Boston Bruins (4.) - Toronto Maple Leafs (5.), idän puolivälierät 2013

  • 21 693
  • 75

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Avataan tällekin otteluparille ketju, itse ainakin odotan innolla tätä sarjaa. Jos Bruins saisi vähän ilkeyttä pelaamiseen takaisin ja Maple Leafs jatkaa runkosarjan ryminälinjalla, voi tästä tulla melko mustelmapitoinen sarja. Toronto otti eniten jäähyminuutteja ja pelirangaistuksia koko sarjassa ja Bostonillakin on miehiä ketkä vastaavat tarvittaessa haasteeseen jos tulee nenänniistokilpailut.
Keskinäiset otteluvoitot runkosarjassa menivät Bruinsille 3-1, joista yksi voitto tuli kahden maalin erolla, yksi yhden maalin erolla ja yksi rankkareista.

Joukkueiden edellinen playoff-sarja on lähes neljänkymmenen vuoden takaa. Viime kaudella pelit päättyivät melko yksipuolisiin Bruinsien murskavoittoihin, tällä kaudella ollutkin paljon tasaisempaa. Maple Leafsia en ole kummemmin seurannut, mutta pelityyli on ainakin Carlylen myötä muuttunut astetta ikävämmäksi ja nähtävästi paremmaksi kun ovat pitkästä aikaa playoffeissa.

Molemmat joukkueet pääsevät aloittamaan sarjan suht terveellä miehistöllä. Bruinsilta Jagrilla oli jotain flunssaa, mutta pitäisi olla kunnossa avaukseen. Hortonin ylävartalovamma on käsittääkseni myöskin vakavuudeltaan day-to-day. Maple Leafsin loukkaantumissarake näyttää vain Bozakin olevan mainitsemattomasta syystä day-to-day statuksella.

Kummallakin joukkueella meni kauden loppu suht heikosti. Maple Leafs hävisi viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä, päästäen vähintään neljä maalia jokaisessa. Ottivat kuitenkin siinä ohessa kaksi voittoa, joista toinen nollapelillä ja toisen päästäen yhden maalin.
Bruins puolestaan konttasi häviten viimeisestä yhdeksästä pelistään seitsemän. Mukaan mahtui Flyers peli, jossa pelaajat koomailivat kilpaa lahjoittaen maaleja yhteispelillä ja varsinkin maalin jälkeiset vaihdot eivät oikein napanneet. Capitals pelin kahden maalin hukkaaminen ei myöskään ollut mitenkään vakuuttava suoritus.

Erikoistilanne- ja maalivahtitilastot jäivät nyt laittamatta kun en niitä jaksa enää uudestaan etsiä kun bluescreen yllätti jo kerran viestiä kirjotellessa. Joku muu voinee lisätä tai minä vastaavasti yöunien jälkeen. Huomenna mennään ja odotan fyysistä sarjaa, missä voi käydä ihan mitä vaan. Molempien otteet ovat olleet aika ailahtelevaisia ja keskinäiset ottelut tasaisia.

Vedetään veikkauksessa kotiinpäin, Bruins vie seitsemännessä pelissä isomman playoff-kokemuksen turvin.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Hyvä avaus Corneliukselta, propsit siitä.

Bruinsille tuli mieleinen vastustaja, paras mahdollinen omasta mielestäni. Bruins on ollut peikko Maple Leafsille viimeiset vuodet, mutta tosiaan tänä vuonna ollut tosiaan tasaisempaa. Tasainen sarja tulossa.

Maalivahdit ovat mielestäni Bostonille 60-40, vaikka Rask pelasikin heikommin loppukauden. Uskon Tuukan kasaavan itsensä ja tällä osastolla antaisin edun Bruinsille. En tiedä miten Reimer on pelannut viime pelit(?), mutta muuten runkosarja on sujunut hyvin. Myös bäckap osastolla etu on Bostonilla imo.

Puollustutus on Bostonilla kädetön eikä sitä auta sen avuton yhteenpelaaminen. Eikä tilannetta auta Goljatin epävarma pelaaminen. Tiedä sitten johtuuko pienestä loukkaantumisesti mitä on ilmeisesti kärsinyt. Mikäli Bostonin kuusikkopuollustus pettää, Toronton kuuma hyökkäys kyllä rokottaa. Bostonin yksi avain sarjaan on puollustuksen parataminen alkukauden malliin. Loppukaudesta sekoiltiin oikeen kunnolla ja pelkästään kiekon tuonti tuottaa hirveätä tuskaa. Toronton tulisi lähteä aktiivisesti karvaamaan korkealta sillä se on ollut Bostonin kompastuskivi kuluneella kaudella. Etu Torontolle 60-40.

Hyökkäys on Bostonilla laajempi, mutta kun ei maistu niin ei maistu. Tilannetta ei helpota Hortonin day-to-day kunto. Nyt tarvittaisiin niintä "clutch" maaleja kuten muutama vuosi takaperin. Kärkimiehetkin ovat melko kuutamolla, mutta loppukausi osoitti, että tunnelin päässä on valoa. Mikäli Milan Lucic pelaa kun loppukauden, Bostonin hyökkäys paranee huomattavasti. Kaiken klikatessa paikoilleen Bostonin hyökkäys dominoi, mutta tällä kaudella se on ongelma. Etenkin kolmosketju on elänyt jatkuvasti ja välillä ollaan kokeiltu Bourqueta, Jetiä, Paillea, yms, mutta Jeti (Soderberg) on luultavin vaihtoehto. Jos Phil "thank you" Kessel on yhtä kuuma kuin runkkarissa eikä häntä saada pidettyä kiinni, on Leafsilla huomattava etu. Etu 50-50.

Erikoistilanne (av) pelaaminen on ollut Bostonilla erinomaista, jos ei Washinton peliä lasketa. Siinä päästeltiin oikee urakalla. Ylivoima on sitten ollutkin kuraa ja pojot menee 50-50.

Avaimet jakoon:

-Milan Lucic. Kun hän pelaa hyvin, Bostonilla on todella suurempi todenäköisyys voittaa. Viime pelit ovat antaneet toivoa "entisestä Milan Lucisista".
-Patrice Bergeron. Oli matkalla Selke trophyä kohti, mutta loukkaantuminen todenäköisesti pilasi sen. Ei ole vakuuttanut täysin samalla lailla paluun jälkeen kuin alkukaudesta. Mikäli on oikealla moodilla, tekee ihmeitä ja parantaa oman ketjunsa peliä huomattavasti. Tärkeät aloitukset tulevat tarpeesen.
-Jaromir Jagr. On toiminut kuin junan vessa Beantownissa. Juuri sitä mitä tilattiin: Maalintekijä, johtaja, voittaja. Jos suojaa kiekko yhtä hyvin, Iso mies tekee tuhoja.
- Zdeno "Goljat/Norris" Chara. Ilmeisesti pieni loukkaantuminen on vaivannut koko kauden ja Chara on ollut erittäin huono ja iskenyt jopa oman maalinkin (!!). Bostonin puollustukusen sydän, kroppa ja joukkueen johtaja. Tulee ainakin yrittämään pitämään Phil "the Thrill" Kesseliä hellässä syleillyssään.
-Tuukka Rask. Nyt olis mahdollisuus lunastaa rahakas sopimus ensi vuodeksi. Paineet lisääntyvät, kestääkö pää?

-Phil Kessel. Yli PPG tahdilla ja jos jatkaa samalla lailla kuin runkosarjassa niin jälki on yhtä rumaa. Toronton hyökkäyksen todellinen tähti.
-Dion Phaneuf. Erittäin hyvä shutout pakki joka pelaa todenäköisesti Bostonin kärkiketjuja vastaan. Mikäli onnistuu, Bostonilta tippuu yksi ketjusita pois pelistä.
-JVR. Philadelphiasta hankittu erinomainen hyökkääjä. Onnistunut erinomaisesti Leafsissa. Jos on playoff zonessa, hyvän laukauksen omaan James tulee tekemään tuhoja.
-Tyler Bozak. Usein haukuttu, ettei lahjat riitä ykköskorin mieheksi, mutta on näpäyttänyt epäilijöitään. Nyt nähdään ruokkiiko Keseliä enään samaan malliin kun tosipelit alkavat.
-James Reimer.

Veikkaus: Boston vie sarjan 4-2. Sarja tulee olemaan erittäin raaka eikä mustelmilta tai loukkaantumisilta tulla välttymään. Sarja syö eväitä molemmilta joukkueilta ja se vaikuttaa ensi kierrokseen vahvasti. Sarjan ratkaisu ratkaistaan hyökkäys osastolta. Molareihin sarja ei kaadu.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Toronto on hieno joukkue ja harmi että sattui vastaan ensimmäiselle kierrokselle. Mukava kuitenkin nähdä perinteinen joukkue jatkopeleissä ja jos Wilson (ja Burke) olisi vaihtunut aikaisemmin niin ei olisi tarvinnut miltei vuosikymmentä odottaa.

Hyvät pelit on varmasti tulossa. Moni ajattelee että homma menee aivan hulinaksi mutta luulen että peleissä ei montaa kertaa tulla tappelemaan. Tässä muutama pari jotka mielestäni ratkaisevat sarjan.

• Chara vs. Kessel

Boston on pimentänyt Kesselin tehokkaasti koko Toronto-ajan ja sama meno on jatkuttava. Kesselin peli on kuitenkin parantunut, pelinteko ja syöttötaidot ovat kovasti aliarvostettuja. Vieläkö Charasta on viemään Philin pelihalut?

• Rask vs. Reimer
Molemmilla nuorilla vahdeilla on näytön paikka. Raskin tuleviin sopimusneuvotteluihin pudotuspelimenestys toisi hyvän valtin ja Reimer haluaa osoittaa että peli toimii myös playoffeissa eikä toimiston tarvitse haikailla ykkösvahtia organisaation ulkopuolelta.

• Nelosketjut
Toronton nelonen on kovempi kuin Bruinsin ja nyt pitäisi muokata pelityyliä pois Bruins-myytistä. Tappelukielto McLarenia ja Orria vastaan ja Merlotille käsky pelata kiekkoa niin nollataan Toronton telaketjuosaston vaikutus tai parhaimmillaan ratkotaan pelit näiden ollessa kentällä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leafsin kannalta onnistuminen lepää onnistuneessa maalivahtipelissä, erikoistilannepelaamisessa ja kärkihyökkääjiltä on tultava tulosta.

Reimerin pitää pelata kuin runkosarjassa parhaillaan. Pystyi voittamaan useita pelejä mutta välillä osuu heikkoja hetkiä. Alivoimalla Leafsillä varsin toimivat nelikot ja ennenkaikkea ykkösmiehet McClement ja Kulemin. Ylivoimalla osasto Kessel-Lupul-JVR maskissa-Kadri-Phaneuf pitää onnistua sekä tukea kakkoskorin ukoilta. Millähän heräteltäisi Grabovski tekemään joitain pisteitä? Franson on ihan hyvin pelannut viime aikoina myös yv:tä viivalla. Bozak kaapii tärkeät aloitukset, mutta on ollut nyt loukkaantuneena, joten pieni kysymysmerkki siltä osin ainakin sarjan alkuun.

Ehkä isoimpana ongelmana näkisin viisikkopelaamisen ja puolustuksen. Niistä ne heikot kohdat löytyy ja Bostonin laaja materiaali on varmasti myrkkyä kun koko ajan on vaarallista ukkoa jäällä.

Fyysisyyttä peliin ja Komarov ihon alle niin alkaa tapahtumaan, varmasti kovin sarja tulossa näistä ekan kierroksen pareista.

Bostonin kova ottelurumba runkosarjan lopussa voi vähän painaa ja siihen Leafs voisi myös iskeä, eli tempo korkealle, paljon taklauksia ja kuormitusta Bruins-puolustukseen.

Vuosi pari sitten olisi ollut Bostonin sweeppi, nyt on tasaisempaa, mutta kyllä Bruins on silti suosikki tässä sarjassa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Huomenna alkaa ja aika helvetisti tätä on odotettukin. Bruins ei unelmavastus ole, mutta tällä kaudella pelit ovat olleet tiukkoja, ainoassa kahden maalin erolla päättyneessä pelissäkin viimeinen tehtiin tyhjiin. Leafsillä on saumat, mutta vaatii onnistumisia laajalla rintamalla.

Pieni katsaus tilastoihin, suluissa aina sijoitus liigassa:

Erikoistilanteet:


YV:

Leafs: 18.7% (14.)
Bruins: 14.8% (26.)

AV:
Leafs: 87.9% (2.)
Bruins: 87,1% (4.)



Parhaat pistemiehet TOP5:

Toronto:

Phil Kessel: 48gms, 20+32=52
Nazem Kadri: 48gms, 18+26=44
James van Riemsdyk: 48gms, 18+14=32
Cody Franson: 45gms, 4+25=29
Tyler Bozak: 46gms, 12+16=28

Boston:

Brad Marchand: 45gms, 18+18=36
Jaromir Jagr: 45gms, 16+19=35 (Alkukausi Dallasissa, Bruinsissa 11gms, 2+7=9)
David Krejci: 47gms, 10+23=33
Tyler Seguin: 48gms, 16+16=32
Patrice Bergeron: 42gms, 10+22=32

Tehdyt ja päästetyt maalit:

Tehdyt:

Toronto: 145, 3,02 per peli (6.)
Boston: 127, 2,65 per peli (14.)

Päästetyt:

Toronto: 128, 2,67 per peli (17.)
Boston: 106, 2.21 per peli (3.)

Sekalaiset:

Aloitukset:

Toronto: 50.0% (15.)
Boston: 56.4% (1.)

Taklaukset:

Toronto: 1626 (1.)
Boston: 1200 (10.)

Blokatut vedot:

Toronto: 826 (1.)
Boston: 650 (22.)

Kiekonmenetykset:

Toronto: 554 (1.)
Boston: 402 (9.)

Kiekonriistot:

Toronto: 329 (7.)
Boston: 278 (23.)

Leafs on myös ottanut eniten jäähyjä liigassa, mutta suuri osa minuuteista on tappeluista. Pieniä jäähyjä Leafsillä on 177 ja Bruinsilla 178, joten tasan menevät ne käytännössä. Ylivoima ja alivoiman huomioon ottaen Leafsille pieni etu, ylivoima on vähän tehokkaampaa ja alivoima molemmilla todella hyvää. Vaikea edelleenkään uskoa, että Leafsillä oikeasti on noin hyvä alivoima ja sehän on vain parantunut kauden vanhetessa, tammikuussa se oli vielä vähän hakusessa ja ilman sitä alivoimaprosentti olisi liigan paras. Hyvää työtä on Carlyle ja kumppanit tehneet, unohtamatta tietenkään Jay McClementiä (eniten alivoimaa koko liigassa) ja muita alivoiman sotureita (Komarov, Kulemin tärkeitä myös).

Leafs ja Bruins kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa, niissä peleissä Leafsin alivoima toimi 100% tarkkuudella, 7/7 alivoimista tapettiin. Leafs onnistui yhden ylivoimalla tekemään, tehokkuuden ollessa 1/11 (9,1%). Ylivoimat tulevat siis olemaan tarkkaa, ja jos jompikumpi onnistuu ylivoimalla tekemään, siinä voi olla voiton avaimet. Peleistä uskon tulevan vähämaalisia ja tiukkoja, Bruinsilla on maalinteon kanssa ollut vaikeuksia, mutta varmasti puolustus tulee olemaan entistä tiukempi.

Kessel tulee olemaan taas Charan pihdeissä ja jos sarja meinataan voittaa, pitäisi Philin sieltä päästä välillä irti tai sitten päästä ilman Charaa kentälle ja sitä kautta hakea niitä ratkaisevia osumia. Kuitenkin voidaan jo olettaa ettei Kessel suuria tehoja tule tekemään ja niinpä Lupulin, Kadrin ja Grabovskin pitää pystyä tekemään tehoja. Lupulin ja Kadrin suhteen en epäile, etteikö virtaa löytyisi ja taso nousisi vielä pykälällä, mutta todella heikkoa kautta pelaava Grabovski on arvoitus. Pystyykö nostamaan tasoa, kun vihdoin pudotuspeleihin päästään?

Suurin ongelma Leafsillä on puolustuksen kanssa. Kokoonpano on elänyt koko ajan ja kovin varmaa suorittamista ei ole nähty. Kaikilla pareilla on ollut ongelmansa, ainoastaan Fraser-Franson ovat pelanneet yhdessä koko kauden. Heidän vastuunsa onkin lisääntynyt koko kauden, aloittivat kolmosparina, mutta ovat loppukaudesta pelanneet jo kakkosparin minuutteja. Pudotuspeleissä vastuu varmasti lisääntyy, Mark Fraserin fyysinen peruspeli on kuin tehty tärkeisiin peleihin. Cody Franson taas tuo kiekollista varmuutta ja ratkaisukykyä viivaan.

Ykköparina pelaa Carl Gunnarsson-Dion Phaneuf. Phaneuf pelaa todella vahvaa kautta, sekä puolustuksellisesti että pisteiden muodossa. Leafsin ehdottomasti tärkein ja paras puolustaja, pelaa shutdown-roolia vastustajan parhaita vastaan ja on ylivoimalla tärkeä osa, one-timer on edelleen kova sana. Kauden ensimmäiset kymmenisen peliä olivat isolle miehelle vaikeat, johtuen myös heikohkosta pakkiparista (Mike Kostka), mutta sen jälkeen on peli luistanut hyvin. Gunnarssonilla on ollut pientä vaivaa koko kauden lonkan kanssa, ja liike ei ole ihan parasta. Kuitenkin todella hyvä oman pään pakki, joka pystyy hyvällä sijoittumisella ja mailapelillä pelaamaan hyökkääjät pois. Ei fyysinen, mutta kohtuullinen kiekon kanssa. Aliarvostettu fanien keskuudessa, todella tärkeä osa puolustusta. Kuitenkin ollut välillä vaikeuksissa puolikuntoisuudesta johtuvan huonon liikkeen takia.

Kolmosparissa alkavat sitten ongelmat. Vasempana pakkina aloittaa todennäköisesti John-Michael Liles, joka on vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa pitkän popparikomennuksen jälkeen. Oikealla pelaa sitten joko Coloradosta deadlinella hankittu Ryan O'Byrne tai Mike Kostka. Uskoisin valinnan osuvan O'Byrneen, koska sarjasta on tulossa fyysinen. O'Byrne isona pelaajana pystyy ehkä paremmin vastaamaan isojen Bruins-hyökkääjien kulmapeliin. Huonona puolena O'Byrne on hidas, kankea ja jäähyherkkä. Kostka taas on pehmeähkö ja pelin kanssa on monenlaista ongelmaa. Ehkä pahimpana jäätymiset kiekon kanssa, ratkaisut kestävät liian kauan ja siitä seuraa kiekonmenetyksiä. Joskus myös ratkaisut omassa päässä ovat niin heikkoja, että niistä seuraa ongelmia. Peli NHL:ssä taitaa vain olla vähän liian nopeaa pitkän uran AHL:ssä tehneelle Kostkalle. Vasemmalle puolelle on vielä reservissä taitava kiekollinen puolustaja Jake Gardiner, mutta ongelmat omaan päähän ovat olleet sen verran suuria, etten usko että pääsee pelaamaan.

Suurin ongelma Leafsillä on ollut kiekon saaminen pois omasta päästä ja siihen liittyvät lukuisat kiekonmenetykset. Bruinsia vastaan homman pitää toimia paremmin, muuten Bruinsin kulmapeli tuhoaa Leafsin aivan varmasti. Parannusta on tultava sekä puolustajien että hyökkääjien pelaamiseen, muuten sarja hävitään.

Hyökkääspäässä suurin kysymysmerkki on Bozakin loukkaantuminen. Vamma ei ilmeisesti ole vakava, mutta ylävartalovamma voi olla huonompi homma aloituksia ajatellen. Bozak on Leafsin paras aloittaja ja lähtökohtaisesti aloitukset tullaan häviämään Bruinsia vastaan. Bozakin tullaan kuormittamaan niissä paljon ja toivottavasti olisi kunnossa pelien alkaessa.

Bruinsilla on myös ollut ongelmia oman pään pelaamisen kanssa ja siihen Leafsin nopeiden hyökkääjien pitää iskeä. Kovaa ja ahkeraa karvausta odotan Komarovilta, Lupulilta, Frattinilta, Kulemilta ja myös Kadrilta. Kadri on sopivan vittumainen pelaaja ja ainakin junnuaikoina oli todellinen peto pudotuspeleissä.

Bozakin ollessa kunnossa ketjut menevät jotenkin näin, todennäköisesti:

JVR-Bozak-Kessel
Lupul-Kadri-Kulemin
MacArthur-Grabovski-Frattin
Komarov-McClement-Orr

En usko, että Carlyle kahta tappelijaa peluuttaa, pakeista kuitenkin Fraser voi hanskat tiputtaa tarvittaessa. McLaren voi olla toinen vaihtoehto, siinä tapauksessa Komarov pelaisi toisella laidalla. Voi myös olla ettei Frattinia nähdä pudotuspeleissä, otteet ovat olleet heikkoja. Siinä tapauksessa Joe Colborne voisi saada peliaikaa nelosen keskellä, McClementin tai Komarovin pelatessa kolmosen laidalla.

Gunnarsson-Phaneuf
Fraser-Franson
Liles-O'Byrne

Kolmosparissa voidaan tosiaan nähdä Kostkakin, mutten siihen usko. Gardiner voi myös saada mahdollisuuden, mutta todennäköisemmin kotipelissä jos niin tapahtuu.

Maalivahtipelissä Bostonilla on etu, Rask on todella kuuma ja hyvä maalivahti. Reimer on ollut hyvä, mutta on todellinen arvoitus miten pudotuspeleissä pärjää. Kausi on ollut hyvä, mutta pieniä heilahteluja on ollut.

Bostonia pidän pienenä suosikkina, mutta Leafs pystyy haastamaan. Erot ovat pieniä ja jos kaikki osuu kohdalleen Leafs voi onnistua yllättämään.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Hyviä analyysejä ovat palstaveljet jo tästä(kin) sarjasta heittäneet, joten kirjoitan tällä kertaa lyhyesti omia mietteitäni. Leafsin pitkä korpivaellus siis päättyy viimein huomenna, kun 9 vuoden tauon jälkeen joukkue pelaa pudotuspeliottelun. Ensimmäiselle kierrokselle toivoin vastustajaksi Habsia, mutta nyt saatiin pahin mahdollinen peikko eli Boston. Tällä kaudella pelit Bruinsia vastaan eivät sentään olleet samanlaisia 6-0 -näytöksiä Beantownin pojille kuin edellisellä ja saipa Leafs jopa yhden voitonkin raavittua, mutta kaikissa neljässä matsissa Boston oli kenttäpelissä niskan päällä. Lähtökohdat eivät siis ole jatkoonmenolle kovin hyvät, mutta toisaalta kaikki paineet ovat tässä sarjassa Bruinsilla.

Kuten runkosarjakohtaamiset osoittivat, sarjasta on odotettavissa hyvin vähämaalinen ja pelit tulevat ratkeamaan maalin-parin erolla. Yksittäisessä pelissä Leafs pystyy Bruinsin haastamaan etenkin kotona, mutta paras seitsemästä -sarjan voitto vaatisi jo pientä ihmettä. Bostonilla on rutkasti kokemusta näistä peleistä ja Toronton pelaajista suurimmalla osalla ei lainkaan, joten tiukassa paikassa Bruins on vahvoilla. Jos Leafs pystyy ryöstämään toisen kahdesta Bostonissa pelattavasta pelistä, niin sarja voi venyä - muussa tapauksessa veikkaan Bostonin menevän tästä jatkoon voitoin 4-1. Kävi miten kävi, Toronton pelaajisto saa tästä tärkeää kokemusta tulevia vuosia ajatellen. Joukkueen etsikkoaika tulee vasta aikaisintaan parin kauden päästä, kun nuoriso-osasto on parhaassa peli-iässään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Onhan tässä tietynlaista symboliikkaa havaittavissa, kun Leafsin ensimmäinen pudotuspelikevät sitten kauden 2003-2004 alkaa mittelöllä Bruinsia vastaan. Kun miettii Torontossa vuosien 2004 ja 2013 välillä tehtyjä organisatorisia liikkeitä, niin useimmat merkittävimmistä ovat koskeneet myös Bostonia. Kaupat, joissa pääpalikkoina liikkuivat ensin Raycroft ja Rask sekä myöhemmässä joukkueiden välisessä diilissä Kessel ja Seguiniksi ja Hamiltoniksi muuttuneet varausoikeudet, ovat muovanneet molempien joukkueiden viimeisiä kausia ja kaupoissa liikkuneet pelaajat/varausoikeudet ovat myös tämän sarjan ratkaisun osalta suuressa roolissa.

Jos joku neutraalifani miettii, mihin sarjassa kannattaa kiinnittää katseensa, niin esitetään pari ”tamimaista” pointtia:

1. Jokainen NHL:ää seuraava tietää joukkueiden välisen kauppahistorian. Kaikki lienevät yksimielisiä, että Raycrap-Rask-kaupassa Boston pyyhki Torontolla lattiaa. Rask on Bostonin ykkönen nyt ja tulevaisuudessa; Raycroft floppasi TO:ssa ja pelasi tällä kaudella Milanossa. Kessel-kauppa on monimutkaisempi tapaus. Kessel oli vielä tälläkin kaudella selvästi treidin paras pelaaja, kun Seguin omasta mielestäni pelasi odotuksiin nähden heikon kauden eikä pystynyt ottamaan seuraavaa askelta urallaan. Dougie Hamilton on puolestaan pelannut varsin mukiinmenevästi tulokaskaudellaan. Potentiaali on hirmuinen, mutta ei kukaan hänen odota olevan avainpelaaja tässä sarjassa.

Fakta kuitenkin on, että Kessel hankittiin Torontoon johtotähdeksi, joka vie Leafsin paitsi pudotuspeleihin niin myös menestykseen siellä. Ei ole Philin vika, ettei Leafs ole pystynyt rakentamaan hänen ympärilleen kelvollista joukkuetta ennen tätä kautta, mutta jos ajatellaan Burken aikanaan väsäämää diiliä ja sen voittajaa, on Kesselin oltava iso tekijä tässä sarjassa. Boston voitti jo Cupin, vaikka menetti Kesselissä ison palan. Toronto pääsee vasta nyt ylipäätään pudotuspeleihin. Kessel pelaa nyt tasoonsa nähden halvalla diilillä, joka umpeutuu kesällä 2014. Näillä runkosarjanäytöillä Phil saa UFA:na sellaisen 7.5-8 miljoonan diilin. Eli tämän kauden loppu ja ensi kausi ovat viimeiset, jolloin Toronto saa Philistä nauttia 5.4 millin sopuhintaan. Tähän mennessä Kesselissä ei ole näkynyt minkäänlaisia merkkejä siitä, että olisi lähdössä Torontosta. Mieli voi kuitenkin muuttua. Toronto-median tuntien tulee Phil saamaan uskomattoman kasan kuraa niskaansa, jos Chara ja Boston onnistuvat tekemään hänestä ”non-factorin” tässä sarjassa. Kesselin otteet tässä sarjassa antavat myös Leafsille osviittaa siitä, kannattaako sen sitoa häneen 7.5 ja 8 millin väliin jäävää cap hittiä.

2. Randy Carlyle lienee liigan kovin ”matchaaja”. Eli hän pyrkii niin kotona kuin vieraissakin kontrolloimaan, mikä kenttä pelaa mitäkin vastustajan vitjaa vastaan. Claude Julien ei todellakaan epäröi lähteä leikkiin mukaan. ”Semi-uusi” pitkäkiekkosääntö on tuonut uuden ulottuvuuden myös tähän osaan peliä, koska pitkän lyönyt joukkue ei voi vaihtaa. Se myös tarjoaa parhaan mahdollisuuden ottaa etulyöntiasema ”match-up”-leikissä, jossa muuten kotijoukkueen koutsi on niskan päällä. Odotettavissa on, että molemmat koutsit saavat ainakin pari hermoromahdusta pitkien jälkeen, kun oma peluutus sekoaa ja virkaveli viereisessä aitiossa pääsee kontrolloimaan peluutusta. ”Matchaaminen” ei todellakaan ole kaikkien pelaajien mieleen, vaan osa pikemminkin uskoo sen sekoittavan joukkueen omaa peliä. Oli miten oli, tässä sarjassa ”matchataan” ja paljon.

Toinen peluutuksellisesti mielenkiintoinen seikka on neloskenttien rooli. Bostonin nelonen on liigan paras. Toronton nelonen on alivoiman erikoismies McClement täydennettynä Orrilla ja McLarenilla. Kuinka paljon Carlyle uskaltaa peluuttaa nyrkkikaksikkoa, koska kiekollisessa pelissä se on ongelmissa? Runkosarjan lopussa nähtiin jopa muutama peli, joissa kaksikkoa ei puettu lainkaan, vaan panostettiin pelaavampaan neloseen. Fyysisyys ja tappelut ovat olleet Leafsin tavaramerkkejä tällä kaudella, mutta viimeisten kausien tendenssi on ollut, että myllyttäjien rooli vähenee pudotuspeleissä. Jäälle ei yksinkertaisesti voi päästää pelaajaa, joka on riski kiekollisessa pelissä. Lisäksi ”instigator”-sääntö sitoo entistäkin tehokkaammin nyrkkimiesten kädet, koska ekstra-kakkoseen ei ole varaa. Tämä liittyy myös Carlylen haluun kontrolloida peluutusta. Hänen painajaisensa on, että McLaren-McClement-Orr -vitja joutuu jäämään kentälle pitkän jälkeen, kun Julien samalla iskee laatikkoon ykkösnyrkkiään.

Bostonin etu on siinä, että sen kokoonpanossa löytyy fyysisiä ja myös tappeluvalmiita pelaajia, jotka eivät kuitenkaan ole suuria riskitekijöitä kiekollisessa pelissä. Parhaimpana esimerkkinä liigan taitavin tappelija Shawn Thornton. Selvää lienee, että tästä sarjasta tulee erittäin fyysinen.

3. Ketä vastaan Dion Phaneuf pelaa? Phaneuf on Toronton kiistaton ”shut-down”-pakki ja minuuttirohmu. Jos Toronto pelaisi Pensejä vastaan, Phaneuf pelaisi aina Crosbya vastaan. Jos vastassa olisi Caps, pelaisi Dion Ovechkinia vastaan. Bostonilla ei kuitenkaan ole ylivertaista ykköshyökkääjää, vaan materiaali on ennen kaikkea tasaisen laadukas. Ratkaisijoita löytyy kolmesta kentästä ja joskus nelonenkin voi iskeä maaleja. Pitäisikö Dionia peluuttaa Bergeronin vitjaa vastaan vai Krejcin? Vai pitäisikö Phaneuf panna painimaan kolmosessa pelaavan Jagrin kanssa? Bruinsin näkökulmasta niiltä vitjoilta, jotka eivät pelaa Phaneufia vastaan on odotettava tehoja. Tietysti B’sin ongelma on, että kärkihyökkääjät ovat tuskailleet tehojen kanssa runkosarjan lopun, eikä se materiaalin leveys enää olekaan välttämättä sitä luokkaa, kuin ensisilmäys antaisi olettaa.

Bostonin puolelta ei tarvinne arvuutella, ketä vastaan Chara pelaa. Vielä muutama kuukausi takaperin olisi saattanut ajatella, että isoa Z:aa peluutettaisiin Kadria vastaan, mutta Nazemin hyytyminen ja Kesselin kevään loistovire takaavat, että tässäkin sarjassa Chara varjostaa Kesseliä. Tilastojen valossa Chara on nollannut todella tehokkaasti Kesselin tämän koko Leafs-uran ajan. Chara on kuitenkin taas vuoden vanhempi ja Kessel puolestaan elämänsä iskussa. Jos Phil ei nyt pysty katistamaan tätä peikkoa niskastaan, niin koska sitten?

4. Missä kunnossa ovat Kadri ja Lupul? Nazem Kadri pelasi loistokauden, mutta hyytyi melkoisesti huhtikuussa. Se on paha merkki Torontolle, koska tehoja Leafs tarvitsee myös Kesselin ketjun ulkopuolelta. Lupul on ollut viimeiset kaksi kautta huikea, kun on ollut kunnossa. Ongelma on, että Lupul on uskomattoman loukkaantumisherkkä. Molemmat ovat avainasemassa, koska heiltä tehoja on tultava, jos Chara taas nollaa Kesselin.

5. Jagr. Tsekki-legenda on todellinen jokerikortti. Jagr ei enää ole se kaveri, joka keräisi kaiken vastustajan huomion ja jonka nollaaminen olisi ensimmäisenä vastustajan pelisuunnitelmassa. Viime vuonna Jagr näytti ajoittain armottoman hitaalta pudotuspeleissä, mutta tynkäkaudella hän on ollut yllättävänkin kovassa iskussa. Jos sama meno jatkuu ja B’sin muut hyökkääjät jatkavat yskähtelyään, saattaa Jagr taas nousta siksi kaveriksi, jota vastaan Phaneuf pelaa. Se olisi taas melkoinen suoritus 41-vuotiaalta pelaajalta. Leafsin fanina en halua nähdä Jagria painimassa Leafs-alueen kulmassa, kun kentällä on Toronton kolmospari (Liles ja Kostka/O’Byrne), koska ne taistelut Jagr vie todella suurella prosentilla.

Bostonin kannalta vaarana ovat toki Jagrin ongelmat puolustuspäässä sekä taipumus typeriin koukkujäähyihin, joista hän ei ole päässyt eroon toisin kuin takaruoskastaan. Ai niin, tämä vuosi merkkaa myös legendaarisen Jagr-Cherry-välienselvittelyn 21-vuotissyntymäpäivää. Ne, jotka eivät tiedä, mistä puhutaan, voivat kollata seuraavan klipin. (YouTube)Vuonna 1992 aika harva olisi uskonut, että vielä keväällä 2013 Jagr pelaa NHL:n pudotuspeleissä ja CBC:n studiossa Don Cherry kritisoi (ainakin voittopuolisesti) tämän otteita. Jotain sentään on jäljellä lapsuuden NHL:stä!

6. Milan Lucic. Lucicin kausi on ollut kaamea pettymys. Hän on kuitenkin sellainen pelaaja, jonka pitäisi syttyä pudotuspeleissä. Lucic saa aivan uskomattoman paljon anteeksi Bostonissa, koska hänen pelityylinsä on ”bruinsmainen”: voimalla läpi mieluummin kuin taidolla ohi! Silti David Krejcin rinnalla 7 maalia on todella vähän varsinkin, kun palkka pomppaa ensi kaudella 6 miljoonaan. Parhaimmillaan Lucic pystyy olemaan kuitenkin fyysinen pelote sekä myös maalivaarallinen.

7. Mikhail Grabovksi. Valko-Venäjän artistia on kuvailta lievästi hulluksi. Jos Grabo pelaa tällä kaudella alkaneen viisivuotisen sopimuksen loputkin vuodet kuin tämä kauden, tekee hän myös Leafs-kannattajista hulluja. Aivan kaamea kausi Grabolta, johon syytä voi hakea vaikka mistä. Onneksi ”buy-out”-mahdollisuus on olemassa, ja sitä mitä suurimmalla todennäköisyydellä ainakin harkitaan vakavasti, jos playoffsit menevät yhtä mönkään kuin runkkari.

Toisaalta Grabo on yleensä ollut liekeissä Bostonia vatsaan, mistä myös Bruinsin hoviselostaja Jack Edwards muistuttaa aina, kun Grabo osuu Bostonia vastaan. Tilanne on kuitenkin saavuttanut sen pisteen, että ei Torontossa kukaan edes odota Grabon tehoilevan kolmosketjusta. Jos näin kuitenkin käy, ja Mikhail syttyy Bostonia vastaan, saa Toronto arvokasta taustatukea kahdella ylimmälle ketjulleen. Grabovski on kuitenkin pelaaja, joka muutaman onnistumisen alle saatuaan, näyttää heti täysin eri pelaajalta.

8. Playoff-kokemus. Bruins on kokenut, Leafs ei ole. Sillä vain tuppaa olemaan merkitystä pudotuspeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
9. Loppuun Tamin vakioheitot, jotka nähdään ottelun avaimissa ennen jokaista Suomen peliä MM-höntsissä. Nämähän kaikki tietävät, mutta toisaalta kaikki edelliset kohdat voi melkein unohtaa, jos toinen joukkue vie näistä kaksikin selvästi nimiinsä.

I Rask vs. Reimer
- Jos jompikumpi sulaa, lienee sarja pitkälti siinä. Reimerin sulamistodennäköisyys selvästi Raskia suurempi, mutta ei Tuukallakaan helppo tilanne ole muistaen Thomasin Cup-kevää. Reimer ollut suurimpia syitä Toronton menestyksen takana tällä kaudella.

II Ylivoimapeli
- Jos toisella joukkueella on tappava YV, vaikuttaa se väistämättä myös sarjan fyysisyyteen: uskaltaako edes pelata kovin fyysistä kiekkoa saati peluuttaa tappelijoita, jos vastustaja rokottaa armotta YV:llä? Boston onnistus 2011 voittamaan Cupin luokattomalla YV:llä, mutta jo tilastillinen todennäköisyys sanoo, ettei vastaava ainakaan nallejen osalta toistu. Leafsillä runkosarjan perusteella selvä etu ylivoimassa.

III Alivoima
- Fyysiset joukkueet sortuvat yleensä myös jäähyihin puhtaita taitojengejä enemmän. AV:lla näitäkin lipsahduksia voi paikata, kuten Carlylen Ducks teki vuonna 2007. Molemmat hallitsivat AV:n jalon taidon runkosarjassa.

Nyt sitten vain kunnon o6-sarja käyntiin!
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Bozak on tänään treenannut joukkueen mukana normaalisti, JVR:n ja Kesselin välissä. Ja "Bozak confirms that he expects to play game one." Jonas Siegelin mukaan. Varma ei kuitenkaan ole siitä, pystyykö ottamaan aloituksia. Toivottavasti pystyy, runkosarjassa Bozak otti 38% Leafsin aloituksista, kolmanneksi suurin jakauma liigassa Crosbyn ja Giroux'n jälkeen. 52,6% oli Bozakin tehokkuus, senttereistä Grabovski (50,6%) ja Kadri (44,2%) joutuisivat turhan kovaan paikkaan jos Bozak ei pystyisi aloittamaan. Boston on kuitenkin liigan paras joukkue aloituksissa ja Bergeron liigan paras pelaaja (62%).

Leafsin vanhin pelaaja on muuten J-M Liles, 32 vuotta. Colborne, Gardiner ja Kadri ovat -90 syntyneitä, kaikki muut sitten 80-luvulla. Joten nuori ja kokematon joukkue on kasassa. Kävi miten kävi, tästä sarjasta sitä arvokasta kokemusta tulee. Tämän Leafsin parhaat vuodet ovat vasta edessä päin.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Ensimmäisestä pelistä Boston otti ansaitun 4-1 -voiton. Leafs oli erikoistilannepelissä ehkä odotetustikin Bruinsia edellä, mutta viidellä viittä vastaan mentiin karhujen komennossa. Jäällä näkyi selvästi jo ennen sarjaa puheenaiheena ollut miehet vs. pojat -meininki. Leafsin nuoret jännittivät selvästi ensimmäistä playoff-peliään ja kiekko poltti miltei kaikilla lavassa. Vähemmän yllättäen joukkueen parhaita olivat pudotuspelikiekkoa jo maistaneet JVR, Franson sekä Phaneuf. Myös Reimer pelasi ihan hyvän pelin, vaikka Boychukin kuti livahtikin selän taakse vähän helpohkosti. Kessel ja Lupul olivat aika pimennossa, vaikka edellinen pelasikin paremmin kuin useimmiten Bostonia vastaan. Kaiken kaikkiaan playoff-avaus oli Leafsin osalta aika lailla sellainen kuin odotinkin.

Boston oli oikeastaan tasaisen hyvä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Ainoastaan Rask vaikutti hieman epävarmalta, mutta Bruins-puolustus piti Leafsin laukausmäärän vähäisenä ja niinpä hänelle kirjattiin varsin helppo voitto. Karhujen prässi ja nopea kiekonliikuttelu on myrkkyä Torontolle, jonka puolustus soveltuu varsin huonosti em. systeemiä vastaan. Kun tuohon lisätään vielä ero kokemuksessa näistä peleistä, niin tulos on nähdynlainen.

Seuraava matsi pelataan lauantaiyönä jälleen Bostonissa ja jos kotijoukkue senkin vie, niin sarja alkaa olla jo taputeltu. Mikäli Leafs ei halua lähteä Torontoon kaksi tappiota niskassaan, niin pelaajien täytyy löytää parin päivän aikana suorituksiinsa lisää varmuutta ja päämäärätietoisuutta. Eilen kiekkoa haudottiin ihan liikaa ja Boston kiitti kiekonmenetyksistä. Tämä on toki juuri sitä oppirahojen makselua, kun playoffeissa sekä tila että aika ovat todella kortilla verrattuna runkosarjaläpsyttelyihin. Tällä hetkellä Leafsilla on riittävästi taitoa haastaa Bruins, mutta kokemuksen puute johtaa huonoihin ratkaisuihin ja siksi omissa kolisee. Sarjan edetessä tilanne tasoittuu väistämättä, mutta se jää nähtäväksi miten nopeasti. Veikkaan että lauantain peli on huomattavasti tasaisempi kuin eilinen, mutta Boston voittaa silti - ehkä vasta jatkoilla.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Sanotaan heti aluksi, että kaikki seuraavat havainnot perustuvat vain kahteen ensimmäiseen erään ja highlighteihin, koska tiukan hyöty-haitta-punninnan jälkeen katsoin fiksuimmaksi painua pehkuihin 40 tehokkaan minuutin jälkeen. Enpä paljon menettänyt, ja tässähän joutuu todella pohtimaan, onko yöunien uhraaminen sen väärttiä, että pääsee seuraamaan Leafsin pudotuspelikiekkoa pitkästä aikaa. Pakkohan tässä vielä on ainakin kaksi seuraavaa peliä yrittää katsoa livenä, kun tätä herkkua (vaikka öistä esitystä ei siksi Leafsin kannalta voine kutsua) ei viimeisinä kausina ole ollut tarjolla.

Kaikki puheet Bostonin heikosta formista voidaan unohtaa Game 1:n perusteella. Siellä ilmeisesti oltiin tosiaan menty tietoisesti runkasarjan viimeiset pelit säästöliekillä, koska meno oli aivan erinäköistä kuin runkosarjan lopussa. GCL:n lähetykseenkin lipsahti CBC:n selostajakolmikon vapaata keskustelua, jossa Glenn Healy päivitteli samaa. Bruins vei 5vs5-peliä mielin määrin ja jokainen ketju oli energinen ja toimi hyvin. Bruinsin kannalta todella iso asia, että Krejci, Horton ja Lucic saivat heti onnistumisia alle.

Bostonin iski armotta päälle Leafsin pakkeihin aggressiivisella karvauksella, mikä oli todellista myrkkyä Toronton puolustajille. Pelin avaamisesta ei tullut mitään. Tuon prässin kun saisi purettua, niin tilaa avautuisi heti vastaiskuihin, joissa Kessel, Kadri, Lupul jne. olisivat todella hyviä, mutta ensin pitäisi jonkun pakin pystyä antamaan se avaava syöttö tai tuomaan itse "erikkarlssonmaisesti" kiekko ulos paineesta. Niin kauan kuin Leafs-pakit eivät tässä onnistu, jatkaa Boston prässäämistä. Tietysti tuo on todella kuluttavaa myös Bruins-pelaajille, mutta jos sen turvin saa maalin tai kahden johdon, voi hyvin peruutella ja pelata safetyä, minkä Julienin joukkueet yleensä osaavat.

Tällä hetkellä näyttää, että mitä vähemmän sarjassa jaetaan kakkosia, sitä paremmassa asemassa Bruins on. YV:llä Toronto eilenkin sai sen ensimmäisen maalin ja toisaalta erikoistilanteet tuntuivat vain sotkevan Bruinsin tasaisen peluutuksen ja paineen. Bostonin nelonen rankaisi heti ensimmäisessä pelissä Toronton nelosta. Nyt punnitaan, kuinka paljon Carlyle uskaltaa peluuttaa nyrkkikaksikkoa. Useamman kerran McLaren, McClement ja Orr olivat kentällä myös Jagria, Daugavinsia ja Kellyä vastaan, mikä pitkässä juoksussa vaikuttaa todella suurelta riskiltä Toronton näkökulmasta. Tämänkin pelin perusteella vain vahvistui kuva, että fyysisyys pudotuspeleissä tarkoittaa taklaamista joka tilanteessa eikä myllyjä juuri nähdä. McLaren ja Orrin jalkanopeus ei siihen tunnu riittävän, kun taas Bostonin pest-osasta Paille, Campbell, Thornton, Kelly ja yläketjuista Marchand ja Lucic ajavat niiitit loppuun, eivätkä edes Thorntonia lukuunottamatta harkitse hanskojen pudottamista. Komarovin kaltaisia pelaajia Leafs nyt tarvitsee, jos se haluaa vastata fyysisyyteen.

Lyhyesti voi sanoa, että Boston oli ensimmäisessä pelissä juuri niin hyvä kuin saattoi pelätä. Tätä Bruinsia ei kukaan halua vastaansa. Nyt odotetaan jännityksellä, kuinka paljon Leafs pystyy ryhdistäytymään Game 2:een, kun ensijännitys on ohi ja aika selvää lienee, mitä luvassa on. Jos jotain positiivista haetaan, niin Grabovski oli suht pirteä, eikä vaikuta lainkaan perusteettomalta odottaa juuri häneltä hyvää sarjaa runkosarjan pohjakosketuksen jälkeen. Jos Leafs saisi viisikko- ja avauspelinsä edes jotenkin kuosiin Game 2:een, loisi se myös otollisemmat mahdollisuudet kesseleille ja lupuleille tehdä tuhojaan.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllä oli Leafs alakynessä ja sen kertoo tilastotkin. Positiivisin pelaaja oli ehdottomasti Komarov, joka repi, raastoi, tappeli, taklasi ja pelasi hyvää kiekollistakin peliä. En vaan ymmärrä Randyä. Miksi ihmeessä kaksikko Orr-McLaren saivat pelata ja vielä noinkin paljon. Orr menis vielä, mutta ei McLaren. Ei vaan jalka riitä ollenkaan ja nyt pelataan niitä pelejä missä ei show tappeluja harrasteta. Bruinsin Andrew Ference veti aika rumasti kyynärpäällä Graboa, mutta onneks mitään pahempaa ei sattunut. Saas nähä mitä Herra Shanahan sanoo. Leafsin pakisto oli kyllä pahiten tuuliajolla ja siihen mielestäni peli ratkesi. Ei montaa kertaan osattu lähteä järkevästi omista vaikka olisi aikaa ollut. Älytön paniikki oli pistää kiekko lasin kautta keskialueelle ja sitä kautta ilmaiseks Bruinsseille. Kostka oli tästä paras esimerkki. Oma mielipiteeni on, että Kostka penkille ja Gardiner kaukaloon. Jos omista lähtöä ei saada järkevämmäksi niin kyllä lähtö lauluun tulee nopeasti. Kaikki kunnia kuitenkin Bostonille. Olitte parempi joka osa-aslueella. Ja sit odottelemaan Game 2:sta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Itse en ole niin vakuuttunut, että Bruins voitti hyvyyttään kuin Leafsin huonoutta. Ensinnäkin Bruinsilla oli ehkä puolentusinaa yvhyökkäystä, joka on enemmän kuin runkosarjassa yhteensä. Käsittämätön määrä harhoja ja muuta kohellusta leafspakeilta, mutta myös hyökkääjiltä. Toisekseen Reimer oli huono. Ainoastaan Hortonin ohjaus oli sellainen, mistä ei tartte jossitella. Kaksi hörppyä siniviivalta saakka, ja Krejcin sutaisu taas oli niitä tilanteita joissa mv voittaa tai häviää ottelun joukkueelleen. Noh, Reimer oli jo hävinnyt, joten ei siinä ratkaisutorjunnan paikkaa ollut.

Bruinsilta rutiinivoitto, mutta jo ihan sarjan viihdyttävyyden kannalta toivoisi, että seuraaviin tarvitaan enemmän.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Oma mielipiteeni on, että Kostka penkille ja Gardiner kaukaloon.

Paitsi että tuo ei ole mikään vaihtoehto. Gardiner on left ja Kostka right, jos joku Kostkan korvaa niin se on O'Byrne. Gardineria voisi kyllä harkita joko Fraserin tai Lilesin paikalle, mutta en oikein sitä näe todennäköisenä. Gardiner toisi luisteluvoimaa ja kiekollista taitoa puolustukseen, mutta omassa päässä on todella lapanen.

Pakiston kanssa ollaan jo muutenkin kusessa, kun Franson loukkasi jalkaansa eilen. Tänään on jäänyt treenit väliin, mutta toivottavasti lauantaina olisi jo pelikunnossa. Blokkasi vedon jalallaan ja jätti kolmannen erän lopun pelaamatta, ja toisessakin erässä pelasi jo todella vähän. Toivottavasti ei tosiaan mitään vakavampaa vammaa olisi.

Kessel on myöskin puuttunut treeneistä tänään, mikä on helvetin huono uutinen. Vaikka Kessel ei olekaan varsinaisesti liekeissä ollut Bruinsia vastaan, on hän kuitenkin niitä pelaajia jotka pystyvät pelejä ratkomaan omalla panoksellaan. Ja jos Kessel on poissa, pääsee Chara pelaamaan enemmän muita vastaan.

Ketjut menevät varmaan lähes kokonaan uusiksi lauantaiksi, sen verran päin vittua homma eilen toimi. Grabovski, JVR, McClement, Kulemin ja McClement pelasivat tasollaan tai yli, muut sitten olivat enemmän tai vähemmän pihalla. Kadri oli aivan yössä ja kävikin viltissä kolmannessa erässä. Lupul menetti kiekkoja lähes yhtä paljon, eikä oikein mikään onnistunut.

Pakistossa Gunnarsson ja Phaneuf pelasivat ok pelin, muut sitten eivät pärjänneet alkuunkaan kyydissä. Kostka (ei osallistunut treeneihin) varsinkin oli katastrofi, jäällä kaikkien neljän Bruins-maalin aikana.

Paljon on parannettavaa lauantaiksi ja uskon että joukkue tulee toiseen peliin paljon paremmalla ilmeellä. Syytä olisi, 2-0 tilanteessa olisi tuskaa lähteä kotipeliin ihmeitä odottavan kotiyleisön eteen.

Edit: Kostkalla sormi murtunut, joten sivussa peleistä. Fransonilla bruised foot, eli varmaan jotain puujalan tyyppistä (tai sitten murtuma mikä peitellään tällä), Kesselillä maintenance day. Kesselillä spekulaation mukaan vasen ranne teipattu, olisi lyönyt sen eilen maalitolppaan. Mutta ei mitään ihmeempää. O'Byrne siis todennäköisesti lauantaina Kostkan paikalla, Fransonin uskoisin pelaavan vaikka kipsin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Super Harry 7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, TML
Kyllä pistää taas miettimään, että mitä helvettiä ajatteli Carlyle? Fraser kellotti enemmän peliaikaa, kuin Phaneuf ja Mike "-4" Kostka kellotti minuutin vähemmän kuin Phaneuf eli 22 min. Nyt ne helvetin ketjut takasin kuten runkosarjassa ollaan pelattu. Mieluiten McLaren katsomoon ja vaikka Frattin takaisin kokoonpanoon, omaa kuiteski maalintekopotentiaalia. O'Byrne tulee varmaan kokoonpanoon Kostkan tilalle, mutta itse kyllä voisin kokeilla Gardineria, joka omaa kuitenkin koko pakistosta parhaimmat kiekolliset taidot. Eiköhän seuraavasta pelistä Leafs nappaa voiton.
 
Viimeksi muokattu:

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Paitsi että tuo ei ole mikään vaihtoehto. Gardiner on left ja Kostka right, jos joku Kostkan korvaa niin se on O'Byrne. Gardineria voisi kyllä harkita joko Fraserin tai Lilesin paikalle, mutta en oikein sitä näe todennäköisenä. Gardiner toisi luisteluvoimaa ja kiekollista taitoa puolustukseen, mutta omassa päässä on todella lapanen.

No tuo on yksi tapa ja vissiin Carlylenkin tapa ajatella, että Left pelaa vasemmalla ja Right oikeella. Minusta parhaat ukot pitäs laittaa laatikkoon on ne sit minkä kätisiä tahansa. YV:llä tietty on tärkeetä, että kätisyydet täsmää, mutta ei normaalissa 5vs5 pelissä niinkään. Olihan tässä muutama vuosi sitten tilanne, jolloin Leafsilla oli 7 Rightin pakkia kokoonpanossa. Tuo on totta, että Gardiner on vähän lapanen omissa, mutta en nyt kehuis Kostkankaan omassa päässä räpeltämistä. Niin tai näin joka ukon pitää nostaa tasoa jos meinataan seuraava kääntää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mike "-4" Kostka

Ensimmäisessä Kotska ei voinut mitään, ei ollut oma mies ja Reimer hörppäsi. Toisessa 21 pelasi idioottimaisesti hyökkäysalueella miestä (tai rottaa, Marchand) vaikka olisi voinut sutia kiekon Bruinsin päätyyn. Seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Bruins rankaisi. Kotska seurasi tilannetta omalta puoleltaan, maali tuli toiselta. Kolmannessa Kotska avaa hyvin lyhyellä syötöllä omassa päässä, mutta 45 syöttää suoraan omalla sinisellä päivystävälle Ferencelle. Feremce kääntää ylivoimahyökkäykseksi ja jälkikohelluksesta Krejci sutii maalin. Neljäs on Boychukin lämäri viivasta.

Kyllä minä olisin Leafsfanina enemmän huolissani siitä, että Lucic luistelee toistuvasti Phaneufin yli kuin että Kotskalla on huono tuuri plusmiinustilastossa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
No tuo on yksi tapa ja vissiin Carlylenkin tapa ajatella, että Left pelaa vasemmalla ja Right oikeella. Minusta parhaat ukot pitäs laittaa laatikkoon on ne sit minkä kätisiä tahansa.

Nykypeliä pelataan paljon laidoissa ja kun rystyltä on paljon vaikeampi heittää rännikiekkoa kuin "kämmeneltä", niin asia ei ole ihan niin yksioikoinen.

Esim. Bruinsissa on yksi puolustaja, Seidenberg, joka osaa pelata molemmilla puolilla ja on itseasiassa pelannut suuremman osan urastaan "väärällä" puolella, eli leftinä oikealla. Ference on leftinä pelannut myös oikealla puolella, muttei kertomansa mukaan pidä siitä (eikä ole hyvä siellä). Loput puolustajat ovat enemmän tai vähemmän pelanneet koko uransa samalla puolella kaukaloa.

Nyt kun Ference (leftinä) on pelikiellossa ja Hamilton (rightina) mitä todennäköisemmin nousee kokoonpanoon, niin Seidenberg siirtyy vasemmalle ja kaikki parit menevät uusiksi.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jälkikäteen matsin katselin, ja Leafsilla ei oikeastaan ollut saumoja kääntää peliä itselleen. Kuten tässäkin ketjussa on todettu, kaipaa joukkue erikoistilanteita onnistuakseen, joten Bruinsin ukkoja on saatava boksiin. Aika moni Toronton ukoista pelasi uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun Isossa Liigassa, eikä se voinut olla näkymättä. Toiseen peliin on saatava rennompi ote: ei se pelaamisen taito ole mihinkään hävinnyt, se vaan on kaivettava esiin.

Kesselin mahdollinen puuttuminen olisi iso isku Leafsille. Siinä on jätkä, joka voi kääntää matsit vaikka yksinään jos sille päälle sattuu. Kadri on kadonnut kuvasta melko tyystin, nyt olisi aika nousta esiin jos uudeksi douggilmouriksi mielii. Phaneuf ja muut isot pojat pitäkööt maalinedustan tyhjänä, ja Reimer ottaa kopit. Hyvä tästä vielä tulee, ainakin siihen on edellytykset.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
2-4! Ja tasoissa Torontoon.

No niin, nyt oli Leafsinkin pelissä asennetta. Aivan helvetin kova peli ja voitto haettiin TD Gardenista, uskomaton suoritus. Ja kaiken lisäksi Kessel teki maalin, tasakentällisin! Kadrilta upea syöttö, Kessel yksin läpi ja längistä sisään. Melkoiset tuuletukset tuli ja aika iso apina tippui selästä. Lupul iski kaksi ekaa maalia ja JVR teki neljännen (upea maali btw ja hieno syöttö Grabovskilta) paketoiden homman vähän ennen loppua.

Gardiner, O'Byrne, Hamilton ja Frattin siis olivat kehissä, ja kaikki pelasivat kyllä vastuun arvoisesti. Gardinerilta yksi paha moka omassa päässä, mutta sitten taas ylivoimalla todella hyvää työtä Lupulin maalin eteen ja muutenkin varmaa kiekollista peliä. Todella hyvä lisä pakistoon. Frattin toi vauhtia ja tarjoili Lupulille toisen maalin. Hamilton oli todella hyvä, luotettava omaan päähän ja antoi todella näppärän jalkojen välistä syötön Kadrille, josta Kadri sitten vapautti Kesselin maalintekoon. O'Byrne pelasi paremmin kuin runkosarjan peleissä, peruspeliä ilman suuria hienouksia, mutta ei myöskään ottanut turhia riskejä eikä hukkaillut kiekkoa.

Mitään ketjujahan ei oikeastaan ollut, Carlyle sekoitti ketjuja jatkuvasti häiritäkseen Julienin peluutusta. Tavoitteenahan tuossa oli tietysti saada Kessel kentälle ilman Charaa. Tuossa onnistuttiin neljän minuutin verran, joten vaikeaa se on, kotonahan on tietysti sitten helpompaa. Kokoonpano pysyy varmaan samana, voittavaa kokoonpanoa tuskin vaihdetaan ellei loukkaantumisia ilmaannu. Ketjuista nelonen oli lähes kokoajan muodossa Komarov-McClement-Orr ja toimi ihan mukavasti. Tosin edelleenkään en näe tarvetta Orrille näissä peleissä, mutta voihan siitä hyötyä olla, mistä minä kuitenkaan mitään tiedän. Nätti taklaus kuitenkin Orrilta Charaan, joten ihan hukkaan ei peliaika mennyt.

Suurin muutos oli kuitenkin se, että nyt päästiin omista pois eikä jääty pitkäksi aikaa Bruinsin jyrän alle. Myöskään typeriä kiekonmenetyksiä ei tullut ollenkaan niin paljon kuin ensimmäisessä pelissä. Kaiken kaikkiaan joukkue näytti olevan matkassa paljon paremmalla ja kovemmalla asenteella, taklauksia jaettiin paljon ja kovaa, sekä karvaus oli kovaa. Bruinsin pakit olivat monesti todella ahtaalla ja sitä kautta saatiin kiekon riistoja. Vaihteeksi niinkin päin. Samalla asenteella kotipeleihin ja jatkopaikkaa voi haaveilla. Tärkeintä oli kuitenkin saada se voitto, jotta tiedetään että Bruins on lyötävissä.

Erikoisplussat tähän mennessä Grabovskille, uskomattoman kovalla asenteella pelaa ja on ollut ehkä Leafsin paras pelaaja tähän asti. Vähän väliä on katollaan ja ottaa kovia taklauksia, mutta ei luovuta. Kova jätkä. Kadri oli myös tässä pelissä hyvä, ehkä Nazemkin herää kunnon pudotuspelivireeseen.

Aivan älyttömän kova sarja menossa ja mustelmia varmasti riittää kaikilla. Upeaa kiekkoa, tätä katsoo mielellään vaikka hermot meinaakin mennä välillä.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Toinen peli oli sitten hyvä näyte siitä, että kun vastustaja pelaa fiksusti ja iskee Bruinsin heikkouksiin, niin ei vain riitä. Leafs oli kolmannen erän loppua lukuunottamatta koko ajan niskanpäällä ja loi enemmän tilanteita. Bruinsilla oli yllättäen vaikeuksia päästä omasta päästä pois. Se onkin ihan uutta näin keväisin. En muista neljältä edelliseltä kaudelta mitään vastaavaa.

Jos Hamilton ei pelannut itseään seuraavan ottelun kokoonpanoon, niin ihmettelen, että mitä se vaatii. Ei, Hamilton ei blokkaa yhtä hyvin laukauksia kuin Boychuk ja väännä laidoissa yhtä vahvasti kuin McQuaid, mutta jos osaa pelata kiekon omista pois, niin ei tarvitse blokata laukauksia ja vääntää laidoissa.

Sarja menee 4-2 Leafsille. Bruins onnistuu vielä rutistamaan kokemuksella yhden, kun sarja on 1-3 tilanteessa katkolla Bostonissa.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Liekkö Carlyle lukenut tätä palstaa kun pakistosta Kostka sekä Liles pistettiin poppariosastolle ja Gardiner ja O'Byrne tilalle. Hyökkkäykseen tehtiin myös mielestäni hyvät muutokset. McLaren sekä Arttu filaan. Frattin ja Hamilton tilalle. Ketjuthan oli tosiaan sekaisin senäkello. Tuntu toimivan. Luulis, että olis vaikeeta pelata ku ukot vaihtuu ympärillä koko ajan, mutta hyvin näytti kulkevan. Jokatapauksessa sarjan kannata erittäin tärkeä voitto. Seuraavaksi jännittämään miten nuoret pojat kestää kotiyleisön aineet ACC:ssa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ei ole ollut aikaa kirjoittaa mitään Game 2:sta, joten todetaan nyt kolmannen pelin kynnyksellä nopeasti vain olennainen: Leafs oli paljon parempi toisessa pelissä kuin sarjan avauksessa. Suurimmat syyt siihen lienivät ensijännityksen laukeaminen, Carlylen tekemät kokoonpanomuutokset sekä Bruinsin Game 1:stä heikompi peli.

Tänä yönä sitten nähdään, millainen tunnelma ACC:ssä on pudotuspeleissä. Vaikka Torontossa alahylly on runkosarjassa voittopuolisesti täynnä businessmiehiä puvuissaan, niin ainakin 2000-luvun alussa hekin innostuivat huutamaan, kun pudotuspelit alkoivat. Saa nähdä, miten nyt on. Nyt Bruinsilla on myös paikka iskeä, koska vaarana on, että Leafsin keltanokilta menee kliseisesti lataus yli.

Sarja näkyvimmät pelaajat (tai ainakin hyökkääjät) ovat omasta mielestäni olleet Tyler Seguin ja Mikhail Grabovski. Seguin on ollut älyttömän aktiivinen ja luonut nopeudellaan ja laukauksellaa useita vaarallisia tilanteita. Paremmalla tuurilla pisteitä voisi olla paljon enemmänkasassa. Grabovskiin pätee pitkälti sama. Hänen liikkeensä on ollut myrkkyä Bruins pakeille. Toki Grabo on ollut katollaan monta kertaa, mutta se on jo nähty, ettei häntä fyysisellä pelillä saa pois tolaltaan. Poikkeuksellinen slaavi siis. Viimeistely on ollut se akilleenkantapää, mutta kyllä aktiivisuus vielä palkitaan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Miten on mahdollista että NHL-joukkueen ykkösmaalivahdilla on niin surkea räpyläkäsi kuin Reimerilla? Eikö tuota saada valmentajan kanssa toimimaan. Viime yön pelissä kolme suoraa vetoa hanskaan pomppaa ulos.

Ja 2-0 maali olisi ollut otettavissa jos hanska olisi ollut edes sinne päin.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Miten on mahdollista että NHL-joukkueen ykkösmaalivahdilla on niin surkea räpyläkäsi kuin Reimerilla? Eikö tuota saada valmentajan kanssa toimimaan. Viime yön pelissä kolme suoraa vetoa hanskaan pomppaa ulos.

Ja 2-0 maali olisi ollut otettavissa jos hanska olisi ollut edes sinne päin.

Reimerin hanskakäsi on kyllä parantunut melkoisesti viime kauden lopusta, jolloin käytännössä mikään ei tarttunut. Tulokaskaudella vedot jäivät räpylään ihan hyvin, mutta sitten silloinen valmentaja (Allaire) sai hanskakäden pitkän saikun edesauttamana toimimattomaksi. Nyt uusi maalivahtivalkku St. Croix yrittää parhaansa mukaan korjata tilanteen, mutta vielä se ei ole ihan täysin onnistunut ja reboundeja tulee edelleen liian paljon. 2-0 -maalissa Reimeriä tai hänen hanskakättään ei kyllä voi syyttää yhtään mistään. Kukaan maalivahti ei olisi tuossa tilanteessa odottanut oman joukkueen hallussa olevan kiekon päätyvän sekunnissa nenän eteen vapaalle vastustajan hyökkääjälle, vaan kyseinen maali menee ihan täysin O'Byrnen töhöilyn piikkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös