Bluesin alkukausi

  • 39 700
  • 259

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Sasha kirjoitti:
Tyylikäs ns. kahden minuutin kolumni. Annettavaa sillä oli yhtä paljon kuin tällä viestillä.

Samaa laatua kun Porttilan vastaavat. Eihän kukaan noita kolumneiksi voisi sanoa, mutta se onkin sitten toisen topicin asia...
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lyhyt, mutta ytimekäs. Asia tuli selväksi.
Mika Saukkonen kirjoitti:
Tiedot kertovat, että Bluesin treeneissä mennään todella kovaa ja taaperrus lienee väliaikaista. Potku pitenee todennäköisesti jo lähiaikoina.
Miksei tämä yllätä ollenkaan?
Mika Saukkonen kirjoitti:
Jos kärsivällisyys riittää, niin Espoossa tehdään lähivuosina tulosta.
Niinpä niin.

Onhan nämä kylmiä faktoja, vaikka kirjoittaja ei välttämättä olekaan mikään jääkiekkoasiantuntija. Mutta kukapa olisi? Hyviä asiavirkkeitä, joita komppaa toimittajan tuoma asiantuntijuus, joka halutaan tuoda julki.

Ihan hyvä kirjoitus.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
No niin, tänään näyttäisi tulevan paluu voittokantaan. Vaikka vastassa ei olekaan huippuseura, eiköhän tästä taas itseluottamus ala pikkuhiljaa nousta ja potku piristyä. Turha panikoida.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Turha kitistä, vaikka kaikenmaailman anusaukkoset ennusti Bluesille Stanley Cuppeja ja Olympia-voittoja parin ekan kierroksen jälkeen niin fakta on se että nyt haetaan vahvaa play-off paikkaa ja rakennetaan sitä pakkaa rauhassa. Mitään hätää ei ole vaikka pataan on tullutkin.

Eihän meistäkään kukaan veikannut Bluesia top3:een, eihän?
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Paikka kuuden joukossa runkosarjassa on ainakin minulle suorastaan mestaruus.
Jos siitä vielä ponnistetaan välieriin, niin kausi olisi täydellinen. Viimeaikojen rämpiminen ei vain hyvää ole luvannut, vaikka vielä toki kuudentena ollaankin.
 

MoomBaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Tosiaan varsin pahalta nuo viimepelit näyttäneet, vaikka onhan se luonnollista ettei peli kulje koko kauden ajan. Paikkoja on onneksi kuitenkin saatu näissä häviöpeleissä kohtuullisesti, kiekot pitäisi vaan saada sinne maaliin asti. Nyt kun vielä (odotettu) voittokin saatiin pelikaaneista niin soisi kurssin kääntyvän välillä vähemmän mollivoittoiseksi, vaikkei tuokaan peli pelillisesti mikään uskomaton ollut.
 

Dipsz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muovikuoriin pakattu HK'n sininen
Pantse67 kirjoitti:
Paikka kuuden joukossa runkosarjassa on ainakin minulle suorastaan mestaruus.
Jos siitä vielä ponnistetaan välieriin, niin kausi olisi täydellinen. Viimeaikojen rämpiminen ei vain hyvää ole luvannut, vaikka vielä toki kuudentena ollaankin.

Tuohon kuudenteen paikkkaanhan on meillä vielä hyvät mahdollisuudet, joten miksi olet kokoajan monottamassa Heikkilää? Olen itse ainakin täysin varma että kauden lopussa Blues on kuuden parhaimman joukossa.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Pelillinen kriisi?!?

Nyt viimeistään voidaan sanoa, että jonkinlaiseen "kriisiin" ollaan ajauduttu. Alkukauden hyvien ja lupaavien otteiden jälkeen peli tuntuu olevan aivan takalukossa. Varsinkin Saipa-peli oli järkyttävää pään hakkaamista seinään. Siinä missä aiemmissa peleissä (mm. HIFK ja Ässät) saatiin luotua paikkoja, nyt peli muistutti jo viime kausilta niin tuttua perus-Bluesia: kun mitään järkevää hyökkäyksiin lähtöä ei keksitä, lyödään vain kiekkoa päätyyn ja toivotaan, että omat sen saavat. Kauden ensimmäisissä peleissä nähdyt juonikkaat hyökkäyssommitelmat ja iloisuus pelissä tuntuvat olevan vain kaukainen muisto.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Siinäpä vasta kysymys, joka varmasti jokaiselle on jo tuttu aiemmilta kausilta. Ensimmäisenä vaihtaisin ketjuja. Kuten muutkin ovat todenneet, Jockelle pitäisi antaa miehen tasoa vastaavat laiturit. Lisäksi Pirnes ja Kariya pitäisi erottaa. Kuten jo otteluketjussa totesin (ja kuten kaikki kauden pelejä nähneet ovat huomanneet) miesten peli yhdessä menee aivan käsittämättömäksi näpertelyksi. Kiekkoa siirrellään, mutta mitään ei tapahdu. Omalla tavallaan ko. pelaajat ovat mielestäni liian samantapaisia samaan ketjuun.

Ketjuina voisi kokeilla vaikka seuraavia:
Kalto-Jocke-Kariya
Kohn-Pirnes-Uhlbäck
Hurme-Ahonen-Hirvonen
Semir-Töykkälä-Nieminen

Eli tässä mallissa sekoitettaisiin lähinnä vain kahta ensimmäistä ketjua. Nämä ketjut ovat mielestäni ne, joiden niitä maaleja pitäisi latoa. Pelissähän on kuitenkin positiivista tällä hetkellä se, että maaleja omiin menee vähän. Tarvittaisiin siis lähinnä kaksi "syömähammasta".

Maalinteko on siis ollut uskomatonta tervanjuontia. Silmiinpistävää on mielestäni ollut laukausten uskomattoman heikko taso. Ne harvat kudit, jotka maalia kohti päätyvät, ovat voimattomia ja jatkuvasti suuntautuvat suoraan päin vastustajan maalivahtia. Kunnon maskia ei saada rakennettua ja näin ollen nämä heikot laukaukset ovat maalivahdeille niitä kuuluisia marjoja. Tämän huomaa varsinkin ylivoimaa pelattaessa. Ylivoimasta voisi tarinoida enemmänkin, mutta nyt eivät henkiset voimavarat siihen riitä.

Pahoittelut sekavasta tekstistä. Sekavat ovat mietteetkin, jälleen kerran...
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Dipsz kirjoitti:
Tuohon kuudenteen paikkkaanhan on meillä vielä hyvät mahdollisuudet, joten miksi olet kokoajan monottamassa Heikkilää? Olen itse ainakin täysin varma että kauden lopussa Blues on kuuden parhaimman joukossa.

Luetaan niitä viestejä. Viiden ottelun tappioputken jälkeen kirjoitin, että katsellaan vielä kolme peliä lisää ja sen jälkeen alan kenties vaatia Heikkilälle monoa. Sen jälkeen on tullut yksi voitto ja yksi jatkoaikatappio (jossa tosin Blues teki nolla maalia, poislukien Kohnin heittämä rl-maali).

Hämmästelen hyökkääjien tehottomuutta suuresti ja odotan Heikkilältä suuria tekoja. Onhan Blues kieltämättä paremmin sijoittunut kuin monena aiempana vuotena samaan aikaan, mutta edellämme on sellaisiakin joukkueita, joiden pitäisi näillä resursseilla olla selkeästi takanamme.

Joka tapauksessa odotan valmentajan tekevän muutoksia, mikäli pelit eivät suju. Jos muutoksiin ei ole kykyä, niin kenkää vain armottomasti.

Minulta Heikkilä saa vielä lisäaikaa.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Tuli väijyttyä eilen matsi ensi kertaa LA-Areenalla tällä kaudella. Peruspaketti on yhä erittäin hyvässä kunnossa. On suorastaan nautinnollista katsoa puolustuspelin kurinalaisuutta. Vaikka vastustaja pääsee ajoittain pitämään kiekkoa Bluesin alueella, pelaajat pysyvät rooleissaan, pitävät maskimiehet poissa veskarin tieltä ja laukaukset suihkivat kohti vuorenvarmaa veskaria vailla näköesteitä (eli hätää ei ole). Kun pelaajat eivät juokse kiekon perässä vaan pitävät paikkansa, tässä on tulos. Ei ainuttakaan varsinaisella peliajalla tehtyä maalia. Samanlainen kurinalaisuus on leimannut (positiivisesti) telkkaristakin näkemiäni pelejä.

Ainoa ongelmakohta on tosiaan maalinteko. Hyökkäyspeli rullaa siedettävästi ja nytkin oli paikkoja 4-5 maaliin. Itseluottamusta vain puuttuu hyökkäyspään ratkaisutilanteissa. Jos tätä haluaa pitää kriisinä niin pidettäköön, tärkeintä on että peruspaketti (puolustaminen, maalivahtipeli, karvaaminen, hyökkäyksenrakentelu) on mallillaan. Maalit tulevat kun ne tulevat.

Toki olisi toivonut että Blues-johto olisi ollut hereillä Laakkosen ollessa vapaana, siinä olisi juuri sellainen peluri jota Blues tarvitsee. Taitava, maaliahne hyökkääjä on ainoa selkeä puute tämänhetkisessä joukkueessa.

Jos Bluesin ongelmana olisi sekasortoinen puolustuspeli (kuten männäövuosina) tai epävarma maalivahtipeli (kuten männävuosina), olisin erittäin huolissani. Peruselementit ovat kuitenkin erittäin hyvin hanskassa ja pian se alkaa jälleen tuottamaan tulosta. Valmentajaa on turha vaihtaa, kun peli on tasaisempaa kuin ikinä aiemmin. Koutsi ei kuitenkaan voi pistää kiekkoja maaliin. Valmentajan suurimmat vastuut, pelityylin kehittämisen, eri vaiheiden välisten saumojen hiomisen ja näiden iskostamisen pelaajien päähän, Heikkilä on tehnyt erittäin hyvin. Pelityyli itsessään on erittäin hyvä, ja se näkyy kurinalaisuudessa sekä useissa hyvissä maalipaikoissa läpi ottelun. Nyt homma on kiinni pelaajista.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kaken ketjulotto

Onkohan tämä tällä kaudella nähty ketjulotto tyypillistä Kakea vai jotenkin poikkeuksellista?
Välillä tuntuu, että Kake nostaa hatusta hyökkääjien nimiä ja sitä mukaa käskee kentälle.
Toki tehottomuus on tehnyt sen, että jotain pitää tehdä, mutta maallikkona on vaikeaa nähdä mitään ajatusta kaiken takana.
 

jap1812

Jäsen
Suosikkijoukkue
ESPOON BLUES
Puolustuspeli on hanskassa. No ei paljon lämmitä, kun ei saada maaleja.

Muutama pelaaja tarvitsee kyllä todellista herätysliikettä. Kuka herättäis?

Esim. Kohn. Missä on loiste? Mies osaa oikeastaan kaikkea jääkiekosta, taklata, maalinteko, pelinrakennus. Taistelu puuttuu. Turha pelaaja tällä hetkellä.

Kariya aika yössä. Puskemista, ei tuu mittään.

Pirnes. Voi, voi. Heikkilä vois jäädyttää Essille pihajään Areenan takapihalle, mihin Essi voisi mennä opettelemaan maalintekoa. Ei ole paljon pelkoa NHL- pykälästä.

Kapteeni Hirvonen ei esitä tällä hetkellä mitään muuta kuin puolen minuutin vaihtoja, missä ensiksi tiukka karvaus, hyppytaklaus, sitten käsi ylös ja vaihtoon. So what.

On tuolla tietty joitain pelaajia, jotka pelaavat tasollaan, esim. Hurme, Uhlbäck, Little, Eriksson.

Mutta se ei riitä, kun maalintekijöiksi hankitut pelaajat ovat varjojen mailla. Kaikki pitäisi löytyä.

Ja yllättävän paljon on porukkaa katsomossa, kuinka kauan?
 

Number 11

Jäsen
msg kirjoitti:
Onkohan tämä tällä kaudella nähty ketjulotto tyypillistä Kakea vai jotenkin poikkeuksellista?

En tietenkään Kaken kärppävuosina asiaan kiinnittänyt mitään erityistä huomiota, mutta muistelisin Kaken vaihdelleen ketjuja jatkuvasti silloinkin. Jopa 03-04 finaalisarjan aikana ketjut vaihtelivat paljon. Eli aika tyypillistä Kakea tämä ketjulotto taitaa olla. Joku täällä Jatkoajassakin taisi heittää jotain perusteita tälle eli "kun miehet vaihtuvat vierellä niin et voi keskittyä heidän tekemisiinsä vaan joudut täysillä keskittymään omiin tekemisiisi."
 

peikko#13

Jäsen
msg kirjoitti:
Onkohan tämä tällä kaudella nähty ketjulotto tyypillistä Kakea vai jotenkin poikkeuksellista?

Ainakin kärppäaikoina ketjulotto pyörähteli kun peli ei kulkenut. Loton ansioista sitte löyty tutkapareja ja joitakin kenttiä mitä ei sitte helpolla rikottu. Yksi piirre mistä erityisesti tykkäsin Heikkilä aikana oli se, että nimiä ei paljon kumarreltu. Onko Länsiauto-areenan penkki tullut vielä tutuksi Kariyalle, Kohnille tahi Pirnekselle?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
peikko#13 kirjoitti:
Ainakin kärppäaikoina ketjulotto pyörähteli kun peli ei kulkenut. Loton ansioista sitte löyty tutkapareja ja joitakin kenttiä mitä ei sitte helpolla rikottu. Yksi piirre mistä erityisesti tykkäsin Heikkilä aikana oli se, että nimiä ei paljon kumarreltu. Onko Länsiauto-areenan penkki tullut vielä tutuksi Kariyalle, Kohnille tahi Pirnekselle?

Ei, mutta syytä olisi pikkuhiljaa tulla. Voisi pistää koko kolmikon istumaan yhden ottelun ajaksi ja katsella sitten josko motivaatiota alkaisi löytymään. Kariya nyt tosin ainakin yrittää, mutta kun se on niin helvetin pieni, että vastustajan ei tarvitse käytännössä tehdä mitään hänet kaataakseen, on tulos juuri nähdynlaista "yössä" oloa. Voi vain ihmetellä, miten hyvä pelaaja Patrik Stefan todellisuudessa on jos Kariyasta pistepörssin voittajan leipoi.

Kohn on ollut yössä, mutta niin on Pirneskin. Essi on itseasiassa hassinut maalipaikkoja jo lähes Markku Hurmemaisin ottein, mikä sinänsä on jo kunnioitettavaa pelaajalle kuin pelaajalle. Tiedän jopa eräitä, jotka pitäisivät Hurmemaista pelaamista hyvänä jääkiekkona. Sääli, ettei sillä ole tuloksekkuuden kanssa mitään tekemistä.


Sinänsä on kivaa tällaisten SaiPa-tappioiden, tai pikemminkin nuhjausten, jälkeen lukea kuinka joku ei ymmärrä miksi puhutaan kriististä. Ihan samaahan monet höpöttivät jo viime viikolla ja taatusti sama laulu jatkuu vielä parin viikonkin päästä kun Blues tahkoaa näitä "tiiviitä puolustuspelejä, joissa vain maalipaikat tuhrittiin - ei siis mitään hätää"-pelejä sarjan tyvipään joukkeita vastaan. Aina silloin tällöin voitetaan joku Pelicans, jonka jälkeen toistellaan Jatkoajassa rinta rottingilla kuinka seuraava vastustaja kaatuu, sillä "kärkijoukkueisiin tosiasiassa kuuluva Blues on nyt pikkuhiljaa saamassa kärrynsä oikealle kaistalle - maalintekokin toimi jo Pelicansia vastaan".

Itse sanon tuohon kaikkeen täsmälleen samaa kuin viikko, kaksi sitten: ja vitut. Blues on tällä hetkellä todellisessa kriisissä, sillä pelillinen takalukko paistaa LänsiAuto Areenan kattoantennien viimeiseen atomiinkin. En voi käsittää miten joku voi nähdä mitään hyvää eilisessä pelissä. Toki on sinänsä hyvä, että joku osa-alue pelistä toimii, mutta jottei totuus unohtuisi - niin toimi viime vuonnakin. Blues pelasi tuolloin kaikesta huolimatta erinomaista puolustuspeliä, aivan kuten eilenkin, mutta vain maalinteko uupui. Onkin perin harmillista, että jääkiekko on maalinteko-, ei puolustuspeli. Kuten viime kaudella, myös eilen enemmän maaleja (tosin vasta siinä loppuruletissa) tehnyt joukkue voitti. Jääkiekossa on kyse voittamisesta, ei hyvästä puolustuspelaamisesta tai tiiviistä viisikkopelaamisesta.

Eikö kukaan muu kiinnittänyt huomiota esimerkiksi siihen, että Bluesin hyökkäyspeli oli mielikuvituksettomuudessaan täysin kuin Hantan aikaista kuraa? 4-6 maalitilannetta pelissä ei Espoolla todellakaan ollut, ellei maalitilanteiksi lasketa niitä Pirneksen kentän legendaarisia sokkosyöttöjä maalin edustalle. Niistähän kiekko lähes aina pomppii joko vastustajan luistimeen tai Markku Hurmemaisesta vedosta päin vastustajan veskaa, jolla ei ole missään vaiheessa ollut mitään ongelmia torjua vetoa. Jos tuo on maalitilanne, niin mikäs siinä sitten. Turhaa edes yrittää rakentaa tilanteita kun riittää, että sohitaan kiekko miinuskulmista edes vähän veskan suuntaan. Toinen asia, joka tökki silmiäni kuin huumeruiskulla ikään oli hyökkäyksen mielikuvituksettomuutta sokkosyöttöjen apuna todentanut kulmapeluu. Jokaikinen kerta kun kiekko saatiin b-pisteiden sivustalla haltuun, lähdettiin sitä pelaamaan maalin taakse. Minkä takia, voisi yksinkertaisempi ihminen kysyä? Niin kysyn minäkin kun sellainen olen ja muutenkin mauton. Jos täällä on jollain näkemystä siitä miksi noin tehdään eikä lähdetä hakeutumaan ykkössektorille, olkaa niin hyviä ja kertokaa, sillä minä en sitä näe.


Blues on ihan aikuisten, eläkeläisten, lasten ja vajaaälyisten oikeasti todellisessa kriisissä, josta ulospääsyä ei auta silmien sulkeminen ongelmilta ja sokea usko parempaan huomiseen. Kuten ennenkään, minulla ei mitään ratkaisuja ongelmiin ole, mutta minen nauttikaan vitunmoista kuukausipalkkaa päävalmentajan paikalla. Heikkilä niin tekee ja hänen tehtävänään on tuo vyyhti purkaa. Kuten entisaikojen hiihtäjä olisi saattanut huutaa: tekoja, perkele!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Juhaht kirjoitti:
Tiedän jopa eräitä, jotka pitäisivät Hurmemaista pelaamista hyvänä jääkiekkona. Sääli, ettei sillä ole tuloksekkuuden kanssa mitään tekemistä.

Marwinhan on ollut parempi tuloksellisesti kuin itse kehtaat myöntää. Se, että Marwin on maalintekjöiden ykkönen, kun lasketaan se HPK:n kaatanut rankkumaali mukaan, ei ole Marwinin vika.
 

Bandana

Jäsen
msg kirjoitti:
Marwinhan on ollut parempi tuloksellisesti kuin itse kehtaat myöntää. Se, että Marwin on maalintekjöiden ykkönen, kun lasketaan se HPK:n kaatanut rankkumaali mukaan, ei ole Marwinin vika.

Tästä päästään aasinsillalla faktaan: Bluesin paras maalintekijä on selvästi 'huonoin paras maalintekijä' kun laitetaan kaikkien joukkueiden parhaat maalintekijät riviin.

Ja kyyyllä Hurme on hyvä pelaaja. Jääkiekon pelaaja.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Juhaht kirjoitti:
Kuten viime kaudella, myös eilen enemmän maaleja (tosin vasta siinä loppuruletissa) tehnyt joukkue voitti. Jääkiekossa on kyse voittamisesta, ei hyvästä puolustuspelaamisesta tai tiiviistä viisikkopelaamisesta.

Totta, mutta unohdat että ilman näitä peruselementtejä ei voi voittaa. Tai no, yksittäisiä pelejä kyllä mutta pidemmän päälle ei. Pahinta olisi nyt alkaa tekemään kaikenlaisia paniikkiratkaisuja vanhat pelot perseessä. Valmentajan vaihtaminen tuskin muuttaisi mitään, eikä sen tai hankintojen lisäksi ole hirveästi muuta tehtävissä. Mun mielestä sä vain hätäilet liikaa. Loppukaudesta voidaan sitten katsoa miten kävi. Toivoisin yhtä vahvistust hyökkäyspäähän, mutta ilmankin uskon Bluesin pääsevän kuuden joukkoon.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Bandana kirjoitti:
Ja kyyyllä Hurme on hyvä pelaaja. Jääkiekon pelaaja.

Menestyvään pyrkivällä joukkueella on hyvä olla kolmosketjussa kokeneita tarvittaessa venymään pystyviä liigapelaajia mallia Ahonen, Kalto, Hurme ja Hirvonen.
Haluaisin myös osoittaa sormella Tero Määttää, jolla on tällä kaudella ollut puolustajista eniten maalipaikkoja tehojen ollessa kohtaisen vaatimattomat.
Myös muiden puolustajien tehojen puute on asia, jolle soisi tehtävän jotain.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
JJO kirjoitti:
Totta, mutta unohdat että ilman näitä peruselementtejä ei voi voittaa. Tai no, yksittäisiä pelejä kyllä mutta pidemmän päälle ei. Pahinta olisi nyt alkaa tekemään kaikenlaisia paniikkiratkaisuja vanhat pelot perseessä. Valmentajan vaihtaminen tuskin muuttaisi mitään, eikä sen tai hankintojen lisäksi ole hirveästi muuta tehtävissä. Mun mielestä sä vain hätäilet liikaa. Loppukaudesta voidaan sitten katsoa miten kävi. Toivoisin yhtä vahvistust hyökkäyspäähän, mutta ilmankin uskon Bluesin pääsevän kuuden joukkoon.

Totta, olen itseasiassa aikalailla samaa mieltä. En siis ole kuuluttamassa valmentajalle potkuja tai vastaavaa, puolestani voidaan mennä Heikkilällä ensi kauteenkin vaikka tällä kaudella lopuista otteluista tulisi pelkkiä tappioita. Mutta tämän kauden menestys kertoo pitkälti sen kuinka paljon sitä siimaa sitten ensi kaudella enää annetaan.

Surullista tässä hommassa on oikeastaan se, että Bluesia seuraamalla minusta on tullut muutamassa vuodessa yltiöpositiivisesta fanista suhteellisen kyyninen, joukkueeseen jatkuvasti pettymään joutuva kannattaja. Siinä on vissi ero, enkä yrityksistä huolimatta ole saanut entistä fiilistä takaisin. Enkä varmasti noilla esityksillä koskaan saakaan. Mutta onneksi se on vain Blues, joten ei mitään uutta taivasalla sen suhteen.


Marvinia ei ollut tarkoitus dissata liikaa, sillä omassa roolissaan mies on hyvä lisä joukkueeseen. Niemisen Niko lienee jollakin tavalla tulevaisuuden Marvin - mies jonka pitämistä puolet faneista ei voi ymmärtää, mutta jota puolet pitää loistavana pelaajana omassa roolissaan. Saa nähdä, itse huomaan katselevani Niemisen otteita selkeästi positiivisemman näkölasin kautta kuin moni muu, mutta missatun maalipaikan nähdessäni ensimielikuva on aina Marvin hukkaamassa avopaikkaa. Eipä sillä, ei tämä nykyinen kurimus Marvinin syy ole. Onpahan vain todiste siitä, miten joukkueellinen Marvin Hurmeita nykyliigassa pärjää.
 

Dipsz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muovikuoriin pakattu HK'n sininen
Joo, Kake ei ole kyllä noiden ketjujen kanssa oikein onnistunut. Jockea ja Kariyaa pitäisi kokeilla samassa ketjussa, ja Kohnin pitää ehdottomasti saada parempia pelikavereita kuin eilen. Lehtoselle pitäisi myös antaa enemmän peliaikaa, ja ehkä Littlekin saisi välillä huilata erinomaisista otteistaan huolimatta. Kakehan eilen tuli vielä lehdistötilaisuudeksi sanotuksi 1 pistettä hyväksi suoritukseksi..
 

molari

Jäsen
Suurin syy alun jälkeiseen floppiin lienee toisaalta liika yritys/yrityksen puute. Pyritään rakentemaan turhan monimutkaisia kuvioita, kiekkoa pitäisi pelata suoraviivaisesti maalille, nyt ns. taitopelaajat rakentavat paikkoja (osin) puukäsille, jotka tuhrivat ne pääsääntöisesti, esim. Hurme (ja Kalto) on omimmillaan maalilla tekemässä ns. räkämaaleja. Tilanteita ei myöskään pelata loppuun eikä vastustajaa haasteta tarpeeksi, liikkeen joukkueessa pitäisi riittää, joka pakottaa vastustajan rikkomaan peliä, jolloin päästäisiin pelaamaan yv:tä.

1 ja 2 ketju pitäisi rakentaa ja roolittaa uudestaan, niin, että kumpikin kykynee tekemään 1-2 maalia/peli, 3 ja 4 ketjut jarruketjuiksi (viime peleissä 4:lla on yritystä riittänyt eniten).

Lehtosesta voi olla montaa mieltä, kuitenkin kaveri on pystynyt 4 ketjussa tekemään 3 maalia, joten voisi antaa pojan kokeilla 1/2 ketjussa. Gustafsonin kyvyt on nähty, mieluummin peliaikaa lisää Heinrichille ja/tai Jalasvaaralle.

Epäilemättä Kaken suunnitelmat tähtäävät kevääseen ja ensi kauteenkin, mutta nykymenoa ei maksava yleisö jaksa kauaa katsoa.
 

Bandana

Jäsen
Juhaht kirjoitti:
Surullista tässä hommassa on oikeastaan se, että Bluesia seuraamalla minusta on tullut muutamassa vuodessa yltiöpositiivisesta fanista suhteellisen kyyninen, joukkueeseen jatkuvasti pettymään joutuva kannattaja. Siinä on vissi ero, enkä yrityksistä huolimatta ole saanut entistä fiilistä takaisin. Enkä varmasti noilla esityksillä koskaan saakaan. Mutta onneksi se on vain Blues, joten ei mitään uutta taivasalla sen suhteen.

Tämä oli jossain määrin niin kauniisti sanottu, että on pakko tarttua tähän.

Totta. Kun vertailee Blues-kirjoittajien rustailuja Jatkoajassa vuonna 2001 ja vuonna 2005, ovat erot selviä. Homma on muuttunut paljon varovaisempaan, epävarmempaan ja helpommin masentuvampaan (psykologista, eikö?) ja kokonaiskuvallisesti negatiivisempaan/kyynisempään suuntaan, vaikkakin tottakai täällä vieläkin hauskaa on ja niin edelleen.

Persoonat eivät ovat niinkään muuttuneet. Kyllä nykyisetkin sankarit tunnistaa neljän vuoden takaisista teksteistä, mutta kyllä se on sanottava että harvassa (ihmekö kun katsoo viime kausien tuloksia?) ovat nykyään ne kirjoittajat, joilta tulee nykyään enemmän positiivista kuin negatiivista juttua. Nopeasti funtsittuna tulee mieleen oikeastaan vain E ja Blågula. Ja nekin on sellaisia iki-iloisia.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Onhan tämä hyvän startin jälkeinen tappioputki synkentänyt monien mielet. Yleisön kannalta tämä putki tuli kyllä huonoimpaan mahdolliseen paikkaan. Juuri kun Blues oli saamassa yleisön luottamusta takaisin, niin heti joukkue veti maton porukan jalkojen alta. Maanantaina oli paikka asettaa matto takaisin, mutta eikös silloinkin pelattu kuin kananmunat kainaloissa. Miten kotijoukkue edes kehtaa pelata noin passiivisesti?

Joukkueen pelissä on kuitenkin monta osa-aluetta, jotka ovat kunnossa. Murheenkryyniksi jääkin sitten se hyökkäyspeli kokonaisuutena. Hyökkääjiltä puuttuu täysin luovuus ja kiekkoa ei uskalleta kuskata hyökkäysalueelle. En millään jaksa uskoa, että Heikkilä käskyttäisi tuolla taitomäärällä varustettua joukkuetta vain roiskimaan kiekkoa päätyyn. Edellisessäkin pelissä oli monta niin hyvää avauspaikkaa, jossa toinen laita olisi ollut täysin vapaana, mutta Bluesin kiekollinen pelaaja laittoi kiekon järjestään vain päätyyn. Luovuutta pitäisi ehdottomasti korostaa, sillä sitä tästä joukkueesta kyllä löytyy. Ketjuja Kake on pyöritellyt useasti, mutta pääosin siellä on samat kaverit pelannut yhdessä. Kysyn vaan nyt, että mihin on kadonnut vielä treenikaudella kaavailtu parivaljakko Eriksson-Kohn? Miksi heitä ei peluuteta samassa ketjussa? Yhteispeli on aina toiminut, kun herrat ovat kentällä yhdessä olleet.

Kariya-Eriksson-Kohn
Hurme/Nieminen/Kalto-Pirnes-Uhlbäck

Noitakin voisi tietty kokeilla..tuossakin pitäisi homma roolittaa niin, että Kohnin rooliksi jäisi viimeistely, ei pelin rakentaminen mitä Laddy on tupannut myös tekemään. Myös Kariyan tulisi tuossa koostumuksessa hakea vetoa enemmän ja jättää pelin rakentaminen Erikssonille. Nyt kun Kariya ja Pirnes on ollut samassa ketjussa, ovat he molemmat pelanneet vähän samantyylisesti; peliä rakentaen. Jokatapauksessa, jokaiselle nimimiehelle tekisi hyvää jos napsauttaisivat yhden pykälän lisää suoraviivaisuutta. Valitettavasti se ei vaan käy napin painalluksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös