Blues-JYP Ti 21.3.2006

  • 70 722
  • 479
Tila
Viestiketju on suljettu.

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Mm nimimerkille kummitus suosittelen tuota videota yo linkistä. Väärä mies Jypistä sinne lähtee mutta on aivan päivänselvää että se on Jääskeläisen maila joka Jockeen osuu. Naama auki, tahaton teko, 2+2, täysin oikea tuomio. Toivottavasti Keski-Suomalaisessa eivät tee itsestään yhtä pellejä kuten täällä esim mieshuora Pee.

edit: näköjään greatLeonkin kannattaa tutustua videoon tarkemmin.
 
Viimeksi muokattu:

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
kone82 kirjoitti:
Niin, videopätkähän löytyy täältä, ja kyllä syyllisenä näyttäisi omasta mielestäni olevan jypin pelaajan lapa. J'accuse!

Kyllä, sieltä se löytyi, mm. kommenttien "Pee, vedä vittu päähäs!", "PelluPuurula" ja "Bon vegue" joukosta. Ja videostahan toki huomasimme, kuinka Laddy K. (suoraan Espoosta) nostaa Jääskeläisen mailan Joakim E:n kasvoihin. Tästähän jäähylle lähtee itseoikeutetusti JYPin Juha Salmu. Onhan tässä sentään Bluesin kapteenin, supiespoolaisen Joakim E:n huulta loukattu. Onko tässä maailmassa enää mikään pyhää?
 

Hack

Jäsen
greatLeo kirjoitti:
Kyllä, sieltä se löytyi, mm. kommenttien "Pee, vedä vittu päähäs!", "PelluPuurula" ja "Bon vegue" joukosta. Ja videostahan toki huomasimme, kuinka Laddy K. (suoraan Espoosta) nostaa Jääskeläisen mailan Joakim E:n kasvoihin.

Näinhän EI tapahdu, Kohn ei nosta missään vaiheessa Ja.Jääskeläisen mailaa.

EDIT: siis nostaa mailaa, mutta vasta osuman jälkeen
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selvä tilanne. Jääskeläisen maila se on mikä kopsahtaa. Ei mitään epäselvää.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
greatLeo kirjoitti:
Onko tässä maailmassa enää mikään pyhää?

Taitaa syödä miestä?

Olipahan matsi. Ainekset Blues-päivään ja Blues-tulokseen olivat useampaankin otteeseen kasassa, mutta voittohan sieltä tuli. Fiilarit olivat ns. kohdallaan Kohnin tasoituksen aikana, vaikka tuolloin olinkin varma Jypin jäähyn vääryydestä.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nikke kirjoitti:
Mm nimimerkille kummitus suosittelen tuota videota yo linkistä. Väärä mies Jypistä sinne lähtee mutta on aivan päivänselvää että se on Jääskeläisen maila joka Jockeen osuu. Naama auki, tahaton teko, 2+2, täysin oikea tuomio. Toivottavasti Keski-Suomalaisessa eivät tee itsestään yhtä pellejä kuten täällä esim mieshuora Pee.
Jep katselin sen. Maila tosiaan on Jääskeläisen, mutta clipistä näkyy, että kohn nostaa mailansa kohti Eriksonin kasvoja ja Jääskeläisen maila on välissä. Ei pelaaja voi pitää koko pelin ajan kaksin käsin mailastaan kiinni. Tilanteesta ei olisi pitänyt tuomita rangaistusta, koska Jääskeläinen ei olisi mitenkään voinut estää onnettomuutta, jonka aiheuttaa selvästi Kohn nostamalla Jääskeläisen mailan Eriksonin kasvoihin. Sen pituinen se.
 

Hack

Jäsen
greatLeo kirjoitti:
Kyllä. Salmu siis jäähylle, päivänselvä tilanne.

Onko sillä nyt loppuen lopuksi mitään väliä kuka sinne jäähylle lähtee? Salmu on myös huonompi pelaaja kuin Ja.Jääskeläinen, joten mehän hyödyimme tästä. Kausi on ohi ja turha enää itkeä, ensi kaudella sitten uutta matoa koukkuun.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllähän sen tuosta pätkästä näkee, kuten todettua, että Jääskeläisen maila se osuu Erikssonia. Pieni vääryys, että väärä mies joutui jäähylle, mutta lieneekö sillä nyt niin väliä? Varsinkin, jos tuomaritoiminta on koko matsin ajan ollut enemmän Jyppiä suosivaa kuin Bluesia.

Onnittelut Espooseen ja tsemppiä.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
HUIKEAA!

AIVAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ HIENOA, KIITOS BLEG, KIITOS HOMOVIIKSI!

Ei tästä mitään pysty kirjoittamaan. Olkaa JYPin fanit iloisia, sillä JYP oli ensimmäinen joukkue jonka Blues lähetti lomalle Länäriltä.

Homoviiksi oli uskomattoman paska tänään. Ehkä jopa paskempi kuin Favorin lauantaina? Miten näin luokattomat "tuomarit" viheltävät tämmöisiä pelejä?!

LIIGA HOI, AMMATTILAISDUMARIT KEHIIN, JOOKO?!

Ei voi muuta kun toivotella janarijoukkueen ja janarifanit lomalle kun Lespoon miljoonamiehet jatkavat pelejään puolen Suomen joukkuetta vastaan.

EDIT: Pirnekselle patsas Espooseen. Laddylle Suomen kansalaisuus! Torille! \o/
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
Kyllähän tässä tilanteessa on helppo hymyillä!

Itse itkisin täällä varmasti Dingdongin Jypiä suosinutta linjaa, jos tuota korkea maila -episodia ei olisi näin tuomittu. Jyp roikkui, kahvasti ja teki pikkutuhmuuksia läpi koko ottelun, eikä jäähyjä juurikaan tullut. Varmasti osasyynä oli Bluesin 5-3 vastaan tekemä avausmaali, jota Dingdong sitten hyvitteli oikein urakalla. Lisäksi vielä syyttä suotta.

Jatkoajalla hyviteltiin sitten toiseen suuntaan ja SM-liigan surullisen kuuluisa tuomarityöskentely jatkui. Joku roti tähän touhuun on saatava. Joko se on nollatoleranssi tai vihelletään vain ruumiit, mutta tällaista tuuliviireilyä ei voi kyllä hyväksyä. Vuodesta toiseen ongelma on sama: linja heittelee ottelun sisällä ja aikaisemmat tapahtumat vaikuttavat vihellyksiin.

Ei näin, ei todellakaan näin.

Bluesin puolustus töppäili Jypin toisen maalin. Syyllinen taisi olla itse The Tero, joka oli unohtanut miehensä. Halme puolestaan oli pihalla kuin lintulauta useaan otteeseen. Vaikea on uskoa näiden pujottelukeppien pystyvän pysätyttämään Kärppiä, mutta toivotaan, toivotaan...

Ja Jypille hyvää kesälomaa! Hienosti taistelitte ja käytitte niitä vahvuuksia, mitä joukkueella oli. Tällä kertaa se vaan ei aivan riittänyt.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Matti Alatalo kirjoitti:
-Onnittelut ensi alkuun Bluesille, mutta täytyy kyllä sanoa – eikä tämä tietysti mitenkään Bluesin vika ole – että tuomari ratkaisi tän pelin. Olen todella pettynyt, sillä me pelattiin loistava peli. Aivan törkeätä toimintaa nähtiin tänään. Ringbom oli kotituomari jo edellisessä pelissä enkä ymmärrä miten hänet laitettiin tuomitsemaan tätäkin peliä.

Kysyttäessä mitkä tekijät lopulta ottelusarjan ratkaisivat Alatalo pysyi samoilla linjoilla.

-Kyllähän tän ottelusarjan ratkaisut nähtiin tuossa kolmannen erän lopussa ja nimenomaan tuomarin suunnasta.

Täytyy kyllä antaa Alatalon Masalle tunnustusta näistä lausunnoista. Harvoin pitää tuomarista valittaa - mutta kun on aihetta, niin silloin kuuluu sanoa tosissaan. Matti on täysin oikeassa, itsekin ihmettelin, että minkä helvetin takia Reijo tähänkin piti pistää, kun parempiakin tuomareita oli käytössä. Espoossa ilmeisesti osataan tämä kabinettipeli. Ehkä Kummola pitäisi vaihtaa Salonojaan?
 

Kutonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Bluesin oman pelaajan maila naamaan ja Jypiläinen jäähylle. Linjatuomari raportoi päätuomarille, joka laittoi Salmun jäähylle.
Olisko linjamies ollu vielä espoosta???
Näinhän ne yleensä menee rahaseurat jatkoon vaikka väkisin.
Ihme että parivaljakosta Saipa-Tps, Saipa jatkaa,
mutta tuomarilinja jossain vaiheeessa suosii isoja ns. rahaseuroja.
Virheitä tulee aina mutta kyllä loppu hetken vihellykset pitää nähdä eikä arpoo ukkoja jäähylle. jos ei nää ei pidä viheltää.

Tsemppiä Ässille ja Saipalle.

Hatun nosto Jypille hyvästä kaudesta ja etenkin päävalmentaja Alatalolle.
pienestä se oli taaskin kiinni ,ehkäpä ensikaudella on hieman onneakin mukana
Onnittelut Bluesille kuitenkin jatkopaikasta.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onnittelut Bluesille! Juuri nämä tiukat voitot nostavat sitä itseluottamusta ja luovat sitä maankuulua voittamisen kulttuuria. Toivottavasti Kaken hauis ei pullistu liikaa, voipi tulla Kärpille vielä kovat paikat.

Ringbom teki tilanteessa aivan oikean tuomion, tosin väärälle miehelle. Ei Jyp tuomariin kaatunut.

Pirnes on todellakin suurten pelien mies. Ratkaisuhetkillä aina kuviossa mukana.

Alatalo on runkosarjavalmentaja. Pyh, ei vieläkään riitä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kummitus kirjoitti:
Tilanteesta ei olisi pitänyt tuomita rangaistusta, koska Jääskeläinen ei olisi mitenkään voinut estää onnettomuutta, jonka aiheuttaa selvästi Kohn nostamalla Jääskeläisen mailan Eriksonin kasvoihin. Sen pituinen se.

Näit väärin. Kyllä tuosta clipistäkin selvästi näkee, että se on Jääskeläisen maila, joka osuu. Pysäytä kuva heti clipsin alkuun. Jääskeläisen mailan lapa jopa näkyy kaartuneena oikealle Erikssonin kasvojen edessä. Kohn ei sitäpaitsi pysty Jääskeläisen mailaa nostamaan omallaan, sillä mikäli näköni ei valehtele, hänen mailansa on Jääskeläisen mailan päällä. Onnittelut Bluesille jatkopaikasta ja Jypille hyvästä taistelusta.
 

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
kummitus kirjoitti:
Ei pelaaja voi pitää koko pelin ajan kaksin käsin mailastaan kiinni. Tilanteesta ei olisi pitänyt tuomita rangaistusta, koska Jääskeläinen ei olisi mitenkään voinut estää onnettomuutta, jonka aiheuttaa selvästi Kohn nostamalla Jääskeläisen mailan Eriksonin kasvoihin. Sen pituinen se.

Eihän se nyt noin mene. Pelaaja on aina ja joka tilanteessa vastuussa mailastaan. Vaikka se kenen kimmokkeesta napsahtaisi jonkun naamaan. Kun bluesilaisen naama aukesi niin 2+2 on ainoa mahdollinen mitä voi antaa.

Hyvä että lopulta saatiin kunnon hidastuskuva tilanteesta. Itsehän olin juuri tuon tapahtumaketjun kannalla jo Canalin hidastusten jälkeen. Siellä puolella vain se päätelmä piti tehdä bluesilaisen pään heilahduksen perusteella. Voin vain kuvitella kuinka tätäkin asiaa olisi jauhettu katkeroituneeseen loppuun asti koko kesä ja muisteltu kiihkolla vielä vuosia eteenpäin jos ei olisi löytynyt kunnollista kuvamateriaalia. Vaikkakin tuonkin jälkeen salaliittoteoriat elänee.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
greatLeo kirjoitti:
Kyllä. Salmu siis jäähylle, päivänselvä tilanne.

Väärä mies toki boxiin, muuten aivan oikea tuomio. Ja jos Salmua tai Jääskeläistä nyt mietitään, niin aivan sama kumpi sinne boxiin loppujen lopuksi meni.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
greatLeo kirjoitti:
Täytyy kyllä antaa Alatalon Masalle tunnustusta näistä lausunnoista. Harvoin pitää tuomarista valittaa - mutta kun on aihetta, niin silloin kuuluu sanoa tosissaan. Matti on täysin oikeassa, itsekin ihmettelin, että minkä helvetin takia Reijo tähänkin piti pistää, kun parempiakin tuomareita oli käytössä. Espoossa ilmeisesti osataan tämä kabinettipeli. Ehkä Kummola pitäisi vaihtaa Salonojaan?

Aivan selvä ja oikea tuomio ovikellolta. Jääskeläisen maila osui Eriksonia kasvoihin ja aiheutti siten verta vuotavan haavan Eriksonin suuhun joten ovikello olisi voinut jopa ajaa Jääskeläisen ulos jos olisi katsonut tilanteen tahalliseksi, nyt Jyp selvisi vain 2+2 minuutin jäähyllä.

Ainut väärä tuossa tuomiossa oli se että Jääskeläisen paikalle istumaan laitettiin Salmu mutta se ei muuta tuomion oikeellisuutta vaikka istuja sinällään väärä olikin.

Alatalo osoittaa vain itsessään huonon häviäjän kun alkaa itkemään selvästä tuomiosta. Alatalo unohtaa että Ovikello yritti auttaa Jypin jatkoon vielä jatkoajan 3 Blues jäähyn avulla mutta oikeus voitti kun Pirnes ohjasi kiekon Wallinheimon selän taakse.

ps. ja nyt kun muistin niin hyvää kesälomaa teillekin sinne Jyväskylään ja tervetuloa Jokereiden seuraksi lomailemaan.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Karkoil kirjoitti:
Ei tainu Reijo itse edes viheltää peliä poikki, jolloin huuto vain koveni. Taisi tulla sitten paniikki Reijolle, katsoi tilanteen kuutiolta, eikä sieltäkään näkynyt tilannetta kunnolla ja antoi tuomion.

Paitsi että SM-liigan tuomariohje(/sääntökirja?) kieltää tuomaria vilkuilemasta mediakuutiolta tilanteita saatikka antamasta hidastuksen tai nauhoituksen vaikuttaa tippaakaan tuomioihinsa.
Sitäpaitsi on se Pimpom ihme jätkä kun sillä on kommenttisi mukaan silmät päälaessa (katsoitko päänsä asentoa hänen selvittäsään tilnnetta linjurin ja pelaajien kanssa?), eikä se silti näe yleisestiottaen mitään...
 

tohtori4

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pro Pena- leiri
Täytyy pistää oma kommentti tuosta korkeasta mailasta, kun näyttää kuuma puheenaihe olevan.

Tuosta videosta, joka on linkissä ei kyllä näe ja lienee lähes mahdoton sanoa, kumman maila osuu kasvoihin. Ja tuo lienee vaikea paikka myös tuomarille, tuomitset sitten miten tahansa niin paskaa tulee niskaan. Ei tuossa nyt ainakaan suurta tuomarivirhettä tapahtunut, mutta en sitten muusta ottelun tuomaritoiminnasta tiedä sitten, kuin ei peliä nähnyt.

Mutta kun katsoo lähtökohtaa, niin "ovikellon" pitää joku tuomio viheltää, kuin kaverilta aukeaa huuli ja on epäselvää, onko oman miehen miehen vai jyppiläisen mailasta auennut. Ja siittä ei selvää saa edes kun katsoo videota, kumman mailasta aukeaa....

Paha tilanne, jota varmaan ketään ei olisi toivonut.
 

Tupis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastuu omasta mailasta....

kummitus kirjoitti:
Jep katselin sen. Maila tosiaan on Jääskeläisen, mutta clipistä näkyy, että kohn nostaa mailansa kohti Eriksonin kasvoja ja Jääskeläisen maila on välissä. Ei pelaaja voi pitää koko pelin ajan kaksin käsin mailastaan kiinni. Tilanteesta ei olisi pitänyt tuomita rangaistusta, koska Jääskeläinen ei olisi mitenkään voinut estää onnettomuutta, jonka aiheuttaa selvästi Kohn nostamalla Jääskeläisen mailan Eriksonin kasvoihin. Sen pituinen se.

Meillä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla opetetaan jo pienimmillekkin kiekkojunioreille että jokainen pelaaja vastaa omasta mailastaan, jos se osuu jonkun naamaan vaikka toinen kädellä ohjaisi niin syy on silloin sinun, näin taitaa myös tämän jalon lajin sääntökirja sanoa.

Eli vaikka Kohn olisikin nostanut omalla mailallaan Jääskeläisen mailan Eriksonin naamaan on vika mailan omistajan ja tuomio näinollen oikea.

Tarviiko näin päivänselvästä asiasta oikeesti jauhaa näin paljon paskaa?
 

Nokkis

Jäsen
No niin. Nyt kun on videota hinkattu niin voi asiasta vaikka sanasen sanoakkin. Tätä ennenhän kommentti olisi perustunut vain urheilu-uutisten nopeaan väläykseen ja siltähän se monen katsomisen jälkeen näyttää, että sinne se Jääskeläisen mailankärki osuisi ohimennen tullessaan pois sieltä suunnasta.

Tapahtunut on nyt selvitetty ja voin sanoa, että helpotti. Helpotti koko illan jyrsinyt "Reijo-orava" joka nyt poistui. Ottelun aikana vääryyksiä tapahtui varmasti monenlaisia ja kummallekkin osapuolelle. Näin jälkikäteen todettuna Reijon hyvittelyjäähyt jatkoajalla eivät olleet vääryyksistä pienimpiä. Mutta on edelleen käsittämätöntä kuinka tuollainen pillipiipari voi otteluita tuomita.

Onnea Bluesille jatkoon. Sitä nimittäin tulette tarvitsemaan. Vaikka jonkinlainen osa tässäkin ketjussa Bluesilaisista taisi lyödä lyötyä niin taitaa silti käsitykseni olla sen verran plussalla Bluesin-kannattajista jotta toivotaan Kärppien kaatoa ja menestystä. Ainakin tälle kaudelle =)
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Kymmeniä kertoja olen tuon kelannut, mutta silti en osaa syyllistä osoittaa. Toisaalta Jääskeläisen maila tippuu jäähän korkealta, toisaalta Kohnin maila tekee huitomisliikkeen. Jääskeläisen kädenliikkeitä katsoessa ei Erikssonin päähän huitaiseminen tunnu edes fyysisesti mahdolliselta. Toisaalta Jääskeläisen maila palautuu suoraan sylttytehtaalta jäähän.

Jos tilanne on näin helvetin epäselvä videoltakin kelailtuna, ei kaikista oikeudenmukaisin päätös liene tuomita tilanteen ulkopuoliselle pelaajalle kahta kahden minuutin rangaistusta?
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
tohtori4 kirjoitti:
Tuosta videosta, joka on linkissä ei kyllä näe ja lienee lähes mahdoton sanoa, kumman maila osuu kasvoihin.
Katso tilanne niin, että painelet sitä "aloita/tauko" nappia, jotta tilanne olisi kuin hidastettuna. Saat luultavasti tulokseksi: Jääskeläisen maila napsahtaa Erikssonia kasvoihin.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
greatLeo kirjoitti:
Kymmeniä kertoja olen tuon kelannut, mutta silti en osaa syyllistä osoittaa. Toisaalta Jääskeläisen maila tippuu jäähän korkealta, toisaalta Kohnin maila tekee huitomisliikkeen. Jääskeläisen kädenliikkeitä katsoessa ei Erikssonin päähän huitaiseminen tunnu edes fyysisesti mahdolliselta. Toisaalta Jääskeläisen maila palautuu suoraan sylttytehtaalta jäähän.
Sä olet kohta varmaan ainoa, joka on sitä mieltä, että virhettä ei tapahdu. Hyväksy nyt vaan totuus niin ei varmaan vitutakaan yhtä paljoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös