Boston Bruins 2023–2024

  • 54 156
  • 251

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Boldaus oma. Jotenkin sitä on kovin luottavainen, että eivät tee jatkosopimusta, kun tuo nykyinen 3 miljoonan palkalla oleva sopimus viimein päättyy. Ainakin sitä toivoo näin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Summasummarum vajaa 3 viikkoa trade deadlineen. Miten kanssakirjoittajat näkevät sen, että onko joukkue riittävän laadukas siihen että vahvistuksia kannattaa hankkia, vai mennäkkö nykyisellä joukkueella niin pitkälle kuin se kantaa? Seurajohdon näkökulmasta katsottuna joukkue on takonut sen verran hyvää tulosta ennakko-odotuksiin nähden, että jonkinlaisia panostuksia lienee pakko tehdä, ihan vain joukkueen, pelaajien suorituksia kunnioittaen.

Montgomery on kaivannut joukkueeseen kovuutta ja fyysisyyttä pudotuspelikiekon ollessa fyysisempää kuin runkosarjan vastaava ja onhan se totta. Viime vuonna esimerkiksi Florida on hyvä esimerkki tästä, että sitä fyysisyyttä tarvitaan ja se on kantava voima pudotuspeleissä.

Tänä vuonna Bruinsin palkkakattotilanne on niin tiukka ja tällä hetkellä esimerkiksi deadline cap spacea (summa jonka joukkue pystyy ottamaan vastaan ilman että palkkoja tarvitsee siirtyä toiseen suuntaan) on vain 87500(!), joten Bruinsista on pakko liikkua mahdollisten kauppojen yhteydessä palkkoja myös toiseen suuntaan. Tämä tietenkin hankaloittaa entisestään erilaisia hankintoja pelkästään jo sen vuoksi koska kun joukkueet tietävät toisen joukkueen olevan ahtaalla palkkojen suhteen, niin he osaavat kyllä hyödyntää tilannetta lypsäen ylimääräistä mukaan kauppaan pelaajista jotka eivät oikeasti ole tasoltaan ''cap dumppeja''.

Ehkä sellaisia realistisia vahvistuksia tilkitsemään osaa aukoista kokoonpanossa voisi olla, että Bruins hankkisi puolustukseen jonku tasonsa osoittaneen puolustajan sekä hyökkäykseen joku syvyyshankinta, eikä haittaisi jos mahdollisilla hankinnoilla olisi hieman fyysisyyttä ja kamppailupelaamista otteissaan. Plussaa olisi se, että pelaajilla jatkuisi sopimus ensikaudellakin, eivätkä mahdolliset hankinnat olisi pelkkiä rentaleita. Jatkumoa siis ensikaudellekkin.


Paperilla jos kokoonpanoa katsoo, niin kyllähän tuo joukkue ihan aidosti kaipaisi sitä top-6 sentteriä ja ehkä top-4 pakkiakin, mutta niitä nyt ei tähän hätään oikein ole tarjolla tai jos onkin, niin niistä on kova kilpailu ja Bruinsilla on assetit aika rajalliset. Tähän kun lisää vielä sen, että lähes treidissä kuin treidissä pitää palkkoja siirtyä saman verran pois joka taas itsessään voi maksaa ekstra varausvuoroja tai prospecteja. Ei tämä tietenkään tarkoita etteikö näiden hankkiminen olisi mahdollista.

Joukkueessa on ehdottomasti omat puutteensa ja kaikkia aukkoja harvoin onnistutaan tilkitsemään kesken kauden, eikä se usein ole välttämättä järkevääkään muuttaa joukkuetta liiaksi (tästä on esimerkiksi viimeisen 15-vuoden aikana lukuisia esimerkkejä, että usein ne joukkueet jotka hankkivat ''syvyyshankintoja'' onnistuvat usein parhaiten, kun taas ne jotka hankkivat monta pelaajaa tai jonkun kärkihankinnan - jopa kaksi, ovat harvoin lopulta edenneet voittajiksi tai edes kovin pitkälle. Poikkeuksia toki aina löytyy). Kesällähän tuo rakentaminen varmasti jatkuu, sillä tämän kaudenhan oli ilmeisesti tarkoitus olla jonkinlainen ''välikausi'', mutta joukkue on yllättänyt varmasti lähes kaikki otteillaan.

Jännätään mitä tulevat viikot tuovat tullessaan!

Edit. Tuon tiukahkon palkkatilanteen vuoksi Ullmark olisi tällaisista mahdollisista vaihtopalasista Bruinsin kannalta se paras, koska silloin siirtyisi paljon palkkaa pois eikä tarvitsisi maksaa kylkiäisenä ylimääräistä. Lisäksi maalivahtimarkkinoilla on kysyntää paljon ja Ullmark olisi kenties se kirkkain jalokivi. Mutta sitten taas kun miettii, että isosti maalivahtien vuoksi Bruins on tällä kaudella menestynyt niin hyvin kuin on menestynyt, niin onko se minkalainen riski kaupata kesken kauden.
Mites Phillysta Scott Laughton sentteriksi. Sopimuskin jatkuu vielä pari kautta 3milj lapulla/ kausi
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Laughton olisi kyllä oiva palanen Bostonin nippuun. Mutta niin olisi monen muunkin joukkueen joten saapa nähdä mihin miehen hintalappu asettuu siirtorajalla jos kovin alkaa huutokauppa käymään kuumana. Ja tosiaan kun ei ole pelkka rental pelaaja vaan sopimus jatkuu kauden jälkeenkin. Mutta jotenkin olisi niin Karhunen näköinen pelaaja.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Melko surkeaa on ollut meno niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin viime aikoina. Se piste nyt on saatu plakkariin mutta noi jatkoaikatappiot korventaa. Vielä kun se johtoasema menetetään kolmosen lopulla. Vielä ollaan koko liigassa kolmosena mikä tietysti on hyvä saavutus sinänsä kun noi muutkin kärkijoukkueet on hieman kontanneet samaan aikaan poislukien NYR ja Toronto joka on vielä samassa divarissa prkl.

No parempi tietysti kontata nyt kun on vielä parikymmentä peliä aikaa laittaa homma kuosiin mutta jotenkin nyt vähän pelottaa että onko se kausi sittenkin ollut ylisuorittamista tulosten valossa.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Melko surkeaa on ollut meno niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin viime aikoina. Se piste nyt on saatu plakkariin mutta noi jatkoaikatappiot korventaa. Vielä kun se johtoasema menetetään kolmosen lopulla. Vielä ollaan koko liigassa kolmosena mikä tietysti on hyvä saavutus sinänsä kun noi muutkin kärkijoukkueet on hieman kontanneet samaan aikaan poislukien NYR ja Toronto joka on vielä samassa divarissa prkl.

No parempi tietysti kontata nyt kun on vielä parikymmentä peliä aikaa laittaa homma kuosiin mutta jotenkin nyt vähän pelottaa että onko se kausi sittenkin ollut ylisuorittamista tulosten valossa.
Joo pahalta kyllä näyttää, eiköhän me siltikin pleijareihin päästä suoralla paikalla, joten siltä äkkijyrkkältä mahalaskulta pudotuspelien ulkopuolelle viimekauden tykityksen jälkeen kuitenkin vältyttiin.
Ja kuten itse olen uskonutkin niin alkukausi oli ylisuorittamista, ihan hyvä joukkue ollaan vieläkin, mutta kun Pastrnakin lisäksi hyökkäyksen kärki on tylsä eikä leveyttäkään kokoonpanossa ole, niin tietäähän tuon ettei sillä pitkälle pötkitä. Tai näin voisi kuvitella, kaikesta huolimatta ihmeen hyvin kuitenkin on pötkitty ja siitä osoituksena Atlanticin kärki paikka, jota pidän pienenä ihmeenä. Tästä suurin kiitos valmennukselle.

Vaikka tilastot näyttävät hyvälle, niin en siltikään oikein pysty luottamaan joukkueen pudotuspeli mahdollisuuksiin. Joten osoittakaas pojat mut (taas) vääräksi.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tällä hetkellä en löisi vetoa Bruinsin toisen kierroksen paikasta, eikä siihen taida tilastotkaan kannustaa. Joukkueen omien otteiden ohella suurin syy on kaavio, joka heittää isolla todennäköisyydellä vastaan Leafsin tai Boltsin.

Bruins on kerännyt pisteitä hyvin, mutta siihen suurin syy on kaksi ykkösmaalivahtia. Molemmat ovat torjuneet reilut kymmenen maalia odottamaa paremmin. Pudotuspeleissä kahdesta hyvästä kassarista on melko vähän iloa. Jos Bruinsin runkosarjaan vaihtaisi 15 - 20 peliksi jonkun jonasjohanssonin tai muun puolikkaan maalin per peli imuroivan kakkoskassarin, joukkueella olisi pisteitä aika paljon vähemmän.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Siis mitä v****a kysyy Boston Globe tai joku v***n Herald ja jatkaa sitten juttua jossain v***n sisäsivulla. All Stars tauon jälkeen Bruins on pelannut 11 ottelua joista se on voittanut yhden (1) varsinaisella peliajalla ja silloin suvereenin esityksen jälkeen ja kolme on hävitty ihan suoraan. Näistä 11 pelistä taas sitten peräti seitsemän on mennyt jatkoille ja niistä on voitettu ainoastaan kaksi ja moni peli on tyritty kolmannessa erässä mikä aikaisemmin on ollut vahvuus.

Onko tämä nyt joku henkinen lukko vai mikä helkkari se on että se peli ei pysy kasassa ottelun loppuun saakka? Toki täytyy sanoa että pyöriihän tuolla joukkueessa paljon sellaisia nimiä joista en ole oikeastaan koskaan kuullutkaan mutta siltikin.
 

Dataplo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
En olisi lainkaan huolissani tuosta, että Boston on mennyt jatkoille noin usein viime aikoina tai pisteprosentti 50stä all-stars tauon jälkeen, ollaan nähty jo monesti, että ei ole autuutta se, että kaikki menee täysin putkeen koko runkosarjan ja ensimmäiset vastoinkäymiset tulee vasta playoffien ekalla kierroksella.
Uskon myös, että joukkueessa vallitsee pieni välinpitämättömyys runkosarjan lopusta, koska vastaan tulee kuitenkin todennäköisesti haastava joukkue, ainoa millä on väliä on kotiedun pitäminen loppukaudella ja tähän todennäköisesti riittää tuo 50 pisteprosentti loppukaudelta, kunhan ottaa siinä runkosarjan viimeisessä viidessä pelit hyvät lämmöt kohti pudotuspelejä.
Huolissaan tulee olla Bostonin hyökkäyksen laajuudesta, mutta olemme nähneet heikompi nimiselläkin hyökkäyksellä taisteltavan Stanley cupin mestaruudesta. Bostonilla on kuitenkin kiistatta yksi NHLn parhaista puolustuksista, vaikka se ei olekaan yhtä dynaaminen kuin esimerkiksi Coloradon tai Vancouverin pakisto niin tuo Bostonin pakisto on roolitettu esimerkillisesti itse haluaisin nähdä, että Grzelcyk siirretään muualle ja tilalle hankitaan monipuolisempi pakki, esim. Hanifin.
Pudotuspelejä katsellen maalivahdeista ei tarvitse olla huolissaan nyt kun muutkin kuin minä ovat huomanneet, että kumpi noista maalivahdeista on parempi(vähän nostan omaa häntääni, mutta olen tästä puhunut kaudesta 21-22, että Swayman on parempi kuin Ullmark, ymmärrän kyllä täysin miksi Swaymania ollaan suojeltu tuolta urheiluhullulta fanikunnalta). Bostonin pakisto on jo nyt änärin parhaimmisto kuten sanoin ja voitte katsella millainen nuorten peruspakkien pooli providencessä ja junnusarjoissa vaikuttaa niin esimerkiksi Forbortin ja Grzelcykin soppareita ei tulla uusimaan ellei Forbort suostu johonkin n. 1,5m soppariin. ensi kaudella uskon, että kolmospakkiparin hommat hoitaa Frederic Brunet ja Alec Regula, älkää myöskään ihmetelkö, jos McAvoy ei pelaa enää ensikaudella Bostonin ylivoimaa, koska monelle jo nyt tuttu Lohrei on otollinen pelaaja dominoimaan hyökkäyspeliä, mutta hänellä on vielä paljon opittavaa puolustuspelissä, veikkaankin, että tässä on sama mikä tapahtuu todennäköisesti myös Dallasissa, että se paras pakki (Heiskanen ja McAvoy) siirretään yleishyödylliseen tasaviisikon pelaamiseen ja se hyökkäyspainotteinen junnu siirretään pelaamaan ykkösylivoimaa omilla vahvuuksilla (Harley, Lohrei) Lohreita kun katsoo niin tekemisessä on paljon samoja elementtejä kuin Dunnilla ja Morriseyllä.
Ainoa osa-alue missä Boston häviää NHLn kärjelle on tuo keskikaista kahden ekan ketjun osalta täten toivoisinkin, että Sweeneyllä on puhelinlinjat kuumana tuonne Carolinaan Necasin tiimoilta sinne voisi olla lähes valmis treidi Necas ja joku maalivahti cap Dumpiksi ja vastineeksi Coyle ja Ullmark ja jokin picki todennäköisesti ensi vuoden ykköskierros(25). Kirjoitin tähän ketjuun jo aiemmin odotukseni ja toiveeni Poitrasia kohtaan, hänellä on täysi mahdollisuus olla joukkueen kahden kärkisentterin joukossa sen lisäksi top kuusi rooliin odotetaan Lyselliä, mutta toivon, että hänet pidetään vielä tämän kauden jälkeen vuoden verran AHLssä.
Tämän lisäksi on mahdollisia tulevaisuuden ryöstöjä pelaamassa junnusarjoja, mutta näitä en lähde ennustamaan, koska en ole heidän pelejä nähnytkään.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Ainoa osa-alue missä Boston häviää NHLn kärjelle on tuo keskikaista kahden ekan ketjun osalta täten toivoisinkin, että Sweeneyllä on puhelinlinjat kuumana tuonne Carolinaan Necasin tiimoilta sinne voisi olla lähes valmis treidi Necas ja joku maalivahti cap Dumpiksi ja vastineeksi Coyle ja Ullmark ja jokin picki todennäköisesti ensi vuoden ykköskierros(25).
Vähän vieraisiin pöytiin huutelen, mutta toivoisin minäkin Leafs-fanina, että rakkaan divisioonavihulaisen ratkaisu Bostonin kärkisentterihuoliin olisi oikea laituri Necas, ja vieläpä siten että yksi sentteri menisi vaihdossa Carolinaan. Eiköhän siellä Bostonin toimistolla ole kuitenkin kaikki aistimet suunnattu Anaheimiin ja Adam Henriqueen, jos tälle kaudelle vielä keskushyökkääjästä haaveilevat. Toki cap-tilanne on sellainen, ettei tuonne vahvistusta mahdu ilman palkoista luopumista, eli ensin pitäisi dumpata Ullmark ja/tai DeBrusk jonnekin. Ducks tuskin noista on kummastakaan kiinnostunut. Todennäköisempää lienee, että Boston tyytyy nykyiseen keskikaistaan ja koittaa napata jonkun sentterin sitten kesällä UFA-markkinoilta. Välikausihan tämä heille on palkkatilanteen takia, vaikka jotenkin ihmeen kaupalla taas kärkikahinoissa pyörivätkin.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Hyvää pohdintaa ja olen monista asioista aikalailla samaa mieltä. Meillä on kuitenkin jokseenkin eriävä näkemys parissa kohdassa.

uskon, että kolmospakkiparin hommat hoitaa Frederic Brunet ja Alec Regula
Vaikea nähdä, että Bruins peluuttaisi ensikaudella kolmea tulokasta omassa top-6 pakistossaan, jos oletetaan että Lohrei ainakin pelaa kuusikossa (ellei ole osana jotain isompaa kauppaa) ja hänen lisäksi mainitsemasi Regula sekä Brunet. Ei sillä ilmeisen hyvin ovat AHL:ssä pelanneet.

Mutta tämä jääköön nähtäväksi. Voihan se olla niinkin, että sinulla on erittäin tarkka vainu sekä kauaskantoinen vainu ja näemme nämä pelaajat yhdessä ensikauden kuusikossa ainakin joissain peleissä.

Ainoa osa-alue missä Boston häviää NHLn kärjelle on tuo keskikaista kahden ekan ketjun osalta täten toivoisinkin, että Sweeneyllä on puhelinlinjat kuumana tuonne Carolinaan Necasin tiimoilta sinne voisi olla lähes valmis treidi Necas ja joku maalivahti cap Dumpiksi ja vastineeksi Coyle ja Ullmark ja jokin picki todennäköisesti ensi vuoden ykköskierros(25).
Oikeastaan tässä jo heti aluksi mainitsit sen minkä vuoksi omasta mielestäni Coylesta ei voi missään nimessä luopua - ellei vaihdossa tule takaisin häntä parempi sentteri. Tällaisessakin tapauksessa Coylen mielellään pitäisi 2. sentterinä - jos vain mahdollista, sillä on pelannut oikeinkin hyvin isoihin saappaisiin nähden. Kuten sanoit hyökkäys on jo valmiiksi ohut - etenkin keskikaista, niin sitä ei mielellään ohentaisi lisää menettämällä niitä ainoaita pelaajia, jotka onnistuvat tuloksenteossa kohtuullisesti ja noin muutenkin, vaan mielellään yrittäisi etsiä muita vaihtopalasia jos mahdollista. Toki totta on se, että välillä nyt vain kaupoissa menettää myös pelaajia, joista ei niin mielellään luopuisi.

Edit: Mutta Necas on kyllä ehdottoman mielenkiintoinen nimi, vaikka pelaisikin laidalla. On nuori, potentiaalia on vielä enempäänkin. Ja olihan Zacha myös ennen Bruinsiin tuloa laituri-sentteri aivan kuten Necas, joten ei se olisi sanottu etteikö Necasista voisi kehittyä varteenotettava sentteri esimerkiksi kahden-kolmen kauden jälkeen, kun sentteritaustaakin kuitenkin on.
Toisaalta vaikka ei kehittyisikään, niin ei se olisi maailmanloppu, sillä kyllä nuorelle ja potentiaaliselle top-6 laiturillekkin olisi tilausta. Hinnasta ei mitään tietoa, mutta ainakin Carolinan on huhuttu olevan yksi joukkueista joka on maalivahdin perässä.
 
Viimeksi muokattu:

Dataplo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Siis Necashan varattiin keskushyökkäjänä ja oma uskoni riittää siihen, että hän kykenisi oppimaan tuohon rooliin ja ilmeisesti hän itse haluaisi pelata keskellä. En usko hetkeäkään Adam Henriquen tuloon Bostoniin, se ei olisi mitenkään relevantti upgrade Zachaan tai Coyleen verrattuna. Ensi kesänä tarjolla on kolme ykkössentterin tasoista sentteriä tarjollla Stamkos UFA, Lindholm UFA ja Pettersson RFA en usko, että Stamkosille Boston tarjoaisi sen parempaa palkkaa, kun Tampakaan ja palkka on ollut se mitä Stamkos hakee tällä hetkellä, Lindholm voisi olla hyvä kahden suunnan sentteri, jos ei ole täysin ylihintainen ja petterssonin saadaksenn pitää tarjota vähintään 12,5 milliä, jotta Vancouver ottaisi mielummin neljä ykköskierroksen pickiä kuin petterssonin ja tätä tuskin Boston on valmis maksamaan, vaikka sen tilan joukkueeseen saisikin tehtyä (tilan tekeminen ei hirveän vaikeaa juuri ole, kuten aiemmassa viestissä huomautin) sieltä kuitenkin loppuvat Debruskin, grzelcykin ja Forbortin sopparit yhteensä n. 11 milliä ja näistä ehkä debrusk on ainoa, jota ei voi heti korvata samalla mikäli Ullmark saadaan myytyä niin maalivahtien caphit laskee parilla miljoonalla, jos Swaymanille tarjotaan joku 8*6,5m tms.
 

Dataplo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vaikea nähdä, että Bruins peluuttaisi ensikaudella kolmea tulokasta omassa top-6 pakistossaan, jos oletetaan että Lohrei ainakin pelaa kuusikossa (ellei ole osana jotain isompaa kauppaa) ja hänen lisäksi mainitsemasi Regula sekä Brunet. Ei sillä ilmeisen hyvin ovat AHL:ssä pelanneet.

Mutta tämä jääköön nähtäväksi. Voihan se olla niinkin, että sinulla on erittäin tarkka vainu sekä kauaskantoinen vainu ja näemme nämä pelaajat yhdessä ensikauden kuusikossa ainakin joissain peleissä.
Tähän sen verran että en siis välttämättä usko, että vielä pelaavat kokonaisia kausia ylhäällä, mutta hyvin mahdollisesti sellaiset 50 peliä naama ja kolmannen samanlaisen voi ottaa joku Jackson Edward tai Reilly Walsh tai sitten joku ihan muu mahdollisesti kokeneempi pakki. Sen mitä oon Providencen pelejä kattonu n. 10 peliä tällä kaudella niin noi Regula ja Brunet on ikäsikseen erittäin kypsiä pelaajia ja jos kesän aikana ottaa hyviä askelia niin en epäile yhtään etteikö ainaki jompikumpi ottaisi paikkaa vakikokoonpanossa.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Tähän sen verran että en siis välttämättä usko, että vielä pelaavat kokonaisia kausia ylhäällä, mutta hyvin mahdollisesti sellaiset 50 peliä naama ja kolmannen samanlaisen voi ottaa joku Jackson Edward tai Reilly Walsh tai sitten joku ihan muu mahdollisesti kokeneempi pakki. Sen mitä oon Providencen pelejä kattonu n. 10 peliä tällä kaudella niin noi Regula ja Brunet on ikäsikseen erittäin kypsiä pelaajia ja jos kesän aikana ottaa hyviä askelia niin en epäile yhtään etteikö ainaki jompikumpi ottaisi paikkaa vakikokoonpanossa.
Aivan.

Epäilemättä Bruinsilla on hyviä pakkiprospecteja Providence:ssa ja kyllähän he tilaisuuksia tulevat NHL:ssä saamaan joko Bruinsin tai jonkun muun joukkueen toimesta. Varsinkin Regulalla saattaa olla oikeinkin hyvä mahdollisuus jopa ensikaudella pelata vakiokokoonpanossa, sillä Bruins tarvitsee kolmospariin oikealta pelaavan puolustajan ja Regula voisi sopia tähän hyvin. Puolustaja jolla on ilmeisesti myös fyysinen ominaisuus pelissään. Ominaisuus jota Bruinsin pakisto jo nytkin kaipaisi, sillä nykyinen pakisto on aika pehmeä.

Lohrei nyt on hyvin todennäköisesti ''varma'' vakiokokoonpanon pelaaja ensikaudella - ellei hän ole osa jotain isompaa kauppaa, jota en toivo sillä Lohrei:ssa on sitä jotain ja voi hyvinkin nähdä että hänellä on potentiaalia kehittyä melkoiseksi pelaajaksi lähitulevaisuudessa (tietenkin tämä kaikki on vain lunastamatonta potentiaalia siihen asti kuin tämä oikeasti toteutuisi ja aina se lupaava aihio ei realisoidu sellaiseksi pelaajaksi johon kenties olisi mahdollisuus).
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
En nyt jaksa tässä ketjussa alkaa miettimään tulevia kausia eikä mulla siihen olisi varmaan rahkeitakaan. Sattui vaan silmään Mikko Rantasen haastattelu Iltalehdessä jossa hän totesi MacAvoyn ja Lindholmin erinomaisuuden. Saattoi hieman lämmittää mieltä kun tuon tason pelaaja täräyttää tuollaisen lausunnon näin vaikeana aikana.

Artikkeli löytyy tuolta He ovat Mikko Rantaselle täyttä myrkkyä .

Jos nyt hieman palaan aikaisempiin viesteihin niin nimenomaan Lohrei pisti minulla ainakin heti silmään pelatessaan ensimmäisiä otteluitaan varsin ennakkoluulottomalla ja rohkealla pelillään ja taisin siitä jonkin maininnan ketjuun laittaakin. Ehdottomasti jo nyt paikkansa täyttävä puolustaja.
 

Dataplo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Spekuloidaan vähän Brunsin tarvetta ja ylijäämää TSN.n trade bait listan kanssa TSN Hockey's Trade Bait List | TSN
Ylijäämä ja mahdolliset tredikappaleet

YLIJÄÄMÄ

Matt Grzelcyk mahdollinen treidipalanen toiseen suuntaan, mutta tilalle olisi hyvä saada monikäyttösempi stay at home pakki, vaihtoarvo toki alentunut koko tämän kauden.
Linus Ullmark, vaikka Swayn ja Ullmarkin bromance on upea niin sen on pakko loppua viimeistään kesänä 2025 ellei Ullmark tyydy johonkin täysin alihintaiseen 3m soppariin, mitä en usko kun hänellä voi silloin vielä olla useampiakin 1. maalivahdin vuosia jäljellä. Ullmarkin arvo ennen deadlineä on n. ykköskierroksen varauksen verran enemmän kuin kesällä treidatessa, koska nyt siitä voi olla jollekkin varmalle pudotuspelijoukkueelle hyötyä tälle vuodelle. Itse ottaisin mieluummin sen ykköskierroksen varauksen tai vastaavan prospectin, kun että jättäisin treidaamisen kesälle siltä varalta, että ehkä Swayman loukkaantuu pudotuspeleissä, se on mielestäni ainoa tilanne milloin Ullmarkista voi olla merkittävä hyöty joukkueelle, ottaa huomioon, että Providencessä on kaksi, tilaisuutta odottavaa nuorehkoa maalivahtia valmiina ottamaan kakkosmaalivahdin vastuun, Ullmarkin hinta tulee olemaan tällä TDLllä korkein sitten viime kesän ja korkein mitä tulee olemaan enää ikinä.
Fabian Lysell on mahdollinen palanen treidiin, pidän häntä hyvänä prospectina, mutta en korvaamattomana toisin kuin esimerkiksi Poitras tai Lohrei, jotka ovat jo toditaneet kykenevänsä ainakin jonkin tasoiseen NHL pelaamiseen Lysellin arvo pyörii mielestäni siellä loppupään ykköskierroksen varauksen tienoilla.
Jake Debrusk on täysin mahdollinen osa treidiä, koska hän on monesti esittänyt tyytymättömyytensä Bostonissa olemiseen, vaikka viime kerrasta onkin aikaa, hän hakee varmasti pitkää n. 6m AAV sopparia ja ymmärrän täysin miksi Boston ei tätä maksaisi, mutta ymmärrän täysin myös Debruskin pyynnön, uskon, että joukkueet eivät pääse sopimukseen ja vaihtoehdot on pitää hänet rentalina tai vaihtaa johonkin jolle ollaan valmiita maksamaan, voisi olla joku Guentzel, Smith, Bunting jopa Kakko. Bostonilla on kuitenkin hallussaan pari vuotta nuorempi voima hyökkääjä jolla on mahdollisuus tehdä Debruskin työt jatkossa (Frederic)
Muut palaset pitääkin olla sitten jo selkeästi voitollisia, jotta lähtisin liikuttamaan ulos vakikokoonpanossa olevia, mutta toki jos joku iso tarjous tulee niin kuka vain on myytävissä paitsi Pasta (ainoa täysi NMC)

TSN (21. pv) listalta tarvitut ja mahdolliset treidit

1. Hanifin kyllä kelpaisi tykkään hänen kaltaisista pakeistaan enemmän ja olisi selkeä upgrade Grzlecykiin verrattuna Calgaryyn voisi lähteä Grzelcyk, 1. round 25 ja 2. round ja ehkä joku b luokan prospecti jos tarvii.
2. Markström ei tarvetta Bostonin ollessa toivottavasti maalivahtien myyjä.
3. Tanev MYYTY
4. Guentzel kelpaisi ja toisi esim. Debruskiin verrattuna kiekollisuutta ja mielestäni hänelle olisi tilaa ykkös YVssä ja vaihtokappaleena voisi olla debrusk ja 1 rd picki tms.
5. Henrique en näe käyttöä Bostonissa Bostonilla on kaksi hänen tasoistaan sentteriä jo, hän ei tee kesää joukkueen tämän kauden pärjäämiseen.
6. Edmontoni picki ei tarvetta
7. Walker, voisi olla ok lisäys joukkueeseen, mutta ei mitään tarvetta lähteä jahtaamaan.
8. Laughton ei tekisi tälle vuodelle eroa, mutta voisi olla vaihdossa Debruskiin ihan ok, niin Debruskista jäisi tuleville vuosille jotain käteen.
9. Tarasenko olisi Bostonille vahvistus secondary scoringiin, mutta vain tämän vuoden osalta en pyrkisi edes tekemään jatkoa ellei onnistu täysin alihintaan täten hänestä voisi maksaa ehkä ykköskierroksen varausta.
10. Carrier, pitkälti samat sanat kuin Walkerista.

11. Buscnevichista voisi maksaa hieman enemmän kuin Tarasenkosta ja mahdollisesti tehdä myös jatkon kesällä.
12. Allen, ei tarvetta
13. Chuchrun voisi olla isokin parannus Grzelcykiin, mutta todennäköisesti liian kallis ja paras sijoitus paikka on toiseksi kiekolliseksi pakiksi jolle ei välttämättä ole tarvetta.
14. Dallas 1st rounder ei tarvetta
15. Eberle, voisi tuoda hyvää osaamista kärkiketjuihin, mutta saattaa olla ylihintainen viimeaikaisen vireen johdosta.
16. Jack roslovic, ei tarvetta ok lisä laitaan, mutta todennäköisesti ylihintainen tarpeeseen nähden.
17. Vatrano, olisi hyvä lisäys kakkosketjuun ja oman kylän poika takaisin niin tuskin motivaatiosta jäisi kiinni pudotuspelipelaaminen, todennäköisesti kuitenkin ylihintainen todelliseen tasoon.
18. Tampa 1st rounder ei kiinnostusta.
19. Seeler ei merkitystä, mutta toki, jos halvalla saa niin hyvää laajuutta.
20. Duclair ei tarvetta

Loput pelaajat, jotka voisi kiinnostaa, jos hinta kohtaa Kaliyev, N. Robertson, Smith, Boqvist, Frost ja Kakko tässä suht nuoria suhteellisen hyvällä potentiaalilla Smithiä lukuunottamatta, mutta näistä kuka vain voi mahdollisesti auttaa jo tänä vuonna sekä tulevaisuudessa.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
DeBrusk:n ja Bruinsin välisissä neuvotteluissa ei ole edistystä ja Grzelcyk:n kanssa ei ole edes neuvoteltu.





Kumpikaan näistä ei sinällään varsinaisesti yllätä. Grzelcyk:n olen itse laskenut ensikauden joukkueesta pois jo pitkään, kun taas DeBrusk.. Näistä on/off jaksoista on jo niin pitkä otanta, että ei se tuosta ainakaan tässä ympäristössä tule muuttumaan. Pieni helpotuksen huokaisu, että Bruins ei todennäköisesti ole se joukkue joka tarjoaa sen pahimmillaan jopa 6 miljoonaa/kausi sopimuksen. Tässä ympäristössä tulos on tämä. Parhaimmillaan pelaaja josta ei mielellään luopuisi, kun taas sitten edessä on se 10-15 ottelun pisteetön jakso, jolloin ajatukset ovat päinvastaiset. Ehkä se on molempien kannalta parasta jos tiet erkanisivat. Pelaajakin saisi uuden alun ja jos hän mahdollisessa uudessa seurassaan löytää sen tasaisuuden, niin olen pelaajan kannalta vain iloinen, sillä hänellä on työkalut olemassa, olemme ne nähneet aina välillä.



Näin Trade Deadlinen lähestyessä tuli kuunneltua youtubessa ''podcast'' jakso, jossa Dominic Tiano oli vieraana. Hän kertoili mitä hän tietää, tai mitä hänelle on kerrottu erinäisten henkilöiden toimesta jotka ovat lähellä eri NHL-organisaatioita. Painotti, että hän ei halua spekuloida tai heittää ilmoille huhuja vaan hän kertoo vain mitä hän tietää. Laitan tähän alapuolelle lyhyesti olennaisimmat:

- DeBrusk:a kohtaan on 3 joukkuetta osoittanut kiinnostusta. Joukkueet ovat: Detroit, St.Louis ja Calgary. Kuitenkaan tarjoukset eivät ilmeisesti ole olleet riittäviä, koska kauppoja ei ole ainakaan vielä syntynyt.

- Hankinnan/hankintojen prioriteettina on se, että eivät ole rentaleita vaan joko pelaajalla on sopimusta jäljellä tai että Bruins saa tehtyä pelaajan kanssa sopimuksen, kuten teki Lindholmin kanssa, että ennen treidiä kulisseissa neuvoteltiin ja treidin jälkeen sopimus julkaistiinkin pian.

- Bruins on tosissaan Hanifinin perässä, mutta mahdollinen kauppa vaatii kolmannen joukkueen jonka kautta palkkoja kierrätetään. Varsinaisista vaihtopalikoista ei ollut täyttä tietoa, mutta spekuloitu ''paketti'' oli: 1st pick 2025, DeBrusk (palkkoja pois ja toisaalta jos Calgary kerran kiinnostunut pelaajasta) sekä yksi noista parhaista lupauksista eli Lohrei, Lysell tai Poitras. Kysymys oli että riittävätkö nämä ja vastaus, että ei tietoa..
Tiano itse sanoi, että Poitrasista hän ei luopuisi koska on nuori, potentiaalinen ja jo tasonsa jokseenkin osoittanut NHL:ssä. Tähän kun lisää vielä Bruinsin sentteritilanteen. Lohreistakaan ei luopuisi. Sanoi painokkaasti että Lohrei tulee hänen mielestään olemaan 3-4 vuoden päästä parempi pelaaja kuin Hanifin (vahvoja sanoja tiedän kun toinen on jo aikamoinen puolustaja NHL:ssä, mutta kertoo ehkä Lohrein potentiaalista, vaikka tämä olikin vain hänen oma näkemys). Noin yleisesti hän oli sitä mieltä että Bruins ei pakonomaisesti tarvitse Hanifinia, vaikkakin hän ehdottomasti olisi vahvistus. Tähän näkemykseen isoiten vaikutti tuo Lohrein olemassaolo, vaikka onkin vielä raakile eikä samalla tavalla valmis pelaaja kuin Hanifin.

- Bruins noin yleisesti on puolustajan ilmeisesti puolustajan perässä. Osoittanut kiinnostusta viime kuukausina ainakin Hanifiniin, Nahsvillen Carrieriin, saman joukkueen Fabbroon ja varsinkin Minnesotan Middletoniin.



Neely tuossa muutama päivä sitten puheli jossain lehtijutussa (en nyt valitettavasti enää löytänyt sitä artikkelia), että fyysisyys, kovuus on asia mitä joukkue kaipaa erityisesti pakistoon. Sanoi myös jotain että, jos joitain ilmeisiä aukkoja ei nykytilanteessa ole välttämättä mahdollisuus paikata (oletan, että viittasi tällä senttereihin), niin pitää sitten keskittyä vahvistamaan joukkuetta muilta osin.

Kyllähän toi Middleton kuulostais aika tavalla Bruinsin hankinnalta. Kun miettii että joukkue on aika laajalti liitetty eri insidereiden toimesta puolustajien perään ja tähän päälle tuo mitä Neely sanoi. Lisäksi pelaajalla jatkuu sopimus ensikaudellakin.



Pakko heittää tähän loppuun vielä asia joka huvitti itseä, nimittäin Cassidy sanaili median edessä - palatessaan Bostoniin, pienen hauskan piikin, joka oli erityisesti varmaan johtoportaan suuntaan:
''It’s nice to come back with a shiny ring on your finger'' - ''On mukavaa tulla takaisin kiiltävä sormus sormessa''. Näitä lisää, tällaista pientä hauskaa kuittia hyvällä mielellä.

Edit: Hyvää pohdintaa @Dataplo:lta ylläolevassa viestissä. Pitääpä illalla lukea oikein ajatuksen kanssa.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Pakko heittää tähän loppuun vielä asia joka huvitti itseä, nimittäin Cassidy sanaili median edessä - palatessaan Bostoniin, pienen hauskan piikin, joka oli erityisesti varmaan johtoportaan suuntaan:
''It’s nice to come back with a shiny ring on your finger'' - ''On mukavaa tulla takaisin kiiltävä sormus sormessa''. Näitä lisää, tällaista pientä hauskaa kuittia hyvällä mielellä.
Toivottavasti tuo kuitti nyt kosahti omaan nilkkaan ja ainakin Geekie otti sen tosissaan. Oli miten oli niin viimein Bruinsille voitto varsinaisella peliajalla vaikka tiukoille sekin meni. Ekassa erässä Bruins oli melko suvereeni ja alkoi jo tuntua tuskaiselta kun ei limppua saada häkkiin mutta sitten yhtäkkiä repesi ja Bruins takoi 3 maalia alle 3 minuuttiin ja tokassa erässä sitten osat kääntyivät niin kuin melko usein tällä kaudella. Onneksi saatiin voitto kairattua ja vielä Vegasia vastaan ja toivottavasti tämä avasi hieman tuota henkistä lukkoa mutta nähtäväksi jää.

Lohreista ei missään nimessä kannata luopua, teki tänään maalinkin ja muutenkin ihan vahvaa peliä hyökkäyssuuntaan. Heinen taas oikein hyvä, lienee joukkueen paras hinta/laatusuhde hyökkäyksessä vaikka sitä fyysisyyttä saisi olla enemmän. Ensi kaudeksi luvassa lienee palkankorotus, jos ei Bruinsissa niin sitten jossain muualla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ei kyllä kannattaisi tällä kaudella uhrata liiemmin tulevaisuutta vahvistuksiin. Palkkakaton vuoksi Bruins lähtee kevääseen takamatkalta, ja vaikka pisteiden osalta on mennyt hyvin, niin Bruinsin todennäköisyydet selviytyä divarista ovat jtn 15-20 pinnaa.

Toisaalta sitä mieltä, että NHLään breikanneet korkeahkot varaukset ovat parasta kauppatavaraa. Tässä vaiheessa odotukset Lohreita ja Poitrasia kohtaan ovat korkeammalla kuin mihin pelaajat tulevat todennäköisesti yltämään. Ja se näkyy hinnassa.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Että sellainen peli tällä kertaa. Juuri kun edellinen matsi antoi hieman toivoa paremmasta niin todellinen mahalasku Islandersin vieraana. Peli oli ohi jo ennen kuin se oikeastaan ehti alkamaankaan. Tokan erän alkuun sinnittelin vielä että jos vaikka tästä vielä jokin peli tulisi mutta siihen alkuun heti maali niin sitten riitti, enkä varmaan paljon menettänyt.
 

Dataplo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Että sellainen peli tällä kertaa. Juuri kun edellinen matsi antoi hieman toivoa paremmasta niin todellinen mahalasku Islandersin vieraana. Peli oli ohi jo ennen kuin se oikeastaan ehti alkamaankaan. Tokan erän alkuun sinnittelin vielä että jos vaikka tästä vielä jokin peli tulisi mutta siihen alkuun heti maali niin sitten riitti, enkä varmaan paljon menettänyt.
Joo oli vähän säätämistä, edelleen ei muuta kuin Ullmark lihoiks :D.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Ensi yönä sitten Toronto. Edellisen esityksen perusteella tulee selkäsauna ja sarjataulukossa Toronto menee ohi. Detroitiin on sen verran piste-eroa hankittu että ei ehkä wild card paikkaan jouduta mutta ei sekään mikään mahdottomuus ole näillä esityksillä.

Mikähän lienee Hampus Lindhomin tilanne? Häntä lienee kaivattaisiin tuonne paistoon pitämään jonkinlaista järjestystä yllä.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
No höh sentään. Viime aikojen perusteella en edes uskaltanut katsoa peliä vaan tyydyin koosteeseen ja sen mukaan ihan vahva peli arkkivihollista vastaan. En osaa sanoa oliko Bruins hyvä vai Toronto huono? Tärkeä voitto kuitenkin koska nämä joukkueet ovat suurella todennäköisyydellä vastakkain pleijjareiden ekalla kiekalla. Taas.

Ensi yönä sitten vastaan Oilers kotona ja en oikein tiedä mitä odottaa kun on vielä peräkkäisten päivien peli. Jos nyt tuosta saadaan ihan miehekäs esitys niin saattaa usko palata taas.

Jotenkin tähän kauteen liittyy sellainen asia että Bruins ei ole koskaan niin hyvä miltä näyttää mutta ei myöskään niin huono miltä näyttää.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
No höh sentään. Viime aikojen perusteella en edes uskaltanut katsoa peliä vaan tyydyin koosteeseen ja sen mukaan ihan vahva peli arkkivihollista vastaan. En osaa sanoa oliko Bruins hyvä vai Toronto huono?
Swayman oli hyvä ja Woll jos nyt ei huono niin keskinkertainen. Aika tasaista vääntöä peli oli, ehkä lievästi Bostonin komennossa mentiin eli ihan ansaitusti pisteet vieraille. Kyllä Bruins on kaudesta toiseen Leafsille kryptoniittiä, ihan sama keitä siellä pelaa. Ja tosiaan näyttää vahvasti siltä, että pleijareissa ollaan taas kerran vastakkain. Eipä silti, hyvää viihdettähän nuo playoffkohtaamiset tarjoavat - harmi vaan näin Leafs-fanin kannalta, että jatkoonmenijä löytyy kerta toisensa jälkeen vääränvärisistä paidoista.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Swayman oli hyvä ja Woll jos nyt ei huono niin keskinkertainen. Aika tasaista vääntöä peli oli, ehkä lievästi Bostonin komennossa mentiin eli ihan ansaitusti pisteet vieraille. Kyllä Bruins on kaudesta toiseen Leafsille kryptoniittiä, ihan sama keitä siellä pelaa. Ja tosiaan näyttää vahvasti siltä, että pleijareissa ollaan taas kerran vastakkain. Eipä silti, hyvää viihdettähän nuo playoffkohtaamiset tarjoavat - harmi vaan näin Leafs-fanin kannalta, että jatkoonmenijä löytyy kerta toisensa jälkeen vääränvärisistä paidoista.
Kiitokset vieraisiin pöytiin huutelusta eikä todellakaan millään pahalla. Eipä Woll noille maaleille oikein mitään mahtanut ja Swayman oli hyvä niin kuin aina. Tavaresin maali näytti ensin hieman helpohkolta mutta sen verran täydellinen laukaus oli että ei sitä kukaan muukaan kiinni olisi ottanut. Mathewsilla oli kyllä tuhannen taalan paikka kaventaa ottelu mutta näin meidän onneksi vedosta tuli ihan perhonen ja ehkä näitä tapahtuu vain Bruinsia vastaan.

Olihan tämä ottelu nyt selkeästi tason nosto edelliseen verrattuna mutta en kyllä uskalla katsoa ensi yön peliä miten siellä taas vaihteeksi sekoillaan ja säädetään. Jotenkin käy vähän sääliksi Ullmarkia kun hänen vahtivuorollaan puolustetaan miten sattuu.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Ei Leafs tosiaan mitenkään erityisen huono ollut, ja kolmasti taisi käydä kiekko tolpassakin + kerran maaliviivalla.

Olikohan kuudes perättäinen voitto keskinäisissä Bostonille.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
DeBrusk-> Penguins
Guentzel-> Canucks
Lindholm-> Bruins

Tuollaista huhuillaan Deadline-ketjussa. Varmaan joutuisi jotain kylkiäisiä laittaa, mutta itse kyllä lähtisin tähän. Varsinkin jos saisi vielä jatkot sorvattua. Mitäs mieltä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös