Joukkue/seura/organisaatio on Adamsin toimesta jo nyt edellä sitä mitä kaksi edellistä GM:ää sai yhteensä aikaiseksi.

Omia mietteitä tulevasta kaudesta. Pääsy playoffeihin tulee olemaan aika epätodennäköistä vielä tulevalla kaudella mutta toiveissa on että joukkue kykenee haastamaan viimeisestä wild card-paikasta. Sabresin divari on sarjan vaikein ja kaksi joukkuetta laittoi isoja palasia kohdilleen offseasonilla joten aina vaan kovenee. Tärkeintä olisi säilyttää ja kehittää edelleen tätä viime kaudella luotua kulttuuria seurassa. Suunta on erittäin positiivinen.

Uudet hankinnat Lyubushkin ja Comrie olivat ERITTÄIN mieluisia itselle. Etenkin Boosh tuo sitä kauan kaivattu oman pään isännän otetta hyökkäsorientoituneeseen puolustuslinjaan. Toivon että mies pelaa Powerin parin ainakin alkuun ja Jokiharju putoaa kolmospariin maltillisemmille minuuteille. Comrie on vähän kysymysmerkki paperilla mutta on pelannut loistavasti aina kun vastuuta saa. Nälkä miehellä on suuri näyttää että rahkeet riittää ykköstorjujan rooliin. Edistyneet tilastot myös osaavat kertoa että vaikka otanta on pienehkö, niin oli Shesterkenin jälkeen tilastollisesti kärkipäätä koko liigassa.

Varaustilaisuudesta ei itselle suuria yllätyksiä ollut muut kuin Leinosen varaus noinkin korkealla. Sen suuremmin itse varaustilaisuudesta höpisemättä hyppään suoraan dev campille. Omaan silmään päätösturnauksessa näkyi todella positiivisia asioita kentällä. Samuelsson ja Power näyttivät siltä että miehet pelaisivat poikien kanssa. Krebs oli erittäin kiekkovarma ja teki peliä NHL-miehen tasolla. Quinn oli odotetun hyvä ja viimeiseteli suurella prosentilla. JJ Peterka oli omaan silmään suurimpia valopilkkuja. Nopea, taitava, vahva ja pirun hyvä laukaus. Tästä pojasta on kehittymässä oman draftinsa isoin steal. Mutta campin suurin yllätys oli kuitenkin se kuinka valmis pelaaja Kulich on jo, todella nopea jalalla ja kädet oli ihan campin kärkipäätä. Toivon todella että nuori mies loikkaa suoraan Amerksiin pelaamaan ja kehittämään fyysistä peliä.

Maalivahdeista vielä erikseen. Olihan tuo koko camp yhtä Portillon ja Levin näytöstä. Täysin erilaiset torjuntatyylit mutta molemmat potentiaaliltaan aivan eliittiä. Siinä missä Portillo käyttää kokoaan hyväkseen ja on äärimmäisen rauhallinen, niin vierellä Levi on nopeimpia maalivahteja mitä on itsellä vastaan tullut. Hasek-mainen torjunta Quinnin rankkariin oli myös uskomaton. Jos nämä pojat saadaan organisaatioon kiinnitettyä ja siellä pidettyä niin UPL saa väistyä hyvinkin nopealla aikataululla. Niin kova potentiaali pojilla on
Tarkoitus ei ollut mitenkään provota. Varmasti Sabres on menossa parempaan suuntaan kuin muutama vuosi sitten suorapolvipuolustuksineen. Talenttiakin on seurassa sisällä, kuten pitääkin olla kun varaa kärkipäässä vuodesta toiseen. Toisaalta organisaatiossa ollaan ajettu liian suureen rooliin liian aikaisin tällaisia pelaajia ja lopputulema on kaikkien tiedossa.

Voittamaan oppii voittamalla ja häviämään häviämällä. Toivottavasti kulttuurin muutos on tulossa ja nähtäisiin, miten joukkueella kestää kantti kun kaudessa olisi merkityksellisiä pelejä vielä tammikuun jälkeenkin. Iso voitto olisi jo tuo poffijunassa pysyminen mahdollisimman pitkään.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Tulevana yönä sitten mennään! Ottawa vastassa ja seuraavilla kentällisillä menty aamujäillä:

Skinner-Thompson-Olofsson
Quinn-Mittelstadt-Tuch
Krebs-Cozens-Peterka
Girgensons-Asplund-Okposo

Samuelsson-Dahlin
Power-Jokiharju
Bryson-Lyubushkin
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Tulevana yönä sitten mennään! Ottawa vastassa ja seuraavilla kentällisillä menty aamujäillä:

Skinner-Thompson-Olofsson
Quinn-Mittelstadt-Tuch
Krebs-Cozens-Peterka
Girgensons-Asplund-Okposo

Samuelsson-Dahlin
Power-Jokiharju
Bryson-Lyubushkin

Pitkästä aikaa kyllä mielenkiintoinen jengi sitten Eichelin ekan kauden. Buffalossa on mielestäni hyvin yllätyspotentiaalia, ja avausmatsi oli kyllä mielenkiintoinen ja hyvä vauhtinen!
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Buffalo on menossa oikeaan suuntaan. Paljon on jengille naureskeltu tässä viimeisten vuosien aikana. Nyt sieltä löytyy paljon potentiaalia kaikille pelipaikoille. Mielenkiintoista seurata joukkueen kehittymistä. Buffalolla on edellytykset kehittyä hyväksi joukkueeksi, nyt vaan pitää manageroida oikein.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Buffalolla tosiaan on nuorin joukkue tällä kaudella koko liigasta ja Anderson maalissa tuota vielä hiukan nostaa. Kyseinen pelaaja oli kyllä maalissa Ottawaa vastaan todella hyvä ja saa nähdä kuinka tasaisesti hän kykenee tällä kaudella pelaamaan. Viime kaudella ikäisekseen pelasi mallikkaasti, mutta välillä tuli epävarma fiilis siitä että kuinka hän suoriutuu pitkässä juoksussa. Pelityyli on erilainen ja iän myötä liikekkään ei kovin liukas ole, joka tuottaa ongelmia varsinkin poikittaissyötöissä. Saa nähdä pelaako Comrie sitten tänään, olisi heti kiva nähdä mihin hänestä on. Luukkonenhan oli saanut kovasti kehuja viime yöltä, kun Amerks voitti ensimmäisen pelinsä farmissa 4-2.

Ottawaa vastaan olisi kumpi tahansa tuon voinut viedä, paikkoja siunaantui vieraille hyvin paljon varsinkin ensimmäisessä erässä ja tuntui siltä että he olivat paremmin pelin sisällä kuin kotijoukkue. Tulee olemaan kyllä kiivas taistelu tällä kaudella tulevissa otteluissa Ottawaa vastaan. Paljon tuli laukauksia kohti maalia ja oli vaarallisiakin paikkoja omissa, siitä täytyy antaa hieman piiskaa viisikko pelaamisesta, mutta yhteen päästettyyn saa silti olla hyvin tyytyväinen. Bryson-Lyubushkin olivat ennakkoon se pari, johon varmasti vierailijat pyrkivät antamaan painetta, mutta tilastojen valossa tämä pari olikin se vahvin. Samuelsson sai jotakin vammaa ja katsotaan tuleeko hän pelaamaan illalla, ainakaan vielä ei ole mitään vahvistusta asiaan. Toivottavasti Jokiharju tulee parantamaan tuosta pelistä, oli meinaan hermostunutta ja haparoivaa pelaamista eikä oikein lähtenyt Powerin kanssa toimimaan. Jo harkkapeleissä tämä pari ei mielestäni toiminut yhdessä ja saa nähdä millaisessa kusessa tänään tulevat olemaan Floridaa vastaan.

Pelihän oli muuten hyvin aktiivista ja energistä, oli upeaa katsella liikkuvaa kiekkoa ja olihan siinä osittain hurlumheitäkin. Kauankohan meinaavat pitää Tuchia erossa tuosta ykkösestä, ei oikein lähtenyt toimimaan vielä top-6:lla, mutta annetaan nyt vielä muutama peli aikaa. Krebs-Cozens-Peterka olivat taas erittäin hyvä ketju ja uskon Peterkan tuolla energialla pelaavan ylhäällä, varsinkin kun tuon ketjun kemia tuntui toimivan mainiosti. Tuskin Granato tulee rikkomaan tuota nelosketjua, mutta näkisin Asplundia myös ylempänä hänen hyvän kahden suunnan pelaamisen takia.

Kova peli tulee olemaan alkuillasta ja siinä nähdään sitten joukkueen todellinen taso ja luonne.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Neljän ottelun vieraskiertue menossa ja mietin tavoitteeksi sellaista 5 pistettä realistisesti ajatellen, näistä on vaikea ajatella mitä tulee. Oilers pelissä olisi voinut käydä kuinka tahansa, mielestäni työvoitto vaikka siinä kotijoukkueella oli mahdollisuudet ottaa voitto. Comrie seisoi päällään kotikaupungissaan ja toi joukkueelle hienon voiton. Liian alas mentiin vikassa erässä ja otettiin vain vastaan Oilersia koko erä, noin tiiviiksi tuo peli ei saisi mennä.

Flamesin grilliin päädyttiin seuraavaksi ja lähtökohtana oli että kotijoukkue tulee täydellä teholla päälle, mutta Sabres olikin hyvin pelin päällä ja luistin liikkui hienosti. Lyubushkin jäi ottelusta pois ja Fitzgerald otti hänen paikkansa. Mielestäni Fitz tarvii vielä otteluita enemmän alle, jotta sellainen tuntuma NHL vauhdista tulee, mutta muutoin ihan kelpo esitys. Ensimmäisessä maalissa omiin oli kyllä huonosti sijoittuneena. Sabresilla oli paikkoja tehdä vaikka kuinka monta maalia ja siellä tykiteltiin tolppia muutamaan otteeseen, tuo Flamesin maali toisen erän loppuun oli harmillinen pomppu tuomarista, sitä ennen joukkueella oli hyvä flow päällä. Kentällisiä ollaan muuteltu tasapainoisempaan suuntaan ja nyt näyttää jokainen ketju toimivan mainiosti, Krebs ja Okposo pystyisi tekemään peliä myös nelosessa, mutta Girgellä tuntuu olevan laput silmillä eikä tunnu oikein saavan kiekon kanssa mitään aikaan.

Jokiharju otti tuossa ottelun alussa kiekon suoraan nenäänsä, kun Okposo toimitti kiekkoa päätyyn, mutta osuikin häntä naamaan. Näin ollen hän jätti pelin kesken ja joukkue pelasi hyvin 5 puolustajalla loppuun saakka. Sen verran kovaa tuli kiekko naamaan että epäilen Jokiharjun pelaavan seuraavissa peleissä ja toivottavasti Lyubushkin pystyisi sieltä pelaavaan tulemaan. Pilut lienee se seuraava puolustaja joka olisi nostettavissa ylös Amerksin puolelta. Dahlin teki historiaa puolustajana tehdessään maalin jokaisessa ensimmäisessä neljässä ottelussa, kaikkea ne tykkää tilastoida. Tuchille myös ensimmäinen hattutemppu uralleen.

Tulokkaista Peterka ja Power ovat pelanneet todella hyvin, tehokkaasti mutta myös hyvin kypsästi. Quinnin uskon jatkavan katsomossa edelleen tämänkin pelin jälkeen, en usko Girgeä tuolta katsomoon laiteta hänen työmoraalinsa ja alivoimapelaamisen suhteen. Silti hyvä Quinnin nähdä se että mitä se vaatii jotta hän pystyy NHL:ssä pelaamaan, se mikä ero Peterkaan on että Peterka pystyy myös laittamaan kaikkensa likoon kulmissa ja karvaamalla tekemään työtä, Quinn on ehkä enemmän se snaipperi jolle tehdään se tila, mutta näitä mahdollisuuksia ei hänelle juuri ilmennyt. Hinostrozahan on painanut nyt 0+4 kahteen otteluun tullessaan Quinnin tilalle, joten hän on sementoinut paikkansa avauksessa.

Mielenkiintoista on nähdä kuinka hyvin tämä energia säilyy nämä kaksi seuraavaa ottelua, hyvin on pystytty tekemään hommia neljällä ketjulla, Girge sai vähiten peliaikaa reilulla 13 minuutilla, Tuchin ollessa eniten 18 minuutilla. Jos samalla teholla pystytään pelaamaan, ongelmia ei tule, mutta aina tulee vähän niitä heikkoja jaksoja ja toivottavasti niitä ei tällä kaudella paljon nähdä. Se on ollut Sabresilla viime kausina aika normaalia. Seuraavaksi vastaan asettuu Vancouver ja Seattle, jonka jälkeen mennään kotiin.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Noniin! Kausi käynnissä niin otetaas vähän pitkästä aikaa omia ajatuksia. Käynnissä oleva vieraskiertue on toistaiseksi mennyt yli omien odotusten. Lähtökohtana oli että 4 pistettä olisi hyvä ottaa. No, nyt on jo kuusi. Silmiin pistää pelaajien hyvä kemia keskenään sekä jäällä että sen ulkopuolella. Pojilla on selvästi hauskaa ja se näkyy. Otan alle viivoilla hieman mielipiteitä muutamasta onnistujasta ja keneltä odotan vielä enemmän.

Onnistujia:
- Rasmus Dahlin: huhhuh mitä peliä poika pelaa. On noussut joukkueen pelilliseksi ja henkiseksi liideriksi. En tiedä mitä Krueger yritti pojalle tehdä mutta vuosi Donny opissa on tekemässä Dalhsista liigaan yhtä superstaraa lisää. Muutamia hasseja tulee omissa vielä mutta nekin vähenemään päin.

- JJ Peterka: Miten voi tulokaskauttaa aloittava nuori poika näyttää fyysisesti näin valmiilta jo nyt? On kuin äkäinen ampiainen koko ajan vastustajan iholla ja kiekollisena kädet ovat helposti yli keskitason. Mukavasti onnistumisia myös pisteiden valossa.

- Casey Mittelstadt: Hieman hapuilevan ensimmäisen pelin jälkeen alkaa löytää itseänsä vaikea viime kauden jälkeen. Todella suuri itseluottamus kiekon kanssa. Puolustuspeli ottanut isoja askelia eteenpäin.

- Eric Comrie: Järisyttävän iso upgrade Tokarskiin. Aktiivinen ja varma maalivahti.

- BOOSH: Ihana mies. Ajaa kaikkea mikä liikkuu. Nautin

Epäonnistujia/odotan enemmän:
- Victor Olofsson: Hämmentävää sanoa että neljä maalia tehnyt pelaaja on ollu pettymys mutta näin se vaan on. Kaksi "roskamaalia" tyhjiin toki. Viime yön voitossa kaksi hienoa miehen itsensä näköistä maalia mutta.. Kiekottomana mielestäni joukkueen huonoin pelaaja tällä hetkellä. Pyörii tilanteen ulkopuolella eikä ajaudu "sota-alueelle" edes vahingossa.

- Jack Quinn: Pelinopeus ja sen kovuus tuntuu olevan hieman liian kova vielä pojalle joten totuttelemista vaatii. En ole huolissaan, taito siellä on kunhan tottuu vauhtiin ja fyysisyyteen enemmän.

- Henri Jokiharju: Loistavan viime kauden jälkeen selkeästi takapakkia ensimmäisten pelien otannalla. Tuntuu olevan toistuvasti myöhässä tilanteista tai sijoittunut väärin. Johtanut siihen että Power joutunut pelaamaan hieman käsijarru päällä.

Kaikkinensa todella valoisa kauden aloitus. Ennenkin on aloitettu hyvin mutta tämä on training campiltä asti tuntunut jotenkin erilaiselta. Joukkue elää ja hengittää yhteistä ilmapiiriä ja egot loistavat poissaolollaan. Todella mielenkiintoinen kausi tulossa.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ilolla tervehdin kyllä tätä Buffalon pirteää alkukautta. 7 voittoa,3 tappiota ja Atlanticin kakkospaikka. Jonkunlaista hyvin pientä ja hentoa sympatiaa olen varmaankin aina kokenut Sabresia kohtaan ja sieltä junnuvuosilta muistuu vielä mieleen Brieren ja kumppanien aikakausi, jolloin Buffalolla oli kova nippu kasassa ja kaupunki sekaisin. Ja onhan tuota jo noiden nuorten, mielenkiintoisten pelaajienkin takia tällä hetkellä mukava seurata. Power, Dahlin, Thompson etunenässä. Buffalossa fanit ovat saaneet melkoista kuraa nähtäväksiin jo sen verran kauan, että ovat ehdottomasti ansainneet tämän kaltaisia otteita, joita Sabres tällä hetkellä esittää ja olisihan se hienoa jos sieltä playoff-paikka irtoaisi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 (!).

Nuo viime yön paidat taisivat olla ne reverse retrot? En pitänyt. Toinen ihmetyksen aihe on maalilaulu. Siellä tuli jotain Samba de janeiroa yms eli onko tilanne siis tällä hetkellä se, ettei mitään maalilaulua ole, vaan sieltä dj painaa milloin minkäkin kappaleen eetteriin kun punalamppu syttyy?
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Toinen ihmetyksen aihe on maalilaulu. Siellä tuli jotain Samba de janeiroa yms eli onko tilanne siis tällä hetkellä se, ettei mitään maalilaulua ole, vaan sieltä dj painaa milloin minkäkin kappaleen eetteriin kun punalamppu syttyy?

Sabresilla ollut jo pari (vai useamman) kautta pelaajakohtaiset maalilaulut.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Sabres on tällä hetkellä todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä joukkue, ainakin omalla kohdalla tästä pitävät huolen muutamat yksilöt. Jälleen viime yönä Tage Thompson tehoili ja mihin tyyliin. Onetimer on tuolla varrella aivan jäätävän kova! Samaten se, miten tuon kokoinen ukko painaa toe dragia ennen syöttöä maalin kulmalle on hienoa katseltavaa.

Dahlinista olin todella innoissani ennen varausta, ja kasvukipuja on ollut melkoisesti oman pään pelissä, vaan vieläkin Dahlin on nuori puolustajaksi. Jo muutama vuosi takaperin tuli todettua, että Dahlin ui joka pelissä muutamaan todella hyvään vetopaikkaan, joista pitäisi laittaa sisään paremmalla laukauksella. Nyt on alkaneet vedot uppoamaan ja kun tuota operointia katsoo ylivoimalla, niin en tiedä vaihtaisiko siihen kukaan Makaria tilalle!? Sama on tyyli edelleen, eli hirvittävän vauhdin sijaan Dahlin näyttää lukevan vastustajaa kuin hidastetussa filmissä kuljettaessaan kiekkoa.

Supertähtipotentiaalia vuosiksi eteenpäin molemmissa ukoissa, enkä käytä tätä sanaa kovinkaan helposti. Vielä tosin puhutaan potentiaalista, eikä vakiintuneesta tasosta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Toivottavasti tämä Buffalon hyvä meininki jatkuu koko kauden, sillä siitä on jo pirusti aikaa, kun Sabres oli pudotuspeleissä. Todellinen piristysruiske liigalle ja tätä peli-iloa on ollut mukava seurata, vaikka Flames ottikin kuokkaan heiltä ja varsin rumasti ottikin.
 
On helppo yhtyä edeltäviin viesteihin. Sabresin pelejä on ollut mukava katsoa tällä, ja jo viime, kaudella. Tuota ei ole voinut sanoa vakavalla naamalla vuosikausiin. Organisaation suunta on kääntynyt ja jatkuva rebuild ja häviäminen on vaihtunut tai ainakin vaihtumassa voittavaan ja samalla viihdyttävään jääkiekkoon. Iloisuus on palannut koppiin ja hommassa on tekemisen meininkiä.

Tottakai seurassa on vuosikausien rebuildin jäljiltä paljon hyviä nuoria pelaajia ja siten hyvää työtä tehty toimistolla. Silti näen käänteentekevänä kahta asiaa. Ensinnäkin Don Granaton löytäminen ja kiinnittäminen pidemmäksi aikaa on tärkein juttu. Ovet ovat käyneet niin GM:n kuin valmennuksen kohdalla, mutta Granato on oikeanlainen mies juuri tälle nuorelle joukkueelle. Hänen valintaa aikanaan vähän naurettiin, mutta Granato on näyttänyt epäilijöilleen.

Toinen yhtä tärkeä juttu oli Eichel-saagan hoitaminen kunnialla loppuun. En sano, että Eichel oli mikään pukukopin syöpä, mutta myöskään edellytyksiä johtaa tätä porukkaa ulos rebuildista ei ollut. Eichel edusti sitä mädättynyttä vanhaa Sabresia, joka piti lakaista pois. Vastine Eichelista oli jopa toissijainen sen rinnalla, että hänestä päästiin eroon. Ja kun vastineena saatiin Alex Tuchin kaltainen pelaaja, joka otti päivästä yksi joukkueen reppuselkäänsä esimerkillään, niin tiesin heti, että nyt suunta on kääntynyt.

Jo edellä mainittu Alex Tuch, huikeat Rasmus Dahlin ja Tage Thompson sekä iso nippu nuoria kehittyviä pelaajia Owen Powerista Dylan Cozensiin, JJ Peterkasta Jack Quinniin ja Peyton Krebsistä Casey Mittelstadtiin. Ja tukijalkana kokeneet johtajat Kyle Okposo ja Zemgus Girgensons sekä tietenkin uudestisyntynyt koko liigan sylkykuppi Jeff Skinner. Onhan tuossa aineksia vaikka mihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Vastine Eichelista oli jopa toissijainen sen rinnalla, että hänestä päästiin eroon. Ja kun vastineena saatiin Alex Tuchin kaltainen pelaaja, joka otti päivästä yksi joukkueen reppuselkäänsä esimerkillään, niin tiesin heti, että nyt suunta on kääntynyt. Jo edellä mainittu Alex Tuch, huikeat Rasmus Dahlin ja Tage Thompson sekä iso nippu nuoria kehittyviä pelaajia Owen Powerista Dylan Cozensiin, JJ Peterkasta Jack Quinniin ja Peyton Krebsistä Casey Mittelstadtiin.

Eichelistä saatiin siis vastineena hyvä pelaaja. Samoin O'Reilly -kaupan yksi palasista on Tage Thompson, eli 4-5v kaupan jälkeen alkaa tämäkin näyttää positiiviselta.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Kyllä on vaikeata. TODELLA vaikeata. Mutta toisaalta tämä vaikea vaihe oli odotettavissa nuorella joukkueella. Tappioita tulee ja menee mutta muutamassa viime pelissä tappio on tullut niin että yli puolet joukkueesta vain suorittaa tunteettomasti ja tuntuu että ei edes kiinnosta voittaako. Tämä on hieman huolestuttava merkki. Joukkueen rakenteesta puuttuvat kokonaan ne joukkueen sytyttävät energiapelaajat. Thompson, Cozens ja Dahlin näitä ovat mutta sytyttävät enemmän kiekollisella taidolla kuin fyysisyydellä. Joukkue on surullisen selvästi sarjan taklaustilaston viimeisenä. Joukkue joka ei taklaa, on vastustajan puolustajille helppo vastus.

Itse alkaisin tehdä liikkeitä rosterin suhteen ennen joulutaukoa. Olofssonin olisin treidannut jo aikaa sitten ja nyt se pitäisi viimeistään tehdä. Mitä tämä pelaaja tuo joukkueelle muuta kuin ylivoimamaaleja? Olofsson ei karvaa, ei taklaa eikä polje ensimmäisenä omiin kiekonmenetyksen jälkeen. Kurvailee tilanteen ulkopuolella kunnes saa kiekon. Sitten lähtee kova veto mikä useimmiten kolisee plekseihin. Toinen huolenaihe on tuo köykäinen puolustus. Tämä saa hieman helpotusta Samuelssonin lähestyvästä paluusta mutta mitä on esim Lyubushkinille tapahtunut? Kieltääkö joku pelaajia taklaamasta? Boosh oli kuin ajokoira alkukaudesta mutta nyt ei edes yritä taklata, kurvaa vai iholle.. Bryson, Fitzgerald, Jokiharju sekä Pilut ovat kaikki samasta muotista veistettyjä heiveröisiä pakkeja. Näitä on hyvä olla rosterissa yksi tai maksimissaan kaksi. Nyt niitä on liikaa. Owen Power on vielä nuori poika joten hänen ailahtelevista otteista en ole huolissaan vielä pariin kauteen. Hieman toki hämmentää miten pehmoinen voi olla pelaaja jolla on tuollaiset raamit.

Toivotaan että nuoret pojat saisivat kurssin nopeasti käännettyä. Potentiaalia tässä joukkueessa on paljon ja pienillä hienosäädöillä rosterissa olisi potentiaalia olla ja koputtelemassa wild card-joukkueiden kantapäitä. Nyt pelaajat ovat liian samanlaisia. Nyt kakkoskentän laituri ja neloskentän sentteri ovat samankokoisia, yhtä vähän fyysisiä ja voisi vaihtaa päikseen koska vaan. Silloin mielestäni joukkueen rakennuksessa ja roolituksessa on epäonnistuttu
 

Garantie

Jäsen
Jaahas, Samuelsson tulee takaisin niin joukkue alkaa yllättäen pelaamaan paremmin. Vieläkö jatketaan kyseisen herran sopparille nauramista? Tuli sieltä takaisin kokoonpanoon muitakin mutta erityisesti puolustuksen vahvistukset sairastuvalta (+ Jost) auttaa siihen ettei Bryson ja Fitzgerald pelaa roolissa jotka eivät heille kuulu.

Samuelsson-Dahlin pakkipari tarkoittaa sitä ettei Power ole liimattu Dahlinin kylkeen vaan vapautuu toiseen pakkipariin. Auttaa pelaamista huomattavasti, kun joukkueessa on kaksi pakkiparia jotka pystyvät pelaamaan.

Maalivahtitilanne on edelleen helvetin iso kysymysmerkki. UPL olisi nyt tuhannen taalan paikka ottaa paikkansa kokoonpanosta.

edit: Ja extra-huomio näille kolmospaidoille. Vanha parta tykkää...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös