Buffalo Sabres 2014–2015

  • 230 863
  • 780

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Viimeisessä kotimatsissa voisi vaikka jäädyttää Taro Tsujimoton paidan, onhan hän paikkansa jo ansainnut meillä : D
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Tuli välipalana tsekattua videolta tuo Islanders- ottelu ja siinähän näemmä Makarov depytoi maalissa.Ihan virkeää pelaamista olemattomiin jääneen puolustamisen takaa, vikkeläliikkeinen ukko oli. 0- 3 ei oikein voi kun yhden maalin kohdalla laittaa jääkylmän veskan piikkiin : /

Ja Lindbackkia taas grillattiin, no saapahan niitä pelejä plakkariinsa : /
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Hiki alkaa virrata jo päiviä ennen kun lähestytään kauden loppuhekumaa: Juhlitaanko sunnuntaina niagaralla kaikkien aikojen kovimmalla taistelulla ja vaivannäöllä kärsittyä ja otettua 30.sijaa, vai onko tyytyminen peräpään hopeaan ja Arizona paahtaa ohi alaspäin viimehetkillä? Olisi vuoden 1999 finaalitappiota dramaattisempi häviö menettää Eichelit kalkkiviivoilla!
Tuskin pystyy nukkumaan kahta viimeistä matsia oottaessa, vielä on reissattava Columbukseen ja sitten voittokännit kotiareenalla missä kansa laulaa ja ilmapalloja putoilee katosta, oi sitä juhlahumua kun Eichel-pokaali varmistuu: Voisi ottaakin tässä päätösjuhlien kunniaksi oikein kunnolla turpiin etteivät pääse keskilännen hevosmiehet vielä yllättämään ja pilaamaan kaikkea! : ( )

Editaatio: Ensvuonna sitten voitetaan kaikki pelit niin saahaan puntit tasoihin : D

Jumpahuti, sabres-osion ennätys: 5 puheevuoron verran yksinhöpinää, tuli siis ennätys silläkin saralla ei ollu turha kausi ei : 0
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Pakkohan se on tuota @Savon Detroit in viestiputki katkoa, siälä pelataan nääs puhvelihistorian ehkä tärkein peli kohtsilviisiin. Tätä ei voi mokata, kohta mennään eli ollaan menemättä, turpasauna toiveissa. Muuten saattaa Tyyni Kartsa saada alkuaamusta negatiivista palautetta.

Kaikki tärkeä on jätetty sanomatta, kiitos Moderaattorien, mutta ei tässä enää ole mitään lisättävää peli näyttää ja peli antaa. Antaisi nyt Meisselin Jaskan, tuon kevytolusten ystävän sitten. Kunpa kanuuna laulaisi jo.

E: Fuck it, Grigo on liian hyvä liigaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ensimmäinen erä jätti aika kaksijakoiset fiilikset. About puolet erästä kiekko oli pääosin Sabresillä, mentiin 1-1 -tilanteessa ja pahalta näytti. Sitten Matt "Jeesus" Calvert vapahti tilanteen 2-1:een ja loppu pelattiin yhtä päätyä. Pelin pitäisi olla jo vähintään 4-1, liigan huonoin on ollut maalillaan ihan hukassa. Ja boldattu kohta tässä luo sen hitchcockilaisen elementin. Pitäisikö sitä vielä yksi ottaa... Nääh, huomenna tai siis tänään sitten. :X()SP
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
J-U-M-A-L-A-U-T-A mikä trilleri! Tuli ihan mieletön mancrush Cam Atkinsoniin. Vain tuloksella on väliä, Columbus 4 - Buffalo 2. Nyt saa vihdoin olla taas puolesta eikä vastaan. Pantzerwaageni ylitti maaliviivan ja McJesus on ensimmäisellä Niagaralla hellässä huomassa. On aika kyyneleen... Oh say can you see :'-)
 

Caston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On teillä hirmuinen sentterikalusto tuleviksi vuosiksi, jos kaikki menee putkeen. Huhhuh, kyllä on muuttunut Buffalo kiinnostavaksi joukkueeksi seurata tälläiselle NHL-fanille jolla ei ole yhtä suosikkijoukkuetta. Rohkea kauppa, kunnon rebuild ja palkinto on saavutettu. Varmaan teille ihan sama kumpi tulee? McEichel - Reinhart - Grigorenko/Ennis/Girgensons - Larsson? Olenko väärässä, jos veikkaan kauppoja tulevan vielä kesällä? Odotuksenne ensi vuonna? Pohjalta ylös vai vieläkö menee vuosi viivan alla?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
1. Varmaan teille ihan sama kumpi tulee? 2. McEichel - Reinhart - Grigorenko/Ennis/Girgensons - Larsson? 3. Olenko väärässä, jos veikkaan kauppoja tulevan vielä kesällä? 4. Odotuksenne ensi vuonna? Pohjalta ylös vai vieläkö menee vuosi viivan alla?

Numeroinnit omat.

1. No ei se tietenkään "ihan sama" ole, mutta oletettavasti sillä ei tule olemaan kovin suurta merkitystä seuran menestyksen kannalta. McEichel-Reinhart -kaksikko on juuri sellainen, mitä näillä cuppeja keräävillä porukoilla on (Toews-Kane, Kopitar-Doughty, Bergeron-Chara, Zeta-Dats jne.).

2. No siis itse näkisin Larssonin tulevaisuuden Sabresissä laitahyökkääjänä mieluummin, kuin nelosen keskellä (johon nykyprospekteista voisi asetella Compheria). Ennis samoin laidalle. Sitten on vielä Grigo ja Girgs. Grigolla varmastikin on korkeampi ceiling, mutta Girgs on se varmempi kortti. Nythän ei siis puhuta ensi kauden sentteristöstä, vaan parin-kolmen kauden päähän. Tuota pähkinää en oikein saa ratkaistua: mä olen yleensä hahmotelmissa (muistaakseni) pannut Girgenkin laitaan. Elikkä jotain tällaista: McEichel-Reinhart-Grigorenko-Compher.

3. Et ollenkaan. Siellä alkaa olla määrätyille paikoille jo pienimuotoista ylitarjontaa, ja uskonkin, että joku vähän kovempi prospekti treidataan hiukan kokeneempaan kehäkettuun.

4. Ensi vuonna ei varmaan ihan viimeisen kolmen joukossa olla (olettaen, että tehdään järkeviä valmennusratkaisuja). Playoff-joukkue tuo ei kuitenkaan vielä ensi kaudella ole, niin hyvä McJesuskaan ei ole. 2016-2017 on varmaan se kausi, kun päästään nimellisesti ainakin kannujahtiin.

Kyllähän tuossa alkaa olla palikat kohdallaan. Risto tulevaisuuden ykköspakki, sentteristössä leveyttä ja erinomainen one-two punch. Veskari tuohon sitten kyllä löytyy. Kanen tuloksentekoa tässä vaan pitää toivoa.

Itse asiassa nyt kun tuota Myers-treidiä miettii, niin ei Sabres siinä välttämättä niin kovasti kärsinyt. Olettaen, että Lemieux'lla, kuten huhut kertoivat, ei ollut kiinnostusta pelata Puhveleissa. Bogosian ja Kane eivät kuitenkaan vielä ole primessä iän puolesta, ja tuovat tarvittuja asioita, eli kovuutta puolustukseen ja tod. näk. paremman maalintekijän, kuin mitä ainakaan Armia tulee olemaan. Ja nimen omaan, Sabres tarvitsi jo vähän kokeneempaa ukkoa. Ei koko joukkue voi koostua parikymppisistä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Varmaan teille ihan sama kumpi tulee? McEichel - Reinhart - Grigorenko/Ennis/Girgensons - Larsson? Olenko väärässä, jos veikkaan kauppoja tulevan vielä kesällä? Odotuksenne ensi vuonna? Pohjalta ylös vai vieläkö menee vuosi viivan alla?

Numeroinnit omat.

Vastaan samalla tyylillä kuin edellä tehtiin, näkökulmana toisen organisaation kannattaja. Olen kuitenkin erittäin aktiivisesti seurannut tätä ketjua ja Buffalon kannattajien sekä muiden välistä keskustelua. Pakko jakaa kyllä tämän ketjun pojille kredittiä, että olette näinä vaikeina aikoina jaksaneet aktiivisesti pitää tätä ketjua ylhäällä. Mielenkiintoiset ajat toki ja varmasti faneilla juttua riittää, sillä niinkin oudolta se kuulostaa, Sabres on ollut yksi mielenkiintoisimmista seurattavista koko kauden ajan, vaikka hännille jäävätkin. Kertonee jotain.

1. Ei se varmasti ihan sama tosiaan ole kumpi tulee, kun kuitenkin McDavidia pidetään generational-tason talenttina (Crosby) ja Eichelia franchise-tason pelaajana. Näkisin kuitenkin nykytilanteen niin hyvänä Sabresin kannalta, että periaatteessa se on ihan sama kumpi sieltä sattuu tulemaan, sillä Sam Reinhart tullee olemaan maagisen hyvä 2. sentteri Sabresissä ja mikäli Eichelistakin ennustetaan parempaa pelaajaa kuin Reinhartista niin.

2. Itse lähtisin rakentamaan sentteristöä niin, että McEichel sekä Reinhart täyttävät kahden ensimmäisen ketjun sentteritontit, ja kolmannen valtaa Girgensons tai joku muualta hankittu sentteri. Minun on vaikea nähdä, että Grigorenko pelaisi kolmosen keskellä Stanley Cupia tavoittelevassa joukkueessa ja lähtisin ehkä häntä kauppaamaan muualle. Grigorenkon upside on kuitenkin korkea ja hän on mahdollisesti jollekin mestarikandidaatille loistava 2. sentteri. Tämä myös vähän helpoittaa ehkä Buffalon tulevaisuuden palkkarakennetta, sillä Grigorenkon upside on niin kova, ettei Buffalolla todennäköisesti ole varaa pitää häntä UFA-vuosiin asti. Tietysti siihen on monta vuotta aikaa ja ehkä Grigorenko sitten itse tyytyy kolmossentterin rooliin ja kehittyy myös hyväksi puolustuspään osaajaksi niiden hyökkäyspään tehojen lisäksi.

3. Uskon, että kauppoja tulee tapahtumaan ja prospecteja varmasti tarjotaan muualle.

4. Mielestäni tämä riippuu kahdesta asiasta. Tulevasta ykkösmaalivahdista ja siitä kuinka hyvin McEichel pystyy siirtämään pisteensä junnuista Show'n puolelle. Mikäli he saavat näiden lisäksi vielä Sam Reinhartin omaksumaan NHL:n pelityylin paremmin kuin syksyllä, on tässä yksi musta hevonen pudotuspeleihin. Buffalo Sabres ei tule olemaan liigan kolmannen huonoimman joukkueen joukossa, se nyt on varma. Päätähtäin on kuitenkin varmasti aikasintaan kaudelle 2016-2017.

Nikita Zadorov, Rasmus Ristolainen, Jack Connor McEichel, Sam Reinhart, Evander Kane, Zach Bogosian, Zemgus Girgensons, tulevat UFA-hankinnat (maalivahti, hyökkääjä, puolustaja). Ja kaikki muut, siinä on roolitusta, taidon upside ihan kärkipäässä koko Liigaa sekä johtajuutta, vaikka nuoria ovatkin suurin osa. Vaikka kuinka Buffaloa piikitellään tästä tankkaamiseta (jota en itsekään urheiluromantikkona arvosta), niin pakko sanoa, että esimerkillisesti hoidettu eli ei Edmontonin tyyliin. Tulevaisuus on kyllä erittäin valoisa koko organisaatiolla.

EDIT: lisätään vielä sen verran liittyen Grigorenkoon, että hän kyllä lunastettuaan potentiaalinsa pystyy olemaan Stanley Cupia tavoittelevan joukkueen kolmas sentteri, mikäli muu roolitus on huippuluokkaa sekä näitä Kopitarin tapaisia pelaajia löytyy muualta. Sam Reinhart tulee olemaan varmasti aika lähellä tätä tulevaisuudessa, mutta kuitenkin. Toivottavasti ymmärsitte pointtini sekä ajattelin myös tosiaan sitä tulevaisuuden kulurakennetta. Muistuttaisi ehkä liikaa Pittsburgh Penguinsin Crosby - Malkin - Staal -kolmikkoa, joka vei suuremman kuin leijonanosan palkkakatosta.

EDIT2: kirjoitusvirheitä korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Erittäin hyvää kirjoittelua edellisillä, mukava lueskella!

Vaikea tässä on tulevasta kaudesta mitään varmaa sanoa, koska kesällä voi Murrayn toimistolla tapahtua vaikka mitä. Tälläisen joukkueen ennustaminen on aika mielenkiintoista, koska omaa tasoaan nostavia nuoria kavereita on niin paljon.

Ristolaisen ja Zadorovin kehitys tulee varmasti kertomaan paljon joukkueen puolustuksen tasosta ensi kaudella. Gorges, Bogosian, Ristolainen, Zadorov. Siinä on ihan mukiinmenevä Top-4, mutta jostain syystä haluaisin, että Mark Pysyk näyttäisi ensi kaudella, että hänestä on oikeasti kilpailukykyisen joukkueen kovia minuutteja syöväksi varmistavaksi puolustajaksi. Varma ja näkymätön puolustaja, kun sattuu olemaan. On tällä kaudella nämä nähnyt pelit jääneet sen verran vähiin, etten edes muista, kenen kanssa Mark on päässyt (mahdollisesti joutunut) pelaamaan.

Nämä spekuloinnit toki voi heittää romukoppaan, jos kesällä Murray näkee muualta sellaisia palasia, jotka hän todellakin haluaa. Siinä on sellainen GM, joka todellakin tekee sen treidin, jos saatavilla olevat palaset ovat hänen mieleensä (Tapaus Winnipeg)

Maalivahti-tilanne on ehkä se suurin kysymysmerkki. On ihan Antti Niemestä lähtien kiekonliimaajaa tarjolla ja Lindbäckin tulevaisuus taitaa olla aikalailla auki. On tilastojen valossa pelannut paljon paremmin, kuin viime kausina missään muualla, mutta Buffalon maalilla tuo torjuntaprosentti tuntuu huitelevan helposti tuolla .92 tienoilla, kun niitä vetoja tulee järjestään sen 40 kappaletta per ottelu. Neuvirthiin en millään jaksa enää uskoa. Enkä kyllä missään nimessä antaisi Lindbäckille uutta sopimusta.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Mielettömän hienoa skrivaamista tosiaan edellisiltä ja tässähän jumpojuhlat muuttuu yhä hienommiksi kekkereiksi: Columbuksessa laitettiin tiukasti hanttiin sinitakeille ja kaaduttiin jopa ihan kunnialla! Ja ensiyönä se vasta kuumat paikat on kun kotona tapellahan Pitsburghia vastaan, kuka olisi uskonut että nekin joutuu tuohon asemaan missä nyt ovat. tere tulemas vaan niagaralle Sidney ja kumppanit, ei taira kumpakaan jatkaa matkaa tänkeväänä joten tää o nyt sitte vähä niinku tiäksää finaalin vastine tänäkeväänä meitin höhhöh : D

On se vaan jonkinlaiset kotihipat järkättävä töllön äärellä ensiyönä kauden viimesen pelin kunniaksi kun tämmöinen historiallisen huono kausi on takana joka silti sisältää niin paljon hyviä juttuja, Rassen onnistunut sisäänajo joukkueeseen ja muidenkin hyvien junnujen kotiutuminen: Pohjaa on rakenneltu ja kauppaa kovasti tehty että saatas Sabres uudelleen nousuun, hyvin ennakkoluulotonta toimintaa uuden rakentamiseksi.
Yön näytöksessä on meillä harvinaisen kovat panokset, voittaa tekisi mieli mutta sen hintana on EICHEL!

Lets play hockey VIELÄ KERRAN KOTIAREENALLA kaudella 2014-2015, onpahan ollunna keikka veljet! : ( )

KIPPIS! : D
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Yön näytöksessä on meillä harvinaisen kovat panokset, voittaa tekisi mieli mutta sen hintana on EICHEL!

Eikäko tänään saa voittaa, ja vaikka Öljyllä Pensin varausvuoro onkin, niin ihan jo Cindyn vihassa toivotaan Puhvelin voittoa. Onhan se varmaan pelaajillekin hienoa, yleisö saa taas olla omien puolella.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Eikäko tänään saa voittaa, ja vaikka Öljyllä Pensin varausvuoro onkin, niin ihan jo Cindyn vihassa toivotaan Puhvelin voittoa. Onhan se varmaan pelaajillekin hienoa, yleisö saa taas olla omien puolella.
Taijatpa olla oikiassa, laitetaan siis haisemaan, minä täällä jo alotin! Tunnelma katossa ja haju hirvee, söin ryynimakkaroita aamiaiseksi : ( )
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Urhokas taistelu!

Tappiosta voiton siemenet kotiin.
Kiitos kaikille kanssakannustajille ja seuratovereille päättyneestä kaudesta, huippuhienoista kirjoituksista ja hyvistä fiiliksistä, ja hauskaahan tämä oli vaikkei ihan kärjessä oltukaan. Näemme vielä joskus Stanley- Cup maljan kohoavan First niagaralla kunhan joukkue kehittyy mestariksi.
Ensi vuonna uudestaan,
TAISTELU JATKUU!

T: Upi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nolanille kenkää, odotetustikin? Myös koko valmennustiimi pl. mv-luotsi Irbe kilometritehtaalle

Ted Nolan fired as coach of Buffalo Sabres - NHL.com - News

Bob McKenzie spekuloi Mike Babcockin Sabres-pestillä. Tim Murray ja Babcock tuntevat toisensa Ducksin ajoilta ja Pegulan taskut ovat pohjattomat.
Itse en oikein Babcockin Sabres-halukkuuteen usko, pitkin kautta on omissa visioissa pyörinyt Sabresin penkin taakse Senatorsista kenkää saanut Paul MacLean.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mielellään ois kyllä nähnyt Nolanin saavan mahdollisuuden, mutta ei kai sitten.. Noh toivotaan, että mies jostain löytää vielä pestin.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Nolan ei ollut Murrayn mies alunperinkään, joten toisaalta oli ihan reilu että ylipäätään piti hänet ruodussa vaikka olisi voinut LaFontainen lähdettyä tuoda oman valmentajan remmiin. Jatkosopparinkin sorvasivat että saa hyvän kompensaation kun lähdön hetki tuli.
Toivottavasti Irbe saa jatkaa myös uuden päävalmentajan tultua. Jokainen Sabresin maalivahdeista nosti tasoaan hänen alaisuudessa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Raskas kausi ohitse, mutta sinne päädyttiin mihin oli "tarkoituskin". Vähälle jäi loppupelejen seuraaminen kiireiden/lomailujen takia. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa matkaa seuraavalle kaudelle ja kiitos vielä kaikille palstaveljille, paljon saatiin keskustelua aikaiseksi.

Valmennustiimin potkut ehkä yllätti hieman allekirjoittaneen, koska olisin ajatellut Nolanin sopivan tuohon remmiin vielä ensi kaudeksi, ei hänen valmennusmetodit ihan metsään mennyt tuolla porukalla. Mutta selvää on se, että pelitapaan on tultava suuri muutos, jotta saadaan palaset oikeille kohdille, ja täten Murray ajatteli varmasti ottavan varman päälle asian suhteen. Jospa sinne saataisi sitten joku, joka vie junan oikeille raiteille. Usko on kova jo ensi kaudella, että joukkue on iskukykyinen, vaikka ihan ei mitään suuria odotuksia tosin kannata povata. Irbestä myös samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, tehnyt maalivahdeista parempia ja siihen ruoriin tuskin on parempaa saatavilla.



Amerksillahan jatkuu vielä tämä kausi kolmen ottelun voimin, poffeihinhan ei mitään asiaa ole. Larsson, Ruhwedel, Grigorenko, Varone ja Hackettihan ovat nyt alhaalla ja myös Reinhart on harjoitellut joukkueen kanssa. Tulee pelaamaan laiturina, koska joukkueesta löytyy "vain" 11 sentteriä. Ja myös kaikkein tärkein uutinen on se, että Pysyk on harjoitellut.

Pientä analyysiä voisi heittää pelaajista:

Anders Lindback
Pelaaja, josta ei paljon odotettu, kun treidin kautta joukkueeseen tuli ja hänen tulon myötä ajateltiin tappioputken kasvavan. Ei suinkaan, Anders pelasi mallikkaasti 16 ottelussa, torjunta% 92,4 ja voittoja kertyi 4. Mielestäni hän nosti osakkeitaan kesäksi paljon ja voi hyvin olla, että isolle maalivahdille on käyttöä ensi kaudeksi joillekkin, jos ei Sabresille.

Enroth ja Neuvirth olivat tasaisia suorittajia läpi kauden Sabresissa, ennen kuin tulivat treidatuksi. Kumpikaan ei tule saamaan ykköskassarin tonttia joukkueissaan, joten varmasti olisi kiinnostusta tulla Sabresiin takaisin. Mitä mieltä on Murray, niin se jää nähtäväksi. En silti poissulkisi ajatusta, että toinen heistä olisi ensi kauden rosterissa.

Rasmus Ristolainen
Lähes tulkoon voisi ylistyksiä antaa kaverille, joka painoi miehekkäät 78 ottelua ja pelasi selvästi enemmän otteluita kuin muut puolustajat. Kiekollinen pelaaminen parani jatkuvasti loppukaudesta ja varsinkin viimeisissä peleissä uskalsi tehdä asioita, mitä ei alkukaudesta tehnyt. Pisteitä kerääntyi 20, joista kahdeksan oli maaleja ja niistä neljä ylivoimalla. Rassesta saadaan hyvä viivapelaaja ylivoimalle. Mielenkiinnolla odotan taas ensi kautta, kun saa treeniä alle, että minkälainen härkä sieltä on odotettavissa.

Nikita Zadorov
Oli Rassen jälkeen toiseksi tehokkain puolustaja 15 tehopisteellä, 60 ottelussa. Zadsinkin ura on selvästi nousussa, mutta hampaankoloon jäi jokseenkin nuo kauden kömmähdykset, kun ei ajallaan tullut harjoituksiin/takaisin tositoimiin. Pelillisesti silti hyvin samankaltaisia odotuksia kuin Rassesta ensi kautta ajatellen, sillä tämä kausi meni hyvin.

Andrej Meszaros
Hänet hankitiin tuohon tankkaukseen ja lihottamaan palkkoja. Pelaajana kuitenkin turhake, jolla ei jalkaliiku eikä oikein ole sovelias enää nykypäivän jääkiekkoon. Melkoisia hasardipommeja omalla alueella kokeneelta kaverilta, jolla pitäisi sitä malttia olla. Mahtaako löytää enää joukkuetta ensi kaudeksi.

Mike Weber
Jarru oli päällä lähes koko kauden, mutta onneksi pääsi omalle tasolleen loppukaudesta ja pelasi hyvin Rassen kanssa. Parhaimmillaan loistava omanpään luutija, joka hoitaa likaisen työn, mutta huonoimmillaan sitten erittäin surkea tapaus. Enemmän tuota jälkemmäistä joutui katselemaan, mutta luottoa löytyy vielä ensi kaudeksi seitsemäksi puolustajaksi ja on hyvä tuuraaja, jos/kun niitä loukkaantumisia tulee. Ensi kaudeksi enää sopivasti sopparia jäljellä, joten Murrayn hommaa helpottaa huomattavasti.

Josh Gorges
Luotettava puolustaja, joka elää kiekollisen puolustajan kanssa ja itse pidän erittäin paljon Gorgesista. Juurikaan ei hajua ollut millainen pelaaja saadaan, mutta yllätyin positiivisesti. Kiekonsyöjänä enempi tullut tutuksia Habs -ajoilta ja sitä se oli myös tällä kaudella. Tekee myös paljon likaista työtä ja blokkailee älyttömästi laukauksia, syy lähinnä sille, miksi lasaretissa oli tällä kaudella ja hyvin mahdollisesti vaarana on tapahtua myös ensi kaudella.

Zach Bogosian
Muistan, kun kirjoitin johonkin suuren treidin jälkeen, että eihän Bogosianilla riitä luistin verrattuna Myersiin. Muistikuvat olivat lähinnä vain kohokohdissa, mitä tuli Jets peleistä katseltua aina silloin tällöin, kun vietiin pariin kertaan oikein huolella. Juuri sattunut sitten omaan silmään juurikin ne huonoimmat kuvat tästä kaverista, meinaan täytyy syödä sanat. Luistin liikkuu oikeasti hyvin, on vahva jässikkä ja tekee oikeita ratkasuita. Vaikka Myersin lähtö kirpaisi paljon ja toki kirpaisee vieläkin, niin ei saatu takaisinkaan mitään huonoa pelaajaa. Kuten mainittua jo aiemmista pelaajista, odotan innolla ensi kaudella näkeväni Bogoa myös.

Tyson Strachan
Yllättävän paljon pelejä kertyi lopulta Strachanilla (46 ottelua) ja teki oman duuninsa niin kuin piti, eli ajoittain mukiinmenevästi, mutta sitten enemmikseen oli se tank -mode päällä. Ei paljon kehuttavaa ole, omalla maalilla putsasi hyvin, mutta jäi ikävästi jalkoihin. Pitkälti samoja ajatuksia kuin Meszaroksesta ja hänen ensi kaudestaan.

Mark Pysyk
Ehti viilettää vain seitsemässä ottelussa tehoin 2+1 ja jäi vielä plussalle neljän verran, se on jopa kova saavutus. Omat mietteet Pysykistä ei ole muuttunut siitä, kun hänet ensimmäisen kerran näin ylhäällä pelaamassa, aivan pirun huikea kaveri. AHL:ssä ei ehkä mennyt ihan putkeen, mutta ei mennyt kyllä muillakaan. Jos nyt vihdoin ensi kaudella olisi rosterissa, vai vaihtuuko jopa seura?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mä toivon, että Murray ottaa sen Eichelin eikä lähde hakemaan McDavidia millään Eichel + laatu -paketilla. Tykkään älyttömästi Jackista ja koen, että hänellä on potentiaalia vetää jopa parempi ura kuin Connorilla, ei ehkä henkilökohtaisten pisteiden puolesta, mutta menestyksen ja voittamisen.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Käydään nyt läpi hyökkääjät:

Tyler Ennis
Oli joukkueen ehdottomia tähtipelaajia sekä paras pistemies. Ura on mennyt joka vuosi eteenpäin ja vastuuta on tullut. Pieni väkkärä, joka on kokoonsa nähden välttänyt pahemmat loukkaantumiset. Mielestäni aliarvostettu pelaaja, mutta ensi kaudella saattaa tehoilla vieläkin enemmän. Nyt syntyi umpisurkeassa joukkueessa melkein henkilökohtainen piste-ennätys eikä maaleissakaan jäänyt kuin maalin päähän viime kauden parhaastaan.

Zemgus Girgensons
Latvialaisesta taskuraketista ei voi olla tykkäämättä, paiskii duunia joka ilta ja omaa hyvän nopeuden sekä kädet. Tällä kaudella oli havaittavissa paljon samaa kuin muuan Afinogenovissa. Oli kuitenkin loppukauden sivussa ja pelejä jäi 21 pelaamatta. Uskon vahvasti ensi kaudella hänen parantavan huomattavasti.

Matt Moulson
Jotenkin oli pimennossa alkupuoliskon kaudesta enkä juurikaan tykännyt hänen työmäärästään. Laiskaa pelaamista ja olin jo lähes heittämässä hanskat tiskiin, että onko tuossa sopimuksessa mitään järkeä. Kuitenkin selvä parannus nosti osakkeitaan ja pelasikin Enniksen ja Larssonin kanssa erinomaisesti. Ylivoimalla tärkeä lenkki.

Brian Gionta
Ehkäpä kaikessa hiljaisuudessaan teki kolmanneksi eniten pisteitä joukkueessa ja sai rintaansa C:n ja osoitti kyllä sen, että hänestä on sitä kantamaan. Tärkeä osa nuorta joukkuetta ja on hyvä liideri myös ensi kautta olevaan joukkueeseen. Vaikka ikää alkaa olemaan, omaa silti sen Gionttamaisen nopeuden ja pelasikin mallikkaasti Flynnin ja Mitchellin kanssa. Jos vain pelaa parempien ketjukavereiden kanssa TOP-9:ssä ensi kaudella, parantaa hänkin varmasti. Mielestäni erinomainen hankinta.

Marcus Foligno
Ei ehkä vieläkään olla nähty sitä riittävää Folignoa, jollaista haluttaisiin nähdä. Potentiaalia olisi, koska parhaimmillaan Foligno on ollut huikea. Ymmärrettävää on toki sekin, että jos ketjukoostumukset saadaan kuntoon, ja Foligno tulee jyräämään tilaa pelimiesten kanssa, niin pisteet nousevat entisestään. Ensimmäisellä tynkäkaudellaan hän oli Enniksen ja Staffordin kanssa pitelemätön ja samanlaista virettä voisi odottaakkin. Uran parhaat pisteet tulivat toki tällä kaudella. Uskoisin pienemmällä peliajalla jossain kolmosketjussa hänestä olevan paljonkin hyötyä.

Johan Larsson
Lunasti kyllä odotuksiaan, kun pääsi pelaamaan vihdoista viimein kärkiketjuissa ja sitten myös jopa ykkösen keskellä. Pelasi usein vastustajan parhaimpia vastaan ja onnistui jopa jättämään +/- tilastonsa nollaan, 39 ottelussaan. Siihen voi olla pirun tyytyväinen. Muutenkin nähtiin aivan erilaista Larssonia, kun hän pääsi hyökkäämään, eikä niin kuin alkukaudessa hän pelasi nelosketjussa. Larsson nosti osakkeitaan joukkueessa huomattavasti ja en tiedä mitä olisi hänelle käynyt ellei olisi päässyt näyttämään osaamistaan kärkiketjussa. Tosin, ei sitä tiedä vieläkään mikä on Murrayn ajatus hänestä, koska joukkueen rosteri pullottaa aika paljon.

Nicolas Deslauries
Jokaisella on se oma lempiduunarinsa joukkueessaan ja tämä kaveri on selvästi löytänyt työmäärällään ja intohimollaan faninsa. En voi olla tykkäämättä treidistä, jotta hänet saatiin Sabresiin. Täytti tänä vuonna 24 -vuotta ja pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa NHL:ssä ja vielä jopa oli kaikissa peleissä mukana. Milloin missäkin, mutta Deslauries on ehdottomasti bottom -6:ssa ja onkin tärkeä lenkki. Tulee varmasti olemaan alivoimassa myös nopeutensa ja työmääränsä takia. Eikä lähde aina roiskimaan kiekkoa ränniin vaan on pyrkinyt haastamaan vastustajaa ja koittaa suoraviivaisesti saada kiekkoa maalille. Kiitos Kings.

Cody Hodgson
Ei oikein vakuuttanut kuin ehkä parissa ottelussa tällä kaudella ja oli kaukana siitä, mitä häneltä odotetaan. Joukkue ei tosin ollut järin hyvä ja peliaikaa ei juuri tullut, joutui hieman myös Nolanin koirankoppiin, koska vastuuta olisi mielestäni voinut ihan hyvin antaa. Kuten jo mainittua parista pelaajasta, että myös CoHo:lla on potentiaalinsa, olihan hän viime kaudella ihan hyvä ja varsinkin ensimmäisellä kaudellaan. Hodgsonin tapauksessa myös ketjukaverinsa tulee olemaan tärkeässä roolissa, jotta CoHo pääsee liekkeihin. En missään tapauksessa sysäisi susille, koska tiedän hänen parantavan. Tämä kausi oli vain naurettava hänen osaltaan, koska joutui poppareille ja pelaamaan lähinnä bottom -6:ssa.

Mikhail Grigorenko
Härkämäinen hyökkääjänalku, mutta onko hän pala tulevaisuutta vai joutuuko hän treidatuksi? Grigossa on potentiaalia ja varmasti myös moni muukin GM sen tietää, ja jos Murray jotain lähtisi havittelemaan, olisi hän varmasti ykkösvaihtoehtonsa. Joukkueen top-9 on ahdas ja siitä viimeisestä paikasta taistelee juurikin Grigo. Pelasi ihan mukiinmenevästi loppukauden Giontan ja Folignon kanssa, mutta toki ei vieläkään nähty häntä parhaimmillaan.

Philip Varone
Ehti hänkin pelaamaan reilun 20 ottelua ylhäällä ja oli myös kärkiketjuissa mukana. Pelasikin niissä mallikkaasti, mutta nyt kun aloin vertailemaan häntä vaikka Larssoniin, niin jää kyllä hänestä. Ei mahdu millään ensi kaudeksi top -9:iin, eikä juuri hyötyä ole häntä käyttää nelosessa. Erinomainen rotaatiopelaaja, mutta sitä paikkaa tuskin Varonekaan ensisijaisesti hae.

Cody McCormick, Matt Ellis ja Patrick Kaleta. Meidän konkariporukkaa, jotka viilettävät aina siellä nelosessa. McCormick on pelannut jo jonkin aikaa Sabresin paidassa ja kohtuu hyvin hoitanut sentterin roolinsa. Vaikea sanoa hänen paikastaan, koska kyllähän hän tonttinsa hoitaa, mutta onko hänet jo nähty? Ainoat asiat mitkä nelosensentterin nyt olisi osattava, niin aloitukset, että alivoimapelaaminen ja siinä hommassa hän on tekijämies. Varmasti yks vaihtoehdoista. Ellis on enempi se AHL -pelaaja, joka auttaa nuorempia. Siellä hän tuleekin pelaamaan. Tekee kyllä töitä illasta toiseen, mutta kun katselee meidän muita pelaajia, niin ei vain riitä. Sitten on mietinnän paikka, mikä on Kaletan kohtalo? Ei kyllä tule mieleenkään tällä kaudella, että hän olisi mitään rottaillut, mutta joku voi toki korjata. Hän itse sanoikin, ettei tule tekemään tyhmyyksiään ja hyvin se paikkansa piti. Teki sitä likaista työtä, mutta oikein ja siitä Kaletasta meille on hyötyäkin, joka ei istu jäähyllä. Jos nelosessa olisi Kaleta ja Deslauries, niin en näkisi sitä kovinkaan pahana asiana. Nelosessa on hyvä olla pelotetta ja kovaa työvoimaa.


Oilers tulee todennäköisesti nappaamaan McDavidin, jolloin Sabresille jää Eichel. En ole missään tapauksessa pettynyt, koska tiedän Eichelistä tulevan kova tekijä ja mitä kesken kaudenkin hän twitterissä laittoi, että tulee mielellään Sabresiin. Sääli McDavidin kannalta ja varsinkin Arizonan, koska heille jäi "luu käteen". Tässä oli juurikin se tärkeys, että oltiin viimeisiä, sillä kohtalo olisi varmasti ollut sama kuin nyt Arizonalla ja sekös olisi ketuttanut.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mikä tämä Murrayn kommentti oikein oli?:

Sabres' Tim Murray says that he feels like a Canadian world junior team hopeful who gets called at 6 am and told he's cut

Mielestäni aika vitun idioottimainen kommentti, jos nyt ajattelee sitä pelaajaa, joka Sabresiin varataan. Tervetuloa Eichel, vai mitä? Kun vielä ajattelee, että etukäteen ajateltuna Sabresin saumat saada ykkösvuoro oli kerran viidestä, niin millä helvetillä annat tuollaisen kommentin medialle?
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Mielestäni aika vitun idioottimainen kommentti, jos nyt ajattelee sitä pelaajaa, joka Sabresiin varataan. Tervetuloa Eichel, vai mitä? Kun vielä ajattelee, että etukäteen ajateltuna Sabresin saumat saada ykkösvuoro oli kerran viidestä, niin millä helvetillä annat tuollaisen kommentin medialle?

Samaa mieltä, ja aiemmin jo tämä kommentti:

“I watch him (McDavid) too much and I think too much about him,” said Murray, who has been scouting teenage N.H.L. prospects for 23 seasons. “I wish I could help myself.”

Olipa ex-GM Regieristä mitä mieltä tahansa, niin ainakin osasi pitää pokerin huomattavasti paremmin kun Murray. Toki jos tällä haihattelulla McDavid tekisi Lindrosit niin asia on eri, mutta todennäköisesti Sabres on jo kussut omien mahdollisuutensa päälle tehdä minkäänlaista järkevää vaihtokauppaa varausvuoroista. Puhumattakaan tietysti siitä miten se Eichelin silmiin näyttää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
"I'm disappointed for our fans." - Tim Murray

Lisätään tuo kommentti joukon jatkoksi. Tervetuloa Buffaloon, Eichel.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Se hinta mikä pitäisi tuollaisesta treidistä maksaa ei ole McDavidin ja Eichelin välinen ero. Ristolainen nyt ainakin joutuisi vaihtamaan maisemaa => Ei mitään järkeä.

Jep. Tarkennetaan siis että en itsekään kannata ajatusta treidistä. Itseasiassa olisin hyvinkin kettuuntunut jos nyt Murray vielä jotain kauppaa virittelisi ja luopuisi useista muista lupauksistaan McDavidin vuoksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikös se nyt Eichel ja Sam Reinhart ole ihan mahdottoman hyvä sentterikaksikko rakentaa kirkas tulevaisuus? Itse en myöskäänymmärrä näitä Tim Murrayn outoja kommentteja, jos prossat McDavidiin oli 20 ja Eicheliin 80. Juurikin odotettu tapahtui ja organisaation ei luulisi olevan mitään muuta kuin tyytyväinen.

Buffalolla taitaa olla periaatteessa kaikki kasassa nyt uutta nousua varten, mutta maalivahdit ovat vielä mysteeri. Mistähän se tulevaisuuden ykkösukko löydetään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös