Pica

Jäsen
Pre-season jatkuu Detroitissa Wingsejä vastaan ensi yönä. Toivottavasti siellä alkaisi olla mukana yhtä aikaa näitä ykköskokoonpanoon suunniteltuja senttereitä kun kenttäpelissä Bruins on ollut alakynnessä. Amerikan mantereen peleistä olen katsonut koosteet ja ensimmäisessä pelasi muistaakseni Krejci ja toisessa Kuraly näistä NHL-keskushyökkääjistä (+pto Winnik). Kiinan matsit seurailin miltei kokonaan ja siellä keskustan miehitti nimet Studnicka (19-v OHL/NHL tulevalla kaudella), Forbacka-Karlsson (21-v AHL/NHL), Frederic (20-v AHL/NHL) ja Cave (23-v AHL).

Bergeron taitaa olla vielä pois rivistä joten Studnicka voi pysyä leirillä yllättävänkin pitkään. Ihan kohtuullista peliä mielestäni esitti ja haastaa nämä vähän vanhemmat Fredericin ja Forsbacka-Karlssonin tosissaan pelipaikasta. Eiköhän palaa kuitenkin hyvien kokemusten kanssa OHL:n Oshawan kapteeniksi ja todennäköisesti on mukana Kanadan nuorisomaajoukkueessa.
Näistä kolmesta muusta Frederic on mielestäni vahvemmin tunkemassa auki olevalle kolmossentterin tontille, pelasi paljon alivoimaa ja pärjäsi ihan hyvin. Ruotsalaisesta JFK:sta on jäänyt mitäänsanomaton kuva, eikä huippuominaisuuksia tunnu olevan tuon amerikkalaiseen iskevän nimilyhenteen lisäksi. Ilmeisesti peliälyn pitäisi olla kohdillaan mutta tämä ei oikein näkynyt minun kotisohvalle. Colby Cave pelaa Providencessa ja lienee parin vakiosentterin loukkaantumisen päässä pelipaikasta Bostonissa.


edit
Löytyikin artikkeli joka käsittelee muunmuassa tuohon rustaamiani asioita.

"The veteran guys won't play on Saturday," said Cassidy, "And there's quite a few that probably won't play Monday either. That's where I'm thinking Tuesday maybe we're looking at, okay, we have a week together. We have the two home games, look at our lineup a little more."
Tässä kommentti Cassidyltä eli kokeneempi kaarti ei ole mukana ainakaan parissa seuraavassa pelissä. Linkatussa artikkelissa kerrotaan myös Bergeronista, aloittanut luistelun mutta ei taida ehtiä harjoituspeleihin mukaan.

"I thought JFK [Jakob Forsbacka Karlsson] had pockets of really good shifts," said Cassidy. "Other times he got tentative where we had to remind him it's a 60-minute affair... [Trent] Frederic was good on the kill with, actually, [David] Backes… He scored a goal, so offensively they all kind of chipped in. Jack [Studnicka] had a little penalty trouble. I'm not sure if he deserved all of them, but he's learning hands and sticks have to stay off the body, better angles. Again, he's 19. I liked a lot of what they did."
Todennäköisesti tuossa kolmikosta löytyy myös ensi yön Bruins-sentterit.

Notebook: Bergeron Skates, Bruins Back in Boston, Injury Updates (nhl.com)
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Urho Vaakanainen on ollut kerännyt kehuja ja on yksi tämän harjoituskauden yllättäjistä.

Heraldin artikkelissa sanotaan että paikka Bostonissa ei ole avautumassa mutta tilanteet ovat muuttuneet. Krug käveli jalkatuen kanssa Flyers-pelin jälkeen ja jonossa edellä olevan Zborilin teloi Hathaway ryntäyksellä Kiinassa.
Pikkuvaivaa taitaa olla parilla muullakin puolustajalla joten kypsää ja varmaa peliä pelistä toiseen esittäneellä Vaakanaisella on mahdollisuuksia olla avauskokoonpanossa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Harjoitusleirin perusteella Cassidy ei ole jakamassa hyökkäyksen kärkeä leveämmäksi, vaan viime kauden ykkönen on ennallaan ja Krejci on pelaillut Donaton, DeBruskin ja Heinenin kanssa.

Kukaan junnuista ei ole osoittanut olevansa kolmossentteritontin arvoinen, Frederic pääsi ehkä lähimmäs, vaan se mennee Kuralylle ja neloseen jää sitten Wingelsin kokoinen kolo.

Pto -miehistä Stempniak on ollut myös hyvä ja saanee sopimuksen, voi jopa olla, ettei Bruinsin tarjoama rooli kelpaa, vaan menee muualle.

Puolustuksessa Chara on pelannut sekä McAvoyn että Carlon kanssa. Jos pitäisi arvata, niin McAvoy on pari ja Carlo luutii Krugin kanssa. Krugin avaus saattaa toki loukkaantumisen vuoksi venähtää.

Kohti runkosarjamenestystä. Paljon pitäisi tapahtua, että Bruins haastaa idän kärkijoukkueet helmikuun jälkeen.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Vaikuttais, että ketjut ovat

Marchand - Bergeron - Pastrnak
DeBrusk - Krejci - Heinen
Donato - Kuraly - Backes
Nordstrom - Acciari - Wagner

Pulustus

Chara - McAvoy
Moore - Carlo
Vaakanainen - Miller

Grzelcyk vienee ton Vaakanaisen spotin, jos on tarpeeksi kunnossa pelaamaan.

Hyökkäyksessä ei pahemmin alaketjujen sentteritilanne vakuuta. Ei sen puoleen, että kummassakaan ois mtn vikaa, mutta jos Kuralytä sovitellaan kolmoseen, niin haluais ehkä vähän Acciaria varmemman ja kokeneemman jannun neloseen.

No ei myöskään vakuuta toi kakkosketju. Ihan potentiaalinen kiekollisena, mutta kun kukaan ei oon häävi metsästämään kiekkoa, aika suuri riski, että pelaavat pääasiassa ilman kiekkoa.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Kärjessä liigan paras hyökkäystrio, kolme 3/5 ketjua, pari hyvää pakkiparia ja ikääntyvä Rask. Ihmettelen, jos ei täsmälleen samoihin ongelmiin kaadu kuin viime vuonna. Hyvä jos on luottoa omiin, mutta vähän enemmän reagointia olisivat kaikki varmaan halunneet nähdä.
 
2011. Stadi, Suomi ja Boston

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
lgw
Kuka tuolla ykkös yyveessä häärii puolustajana jos/kun Krug on poissa?
Onko se Mcavoy vai mahdollisesti Grzelyck?

Edit.

Myöskin Donato saamassa ilmeisesti paikan ykkös yyveessä?
 

Pica

Jäsen
Avaustapahtumasta tasuri pienellä edgellä Bostonille. Caps murjoi Bruinsin mustelmille tulostaululla mutta Marchand tyrmäsi aika vakuuttavasti Ellerin joka näytti kuin olisi villihevoslauman alle jäänyt. Noh oppia ikä kaikki.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United
Joku ois voinut kertoa eilen äijille, että kausi alkaa. Oli kyllä täysi tyrmäys ja Tuukkakin oli kyllä ihan unessa. No, tästä ei ole kuin yksi suunta. YLÖSPÄIN!
 
"Ei tästä tuu taaskaan mitään"

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Kymmenen pelin jälkeenhän sitä vasta voi joukkueen pelistä sanoa, että onko siinä edellytyksiä kaudella mihin, mutta tietenkin siinä alkaa olla pisteissäkin jo takamatkaa, jos esim yhdeksän ensimmäistä häviää...

Bruins oli hämmästyttävän huono, turha eritellä milllä tavoin. Kaikin tavoin paitsi Marchandin ex-habs-aina-habs räkänokan nouto oli positiivista.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tässä täytyy todella toivoa, että tämä oli Marchandin pelin jälkeisten kommenttien mukaisesti isossa kuvassa merkityksetön täysi ohipeli. Enemmän huolta aiheuttaa se, että nuo kaksi alempaa ketjua olivat juuri niin surkeita, kuin nimilistasta voi päätellä. Hätkähdyttävän vähän on käsiä bottom 6:ssä vuonna 2018 nyt kun ei lisää nuoria breikannut kokoonpanoon.
 

Pica

Jäsen
Huolestuttavaa on se että Bergeron tulee sairastuvalta ilman harkkamatseja ja on Bostonin paras pelaaja. Molemmat Marchand ja Pastrnak ovat olleet katsomissani kiinan harjoituspeleissä ja tässä runkosarjan avauksessa surkeita. Krejci ei pitänyt koko pelin aikana montaa kertaa kiekkoa lavassaan eli kakkonen ei luonut tilanteita lainkaan (pl DeBruskin tolppa?). Kolmonen janelonen on tällä hetkellä pelkkiä jarrukenttiä kun keskellä ei ole tarpeeksi taitoa. Heti tuli Czarnikia ikävä ja Spooner näyttäisi tuolla marcsavardilta.
Sarjan kärki on mitattu ja seuraavana kohdataan pohja. Ilman Halakin huippupeliä pisteitä ei ole näillä esityksillä tulossa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Kyllähän Bruins onnistunut kausi edellyttäisi leveyttä hyäkkäyksessä. Ei siellä tällä kaudella enää ole vastustajia, joille Bergeronin vitjan kovuus tulee yllätyksenä.

Enää pariin vuoteen ole näyttänyt siltä, että Krejcistä olisi täyden kauden huippusuoritukseen. Osin toki siksi, ettei ole ollut laitureita, mutta lepopäivien määrästä voi tietysti päätellä muutakin.

Olisin ollut ihan ok Kuralyn kolmossentterispotin kanssa, jos vapailta olisi naarattu joku parin vuoden takaisen rileynashin tapainen pelaaja. Että huonoimmassa tapauksessa olis ollut edes kaksi huonoa kolmossentteriä/hyvää nelossentteriä, ja paremmassa tapauksessa asiat tosi hyvin. Mut Sweney sanoo ei, ja nyt sitten on aika paljon Kuralystä kiinni.

Laiturit sitten on oma lukunsa. Keskiketjuissa ainoa kokenut ja ns. varma pelaaja on Backes ja hänenkin kohdalla voi olla oikeastaan varma vain siitä, että vauhti ei riitä.

Että aika riskillä mennään. Lisäks kannattaa muistaa, että merkittävä osa Bruinsin viime kautta olivat erikoistilanteet. Tuskin toistuu samoilla prosenteilla.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Itellä on jäänyt Kuralystä kuva potentiaalisena ja nyt jo hyvänä pelurina. Yön teurastusta ei jaksanut katsella alkua pitemmälle. Pitää ensi yönä vähän tarkemmin seurata miltä alempien kenttien pelaaminen näyttää plus Carlon ja muiden pakkien edesottamuksia. Carlo näytti harkoissa välillä todella surkealta...
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Pitää ensi yönä vähän tarkemmin seurata miltä alempien kenttien pelaaminen näyttää plus Carlon ja muiden pakkien edesottamuksia. Carlo näytti harkoissa välillä todella surkealta...
Ei kyllä näyttänyt hääviltä hän nytkään, eikä Gryz varsinkaan - jos ei ole terve niin Vaaka kehiin, ei voi kauheasti huonommin mennä. Toki tällaisen pelin jälkeen on vähän raakaa arvioida yksilöitä sen suuremmin.

Pakiston valopilkku oli Moore mielestäni, varman ja vakaan oloista peliä ja hyvää aktiivisuutta hyökkäyssuuntaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Harvoin kauden avausmatsi paljon vielä kertoo. En kauheasti Marchadin tempuista tykkää (muuten pelaajana kyllä, onhan se hemmetin kova ja aina sattuu ja tapahtuu), mutta mielestäni Marchand näyttii juuri niitä asioita mitä haluaisin oman joukkueen pelaajalta nähdä vastaavanlaisessa tilanteessa. Lunta on tullut tupaan oikein olan takaa ja vastustajan kaveri tekee jotain tuommoista niin kyllä siinä kuuluu ammattiylpeyttä näyttää ja asennetta, Eller sai tasan sitä mitä tilasikin tilanteessa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Pica

Jäsen
Harvoin kauden avausmatsi paljon vielä kertoo.
Tämä on totta. Joukkueet oli eri planeetoilta ja iso syy tähän oli Capitalsin mahtava vire ja pelin nopeus. Sitten kun saivat vielä alkuun muutaman onnistumisen taidolla ja lahjana niin voittajaa ei tarvinnut jännittää. Eiköhän Pensin kanssa tule hyvä kapina seuraavassa pelissä.
Marchandista olen samaa mieltä. Vaikka on ollut kaikissa näkemissäni tämän kauden peleissä heikko niin tuon hyväksyn. Kukaan ei tykkää huonosta häviäjästä mutta huono voittaja on moninkertaisesti pahempi minun kirjoissani.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United
Onneksi Marchand näytti edes vähän kiinnostusta peliin. Täysin oikein Ellerille. Samaa taistelutahtoa ja näyttämistä lisää koko joukkueelta!
 
"Ei tästä tuu taaskaan mitään"

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Sabres-pelin jälkeenpäin nähtyäni ja koko päivän kiekkomediapimennossa olleena arvaan, että Bostonissa on joka vuotinen ns. maalivahtitilanne päällänsä heti runkosarjan toisen ottelun jälkeen.

Pitäisikö Halakin aloittaa seuraava?

Ihassama.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Sabres-pelin jälkeenpäin nähtyäni ja koko päivän kiekkomediapimennossa olleena arvaan, että Bostonissa on joka vuotinen ns. maalivahtitilanne päällänsä heti runkosarjan toisen ottelun jälkeen.
Oma tilanteeni on sama, eli jälkeenpäin katsoin ja Amerikan mediaa ei seurattu, mutta voisi kuvitella.

Jokavuotiseen "controversyyn" antaa tänä vuonna lisämausteensa se, että Halakilta löytyy mittava kokemus ykkösvahtina, ja on myös advanced stats -hifistelijöiden mukaan Raskia jonkin verrankin parempi maalivahti. Sikäli hieman erilainen tilanne kuin klassiset chadjohnson-nostatukset.

Itse peli oli hyvä nousu, ja moni niistä yksilöistä, joilta eniten jäi kaipaamaan, vastasi huutoon. Peluutuksellisesti kolmoskentän koostumus tuollaisena vienee virtauksia aika paljon Caps-pelin vastaavaa enemmän Bruinsin eduksi.
 

Pica

Jäsen
Mukava vierasesitys edellisen mahalaskun jälkeen. Paikoista pistettiin kiekko pussiin ja Halakin hyvällä pelillä voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä. Kuka jäi pelistä mieleen... Oliko se kolmen syötön Marchand vai vakuuttavasti nollat pelannut Halak? Ei, kyllä se oli ensimmäisen NHL-pelin pelannut Dahlin joka oli yksi matsin parhaista pakeista ensimmäisessä pelissään. Hienoa että tällainen tuleva tähti pelaa naapurin joukoissa ja otteista saa nauttia ainakin seuraavan vuosikymmenen monta kertaa kaudessa.

Maalivahti-asiasta: Älkää huoliko Bruins-veljet, Tuukka Rask on meidän ykkönen ja Bostonilla on kauden päätteeksi taas Jennings-pysti kaapissa. Caps antoi kauteen parhaan mahdollisen alun ja uskon että vastaavaa nöyryytystä ei tulla enää tällä kaudella kokemaan.
 
Viimeksi muokattu:

DonBerry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Sekavasti pelannut Edmonton ei tuottanut vaikeuksia. Kolmas voitto putkeen, tosin kaikki ovat olleet "heikomman tason" joukkueita, eli ei vielä poksauteta kuohuvaa. Olen itse suhteellisen huolissani joukkueen hyökkäyksen laajuudesta, ykkösketjua lukuun ottamatta ei näytä tapahtuvan juuri mitään. Mutta, positiivisena puolena kivahan se on katsella 63-37-88 dominointia sentään.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
^ Krejci pelasi ihan hyvän matsin Oilersia vastaan, ja mielestäni myös kolmonen on ollut ok sen jälkeen, kun Kuraly tiputettiin ja Backes on sentteröinyt pelityylikaksosia.

Mutta kuten sanoit, vastustajat eivät ole olleet mitään koetinkiviä sitten Capsin.

Itse kyllä uskon vakaasti siihen, että Krejcin ympärille saa vielä ketjun, kunhan laiturit löytyvät. Pitäisi olla työteliäitä kiekonvoittajia, koska Krejcillä itsellään ei oikein enää liike riitä kaksinkamppailuissa. Jonkun DeBruskin ja Donaton kanssa homma on käytännössä (ollut) sitä, että ovat (olleet) koko illan ilman kiekkoa. DeBrusk vielä viimeistelijänä ja maalineduspelaajana Krejcin kanssa menee, mutta toisen laiturin pitäisi olla joku kaksinkamppailuvoimainen luistelija. Nordström oli ihan hyvä ja oikean tyylinen, mutta tasoltaan ehkä vähän heppoinen kakkoseen.

edit. Krug olisi sopivaa kauppatavaraa, sillä ei hänen poissaoloaan juuri huomaa. Grzelcyk on ollut avauksen kompuroinnin jälkeen loistava ja Moore on moderni hyvin luisteleva yleispakki. Vasen puoli on kunnossa.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Darren Dreger maininnut TSN:n insider traiding lähetykessä, että Bruins yrittää lisätä veteraanihyökkääjää joukkueeseen, mielellään sentteriä. Bjork ja Heinen ilmeisesti mahdollisia palasia jotka tarvittaessa liikkuisivat toiseen suuntaan.
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy