Mainos

Boston Bruins 2012-2013

  • 194 800
  • 536

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jamie Tardif ei niin yllättävästi ensimmäinen pudotus, kolmesta neljään jätkää lähtee vielä riippuen siitä vedetäänkö täydellä rosterilla. Julien on antanut ymmärtää (scrimmagen jälkeen, ja ilmeisesti myöhemminkin jos KPD:tä oikein tulkitsen) Bourquen jo liki varmistaneen paikkansa kolmosessa avaukseen, ja muistaakseni Chiarellikin tällaista jossain vihjasi - ja tuskinpa harkoissa väännettäisiin yv:tä Bourque kakkosen pelintekijänä ellei häntä aiottaisi pitää - eli voisi luulla että hyökkääjistä ainakin Spooner vielä putoaa.

Kuulemma rosteria ei oltaisi viimeistelemässä ennen kuin pelipäivänä, pikkuvammat ilmeisesti syynä.

EDIT: Ja Spooner sekä Bartkowski myös alas (Haggs). Ensimmäinen ihan selkeä kuten minäkin olen jo pariin kertaan sanonut, Bourquen viedessä kolmosen roolin on Spoonerin paikka Providencessä. Jälkimmäinen ehkä pienoinen yllätys tässä vaiheessa Warsofskyn jäädessä siis ylös. 13. hyökkääjän paikan taistelu MacDermid vs. Pandolfo?
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Yllätys tosiaan että David Warsofsky jäi odottamaan kauden alkua Bostoniin. Tuo mukanaan puolustuksesta puuttuvan nopeus/taitopaketin mutta on pelottavan heikko omassa päässä.

Mahdotonta pelipaikan saaminen Bruinsiin ei kuitenkaan ole. Parin viime kauden aikana nämä pienensorttiset pakit ovat pystyneet murtautuneet pelaavaan kokoonpanoon eli Matt Hunwick (Avalanche) ja Steven Kampfer (Wild) mutta eivät ole paria kautta pidempään mukana pysyneet. Warsofskyä pidän näitä molempia selvästi taitavampana ja liikkuvampana mutta myös selvästi huonompana puolustamaan.

Albany Devils - Providence Bruins kooste 15.12.2012 (youtube.com)
(Warsofsky on #5, jäällä molempien pelimaalien aikana + rangaistuslaukauksien ratkaisumaali)

Ehkä Bruinsin toimistolla odotetaan normaalia, jalkapallolukemiin päättyvää peliä Rangersia vastaan ja Warsofsky laitetaan tuomaan ylimääräinen piste kotiin.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Lisätään taas edelliseen, että Aaron Johnson laitettiin conditioning assignmentille P-Bruinsiin. Ihmekös tuo kun ei ole koko kautena pelannut. Kauden ylhäällä aloittava pakkiseitsikko on siis selvä, varmat + Hamilton & Warsofsky. Johnsonin voisi sitten olettaa ottavan sen seiskapaikan kunhan Providencen keikka on ohi.

Onkos kellään tietoa ovatko noiden conditioning assignmentien ehdot pysyneet uudessa CBA:ssa samoina?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Ei vaatinut kristallipalloa, että Bourquen kolmosketjupaikan tiesi. Jääkiekko on bisnestä ja voittamista, mutta välillä muutakin. Chris saa nyt mahdollisuuden, jota parempaa tuskin tulee. Kärsivällisyyttä valmennuksella ja manageriportaalla riittänee sen verran, että ihan heti ei kaupoille lähdetä.

Tänään sitten mennään ja Bruinsilla on yhä sellainen nippu, jolla voi kannusta pelata. Tälläkin kaudella voi muistuttaa siitä, että hyökkäyksen avainpelaajat ovat nuoria ja heillä lienee parhaat vuodet edessä. Puolustuksessakaan ikä tuskin vielä pahemmin painaa, joskaan suoritustason nostoa tuskin on runkomiehiltä luvassa.

Syvyyttä puuttuu. Puolustus ei kestä minkäänlaisia iskuja ja hyökkäyksessä top6 -pelaajan loukkaantuminen lamauttanee (taas) koko hyökkäyksen, joskin Seguinin mahdolliset kehitysaskeleet voivat lamaantumista ehkäistä. Capissa ei oikeastaan ole tilaa vahvistuksille saati että seuralla olisi minkäänlaista vaihtotavaraa treideihin.

Siinä kun syvyyden puute on tiedossa, maalivahtipeli on kauden suurin kysymysmerkki. Vaikka miten kansallismielisesti yrittäisi tilannetta tarkastella, niin ainakin meikäläistä huolettaa Raskin yläkulmat. Vaikka BRuins on ollut NHL:n kärkeä jo muutaman kauden, Thomas on silti joutunut pelaamaan joukkueelle voiton monena iltana, kun ne viisi muuta kaveria siellä kaukalossa ovat vaihdosta toiseen pitäneet vapaata.

Ylivoima voisi helpottaa runkosarjassa menestymistä ja maalivahtipelin mahdollista takkuamista. Viime kausina, eli Savardin jouduttua sivuun, ylivoimaa ei ole ollut, Krejci ei ole oppinut, ja siksi sopii odottaa, että päävastuun yv-tilanteissa kantaa tällä kaudella Seguin. Hamilton voi myös olla yllättävä apu ja lähinnä siksi, ettei Bruinsilla myöskään ole ollut ylivoimaa osaavaa viivamiestä sitten Bourquen (jos Leetchin jäähdyttelykautta ei lasketa).

Idässä on näin ennakolta Bruinsin ohella toinen suhteellisen tasapainoinen porukka, jolla voi olla jakoja lännen joukkueita vastaan ja se porukka kohdataan heti alkuun. Rangersin eduksi voi laskea maalivahtipelin, Bruinsille alaketjut ja loput paremmuudet ovat makuasioita.

Näillä mennään. Nähtäväksi jää kuinka pitkälle.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Noniin. Kausi on alkanut ja se alkoi 3-1 voitolla vaikeasta Rangersista! Bruinsin paketti oli yllättävän valmis ja hyvä matsi oli. Boston teki maalin per erä, ensimmäinen meni juuri isäksi tulleen Lucicin nimiin, toisen teki Paille ja lukemat kaunisteli Johny Boychuk. Rask pelasi varmasti maalilla ja Hamilton pelasi hyvän pelin. Tästä on erittäin hyvä jatkaa. Onnistumisia tuli eri ketjuille ja Bourquekin taisteli hyvin.

Jostain kuulin että Julien oli tokaissut, että Bruins haluaa olla tällä kaudella "maaleja tekevä taklaava joukkue". Viime kaudella oli kuulemma enemmänkin taklaava joukkue, joka tekee maaleja. Tarkoittaa ilmeisesti sitä, että Claude ei ollut tyytyväinen viime kauden maalintekoon. Ilme kyllä oli hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Avauspelistä Rangersia vastaan ansaittu 3-1 voitto. Kaikilla neljällä kentällä peli kulki ja Rangers oli muutamaa pyöritystä lukuunottamatta hyvin kurissa.

Alivoima oli hyvää johon kuului yksi puolitoistaminuuttinen 5-3 mutta ylivoima ei mahdollisuuksista huolimatta montaa maalipaikkaa luonut. Selkein näistä oli Krejcin päivänselvä maali kun Lundqvist torjui niin että hanska meni maalin sisään. Nykysäännöillä noita ei voida hyväksyä kun kiekkoa ei näy ja vielä kun tuomari oli varma ja hylkäsi kentällä osuman niin etenkin silloin pitäisi kiekon selvästi näkyä maaliviivan takana.

Bruinsin isot ja pienemmät kysymysmerkit onnistuivat hyvin: Raskin selän taakse meni vain Richardsin nappiveto ristikon alle maskin takaa. Hamilton sai uransa ensimmäisen NHL-pelin alta pois ilman ihmeempiä tapahtumia ja pelasi ylivoimaa ja suunnilleen perusvaihdot kakkosparissa. Bourque oli ok kolmosen laidalla ja mukana kakkosylivoimassa, sai myös yrittää keskiympyrästä tyhjään rysään mutta veti yli.

Rangersilta vahvoja oli perinteisesti Henrik Lundqvist joka piti joukkueen pitkään mukana ottelussa. Rick Nash erottui yksilösuorituksillaan mutta ketjun kemiaa ei paljon näkynyt.
 
En muuten pelistä kommentoi mutta Aaron Johnsonilta hyvä ensi peli.

Silloin kun kaveri oli Chicagossa visiitillä olin itse sitä mieltä että pidetään ihmeessä herra. Bowman heitti äijän Calgaryyn. Vaihdossa Flames antoi Greentree nimisen hepun joka ei varmaan ikinä tule NHL peliä pelaamaan.

Harmittaa vieläkin, sillä itse tykkään Aaronin pelistä. Se on paljon monipuolisempaa kuin heti ymmärtääkään. Lisäksi kaveri osaa olla se näkymätön kutospakki.
Kutospakkeja kun on kolmenlaisia mielestäni:
1. Näkyvä, räikeitä virheitä tekevä mutta jonkun ihme osaamisensa takia pysyy juuri ja juuri rosteripaikassa kiinni (Campoli).
2. Ei näy, ei kuulu, eikä haise, mutta hoitaa hommansa 7-10 minuutin peliajalla kunnialla, pelaa kiekkoa varmasti eteenpäin ja muutenkin "no-nonsense" tyylinen tapaus. (Johnson)
3. Näkyy ja kuuluu kun laidat ryskyy ja hanskat tippuu. Tämä kaveri viettää puolet kaudesta sairastuvalla mutta on mukava tiimikaveri ja fanitkin tykkää vähän salaa. (O'Brien)

Aaron Johnson on nro 2. Ei mitään ihmeellistä, hajuton mauton, MUTTA hoitaa tonttinsa kunnialla.
 

Mentos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Provoviestit & Ylilyönnit
Dougie Hamiltonilta erinomainen peli. Charan parina peliaikaa tänään 23:27, joukkueensa toiseksi eniten.Teki toki muutaman virheen, mutta muuten erittäin varmaa pelaamista. Tukee hyvin hyökkäyksiä ja osaa antaa helpon ykkössyötön. Tulee varmasti tekemään pisteitä ja vakiinnuttamaan paikan pakkikuusikossa.

Muuten peli ei oikein ihmeellisyyksiä tarjoillut. Patrice Bergeron oli kyllä maagisella pelipäällä, selvästi kentän näkyvin pelaaja. Toisessa erässä pelattu alivoimavaihto, oli aivan jäätävä. Kiekko vastustajan päähän, pari kaveria solmuun ja kiekko omaan päähän, HUH. Chara oli tänään jotenkin kohmeessa, muutama hyvä töötti silti.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Voitto Jetseistä irtosi siis arpomalla ja siihenkin pitää olla tyytyväinen kun jatkoajalla Bruins on pariin otteeseen alivoimalla, Bruins-Jets siis 2-1. Varsinaisella peliajalla oli paikkoja latoa reilu voitto mutta nämä päiväpelit on olleet viime vuosina vaikeita.

Kuten seurantaketjuun kirjoitin niin kahdella ketjulla ei montaa peliä voiteta ja eilen 3. ja 4. ketjut oli todella huonoja. Tälläisissä peleissä jossa ylemmät ketjut saavat paikkoja mutta eivät osu kuin tolppiin (ja etenkin niissä missä isojen nimien peli ei toimi) on ratkaisijoita löydyttävä muualta. Bostonin pelityyli perustuu neljän ketjun kiekolliseen peliin jota ei näkynyt ja neloselta odotin myös tappelua jolla pääosin päiväunia viettänyt yleisö olisi saatu peliin mukaan.
Winnipeg ei myöskään herättellyt nukkuvaa karhua vaikka Charan runnottua ison tai pienen rangaistuksen arvoisesti Burmistrovia olisi peliä voinut lähteä helposti koventamaankin.

Bostonin onnistujiin lasken Raskin vaikka se ainoa liian helposti ohi menikin. Dougie Hamilton on osoittanut että miesten pelit pienessä kaukalossa menee eri malliin kuin WJC:t Venäjällä ja David Krejcin joka pelasi hyviä tilanteita laitureilleen mutta kun ei niin ei.

Winnipegillä vahvasti pelasi maalivahti Pavelec jonka Bruins-kirous jätti tämän pelin välistä. Dustin Byfuglien on sellainen luonnonvoima että oksat pois, meidän pikkuinen Lucic keräsi romppeitaan muutamaan kertaan vaikka itse yritti ajaa taklausta loppuun. Bruinsin tasoitus menee kuitenkin Big Buffin piikkiin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mikäköhän tuo Seidenbergin alaraajavamma on? Joku vanha vai tuore kolhu? Polvi vai nivuset?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tässä vielä eilisen Jets-ottelun kokoonpano:

63 Marchand - 37 Bergeron - 19 Seguin
17 Lucic - 46 Krejci - 18 Horton
48 Bourque - 23 Kelly - 49 Peverley
20 Paille - 11 Campbell - 22 Thornton

33 Chara - 27 Hamilton
45 Johnson - 55 Boychuk
21 Ference - 54 McQuaid

40 Rask 26/27
(35 Khudobin)

Yllä onkin sanottu itse pelistä kaikki olennainen.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mikäköhän tuo Seidenbergin alaraajavamma on? Joku vanha vai tuore kolhu? Polvi vai nivuset?
Ei kai tuossa mitään vakavampaa ole kun lämmittelystä otetaan pois kokoonpanosta. Valmentaja Julien taisi sanoa jotan siihen suuntaan että mielummin päivä pari huilia nyt kuin parin viikon tauko myöhemmin.

Mike Loftus of the Patriot Ledger tweeted that Seidenberg appeared to be flexing his leg after receiving a hit during the regular season opener against the New York Rangers on Saturday night. According to Joe Haggerty of Comcast SportsNet New England, Seidenberg appeared to be fine during the team's practice on Sunday.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
"Älä töni mun kaveria!"

Yks tapaus pelissä unohtui kirjoittaa aiemmin mutta ansaitsee tulla mainituksi. Olen aina pitänyt fyysisestä pelistä ja tämä on varmasti vaikuttanut suosikkijoukkueeni valintaan. Bostonissa pidetään joukkuekaverin puolia ja eilen tästä antoi hyvän esimerkin kapteeni Zdeno Chara.

Jetsin Blake Wheeler "took a run at Hamilton" eli haki rumanpuoleista kontaktia meidän nuoreen, toista peliä pelaavaan pakkiin. Pelaajat tietää milloin aletaan vetämään ylimääräistä ja Chara antoi heti tilanteen jälkeen palautetta Wheelerille ja oli valmis tappeluun jos Wheeler olisi mukaan lähtenyt. Chara sai viestinsä perille hieman myöhemmin kun tööttäsi laitaa pitkin nousevaan Wheelerin vaihtokuntoon.

Nämä ei jää muilta joukkueilta huomaamatta ja kaikki tietävät että saavat pahimmillaan Charan kimppuunsa jos menevät kovistelemaan rookie Hamiltonia. Lets go Bruins!
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Bostonissa pidetään joukkuekaverin puolia ja eilen tästä antoi hyvän esimerkin kapteeni Zdeno Chara.

Itsekin katselin pelin ja tämä kiinnitti huomiota. Chara eli selvästi tunteella pelissä, Burmistrov kävi kerran antamassa pikku pusun Charaan hieman myöhässä, jonka Chara kävi kuittaamassa heittämällä junnun seinälle viitisen minuuttia myöhemmin. Hianoa nähdä kuinka Chara käyttää fyysisyyttään tällaisiin henkeä nostattaviin temppuihin. Kunhan ei lähde sikailemaan, mutta siihen tuskin tarvetta on.

Huikea peli muuten, muistutti playoff-ottelua ja minua siitä, miksi NHL:ää on odotettu kuin kuuta nousevaa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kauden ensimmäinen pistemenetys koettiin isossa omenassa Rangersin vieraana 3-4.

Jatkoajalla Chris Kelly tarjoili Andy Ferencelle viivaan huonohkon syötön ja koko pelin mahtavasti pelannut Gaborik karkasi läpiajoon lyöden Raskin torjunnasta kimmonneen kiekon ilmasta maaliin. Peli oli kuitenkin ensimmäistä erää lukuunottamatta tasainen ja parin maalin takaa pisteelle nouseminen vahvaa Rangersia ja Lundqvistia vastaan oli kova temppu. Viihdyttävä peli vaikka tappio tulikin.

Dougie Hamilton pelasi tähän mennessä parhaan pelinsä ja on ensimmäisen NHL-viikon aikana näyttänyt tälle epäilijälle että on sittenkin vakiokokoonpanoon kuuluva palanen. Esitti rauhallista peliä ja hyviä syöttöjä omassa päässä ja järkeä sekä ratkaisuhalukkuutta ylivoimalla. Ei ole myöskään joutunut ongelmiin kaksinkamppailuissa ja jos tälläinen meno jatkuu vielä toisenkin viikon niin alan muuttumaan epäilijästä uskovaksi.

Olisikohan kohta Khudobinin vuoro käydä maalilla kun edellisestä kunnon pelistä on jo monta viikkoa? Tappio ei missään nimessä mennyt Raskin piikkiin mutta menestykseen tarvitaan kaksi skarppina ja hereillä olevaa veskaria ja tappion jälkeen voisi olla hyvä antaa Antonille peli alle vaikka jos seuraavassa kotipelissä Islesiä vastaan.

Tortorella pisti munat yhteen koriin ja ketjun Nash-Richards-Gaborik peliä oli nautinto seurata. Gaborikille hattutemppu mutta muillakin oli paikkansa, tämä kolmikko taitaa olla koko sarjan kovin hyökkäysvitja. Tästä lähtee Rangersin nousu kohti idän kärkipaikkoja.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Olisikohan kohta Khudobinin vuoro käydä maalilla kun edellisestä kunnon pelistä on jo monta viikkoa? Tappio ei missään nimessä mennyt Raskin piikkiin mutta menestykseen tarvitaan kaksi skarppina ja hereillä olevaa veskaria ja tappion jälkeen voisi olla hyvä antaa Antonille peli alle vaikka jos seuraavassa kotipelissä Islesiä vastaan.

Mistä Bruins-fanit katsovat joukkueen pelipäivän kokoonpanot? Jos Khudobin aloittaisi tänään Islesiä vastaan sopisi se paremmin kuin hyvin minun hockeygm:n budjettiini.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mistä Bruins-fanit katsovat joukkueen pelipäivän kokoonpanot? Jos Khudobin aloittaisi tänään Islesiä vastaan sopisi se paremmin kuin hyvin minun hockeygm:n budjettiini.

Daily faceoff on omalla fantasiakiekkoilu-uralla ollut lähes aina oikeassa. Varsinkin idän joukkueiden kohdalla hyvä, kun HGM:n vaihdot sulkeutuvat ekan pelin alkaessa. Lännen joukkueet eivät ole aina satavarmoja kun idässä alkaa pelit.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tasaisen ottelun päätteeksi 4-2 voitto Islandersista. Maalit nelosketjun Thorntonille ja Campbellille sekä Charalle, neljännen teki läpiajosta Patrice Bergeron. Dougie Hamiltonille jälleen vahva peli jonka TD Gardenin yleisö palkitsi "dougie, dougie, dougie!" -chantilla.

Nelosen sentteri Gregory Campbell yllättäen pistekärkenä 1+2 neljään peliin. Lucicille kauden ensimmäinen tappelu kovan Carknerin kanssa joka päättyi napakkaan osumaan Carknerin leukaperiin. (linkki youtube.com)

Ylivoima ei ollut vieläkään kummoista mutta alivoima jatkaa edelleen vahvana ja Bruins on illan vastustaja Islesin kanssa ainoat joille ei vielä ole ylivoimamaalia tehty.
Kolmosketju Bourque-Kelly-Peverley jälleen näkymätön Peverleyn tolppakutia lukuunottamatta. Jokohan Bourquen kokeilu ylhäällä alkaa Bruinsin toimistolle kohta riittämään? Tehot 0+0 ja -3 reilun 14 minuutin näkymättömällä peliajalla ja on ollut mukana kakkosylivoimassa mutta silti neljään peliin vain yksi laukaus kohti maalia.
Providencesta Caron taitaa olla vielä loukkaantuneena mutta olisiko AHL:ssa 19 maalia tehneelle Tardifille aika antaa näytön paikka?

Islanders oli pirteä ja oli mukava nähdä Tavares, Streit ja DiPietro tositoimissa, toivottavasti kisaavat jatkopelipaikasta tosissaan loppuun asti.
DiPietro pelasi hyvän ottelun ja toivottavasti pysyy kakkosena pelatessaan koko kauden kasassa. Jos Isles ei pudotuspelihin yllä niin Streitistä tulee tavoiteltu pelaaja joka olisi hienoa nähdä Bruins-paidassa. Mukava nähdä että Ullström on saanut paikan ylhäältä, pisti silmään jo pari kautta sitten Bruins-Islanders prospect peleissä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
On tuo kyllä aika makeaa että Hamilton tuo jo nyt ihan selkeää ratkaisuvoimaa tuonne. Aiemmin on väläytelty tuota kovan luokan kykyä löytää kiekonmentävä väylä viivalta maalille, Islanders-pelin viimeisessä maalissa revittiin puolustus pitkällä pystysyötöllä mutta kyllä tuo eilisen ratkaisumaali oli Dougien näyttävin suoritus tähän mennessä. Varmaan koko Canes luuli että Hamiltonilta on oma kuti tulossa vielä silloin kun kiekko oli jo Krejcillä, ja siinä ei ollutkaan sitten enää Wardilla ja kumppaneilla paljoa tehtävissä.

Tosiaan viime vuosina ongelmia ja tappioita aiheuttanut Carolina kaatui tällä kertaa, vaikeuksien kautta tietysti. Alemmilta ketjuilta kauden heikoin peli oikeastaan kumpaankin suuntaan, mutta onneksi Krejcin vitja oli huippuvireessä (pettävätkö muuten silmäni vai onko sentterille itselleen ilmestynyt tänä vuonna yksi luisteluvaihde lisää?), pakeilta tuli hyökkäysapuja ja Hudobin oli maalissa hyvä. Vain niukasti yli yhdeksänkymmenen oleva torjuntaprosentti ei kerro koko totuutta, tärkeitä torjuntoja nähtiin ja kenttäpelaajat lahjoittivat nuo maalit hurrikaaneille.

Alivoima jatkaa dominointiaan, edelleen sataprosenttinen jäähyntappo tällä kaudella ja lisäksi nähtiin Marchandin av-maali, vieläpä ihan kuviosta kun paine oli Canesin päädyssä. Kuten tätä vastustajaa vastaan on tapana, Bruins hölmöili itseään ihan kiitettävästi boksiin, mutta lopulta laukaukset noiden kuuden alivoiman (pari hiukan päällekkäin, eli hetki myös kolmella viittä vastaan) aikana Carolinalle vain 7-5, maalit Bostonille 1-0, ja hyvät paikat selkeästi Bruinsille. Ihan jees!

Thornton ja Kelly saavat puolustus"saavutuksistaan" risuja (Kelly toki av:llä hyvä), mokasivat ihan suoraan maalit vastustajalle. Kelly saisi pikkuhiljaa alkaa osoittaa jotain tasoa muulloinkin kuin vajaalla, tuolla liksalla ja noilla tilastoilla (yksi syöttö joka on oikein klassinen tuurikakkossyöttö, -3) ei kyllä passaisi lahjoittaa maaleja vastustajalle. Jo Rangersin jatkoaikaosumassa Kellyllä oli iso osa. Thornton on ollut pääosin hyvä roolissaan, mutta tämä oli jo toinen iso virhe tällä kaudella ja se on tuolla peliajalla liikaa. Sinänsä ei toisaalta huvittaisi näitä yksilöitä nostaa negatiivisesti, eilen tuli useimmilta paljon virheitä ihan Bergeronia ja Charaa myöten ja Raleighin kehno jää saattaa olla osasyy.

Jos nyt koko tähänastista kautta katsotaan niin Bourque tuntuu jakavan mediassa ja foorumeilla mielipiteitä, onhan se totta että tekee kiitettävästi töitä mutta kun minä en sellaisia tilanteita kauheasti muista joissa se työ olisi johtanut johonkin hyödylliseen. Mutulla Hamillkin sai enemmän aikaan vaikka Bourquen touhu tavallaan näyttää paremmalta. Ne hyökkäystaidot pystyy myös tavallaan näkemään, mutta kun ne johtavat harvoin mihinkään tilanteisiin saati sitten tehoihin. Kolmosen täytyy parantaa, ja väkisin tuntuu että helpoin tapa olisi vaihtaa miestä tuossa kohtaa. Pevs on ollut epätasainen (hyvä peli eilen vaikka oli todella yksin), Kelly kehno paitsi av:llä, Bourque ei saa mitään aikaan. Jos ei kauppa ole vaihtoehto niin sitten joko kokeillaan Providencestä porukkaa Bourquen paikalle tai nostetaan hyvin pelaava Paille, mutta mieluummin nelosen pitäisi kasassa. Alun perin ajattelin että annetaan Bourquelle kymmenen peliä, mutta kun tuo ketju vuotaa maaleja omiin ja Bourquen pelissä ei näy mitään merkkejä paremmasta.

Tänään sitten Idän toinen ilman varsinaisen peliajan tappiota seilaava joukkue eli New Jersey vastaan TD Gardenissa. Hedberg kuulemma olisi heillä maalissa, saapa nähdä mikä on ruotsalaisen vire pitkän tauon jälkeen ja saako Bruins sieltä apuja. Joka tapauksessa samanlaiseen virhekavalkadiin ei ole Devilsiä vastaan varaa.

Tartutaan tuohon Pican viestiin vähän OT:na, että minustakin oli kyllä Isles-pelissä hieno nähdä DiPietro pelaamassa ja vieläpä ihan kelpo NHL-tasolla. Niin vaikeaa on miehellä ollut.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->En usko, että Bourque olisi vielä ns. nähty. Lähinnä tarkoittaen, että Chialla kumppaneilla riittää tässä tapauksessa kärsivällisyyttä. Joukkue kuitenkin voittaa, kausi on vasta alkanut ja nähdyn perusteella on ylipäänsä hölmöä väittää, että Bourque olisi kolmosen ongelmien syy, että hänen vaihtaminen olisi ratkaisu niihin. Pevs on ollut yössä ja Kelly suoraan sanoen paska.

Mitä sitten aiheeseen itsessään tulee, niin suurin ongelma Bourquessa ei taida olla Bourquessa, vaan siinä, että joukkue on täynnä mikkihiirilaitureita ja helpoin ratkaisu ongelmaan on, että Bourque vaihtuu johonkin 100+ kiloiseen rouhijaan.

Ihan mukavasti kausi on alkanut pisteiden valossa, kun ottaa huomioon, että pelistä toiseen tulee karmea määrä henkilökohtaisia virheitä, joista osasta vastustaja vieläpä rankaisee. Kelly ja Boychuk ovat tainneet päästä syöttäjiksi jo useampaan vastustajan maaliin kuin omaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
->En usko, että Bourque olisi vielä ns. nähty. Lähinnä tarkoittaen, että Chialla kumppaneilla riittää tässä tapauksessa kärsivällisyyttä. Joukkue kuitenkin voittaa, kausi on vasta alkanut

Samoin uskon minäkin että näillä jatketaan vielä jonkin aikaa joka tapauksessa. Toivoisin ettei jatkettaisi, mutta uskon että jatketaan.

nähdyn perusteella on ylipäänsä hölmöä väittää, että Bourque olisi kolmosen ongelmien syy, että hänen vaihtaminen olisi ratkaisu niihin.

Samaa mieltä ja osin eri mieltä. Bourque ei ole ongelmien syy - hitto, paremminhan tuo on pelannut kuin Kelly - mutta vaihdos voisi kyllä auttaa ratkaisemaan ne. Kyse ei ole siitä, että Bourquen poistaminen korjaisi ongelmia, vaan siitä että uusi kaveri voisi niin tehdä. Vaikea kuitenkin nähdä että organisaatiossa olisi valmiiksi sellainen pelaaja (ellei sitten ketjuja lähdetä enemmänkin sotkemaan), jolloin eiköhän näillä mennä toistaiseksi.

Uskoisin Bourquen olevan riittävän hyvä, että kemioiden toimiessa riittäisi ketjuun jos Kelly pelaisi kuten viime kaudella tai -11 pleijareissa ja Peverley suorittaisi vähän tasaisemmin. Tällä hetkellä muiden jätkien taso ei kuitenkaan ole sellainen (paitsi Pevsin ajoittain), että Bourque voisi rauhassa olla "se kolmas jätkä". Puhumattakaan siitä, että tuon kolmikon kemia tuntuu tällä hetkellä olevan ihan nollissa, ja sitä laivaa olisi jotenkin hyvä keikuttaa. Kuten sanot, Bourquen ongelma ei ole hän itse mutta hänen paikkansa on se, johon on ylivoimaisesti helpointa tehdä upgrade.

Ihan mukavasti kausi on alkanut pisteiden valossa, kun ottaa huomioon, että pelistä toiseen tulee karmea määrä henkilökohtaisia virheitä, joista osasta vastustaja vieläpä rankaisee. Kelly ja Boychuk ovat tainneet päästä syöttäjiksi jo useampaan vastustajan maaliin kuin omaan.

Se on totta että .900 on ihan asiallinen pistetahti, ja vähän arveluttaakin siksi ruikuttaa. Vielä kun hyvääkin peleissä on paljon ollut. Niin paljon itse asiassa että on hyvin kompensoinut noita virheitä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ja kaksi pistettä Devilsiltä rankkareilla. Jäätävä peli Tuukalta, häntä ja tuuria on kiittäminen että roikuttiin toisella erätauolla vain 1-0 tappiolla. Siihen sitten perinteinen kolmannen erän nousu, Horton ykkösketjun hienon suoran hyökkäyksen syöttökuvion jälkeen peli tasan neljä minuuttia ennen loppua ja voitto kotiin rankkuskabasta. Hedberg kannatteli Devilsiä päätöserässä mutta tasoituksen olisi ehkä voinut ottaa. Devils-leirissä ei varmaan olla yhteen pisteeseen tyytyväisiä, sen verran sillassa pystyivät Bruinsia pitämään varsinkin toisessa erässä (osin raitapaitojen avustuksella - kaikkea muuta kuin kotituomarointia tänään).

Taas ykkönen oli ylivoimaisesti paras osa ja muilta kaivattaisiin kyllä parannusta. Vähän meinasi mennä facepalm-osastolle kun vielä varsinaisen peliajan lopulla Kelly lahjoitti räikeästi Devilsille kiekon omissa, ehdin miettiä että nytkö kaveri alkaa oikeasti hävitä meille pelejä mutta ei siitä sitten kunnon paikkaa syntynyt kuitenkaan. Seguin on sentään noissa rankkareissa loistokas vaikka peli muuten hakee - nyt laittoi kahdesti kiekon verkkoon kun joku katsomon apina heitti banaanilla (ilmeisesti) Hedbergiä ja veto tuomittiin uusittavaksi. Tuukka hoiti viisi vetoa kuudesta ja Marchandilta sitten ratkaisu.

Av-taika murtui kun Devils teki ainoan maalinsa ylivoimalla, maalintekijänä erinomaisen pelin pelannut Clarkson. No, otettiin pisteet kuitenkin ja se "taika" lienee tärkeämpi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ja kaksi pistettä Devilsiltä rankkareilla. Jäätävä peli Tuukalta, häntä ja tuuria on kiittäminen että roikuttiin toisella erätauolla vain 1-0 tappiolla. Siihen sitten perinteinen kolmannen erän nousu, Horton ykkösketjun hienon suoran hyökkäyksen syöttökuvion jälkeen peli tasan neljä minuuttia ennen loppua ja voitto kotiin rankkuskabasta.

Tasainen peli niin kuin aina Devilsejä vastaan ja tosiaan erikoismaininta heikosta tuomaroinnista molempiin suuntiin.

- - - - - - -

Pisteitä on tullut kiitettävää tahtia mutta kovimmat ja tärkeimmät pelit on vielä täältä kaudelta pelaamatta kun oman divisioonan joukkueita ei ole kohdattu kertaakaan. Hyvästä menestyksestä huolimatta pelistä löytyy parantamisen varaa.

Kolmosen Bourque-Kelly-Peverley heikkoa menoa tuossa jo ansiokkaasti käsiteltiinkin. Bourque on ollut näkymätön eli ei hyvä mutta ei myöskään huono. Peluutuksella on pedattu onnistumista mutta ei ole hyödyntänyt näytön paikkaansa. Peverley on väläytellyt mutta ei ole yksin pystynyt nostamaan ketjun tasoa. Kelly on ollut tasakentällisin todella heikko ja ansaitsisi ehdottomasti penkityksen tai pelin pari pressiboksissa.

Kun alhaalta ei kuitenkaan ole selkeää vaihdokasta tuohon vitjaan heittää (Caron puolikuntoinen, Tardif on periaatteessa sama pelaaja kuin Bourque, umpisentteri Spooner ei vielä valmis ja nosto tietäisi Kellyn istuttamista, MacDermidin paikka on nelosessa jos sielläkään) niin valmentaja Julien näyttää peluuttavan "luottopelaajiaan" takaisin NHL:n vaatimalle tasolle. Uskon että Chris Kelly palaa normaaliksi, viimeistään pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

- - - - -

Kolmosen heikko peli on ollut yllätys mutta tätä suurempi pettymys minulle on kuitenkin ollut Tyler Seguin. Bruins-fanien keskuudessa odoteltiin Seguinin nousua liigan eliittiin (no, ainakin minä tätä odottelin) mutta alkukauden perusteella näyttää siltä että tällä kaudella se ei tule tapahtumaan.

Harmi että Tyler ei ilmeisesti ollut AHL-kelpoinen (paluu NHL:aan waivereiden kautta?) joten joutui pelaamaan jossain mikkihiiri-sarjassa alkukauden. Nämä Weissbier-liigat sopii liigan vanhoille kaljamahoille mutta ei ole oikeita paikkoja herkässä kehitysvaiheessa olevalle nuorelle pojalle jonka pitäisi pelata kovia peleja ja ottaa isoja askelia eteenpäin.

Tuntuu että kehitystä viime kaudesta ei ole yhtään, ehkä ollaan menty taaksepäin. Kiekollinen peli on köyhää eikä aiemminkin liian harvinaista puolustajan haastamista näy ollenkaan vaan tilanteet päättyy joka kerta lepsuun rannevetoon maalille pakin tullessa iholle. Jostain olisi saatava itseluottamusta pelata kiekon kanssa ja pitää sitä vaikka vastustaja olisi reppuselässä eikä sentterin tontille ole mitään asiaa kunnes Seguin pystyy tähän.

Seguin kuitenkin osoitti kahdella rankkarimaalilla Hedbergin taakse että henkilökohtaista taitoa löytyy, nyt vaan pitäisi saada muutama asia kenttäpelissä natsaamaan niin nousisi seuraavalle tasolle.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kauden ensimmäinen kahden pisteen menetys koettiin Sabresille 4-7 lukemin.

Peli oli hyvin hallussa kunnes Lucic ja Chara ottivat yhtäaikaiset kakkoset ja Buffalo tuli 3-1 tilanteesta tasoihin. Etenkin Charan peli oli järkyttävää katseltavaa eikä Bruins tule montaa peliä voittamaan jos joukkueen tärkein pelaaja epäonnistuu totaalisesti.
Shawn Thornton sai pahasti turpaansa John Scottilta eikä palannut kentälle ja jos polvien notkumisesta jotain voi päätellä niin minimissään pari viikkoa tulee huilia.

Miehistössä tapahtui odotettua liikehdintää kun Bourque matkasi katsomon puolelle ja kolmoseen nousi Paille. Neloseen nostettiin Providencesta MacDermid joka oli näkymätön (Scottin pelosta?) koko sen reilut neljä minuuttia mitä kentälle pääsi.

Buffalolla onnistui totutusti Vanek joka on aina iskussa Bruinseja vastaan. Maalivahti Miller otti mahtavia koppeja pitkin peliä ja etenkin kolmannessa piti yksin Sabresit maalin johdossa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Buffalo-pelin jälkeen Bruins palasi tuossa pari päivää sitten voittojen tielle kun viime kauden "pisteautomaatti" Toronto kaatui vieraissa 1-0 lukemin. Paljon ei enää ottelusta ole mielessä mutta kaivellaan jotain muistikuvista.

Pelissä oli yllättävän vähän tunnetta mukana ja kun Leafsin Wilsonin aikainen "maximum atak" -kiekko on vaihtunut Bruins-henkiseen organisoituun kenttäpeliin niin taisi olla tylsin kokonaisuus tällä kaudella. Tuomareille taas heikko ilta ja molemmilta hylättiin maali veskarin häirintänä. Toronto kärsi näistä enemmän ja homma olisi varmasti näyttänyt erilaiselta jos tasoitus olisi hyväksytty. Raskille kuitenkin pelistä kauden ensimmäinen nollapeli melko vähillä töillä.

- Chris Bourque napautti ensimmäisen maalin Bruinina ja muutenkin kolmonen nosti tasoaan. Ottelun ainoa maali käykin malliesimerkistä kiekon alueelle tuonnista ja maaliin toimittamisesta.

- Pirteästi alkukauden pelannut Brad Marchand loukkasi itsensä rysähdettyä Reimerin patjoista laitaan siinä Bruinsilta hylätyssä maalissa. Ylävartalovamma kyseessä ja taisi olla day-to-day status. Ryan Spooner on nostettu hätäkomennuksena ylös ja toivottavasti pääsee väläyttämään taitojaan ylhäällä.

- Lane MacDermid otti loukkaantuneen Thorntonin paikan nelosen laidassa ja nekkaili kahdesti Leafs-pakki Fraserin kanssa. Kun peliaikaa kertyi huimat kolme minuuttia niin käytti vaihtonsa tehokkaasti, ok peli Lanelta.

- Jamie Tardif pääsi 28-vuotiaana hienoon paikkaan pelaamaan ensimmäisen NHL-pelinsä ja meni muutamat vaihtonsa jonon jatkona. Pääsi mukaan Daniel Paillen loukkaantumisen takia ja matkaa alas heti kun Paille pystyy pelaamaan.

- - - -

Toronton paras oli maalivahti Reimer joka toivottavasti on palannut Giontan taklausta edeltävällä tasolleen. Komarov pelaa minun mieleistä kiekkoa ja fanittaisin kovastikin jos pelaisi nallepaita päällä. Kessel tuntuu olevan kirottu ja ei päässyt paikoille, yksi veto taisi kilahtaa putken kautta katsomoon.
Leafsin puolustus kaipaisi Gardinerin liikettä ja peliälyä etenkin ylivoimaan, Kostka/Phaneuf paria ylipeluutetaan rankasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös