Mainos

Boston Bruins (4.) - New York Rangers (6.), idän välierät 2013

  • 21 374
  • 74

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Vuosi oli 1973 kun Rangers seka Bruins kohtasivat toisensa viimeksi Play Off kierroksella. Tismalleen 40 vuotta sitten. Rangers voitti silla kertaa otteluvoitoin 4-1. NHL-historian aikana joukkueet ovat kohdanneet yhdeksan kertaa (kaksi naista Stanley Cup finaalissa) ja Bruins on voittanut naista yhdeksasta kohtaamisesta kuusi.

Kuluneella kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa ja Rangers voitti naista kolmesta kaksi ottelua, joista yhden jatkoajalla seka toisen voittolaukauskilpailussa. Rangersilla oli Capitalsia vastaan veitsi kurkulla kahdesti, mutta pystyi kuitenkin voittamaan molemmat pelit Lundqvistin avustuksella. Rangersin maali on ollut puhtaana kokonaiset 120 minuuttia. Bostonilla oli taasen kolme mahdollisuutta ratkaista sarja, mutta Toronto pakotti sarjan seitsemanteen peliin. Hetken jo naytti silta etta Rangers saa vastaansa Toronton, mutta Bruins ei luovuttanut missaan vaiheessa ja nousi vahintaankin maagisesti 1-4 tappioasemasta 5-4 voittoon (OT). Molempien joukkueiden heikkouksiin kuuluu ylivoima. Rangers ei Capitalsia vastaan pystynyt saamaan kiekkoa maaliin kertaakaan (0/14) ylivoimalla ja Boston onnistui vain yhden kerran (1/16) Torontoa vastaan. Alivoima taasen on molemmilla parempi. Capitals onnistui kolmesti (3/16) Rangersia vastaan ja Toronto onnistui viidesti (5/21) Bruinsia vastaan.

Joukkueet ovat aarimmaisen samankaltaisia, niin tilastojen kuin pelityylin myota ja taten tama ottelusarja todennakoisesti katkeaa pidemman kaavan kautta.

Regular season stats:

Goals For:
Boston - 131
NYR - 130

Goals Against:
Boston - 109
Rangers - 112

Lundqvist: 24W (43GP) 2.05GAA .926% 2SO
Rask: 19W (36GP) 2.00GAA .929% 5SO

--

Game 1: Thursday, Rangers at Bruins, 7:30 pm (2:30) NBCSN
Game 2: Sunday, Rangers at Bruins, 3 pm (22:00) NBC
Game 3, Tuesday, Bruins at Rangers, 7:30 pm (2:30) NBCSN
Game 4, May 23, Bruins at Rangers, 7 pm (2:00) CNBC
* Game 5, May 25, Rangers at Boston, TBD (television TBD)
* Game 6 May 27, Bruins at Rangers, TBD, (television TBD)
* Game 7, May 29 Rangers at Bruins, TBD (television TBD)

* if necessary

Original Six matchup! Let the rivalry begin!

Parempi voittakoon. Onnea sarjaan.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Toivottavasti Seidenberg, Ference, Redden ja Jagr ovat kunnossa eikä siellä ole isompia loukkaantumisia. Krug on kuitenkin kutsuttu varalta ylös puolustukseen.

Bruinsin viime peli oli melkoinen trilleri Leafsin kanssa ja toivottavasti se toi Bostonin pojille lisää itseluottamusta ja sen avulla lähdetään kaatamaan Rangers. Helpottaa kyllä suuresti se, että myöskään Rangersin ylivoima ei ole kulkenut.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Kuten sanottua, sarjassa kohtaa kaksi aika identtistä joukkuetta.
Molemmat joukkueet alisuorittivat osan ensimmäistä kierrosta ja tämän tasaisen kamppailun tulee viemään se joka ensimmäisenä pystyy nostamaan pelaamisen tasoa:

Rangers voittaa sarjan jos se pelaa yhtä täydellisen tehokasta puolustuspeliä Girardin ja McDonaghin johdolla, ja King Henrik jatkaa maailman parhaana olemista kuten kahdessa viimeisessä Caps-pelissä. Marc Staalin paluu auttaisi tehtävän toteuttamista, mutta lienee kysymysmerkki.

Toisekseen Rangers tarvitsee hyökkäystähtiään. Callahan, Richards ja Nash saivat ensimmäisellä kierroksella aikaan yhteensä kaksi maalia seitsemässä ottelussa. Näistä Cally ja Nash osoittivat heräilyn merkkejä myös hyökkäyssuuntaan, mutta heiltä tarvitaan esiintuloa upeasti esiintyneiden Brassardin, Boylen, Zuccarellon ja kummpaneiden rinnalle. Myös Stepan pystyy parempaan.
Richards oli jälleen täysi lapanen, enkä jaksa enää odottaa, että se valovoimainen ratkaisupelaaja saapuisi pelaamaan.

Game seveniin Rangers lähti seuraavalla kokoonpanolla:

Carl Hagelin - Derek Stepan - Ryan Callahan
Rick Nash - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Derek Dorsett - Brian Boyle - Taylor Pyatt
Chris Kreider - Brad Richards - Arron Asham

Ryan McDonagh - Dan Girardi
John Moore - Anton Stralman
Michael Del Zotto - Steve Eminger

Staalin lisäksi Ryane Clowen pelikunto on arvoitus.


Rangers-tilastoja ensimmäisen kierroksen jälkeen:

Pistepörssi (huom. vähämaalinen Caps-sarja):

Derick Brassard 2 + 7
Mats Zuccarello 1 + 4
Carl Hagelin 2 + 2
Brian Boyle 2 + 1

Peliaika:

Dan Girardi 26:05
Ryan McDonagh 25:00
Derek Stepan 22:38
Ryan Callahan 22:30
Anton Strälman 21:07

Lisäksi mainittakoon, että Callahan koko liigan taklaustilastossa jaetulla kakkossijalla. Blokeissa Girardi toinen, McDonagh viides ja Cally seitsemäs.

Lundqvist neljäntenä sekä torjuntaprosentissa (94,7), että pmk:ssa (1,65).

Joukkuetilastoja, Rangers:

Tehdyt maalit 2.29 (10.)
Päästetyt maalit 1.71 (3.)
Ylivoima 7.1 % (15.)
Alivoima 81.2 % (9)
 
Vuosi oli 1973 kun Rangers seka Bruins kohtasivat toisensa viimeksi Play Off kierroksella. Tismalleen 40 vuotta sitten.

Tämä on kyllä mielenkiintoinen tieto.
Muuten en kyllä toivo kummallekaan jatkopaikkaa. En haluaisi valittaa, mutta tuntuu ahdistavalta ajatella että tästä sarjasta jatkaa joko Bruins tai Rangers, ja toisesta Penguins.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Olin jo asennoitunut draftiin Bostonin osalta kun tilanne oli 1-4 Torontoa vastaan, mutta niin vain Boston meni jatkoon. On tämä urheilu hienoa ja täynnä pettymyksiä.

Sarja menee todenäköisesti pitkälle ja uskon Game sevenin olevan totta. Heitetään muutama x factor:

Peluutus. Mielenkiintoista nähdä peluuttaako Boston Charaa Brassardin ketjua vastaan, vai Bergeronin ketjua Brassardia vastaan. Rangersilla on kuitenkin kaksi erittäin vaarallista ketjua (playoffeissa siis), mutta nelosesta löytyy Richardsin tasoinen kaveri. Huhhuh.

Loukkaantumiset. Bostonilla lämää otti Seidenberg, Ference, Redden ja Jagr. Etenkin Seidenbergin menetys olisi valtava. Rangersilla ilmeisesti poissa ovat ainaki Clowe ja Staal eli aika isoja menetyksiä on. Tarkkaa tietoa ei ole.

Secondary scoring. Molemmat joukkueet tekivät aivan liian vähän maaleja. Joukkueet saivat myös viimeisessä pelissä maalihanat auki.

Sarja kulminoituu laajuuteen. Se kumpi saa maalihanat auki, vie sarjan.

Boston seitsemässä.
 
Viimeksi muokattu:

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Huhhu, alkaa jo jännittämään tämä seuraava round Boston Bruinsia vastaan.

Kyllähän tämän sarjan ratkaisee se kumpi pelaa erikoistilanteet paremmin ja saa tähdistään enemmän irti. Loukkaantumisia on ilmeisesti molemmilla jengeillä.

Bostonin Krejci on ollut liekeissä kuten myös Nykin Brassard.

Rangersin mahdolliset ketjut jo esiteltiin joten kaivoin Bostonin vastaavat, eli:

Milan Lucic-David Krejci-Nathan Horton
Brad Marchand-Patrice Bergeron-Tyler Seguin
Rich Peverley-Chris Kelly-Jaromir Jagr
Daniel Paille-Gregory Campbell-Shawn Thornton

Zdeno Chara-Johnny Boychuk
Dennis Seidenberg-Adam McQuaid
Wade Redden-Dougie Hamilton

Tuukka Rask
Anton Khudobin

Lähde

Tervetuloa mukaan Bostonin fanit, kohta se kiekko taas tippuu jäähän ja hauskuus alkaa! :)
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Viime vuodet Rangers on ollut mielikuvani mukaan hankala vastustaja Bruinsille eikä montaa voittoa ole Bostoniin tullut.

Eiköhän tässä sarjassa nähdä noin viisi unettavaa ja jalkapallolukemin päättyvää ottelua ja nämä 1-0 tai 2-1 pelit on myös Bruinsin ainoa mahdollisuus jatkoon. Bostonin hyökkäys ei saanut kiekkoja lähes jokaisen kudin eteensä torjuneen Reimerin taakse, Lundqvist pelaa ihan eri tasolla.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Zdeno Chara-Johnny Boychuk
Dennis Seidenberg-Adam McQuaid
Wade Redden-Dougie Hamilton

Noista kentistä on vähän vaikea sanoa kun ei tiedä pelaako Seidenberg, Redden tai Ference. Ja sekin kenet(Bartkowski/Hamilton) pääsee pelamaan pistää puolustun kokonaan uusiksi, sillä Barkowskin pelatessa Seidenberg siirtyy toiselle puolelle. Vielä pitäisi odotella yksi yö sarjan alkua. Fanina sitä toivoisi että ei tarvisi odotella, mutta ihan hyvä pelaajien saada vähän lepoa. Vieläkin tuo Leafs voitto jaksaa sytyttää ja varmasti tulee tiukka sarja tästäkin.

Hieman off-topicina, Bergeron valittiin Bruinsilta Selke-ehdokkaaksi. Toews ja Datsyuk ovat muut finalistit.

E: Ketjut olivat Bruinsilla harjoituksissa samat kuin viime pelissä. Lucic-Horton-Krejci, Marchand-Bergeron-Jagr, Peverly-Kelly-Seguin, Paille-Campbell-Thornton.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Nuorissa pakeissa on bruinsin toivo. Bartkowski oli viimeisessä Leafs-pelissä todella hyvä. Toki hän teki virheitä ja hävisi kaksinkamppailuja, mutta myös loi pari tilannetta ja pelasi kiekon useamman kerran omista pois hyvällä luisteluvoimallaan. Hamilton oli kauttaaltaan epävarmempi, mutta eipä ole pelituntumakaan paras mahdollinen. Antoi kuitenkin hyvän avaussyötön hyökkäykseen joka johti voittomaaliin.

Ragsia vastaan Bruinsin pitää pystyä dominoimaan kaukalossa ja luomaan maalipaikkoja. Lundqvist vie, jos joukkue esittää samanlaista fiftisiksti kiekkoa kuin Leafsia vastaan
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Bruinsin aamujäiltä on ollut pois Ference, Seidenberg ja Redden, jolloin puolustus on ollut seuraava:

NHLBruins: Defense pairings during rushes with the 3 vets off: Chara-Hamilton, Bartkowski-Boychuk, Krug-McQuaid ^CS

Jos tuolla lähdetään peliin niin hiukan jännittää, vaikka kuten larzzon mainitsikin Bartkowski ja Hamilton olivat viimeisessä Leafs pelissä ihan hyvällä tasolla.

E: Marchand lähti harjoituksista loukkaantuneena eikä tullut takaisin. Ilmeisesti pelaa kuitenkin
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Hieno ja fyysinen sarja käynnistyy pian. Uskon, että tulee todella tasainen sarja, game7 aika todennäköinen. Jos Lunkka jatkaa noita otteita, Boston on kyllä kovan urakan edessä, jos haluaa tämän sarjan voittaa. Toisaalta taas Richardsin täytyy nostaa tasoaan Rangersin puolella, jos jatkoon halutaan. Todella hyvä matchup. Varsinkin näin Penguins/Crosby-fanina olen tyytyväinen, että nämä 2 joukkuetta repivät toisensa puhki, kun Penquins puolestaan pääsee aika helpolla Ottawaa vastaan.

PS. larzzon vieläkö vaihtaisit Bergeronin Koivuun. Bergeron on kaikilla osa-alueilla Mikkoa parempi.
 
Viimeksi muokattu:

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ja tappiohan sieltä jatkoajalta tuli. 0/3 tänä keväänä. Ja kaikki vieraissa.

Alkuun vaikutti olevan todella hyvä vieraspeli, mutta sitten hieman ote katosi. Bostonin tolpat ja pienoinen hallinta nyt "oikeuttavat" voiton Bruinsille. Lundqvistilla ei tosiaan ollut paras päivä, vaikka paljon tärkeitä koppeja ottikin. Kun päästää helppoja maaleja, jotenkin se glooria niiden torjuntojen ympäriltä häviää. Ragsilla on todella hyvä maalivahti, ei sen piikkiin voi laittaa tätäkään matsia.

Rangersin nimellinen nelonen sisältää kyllä aika paljon käsiä hyvänä päivänä. Asham on nyt täytteenä siellä, mutta Richards ja Kreider saattavat joskus jotain hyvää tehdä kiekon kanssa. Nimellinen kolmonen on ennemminkin se kohnotusosasto. Clowea hieman kaipaisin tuohon settiin. Lisäksi Nash saisi ottaa samanlaista ja vähän kovempaa tasonnostoa. Kyllä se tästä lähtee.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Enpä ole playoffeihin vielä mitään kommentoinut, vaikka kaikki pelit olen kyllä seurannut. Mutta jos nyt jotain tähän ajankohtaiseen ketjuun Rangers-silmin, vaikka voisi mennä omaan kausiketjuunkin.

Ensiksi hienoa että Caps voitettiin suvereenisti siinä game 7:ssa. Washington ja Ove on aina niiin tyydyttävää voittaa. Mutta taas mennään seiskasarjoilla ja siihen ei viime vuonnakaan bensa riittänyt. Boston-sarja näyttää taas "pelottavan" tasaväkiseltä sen suhteen.

Ovesta päästäänkin siihen, että miten helvetissä noi Rangersin tähtipelaajat ovat tuolla tasolla. Ovechkin esitti sellaisia otteita että ainakin erottui kentällä. Nashin selkään voisi laittaa jonkun hiukan-taitavampi-Pyatt -nimilapun ja kukaan ei huomaisi miestä. Siis mitä helv!!? Missä taas on ne haastot ja OMAT ratkaisuyritykset? Mies pelaa taas "ihan liikaa" joukkuepelaajana ja muniinpuhaltelijana. Tortorellan pitäisi tähän puuttua välittömästi, ei mies turhaan ole (ollut) tähtipelaaja-statuksella. Richards on saavuttanutkin jo Drury-kategorian, jossa miehen toivoisi olevan vain poissa jaloista. Viivalla ylivoimalla lähinnä pelkää että vastustaja saa vastaiskun ja mies joutuu puolustamaan. Miten N. ja R. voivat näyttää jopa liian hitailta..?

Vi##u mitä touhua, saadaan taannutettua Gaborik rannaamaan aina veskan logoon, Nash pyörähtämään kerran maalin ympäri ja neppaamaan jollekin jossain toisella laidalla ja Richards vetelemään viivasta ekaan ukkoon ylivoimalla. Alkaa oikeasti kyllästyttämään jo.
Jos jotain Bostonistakin tähän, niin odotin Jagrilta huomattavasti näkyvämpää roolia myöskin. Sen sijaan Rangersilla Lucicin pitelyn kanssa samoja ongelmia kun Ovechkinin.

Onhan toi pistepörssi ja Rangersin hyökkäävimmät miehet "surullista" katsottavaa. Okei, hyvä että secondary scoringia löytyy, mutta kun sitä ns. first-kategoriaa ei ole nimeksikään.

Sitten tuohon Brassardiin. Mies on kyllä aika hyvässä menossa, mutta itse en ole ollenkaan tyytyväinen siltikään miehen esityksiin. Mies on vain käsittämättömän riskialtis hasardi kiekon kanssa ja etenkin hyökkäyksiinlähdöissä, joissa muut eivät ole vielä valmiina paikkaamaan virheitä. Ei ollut yllätys ollenkaan, että eilinen moka lähti Brassardin lavasta, kun yritti laidanvaihtosyöttöä (joita mielestäni viljellään aivan liikaa muutenkin, koska ovat aina riski vastahyökkäyksiin), joka päätyi karmaisevaan vastahyökkäykseen.

Ok, uusintana katsottua syöttö pomppasi Charan mailasta ja näin ei aivan Brassardia voi kaikesta syyttää. Mutta kun puolustaja hönkii maalille satasta, niin silloin tuollainen syöttö on riski, jota Brassard ei tunnu käsittävän.
Tästä sellainen puolihuolimaton 2-2 hyökkäys, jossa pakin paikalle joutunut hobitti Zuccarello häviää yksinkertaisesti fysiikallaan taisteluparilleen ja samalla maalin. Tekisi mieli päästä huutamaan Brassardin ja Zuccarellon sängyn viereen samanlailla kun yöllä raivosin täällä. Vituttaa vieläkin. Zuccarello on toki muuten pelannut yllättävänkin mallikkaasti, joten ei hänestä enempää.

Ihmetytti myös miksi Dorsettia peluutetaan niin paljon (ainakin tuntuu siltä) ratkaisuhetkillä ja jatkoajalla. En ole ollenkaan vakuuttunut tästä pelurista, vaan mielestäni on jäähyaltis peluri, joka ei tuo mitään edgeä rouhimisillaan. Sen sijaan Ashamista olen alkanut tykkäämään enemmän, mies voi ratkaista tiukan pelin nelosketjusta hyvillä ajoituksillaan. Sen enempää hänestäkään ei ole nähty mitään playoff-henkistä "Averyä" pelin ulkopuolella.

Vähän avautumista oli kyllä joo. Rangers vaan pelaa jo runkosarjan sitä heidän "playoff-kiekkoa" ja playoffeissa jatketaan sitten vielä enemmän 0-0:n peluuta. Kuinkahan mones kausi tämä on jo kun katselee hyökkäyksissä tehotonta (lue: varaa teoriassa olisi parempaan) Rangersia... Nyt sentään on kunnolla syvyyttä puolustuksessa, eli jotain hyvääkin. Ja tietysti kaiken kivijalka Lundqvist.
 

Outsider

Jäsen
Lundqvistilla ei tosiaan ollut paras päivä, vaikka paljon tärkeitä koppeja ottikin. Kun päästää helppoja maaleja, jotenkin se glooria niiden torjuntojen ympäriltä häviää. Ragsilla on todella hyvä maalivahti, ei sen piikkiin voi laittaa tätäkään matsia.

Itse asiassa tämä tappio on pakko laittaa Lundqvistin piikkiin. Tottakai ylivoima oli taas ehkä maailman huonointa ja miljoonamiehiltä ei saatu yhtään mitään, mutta siihen on jo totuttu ja silti on päästy tänne asti. Kaksi maalia ilman maskia maailman parhaan maalivahdin "läpi" on kuitenkin asia mitä ei joka ilta tapahdu ja nyt se tosiaan ratkaisi pelin.

Brassard & Dorsett

Brassard tekee (vielä) virheitä, mutta onhan se peli hyökkäyssuuntaan aivan eri tasolla kuin vaikka Richardsilla. Brassard uskaltaa pelata ja saa oikeasti tilanteita aikaiseksi. Nyt se sitten kostautui, mutta ei niitä pelejä pimennossa hiihtelemälläkään voiteta, eikä Brassard kuitenkaan ole mielestäni mitenkään erityisen virhealtis ollut. Mikähän sillä Richardsillakin on, kun niin hyvä pelaaja on taantunut täysin pimentoon.

Dorsettista täysin samaa mieltä ja kirjoitinkin asiasta jo Caps-sarjan aikaan. Kovat oli tosiaan hehkutukset tästä kaverista, mutta tyhmien jäähyjen lisäksi ei ole paljon muuta vielä saatu. Kyllä näiltä rouhijoilta kuitenkin kaipaisi paljon enemmän sitä mitä varten heidät on oletettavasti hankittukin. Harmi kun Powe loukkaantui, koska hän menisi heittämällä Dorsettin edelle.



Kaiken kaikkiaan silti ihan ok oltiin pelissä mukana, vaikka paikoitellen olikin niitä Caps-sarjasta tuttuja jaksoja, kun oltiin aivan purjeissa ja tosiaan tolpat ja rima pelasti moneen otteeseen. Tiukka sarja tästäkin tulee ja kaikki mahdollisuudet on mennä jatkoon.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Bruinsin peli muistutti ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa siltä dieselmäiseltä kiekonhallinta -koneelta, joka marssi toissa keväänä kannuun. Esimerkkinä aiheesta se, etten muista Lucicilta yhtään taklausta. Ei siksi, että Lucicilla olisi ollut hänelle luonteenomainen vapaailta, vaan siksi, että kiekko oli koko ajan Bruinsilla.

Vaikka viimeöisellä pelillä on hyvät mahdollisuudet sarjan voittoon ja jopa swiippiin, eniten toivon, että Bruinsin johtoporras on aitiossaan tarkkaavaisena ja Julien ymmärtäisi videoita analysoidessaan miksi homma toimii.

Muissa uutisissa Bartkowski sinetöi eilisellä pelillään Ferencen jatkon muualla kuin Bostonissa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vaikka viimeöisellä pelillä on hyvät mahdollisuudet sarjan voittoon ja jopa swiippiin, eniten toivon, että Bruinsin johtoporras on aitiossaan tarkkaavaisena ja Julien ymmärtäisi videoita analysoidessaan miksi homma toimii.

Täyttä asiaa.

Muissa uutisissa Bartkowski sinetöi eilisellä pelillään Ferencen jatkon muualla kuin Bostonissa.

Näin se kaiken järjen mukaan menee, ja luulenpa että joka tapauksessa Ferencen kanssa olisi jo tehty jatko jos sellainen aiottaisiin tehdä. Jos nyt tulisi yhtäkkiä sellainen tilanne, että koko pakisto olisi käytettävissä, niin mielestäni Ferencen ei pitäisi mahtua kokoonpanoon. Äijä pelaa epävarmahkoa kautta ja junnuilta on nähty playoffeissa parempia otteita kiekkoa liikuttavampaan rooliin. Pisteet muuten Chiarellille pakiston syvyydestä, hän on nyt monta kautta haalinut urakalla semmoisia välimallin pakkiprospekteja halvalla ja näistä vakiokokoonpanon McQuaidin lisäksi nyt myös Bartkowski ja Krug ottavat roolia tärkeillä hetkillä.

Krug täytyy myös kehua, jumalauta jätkä on juuri täyttänyt 22 ja tulee kokoonpanoon ensimmäiseen NHL:n playoff-peliinsä sillä asenteella että mähän haluan ratkaista tämän homman. Oikein.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Pisteet muuten Chiarellille pakiston syvyydestä, hän on nyt monta kautta haalinut urakalla semmoisia välimallin pakkiprospekteja halvalla ja näistä vakiokokoonpanon McQuaidin lisäksi nyt myös Bartkowski ja Krug ottavat roolia tärkeillä hetkillä.

Krug täytyy myös kehua, jumalauta jätkä on juuri täyttänyt 22 ja tulee kokoonpanoon ensimmäiseen NHL:n playoff-peliinsä sillä asenteella että mähän haluan ratkaista tämän homman. Oikein.

Kirjoitin tuossa ennen ottelusarjaa, että vähän pelottaa jos Bruins joutuu lähtemään Bartkowski, Krug ja Hamilton puolustuksessa tähän sarjaan, mutta täytyy ottaa takaisin tuo. Hieman jopa yllätykseksi Krug on luultavasti ollut tärkein noista Bruinsille. Ensimmäisessä pelissä maali, toisessa pelissä avausmaali sekä toiseen maaliin ykkössyöttö, jota ilman tilannetta ei olisi edes tullut. Bartkowski ja Hamilton ovat pelanneet molemmat perusvarmaa peliä. Näyttää niinkuin siellä olisi ihan normaalit runkosarja pakit hommissa.

Marchand ja Jagr herättää vähän ristiriitaisia tunteita. Tuntuu että Marchand heittää noita harhasyöttöjä joka vaihdossa, mutta sitten taas kun pääsee hyökkäämään niin osaa tehdä maaleja. Jagr taas ei tunnu saavan mistään sisään ja pörrää vaan kentällä. Ehkä se on parempi kuin jos siellä pörräis Daugavins, Caron tai Söderberg. Tällä hetkellä taitaa Tuukka viedä tuota maalivahtien taistoa. Jos pelkkiä torjuntaprosentteja vertaa niin eilen Lundqvist 84.4% ja Tuukka 94.6% TD Gardenissa kuului muutamaan kertaan "Lundqvist, Lundqvist" -huudot. Pakko vielä lainata otteluketjusta tämä:

What time is it? 5 past Lundqvist..

Eipä tuota nyt oikeasti kokonaan voi Lundqvistin syyksi laittaa. Olihan siellä esim Girardi -4 ja Del Zotto -3. Bruinsilla ei pitäisi olla ongelmia, jos Nash ja Callahan saadaan pidettyä kurissa. Hieman yllättävästi Rangers voitti aloitukset 30-28, taklauset menivät melko tasan 33-36 Bruinsille. Ei ylivoima maaleja, Rangers 0/5 ja Bruins 0/1.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
VMP, NYR hävisi sitten molemmat pelit Bostonin kotona ja sarja jo 2-0. Niin kuin Dougie jo kirjoittikin niin tämä Krug vaikuttaa olevan ihan pelimies, hienoja ratkaisuja ja 2 maalia 2 playoff-pelissä on kova saldo rookielle. En muista Girardilta toista -4 peliä, sai se sentään syöttöpisteen. Henkka ei ollut mielestäni sillä tasolla kuin pitäisi olla, laski kuitenkin 5 maalia taakseen, mutta oli siellä niitä hienoja torjuntojakin.

Ruusut / risut:

+ Callyn maali
+ Nashvillen ensimmäinen playoff-maali Nykin paidassa
+ Dorsettin tappelu (harvinaisia nämä tappelut playoffeissa)
+ Krug ja muutkin Bostonin nuoret

- Girardin heikko peli, -4 ja peliaikaa alle 20min
- Lundqvist laski 2-3 maalia mitkä olisi parhaana päivänä jäänyt räpylään
- Rangersin ylivoima, siis mitä vittua, miksi tätä ei saada ikinä kuntoon??
- Richards ja Del Zotto sotkevat vieläkin Nykin ylivoimaa

Bostonilta siis vahva alku, kovat on nyt paineet Tortsilla ja kumppaneilla jos halutaan vielä päästä Game 7:aan!
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
J.Hiitelä twiittaili että Lunkka pelais loukkaantuneena(olkapää). Jagr ei tosiaan tunnu saavan mistään sisään mutta järjesteli kuitenkin muutaman hyvän tilanteen yön pelissä. Mä veikkaan että Bruins menee idän finaaliin ja kun panokset nousee niin Jaro voi taikoa mitä vaan.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
J.Hiitelä twiittaili että Lunkka pelais loukkaantuneena(olkapää). Jagr ei tosiaan tunnu saavan mistään sisään mutta järjesteli kuitenkin muutaman hyvän tilanteen yön pelissä. Mä veikkaan että Bruins menee idän finaaliin ja kun panokset nousee niin Jaro voi taikoa mitä vaan.

Kyllähän tuo Lundqvist hieman puhalteli eilisessä pelissä oisiko ollut juuri sen Paille ohjauksen jälkeen. Tämä video näyttää vähän tuosta ja siitä näkee, miten Lundqvist jää makaamaan jäähän. Tuo video tosin leikkaa melko nopeasti torjunnan jälkeen, mutta muistaakseni Lundqvist ei heti siitä noussut.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kyllähän tuo Lundqvist hieman puhalteli eilisessä pelissä oisiko ollut juuri sen Paille ohjauksen jälkeen. Tämä video näyttää vähän tuosta ja siitä näkee, miten Lundqvist jää makaamaan jäähän. Tuo video tosin leikkaa melko nopeasti torjunnan jälkeen, mutta muistaakseni Lundqvist ei heti siitä noussut.

Ei noussut ei. Tuomari ja joukkuekaverit kävivät kyselemässä vointia.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kirjoitin tuossa ennen ottelusarjaa, että vähän pelottaa jos Bruins joutuu lähtemään Bartkowski, Krug ja Hamilton puolustuksessa tähän sarjaan, mutta täytyy ottaa takaisin tuo. Hieman jopa yllätykseksi Krug on luultavasti ollut tärkein noista Bruinsille. Ensimmäisessä pelissä maali, toisessa pelissä avausmaali sekä toiseen maaliin ykkössyöttö, jota ilman tilannetta ei olisi edes tullut. Bartkowski ja Hamilton ovat pelanneet molemmat perusvarmaa peliä. Näyttää niinkuin siellä olisi ihan normaalit runkosarja pakit hommissa.

Näinköhän homma sujuisi niillä Bruinsin normaaleilla runkosarjapakeilla näin hyvin. Niin paljon enemmän on nyt peräpäässä käsiä ja jalkoja, jännä verrata noiden veljien toimintaa kiekollisena ja paineen alla esim. Boychukin vastaavaan. Toki Seidenbergia on ikävä, muita kahta ei ainakaan tässä vaiheessa niinkään.

Bartkowski on mielenkiintoinen tapaus, perinteisesti ollut callupeissaan aika Jekyll & Hyde kun kertakaikkiaan pätevän oloisen pelaamisen keskelle tuli ihan käsittämättömiä hasardeja. Nyt niitä ei ole näkynyt, herra itse sanoi jossain haastattelussa että nuo yli kahdenkymmenen minuutin peliajat auttavat siihen että voi pelata vaistonvaraisemmin.

Marchand ja Jagr herättää vähän ristiriitaisia tunteita. Tuntuu että Marchand heittää noita harhasyöttöjä joka vaihdossa, mutta sitten taas kun pääsee hyökkäämään niin osaa tehdä maaleja. Jagr taas ei tunnu saavan mistään sisään ja pörrää vaan kentällä. Ehkä se on parempi kuin jos siellä pörräis Daugavins, Caron tai Söderberg.

Marchandista on positiivisena sanottava, että nuo harhasyötöt ovat kuitenkin keskimäärin vähenemään päin muutaman viikon takaisesta. Nyt vain osui aika brutaalit sellaiset. Nähdäkseni noita alkoi ilmaantua kun hyökkäyspeli ei tuntunut toimivan, kenties nyt hanojen auetessa tehojen suhteen menee kokonaisvaltainen peli myös järkevämmäksi.

Jagr ei paljoa muuta tee hyvin kuin pidä kiekkoa ja voita laitatilanteita, mutta juuri nyt tuolle ketjulle nuo ovat tärkeitä asioita. Seguinin kanssa tuo ketju ei saanut viime aikoina pidettyä painetta oikeassa päässä kenttää yhtä hyvin kuin nyt. Maalinteossa tai ratkaisevan syötön annossa Jarda vaikuttaa olevan juuri nyt aika hyödytön, mutta ihan ok se tuolta kentälliseltä sujuu joka tapauksessa. Jagr voisi toki olla parempi, mutta en näe häntä ongelmana, ja toisiko joku noista reservissä olevista oikeasti enempää pöytään?

Jos jotain hyökkäysmuutoksia pitäisi tehdä, niin ennemmin katsoisin saisiko tuon kolmosen jotenkin käyntiin. Peverleylle muistutusta että jos et mitään tee niin pysy nyt edes boksista pois. Mutta niin kauan kun joukkue voittaa niin tuskin muuttaisin muuta kuin Seidenberg toki mukaan kun kykenee, Pevskin on kuitenkin alivoimalla hyödyllinen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Katsoin koosteen: Chara :D

Charalla on tosiaan ollut kaksijakoiset pleijarit. Pisteitä tulee ja muutenkin on paljon hyvässä mukana, mutta sitten taas toisaalta aivan käsittämätöntä itsensä ulospelaamista, väärää sijoittumista ja yksinkertaiset perussyötötkin löytävät kavereiden jalkoihin.

Vaikka Charan peruspuolustaminen on edelleen loistavaa, niin isojen virheiden määrä on kyllä lisääntynyt edelliskausista. Enää ei voi luottaa siihen, että Chara nollaa vastustajan tähdet.

Marchand on menettänyt kiekkoa vastustajan sinisellä koko kauden, mutta nyt taisi olla ensimmäinen kerta kun vastustaja onnistui ylivoimahyökkäyksessä. Lucichan noista sai runkosarjassa paljon paskaa niskaansa, mutta ei siksi, että hän olisi menettänyt kiekkoa enemmän kuin Marchand vaan lähinnä siksi, että vastustaja onnistui Lucicin menetyksistä paremmalla prosentilla.

Jagrista Kental osui naulan kantaan. Paitsi että vastustajan päässä pelaaminen on tärkeää Bergeronin ketjulle, se on tärkeää Bruinsille ja sen AHL-puolustukselle. Siellä parin pelaajan peliaika ja taakka nousee liian isoksi, jos koko ilta menee omassa päässä painiessa. Viivassa seisoskelu on leppoisempaa ja hyökkäyspään aloitukset mahdollistavat sen, ettei painiosaston tarvitse olla aloituksissa jäällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös