Buffalo Sabres 2018–2019

  • 75 637
  • 209

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Viime kaudella viimeinen sija ja nyt ollaan koko liigan kärjessä, kun otteluita Sabres on pelannut 24 kappaletta. Tietysti kausi on vielä hyvin nuori, kun mennään vielä marraskuuta, mutta eihän tällaista olisi voinut kuvitellakkaan. Yhdeksän ottelun voittoputki menossa ja täytyy nostaa hattua näin kovalla pelitahdilla, että ollaan kyetty pienillä marginaaleilla voittamaan otteluita. Tämän hetken NHL:ään peilaten mikään ottelu ei ole helppo ja kun voitat näin monta ottelua putkeen, se on todella kova suoritus. Vielä kun puhutaan joukkueesta, joka on viime vuosina ollut umpisurkea ja joukkueessa on pelaajia, jotka ovat tottuneet häviämään.

Uudet hankinnat ovat olleet vahvistuksia ja vanhat pelaajat ovat kyenneet nostamaan tasoaan, mikä vahvistaa tuon tämän hetken flown. Hutton ja Ullmark ovat olleet loistava tandemi. Huttonin alle 3 miljoonan ja 3 vuoden soppari alkaa näyttämään erinomaiselta. Hän on ollut kuin kolmas puolustaja mailapelillään ja on torjunnoillaan tuonut tärkeitä pisteitä. Ullmark on ollut hyvä back-up ja viime yönkin läpiajo torjunnat toivat itsessään jo nuo kaksi pistettä. Näihin kahteen herraan voidaan luottaa vuosia.

Scandella pääsi kuin pääsikin pelaamaan ja Pilutille ei tarvetta ollut ja hänet tiputettiin takaisin AHL:ään. Silti vahvisti ollut sitä mieltä, että hän on ollut alakerran heikoimpia lenkkejä ja oli vaikeuksissa tässä Wings ottelussakin. Kokonaisuudessaan McCabe ja Bogosian ovat nostaneet tasoaan selkeästi, varsinkin Bogosianin peliä on ilo seurata ja kunnossa pysyäkseen on tärkeä palanen. Dahlinin lisäystä tähän porukkaan ei voi väheksyä ja on ollut sen hypen arvoinen mitä odotettiin. Viime otteluiden kurko on ollut kuitenkin Ristolainen, joka on pelannut jopa parasta kiekkoaan. Beaulieu ja Nelsonikin ovat pelanneet hyvin, joten ei tässä alakerran takia voi huolissaan olla. Kuitenkin tiedetään se, että AHL:stä on tulossa myöhemmin vahvistuksia niin alkaa tämä vuosia ollut heikko kohta näyttämään mielenkiintoiselta.

Jeff Skinner teki kauden 18 maalinsa ja on tekemässä kyllä hankalaksi tuota sopimusneuvottelua. Positiivinen ongelma tässä vaiheessa, mutta mitä aiemmin tuossa otettiin puheeksi nuo luvut, niin eihän ne hyvältä kuulosta. Joka tapauksessa Eichelin kanssa homma toimii ja onhan tuota kiva katsella.

Remi Elie sai viime ottelussa mahdollisuuden Girgen paikalla enkä edelleenkään juuri vaikuttunut. Lähinnä odotan, että sieltä saadaan Wilson takaisin askiin niin siinä olisi kovaa työtä tekevä kolmikko nelosketjussa. Thompsonia on tullut tässä parjattua jonkun verran ja toivottu tiputtamista alas, mutta hän onkin pelannut viime ottelut todella hyvin. Luistin kulkee erilailla, taistelee kiekosta ja saa kiekonriistoja aikaiseksi sekä pelaa yksinkertaisempaa peliä. Vielä enemmän kun osaa käyttää kokoaan hyväksi niin tässä oli O'Reilly treidistä hyvä haku kokonaisuudessaan. Tuo maalikin minkä latasi ylivoimalla oli melkoinen pommi ja tuota olisi kiva nähdä ylivoimalla enemmänkin.

Alivoimahan on joukkueella toiminut hyvin, mutta edelleenkin toivoisin parannusta tuohon ylivoimaan. Niin paljon hukattuja ylivoimia eikä se ole niin vaarallista kuin se on ollut parhaimmillaan. Siinä ei tietysti ole O'Reillya enää, mutta ei sen toimivuus silloin pelkästään hänestä ollut kiinni. Kiekon pitäisi liikkua nopeammin eikä olla nähty suoraa syötöstä laukauksia Eichelilta juuri ollenkaan. Jos tämä saataisiin kuntoon edelliseen malliin, voisi pelit ratketa nopeammin eikä jouduttaisi näihin pienten marginaalien peleihin. Olihan näissä kahdessa viime ottelussa jatkoajalla 4v3 ylivoimat ja vaikka Habseja vastaan onnistuttiin, tuntui siltä ettei tiedetty mitä siellä pitäisi tehdä. Skinnerin maalilla olo tiedostetaan, mutta Eichelin, Ristolaisen ja Dahlinin yhteispeli tuossa ei oikein ottanut sujuakseen ja meni hieman väkisin vääntämiseksi.

Ensi viikolla mennään kolmen ottelun muodossa. Sharks ja Boltsit ovatkin sitten taas melkoisia mittareita, onneksi saadaan pari päivää huilia. Boltsien perään sitten taas back-to-back, kun vastassa Panthers.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Karavaani kulkee. Joukkue on tällä hetkellä koko paskan kärjessä. Ilmeisesti ensimmäistä kertaa NHL:n historiassa on 25 ottelun jälkeen edelliskauden jumbo sarjan kärjessä. Kyllähän tuossa aiemminkin piikkipaikalla käytiin, mutta silloin oli takana olevilla otteluita rästissä. Nyt ei ole.

Seuraavassa ottelussa joukkueella on mahdollisuus kasvattaa voittoputki pidemmäksi kuin koskaan ennen organisaation historiassa. Kauden 06-07 joukkue aloitti voittamalla 10 putkeen ja joskus 70-luvulla. Hyvän joukkueen merkki lienee se, että voittoja pystytään ottamaan heikommallakin pelillä (kuten tuo edeltävä Detroit-ottelu).

Tuo ottelu Sharkseja vastaan oli kyllä melko herkullinen. Housleyn reaktio jatkoaikamaalin jälkeen oli aika priceless. Kokoonpanosta puuttui Sheary ja Scandella Berglundin lisäksi (ja toki Wilson ja Hunwick edelleen). Shearyn puuttuminen näkyi yllättävän vähän. Scandellan näkyi siinä, että tuo Beaulieu-Nelson-pari oli selvästi vähiten kuormitettu ja vaikka ei aivan pulassa ollutkaan, niin selkeästi heillä oli eniten hankaluuksia.

Parasta oli kuitenkin ehdottomasti se, että Buffalon Rasmukset kouluttivat Sharksin Norris-miehiä oikein kunnolla. Burnsilla valuu todennäköisesti edelleenkin nesteet korvista tuon Ristolaisen maalin jäljiltä. Jatkoajalla taas Dahlin tekee hienon syötönkatkon takakarvaamalla täysiä ja heittäytymällä, kun Karlsson oli ihan yksin maalinedustalla. Voittomaalissa myöd Dahlinilta melko huikea suoritus, kun kamppailutilanteessa olleen Karlssonin lisäksi sivusta kohti tulee Kane, jolloin tila ja aika näytti menneen täysin. Dahlin heittää selän takaa "juoksukiekon" itselleen, jolloin sekä Kane että Karlsson molemmat hölmistyneinä ihmettelivät, mihin kiekko meni. Tuo ei onnisunut ihan täydellisesti, mutta riittävästi, koska Jones oli pakotettu tulemaan vastaan pelaamaan kiekkoa. Jatkotilanteesta sitten Skinner laittaa kylmänviileesti sivuun ja tyhjään verkkoon selvästi ulkona maalista olleen Jonesin ohitse. Kanen ollessa kentällä tuossa kieltämättä oli symboliikkaa. Onhan Skinner nimenomaan maalipaikkojen viimeistelijänä ihan eri luokkaa kun jatkuvalla syötöllä niitä hassannut (ja tuon ottelun perusteella edelleen hassaava) Kane. Teknisesti Dahlinille ei tuosta syöttöpistettä tullut, mutta oikeudenmukaisuuden näkökulmasta olisi kyllä todellakin sellaisen ansainnut.

Vaikka en täällä tainnut asiasta mitään mainita, mutta itsekin hieman ihmettelin kauden alkupuoliskolla, että mitäköhän helvettiä tuon Tage Thompsonin kanssa tehdään, kun pelaaminen oli sellaista junnulätkää. Mies on kyllä nyt tämän voittoputken ansiosta parantanut kuin sikajuoksuaan eikä kyllä tunnista enää samaksi pelaajaksi kuin kauden ekoissa matseissa. Mielenkiintoista kyllä nähdä, millainen pelaaja sieltä lopulta kuoriutuu. Helvetin iso, ulottuva, taitava, älykäs ja laukaus (eritoten laukausnopeus) on helvetin hyvä. Ehkä merkittävintä on kuitenkin se, että pelaa todella kovalla asenteella ja tekee hirveän määrän kiekonriistoja. Fyysisyyttä voisi olla vähän enemmän ja kokoa käyttää vielä vähän enemmän enemmän. Luistelee tuon kokoiseksi hyvin, mutta onhan sillä sektorilla parannettavaa.

En ehkä lähtisi sarjataulukosta huolimatta sanomaan, että kyseessä on liigan paras tai parhaiten pelaava porukka. Pelissä on aika paljon petrattavaa ja pelaajissa ulosmitattavaa edelleen. Onko se sitten uhka vai mahdollisuus? Joko tuosta vielä petrataan ja voittoja tulee jatkossakin kovalla prosentilla tai sitten nuo pelaamisen heikot alueet rupeavat näkymään enemmissä määrin ja tappioita rupeaa satelemaan. Jäänee nähtäväksi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllähän täytyy tulla oikein tänne Buffalo-ketjuun ihmettelemään, että kuinka suuri tuo Dahlin-efekti oikein on. Buffalo NHL:n paras joukkue? Mahtava kymmenen voiton putki, johon sisältyy seitsemän jatkoaika- tai rankkarikisavoittoa ja kaksi yhden maalin voittoa. Tuollainen on todella hyvän joukkueen merkki, että voitetaan tiukat yhden maalin pelit. Ja onhan tuossa putkessa kaatunut hyviä joukkueita, Tampa, Pittsburgh, Winnipeg jne. Kääntyköhän Hantta Virta haudassaan...jaa, ei taida olla vielä niin vanha, että olisi hautaan asti ehtinyt. Buffalon eläköityneet veteraanit kuitenkin varmaan innoissaan. Tuollaisen menestyksen kuitenkin Buffalolle ilomielin suon, onhan kaupunki kärsinyt jo pitkään mestaruuksitta (Super Bowleja nolla ja samoin Stanley Cupeja).
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voittoputkin sitten katkesi eilen. Mutta ei se ehkä "miellyttävämmin" olisi voinut tapahtua.

Ottelussa oli ihan aitoa kärkikahinan meininkiä. Molemmat joukkueet pelasivat laadukasta lätkää, aikaa ja tilaa oli kentällä aika vähän kummallakaan. Tampa Bay oli toki parempi kentällä, mutta tuostakin matsista olisi voitto voitu ottaa siinä missä noista kymmenestä edeltävästäkin. Ottelu osoitti hyvin sen, mikä tasoero joukkueilla oli sellaisessa ikäänkuin rutiinitekemisessä. Tämä oli varmasti todella monelle nuorelle kaverille Buffalossa ensimmäinen matsi, joka oli kovatasoinen ja jossa oli panosta. Siinä mielessä arvokas kokemus ja opetus. Buffalon nuorille tapahtui vastustajaa enemmän virheitä, mikä lopulta koitui kohtaloksi. Enää ei saanut joukkue kammettua hommaa tasoihin lopussa.

Tuon perusteella homma on siis hyvällä mallilla, kun joukkueessa on edelleen hirveästi lunastamatonta potentiaalia, prospect pool on yksi liigan parhaimpia ja jos St.Louis saa kammettua itsensä bottom-10 ulkopuolelle, joukkue pääsee varaamaan ensi kesän syvässä draftissa kolme kertaa ekalla kierroksella.
 
Suosikkijoukkue
Lätkä
Kyllähän täytyy tulla oikein tänne Buffalo-ketjuun ihmettelemään, että kuinka suuri tuo Dahlin-efekti oikein on. Buffalo NHL:n paras joukkue? Mahtava kymmenen voiton putki, johon sisältyy seitsemän jatkoaika- tai rankkarikisavoittoa ja kaksi yhden maalin voittoa. Tuollainen on todella hyvän joukkueen merkki, että voitetaan tiukat yhden maalin pelit. Ja onhan tuossa putkessa kaatunut hyviä joukkueita, Tampa, Pittsburgh, Winnipeg jne. Kääntyköhän Hantta Virta haudassaan...jaa, ei taida olla vielä niin vanha, että olisi hautaan asti ehtinyt. Buffalon eläköityneet veteraanit kuitenkin varmaan innoissaan. Tuollaisen menestyksen kuitenkin Buffalolle ilomielin suon, onhan kaupunki kärsinyt jo pitkään mestaruuksitta (Super Bowleja nolla ja samoin Stanley Cupeja).

Mainitsit tuon Dahlin-efektin.

Biisoneiden koutsi Phil Housley, NHL-legenda. Housley oli Predatorsin apuvalmentaja ja toimi puolustuksen käskyttäjänä. Predators kuuluu parhaisiin joukkueisiin, kun puhutaan puolustajien aktiivisuudesta molemmissa päissä.

No, miten Dahlin liittyy tähän? Dahlin on Detroit Red Wingsin ikonisen kapteenin Niklas Kronwallin mukaan modernin puolustajan perikuva. Näyttää luistellessa eleettömältä ja kevyeltä, tosin hän usein menee ilman suurta vaivaa kovemaa kuin muut. Mahtava peliäly ja tietoisuus pelistä, kiekollisesti kovinta A-luokkaa. Osaa puolustaa mainiolla luistelulla ja aktiivisella mailalla. Chris Pronger-tyylinen fyysinen elementti löytyy myös.

Kun yhdistät Dahlinin tuohon Housleyn pelifilosofiaan, se osuu kuin nappi paitaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aika haastava pätkä takana. Nyt rupesi hieman todennäköisyydet hakkaamaan vastaan ja pienten marginaalin matseja hävittiin. Pisteitä sentäs saatu raavittua mukaan muutamat.

Florida-ottelua lukuunottamatta (jossa joukkue oli selvästi niin henkisesti kuin fyysisesti aika tyhjä edellispäivän Tampa-matsista) otteet ovat olleet kuitenkin hyviä. Siitä huolimatta, että nyt on ruvennut loukkaantumisetkin iskemään joukkueeseen ja eritoten puolustukseen. Scandella ja McCabe olleet sivussa jo tovin. Scandella on tällä hetkellä day-to-day, mutta McCabe harmillisesti week-to-week.

Hopeareunuksena tuossa on ollut se, että Pilut on saanut kunnolla vastuuta. Florida-matsissa minuutteja tuli vain rapiat 12, mutta Nashville-ottelussa pelasi tasakentällisin toiseksi eniten koko joukkueesta ja Toronto-ottelussa yli 22 minuuttia. Ei mikään yllätys, mutta heittämällä NHL-tasoa. Kun porukkaa rupeaa pääsemään pois lasaretista, niin mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu. AHL:ään takaisin laittaminen olisi melko irvokasta, jos otteet tuosta vielä paranevat (minkä luulisi olevan asianlaita). Puolustajana muistuttaa helvetisti maanmiestään Toby Enströmiä. Saa tosin nähdä, kuoriutuuko sieltä yhtä kova pelimies kuin mitä Enström oli parhaimmillaan.

Mikäli ei seuraa Buffalon-pelejä säännöllisesti ja on luppoaikaa, suosittelen katsomaan tuon Toronto-matsin ihan jo Dahlinin takia (muutenkin kyllä ihan viihdyttävä matsi). Viimeiset ehkä 10-15 ottelua Dahlin on todella näyttänyt sen, mistä kaikki tuo älytön hype draftia ennen johtui. Toki otteita leimaa edelleen ajoittaiset virheet, mutta vastapainona kyllä sellaisia temppuja, joita ei ikinä uskoisi näkevän 18-vuotiaalta puolustajalta.

Dahlin on varmasti jo nyt joukkueen toiseksi paras pelaaja rushaamaan kiekkoa alueelle. Heti siis Eichelin jälkeen - joka on siinä yksi liigan ihan terävintä kärkeä. Siinä missä Eichel tekee sen luistelulla, voimalla ja "pakottamalla" vastustajat antamaan tilaa, tekee Dahlin sen huomattavasti vaivattomamman näköisesti. Liigassa on vain harva pelaaja, joka pystyy yhtä eleettömästi ja helpon näköisesti navigoimaan useamman pelaajan välissä ja aina tekemään sen pienen, oikean liikkeen, jolla saa vietyä peliä eteenpäin. Ehkä eniten Dahlinin rushaaminen muistuttaa Pavel Datsyukia. Puutteena noin yleisemminkin Dahlinilla on vielä tietyn räjähtävyyden poissaolo. Se on kuitenkin saatavilla ihan fysiikkaa treenaamalla, kun luistelutekniikka noin muuten on ihan huippua. Sen jälkeen Dahlin saa repertuaarinsa kyvyn tehdä rytminvaihdoksia, jolloin häntä on älyttömän vaikea pysäyttää.

Toronto-matsissa kesyt lähes 28 minuuttia, joista yli 25 minuuttia 5v5. Kaikista noista minuuteista Tavaresia vastaan noin 11 minuuttia ja Matthewsia 8 minuuttia. Yhtäkään maalia tuon kaksikon kentällinen ei saanut tehtyä Buffalon verkkoon Dahlinin ollessa jäällä.

Dahlin on tällä hetkellä matkalla yli 40 pisteen kauteen (pisteiden kertyminen on ollut kiihtyvää koko aika, joten enempäänkin on edellytyksiä hyvinkin). Ylittäessä 40 pistettä, olisi Dahlin vasta kolmas 18-vuotias puolustaja koko NHL:n historiassa, joka onnistuisi tuon rajan rikkomaan. Muut kaksi ovat Bobby Orr ja Phil Housley.

Toivottavasti Flyersia vastaan palataan taas voittokantaan.
 
Toronto-matsissa kesyt lähes 28 minuuttia, joista yli 25 minuuttia 5v5. Kaikista noista minuuteista Tavaresia vastaan noin 11 minuuttia ja Matthewsia 8 minuuttia. Yhtäkään maalia tuon kaksikon kentällinen ei saanut tehtyä Buffalon verkkoon Dahlinin ollessa jäällä.

Dahlinin peliaika oli Torontoa vastaan 29:15 rikkoen samalla Doughtyn nimissä olleen teini-ikäisten peliaikaennätyksen. Huomionarvoista tuossa on sekin, että Ristolainenkaan ei samassa pelissä yltänyt vastaavaan peliaikaan jääden 27 minuuttiin. Seuraavaksi sitten vaikka Heiskanen tämän kauden tulokkaiden peliaikaennätyksen (29:26) kimppuun. Vaikka mitään merkitystähän tuolla ei ole.
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
https://buffalonews.com/2018/12/07/buffalo-sabres-scott-wedgewood-carter-hutton/

Mielenkiintoisia käänteitä Sabresin maalivahtitilanteeseen.. Suuria kysymysmerkkejä Huttonin kuntoon liittyen aiheuttaa se, että DTD-statuksella on eikä merkitty IR, viittaisi ettei mistään kovin dramaattisesta kyse. Toisaalta tämä Wedgewoodin ylös kutsuminen on myös omanlaisiaan signaaleja antava muuvi sinänsä, mutta seurataan mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä... Ullmark nyt ainakin Flyers-peliin mitä todennäköisin ykkösmaalivahti.
 

Ralph

Jäsen
Dahlinin peliaika oli Torontoa vastaan 29:15 rikkoen samalla Doughtyn nimissä olleen teini-ikäisten peliaikaennätyksen. Seuraavaksi sitten vaikka Heiskanen tämän kauden tulokkaiden peliaikaennätyksen (29:26) kimppuun. Vaikka mitään merkitystähän tuolla ei ole.
Jotenkin ei täsmää, sillä Heiskanen on teini-ikäinen hänkin.
 
Suosikkijoukkue
Lätkä
Sabres hävinnyt pienellä marginaalilla matseja. Voittoputken aikana saatiin käännettyä pomput ja peli itselleen, mutta nyt käynyt toisin. Usein voittoputken jälkeen joukkue käy pienellä sukelluksella ennen kuin löytää rytmin uudestaan. Nyt tosi tärkeää aikaa ryhmän kannalta, pelin kannalta ja suunnan kannalta selvitä hyvin tästä jaksosta. Dahlin has been amazing, ei mulla muuta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Flyersia vastaan pelattiin se ensimmäinen erä. Siinä olisi voitu/pitänyt iskee tauluun taas ne 4-0-lukemat. Näin ei käynyt ja pelaamisen taso putosi helvetisti kahdessa seuraavassa erässä.

Vaikka Housley ansaitseekin krediittiä tämän kauden otteista, ansaitsee hän risuja hyökkäyskenttien kokoamisesta, reagoimattuudesta kesken pelin sekä ylivoimasta. Varsinkin ylivoima on ollut koko kauden ajan melkoista kurapaskaa. Ei ole ollenkaan tavatonta, että paremmat maalintekopaikat siunaantuvat vastustajalle oman ylivoiman aikana. Niinkuin tässä Fyers-pelissäkin. Loukkaantuneina matsiin olivat McCabe, Scandella, Nelson, Hunwick, Hutton ja Wilson. Loukkaantumisten piikkiin ei häviötä voi kuitenkaan laittaa, vaikka toki puolen vakiokokoonpanon puolustajien puuttuminen ja Tennysonin kaltaisten paikkaajien hääräminen väkisinkin vaikuttaa puolustuksen pelaamiseen.

Jos jotain hajahuomioita heittelisi:

-Reinhart pelasi kaamean ottelun. Vaikka viimeaikaiset otteet ovatkin olleet yleisellä tasolla hyviä, mahtui tuohon otteluun helvetisti lepsua pelaamista ja huonoja ratkaisuja niin kiekon kanssa kuin ilmankin. Selvimpänä ylivoimalla lepsu silmät-kiinni-syöttö taakse viivalle, jonka Giroux katkaisi helposti ja josta tuli 3-1 hyökkäys ja voittomaali.

-Thompson meinasi täräyttää yhden kauden hienoimmista maaleista tekemällä Provorovista HPK-ajan Mika Strömbergin ujuttamalla kahteen otteeseen kiekkoa jalkojen välistä. Harmi kun viimeistely ontui ohilaukauksen muodossa.

-Hyökkäys on liikaa Eichelin varassa. Alkukaudesta tuossa kentällisessä maalinteosta vastasivat muut, mutta nyt Eichelinkin on saanut maaleja (4 kappaletta viimeiseen kahteen peliin).

-Gudasta nöyryytettiin niin pelillisesti kuin nyrkein. Ensiksi Eichel avausmaalissa ja sitten Beaulie sen jälkeen, kun Gudas lähti pelin lopussa ja jo täysin ratkenneena hakemaan blindside-pommia Larssoniin.

-Nolan Patrick on Phil Kesselinen tasoinen ämmä.

***

Nuorten maajoukkueiden leiritykset ovat alkaneet ja paikkaa joukkueistaan Buffalon prospecteista hakee Suomen joukkueesta Ukko-Pekka Luukkonen ja Oskari Laaksonen, Tsekin joukkueesta Matej Pekar ja USA:n Mattias Samuelsson. Kaikki todennäköisesti joukkueeseensa myös valitaan.

Aasinsillalla tuosta täytyy mainita pari sanaa Oskari Laaksosesta. Kun Laaksonen valittiin 3. kierroksella vuoden 2017 draftissa, aiheutti tuo valinta lähes kaikkialla melkoisia wtf-reaktioita. Laaksosta ei oltu rankattu laisinkaan NHL-central scoutinging Euroopassa kiekkoilevien listoille ja esim. prospecteihin perehtynyt toimittaja Corey Pronman myönsi nyt yhdessä viimeisimmissä kirjoituksissaan, ettei hän tiennyt koko kaverista yhtään mitään ennen hänen varaamistaan. Hän myös kertoi, että ylipäänsä scoutti-piireissä miehestä ei paljoa mitään tiedetty.

Viime kauden aikana Buffalon amatööri-scouttauksesta vastannut taho (en muista kuka nyt oli) kertoi, että olivat seuranneet Laaksosta ennen draft-vuotta jo muutaman vuoden ajan. He arvelivat Laaksosen olevan varattavissa vielä myöhemmin kuin 3. kierroksella, mutta eivät halunneet ottaa mitään riskiä siitä, että joku veisi hänet aiemmin. Lawerence Pilut kertoi, että Buffalo oli osoittanut kiinnostusta mieheen jo ennen viime kautista läpimurtoa SHL:ssä. Tämä oli myös yksi syy, miksi hän valitsi juuri Buffalon. Näiltä osin voisi sanoa, että noilla sektoreilla scouttaaminen on ollut ihan kunnossa.

Nykyään erittäin harvoin enää tapahtuu sitä, että joku varataan ikäänkuin pystymetsästä ja osoittautuu onnistuneeksi varaukseksi. Laaksosella on vielä matkaa kovasti NHL-tason pelaajaksi, mutta tuo kehitys on ollut kyllä huikeata ja vielä on lunastamtonta potentiaalia helvetisti huomioon ottaen miehen olevan vasta 19-vuotias. Kuitenkin on pelannut Ilveksessä ihan kärkipuolustajan roolissa ja tulee todennäköisesti pelaamaan samassa roolissa myös tulevissa kisoissa.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuolla Huttonin loukilla on ihan selvä vaikutus Sabresin peliin. Pelannut maagisen kauden ja nimenomaan useasti ryöstänyt tiukkoja matseja.

P.S. Mikä tekee hodari Philistä ämmän?
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Päivitystä Huttonin tilanteeseen:

https://buffalonews.com/2018/12/10/buffalo-sabres-nhl-carter-hutton-cal-petersen-los-angeles-kings/

It's uncertain if Carter Hutton can get the call for Tuesday night's game against the Los Angeles Kings in KeyBank Center, but coach Phil Housley made it pretty clear after practice Monday that his starting goaltender will be back sometime this week.

"It's good to see him back on the ice. He looked really good," said coach Phil Housley. "We'll talk to the trainers after today and see where he is tomorrow. It was good to see him back battling. He looked like his old self back there. I'm sure he was glad to be back out on the ice after this little stint."
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kyllähän tuolla Huttonin loukilla on ihan selvä vaikutus Sabresin peliin. Pelannut maagisen kauden ja nimenomaan useasti ryöstänyt tiukkoja matseja.

P.S. Mikä tekee hodari Philistä ämmän?

Hutton on toki ollut erinomainen ja tuosta maalivahtikaksikosta parempi. Ullmark on kuitenkin ollut ehkä yhtä tai kahta ottelua lukuunottamatta sellaista peliä pelaava, että on tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Mitä tulee Kesseliin, niin @Ollakseni haistoi aivan oikein.

***

Kings-pelissä kyllä tarjoiltiin tappiputken katkaisua oikein hopealautaselta monella tapaa. Eikä pelkästään hopealautaselta, vaan voittoa suorastaan tungettiin kultalusikalla suuhun. Siitä huolimatta joukkue meinasi sen sylkeä ulos suusta. Onneksi hieman herättiin kolmannessa erässä ja nähtiin hieman sitä samaa menoa, jolla tuo voittoputki syntyi.

Edelleenkin ongelma on hieman se, että ykkös- ja neloskenttä pelaavat loistavasti, mutta muut kentät pelaavat huonommin kuin osiensa summa. Voi olla, että tuota ongelmaa ei tällä kaudella edes pystytä ratkaisemaan.

Kingsin puolelta Buffalo-varaus Cal Petersen oli kyllä maalilla vakuuttava. Vaikka Buffalon maalivahtitilanne onkin hyvä, niin väkisinkin käy mielessä, että jos Lehneriä ei oltaisi hommattu/suojattu laajennusdraftissa, voisi Petersen hyvinkin olla edelleen Buffalon miehiä. Noh, ei mahda mitään.

Ensi yön ottelusta olisi kyllä syytä pelata enemmän kuin 20 minuuttia ja ottaa kaksi pistettä. Tuo wild-card-pisteraja lähestyy uhkaavasti, vaikka vielä onkin hieman välimatkaa.
 
Sabres suspend Berglund indefinitely for failure to report to team

Berglundilla ja Buffalolla on edessään mielenkiintoiset ajat. Berglund siis päättänyt ilmeisesti pakata tavaransa ja kieltäytyä pelaamasta.

Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla taustoja tästä. Ja ehkä myöhemmin kuullaankin.

Pelillisesti Berglund ei ole ollut palkkansa arvoinen, mutta käsittääkseni erittäin pidetty pelaaja kopissa ja hyvä mentori nuoressa joukkueessa, etenkin noille nuorille ruotsalaisille.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllä toi Berglundin tapaus haiskahtaa siltä että siellä on joko niin kova masis päällä ettei sängystä päässe tai korkki jäänyt auki. Tosta koti-ikävästä oli maininta eli jos esim. perhe on Ruotsissa (taikka vielä St.Lousissa) niin kyllähän se varmasti raastaa. Mutta kyllä luulis tollasella 3,85 miljoonaa dollarin vuosipalkalla työpaikalle raahatuvan väkisin vaikka ei oikein duuni nappais ja siellä oleminen ahdistaa. Eli varmaan joku major häikkä on Berglundin yksityiselämässä just ny.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Berglundin tilanne on eittämättä merkillinen. Housley kertoi Caps-matsin loppupresserissä, että heille oltiin ilmoitettu Berglundin olevan poissa sairastumisen vuoksi (Illness), mutta sitten tilanteen muututtua joksikin muuksi.

Ilmeisesti Berglund siis jäi tulematta tohon Washingtoniin lähtevään lentoon. Vaikea kuvitella, että kyseessä olisi puhtaasti mielenilmaus pieneen rooliin ja rotaatiopelaajaksi "tippumiseen". Tuo nimittäin johtaisi helposti sopimuksen purkamiseen ja Berglundin tapauksessa noin 20 miljoonan sopimuksessa lähes 15 miljoonan pöydälle jättämiseen. Berglundilla ei ole mitään mahdollisuuksia saada vastaavaa sopimusta enää. Matt Moulsonkin viilettää AHL:ssä jo toista kauttaan, koska rahallinen insentiivi on sen verran suuri.

Kyllähän tässä hieman epäilyt herää, että jotain psyykkeeseen liittyvää ongelmaa on taustalla. Tosin esim. Lehnerinkään kohdalla ei käynyt näin, vaikka mies oli kovassa päihdekierteessä ja tekemässä itsemurhaakin. Voi olla, että tässä on hieman ennakkotapausta sen suhteen, voiko pelaaja jäädä saikuttamaan mentaalipuolen ongelmien vuoksi. Käsittääkseni tällaista ei ole NHL:ssä ollut. Lehnerinkin tapaus hoidettiin hieman kulissien takana eikä häntä virallisesti taidettu asettaa LTIR:ään.

Saa nähdä mihin tilanne kehkeytyy, mutta Berglund tosiaan edelleen hyllytettynä. Mikäli tilanne jatkuu, niin eiköhän tuo sopimus pureta. Hopeareunuksena tässä on se, että vaikka Berglund onkin (kunnossa ollessaan) laadukas bottom-6-pelaaja, on tuo sopimus niin rahamäärältään kuin kestoltaan kaukana ihanteellisesta. Muutenkin joukkueella vaikuttaa olevan nyt ja myös tulevaisuudessa syvyyttä riittävästi. Tuosta vapautuisi se lähes 4 miljoonaa cap-tilaa, mikä ei ole ihan pieni summa kuitenkaan.

***

Eilen myös pelattiin. Rankkareilla takkiin ja jäi kyllä paska maku vaikka ei nyt voi sanoakkaan, että olisi jotenkin epäansaittu voitto Capseille. Lähinnä se, että tolppia oli kerrakseen ja Reinhartkin jotenkin onnistui puppeloimaan täysin tyhjän maalin tolppaan. Lisäksi vastustajan maalit olivat enemmän tai vähemmän turhia sekoiluja ja virheitä.

Ekan kympin jälkeen Tennysonilla oli n. 1 minuutti peliaikaa takana. Tuossakin ajassa kuitenkin kaksi maalia omiin. Yllättäen oli jäällä myös Capsin kolmannen maalin aikana. Ei vaan taso riitä noissa karkeloissa. Ensimmäisessä maalissa Huttonin piikkiin menee enemmän, mutta tilanne aiheutui kommunikaatiokatkoksesta, johon myös Tennyson oli osallisena. Kaksi muuta olivatkin sitten suoraa seurausta Tennysonin luokattomista kiekollisista ratkaisuista omassa päässä. Capsien 3-3- tasoitusmaalissa voisi myös kysyä Housleylta, että mikä järki oli laittaa Tennyson pelaamaan 4-4-tilannetta. Jatkoajalla myös hieman ihmetytti, että Sheary laitettiin hyökkääjäpariksi Eichelin kanssa ja Skinner oli koko jatkoajan penkillä. Sitten yhtenä kolmikkona oli tulokastrio Mittelstadt-Thompson-Dahlin. Scandella taas laitettiin Dahlinin "ohitse". Menee samaan kategoriaan kuin Toronto-matsissa Sobotkan laittaminen jäälle jatkoajalla (mikä maksoi tuossa jatkoaikamaalin).

Positiivista oli kyllä Eichelin pelaaminen. Vaikka vastustajan top-6-sentterikaksikolla on selkeä matchup-etu (koska vastustajan hankala pelata kaksi kenttää ikään kuin ulos), niin kyllä Eichel oli ottelun paras pelaaja. Ei kanna pelkästään kentällistään vaan hyökkäystä ja koko joukkuetta. Viime sekunneillakin huikea syöttö Reinhartille tyhjään maaliin, mutta ei kelvannut. Dahlinin maaliin kolmossyöttö. Muuten sitten taas 2 maalia.

***

Botteril kertoili haastattelussa, että rentaleihin ei tulla assetteja haaskaamaan, mutta jopa (ainakin) yksi noista neljästä kahdesta seuraavan vuoden 1st rounderista voi olla kaupattavissa, jos löytyy pidemmän aikavälin ratkaisu. Tarkoitus on myös kauden toisella puoliskolla nostaa enemmän porukkaa Rochesterista ylös.

Itse toivoisin, että noita pickeja ei kaupata ellei takaisin olisi tulossa ihan ykköskorin nuori pelaaja. Ja se täytyisi miettiä huolella, ettei kävisi samoin kuin viimeksi kun oli pickeja paljon kovassa draftissa. Silloin ne valuivat enemmän tai vähemmän täysin hukkaan.

En ole ihan varma, miten Botteril aikoo toteuttaa tuon Rochesterista pelaajien nostamisen, kun rosteripaikat ovat todella täynnä. Isommassa pelaajaruletissa on se ongelma, että nyt kun joukkueella on hyvä hööki, niin ruletti voi sotkea joukkuedynamiikan ja -kemian, vaikka paperilla joukkue vahvistuisikin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Alkaa olla Eichelin pelaaminenkin ainakin highlightsien perusteella sopimuksensa arvoista. Koosteesta näytti, että voitti Bostonin käytännössä yksin. Menikö näin?
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Kyllä se aika pitkälti noin meni. Namusyöttöjä Eichel jakeli joista viimeistely oli helppoa. Tiukka peli oli, Bostonilla oli ainakin kaksi tolppalaukausta.
Niiden lisäksi Ullmarkilta 2 gamesaveria. Eichel oli lisäksi lähellä hattutemppua, laukoi kerran tolppaan. Boston vei maalipaikat, hyökkäysalueaika oli kahden erän jälkeen aika lailla tasoissa. Hienosti on Buffalo päässyt taas voittojen makuun tuon 5 ottelun tappioputken jälkeen. Tennyson oli siirretty takaisin Rochesteriin, tilalle tuotu Guhle ja Hunwick oli "vihdoin" mukana. Pelasivat pari erää pakkiparina, kolmannen erän aikana pakkipareina Bogosian-Hunwick ja Dahlin-Guhle. Ehkä 2-3 ketjuissa voisi kokeilla jotain vaihtoja, jotta tehoja tulisi. Varsinkin 3-ketju (Thompson-Sobotka-Pominville) tuntuu olevan välillä pahoissa vaikeuksissa jäällä viillettäessään. Pitää kyllä olla todella tyytyväinen alkukauteen, en olisi uskonut joukkueen olevan kolmantena omassa divisioonassaan tässä vaiheessa kautta, loistavaa!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Bruinsin pääkäskijä Cassidy tiivisti Boston-ottelun hyvin:

“Jack Eichel’s line clearly had their way, no matter who we put out there & it ended up being the difference in the game. That was the gist behind it. At the end of the day their best players out played ours, from goalies to the top line"

Toki Bostonila puuttui paljon kovia kavereita (Bergeron etunenässä). Tuo on kuitenkin ollut kupletin juoni jo todella pitkään.

Skinnerin maaleissa näkee hyvin, kuinka hankala Eichelia vastaan on pelata. Molemmissa tilanteissa käytännössä kolme Bruins-pelaajaa joutuu seuraamaan, mitä Eichel tekee. Toki tuon voi nähdä huonona puolustamisena, mutta tosiasia on se, että pelkästään mies-mies-vartionnissa Eichel voittaa kaksinkamppailut niin helposti, että se on välittömästi maalipaikka hänelle itselleen. Häntä vastaan ei viisikko omalla alueella vain voi puolustaa kuten hyökkääjää vastaan tyypillisesti. Tämähän on myös iso tekijä Skinnerin maalimäärissä.

Toisaalta Eichelin ensimmäisessä maalissa näkyy taas hyvin se, kuinka vaikea häntä vastaan on puolustaa myös suorissa hyökkäyksissä. Tulet puolustajana liian aggressiivisesti vastaan, palat todennäköisesti koska Eichelin ensimmäiset potkut, kiekollinent aito ja ulottuvuus ovat vain niin korkealla tasolla. Pakittelet vähän liikaa ja jätät tilaa (kuten tuossa maalissa), on Eichel todella nopeasti etäisyydellä, jossa maalivahti ei voi suoralle laukaukselle mitään.

The Point on Twitter

Kuten linkistä näkee, on Eichelin tilastot melko vakuuttavaa luettavaa. Tasakenttäpisteissä Eichel on toisena heti MacKinnonin jälkeen. Jos tuo Buffalon ylivoima toimisi siten kuin palaset mahdollistavat, olisi pistepotti varmasti vieläkin kovempi.

Suurin muutos (sen lisäksi, että Skinnerin muodossa Eichelilla on ensi kertaa kärkikorin hyökkäyspään työkalut omaava pelaaja vierellä) on se, että Eichel on löytänyt tasaisuutta. Enemmän nähdään sitä parasta. Eritoten kiekottomassa pelaamisessa. Eichel takakarvaa erinomaisesti, voittaa kaksinkamppailuita omassa päässä ja sen sijaan että odottelisi kiekon saamista lapaan, hakeen sen ja itse käynnistää hyökkäykset. Puutteita on edelleen miesvartioinnissa, mutta siinäkin on homma mennyt eteenpäin.

Kokonaisuutena Eichel pelaa paljon ja vastustajan parhaita vastaan ja voittaa useammin match-uppinsa kuin häviää.

Kyllähän tuolla kapteeniudella on ollut iso vaikutus niin miehen omaan pelaamiseensa kuin koko joukkueen. Eichelin kapteenikyvyistä on aika paljon saanut lukea tällä kaudella - pelkkää positiivista. Mies on selvästi ymmärtänyt sen, että johtamisen pitää tapahtua niin esimerkillä kuin myös muutoin. Kaiken perusteella molemmat toimii ja joukkueen nykytilasta onkin isolta osin kiittäminen juuri Eichelia omien peliotteidensa lisäksi. Joukkueenjohto teki aivan oikeat johtopäätökset ja toimenpiteet, kun se siivosi tuon johtajuustilanteen ja heitti pallon Eichelille.

Mikäli Eichelin otteet jatkuvat samanlaisena ja joukkue pääsee playoffeihin, en pitäisi Eichelin Hart-ehdokkuutta (tai jopa voittoa) kovinkaan utopistisena. Liigassa ei ole hirveän montaa pelaajaa tällä hetkellä, jonka vaikutus joukkueensa otteisiin jäällä olisi yhtä suuri verrattuna seuraavaksi parhaimpaan. Tuon lisäksi juuri tuon Eichelin kapteeniuden tuoma muutos joukkueessa on niin valtava, ettei sitä vain voi sivuuttaa.

Saa nähdä, milloin myös yleisesti palstaväkikin rupeaa ymmärtämään, kuinka kova pelaaja Eichel oikeasti on. Vuosien aikana olen lukenut Eicheliin liittyen sellaisia ukkosenihmeitä, että ei mitään järkeä. Olen lukenut Eichelin olevan jeffcarter (koska ei ilmeisesti omaa pelintekijäntaitoja), Eichelin olevan vain ylivoimalla pisteitä tekevä jne. En olisi ihmetellyt, jos alkukauden tilastojen perusteella joku olisi vieläpä sanonut, että eihän tuo osaa maaleja edes tehdä. Kun Eicheliin jatkosopimus julkaistiin, oli tälläkin palstalla arvio selvä - täysin ylihintainen. Lähinnähän tuo kaikki kertoo siitä, kuinka huonosti tällä(kin) palstalla oikeasti pelaajista mitään tiedetään. Enkä minä kyllä voi syyttää, jos ei ole ihan jokaista peliä viimeiseltä kolmelta kaudelta joukkueelta katsonut. Siitä huolimatta tuo pelkkiin tilastoihin tuijottelu on kyllä huvittavaa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Saa nähdä, milloin myös yleisesti palstaväkikin rupeaa ymmärtämään, kuinka kova pelaaja Eichel oikeasti on. Vuosien aikana olen lukenut Eicheliin liittyen sellaisia ukkosenihmeitä, että ei mitään järkeä. Olen lukenut Eichelin olevan jeffcarter (koska ei ilmeisesti omaa pelintekijäntaitoja), Eichelin olevan vain ylivoimalla pisteitä tekevä jne. En olisi ihmetellyt, jos alkukauden tilastojen perusteella joku olisi vieläpä sanonut, että eihän tuo osaa maaleja edes tehdä. Kun Eicheliin jatkosopimus julkaistiin, oli tälläkin palstalla arvio selvä - täysin ylihintainen. Lähinnähän tuo kaikki kertoo siitä, kuinka huonosti tällä(kin) palstalla oikeasti pelaajista mitään tiedetään. Enkä minä kyllä voi syyttää, jos ei ole ihan jokaista peliä viimeiseltä kolmelta kaudelta joukkueelta katsonut. Siitä huolimatta tuo pelkkiin tilastoihin tuijottelu on kyllä huvittavaa.

Eihän Larkinistakaan pitänyt olla ykkössentteriksi vaan olla hieman Girgensonsia huonompi lupaus, mutta niin vaan se ihminen on erehtyväinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös