Blues kaudella 2004-2005

  • 81 371
  • 493
Tila
Viestiketju on suljettu.

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Itse odotan kiekollista panosta eniten Laatikaiselta, joka jo viime kaudella oli sisäisen pistepörssin neljäs.
Samoin Terminaattori Määtälle pitäisi saada yv-aikaa.
Viime kaudella mentiin metsään akkaparin pelatessa yli puolet yv-ajasta.

Siivoushommiin sopivat Haakana ja Alanko.

Niskanen/Lehtinen kaksikosta en tiedä mitä odottaa.

Jalasvaaran ja Pelkosen toivoisi myös ottavan kehitysaskeleita.

Kuusi liigatason pakkia ja muutama prospekti tuntuisi kelvolliselta paketilta.

Josko kohta saataisiin selvyyttä hyökkäyspäähänkin?
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän tämä puolustus vahvasti näyttää siltä, että näillä mennään.

Kiekollisen vastuun kantanevat Laatikainen, Niskanen sekä osin Määttä ja Lehtinen. Jalasvaaralta voisi odotella joitakin väläyksiä kauden aikana.

Peruspakkeja siis riittää ja puolustavalla osastolla on kokoa, näköä, syvyyttä ja tasoa, kuten nimet Haakana, Alanko, Määttä, Lehtinen kertovat.

Lehtinen on pelaajana hyvä hankinta ja tuo varmasti juuri tuota Hantan mainitsemaa, Espoossa kovasti kaivattua, voittamisen kulttuuria. Miehellä on kuitenkin vyöllään kolme Suomen mestaruutta ja siihen päälle vielä kaksi hopeaa. Ei taida olla koko muulla puolustuksellamme yhtä paljoa mitaleja. Alangolla on yksi kulta, Haakanalla myös ja Niskaselta löytyy yksi Ruotsin mestaruus. Himmeämpiä mitaleja en jaksa tähän hätään laskea.

Kyllähän tuo pakisto näyttää siltä, että sillä uskaltaa kauteen lähteä, mutta kauden aikana voi tulla tarve vahvistukseen. Tämä riippuu pitkälle siitä kuinka hyvin Lada pystyy pitämään tasonsa ja onnistuuko Niskanen pelaamaan yhtä hyvin kuin mitä hän on ilmeisesti Ruotsissa pystynyt pelaamaan. Myös Määtän, Haakanan ja Lehtisen panos kiekolliseen peliin saisi olla taitojen ylärajoilla.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Saitte Lehtisessä erinomaisen pakin, onnittelut! Lesi oli nuorempana melkoinen hasardipakki, mutta Tepsin kultavuosina yksi mestaruuden takuumiehistä. Mies paranee kuin viini vanhetessaan.

Sanalla sanoen harmittaa. No, onhan meillä sentään Vykoukal.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Puolustus on tällähaavaa siis "valmis".
Mitäpä tuohon nyt sanoisi: kokoa ja kokemusta löytyy, mutta väritön ja kiekollisessa pelissä kömpelö uusi puolustusrosterimme hieman on.

Peruspakkeja löytyy siis: Alanko,Haakana,Lehtinen.

Nuorta voimaa edustavat (ja samalla keskenään kilpailevat seitsemännen puolustajan paikasta):Pelkonen ja Jalasvaara

Kiekollinen peli pyörii Laatikaisen ja Niskasen harteilla Terminaattor Määtän toimiessa priimusmoottorina.
Tuolle kiekolliselle osa-alueelle olisin kaivannut jotain uutta,mutta näihin on nyt tyydyttävä.

Kouluarvosanana puolustus on kahdeksikon luokkaa.

Positiivista on se, että meillä on siis vielä kolme ulkolaispaikkaa vapaana ja ainakin osa näistä käytetään hyökkäyksen vahvistamiseen ennen kauden alkua.
Uskoisin, että ainakin kaksi vahvistusta tulee vielä ennen heinäkuun puoliväliä, yksi paikka voidaan jättää vaikkapa reserviin tulevaa NHL-lakkoa varten.
Tämä on puhtaasti omaa spekulaatiotani, mutta selvää varmasti on, että tuolla hyökkäysmaterilaalilla ei isompia vastaan paljoa hangoitella.
 

Teini-idoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näyttää Esbo entisiä turkulaisia kiinnostavan, kun Lehtinenkin sinne menee. Ja hyvä niin. Tepsillä ei miehelle, ainakaan nykyisellä pakistolla, mitään käyttöä olisikaan ollut. Taitaa Hantta ja Elomon veljekset jonkin verran Lehtisen päätöstä helpottaa.

Mika "Lesi" Lehtinen oli aikoinaan Turku-hallin, ja myös allekirjoittaneen, yleinen sylkykuppi. Nykyään tätä roolia pitää hallussaan muuan Markku Paukkunen. Kumpaankin näistä jääsotureista on yhdistetty erittäin hasardimaiset otteet sekä kiekollisena että ilman. Tosin, Lehtinen petrasi huomattavasti viimeisenä Turun vuotenaan.

Mies tuli rinkiin mukaan jo Jursinovin aikoina, jolloin sai lempinimen "pikku-Kaspa" taklaustensa vuoksi. Vuosien kuluessa pelityyli kuitenkin huomattavasti raihoittui, ja nykyään miestä ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua fyysiseksi pelaajaksi. Kiekollinen peli sen sijaan nykypäivänä tähän liigaan riittää, ja Espoossa Lesi voisi ottaa siinä jopa ykkösmiehen roolin. Niskanen, Laatikainen, Alanko etc ei ainakaan paperilla miltään ylikovalta haasteelta vaikuta. Jonkun varmistavan puolustajan, vaikkapa Haakanan, kanssa Lesi saattaisi onnistuessaan muodostaa ihan mukiinmenevän parin nykyliigaan. Toisaalta, mies voi myös tippua pelaavasta kokoonpanosta. Perusvarma ei ole sana, jolla tätä miestä kuvataan. Mies on istunut penkillä Turussa ja Ruotsissakin, tosin Ruotsin vuosilta en tiedä oliko syynä henkilökemia vai huonot peliesitykset.

Silti ihan mielenkiintoinen hankinta Bluesilta näin turkulaisittain katsottuna. Kiva nähdä Lesi taas liigassa, ja ennen kaikkea vastustajan paidassa. Tuo lisää mielenkiintoa paikallisiin. Toivottavasti onnistuu ottamaan kunnon roolin.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Champpi ja Teini-idoli ovatkin jo oleellisimmat asiat Lehtisestä sanoneet. Jursinovin aikana pari Lehtinen-Skrastins oli usein suorastaan järkyttävä pakkipari, mutta Jortikan aikana Lehtinen paransi vuosi vuodelta. Varsinkin kaudella 00-01 Lesi oli erittäin hyvä, ja muistaakseni kävi silloin joulun tienoilla Baltika-turnauksessa pelaamassa hyvät pelit myös leijonapaidassa. Valitettavasti silloin kausi päättyi jo tammikuun tienoilla pahaan ranne/käsivammaan, muuten uskallan väittää, että jopa MM-kisapaikka olisi ollut saman tason jatkuessa mahdollinen. Modon ajoista en osaa sanoa juuta enkä jaata. Ilmeisesti siellä ei kaikki kuitenkaan ollut mitään ruusuilla tanssimista.

Eihän kyseessä mikään supermies ole, mutta liigatasolla ok 2-parin pakki. Paljon mieluummin olisin nähnyt Lehtisen TPS-paidassa ja Erosen Bluesissa (tai ihan sama missä, kunhan muualla kuin Turussa) kuin näin päin, mitä nyt kävi. Toivottavasti Lehtinen onnistuu myös Espoossa. Ja mainitaan nyt vielä meriittilistan jatkoksi, että Hantta ja Lesi olivat molemmat voittamassa myös EHL-mestaruutta kaudella 96-97.
 

Sepi-Keijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki o ihan hyvii
Vahva huhu on tuomassa Bluesiin kanadalaishyökkääjä Donald MacLeania. Kyseinen heppu on tietojeni mukaan Suomessa ja allekirjoittanee lähiaikoina sopimuksen, joka kattaa tulevan kauden. McLeanin sopimuksen lisäksi Blues tavoittelee myös toista kanukkia sekä yhtä suomalaishyökkääjää. Sopimukset on todennäköisesti tarkoitus julkistaa samanaikaisesti. MacLeanin saavutuksiin kuuluu mm. AHL:n pistepörssin voitto kaudella 01-02, jolloin hän teki tehot 33+54=87.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Niin, miettikäähän sitten miten tosissaan otatte Jorelahden aka Sepi-Keijon huhuja. Ja katsokaa vielä minkä sivun linkki lukee allekirjoituksessa.

edit: Jorelahti on tämän tiedon pöllinyt espooblues.netin keskustelusta
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tällaista Blues.fi:ssä

Blues tiedottaa uusista pelaajahankinnoistaan heinäkuun alussa. Seuralla on tällä hetkellä sopimus kolmen maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja kolmentoista hyökkääjän kanssa eli yhteensä 24 pelaajan kanssa. Blues Akatemia -sopimuksen piirissä on viisi nuorta pelaajaa. Viime kaudella JYP:issä puolustajana pelannut Kimmo Pikkarainen on lisäksi Bluesin ringissä try outilla.

Eli piina jatkuu ainakin parilla viikolla. Kahtellaan...
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Samaisessa blues.fi artikkelissa listataan sopimuspelaajat tällä hetkellä. Listauksesta puuttui Tukonen, meinasipa hieman kahvit läikähtää... no ilmeisesti kyseessä on vain painovirhe, joka pian korjattaneen.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Vai että IFK-linja valittu, eli tiedoitetaan tulevasta tiedoitustilaisuudesta.

No, uskon kyllä että MacLean tekee SM-liigassa kovemmat tehot kuin Santala.

Tai sitten on mahdollisuus että heinäkuun alussa julkaistaan ainoastaan Pikkaraisen sopimus sekä Tiilikaisen ja Tuomaisen jatkopahvit.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
"Blues tiedottaa uusista pelaajahankinnoistaan heinäkuun alussa"

Eikö tuossa ihan selkeästi puhuta monesta hankinnasta, eikä vain yhdestä. Elikkä ainakin MacLean ja Pikkarainen? No Pikkaraisen voisi kyllä laittaa vaikkapa Salamoihin, sillä me ei tehdä yhtään mitään. Jalasvaara ajaa Pelkosen kanssa Pikkaraisen helposti, jos kovempaa pakkia ei ole luvassa, niin turha hankkia ketään.

Mitähän on tapahtunut toisen kanadalaisen hankinnalle? Onkohan enää tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Viestin lähetti MrBluus
"Blues tiedottaa uusista pelaajahankinnoistaan heinäkuun alussa"

Eikö tuossa ihan selkeästi puhuta monesta hankinnasta, eikä vain yhdestä. Elikkä ainakin MacLean ja Pikkarainen? No Pikkaraisen voisi kyllä laittaa vaikkapa Salamoihin, sillä me ei tehdä yhtään mitään. Jalasvaara ajaa Pelkosen kanssa Pikkaraisen helposti, jos kovempaa pakkia ei ole luvassa, niin turha hankkia ketään.

Mitähän on tapahtunut toisen kanadalaisen hankinnalle? Onkohan enää tulossa.

Kyllähän tuossa noista hankinnoista monikossa puhutaan. Tämä toinen pelaaja McLeanin lisäksi on tietysti Jaroslav Bednar! Eikös hän ole joidenkin lähteiden mukaan allekirjoittanut sopimuksen jo tammikuussa?

Äh, tuo äskeinen oli vaan turhautuneisuuteen kätkettyä sarkasmia. En mä mistään Bednareista tiedä sen enempää kuin muistakaan vahvistuksista. Joka tapauksessa Pohjois-Amerikka on tulvillaan vapaana olevia pelaajia, joten eiköhän sieltä joitain äijiä saada, viimeistään training campien jälkeen.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti Elmeri Hautamäki
Äh, tuo äskeinen oli vaan turhautuneisuuteen kätkettyä sarkasmia. En mä mistään Bednareista tiedä sen enempää kuin muistakaan vahvistuksista.

Espoossa tuo on perinteisesti täyttänyt "varman tiedon" kriteerit. Ensi kaudella Bluesissa taitaa pelata kentällinen Bednareita. Pari joutaisi maaliinkin.
 

Bluesfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Detroit Red Wings, HJK, FC Honka, Arsenal
Vielä ykkössentteri puuttu Wilsonin tulon myötä. Osiskohan McLean pelata keskellä?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti Bluesfan
Vielä ykkössentteri puuttu Wilsonin tulon myötä. Osiskohan McLean pelata keskellä?
Mielenkiintoinen kysymys sentteristä. Kaipa miehen tilastot osoittavat hänen siihen kykenevän.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Onko tietoa?

Mikähän Kari Kalton tilanne nyt oikeasti on? Hänet on näköjään moni fani liittänyt omiin ketjukuvioihinsa, vaikka jossain vaiheessa monikin tiesi sanoa, ettei mies enää lätkää tule pelaamaan. Sopimus hänellä nyt kuitenkin on...

Saa nähdä onko mies oma itsensä, jos vielä sinipaidan päälleen pukee. Toivottavasti.

Jere Lehtinenhän kävi muuten omat kommenttinsa heittämässä viime Länsiväylässä, ja siellä tuli kyllä aika hyvin selväksi se, missä Jere haluaa pelata jos NHL ei ole vaihtoehto. Hyvä homma. Eiköhän mies tänne saada, on se lakko sen verran todennäköinen.

Nyt vaan se McLean tai vastaava kehiin.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Onko tietoa?

On Kari Kaltoi ainakin Bluesin joukkueeseen ilmoitettu eli eiköhän Kalto vielä ensi kaudella ainakin Bluesissa pelaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
On Kalto ainakin Bluesin omilla sivuilla olevassa viimeisimmässä joukkuekuvassa. Tiedä sitten milloin tuo on otettu, mutta on siellä Niskanenkin mukana.
 

Reka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Kanada, Minnesota Wild
Kalto!

Kuumat huhut kertovat että Kari olisi jättänyt loppukauden väliin koska sekosi.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kari Kalto

Sillä ei liene enää hirveän suurta merkitystä minkä takia Kalto oli poissa, mikäli mies on taas joukkueen mukana, mikä on ilmeisesti tilanne.

Kalto ja joukkueen valmennusjohto sekä Ruuttu ovat varmasti selvittäneet keskenään miksi Kalto oli poissa loppukauden ja siihen on varmasti ihan painavat syyt, joita ei täällä ole mielestäni tarpeellista penkoa, jollei Kalto itse asiasta tarkemmin halua kertoa julkisuuteen.

Eri asia on sitten olisiko Bluesin ja Kalton ollut syytä tulla keväällä asiassa suoremmin julkisuuteen kuin pelkästään ilmoittamalla henkilökohtaisista syistä? Toisaalta, jos tilanne olisi, kuten Reka asian ilmaisee, ei mielestäni ole mitään syytä miksi se suurelle yleisölle tulisi kertoa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niin. Kalto on joukkueen mukana täysissä sielun- ja ruumiinvoimissa ja pelaa ensi kaudella. Mielestäni se on ainoa asia, mikä tässä casessa on enää tärkeää.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Re: Kari Kalto

Viestin lähetti Kapulainen
Sillä ei liene enää hirveän suurta merkitystä minkä takia Kalto oli poissa, mikäli mies on taas joukkueen mukana, mikä on ilmeisesti tilanne.

Kalto ja joukkueen valmennusjohto sekä Ruuttu ovat varmasti selvittäneet keskenään miksi Kalto oli poissa loppukauden ja siihen on varmasti ihan painavat syyt, joita ei täällä ole mielestäni tarpeellista penkoa, jollei Kalto itse asiasta tarkemmin halua kertoa julkisuuteen.

Eri asia on sitten olisiko Bluesin ja Kalton ollut syytä tulla keväällä asiassa suoremmin julkisuuteen kuin pelkästään ilmoittamalla henkilökohtaisista syistä? Toisaalta, jos tilanne olisi, kuten Reka asian ilmaisee, ei mielestäni ole mitään syytä miksi se suurelle yleisölle tulisi kertoa.

E:tä peesatakseni sanoisin, että Bluesilla ei ole ollut tässäyhteydessä mitään tarvetta mihinkään tarkempaan informaatioon. Kalton poissaolon syy oli henkilökohtainen ja "hyvä syy", jos nyt mikään tälläinen voi hyvä olla. Mitään skismaa etc. valmennusjohdon tai minkään muunkaan kanssa Kaltolla ei missäänvaiheessa ole ollut, eikä tule olemaankaan: mies on esimerkillinen ja loistava joukkuepelaaja.
Kalto on tosiaan täysillä ringissä mukana ja ottanee oman paikkansa ykkösen laidassa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Kalto!

Viestin lähetti Reka
Kuumat huhut kertovat että Kari olisi jättänyt loppukauden väliin koska sekosi.


Tarkoitatko että sekosi Bluesin huimasta menestyksestä vai jostain muusta?

Toivottavasti saa kasettinsa kuntoon ja palaa ensi kaudella liigaan. Kelpaisi Hifkiin koska tahansa takaisin.

Milloin muuten Ruuttu julkistaa Bednarin diilin?
 

juholuo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
On mielestäni todella sääli, että joku hehkuttaa täällä Kalton sekoamisesta! Kalto kävi todella alhaalla: taklauksen johdosta aiheutunut aivotärähtys laukaisi päälle psyykkisen pahoinvoinnin, joka oli todella vakava. Ko.sairautta on valitettavasti liikkeellä yhä enenevässä määrin, joten meidän pitäisi suhtautua tietyllä kunnioituksella kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat joutuneet piinaavan mielen valtaan. Meidän suuri onnemme on se, että Kalto selvisi tästä "apatiasta" säikähdyksellä, mutta val.tet. kaikki eivät ole niin onnekkaita. Blues hoiti minusta asian hienosti, eikä mitään älämölyä/lehdistötiedotteita asiasta pidetty. Jokaisella on oikeus sairastaa rauhassa ilman että naapuri tietää tarkkaa syytä.

Itse aion antaa suurimmat aplodit juuri Kaltolle kun hän seuraavan kerran kurvaa kentälle Bluesin paita päällä. Jos esim. Calounin tai Kalton välillä olisi pitänyt päättää kumman olisi halunnut nähdä vielä Bluesin paidassa, niin ehdottomasti vaaka olisi kääntyny Kaltolle!

Kalto, you are our true fighter!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös