Mainos

Buffalo Sabres 2018–2019

  • 75 557
  • 209

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sai näemmä vanhat joukkuekaverit suostuteltua ja kyllähän Hickey sen itsekkin huomasi, että tässä organisaatiossa olisi helppo edetä. Toki alkaa hiljalleen näyttää hyvältä tämä nuorten puolustajien katras ja saadaan sinnekkin kilpailua.

Carter Huttonille kolmen vuoden ja 8,25 miljoonan sopimus, se tekee kaudessa 2,750 miljoonaa. Odotukset olivat hinnan/pituuden mukaan vielä korkeammat, mutta tämä näyttää erinomaiselta. Viime kausihan hänellä meni nappiin ja oli uransa paras kausi selvästi. Mielenkiinnolla katsotaan pysyykö viime kauden taso ja pääsee kyllä pelaamaan otteluita ensi kaudella enemmän kuin minään muuna kautenaan.

Scott Wilson teki kahden vuoden pahvin, kaudessa tulee 1,05 miljoonaa. Sellainen nykyajan nelosketjun pelaaja, joka raastaa, mutta kykenee pelaamaan kiekollistakin peliä. Oli viime kaudella hyvä ja tästä syystä sopimus sieltä tulikin. Kunhan häntä peluutetaan siellä kuuluvassa paikassa.

ROR siis lähti Bluesiin.

Ryan O'Reilly
<>
1st round pick 2019 (top10 protected)
2nd round pick 2021
Patrik Berglund
Vladimir Sobotka
Tage Thompson

Aika heikon nnäköinen kauppa, kun Parayko ei siirtynyt.
Tulihan se siirtopommi sieltä ja O'Reilly pääsee ottamaan isompaa roolia Bluesissa. Joukkueet olivat hieroneet tätä jo pari kuukautta hiljalleen. Ykköskierroksen varausvuoro on ensi kaudelle jo kolmas, jos Sharks selviytyy poffeihin. Saa nähdä mitä niille keksitään. Itse olen kyllä tyytyväinen mitä saatiin, vaikka aina olisi parempiakin vaihtoehtoja. Olisihan siellä ollut Thomas, Kyrou, Dunn jne.

Berglund ja Sobotka tuovat bottom 6:een sitä kokemusta ja pukukoppiin uutta verta. Berglundista ollaan puhuttu Bluesin organisaatiossa, että tällaisia ihmisiä ei hirveästi ole, kuinka hän ottaa ihmisiä huomioon. Juuri sellainen pukukoppipelaaja mitä tämä joukkue tarvitsee. Mutta kortin kääntöpuolena hänen kohdallaan on nuo loukkaantumiset. Enkä liiemmin tykkää hänen sopimuksestakaan, joka lähes 4 miljoonan lapulla kestää neljä vuotta. Tykkään kuitenkin hänen tuomaa kokemusta, Berlundillekkin kausia on kertynyt jo 10. Toissa kaudella hän kykeni pelaamaan koko kauden ottelut, joten pieni toivonkipinä piilee. Ruotsalaisena hän tulee olemaan hyvä mentori kaukalon ulkopuolella mm. Dahlinille. Berglund pelaa sentteriä ja vasenta laitaa, joten sinne apuja mihin tarvitaan.

Sobotka sieltä tuli, jota @Dissonanssi :kin huuteli. Hänestä ollaan aiemmin puhuttu, että on energinen ja täynnä tarmoa, mutta Blues fanien mielestä tätäkään ei olla nähty. Tekeekö maisemanvaihdos hyvää? Sobotkaa en näe niin suurena ongelmana, kun hänellä on kaksi vuotta sopimustaan jäljellä. Tekisi kyllä mainion ketjun kolmoseen Berglundin kanssa, joka voisi pelata vastustajan parhaimpia vastaan.

Olisihan sieltä tosiaan voinut muukin tulla, mutta en pidä pahakseni Tage Thompsonista. Rigtin puolen lähes kaksimetrinen sentteri, joka tietysti kykenee pelaamaan laidalla. Sai viime kaudella jo ensimmäiset piirrot NHL jäille pelaamaalla 41 ottelua, tehden 9 pistettä. Luulenpa että hänellä on mahdollisuudet taistellakin tuosta rosteri paikasta. Saa nähdä kuinka hän on massaa kerryttänyt, vaikuttanut varsin laihalta kaverilta, etten ole varma hänen fyysisyydestään. Ja varmasti vaikutti hänen hommamiseensa sekin, että hänellä on valmiuksia nousta jo ylös, kun siellä on pelannutkin. Ettei hän ole mikään "projekti".

O'Reillylla on vielä sopimustaan 5 vuotta jäljellä ja olisihan tuo pieneksi ongelmaksi muodostunut nuorten pelaajien sopimusten kanssa. Vaikka en tietysti usko, että tämä olisi millään tavalla asiaan vaikuttanut. Mutta pieniä asioita, mitkä auttavat sitten tulevaisuudessa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Heinäkuun ensimmäinen on takana ja kyllähän tuo jätti ennakko-odotuksiin nähden valtavan pettymyksen. Toisaalta kun katselee osaa noista sopimuksista, joita annettiin, niin se selittää asiaa. Esim. pelaajat tyyliin Beagle ja Roussel olisivat varmasti olleet hyviä syvyyspelaajia, mutta tuollaisilla sopimuksilla ei mitään järkeä edes Buffalon lähteä noiden perään. Sama sitten noiden Nealin ja JVR:n suhteen. Aivan liian pitkiä ja kalliita sopimuksia. Toisaalta taas esim. Riley Nash ja Filppula olisivat kelvanneet noilla sopimuksilla. Samoin kuin Stastny. Mutta kyllähän muutkin asiat kuin vain raha ratkaisee pelaajienkin näkökulmasta, vaikka se iso tekijä onkin.

Tuo ROR:n kauppa ja siitä saatu hinta kyllä jo osoitti, että miehen kauppaaminen oltiin jo päätetty ajat sitten ja kyse oli vain siitä, että takaisin saadaan paras mitä on saatavissa. Buffalo ei halunnut maksaa tuota allekirjoitusbonusta ja se ilmeisesti oli omanlainen deadline. Botteril sanoi sen mitä epäilin eli, että joukkueen dynamiikka vaati muutoksia. Myös ROR:n omat kommentit omasta roolistaan Buffalossa osoittivat sen, että kyllä ROR laitettiin kiertoon, koska epäonnistui pukukopissa johtavana pelaajana. Ei tuo itsekään sitä peitellyt kommenttiensa perusteella. Todella harmi homma kaikkinensa, koska pelaajana älyttömän hyvä.

Ei tuo vastine tyhjiössä tarkasteltuna paska ollut, mutta kyllä sekin iso pettymys oli. Berglund ja Sobotka ovat niitä hyviä syvyyspelaajia, mutta kyllähän noiden pelaajien olisi pitänyt tulla sen kokoonpanon päälle, jossa ROR jo valmiina on. Eivät jäällä mitenkään kompensoi RORia. Tage Thompson on ihan hyvä prospekti, mutta kuitenkin kerroksen alempaa tasoa kuin juuri St.Louisiin jäänyt Robert Thomas. Onhan se hyvä tilanne, että ensi vuoden draftiin on kolme ykköskierroksen pickia, mutta ei kyllä sillä hinnalla, että menetettiin ROR.

Huttonin sopimus oli todella hyvä ja ilmeisesti jätti puoli miljoonaa pöydälle hylkäämällä Islandersin tarjouksen. Kommenttiensa perusteella vaikutti ymmärtävän roolinsa Ullmarkin mentorina. Hickeyn nimi saatiin kuin saatiin paperiin, mikä oli ihan kiva juttu.

Joukkue oli viime kaudella huomattavasti vähemmän kuin osiensa summa, mutta onko Botterilin ajatus tosiaan se, että laittamalla Kane, Lehner, ROR ym. kiertoon saadaan palasista niin paljon enemmän irti? Nythän tilanne on vähän tämä:

ROR <-> Sobotka, Berglund
Kane <-> Sheary
Lehner <-> Hutton

Huttonin voinee odottaa olevan parannus Lehneriin, mutta nuo muut eivät kyllä lähtökohtaisesti mitenkään sellaisia ole.

Muuten joukkue on tällä hetkellä pitkälti sama kuin viime vuonna lisättynä sitten tulokaskautensa pelaavilla Dahlinilla ja Mittelstadtilla.

Onhan tässä vielä off-seasonia jäljellä, mutta vapaissa agenteissa ei enää ole jäljellä ainuttakaan laadukasta pelaajaa. Treidit ovat siis ainoa vaihtoehto ja niitä on vaikea tehdä antamatta itse pois jotain arvokkaampaa. Pahinhan tässä olisi se, että maksetaan yksi noista 1st round pickeista + mahdollisesti muuta jostain Jeff Skinnerista.

Noh, ehkä Botteril pamauttaa kunnon paukun ja laittaa noita nyt saatuja palasia ym. kamaa Ottawan suuntaan ja ottaa Karlssonin kylkeen tuon Ryanin paska-sopimuksen. Sitten voitaisiin pelata kaikki matsit viidellä puolustajalla kun Karlsson ja Dahlin vetävät sen 30 minuuttia mieheen ja kolme äijää sitten vaihtelee niiden parina.

Ei tämä nyt tällä hetkellä hirveän hyvältä näytä. Botterilin puheiden mukaan Reinhart saanee nyt mahdollisuuden sentterinä, joten ehkä siitä hopeareunus tähän koko hommaan. Toisaalta aivan järjettömällä riskillä lähdetään kauteen, jota ei olisi missään tapauksessa varaa sössiä. Kyllähän tuolla helvetisti potentiaalia on, mutta ei sen varaan vaan voi laskea, että kaikki nuo potentiaaliset kaverit räjäyttävät sen kassakaapin nyt tulevalla kaudella.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuohon ROR:n treidaamiseen liittyen jäi mainitsematta yksi aika oleellinen asia. Botteril toi esille Thompsonin kohdalla sen, että hän haluaa palasia, jotka ovat ikänsä puolesta lähellä muuta runkoa. Tuo saattoi olla pelkkää sanahelinää, mutta kun asiaa tarkemmin miettii, voi tuo olla selkeä linjaus jatkon strategian suhteen.

Vaikuttaa siltä, että tähtäin on vasta n. 2-3 vuoden päässä, mitä tulee vakaviin menestystavoitteisiin. Fanin kannalta tietenkin aika masentavaa, kun huomioi, että kaksi kautta kynnettiin juuri niiden huippupelaajien toivossa, sitten kolmesta viime kaudesta ainoastaan yksi on ollut jollain tavalla onnistunut, minkä jälkeen kurssi lähtikin syöksyyn. Voi olla kuitenkin pelkästään viisasta mennä nyt kärsivällisesti, koska kuten noista Murrayn isoista treideistä näki (eritoten Kane ja Lehner), niin niissä ei vain yksinkertaisesti voi mennä pieleen, jos hommaa haluaa nopeuttaa laittamalla tulevaisuutta likoon kun joukkue on rebuild-vaiheessa.

Tähtäimen asettaminen tuonne muutaman vuoden päähän käy järkeen, kun hieman katsoo tuota organisaation pelaajatilannetta. Listaan tähän kaikki korkeintaan 24-vuotiaat pelaajat tiettyihin lokeroihin:

Joukkueessa olevat ydinpelaajat:

Eichel, 21
Dahlin, 18
Mittelstadt, 19
Ristolainen, 23
Reinhart, 22

Joukkueessa olevat täydentävät pelaajat:

Guhle, 20
Ullmark, 24
Rodriguess, 24
McCabe, 24
Girgensons, 24
Baptiste, 22
Bailey, 23v

Organisaatiossa olevat potentiaaliset täydentävät pelaajat:

Nylander, 20
Asplund, 20
Thompson, 20
Borgen, 21
Hickey, 22
Olofsson, 22
Pilut, 22
Davidsson, 19
Samuelsson, 18
Fitzgerald, 21
Pu, 20
Luukkonen, 19

***
Alimpaan kategoriaan kelpuutin ainoastaan sellaiset pelaajat, joilla tämän hetkisten tietojen mukaan voidaan mielestäni sanoa olevan keskimääräistä paremmat todennäköisyydet tulla vähintään hyvän tason NHL-pelaajiksi. Prospect poolissahan on tietenkin (aivan kuten kaikilla joukkueilla) paljon noiden lisäksi pelaajia, joilla on periaatteessa mahdollista kehittyä sellaiseksi, mutta joiden todennäköisyydet eivät ehkä ole kovin korkeat tämän hetkisen tiedon valossa.

Niin kuin näkyy, niin tuo 22-18-vuotiaiden määrä on aika perkeleen suuri eritoten huomioiden, että kyse on ehkä keskimääräistä "paremmista" prospecteista. Kaikki - tai edes enemmistö - ei noista tule saavuttamaan sitä tasoa, mutta tuosta massasta luulisi ainakin riittävän määrän osuvan kohdalleen. Osalla noista on vieläpä kovan tason potentiaalihuippukin.

Tuohon päälle voidaan sitten lisätä ensi vuoden draftin kolme 1st rounderia. Nykyään ykköskierroksen varausten matka NHL:ään on kohtalaisen lyhyt. Kun ensi vuoden drafti on ilmeisesti melko kovatasoinen, voi noista pickeista jopa kaikki keretä hyvinkin kyytiin, jos tavoite on siellä n. 2-3 vuoden päässä. Buffalon oma pick tulee todennäköisesti taas olemaan top-10 joukossa, ja sieltä hujakoilta voi saada jo hyvinkin valmiin paketin.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
ROR:n siirto oli pettymys ja siltä se vieläkin tuntuu. Periaatteessa Blues ei menettänyt mitään ja sai pätevän kahdensuunnan sentterin. Ensi kausi sitten näyttää onko Berglundista ja Sobotkasta apua joukkueelle vai ovatko pelkkiä turhakkeita. Tuosta ei sitten Cappiinkaan tullut mitään helpotusta.
Tuohon Dissonanssin potentiaalisten täydentävien pelaajien listaan voi kai lisätä O'Reganin...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
No nyt jysähti ja ei edes pahaan hintaan. Skinner sisään Carolinasta ja vaihdossa Cliff Pu, ens vuoden kakkoskiepin varaus ja kolmosrundin ja kutoskiekan varaus 2020!!??!!

Aika halpa?

Muistan kun olin kattoos Carolina-Minnesota peliä Hartwallilla ku vielä Ruudut ja Pitkäsetkin pelas ja silloin Skinner aloitteli vasta uraa, mutta pisti silmään/erottui joukosta, koska oli jo silloin erittäin hyvä luistelija, vaikka aika pieni kokoinen. Nyt en ole seuraillut kaveria (normaaleja pelejä enempää) mutta tuntuu, että nyt saatiin ilmaiseksi ykköseen/kakkoseen tehoja. En ole tutkinut sopimus tilannetta, mutta miksi Carolina hänestä näin helpolla luopui?

Reinhartin sopparia edelleen odottelen, mutta tämä oli kyllä kiva uutinen. Vamos!!

Edit. Laitetaan nyt tännekin syy ja seuraus Canesin GM kertomana!!

“However, with Jeff becoming an unrestricted free agent next summer, this was the right time for us to move on, and to provide Jeff with a fresh start in Buffalo. We talked to every team in the league over the past four months, and ultimately the Sabres were the team that provided us with the best value in return, including three picks and a prospect we like in Cliff Pu.”

Edit 2. Lähde unohtui tähän aikaan yöstä! Eli tässä https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/sabres-acquire-jeff-skinner-trade-hurricanes/
 
Viimeksi muokattu:

JUUUSO

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Nellin maja
Ihan helvetin kova lisä hyökkäykseen. Eichel ja Skinner, siinä kaksi aikamoista ballerinaa kiekon kanssa, voi olla herkullista katseltavaa. RORin kauppauksen myötä odotukset ensi kaudesta laskivat aika lailla mutta nyt taas sinisilmäinen lapsi sisälläni toivoo jopa playoffeja ensi kevääksi. Botterillin mukaan jatkosopimuksesta Skinnerin kanssa ei olla vielä neuvoteltu, mutta oli innoissaan siitä että Skinner ei torpannut Buffalo-siirtoa NMC:llaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä kauppa Sabresilta. Vastaavat palaset ja suurella todennäköisyydellä enemmän saavat Skinneristä siirtorajalla.
Onko Buffalossa edes halua pitää Skinner pitemmällä sopimuksella vai tehtiinkö tämä kauppa tuomaan vielä yksi ykköskierroksen varaus tulevaan draftiin?
 

2wayCenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
Ihan helvetin kova lisä hyökkäykseen. Eichel ja Skinner, siinä kaksi aikamoista ballerinaa kiekon kanssa, voi olla herkullista katseltavaa.

Aloin seuraamaan Carolinan otteluita Teräväisen siirryttyä seuraan 2v sitten. Olin tiennyt Skinneristä tuota ennen käytännössä vain tilastot ja sen, että kyseessä oli seuran kutakuinkin ainoa tähtihyökkääjä. Odotin mielenkiinnolla hänen peliensä seuraamista. Seuraavassa helmikuun lopulla, n. 120 ottelun seurannan perusteella kirjoitettu analyysini Skinneristä:

Skinnerin pelaaminen on hyvin pitkälti sellaista, että kiekon saadessaan hän pyrkii toimittamaan kiekon maalia kohti tai etenemään itse kohti maalia ja sen jälkeen laukomaan. Voin kuvitella tuon pelityylin olevan useimpien kanssapelaajien mielestä melko puuduttavaa, kun hyvin harvoin Skinner edes harkitsee syöttävänsä ja äärimmäisen harvoin syöttää nopeasti kiekon saatuaan. Peli ikäänkuin pysähtyy häneen jatkuvasti.

Onnistuessaan Skinner saa laukauksen kohti maalia, epäonnistuessaan menettää kiekon. Jos tekee maalin vaikkapa 40% otteluista ja antaa muuten aina kiekon saadessaan kiekonhallinnan vastustajalle, voi kuvitella ettei tuo joukkueen menestyksen kannalta ole positiivinen lopputulema. Skinnerin kanssa samaan ketjuun pitäisi saada joku Anders Leen kaltainen maalinedushärkä, joka olisi hakkaamassa Skinnerin laukomien kiekkojen reboundeja sisään. Give-and-go -peliin kykenevät pelaajat menevät täysin hukkaan Skinnerin rinnalla ja oletettavasti turhautuvat siinä samalla.


Skinner on mielestäni hämmentävän heikko tunnistamaan tilanteita kentällä. Fyysisesti ja taidollisesti mies on täyttä timanttia mutta olematon peliäly estää minkään sortin kemian muodostumisen ketjukaverien kanssa. Skinner tekee samat tehot kolmosketjun duunarien kanssa kuin tähtisentterin rinnalla. Skinneriä ei jatkoajalla päästetty Carolinassa juuri edes kentälle, kun tuloksena oli joka ikisessä vaihdossa 2vs1 -hyökkäys omiin Skinnerin sekoilujen vuoksi.

Kuulostaa karulta mutta ei minulla silti ole mitään kyseistä pelaajaa vastaan. Olen, ja olin, vain avoimen hämmentynyt siitä, miten järjettömältä Jeff Skinnerin pelaaminen minun silmiini näytti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olisi kyllä hauska nähdä Skinnerin ketjukaverien tilastot, että miten paljon mies niitä heikentää. Koska yksilönä mies on ollut erittäin tehokas jo pitkän aikaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Eikö ajatus tuossa ollut se, että Skinner ei välttämättä ole oikea palikka Eichelin tms. eliittipelaajan viereen, koska Skinnerin joukkuepelaaminen on mitä on. Canesissa Skinner on kuitenkin ollut paremman pään pelaajia, mutta pelannut aika usein kakkosessa tai jopa kolmosessa heikompien kanssa, joten näiden kanssapelaajien tilastot luultavasti ovat parempia Skinnerin kanssa kuin ilman.

Itse jaan nimim. 2waycenterin näkemyksen noin pääosiltaan, eli epäilen suuresti, että Skinneristä löytyy sellainen puoli, joka auttaa Eichelin tasoista pelaajaa.

Mutta eipä tuo nyt Sabresille kallis kokeilu ole, kun tauhkalla irtosi, joten sen puolesta erittäin hyvä kauppa. Ja kyllähän Skinner vahvistaa joukkuetta, vaikka vaikka se rooli sitten lopulta löytyisi keskiketjuista.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Juu, kyllä Skinner kannattaa pitää kaukana Eichelistä. Molemmat kiekkoahneita laukojia, ei tule mitää ellei Skinner muuta pelityyliään. Ei siinä, kyllähän pelaaja joka pystyy iskemään 30+ häkkiä kolmosketjusta on aika arvokas, vaikka puolustus olisikin vähän niin ja näin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hyvin kaksijakoisia mielipiteitä täällä Skinnerin tulon myötä, mutta tulihan kaveri halvalla. Skinner on kuitenkin paukuttanut maaleja varsin komeasti, toissa kaudella niitä kertyi 37. Itse näen hänet ainakin alkuun kärkiketjuissa ja paljolti se on riippuvainen kuinka muut pelaajat ottavat askelia eteenpäin ja kuinka ottelut menee. Ykkösketjuun en minäkään häntä laittaisi vaan Eichelin rinnalle voisi laittaa Shearyn sekä Reinhartin. Joukkueessa ei silti ole sellaista santapaperi osastoa aivan liiaksi, jotka pystyisivät antamaan tilaa hyökkäyspäässä Eichelin tyylisille pelaajille. Kaipaisin itse sellaista Wilsonin tyylistä pelaajaa tuomaan kovuutta ja tilaa.

Kertoo hyvin paljon myös siitä, kuinka nuori tämä joukkue on, sillä Mittelstadt tulee hyvin varmasti pelaamaan kakkosen keskellä. Ja rinnalle olisi nyt heittää Skinner sekä Okposo. Tällä hetkellä on niin paljon variaatioita, että on hyvin vaikea silti sanoa, mikä tulee olemaan ensimmäisen ottelun kokoonpano. Mielestäni Berglundin ja Sobotkan tyylisten pelaajien vastuu on erittäin suuri tällaisessa joukkueessa, jossa on hyvin offensiivisia pelaajia ja tarvitaan sellaisia, jotka kykenevät pelaamaan vastustajan parhaimpia vastaan. Vaikka Eichel on parantanut puolustamistaan, on hänen sekä Mittsin rooli enemmän hyökkäyspäässä. Myös Thompsonin nimeä Botterill toi esille aiemmin hänen pelaamisestaan ylemmissä ketjuissa, mutta en näe tätä ratkaisua järkevänä.

@2wayCenter :n kirjoitus Skinneristä kuulostaa aivan kuin kyseessä olisi Evander Kane. Hänenkään peliälynsä ei ole järin erikoinen, mutta on myös fyysinen sekä maaliahne pelaaja. Lähtee myös laukomaan sellaisista paikoista, mitkä laittavat karvat pystyyn.

Sheary - Eichel - Reinhart
Skinner - Mittelstadt - Okposo
Sobotka - Berglund - Rodrigues
Wilson - Girgensons - Thompson
Larsson, Pominville

Tuossa voisi olla yksi mahdollinen kokoonpano. Tietysti havittelemassa paikkoja ovat myös Nylander, Bailey, Baptiste, CJ Smith sekä Olofsson. Tuo Pominvillen näkeminen vielä ensi kauden kokoonpanossa ei kyllä ilon pilkahduksia tuota. Mitä vielä todennäköisemmin tulee vielä olemaan avauksessa Thompsonin tilalla. Botterill sanoi, että haluaa nähdä leirityksellä Nylanderin pelaavan parhaimpien offensiivisten pelaajien kanssa, joten kyllä hänelle mahdollisuus annetaan ainakin siellä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Rusketukset on otettu ja nyt on aika taas jääkiekolle. Prospect Challenge turnaus lähti käyntiin eilen Devilsiä vastaan 6-4 voitolla. Pitkälti lähinnä Johanssonin huonon ottelun, peli pysyi tulostaululla tasaisena. Mukava oli kyllä huomata, että ne pelaajat joilta odotetaan paljon tässä turnauksessa, oli kyllä pelipäällä. Dahlin teki sitä mitä hänestä on hypetetty ja iski myös kaksi maalia. Lähtee hienosti hyökkäyksiin mukaan, mutta myös hyvin kypsää pelaamista omissa. Hänen hyökkäyspään taidot on tiedossa, mutta enemmän sitä tulee seurailtua tulevana kautena sitä, kuinka pärjää omissa. Varsinkin kun vuosia ollaan katseltu koomisia suorituksia puolustajilta.
Borgen oli hänen pakkiparinaan erinomainen ja siinä on kyllä kaksi tulevaisuuden nimeä. Laaksonen oli kyllä hyvä ja tulee olemaan musta hevonen tulevaisuudessa, hyvä liike ja pelinavaus kunnossa. Varmasti mielenkiintoinen nimi tulevana kautena Ilveksessä.

Mittelstadt ei ainakaan vielä tullut valokeilaan näillä esityksillä, mutta oliko sitten hieman varovaista peliä vielä? Tietysti hänelläkin treenattava sellaisia asioita sentterinä, mitkä eivät välttämättä aina näy kiekottomana. Ja niitä asioita haluan häneltä näkevänkin, varsinkin kun rooli tulee olemaan hyvin suuri ensi kaudella. Nylander on saanut kyllä voimaa kesällä selvästi ja oli hyvin pirteä. Pääsi myös maalin makuun alivoimalla, kun Asplund teki likaisen työn. Hienosti käsillä maalivahdin edessä ja rystyllä sisään. Uskon vakavaasti siihen, että tällä kaudella nähdään Nylanderin läpimurto.

Thompsonista on hieman vaikea sanoa vielä mitään ja jotenkin vaikea nähdä hänet tässä vaiheessa NHL:ssä avauksessa. Onnistui kyllä maalinteossa ja pidän hänen koostaan, joka varmasti tulee olemaan hänelle hyödyksi noustessa kirkkaisiin valoihin. Mutta ensimmäisen pelin perusteella on vielä vaikea lähteä spekuloimaan. Asplund oli mielestäni hyökkäyksestä paras. Tekee töitä ja on hyvä kahteen suuntaan ja näen hänessä kyllä sellaisen potentiaalin, joka voi hänet nostaa NHL:ään nopeammin, mitä olisi voinut kuvitella.

Seitsemän pelaajaa jäi ulos tästä ensimmäisestä ottelusta, mutta tulevat pukemaan seuraavaan otteluun. Siinä nähdään mm. Brendan Guhle sekä maalilla UP Luukkonen.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Kaksijakoiset tunnelmat tulevaan kauteen lähdettäessä. Toisaalta harmittaa O'Reillyn lähtö, toisaalta taas ilahduttaa Huttonin saanti maaliin ja yhden tähtiluokan laiturin saapuminen palettiin mukaan.

Eniten kuitenkin henkilökohtaisesti allekirjoittanut odottaa suuria asioita näiltä tähtitulokkailta (Mittlestadt, Dahlin), jotka tosissaan taistelevat Calder-pystistä kovassa tulokasvuosikerrassa kaiken kaikkiaan. Jos saavat (kuten uskonkin) paljon vastuuta ja yv-aikaa, ei kyseinen palkinto jommaltakummalta ole lainkaan utopiaa.

Joukkueena taas tasonnostoa johtavilta pelaajilta, jotta myös haalariosaston toimiessa sekä maalivahtien ottaessa voittoja olisi sijoituskin viimekausia parempi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kyllähän tuo O'Reillyn lähtö tulee näkymään, se on selvää jo tässä vaiheessa. Harjoituspelit ovat menneet hyvin ja huonosti, tietysti suurin kiinnittävä huomio on ollut nuorissa pelaajissa ja niiden sisäänajossa kuin tulosten seurailussa. Kivahan se on tietysti aina voittaa, mutta kokoonpanotkin ovat eläneet ymmärrettävästi paljon. Skinner-Eichel-Reinhart -ketju tulee olemaan selvä jo tässä vaiheessa, kun ovat pelanneet sen verran hyvin. Muuten on hyvin vaikea sanoa millä koostumuksilla lähdetään kauteen, kun yksi harjoituspeli on vielä pelaamatta. Pitemmällä tähtäimellä tuo O'Reilly treidi tulee selvästi näkymään meille päin, mutta ensi kauden kakkossentterin rooliin tulee iso aukko. Mittelstadt ei ole ollut parhaimmillaan ja se on itsekkin myöntänyt, vaikkakin viime pelin raporttien mukaan pelasikin parhaimpansa. Suojatuilla minuuteilla peluuttaisin häntä kolmosessa ja tasoittaisi täten peliaikaa kakkosketjun kanssa, jossa luultavammin pelaa Berglund/Sobotka keskellä. Larssonin loukkaannuttua, näen nelosen keskellä pelaavan Girgensonsin, kun sitten Rodriguesia voidaan peluuttaa mielummin laidalla.

Nylander ja Thompson ovat pistäneet sen verran hyvät näytöt, että näen jopa molempien pelaavan kauden alussa ylhäällä. Ovat tehneet yhdessä vaikutuksen, joten mahdollisesti pelaisivat samassa ketjussa vai olisiko se riski? Ongelmaksi muodostuu sitten se, että Wilson on tehnyt vaikutuksen Housleyyn ja pidän itsekkin hänestä hyvänä nelosketjun pelaajana, tulee kuvioihin vielä Pominville. Siellä on edelleen 14 hyökkääjää Larssonin poissaolon kanssa. Sheary ei ole harjoitusotteluissa pelannut, mutta hänen odotetaan palaavan treeneihin tällä viikolla.

Puolustuksessa on myös aukkoja täytettäväksi Hunwickin ja lasisen Bogosianin takia. Rassella on myös jonkinlaisia vaivoja ollut, mutta niiden ei pitäisi vakavia olla. Guhlen pelit eivät ole menneet odotusten mukaisesti ja uskoisin hänen aloittavan AHL:n puolella, kun taas Lawrence Pilut on pistänyt varsin hyvät näytöt tiskiin. Voi siis olla mahdollista, että juuri hän tulee aloittamaan ylhäällä.

Huttonin tulo maaliin on nyt näillä näytöillä alkanut lämmittää mieltä, mutta nähdään sitten pitemmällä tähtäimellä kuinka hän tuosta ykkösen roolista selviytyy. Ullmarkilla oli hetkensä varsinkin Leafs ottelussa, jossa ei vakuuttanut, mutta kykeni kokoamaan itsensä pelaamalla lopun ottelussa erinomaisesti. Mielestäni hyvä nähdä, että pystyy takaiskuista huolimatta parantamaan loppua kohden.

Joukkueessa on edelleen pelaajia ketä en haluaisi nähdä avauksessa, mutta valitettavasti tullaan näkemään. Loukkaantumiset eivät ole ikinä kiva asia, mutta Larssonin tapauksessa saadaan hänen tilalleen parempi pelaaja. Sama pätee kyllä Bogosianikin. Silti on ollut hienoa nähdä mitä Nylander, Thompson ja Pilut ovat tuoneet tähän joukkueeseen, näen myös CJ Smithillä olevan mahdollisuus nousevan ensimmäisenä AHL:stä. Mainintana vielä Rasmus Asplund, joka oli hyvin energinen mitä hänen pelejään näin ja tulee olemaan mielenkiintoinen nimi Amerksissa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ukko-Pekka Luukkonen teki perjantaina debyyttinsä Sudbury Wolvesin riveissä. Sudbury voitti ottelun 5-2 lukemin ja Luukkonen valittiin ottelun toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Torjuntoja kertyi 23 kappaletta.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ukko-Pekka Luukkonen teki perjantaina debyyttinsä Sudbury Wolvesin riveissä. Sudbury voitti ottelun 5-2 lukemin ja Luukkonen valittiin ottelun toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Torjuntoja kertyi 23 kappaletta.
Hieno debyytti UPL:ltä, täytyykin seurata edesottamuksia, kuinka hän siellä pärjää. Ainakin hyvä startti.

Waiversien kautta AHL:ään putosivat Bailey ja Baptiste, ja näyttää siltä ettei näistä nyt saada vieläkään koulittua niitä NHL miehiä. Kyllä siellä näiden kanssa piilee potentiaali ja usko on edelleen siinä, että ainakin toinen näistä löytää itsensä kirkkaista valoista. Yksi osasyy lienee toki siinä, että tunkua on paljon hyökkäyksessä ja nämä kaverukset olivat helppo siirtää AHL:ään kasvamaan korkoa. Tennyson tuossa taannoin ilmotettiin myös siirrosta alas, mutta siellä tämä kanki edelleen pyörii Sabresin harjoituksissa. Onko vain sitten hyvä, että saadaan yksi pujottelukeppi sinne harjoituksiin vielä ennen kauden alkua. Ei tarvitse kuvitteellisia keppejä sinne laittaa, kun löytyy omasta takaa yksi.


Skinner-Eichel-Reinhart
Sheary-Berglund-Thompson/Nylander
Girgensons-Rodrigues-Pominville
Sobotka-Mittelstadt-Okposo

Ristolainen-Scandella
McCabe-Dahlin
Beaulieu-Nelson
Guhle-Tennyson

Hutton Ullmark

Sabresin twitteristä poimitut kentälliset harjoituksista ja nuo alemmat kentälliset menevät toistepäin, vaikka noin oli ilmoitettu. Sheary saatu ensimmäistä kertaa rinkiin mukaan ja myös edellisistä poissa olleet Eichel, Rasse ja Scandella palasivat askiin mukaan. Oikeastaan tykkään näistä kentällisistä ja saa nähdä, tippuuko sieltä sitten Thompson vai Nylander pois, jos tuo Larsson palaa lähiaikoina takaisin. Rodrigues on ottanut sitten sentterin roolin ja yllätykseksi hänen kentällinen pelasi mainiosti tuon Isles pelin, vaikka siellä tämä Pommer pyöriikin.

Puolustuksen nelikko ei yllätä ja Dahlin vaikuttaisi sitten oikealla puolella pelaavan. Kolmosparista kun saisi tuon Beaulieun pois, niin näyttäisi tuokin paljon paremmalta, omissa tuo kolmospari vain on hankaluuksissa. Erikoistilanteista ei osaa vielä sanoa mitään, Dahlin paljon on pelannut ykkösylivoimassa, mutta ottaako hänen paikkansa sitten Rasse vai pelattaisiko kahdella puolustajalla. En välttämättä näkisi ongelmaksi siirtää Okposoa siitä pois ja pelattaisiin tuolla ykkösketjulla ja Rasse-Dahlin kaksikolla.

Wilson tosiaan loukkantui tuossa viimeisissä harjoituksissa ja sen verran pahalta näyttää, ettei häntä hetkeen olla näkemässä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Uusina ukkoina organisaatioon tulivat Remi Elie waiversien kautta sekä treidin muodossa Jack Dougherty. Wilson loukkaannuttua tähän vastattiin heti hommaamalla alempiin ketjuihin aika samantyyppinen pelaaja, jolla pitäisi ainakin nopeutta löytyvän. Uskoakseni tulee kamppailemaan peliajasta Girgensonsin kanssa ja saa nähdä kuinka tässä sitten käy. Wilson on kuitenkin poissa arviolta 8-10 viikkoa, joten kunnon mahdollisuuden Elie tulee saamaan. Baptiste lähti tuon treidin muodossa Predseihin, jossa saatiin tosiaan puolustaja. Mielestäni hyvin erikoinen treidi, koska Baptiste olisi helposti vahvistanut hyökkäystä Amerksissa, mutta oltiinko hänet sitten jo nähty? Joka tapauksessa Dougherty ei kerro mitään, mutta pisteiden valossa ei ole juuri AHL:ssä juhlinut vaikkakin WHL:ssä niitä syntyi ihan kivasti. Pystyn oikeastaan nimeämään kahdeksan puolustajaa hänen edelleen tulevalla kaudella Amerksissa, joten en ymmärrä tämän treidin tarkoitusta.

Nylander ja Guhle lähetettiin farmiin ja arvata saattaa kuka sinne ylös jäi hengailemaan, no Matt Tennyson. Tällä toki pyritään siihen, että nuoret pelaajat saavat kunnolla peliaikaa AHL:n puolella ja olen sen kanssa sinut. Mutta jos se tilanne tulee eteen, että Tennyson päästetään irti jonkun loukkannuttua, niin kyllä omissa kolisee.

Sabres teki paljon muutoksia tulevaan kauteen ja jopa seitsemän pelaajaa tulevat pukemaan ensimmäistä kertaa Sabres paidan päälle virallisessa runkosarjaottelussa. Tähän lisätään vielä kahdeksas pelaaja Mittelstadt, jolla pelejä ei alla montaa ole. Se kertoo hyvin paljon siitä, että kemioita joudutaan jälleen hakemaan uudelleen, vaikka siellä on muutama harjoituspeli alla. Shearyllä ei ole edes pelejä alla loukkaantumisen takia, joten kyllä se pelejä vie aikaa päästä ketjukavereihin kiinni.

Sabresia jo vuosia seuranneena olen odotukset pitänyt liian ylioptimisteina ja olisi varmaan aika tulla sille tasolle, miltä joukkue on viime kausina näyttänyt. Joka tapauksessa organisaatiossa ollaan tehty Botterillin alaisuudessa hyviä asioita ja kokonaiskuvana näen valoa tunnelin päässä. AHL:ssä Amerks näyttää kovemmalta kuin vuosiin ja kun sinne saadaan rakennettua voittamisenkulttuuria pidemmälle aikavälille, se kantaa hedelmää myös NHL:n puolelle. Tässä on hyvä aihio sille, että nuoret pelaajat saavat kasvaa korkoa ja kasvattamalla itseluottamustaan voittavassa ympäristössä kehittyen pelaajana oikeaan suuntaan. Porterin, Redmondin ja Falkin kaltaisten pelaajien ollessa ringissä mukana, edesauttaa pelaajia pukukopissa kehittymään myös henkisellä puolella. Uskon, että nähdään AHL:n puolella mielenkiintoinen kausi, oli se sitä jo viime kaudella.

Paljon on tekijöitä mitkä vaikuttavat onnistumiseen NHL:n puolella ja JB on rakentanut joukkuetta hyvään suuntaan. Mutta ei riitä, että nämä uudet pelaajat tuovat oman mausteensa pelillisesti että henkisesti pukokoppiin. Nuorten pelaajien on nostettava tasoaan ja oltava paljon valmiimpia. Nyt vaaditaan sitä johtajuutta ja tulosten tekoa varsinkin Eicheliltä, Reinhartilta ja Ristolaiselta. Mittelstadtin ja Dahlinin kaltaisten tulevien lupausten on myös kannettava oma vastuunsa ja tehtävä duunia viemään tätä organisaatiota eteenpäin. Joukkueessa on nyt huippusentteri ja huippupuolustajat nostamaan joukkuetta, se ei varmasti jää nyt siitä kiinni. Maalivahtiosasto pienellä otannalla on saanut päivitystä parempaan. Vaaditaan niitä onnistumisia muiltakin kuin näiltä. Joukkue pyörittää neljää hyökkäysketjua eikä Sabresissa alemmat ketjut ole viime vuosina onnistuneet laisinkaan ja jos pelejä meinataan voittaa pitkässä runkosarjassa, on niitä onnistumisia löydettävä muualtakin. Jos näin ei onnistuta vieläkään, on turha odottaa menestystä. Nykykiekossa grindereitä ei juuri ole ja siellä nelosketjussakin on kiekollisesti osattava pelata.

Puolustus on ollut melkoinen ongelma tällä joukkueella ja nyt siihen saatiin vastausta Dahlinin muodossa. Uskon ja toivon, että hän pystyy tuomaan sieltä siniseltä niitä tärkeitä maaleja varsinkin tasaviisikoin ja pyörittämään peliä, tällaisia kun ei alakerrassa muita ole. Sabresin puolustajat eivät ole maaleilla juuri mässäilleet ja tähän vaaditaan muutosta. Hyökkäyksiinlähdötkin ovat pääasiassa puolustajan harteilla ja avauspeli tulee olemaan tärkeässä roolissa. Muutoksia, muutoksia ja muutoksia, sitä se vaatii jäällä kuin sen ulkopuolella jotta joukkue pystyy nousemaan pudotuspelijoukkueeksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt kauden kynnyksellä taas nopeita hajaheittoja, vaikka adetti hyvin jo tuonutkin oleellisimmat esille.

Off-seasonista jäi ristiriitaiset fiilikset, mutta kokonaisuudessaan se oli kyllä pettymys. Shearyn ja Skinnerin haut olivat sellaisia, joita Botterililta odottikin (vaikka pelaajista itsessään en koommin välitä). Kuitenkaan puolustuksen vahvistamisen laiminlyöntiä en kyllä voi ymmärtää. Kenellekkään tuskin tuli yllätyksenä, että Bogosian on käynyt jo lasaretissa ja tuskin tulee tervettä kautta taaskaan pelaamaan. Käytännössä todella paljon on McCaben varassa. Playoffeista taistelu edellyttäisi viime kauden jälkeistä bounce-backia selväksi top-4-pakiksi. Myös Dahlinin osalta sopeutumisjakson täytyisi olla kohtuu lyhyt. Muuten ollaan ties monettako kertaa tilanteessa, jossa eritoten Ristolaisen niskaan kasataan kuorma, josta ei selviä.

Joukkueen syvyys niin kokoonpanon kuin eritoten Rochesterissa ylöskutsuttavien osalta on parantunut merkittävästi. Kuitenkin eritoten RORin lähdön jälkeen kärjen terävyys on kysymysmerkki. Todella paljon tältä osin on Mittelstadtin varassa.

Tiivistetysti voisi todeta, että epämiellyttävän n paljon ollaan taas sen varassa, että sisältä tulee kasvua avainrooleihin. Lohtua tosin tuo se, että Mittelstadt ja erityisesti Dahlin ovat prospekteina ihan sitä kovinta priimaa, eli heiltä jos joltain voi avainroolien haltuun ottamista jopa odottaa.

Parhaimmassa tapauksessa mainitut kaverit ottavat ne vaaditut askeleet, lupauksia herättävät Thompson ja Nylander kasvavat kauden mittaan legitiimeiksi top-6 laitureiksi ja Pilut/Guhle pystyvät pelaamaan laadukasta peliä vähintään kolmosparissa. Mikäli muilta osin ei suurempia romahduksia tapahtuisi, olisi tilanne kokoonpanon suhteen jopa sellainen, ettei playoffit olisi mahdottomuus.

Mainittu vain vaatisi liian monen asian menemistä nappiin ja pettymysten välttämistä. Minimitavoite täytyisi olla pääseminen edes lähemmäksi parempaa 2/3 liigasta, mutta viime kauden kaltaista räpellystäkään ei voi poissulkea. Ennakot ja jopa pelaajille suunnatut gallupit povaavat Buffaloa melko korkealle. Itse en oikein pysty jakamaan samaa optimismia, vaikka sitä toivoisi. On täysin auki, onko joukkueen ilmapiiri oikeasti saatu parannettua, minkä lisäksi penkin takana häärää edelleen Housley, jolla ei ole minkäänlaisia näyttöjä päävalmentajana miesten tasolla ja takana katastrofaalinen kausi.

Kauden alun onnistumisen tärkeyttä ei pysty tarpeeksi alleviivaamaan. Heikko aloitus, niin joukkue todennäköisesti ajautuu taas syöksykierteeseen. Hyvä aloitus, niin kaikki on mahdollista. Pianhan se nähdään mihin suuntaan homma lähtee.

Boston on varmasti eilisen turpasaunan jälkeen tulossa kovalla intensiteetilla ja näyttämisenhalulla. Yleensä levänneenä vastustajan b2b on etu, mutta näin kauden ekassa matsissa etu on kyllä jo kauden avaamaan päässeellä.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
ROR on yksi liigan parhaista aloittajista, luultavasti kukaan joukkueesta ei tuota aukkoa pysty paikkaamaan, joten kiekko ei napsahda oman joukkueen pelaajan lapaan tällä kaudella yhtä usein kuin viime kausilla aloituksen jälkeen.
Tällä kaudella kun joukkue nousisi ihan sieltä pohjalta lähemmäksi pleijaripaikka, olisin erittäin tyytyväinen. Tasonnostoa vaaditaan usealta pelaajalta ja jokusen nuorukaisen on otettava pieni harppaus pelillisesti eteenpäin. Hutton on iso kysymysmerkki ykkösmaalivahdin paikalla. Puolustusta ei saatu kesällä parannettua, eli luotetaan että Dahlin on heti se sateentekijä tällä osastolla. Veikkaan Pilutin ansaitsevan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa kauden aikana.
Harmillisesti varatuista hyökkääjistä kukaan ei ole kunnolla lyönyt läpi. Eichel ja Reinhart toki, mutta niin heidän pitikin tehdä. Sitten on Larssonia, Girgensonia ja Baileyä, joista en enää usko tulevan nähtyä enempää. Rodrigues voisi olla se tasonnostaja, Mittelstadt on kyllä kovan paikan edessä ja harjoituspelit eivät kuulemma ole menneet ihan putkeen. Toivotaan positiivista yllättäjää joukosta Thompson, Elie, Nylander.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sabresilla on onneksi samassa divisioonassa kolme joukkuetta jotka on vähintään yhtä huonossa jamassa kuin Sabres. Eli Ottawa, Montreal sekä Detroit.

Toronto, Tampa ja Boston ovat omassa kastissaan. Florida on sitten se, jonka tasoa Sabresin pitäisi pystyä haastamaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kauden ensimmäisen ottelun perusteella ei tunnetusti kannata lähteä liikaa vetelemään johtopäätöksiä, mutta....

Pelottavan paljonhan tuo pelaaminen näytti samalta paskalta kuin mitä koko viime kausi. Edelleenkään en pystynyt löytämään mitään systemaattista tapaa hyökkäyksiin lähdöissä heti kiekonriiston jälkeen paineistettuna - siis muuta kuin sen viime kaudelta jo tutun sapluunan, jossa puolustaja koittaa vain laitojen/pleksien kautta pelata kiekon sinisen yli. Tämä sama tapahtuu niin monen pelaajan osalta, että kyse ei voi olla vain yksittäisistä paniikkiratkaisuista. Sen verran paljon on tätä liigaa tullut seurattua, että kyllä vastustajille melkoiset puukädetkin pystyvät pelaamaan nopeammin ja tekemään peliä edistäviä ratkaisuja vastaavissa tilanteissa. Nythän Buffalolla on se tilanne, että ihan jokaisella pelaajalla on vähintään keskitason kiekolliset taidot.

Kokonaisuudessaan joukkue pelaa ihan älyttömän hitaasti - edelleen. Pelkästään pelaajien luistelunopeuden lisääminen ei tarkoita nopeatempoisempaa peliä. Joukkue näytti todella hitaalta, vaikka Boston pelasi itse myös hyvin hitaasti ja passiivisesti. Ei Bostonin tarvinnut kuin tukkia keskialue, niin se oli siinä. Buffalo ei tainnut saada kuin ihan muutaman ylivoimahyökkäyksen koko ottelussa ja valtaosin sitten hyökättiinkin jo täysin järjestäytynyttä viisikkoa vastaan - aivan kuten viime vuonna ja myös Bylsman alaisuudessa. Tällöin tilanne on se, että joko Eichelin ollessa kentällä hän vie kontrolloidusti kiekon sinisen yli puhtaalla yksilötaidolla tai sitten muiden kentällisten osalta dumpataan kiekko päätyyn. Buffalo on ollut kolme viimeistä kautta tasakentällisin liigan huonoimpia joukkueita tekemään maaleja, ja suurin syy on juuri tuo mainittu. Ei tuolla tavalla vain yksinkertaisesti tehdä maaleja enää nykypäivänä. Joukkue sai luotua naurettavan vähän kunnon maalipaikkoja, ja nekin syntyivät ihan puhtaiden yksilösuoritusten kautta.

Buffalohan "vei" ottelua kiekonhallintatilastoiden ja aloitusvoittojen kautta tarkasteltuna jopa selvästi. Siitä huolimatta tuo ottelu oli aika pitkälti Bostonin kontrollissa koko aika. Ei Buffalo missään tapauksessa ollut jyrän alla tms, mutta Boston vain loi enemmän maalipaikkoja ja sen ykköskenttä hyödynsi niitä varsin tehokkaalla tavalla vastaten Bostonin molemmista tasakenttämaaleista. Vaikka Bylsman kiekko olikin ajastaan jälkeenjäänyttä paskaa, oli Buffalo yksi liigan parhaimpia joukkueita, jos tarkastellaan ylivoimahyökkäyksien "päästämisellä" omaan päähän. Housleyn alaisuudessa hyökkäyspeelaminen on ihan yhtä tehotonta räpellystä, mutta joukkue ei edes pelaa niin tiiviisti ja kurinalaisesti vastahyökkäysten suhteen. Osana syynä tässä on se, että Housley on antanut esim. puolustajille siimaa enemmän, mutta se ei paljoa lohduta kun tuo kokonaisuus on niin hukassa. Se johtaa vain siihen, että kontrolloidusti pelaavat vastustajat rokottavat välittömästi eikä tuo edes tuo riittävästi hyökkäysvoimaa tasapainottaakseen tuota seikkaa.

Oma kysymyksensä on myös se, että olikohan Housleylta kuinka järkevää mätsätä Eichelin kenttä Bostonin ykkösviisikkoa vastaan? Toki on ihan hyvä, että Eichelkin pelaa niitä ihan aitoja ykkössentterin minuutteja ja kuormia ottelussa, mutta olikohan tämä nyt ihan sellainen ottelu, jossa se kannatti? Kaikki tietää, että Boston on lähes täysin ykköskenttänsä varassa, joten olisikohan ollut järkevämpää rakentaa vaikka Berglundin ympärille selkeämpi shutdown-kenttä ja koittaa puhkoa noita muita, huonompia kentällisiä Eichelin kentällä. Ehkä Housley ajatteli, että nuo alemmat kentät sitten voittavat omat match-uppinsa. No, kyllähän nuo alemmat kentät olivat merkittävästi Bostonin vastaavia parempia, mutta ei niissä ole yksinkertaisesti niin paljoa laatua, että pystyisivät yksilötaidolla puhkomaan järjestäytyneitä viisikkoja (vaikka ne viisikot olisivatkin heikompia).

Jos jotain hyvää ottelusta haluaa löytää, niin tulokkaat Dahlin ja Mittelstadt pelasivat hyvin. Dahlinilta ei nähty mitään tajunnanräjäyttävää, mutta pelaaminen oli yleistasolla sellaista, että olisi voinut ajatella olevan jo 10. kauden veteraani. Jatkuvasti oikeita pieniä ratkaisuja. Käytti myös kroppaansa miehekkäästi pysättäessään hyökkäyksiä. Heti ekaan otteluun vaatimattomat +22 minuuttia tauluun. Eiköhän tuo aika pian tule ottamaan ykköspakin roolin joukkueessa - toivottavasti se vain kertoo sitten enemmän miehen itsensä otteista kuin muun puolustuksen.

Jos tuo pelaaminen ei näytä selviä paranemisen merkkejä 10 ottelun kohdalla, niin sitten on kyllä pakko Botterilin vetää johto töpselistä Housleyn osalta.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Samoilla linjoilla Dissonanssin kanssa Bruins ottelusta eikä se nyt mitenkään hääviä ollu Rangersiakaan vastaan, vaikkakin voitto tuli. Selvästi kuitenkin koitettiin heittää sitä kiekkoa enemmän maalille ja sinne myös mentiin, mitä ei Bruins ottelussa juuri nähty. Siitä kyllä tykkään, että ketjut varsinkin tässä Rangers pelissä olivat tasapainoiset, kun Sheary nostettiin ykkösketjuun ja Skinner sai ns. oman ketjunsa. Ja jopa näyttäisi siltä, että alemmilta ketjuilta voitaisiin saada taustatukea enemmän. Sobotkahan ei tässä ottelussa pelannut, kun on statuksella "day-to-day". Elie sai sitten mahdollisuutensa ja käytti sen ihan mukiinmenevästi.

Hieman hirvittää kyllä nuo aloitukset mitä tuossa aiemmin jo mainittiin. Eichel parantanut sitä huomattavasti ja myös Berglundilta saadaan kohtalaisesti aloitusvoittoja, mutta muilta ei juuri voittoja helteä. Aloitusvoitot ovat kuitenkin tasaviisikoin nykykiekossa hyvin tärkeitä molemmissa päädyissä. Peluutus saatiin hyökkäyksen osalta mainioksi, vaikkakin Eichel painoi varsin kovat minuutit. Puolustuksessa Rasse painaa edelleen liian kovia minuutteja, Scandella sekä McCaben ajat olivat siellä +21. Dahlinille hieman maltillisemmat minuutit Rangers ottelussa +17, kun sitten kolmosparissa se tippui aika paljon. Beaulieu-Nelson pari ei kyllä vakuuta alkuunkaan ja tuohon olisi hyvä saada muutoksia.

Vaikka ylivoimalla onnistumisia saatiin, olisin valmis heittämään Okposon siitä pois. Siinä on nyt 4 rightin ukkoa eikä Okposo tuossa saa mitään aikaiseksi. Olisiko paha heittää, vaikka Dahlin hänen tilalleen? Tietysti Dahlin toimii hyvänä pelimoottorina tuossa kakkosessa, mutta hyvin vähäiseksi jää tuo jääaika heillä.

Hutton on kyllä hemmetin kova ja osoitti torjunnoillaan sen, että nyt meillä on ykkösvahti. Tykkään myös hänen rauhallisuudestaan kiekon kanssa ja pystyy availemaan mailallaan peliä varsin mukavasti. Tänään olisi sitten illalla Vegas vastassa ja tulee kyllä kova peli. Rangers peli ei vain riitä, jos meinataan tänään voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös