Buffalo Sabres 2021–2022 – jälleen jälleenrakennukseen!?

  • 55 367
  • 178

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Huh huh, vihdoin tämä eeppinen Eichel-saaga on ohitse. Pelipaita on seinällä ja pysyköön siellä. Parhaimmillaan aivan maagista menoa jäällä, kausilla 2018-20 palkkansa arvoinen pelaaja. Harmittava niskavamma ja siitä johtunut riita seuran johdon kanssa lopettivat sitten uran Buffalossa. Kaikkea hyvää hänelle Vegasiin ja toivottavasti leikkaus onnistuu 100%:sti. Ehkä kaverissa oli jonkinmoisia diivailun elkeitä peleissä. Varmasti paineet olivat valtaisat koko Sabres-uran ajan ja välillä peli oli sen vuoksi väkinäistä ja turhautunutta, varsinkin kun ei saanut tehoja aikaiseksi.
Tuch on tervehtyessään top-6 hyökkääjä sabresissa, toivotaan tehoja myös runkosarjassa, koska pleijareihin ei olla menossa.
Sitten toivotaan toivotaan kortit: Krebs ja 1. kierroksen varaus sieltä loppupäästä.
Parhaimmillaan Krebs on top-6 kaveri ja tuolla varauksella saadaan edes NHL-tason pelaaja.
Pahimmillaan Krebs junnaa ahl:n ja nhl:n välillä ja lähtee lopulta Eurooppaan ja varaus on täysi huti.

Kausi alkanut yllättävän lupaavasti. Montreal kaatui ylivoiman turvin (3kpl) ja muutenkin aika selkeää hallintaa. Mukavasti hyökkäsivät lyhyillä syötöillä oikea-aikaisesti hyökkäysalueelle. Arizonaa vastaan Buffalo oli selkeästi niskan päällä ja ansaittu voitto siitä ottelusta. Asennevammaista Canucksia vastaan voitto sen turvin. Peli-ilme edelleen hyvä ja ei pelattu kiekonluovutus lätkää, mitä peli oli pääpiirteittäin edellisellä kaudella. Eli usein rätkäistiin kiekko jo omista ihan vaan jonnekin tai viimeistään punaviivan jälkeen ja vaihtoon.
Bostonia vastaan kauden avaustappio, mutta vieläkin pitää olla tyytyväinen pelin tasoon. Mentiin omilla äärirajoilla haastaen Bostonia parhaan mukaan ja yritettiin lähteä omalta alueelta kiekkoa halliten. Huonosti siinä kävi esim. Bostonin avausmaalissa. Dahlin katolleen maalin takana ja punalamppu syttyy hetkeä myöhemmin, mutta joukkue taisteli, eikä luovuttanut vaikka oli 0-3 tappiolla. Varsinkin Cozens taisteli hienosti jääden mieleen. Tosin tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa.
Devilsiä vastaan ensimmäinen selkeästi huonompi peli ja pisteeseen oltava todella tyytyväinen.
Tampaa vastaan mentiin taas Boston pelin tapaan omilla äärirajoilla ja tällä kertaa se palkittiin voitolla. Myönnettävä on että Tampa oli ottelussa kuskin paikalla ja koko ajan oli tunne että kohta Sabres on selätetty, mutta tällä kertaa taisteluvoitto. Edelliset 7 peliä Tampa oli voittanut Sabresia vastaan.
Sitten vieraskiertue Kaliforniaan. Anaheimia vastaan 3-0 johtoon toisen erän alussa, tosin pelitapahtumiin nähden oli hyvin tasaista. Bryson pääsi vielä läpiajoon ja oli tehdä jo 4-0. Ankoilta ansaitut kavennusmaalit toisen erän aikana. Kolmannessa erässä tuli ikävästi mieleen viime kauden pelit. Paniikinomaista kiekostaluopumista ja omasta pelinrakentamisesta ei tietoakaan. Jatkoajalla Olofssonin rohkea ajo maalille, jonka myötä Asplund saa sijoittaa rauhassa voittomaalin.
Tästä lähtien pelin taso on koko ajan heikentynyt. Kiekkokontrolli ajoittain pahasti hukassa. Usein vastustajan hyökätessä ylipelataan ja toiseen aaltoon tuleva vastustaja saa hyviä paikkoja. Seattlea vastaan joukkue oli ihan pihalla. Menin laskuissa sekaisin kuinka monta läpiajoa tai puolittaista joukkue antoi Krakenille.
Tästäkin huolimatta pisteitä oli otettavissa Kingsiä ja Sharkseja vastaan. Hertl ratkaisi henkilökohtaisella taidollaan San Jose pelin. Kingsiä vastaan hukattiin Anaheim ottelun tapaan johtoasema.
Marraskuun aikana vielä 8 kotipeliä, joissa peli on saatava alkukauden kaltaiseksi. Vierasotteluita on vain 4.
Ensimmäiset pelit lupailivat paljon, mutta nyt pari viimeistä peliä ovat pelottavasti näyttäneet viime kauden uusinnalta.
 
Mielestäni Eichel sanoi TSN:n haastattelussa suoraan että oli kertonut jo joukkueelle aiemmin että kaupatkaa hänet ja ettei ala katselemaan enää rebuildeja.

Buffalon pitäisi nyt katkaista vanha jälleenrakentamisen kulttuuri ja näyttää pelaajille suoraan että nyt mennään. Liian vaarallista alkaa tuolla motivaatiolla leikkimään.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tässä on kyllä hieno tarina takana Tuchin osalta ja mitä tuossa aiemmin täälläkin sanottiin, niin siellä oli ekassa pelissä suku katsomassa Buffalossa peliä, kun Tuch Vegasin kanssa sinne ekaa kertaa saapui. Yleensä näissä jargoneissa saa kuulla, että on hienoa pelata tässä organisaatiossa jne. Tuchin osalta tämä pitää kyllä 100% paikkaansa, vaikka kyseessä onkin Buffalo Sabres. Ei tällaista pelaajaa tulla kauppaamaan seurasta pois, koska on yksi tulevista kasvoista seuralle tällä taustalla. Kasvoi Tim Connollyn naapurissa, pelaten pihapelejä, jossa myös Timppa oli mukana. Organisaatio oli tuohon aikaan loistavassa tikissä, ja mainitsi myös sitä, kuinka upeaa on ollut pelata Milleriä, Pominvilleä sekä Vanekia vastaan. Kesäsin ollut myös treenaamassa Buffalon harjoituskeskuksessa. Myös Tuchin veli pelaa Buffalon junioreissa, joten siistiä varmasti myös molemmin puolin olla lähellä veljeä.

Krebsin kohdallahan kaveri lähetetään Amerksiin pelaamaan ja tulee näillä näkymin kokeilemaan keskellä pelaamista. Olisiko sitten Quinnin ja Peterkan välissä? Ryan Miller totesi haastattelussa että se ilmapiiri lähtee jo sieltä Amerksista ylöspäin ja siellä on saatava palaset kohdallaan. Usein kuitenkin sitä kautta samat kasvot pelaavat myös NHL:n puolella ja se kemia ja henki on hyvä saada jo kuntoon sitä kautta. Myös menestyminenkin on AHL:ssä tärkeää itseluottamuksen kannalta. Mielestäni Amerksilla on hyvä porukka kasassa ja nyt olisi nuorten osalta hyvin tärkeää menestys jo alhaalla. Tässä täytyy kuitenkin organisaation miettiä hyvin tarkasti sitä, että ketä sieltä nostetaan loukkaantuneiden tilalle, jotta peli ei kärsisi liikaa farmissa. Peterkahan olisi varmasti ollut valmis jo NHL:ään, mutta tällä kertaa tehtiin se oikea ratkaisu, eikä hätiköity päätöksessä. Nyt sitä varmuutta on saatu enemmän pienessä kaukalossa ja hakien kemiaa Quinnin kanssa.

Laaksonen on ottanut liiderin tonttia Amerksin puolustuksessa ja on kyllä musta hevonen ensi kauden porukkaan mukaan, jos jatkaa samalla tahdilla. Kehuja tuli jo leirityksellä.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Nyt oli näyttävä esitys ehkä liigan kovinta joukkuetta vastaan. Dylan Cozens ketjuineen pelasi koko pelin McDavidin vitjaa vastaan. Lopputulemana +2 meidän pojille viidellä viittä vastaan. Ilahduttavaa pelissä oli myös uskomaton uhrautuminen joukkueelta. Suuri määrä blokattuja laukauksia.

Donny Granato on alkanut saamaan Jeff Skinneristä esiin sen miehen joka Eichelin rinnalla nähtiin. Itseluottamus kasvaa peli peliltä ja hakee enemmän laukauksia ja suoria ratkaisuja.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Harmittava tappio noin lopussa mutta olipahan viihdyttävää kiekkoa! Thompsonin kenttä jo toista peliä aivan liekeissä, siinä on Donnylla todellinen mietinnän paikka voiko tuota trioa erottaa kun Olofsson palaa. Dell pelasi omiin odotuksiin nähden ihan jees. Vähän hörppäsi etukulmasta yhden mutta ensimmäinen ja kolmas oli täysin räkämaaleja miljoonamiehiltä.

Jeff Skinnerin menoa etenkin on mukava seurata. Tämä on se Skinner jolle kehtaa lähes tuommosia summia maksaakkin. Tage Thompson kehittyessään tulee olemaan liigaan huippusentteri. On vihdoin oppinut hyödyntämään tuota kokoansa oikein ja veto on hurja.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jeff Skinnerin menoa etenkin on mukava seurata. Tämä on se Skinner jolle kehtaa lähes tuommosia summia maksaakkin.

En vaan käsitä, mitä Kruegerilla liikkui päässä. Jos johonkin pelaajaan sitoutuu tuollaisellla sopimuksella, eikä urheilullisesti ole sinänsä mitään hävittävää, niin kyllä ihan oikeasti täytyy yrittää ottaa pelaajasta kaikki irti. Penkittämisessä ei ole mitään järkeä. Peluuttamalla saattaa saada hyvää tulosta vaikeuksien jälkeen, jolloin vaihtoarvo pysyy "ylhäällä" ja voisi muutenkin auttaa joukkuetta. Ja kyynisesti mitään kellekään toivomatta voi ajatella, että mahdollisuudet uran päättävään loukkaantumiseen kasvaa. Poppareilla ei tapahdu mitään, ellei sitten joku vara-GM kävisi yön pikkutunteina kätkemässä stäässin kokaiinia Skinnerin autoon.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En vaan käsitä, mitä Kruegerilla liikkui päässä. Jos johonkin pelaajaan sitoutuu tuollaisellla sopimuksella, eikä urheilullisesti ole sinänsä mitään hävittävää, niin kyllä ihan oikeasti täytyy yrittää ottaa pelaajasta kaikki irti. Penkittämisessä ei ole mitään järkeä. Peluuttamalla saattaa saada hyvää tulosta vaikeuksien jälkeen, jolloin vaihtoarvo pysyy "ylhäällä" ja voisi muutenkin auttaa joukkuetta. Ja kyynisesti mitään kellekään toivomatta voi ajatella, että mahdollisuudet uran päättävään loukkaantumiseen kasvaa. Poppareilla ei tapahdu mitään, ellei sitten joku vara-GM kävisi yön pikkutunteina kätkemässä stäässin kokaiinia Skinnerin autoon.
Olihan sekin ratkaisu, että kun Skinner oli tehnyt 40 maalia Eichelin vierellä ja lyöty mottipäinen sopimus eteen, niin kahdella seuraavalla kaudella ei peluuteta Skinneriä juuri ollenkaan Eichelin vierellä.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Odotetusti hieman vaikeampi vaihe päällä. Mutta tappioista huolimatta peleissä on ollu Calgary-teurastusta lukuunottamatta paljon hyvää. Etenkin Columbusta vastaan peli oli ajoittain loistavaa. Tällä kertaa vain Tokarskilla oli aika paha imu päällä. Kolmannet erät muutenkin tuppaa olemaan aina huonompia kuin muu peli kokonaisuutena. Kehityksen paikka siinä siis.

Yksilöpuolelta täytyy jälleen ylistää Tage Thompsonia, iso poika on löytänyt itsensä uudestaan sentterin tontilla. Maltti kiekon kanssa on ihailtavaa välillä ja laukaus on hurja. ROR-treidi alkaa näyttää pitkällä viiveellä hieman paremmalta. Negatiivisena puolena voisi pelaajista mainita Dahlinin järjettömän ailahtelun. Kyllä, on vieläkin nuori mutta oman pään pelaaminen on kamalaa katsottavaa lähes joka pelissä. Tuntuu että ei oikein tiedä ketä kuuluisi pitää. Kiekollisestihan poika on maaginen, jopa tyhmänrohkea välillä mutta tämähän Donnyn filosofiaan kuuluu että virheitä saa tehdä. Ja se on oikein.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Nyt hereille toimistolla. Matt Murray olis vapautumassa.. Kaveri on viheltäny menemään päin seiniä Ottawassa, mut tuskin taidot mihinkään hävinny, kun Pensissä oli loistava. Palkka on kova, mut jos mahtuu Cap hitin puolesta, niin olis hyvä signaus.

Anderson varmaan kuitenkin lopettelee kauden jälkeen, Dell ei jatkoon kiitos. Tokarskille voisi vuoden pahvin iskeä. Jatkossa toivotaan ja odotellaan U-P Luukkosen tulevan ylös ja ottavan jonakin kauniina päivänä ykkösveskarin paikan.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Pakko kysyä teiltä Buffalo faneilta, onko Dahlin aina ollut yhtä "löysä" puolustussuuntaan?
En seuraa joukkuetta tai pelaajaa, mutta silti muistan useamman kerran kun menettää kiekon hyökkäyspäässä ja pelaa löysästi puolustussuuntaan.
Lähinnä sen takia mietin, että onko tässä viime vuosina mennyt pelihalut vai onko aina ollut tuollaista.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Pakko kysyä teiltä Buffalo faneilta, onko Dahlin aina ollut yhtä "löysä" puolustussuuntaan?
En seuraa joukkuetta tai pelaajaa, mutta silti muistan useamman kerran kun menettää kiekon hyökkäyspäässä ja pelaa löysästi puolustussuuntaan.
Lähinnä sen takia mietin, että onko tässä viime vuosina mennyt pelihalut vai onko aina ollut tuollaista.

Valitettavasti tuo Krakenia vastaan nähty koomailu on ollut hyvin tuttua Dahlinia alusta alkaen. Jopa optimistisena ihmisenä alkaa loppua kohta usko tuon pojan kanssa. Väläyttelee ajoittan maagista kiekonkäsittelyä mutta ne väistämättä alkaa jäädä näiden sekoilun alle piiloon.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Siinä Tanev sanoo ääneen sen mitä koko jääkiekkoileva maailma ja yleisö ajattelee.
2027 keväällä se vihdoin päättyy. Hyi hitto, sinne on vielä piiiitkä aika.
Tuo sopimus on edelleen täysi mysteeri.
Kaveri paukutteli sen 40 maalia lähes kokonaan Eichelin avulla ja palkinnoksi tämmöinen sopimus.
Joukkueen päättäjillä ei ollut silloin kaikki muumit laaksossa jne.
 
Siinä voi hetken vituttaa aina kun kuulee tuota vittuilua mutta toisaalta kun muistaa että sopimuksen päätteeksi on tienannu NHL-urallaan sen noin 110M$ nii voi olla ettei se nii paljoa sitte vitutakkaan.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Varmaan joo vituttaa ihan vitusti kun joku brandon tanev joka on ehkä just urallaan tehny yhtä paljon maaleja kuin Skinner yhdessä kaudessa rääkyy räkä poskella että kylläpäs sä tienaat paljon. Onpa avutonta agitointia, ihan ku joku kateellinen suomalainen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Varmaan joo vituttaa ihan vitusti kun joku brandon tanev joka on ehkä just urallaan tehny yhtä paljon maaleja kuin Skinner yhdessä kaudessa rääkyy räkä poskella että kylläpäs sä tienaat paljon. Onpa avutonta agitointia, ihan ku joku kateellinen suomalainen.
Sinällään hyvä kun Tanev itsekin sai melko motti päiden sopimuksen pari vuotta sitten.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Varmaan joo vituttaa ihan vitusti kun joku brandon tanev joka on ehkä just urallaan tehny yhtä paljon maaleja kuin Skinner yhdessä kaudessa rääkyy räkä poskella että kylläpäs sä tienaat paljon. Onpa avutonta agitointia, ihan ku joku kateellinen suomalainen.

No joo eiköhän meistä jokainen (ja myös itse Tanev) vaihtaisi mielellään asemaansa Skinnerin kanssa ja tienaisi noin rutosti rahaa, MUTTA onhan tuossa toki sekin seikka, että tuskin kukaan haluaa kuulla, että olet omassa työssäsi niin huono ettet ole sen palkan arvoinen. Varsinkin kun siitä rupeaa vittuilemaan kollegat. Agitointia.

Sinällään hyvä kun Tanev itsekin sai melko motti päiden sopimuksen pari vuotta sitten.

Niin sai ja mm. itsekin tuota alkuun kritisoin, mutta onhan tuo vaan omassa roolissaan aivan top-pelaaja NHL:ssä. Eiköhän ihan joka ikinen GM ottaisi mieluummin Tanevin joukkueeseensa tuolla sopimuksella kuin Skinnerin hänen sopimuksellaan.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Ei varmaan ollut Skinnerin NHL-uran ensimmäinen kerta kun saa kuulla tilinauhastaan. Jaksamisia hänelle, onneksi voi nessuna käyttää 100 dollarin seteleitä. Kuinkahan monta tusinaa huutelua on sitten taas jäänyt Twitterin ulkopuolelle? Ihan hauska juttu, mutta jäällä kuullaan säännöllisesti kovempaakin tekstiä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalivahtiongelma ratkaistu Ukko-Pekalla ?

Hyvin on rauhallista ja vakuuttavaa menoa.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Luukkonen on pelannut loistavasti molemmissa peleissään. Harmittavasti peli ratkesi lopulta hylättyyn maaliin joka joidenkin lähteiden mukaan olisi nykysäännöillä perusteltavissa vääräksi tuomioksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös