Boston Bruins 2022–2023

  • 114 075
  • 619
Reeneissä nostettu Bertuzzi tuohon Zachan tilalle kakkosketjun vasempaan laitaan:
Bertuzzi-Krejci-Pastrnak
Zacha-Coyle-Frederic

Pakisto:
Orlov-McAvoy
Lindholm-Carlo
Grzelcyk-Clifton
*Forbort-Zboril

Tänään alkaakin Bruinsin primetime-rutistus, kun neljä viikonloppua putkeen painetaan iltapäiväpelejä.
Ihan kiva näin suomalaisena.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Pakko ihailla tuota kuinka ammattimaisesti Bruins kääntää pelit, jos ne kääntää pitää. Eilen Detroit pääsi vähän varkain ekassa erässä 2-0 johtoon, tokassa erässä laukaukset 18-2 Bruinsin hyväksi ja peli tasoihin..

Nelonen hoiti homman sitten kolmannessa kotiin hyvällä neloskentän maalilla suorasta hyökkäyksestä. Vähän tuolla näkyy silti poissaolot, Hallin tilanne ilmeisesti hyvin auki.

Tänään jatkuu jo puoli kahdeksan!
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Rutiinitaso on joukkueella erittäin korkea. Eilen varmistui jo playoff-paikka nyt tietysti huudellaan sen motivaation perään. Eilisen antisankari oli Krejci jonka löysästä pelaamisesta hyökkäyssinisellä Detroit teki ekan maalin. Toisessa sitten istui jäähyllä. Veikkaan että tänään nähdään toisenlainen Krejci.

Ainahan nämä päiväpelit ovat hieman enemmän arvoituksia kuin iltapelit, mutta luulisin Bruinsin olevan tänään valmiimpi pelaamaan kuin ottelun alusta asti kuin eilen.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tässä alkaa olla vähän huolestunut Marchandin otteista. Ylimielistä kikkailua ja turhan vaikeita ratkaisuja. Kun on parhaimmillaan niin nämä onnistuu, mutta nyt kun ei ole, pitäisi palata perusasioihin.

Grislikin kohdalla muuten vaikuttaa, että popparikomennus vei itseluottamusta ja viime pelit ollut aika kammottavia.

Toivotaan, että Hampuusi ei ole pitkään pois.


Bostonin mahdollisesta piste-ennätyksestä puhuttaessa on muuten hyvä muistaa, että Habsin nykyisen ennätyksen aikaan ei ollut käytössä jatkoaikaa.
 

Wire

Jäsen
Tässä alkaa olla vähän huolestunut Marchandin otteista. Ylimielistä kikkailua ja turhan vaikeita ratkaisuja. Kun on parhaimmillaan niin nämä onnistuu, mutta nyt kun ei ole, pitäisi palata perusasioihin.

Grislikin kohdalla muuten vaikuttaa, että popparikomennus vei itseluottamusta ja viime pelit ollut aika kammottavia.

Toivotaan, että Hampuusi ei ole pitkään pois.
Runkosarja on taputeltu jo, nyt vähän fokus harhailee. Ei mitään vakavaa.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Ei ollut Bruins sittenkään valmis pelaamaan ekassa erässä eikä edes toisessa. Aivan karmean näköistä oli peli, ei kiinnostanut ukkoja sitten yhtään ja Pasta ja Marchand näytti ihan luistelevilta katastrofeilta. Toisella erä tauolla joku onneksi vissiin piti jonkinlaisen puheen ammattiylpeydestä että yrittäkää nyt edes näyttää jääkiekkojoukkueelta. Tuli sentään jonkinlainen kunnian palautus kolmannessa mutta neljä maalia eteen on kyllä liikaa jopa Bruinsille. Jos nämä pelit on tästä eteenpäinkin tuollaista tötöilyä 2 erää niin ei kyllä maksa vaivaa niitä katsoa.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Ketju oli jo valahtanut sivulle 3 eli hieman uppia. Katastrofaalisen Chigacon pelin jälkeen joukkue on ilmeisesti ottanut itsestään hieman niskasta kiinni ja alkanut taas myös puolustamaan ja hyvä niin, ei voi alkaa liikaa lepsuilemaan vaikka playoff paikka varma onkin. Eihän tässä loppukaudessa oikein mitään seurattavaa ole mutta kyllä silti pitää joku ryhti olla, muuten tulee kylmät jo ekalla kierroksella.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Taisivat olla lepovuorossa. Tämän johdosta Jakub Zboril oli pitkästä aikaa kentällä ja pelasi ihan ok pelin. Harmillisesti ei ole pysynyt ehjänä että olisi päässyt haastamaan paikkaa aloituskuusikossa ja tälle 2015 ensimmäisen kierroksen varaukselle on kertynyt vain 70 peliä neljän kauden aikana. Uran avausmaali tuli aiemmin Sabresia vastaan (Bruins video). Nykyistä kahden vuoden sopimusta ($1,137,500 / vuosi) on toinen kausi jäljellä. Vielä on epäselvää onko kyseessä lintu vai kala mutta toivotaan että isot loukkaantumiset olisi nyt kärsitty ja nähdään mihin Zborilista on NHL-tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Katselin tuon Tampa-pelin ihan livenä pitkästä aikaa ja ainakin minun mielestä oli ihan viihdyttävä peli vaikka päivämatsi olikin ja kokonaismaalisaldoksi jäi 3. Tunnetta oli varsinkin pelin alussa ja muutenkin jäähyjä vihellettiin melko runsaasti. Viimeisimmistä hankinnoista varsinkin Hathaway on mielestäni esiintynyt edukseen eikä Orlovkaan mikään huono ole ollut vaikka se pistetahti onkin hiipunut varsin railakkaan alun jälkeen, mutta Bertuzzi on kyllä ollut hieman pettymys, ei jatkoon.

Eniten huolestuttaa tuo yv-peli vaikka eihän se nyt Tampallakaan sen kummempaa ollut. Kyllähän se yv pyörii ihan mallikkaasti kun se saadaan kasaan mutta kun sitä ei tunnu saavan kasaan ellei aloitus ole vastustajan päädyssä mistä Bergeron voi sen noukkia. Mutta kun vastustaja saa purettua kiekon Bruinsin päätyyn niin sitten nähdään sarja jätönjätönjättöjä ja palautuksia joka huipentuu siihen että Pasta tai Marchand yrittää yksin läpi 4 miehen linjasta ja menettää kiekon ja sama uudestaan. Voisi pikkuisen koittaa yksinkertaistaa sitä hommaa. Vauhdilla keskialueen yli ja kiekko ristikulmaan ja jalkoja perään kun kerran ylivoimalla ollaan. Pitäisi kyllä tuolla rosterilla onnistua. Keep it simple stupid vai mitenkä se nyt meni?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Bruins kävi vierailemassa Carolinassa ja matkaan tarttui kaksi pistettä rangaistuslaukauksien jälkeen. Hyvä peli kokonaisuudessaan, vaikka ei Carolina kahteen ensimmäiseen erään saanut ihan parasta teräänsä. Kolmannessa erässä Bruins oli ajoittain pesukoneessa, mutta niin on moni muukin vierailijajoukkue tuolla suunnalla.

Ilahduttavinta antia oli kuitenkin Montgomeryn rohkeus käyttää laajaa rotaatiota. Bergeron ja Marchand eivät matkustaneet joukkueen mukana, vaan lepäilivät kotona. Oskar Steen oli tämän johdosta reissussa mukana ja rotaatiopelaajista myös Lauko ja Greer pääsivät pelaamaan. Lauko valitettavasti loukkaantui kolmannessä erässä, saa nähdä kävikö pahasti. Zboril myös pakkiosastolla pelasi taas tällä kertaa, mikä on ihan hyvä. Pakeista löytyy sellainen vähintäänkin kahdeksan puolustajan rotaatio, jota voidaan hyödyntää keväällä, jos ja kun tarve vaatii.

Olisi kiva nähdä isoissa valoissa vielä Fabian Lysell tällä kaudella parin pelin verran, kun mahdollisuus reservipoolin katsastamiseen pudotuspelejä varten on olemassa.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Viime yön peli Hartford Whalersia vastaan oli kyllä ihan viihteellinen vaikka Bruinsilta oli sivussa Bergeron, Marchand ja Lindholm aikaisempien poissaolojen lisäksi, eikä vastustajakaan ihan terveellä kokoonpanolla liikkeellä ollut. Lisäksi molemmilla back-to-back peli että pelin tason suhteen eivät odotukset kovin suuret olleet.

Ekasta erästä lähtien molemmat olivat ihan hyvällä jalalla liikkeellä mutta Bruins hieman paremmalla ja pian Pasta liruttikin Andersenin längistä 1-0. Kauden 50. maali. Oli Bruinsilla muutama huippupaikka muutenkin mutta Andersen kesti ja tauolle numeroissa 1-0.

Toisen erän alku oli tasaista koohotusta molempiin suuntiin kunnes jossain 8 minuutin korvilla Hartford sai Bruinsin viisikon repeämään ja Drury naulasi komeasti 1-1 tasoituksen. Pian tämän jälkeen Teräväinen sai kyllä melkoisen heppoisen jäähyn josta RB kävi todella kuumana ja kyllä osin aiheestakin. No Bruinsille yyvee ja Pasta täräytti millintarkalla onetimerilla vieraat 2-1 johtoon ja sitten vasta Rod kuumana kävikin. Pian tämän jälkeen Lauko täräytti pelin lukemiin 3-1 ja hyvältä näytti Bruinsin kannalta.

Toisella erätauolla sitten tapahtui jotakin. Hartford lisäsi kaasua ja/tai Bruins unohtui pukukoppiin. Ihan ensimmäisestä vaihdosta alkaen oli selvää että tästä ei hyvä heilu. Bruinsin viisikko oli joko leväällään kuin varpusparvi säntäillen sinne tänne tai sitten yhdessä sumpussa ja yhtään syöttöä ei omille saatu. Ihan piti ihmetellä että onko tämä sama joukkue kuin kahdessa ensimmäisessä erässä? Ja eihän siinä mennyt kuin pari minuuttia kun Skeij kavensi pelin 3-2 tulisella lämärillä. Tämän maalin jälkeen sama meno jatkui ja entistä pahempana kun Hartford vei Bostonia kuin sitä kuuluisaa laskiämpäriä. Eikä mennyt taas kuin pari minuuttia niin kaikkien Bostonin sekoilujen jälkeen Aho tasoitti pelin varsin kauniilla maalilla. Tämä riitti kenraali Montylle ja hän otti aikalisän ja täysin oikeaan aikaan. Tämän jälkeenkin Hartford oli kuskin paikalla mutta Bruinsin paniikki meni ohi ja se alkoi pikkuhiljaa saamaan aloitetta pelistä. Loppuerässä maaleja ei enään tehty kun molemmat molarit pelasivat huippupeliä.

Jatkoajan höntsiä sitten hallitsi pääsääntöisesti Boston ja Andersen sai venyä muutamaankin huipputorjuntaan. Mutta sitten aivan jatkoajan lopulla joutui Swayman esittämään parikin sellaista pelastusta että voi helvetti sentään. Rankkariarpajaisissa Boston veti sitten nopeasti pidemmän korren. Hieman minua kyllä ihmetytti kun ensimmäinen yrittäjä Hartfordin puolelta oli Burns ja Bostonin puolesta Coyle. Toisessa parissa sitten olikin jo Teräväinen ja DeBrusk.

Kaiken kaikkiaan erittäin viihdyttävä ottelu vaikka ei kummallakaan nyt mitään kauhean erityistä panosta ollut. Loistavat maalivahdit pitivät numerot tasaisina vaikka paikkoja kummallakin oli. Itseäni tietysti on ilahduttanut se että Boston on palannut voittojen ja erityisesti asenteen kannalta oikealle tielle parin viikon takaisten surkeiden esitysten jälkeen.

Tämä ottelu kuitenkin osoitti sen vaikka kärkiäijät olikin sivussa niin rosteri on syvä. Nyt pitää vain saada vire säilymään ja vaikka nyt yv toimikin 50% tehokkuudella niin petrattavaa on ja paljon.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Pelistä kaikki oleellinen lienee jo sanottu. Marchy, Bergy, Hampus, Hall, Foligno ja Forbort olivat sivussa erimsyistä. Montgomery kehui Pastan johtajuutta. Maalit Numero 50 ja 51 tästä palkintona. Lauko loukkaantui mikä on sääli. Onneksi ei polvi tällä kertaa ilmeisesti. Sivuttiin myös all time-voittoennätystä.

Huvittavana sivuhuomautuksena Canes- fanit jenkkien foorumeilla olivat itkeneet, miten Bruins-fanit ovat ovat kusipäitä, koska saavat kotipelit tuntumaan siltä, että olisi katsomassa vieraspeliä. Tämä ei siis kehuna, vaan ihan puhtaana ranttauksena.

Mason Lohrein kausi päätti yliopistosarjassa ja miehen odotetaan liittyvän Providencen vahvuuteen. Lohreista sanottua kauden aikana:

"He's a special player. He's elite. He should probably be in the NHL right now and probably will be in about a day or two, is my guess" (tämä kauden päätösmatsin jälkeen)

"With him the big thing we needed to do was make him defend. We didn't do that the whole night, but we did do it at times and really push the pace on him."

"A player of that stature and that caliber -- going back to when Cale Makar played at UMass and we played them all the time -- you've got to defend guys like that in layers. You can't just be one on one. I thought we did a good job with that tonight"
 

Big But

Jäsen
Suosikkijoukkue
nhl
Kyllä oli sitä itteänsä peli Nashvillea vastaan. Ylivoima ihan kuraa, ei sitten millään lähtenyt käyntiin. Myönnetään että tokassa erässä kelasin jo ihan huolella eteenpäin kun ei jaksanut enää katsella, mutta olisikohan jo hieman kaasua löysätty pleijareita silmällä pitäen?
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Kyllä oli sitä itteänsä peli Nashvillea vastaan. Ylivoima ihan kuraa, ei sitten millään lähtenyt käyntiin. Myönnetään että tokassa erässä kelasin jo ihan huolella eteenpäin kun ei jaksanut enää katsella, mutta olisikohan jo hieman kaasua löysätty pleijareita silmällä pitäen?
Jep, ihan kuraa oli. Olisiko taas jonkinlainen asennevamma tjsp. Mutta edelleen ihmetyttää tuo ylivoiman surkeus. Eikö sitä nyt perkele voisi kokeilla vähän yksinkertaisemmin vai eikö Montyn sanat mene näille taiteilijoille perille? Helvetti sentään 3 ja 4 ketjut pelaamaan yyveetä ja starat penkille kun ei tuosta mitään tule.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Montgomery kehui Pastan johtajuutta. Maalit Numero 50 ja 51 tästä palkintona

Ja sama jatkui isosti tänään, huh! Bergeronia lepuutettiin, niin Pastrnak se heitti hattutempun ja ratkaisi tämän ottelun täysin. Lupaa todella hyvää, varsinkin kun muistelen Pastan joskus vähän kadonneen kuvasta keväällä. Tämä kausi ei näytä siltä. 55 maalia kaudessa, ainoa Bruins tässä klubissa Neelyn ja Espositon lisäksi. Kovassa seurassa. Oli ihailtavan härski tuo 3-2 -maalin tuuletuskin, kun kävi ennen tarkastusta jo penkin läpi.

Kyllä tuo Pens pitäisi olla totta kai täysin hoidettavissa, jos ekalla kiekalla tulee vastaan. Vanha olo tulee, kun miettii että edellisestä kohtaamisesta eli legendaarisesta 2013 sweepistä on jo kymmenen vuotta. No silloin olin vielä nuori, mutta nuoria tai sateentekijöitä eivät enää ole Malkin ja Crosby. Kaikenlaisia sulamisia on keväällä nähty ja siinä mielessä noin kokenut jengi ei ole välttämättä helpoin eka vastus, mutta tuohon kun on heittää vielä Ullmark ja Bergeron, niin ei pitäisi olla mitään hätää. Toki Florida myös yhä täysin mahdollinen vastustaja.

Mutta joo, kyllä Pastan viereen pitäisi olla helppo rakentaa tämän kauden jälkeenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Taylor Hall palaa tänään kokoonpanoon. Nick Foligno ja Derek Forbort LTIR listalle.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Viime yönä Phillyä vastan oltiin liikkeellä melkoisen vajaalla kokoonpanolla mutta niin vain siitäkin voitto kairattiin ja Pastalle vielä hattutempun myötä 60 maalia täyteen. Toivottavasti noissa poissaoloissa on kysymys vain lepuutuksesta ja ukot on rivissä ja iskussa kun tosipelit alkavat.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kumma ettei kukaan kommentoi Bostonin voittoennätystä. Todnäk paranee sekin ennätys vielä kun pari "helpohkoa" peliä edessä.

Huikea runkosarja takana. Todella romanttinen "kerran vielä pojat" meno. Ei olisi väärin jos Bostoni veisi cupin.

Ihan ehkä hyppään Bostonin wagoniin, ja toivotaan että Koppanen saa jokusen pelin alle myös ja claimin sormukseen.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Huikea runkkari ollut tosiaan. Tuo ennätys ei itselle ainakaan hirveästi tunteita herätä. Hieno juttu toki, että on paras kausi sitten 70-luvun. Ilman Stanley Cuppia noi on vaan aika turhia tilastoja.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Nälkä kasvaa syödessä. Bruins on pelannut huikean runkosarjan ja tilastot vain kovenee. Nyt sentään yv pelokin on antanut tulosta vaikka vastustajat ovat nyt ollutkin mitä on eihän tässä nyt ole ollut mitään jännitettävää pitkään aikaan. Viime yönä oli Bergeron taas kokoonpanossa mutta Kreijci puuttui. Lepoa hieman veteraaneille.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Nyt sitten Boston on laittanut uusiksi myös runkosarjan piste-ennätyksen ja vielä on yksi peli jäljellä. Aika hyvin joukkueelta jota asiantuntijat epäilivät jopa pääsystä pudotuspeleihin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös