Boston Bruins 2022–2023

  • 26 817
  • 235

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Tjoo, siinä voi pudotuspelipaikka karata melko nopeaan. Toisaalta ensi kausi on kuuleman mukaan hyvä tankkauskausi.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Syksy käyntiin ilman Bergeronia, Marchandia ja McAvoyta?
Kausi käyntiin ilman Cassidya.


Sweeney onneksi on tarjonnut timanttista työpanostaan ja mahdollistanut hienosti Cupin tavoittelun... On saatu leveyttä jonka Perfection Linen matalat cap-hitit on tarjonnut, signattu nappihakuja lähivuosina.

Ullmark sopimus ja draft 2015 nevö föget!

Eiköhän se Bergeron iske joko hokkarit naulaan tai katsele muihin suuntiin ensi kauden osalta, eli tankkivuodet alkakoot.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Eli sieltä on joku parempi tulossa penkin taakse. Onkohan Babcock jo katsellut sopivia kämppiä?

Nyt kun tällä johdolla on muutamat valmentajat vaihdeltu niin olisiko aika nostaa oman tekemisen tasoa? Nyt on tulossa pitkästä aikaa kunnon kyntökausi ja toivottavasti samasta ovesta lähtee Sweeney ja Neely.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Sellainen joku viime vuosina NHL:ssä hyväksi havaittu kolmipäinen hirviö nyt kehiin. Esim. Vigneault, Tipett ja Rick Bowness.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Nyt oli kyllä oudot potkut. Ei tuo kyllä Cassidyyn tälläkään kaudella kaatunut, vaan rosterin päivänselviin puutteisiin, joihin ei toimisto ole osannut oikeita palasia hankkia. Tankkivuodet alkakoot ja mielellään uuden johdon kera.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Pikaisesti laskettuna Sweeneyn 2015- draftaamista C prospecteista on saatu tähän mennessä kentälle 68 peliä, 4 maalia ja 12 syöttöä keskushyökkääjän tontilta. Täysin ala-arvoinen tulos ja riman on oltava Bostonissa korkeammalla. Toivottavasti tämä tuleva drafti on Sweeneyn viimeinen.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Nyt on todella yllättävä päätös. Mitähän tällä haetaan? Halutaanko aloittaa tyhjältä pöydältä uuden koutsin kanssa nyt kun kokoonpano tulee muuttumaan merkittävästi? Cassidy varmaan sinällään ihan tyytyväinen, koska tulee pääsemään lähtökohtaisesti parempaan joukkueeseen valmentamaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kommentoin laajemmin kunhan ehdin, mutta: viimeinen epätoivoinen yritys saada Krejci palaamaan ja yksi yritys lisää sillä kerholla?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Naapuripöydästä huutelen. Joko tällä haetaan uutta suuntaa, joka mahdollisesti tarkoittaa parin kauden tankkausta tai sitten GM Sweeney yrittää saada vanhasta koneesta vielä kerran jotain irti ja totesi ettei Cassidyllä ole enää mitään annettavaa.

Boston on hienosti onnistunut vuodesta toiseen uusiutumaan ilman varsinaista re-buildia, joka monesti vaatii jonkinlaisen pajatson tyhjentämisen ja tankkaamista. Katsotaan onnistuuko tuo vieläkin vai joko nähdään Bostonissakin tankkaus lähivuosina?
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Naapuripöydästä huutelen. Joko tällä haetaan uutta suuntaa, joka mahdollisesti tarkoittaa parin kauden tankkausta tai sitten GM Sweeney yrittää saada vanhasta koneesta vielä kerran jotain irti ja totesi ettei Cassidyllä ole enää mitään annettavaa.

Boston on hienosti onnistunut vuodesta toiseen uusiutumaan ilman varsinaista re-buildia, joka monesti vaatii jonkinlaisen pajatson tyhjentämisen ja tankkaamista. Katsotaan onnistuuko tuo vieläkin vai joko nähdään Bostonissakin tankkaus lähivuosina?
Riippunee Bergeronista. Niin kauan kun pelaa on jonkinlainen mahdollisuus hakea menestystä, ja toisaalta hänelle myös varmasti halutaan tarjota mahdollisuus menestyä kun vielä kehissä on (omasta mielestäni näinä viimeisinä vuosina olisi pitänyt mennä pykälää enemmänkin all in).

Jos lopettaa, niin tuoltahan puuttuu sentterit käytännössä kokonaan, joten vaikea on voittaa. Mutta toisaalta ei se nyt oikein täyden tankkaamisen alusta ole, kun löytyy McAvoyn, Pastrnakin ja parhaassa tapauksessa Swaymanin tasoiset nuoret avainpelaajat, tueksi Carloa, Lindholmia, Hallia, eikä se Marchandkaan nyt vielä mikään ikämies ole.

Että kummallinen välimallihan tuo organisaation tila on, kun kaikilla muilla pelipaikoilla vaikuttaa että juna voisi vain jatkaa puksuttamistaan, mutta keskelle ei ole Krejcin ja Bergyn jälkeen heittää mitään. Tuohon jos putoaisi syliin laadukas ykkössena jostain, niin ei tarvitsisi mitään uudelleenrakennusta harkitakaan, mutta what are the odds?
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Oli kyllä vähän yllätys Cassidyn potkut. Onnistui kuitenkin mielestäni aika maksimaalisesti niillä palikoilla, mitä käyttöönsä sai. Ehkä sitten katsottiin, että eväät alkaa olla syöty. Ei tässä kyllä oikein tiedä, että mihin suuntaan organisaatio on nyt menossa, todella paljon kysymysmerkkejä ilmassa. Tai alaspäin mennään, mutta miten nopeasti ja miten pitkälle.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Ihmettelen kuinka monelle Cassidyn potkut tulivat yllätyksenä. Itse odotin potkuja jo siinä joulun ympärillä, kun joukkueen meno yskähteli ja Cassidy sai kovasti kritiikkiä, kun ei levitä hyökkäystä (=riko 1-ketjua - jonka sitten viimein teki). Oli myös jonkinlaisia puheita huonosta ilmapiiristä Cassidyn ja pelaajien välillä, mutta eihän noista tiedä. Mediahan nyt voi kirjoitella ihan vain kirjoitellakseen. Tilanne sai myös bensaa liekkeihin kun Sacco toimi muutaman pelin ajan joukkueen päävalmentajana kun Cassidy oli koronaprotokollassa ja sattumoisin tällöin joukkue pelasi parasta peliään siihen mennessä. Mutta jokatapauksessa olihan tämä nyt todella odotettu ns. ensimmäinen siirto Sweeneyltä oman pallinsa turvaamiseksi. Niin tai näin päävalmentaja lähtee useasti ennen GM:ää.
Niin hyvä valmentaja kuin Cassidy onkaan, niin itse jopa tykkään tästä. Joukkue nyt on väistämättä uusiutumassa ja valmentajan naama kuitenkin vuosien myötä kuluu ja sellainen uusi tuulahdus molemmille.
Menestysikkuna todennäköisesti väistämättä sulkeutuu, mutta toivottavasti vain hetkeksi. Palasia on, mutta se elintärkeä nuori sentteri sieltä puuttuu. 2-ketjun sentterin nyt saa hankittuakin, mutta se ensimmäisen ketjun sentteri on helvetin vaikea hankkia. Joko draftaamalla joka käytännössä tarkoittaisi, että joku kausi pitäisi kontata ja kunnolla tai sitten hommata kaupalla korkea draft pick - toki saattaahan sitä tuuri käydä hieman isommillakin numeroilla mutta huomattavasti vaikeampaa. Sitten taas jos joku kauppaa 1 sentterin, niin siellä on liuta joukkueita tarjoamassa ja monella on etukäteen tarjota parempi paketti kuin Bruinsilla. Toki aina kaupitteleva joukkue voi haluta jonkun tietyn pelaajan ja onhan Bostonilla terävimpänä kärkenä Lysell sekä Lohrei, jotka varmasti kiinnostavat joukkueita. Oikeasti helvetin ikävä tilanne, koska Bruinsillahan on Norris tason nuori puolustaja, nuori huippu laitahyökkääjä (ainakin toistaiseksi) sekä nuori erittäin lupaava maalivahti - tällaiset ns. tärkeimmät palaset sentteriä lukuunottamatta joiden varaan rakentaa mutta sitten se jää erityisesti tuosta yhdestä merkittävästä palasesta kiinni.
Itse olin käytännössä varma, että johdon plan A on/oli saada Bergeron jatkamaan ja Krejci hilattaisiin vielä kaudeksi Bostoniin (kuten nyt taas on spekuloitu ja toivottu ympäri mediaa ja Pastahan nyt on ollut rekrytoimassa Krejciä takaisin Bruinsiin mm-kisoissa), niin tulisi se viideskymmenes ns. viimeinen ''epätoivoinen'' yritys vielä ensikaudella nyt kun saivat Lindholminkin puolustukseen joka toki olisi ollut tervetullut jo muutamia vuosia sitten. Saa nähdä kuinka nuo leikkaukset ja toipumiset muuttavat kaikkea. Tottakai yksistään Bergeronin ratkaisu määrittää yksistään isoimmin kaikkea mitä tulee tapahtumaan. Jos ylläoleva ei toteudu mitenkään, niin viisainhan varmaan olisi myydä ja hankkia varausvuoroja - se voisi olla viisainta kävi miten kävi.
Mutta niin tai näin, niin muutoksia on viime vuosien aikana tapahtunut paljon ja tulee tapahtumaan tulevina vuosina joten mielestäni nyt on hyvä aika hankkia myös uusi ääni penkin taakse. 5 vuotta on kuitenkin jopa suhteellisen pitkä aika samalla päävalmentajalla, vaikka toki on valmentajia jotka ovat rakentaneet omaa juttuaan kauemminkin ja se on tuottanut hedelmää ja tästä lähin esimerkki toki John Cooper jolle ollaan fanien ja median toimesta oltu antamassa potkuja ennen 2 Stanley Cupia erityisesti sen huippu runkosarjan jälkeen kaudella 2018-2019(?).
Varmaan olen ainoa, mutta toivoisin ehkä jopa että joukkue palkkaisi päävalmentajan tämän tutun pienen piirin ulkopuolelta. Eli palkkaisi rohkeasti NHL tulokasvalmentajan. Riskiä siinä tottakai aina on, mutta toisaalta voisi se olla hyväkin arpa. Mielenkiintoisia nimiä joista kenties mielenkiintoisin on Providencessakin valmentanut ja täksi kaudeksi Seattleen apuvalmentajaksi siirtynyt Jay Leach. Hänestä on kovasti spekuloitu päävalmentajaa NHL:n tulevaisuudessa. On kuulemma kova kunnianhimo kehittyä ja on toiminut aiemmin mm. Mike Sullivanin apulaisena. Toinen mielenkiintoinen nimi on Nate Leaman joka valmentaa Providence College:ssa. Kolmas tulokasvalmentaja olisi Rocky Thompson. Toki onhan näitä aivan älyttömästi lisää. Tuossa vain lähinnä itselleni jokseenkin tuttuja vaihtoehtoja.
Näistä vanhoista päävalmentajista oma järjestys menis suunnilleen näin:
  1. Trotz
  2. Montgomery
  3. Tortorella - en olis vielä muutama vuosi sitten uskonut että tämmösen nimen laskisin näinkin korkealla Bruinsin penkin taakse. Joku mielenvikasuus selvästi - mutta ihan jo sen takia, että on ainoa valmentaja joka on Tampan kaatanut pleijareissa tässä heidän menestysvuosiensa aikana ja otanta jätetään juuri tuohon 3 vuoteen, koska se tukee mukavasti sanomaani, mutta kyllähän hän osaa ulosmitata joukkueesta ulos paljon - menee sen 3 vuotta mikä on nykyään se päävalmentajan vaihtoväli. Taitaa kyllä olla Philadelphian mies

Toivoisin samalla ovenavauksella kunnon tuuletusta = Sweeneyn ja Neelyn ulostamista, mutta mitä on ulkomaisiakin lähteitä lukenut, niin eipä perkele taida olla vielä tulossa vaan todennäköisemmin Sweeney saa Cassidyn ulostamisen myötä jatkosopimuksen ja pari vuotta lisäaikaa. Cassidy on hyvä valmentaja, eikä todellakaan ole isoin syypää mihinkään vaan enemmänkin osoittaisin sormella joukkueen kasaajia, eli pääasiassa juurikin Sweeney, Neely & taustaporukka.
Cassidylla on puutteensa kuten kaikilla. Sattumaa tai ei, mutta Bruins on ollut hänen aikakautensa aikana keskinkertainen 5v5 joukkue maaleissa mitattuna. Edistyneiden tilastojen mukaan paikkoja luodaan, mutta se viimeisteleminen on yskähdellyt kovasti. Toki tähän on aina osansa materiaalillakin mutta jo vuosia miettinyt että moni tuntuu saavan enemmän irti ns. huonommasta materiaalista nimenomaan 5v5 tehokkuuden myötä. Se kuitenkin on sinällään tärkeää, koska suurin osa pelistä nyt kuitenkin pelataan tuollain. Toki Bruinsin ja Brucen luoma pelitapa on nojannut vahvasti tiiviiseen puolustamiseen ja siinähän Bruins on ollut numeroiden valossa aivan fantastinen.
Yhtä kaikki Cassidy on hyvä valmentaja joka on varmasti hyvinkin pian jonkun joukkueen päävalmentajana.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kommentoin laajemmin kunhan ehdin, mutta: viimeinen epätoivoinen yritys saada Krejci palaamaan ja yksi yritys lisää sillä kerholla?
Onko tästä mitään huhuja tai muuta?

Oman ison pääni sisällä olen kyllä miettinyt, että kuinkahan paljon Krejciä työnsi Eurooppaan pelillisen roolin pieneneminen joukkueessa, paikan menetys ykkös-yvssä ja se, että hyökkäyksen kapeaa talenttia ei monena kautena riittänyt kakkosketjuun Krejciä itseään enempää.

Surkuhupaistahan tässä on se, että Cassidy taipui levittämään kärkeä vasta kun Krejci oli menetetty.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tankilta haisee vahvasti Bruinsin osalta. Tärkeitä pelaajia viety puukon alle ja joku Bergeronikin ottaa varmaan välivuoden.

Sitten vielä joku Jeff Blashill suorittamaan tehtävä 1+1 mallisella paperilla.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Onko tästä mitään huhuja tai muuta?

Oman ison pääni sisällä olen kyllä miettinyt, että kuinkahan paljon Krejciä työnsi Eurooppaan pelillisen roolin pieneneminen joukkueessa, paikan menetys ykkös-yvssä ja se, että hyökkäyksen kapeaa talenttia ei monena kautena riittänyt kakkosketjuun Krejciä itseään enempää.

Surkuhupaistahan tässä on se, että Cassidy taipui levittämään kärkeä vasta kun Krejci oli menetetty.
Ei kai muuta perustetta kuin se, että aika hapanta tekstiähän Krejci oli tshekkimedialle Cassidystä laukonut (tämän viestisi tapaan juurikin). Eli ei mitään huhuja tai muita lähteitä, vaan tuommoinen heppoinen 1+1=2 vain oli heittoni pohjana.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Joo, näköjään mennyt tuo Krejcin avautuminen ohi. Mitä translatorin kanssa tavasin, niin oli ilmeisesti enemmän Pastrnakin kanssa pelaamisesta ollut juttua, mutta eipä Krejci pidätellyt, mitä ajattelee Cassidystä.

edit: Ehkä nyt sen verran voisi ymmärtää Cassidyäkin, että perfection line oli hänelle käytännön tulokasvalmentajana ns. lounari: hyviä runkosarjasijoituksia, verrattain hyvää menestystä, tukeva palli ja seitsemän kauden jälkeen käytännössä varma jatko NHL-valmentajana.

Totaalisen kunnianhimotonta silti, tuli monen paikoin mieleen Thorntonin aikaiset Jacobsin köyhäilystä johtuneet yhden ketjun Bruinsit, joilla ei koskaan ollut mitään jakoa pudotuspeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos lopettaa, niin tuoltahan puuttuu sentterit käytännössä kokonaan, joten vaikea on voittaa. Mutta toisaalta ei se nyt oikein täyden tankkaamisen alusta ole, kun löytyy McAvoyn, Pastrnakin ja parhaassa tapauksessa Swaymanin tasoiset nuoret avainpelaajat, tueksi Carloa, Lindholmia, Hallia, eikä se Marchandkaan nyt vielä mikään ikämies ole.

Heti kun nuo Pastrnak-kaupan huhut tulivat, niin oiskohan LA Kings hyvä treidipartneri? Löytyy nuorta sentteriä pilvin pimein, josta vaatimaan sopivat.
 

Roje36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Bruins
Onkohan Bruinsissa ollut 2 vaihtoehtoa, pyrkiä jatkamaan menestyksen hakemista ikääntyvällä keskinkertaisella joukkueella tai ottamaan parin vuoden tankkaus tulevaisuuteen. Ajatellaan että Bergeron lopettaa huipulla, koska ei näe todennäköistä cupin voitto ensi kaudella. Bostonilla on mahdollisuus pelata keski kastin sijoista tai yrittää Bedardia. Lisäksi Pastrnakista saisi varmasti kasan tulevaisuutta. Bruinsin uusi nousu huipulle 5 vuoden sisällä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos Bruins tästä lähtisi johonkin retooliin tai ihan kunnon rebuildiin (mihin en usko), niin eiköhän tuo Marchand olisi siinä vaiheessa kauppatavaraa. Ikää kuitenkin jo 34 v, niin kannattaako tuota roikottaa pari-kolme kautta missään retoolissa mukana, kun toinen vaihtoehto olisi saada hyvä vastine hänestä millä helpottaa tuota mahdollista retoolin onnistumista?

Rebuildiin en usko, koska löytyy Pastrnak ja McAvoy sekä Swayman. Yleensä rebuild kuitenkin aloitetaan tilanteessa, missä ei ole enää mitään minkä päälle rakentaa.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Onkohan Bruinsissa ollut 2 vaihtoehtoa, pyrkiä jatkamaan menestyksen hakemista ikääntyvällä keskinkertaisella joukkueella tai ottamaan parin vuoden tankkaus tulevaisuuteen.
Eiköhän nämä ole ne vaihtoehdot ja erityisesti varmasti Bergeronin päätös ohjailee paljon suuntaa. Ehkä tuohon retool:n suunnalle kallistuisi jo nyt kun se jokatapauksessa on edessä vuoden päästä. Sen tulevaisuuden kärkisentterin saaminenhan se suurin tavoite varmasti on. Jännä nähdä tapahtuuko draftissa mitään suurempia Bruinsin osalta.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Shinzawa kirjoitti Pastrnakista siihen suuntaan, ettei treidi olisi yllätys. Kyse ei ole siitä, etteikö Bruins haluaisi Pastaa pitää, vaan siitä, että Bruinsin sentterittömyys ja lievästi sanottuna sumuinen tulevaisuus ei ole varmaan ole omiaan houkuttelemaan Pastrnakin tasoista pelaajaa sitoutumaan. Plus että Pastan bestikset Krug ja Krejci eivät saaneet mitään laatukohtelua seuralta.

Fluto oli niin hyvin kärryillä Cassidyn suhteen, että Pastan lähtö tuntuu tässä vaiheessa jopa ikävän mahdolliselta skenaariolta.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Shinzawa kirjoitti Pastrnakista siihen suuntaan, ettei treidi olisi yllätys. Kyse ei ole siitä, etteikö Bruins haluaisi Pastaa pitää, vaan siitä, että Bruinsin sentterittömyys ja lievästi sanottuna sumuinen tulevaisuus ei ole varmaan ole omiaan houkuttelemaan Pastrnakin tasoista pelaajaa sitoutumaan. Plus että Pastan bestikset Krug ja Krejci eivät saaneet mitään laatukohtelua seuralta.

Fluto oli niin hyvin kärryillä Cassidyn suhteen, että Pastan lähtö tuntuu tässä vaiheessa jopa ikävän mahdolliselta skenaariolta.
Hyvin mahdollinen skenaario ja ehdottoman välttämätönkin jos Bruinsin ja Pastan tiet eivät kohtaa. Hieman ikävä ja haikea ajatella, että tuo sympaattinen, vekkuli ja hymyileväinen tsekki ei pelaisi enää joukkueessa, mutta realiteetit pitää ottaa huomioon ja miettiä myös mikä on missäkin tilanteessa järkevintä kummankin osapuolen kannalta.
JOS näin käy, niin kun miettii parasta ajankohtaa tämmöiselle kaupalle, niin kyllähän mieleen tulee juurikin kesä-syksyn alku. Ylipäänsä off season. Ehdoton pääpalanen takaisinpäin tämmöisessä treidissä pitää olla nuori sentteri. Joko todella pienen varausnumeron ja sitä kautta varauksen muodossa, tai nuoren suuren potentiaalin omaavan kehittyvän pelaajan muodossa.
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tuo kyllä sen verran muuttaa, että mikäli Pasta ei suostuisikaan jatkoon ja kaupattaisiin johonkin wayneprimeau + mattfraser -returniin, niin lennosta retoolin voisi unohtaa. Tankki ei tosiaan näillä palasilla vaikuta uskottavalta, mutta ilman Pastaa olisi kyllä perusteellisempi, vaikeampi retool. Vaikkei sentteri olekaan ja ajoittain ollut playoffeissa vaikeaa, niin ensisijaisesti toivon kaverin jatkoa, varsinkin nyt kun tuli näyttöjä että pystyy olemaan myös se ketjunsa avainlenkki (ja toki on vain sympaattinen tyyppi). Ja jos on pakko treidata, niin vastineen on syytä olla todella kova.
Plus että Pastan bestikset Krug ja Krejci eivät saaneet mitään laatukohtelua seuralta.
Tuo case Krug on kyllä parhaasta päästä esimerkkejä, että tämmöiset keskustelupalstojen nojatuoli-GM:t sun muut EA:n virtuaalimanagerit pääsevät aika paljon helpommalla kuin NHL-joukkueen tirehtööri. Kun ihan sama miltä kiekkoilulliselta, tilastolliselta, taloudelliselta, organisaatiorakenteelliselta tms. kantilta asiaa katsoo, niin oli oikea päätös antaa Krugin mennä, mutta sitten kun siellä on ne koppi ja ihmiset, niin näiden parin vuoden aikana on milloin riveiltä ja milloin niiden välistä käynyt erittäin selväksi, että siellä on tuosta ratkaisusta aika iso osa pelaajistosta jokseenkin näreissään.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Voidaanko nyt arvioida 2015 draftin nerokkuutta?

Mathew Barzal, Kyle Connor ja Thomas Chabot.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös