Saattaa johtua myös siitä, että jokainen asioista ymmärtävä ihminen ymmärtää tämän olevan huono asia kaikille Unionissa asuville ihmisille, varsinkin suomalaisille. Vaaditko neutraaleja asiantuntijoita vaikka silloin, jos tsunami tappaa 100 000 ihmistä? Miksi ei kukaan kerro tsunamin hyvistä puolista?
"Jokainen asioista ymmärtävä ihminen" älä nyt viitsi. Lukaise vaikkapa läpi YLE:n tehtävälistaa, esim. kirjausta jossa laitoksen tehtäväksi määritetään monikulttuurisuuden ja yhdentymisen edistäminen. Eihän sinne tietenkään voi laittaa ketään kertomaan että ei tämä ehkä kuitenkaan ole maailmanloppu, sehän sotisi Yleisradion jopa propagandasävytteistä tehtävää vastaan. Seuraavan linkin takana OP:n pääekonomisti sen sijaan kirjoittaa varsin neutraalin puheenvuoron aiheeseen liittyen, jonka kaltaisia olisin kaivannut sinne televisioonkin
Miten Brexit vaikuttaa Suomen talouden näkymiin? | Taloudessa
Tsunamien ja muiden luonnonkatastrofien hyvistä puolista liikakansoituksesta kärsivälle ekosysteemillemme voitaisiin mielestäni myös keskustella välillä sellaisessa terveen Linkolalaisessa hengessä, mutta voidaan jutella siitä jossakin muussa ketjussa.
Sitä paitsi ylen asiantuntijathan sanoivat, että nyt EU:n täytyy uudistua ja kehittää toimintaansa. Pitäisin tätä brexitin selkeimpänä hyvänä puolena. Mikä olisi mielestäsi se "neutraali" kanta? Pitäisikö asiantuntijoiden iloita ja juhlia EU:n valtavaa heikentymistä suhteessa muuhun maailmaan, kuten Venäjään?
Tämä on kyllä totta. Ehkäpä federalistinen siipi EU:ssa joutuu nyt tosiaankin miettimään, onko nykyinen kehitys kohti liittovaltiota sittenkään se oikea tie, vai pitäisikö palauttaa koko unioni siihen muotoon, jossa se palveli jäsenmaitaan kaikista parhaiten, eli pelkkänä kauppaunionina. Federalistista kehitystä vastaan tuossa britit nähdäkseni äänestivät, eikä niinkään vapaata kauppaa. Kauppasuhteethan Euroopan ja Iso-Britannian välille tullaan kuitenkin muodostamaan mahdollisimman hyviksi, on naiivia ajatellakaan, että Iso-Britannia mannermaasululla eristettäisiin muusta Euroopasta. Ei tule tapahtumaan.
Venäjää vastaan Euroopan Unioni on aivan täysi vitsi, eikä Putinia ole tähänkään mennessä tämä sormenheristelijöiden kerho hetkauttanut. Talouspakotteet ovat päällä, mutta Krim on silti virallisesti liitetty osaksi Venäjän Federaatiota eikä tilanne Ukrainassa ole muuttunut miksikään. Poliittisena tekijänä EU ei ole nähdäkseni muinaista Kansainliittoa kummempi voimatekijä, eikä sitä kyllä tule olemaankaan. Vai haluatko selittää, miksi Tasavallan presidentti Niinistö käy Putinin kanssa kahdenkeskeisiä neuvotteluja suljettujen ovien takana maidemme kahdenvälisistä suhteista, vaikka periaatteessa ei tarvitsisi, kun voimme EU:n voimaan vedoten itään jyristä?