Blues-Jokerit 15.10

  • 13 984
  • 139

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Loistava Jokerit

Viestin lähetti Cannibal
Olipas näytös Narripakalta tänään. Enpä ole...varmaankaan koskaan nähnyt noin hyvää vierasjoukkuetta LA-Areenalla. Samaa totesi myös Ted Sator, joka suorastaan ylisti Jokereita ottelun jälkeen.

Vaikea aina sanoa kuinka paljon on Bluesin huonoutta ja kuinka paljon Jokereiden hyvyyttä, mutta en jaksa uskoa, että Blues olisi tänään pystynyt millään konstilla ottelua voittamaan.
Kyrbänkin perkele teki maalin...ja kävi kuumana Alangon niitin jälkeen.

Bluesista surkeimmat pelaajat olivat jälleen kerran Juha Ylönen ja sitten tämä Sarno. Sarno tosin vasta totuttelee, mutta oli tämä silti huono suoritus kun vertaa vaikkapa Stapletoniin viime kaudella. Nyt vain lisää näitä vahvistuksia ja vaikkapa Kohn tänne. Ainakin tiedettäisiin miehen kyvyt. Ylönen oli mielestäni suoraan syyllinen Jokereiden neljänteen maaliin menettämällä tyhmästi kiekon oman sinisen tuntumassa, kun hänen olisi vain pitänyt pistää kiekko yli viivan. Pari todella tyhmää jäähyäkin mies otti, eikä tuntunut voittavan edes aloituksia. Lisäksi hyökkäyspään peli oli onnetonta. Nyt herääkin kysymys:
MITÄ HELVETTIÄ YLÖNEN SITTEN OSAA JOS HÄN EI OSAA HYÖKÄTÄ, VOITTAA ALOITUKSIA, PUOLUSTAA, PELATA SÄÄNTÖJEN MUKAAN TAI PITÄÄ KIEKKOA. Miten tällainen kaveri on voinut pelata joskus maajoukkueessa tai NHL:SSÄ!!!!!!! Ei jumalauta.
Nyt alkaa kärsivällisyys loppua. Jätkän esityksen sen kun vaan huononevat vaikka joukkuekin on tai ainakin oli piristymään päin ja tämä oli jo 11. peli täällä. FLOPPI.

No niin, onnea Narreille, olisivat voittaneet jokaisen joukkueen Euroopassa tuolla pelillä...kai. HIFK:lle tulee melko hikinen ilta perjantaina HirviSeinällä, enkä usko, että IFK tulee sieltä saamaan mitään muuta kuin selkäsaunan.

Tähän nyt en yksinkertaisesti osaa mitään enää lisätä. Kiitos Cannibal, että vaivauduit kirjoittamaan puolestani. Sen verran voisin kuitenkin lisätä, että olipahan ehdottomasti parasta kiekkoa tällä kaudella. Sitä nyt vaan esitti pikkusen väärä joukkue.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Re: Re: Pikkujokerit - Jokerit 1-5

Viestin lähetti juhaht


....Keskialueella syötöt kopsahtavat AINA seisovan pelaajan lapaan, johon sitten hyökkäys tyrehtyykin. Hyökkäysalueella laukaukset lähtevät sektorin ulkopuolelta, ja usein eivät edes kohdistu maaliin. Toista aaltoa ei ole koskaan, ei KOSKAAN. Taklaukset voidaan joka pelissä laskea yhden käden sormilla. Tappeluita nähdään kerran kaudessa.

Unohdit:

Koskaan ei ole pelaajia maalintekosektorilla vaan peliä yritetään rakentaa kulmista ja maalin takaa siten että kolme jätkää pyörittelee edestakaisin. IkiBleg Hirvonen on tietenkin tämän perinteisen Espoolaisen kulmakiekkoilun mestari.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
jepjep, tapio ja juhaht. Tuossa oli tiivistettynä Bluesin pelin juoni. Itse sanoin aiemmin jo, että Jokerien ei edes tarvinnut ajaa Bluesia pelaamaan kulmiin, koska Blues ajoi sinne itse. Minun käsitykseni mukaan tämä on Hannu Kapasen ns. minimointikiekkoa puhtaimmillaan; pyritään minimoimaan kaikki mahdolliset riskit ja sitä kautta tekemään todella vähän virheitä. Tämän pitäisi johtaa siihen, että joukkue pelaa lähes aina vähintään tasurin. Minimimäärä rohkeutta, minimit taklauksia, minimit kuvioita. Pelkästään pitkien avaussyöttöjen hakua, laattaa suoraan päätyyn tai kohti veskaria ribaria odottaen, mutta ei kuitenkaan kärkytä edes sitä, jotta vastustaja ei saisi nopeaa kontrausta. Tällainen kiekko näyttää vähän Norjan jalkapallolta.

Mutta mutta.

Bluesin materiaali riittäisi riskinottoonkin ja myös vapauksiin. Mielestäni Blues tällä tänään nähdyllä (toinen matsi minullakin tällä kaudella Bluesia livenä) taktiikalla ajaa itse itsensä alisuorittamaan. Vähän sama kuin Schumacher lähtisi tahkoamaan kisaa sekunti-puolitoista jäljessä niitä kierrosaikoja, joihin hän oikeasti pystyisi. Jotta ei tulisi virheitä.

Blues tarvitsisi jonkun joka piiskaisi jätkät pistämään itsensä likoon ja kaivamaan kaiken mahdollisen tehon ulos. Epäonnistumisen uhallakin. Luulisi, että katsojillekin jäisi enemmän ihasteltavaa, vaikka tappio tulisikin.

No, tämä oli vain yksi matsi, mutta tässä oli paljon niitä elementtejä, jotka ovat mielestäni Bluesin todellisen menestyksen esteenä.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Ei paljon lisättävää, muuta kuin että:

-annetaan Sarnolle aikaa, herranjestas!
-ei Ylönen surkea ollut verrattuna aikaisempiin peleihin, tosi vieläkin odotellaan nousua Peltonen,Caloun,Lehtonen,Machulda-tasolle...
-illan espoolainen onnistuja: olisikohan ollut nimeltään Mikko, joka laittoi erätaukokisassa vikan putin tosi lähelle keskipistettä
-pitäisi olla huomenna uusi peli, jotta voisi suhteuttaa Bluesin tämänhetkisen tason, sillä Narreja ei välttämättä voi laskea tällä hetkellä samaan kategoriaan

MUTTA: Ei tässä vielä mitään katastrofia ole, vaikka tässä vaiheessa kautta emme vielä olekaan valmiita voittamaan tän tason vastustajia. Katotaan keväällä sitten ja toivotaan jotain muuta sijoitusta kuin kahdeksatta!

P.S.: Mulle jäi sellainen maku, että Jamo olisi panoksellaan kaunistanut lukuja vähän muttei voittajasti silti ollut epäselvyyttä.
 

conti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan kiva on ollut huomioida että Jokeritkin ovat ilmeisesti sitten saaneet pelin kulkemaan, mutta hieman kyllä huolestuttaa moinen tilanne tässä vaiheessa kautta. Ei ole pojat ilmeisesti kovasti treenanneet viime viikolla ... no ehtiihän sitä sitten vielä myöhemminkin.

Jaa, juu. Kyllä minäkin yhden hyvän pakin vielä huolisin.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti juhaht

Edit: kuningas, kerrotko miten Sarnosta näkee, että kyseessä on pelimies? Minä en nähnyt muuta kuin aivan kuutamolla olevan kanukin, joka näytti mestispelaajalta muiden rinnalla.

Sarno oli tänään surkea, mutta en tuomitse yhden ottelun perusteella. Mitä nyt lämmittelyssä seurasin silmä kovana Sarnon otteita, niin Sarno omaa hyvän tatsin kiekkoon ja on hyvä tekninen luistelija. Näillä perusteilla siis näen, että Sarnosta voi kehkeytyä vielä pelimies. Sanotaan nyt näin. Tiedä sitten kuinka sokea ja tyhmä olen.

Ja onhan se perkele vaikea paikka heti pelata sarjajohtajaa vastaan, kun maassa on ollut vasta pari päivää ja kaikki on uutta. Kun joku täällä vertaa Stapletonin aloitukseen niin se on mielestäni aika turhaa. Stapletonilla oli ikää 13 vuotta enemmän ja 600 ottelua NHL:ssä. Hieman erilaiset lähtökohdat otteluun kuin Sarnolla.
Mutta jos Sarno jatkaa samaa rataa tulevissakin peleissä, niin ei ole mielestäni mitään järkeä peluuttaa häntä 10 ottelua.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
No niin, tänne on taas jo ehditty listaamaan näkemyksiä. Ehkäpä tuossa Kaljamin viestissä oli suht samoja ajatuksia kuin itsellänikin.

Todellakin, Sarno oli eilen aika vaisu, kuten koko joukkue nimeltään Blues. Mutta kyllä mun mielestä on lähinnä lapsellista tuomita kaveri täydeksi flopiksi ekan matsin jälkeen (varsinkin jos ei ole edes nähnyt sitä matsia). Eri asia sitten on, jos ei otteet parane. Muutaman kerran Sarno teki juuri sen, mitä netistä löytyneistä profiileistakin oli luettavissa - ei laukonut, kun oli paikka (yv:llä). Tosin sitten 1-1 maaliin johtaneessa tilanteessa taisi Sarno viedä aloituksen 100-0.

Ylösellä oli eilen hyvätkin hetkensä, mutta ne huonot tulivat selkeämmin esille, esim 1-4 maali Spaddun piikkiin.

YV:llä näkyi taas kerran perisynti. Näköjään on yv:n pyörittämistä treenattu - hyvin pyörii - mutta kukaan ei taaskaan muistanut sanoa, että laukoakin saa, jopa ennen kuin on vain tyhjä verkko edessä. Jos veto lähtee, on sitä ennen tehty vähintään yksi valelaukaus, jotta vastustajat ehtisivät peittämään.

Näätäsestä kommenttia on jo tullutkin, kaveri todellakin on hyvä. Edelleen vauhtia, röyhkeyttä, ei-perinteisiä ratkaisuja, hyvää liikettä.

Ei voi muuta sanoa, kuin että todella vakuuttavaa peliä Jokereilta eilen. Pisteet menivät sinne minne ne kuuluivatkin.

Huvittava yksityiskohta oli 2. erässä ennen erästä aloitustilannetta, kun Laine alkoi tönimään kanssapelaajaa - tosin kohde oli oma ketjukaveri.

Crisu ja Jussi poistuivat 3. erän puolivälissä, toivottavasti puhelimen ääreen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaikki onkin suunnilleen jo sanottu: Jokerit vei Blues vikisi. Sen lisäksi mitä täällä on jo krijoitettu, yksi seikka jäi ottelusta mieleen. Näin edelliskerran Bluesin IFK:ta vastaan Töölössä ja nyt siis kotonaan, tällä kertaa Jokereita isännöimässä. Ero näillä kahdella pelillä oli kuin yö ja päivä. Blues oli alusta saakka jollain oudolla tavalla hengetön ja haluton. Näki aivan selvästi katsomoon 205, riville 7 ja paikalle 1 sen, että osa Bluesin kavereista oli tässä pelissä mukana vain siksi, että sellainen oli heidän kalenteriinsa jostain syystä merkitty. Syytä en tiedä ja kun en tiedä, en arvailemaankaan lähde. Selvää on kuitenkin se, että ei taitotaso noin paljon heitä ilman jotain syytä.

Omasta mielestäni näin tällä kaudella parhaan Jokereiden pelin ja parhaan pelin nyt kaiken kaikkiaan muutenkin - ilman NHL-otteluja -;) Jokereiden kavereista kukaan ei epäonnistunut ja Peltonen osoitti taas kerran sen, miksi olen häntä mainostanut viime kaudesta lähtien yhdeksi SM-liigan parhaaksi pelaajaksi siinä vaiheessa kun loukkaantumiset ovat takana ja kuntoa löytyy. Kunhan Banham löytää itsensä lopullisesti, tämä kaksikko tekee vielä useita näyttäviä maaleja tyyliin eilinen 2-1.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Olipahan peli

Damn, että oli upeeta katsottavaa. Todella hienoja yhden kosketuksen kuvioita ja toinen toistaan kauniimpia maaleja. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuo nimekäs hyökkäyskalusto näytti todella mihin se parhaimmillaan pystyy. Omasta mielestäni nuo numerot 1-5 mairittelee Bluesia, Jokereilla olisi ollut mahdollisuus iskeä kaksinumeroiset luvut taululle mutta hyvän ottelun pelannut Mika Oksa esti tuollaisten lukujen syntymisen.

Yksi parhaimmista peleistä minkä olen Jokereilta tai miltä tahansa joukkueelta pitkään aikaan nähnyt niin selkeä vastaantulija Blues tällä kertaa oli.

Ja jos jotain hyvää Oksan lisäksi hakee Bluesista niin Calounin muutama väläytys. Mutta parasta Bluesissa eilen oli Bluesin Show Girlsit, jotka on todellisia namuja - Heidi ja Marina parhaimpina. NAM NAM...

Edit: Ja tulipa tuettua Bluesia hankkimalla tuo tyttöjen tekemä kalenteri.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Senior
Jokereille on laitettu tähän mennessä kymmenessä matsissa 16 maalia:
2 1 2 3 2 2 2 1 1 0 <- ton tyyppisellä tahdilla. Lehtonen on aika säästäväisesti päästellyt viime aikoina.

Eilen 1. Sanoiks mä?, mähän sanoin.

Eilistä peliä paha kommentoida näkemättä. Jokerit jyrää. Nauttikaa ny.

Perjantaille IFKin on löydettävä paljon uusia kujeita, mikäli meinaa voittaa Lehtosen.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Viestin lähetti Tommy
Ei tässä muuta..
Jokerit pelasi todella hyvän ottelun ja Lehtonen on SM-liigan paras pelaaja.


Ja nimimerkille ZOOM.
Todella hienoa kommentoida Sarnon ottelua sieltä Kuopiosta. Ja vielä yhden ottelun perusteella. Katsotaan nyt ainakin IFK-otteluun asti ja sen jälkeen annetaan palautteet.

EDIT..
Pakko korostaa vielä:
TEEMU ELOMO POIS YKKÖSKETJUSTA JA MIKA OKSA POIS MAALINSUULTA.



Kuka sanoo, että olen Kuopiossa???
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
cobol: Minä laittaisin HIFK-HPK -matsin eilisen Blues-Jokereitten edelle kauden parasta matsia toistaiseksi haettaessa. Siinä oli kaksi jääkiekkoilevaa, taklaavaa ryhmää. Tietenkin minulla on nämä punaväriset lasit...:). Jokerinäytöksenä matsi oli hyvää viihdettä, kokonaisvaltaisena jääkiekkomatsina taas ei.

Kertokaas tuomarointiasiantuntijat, että sovelsiko Saarinen eilen Bluesin ekassa maalissa (Näätäsen luistimesta) ns. maaleja suosivaa perussääntöä? Eli jos tilanne on epäselvä, päätös on maali. Videoiden katsominen kesti pirun pitkään, liian pitkään jotta ratkaisu olisi ollut päivänselvä, ja veikkailimme Johanneksen kanssa, että tilanne ei näy aivan kunnolla videolta. Muistaakseni SM-liigassakin virhe pitää todistaa, maalia ei, joten epäselvässä tilanteessa tuomitaan maali. Onko näin?

Selvyyden vuoksi todettakoon, että livenä lähes maaliviivalta nähtynä tilanne tuomittiin aivan oikein. Se oli päivänselvä maali: kiekko osui maalille oikeaoppisesti ajaneeseen Näätäseen, joka ei missään tapauksessa potkinut pelivälinettä maaliin.
 

WIP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, nykyään kylläkin Kärppien luokattoman huon
Vielä Sarnosta ja vähän koko Bluesista...

Sarnon ensimmäinen kosketus kiekkoon oli oman p-pisteen päässä, josta avasi peliä suoraan vastustajan lapaan. Toinen kosketus oli syötön vastaan otto, josta kiekko karkasi ja "hyökkäys yritys jäi siihen... Ei todellakaan ollut mitään kaunista katseltavaa kaverilta, joka on try-outilla. Mysös Ted huomasi tämän ja oli melkein jokaisen Sarnon vaihdon jälkeen kertomassa ohjeita miten peliä kuuluisi pelata ja ei ainakaan alussa missään positiivisessa hengessä.

Jos Blues jatkaa yhtä flegmaattisia otteita kuin eilisessä pelissä niin en ihmettele yhtään katsoja keskiarvon laskemista ja Hanneksen vaihtoa tms.

Ylönen minua eniten kyllä ihmetyttää. Kaikissa haastettaluissa ja maajoukkueringissä antanut todella fiksun kaverin kuvan, mutta seurajoukkue tasolla on kyllä kuin varjo siitä. Eilisessä pelissä näytti yhdessä kiekon sisääntuonnissa mailatekniikkaa, mutta siinä oli kaikki. Typerä keskialueen jäähy, yleinen flegmaattinen olemus jne. laski kyllä hänen pisteitä minun silmissäni...

Toivon todella, että niin ylönen kuin Blueskin pystyisivät parempaan! Kyllähän tuollaiset "paikallismatsit" ovat niitä missä yleisö voitetaan puolleen.

Mielestäni positiivinen esitys oli ainoastaan Sululla, joka sentään edes tuntui yrittävän(liekö juhla ottelulla ollut osuutta asiaan)...
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jokerit jyräsi ei voi mitään.

Bluesin pelitapa on alkukaudesta muuttunut täysin.

Missä on nopeat hyökkäyksiin lähdöt mitä nähtiin alkukaudesta?
Nyt neppaillaan omalla alueella ja menetään kiekot.

Missä on maalinedusäijät joita löytyi alkukaudesta kaksinkappalein kun oltiin hyökkäysalueella?

Kuka sanoi että Oksa pelasi hyvän pelin?

Onhan niitä paraati pelastuksia mukava ottaa kun peli on menetetty.
Ei taida Oksalla pää vielä kestää näitä kovia pelejä sen verran hermostunutta peli oli.

Kyllähän veskan pitää kiekkoja torjua mutta ei se vielä hyvää veskaa tee jos maalimäärä jää alle kymmeneen per ottelu ja
muutama "paraatipelastus.

Kysynkin että pitääkö kaikki vedot mennä sisään ja Bluesin hävitä
1-39 että voi sanoa että ei ollut veskalla hyvä päivä?

No ei peliä täysin Oksan piikkiin voi laittaa mutta kyllä se joukkuetta syö kun jokainen painostuksen jälkeinen vastahyökkäys päättyy maaliin ja siihen Bluesin peli eilen kaatuikin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Omasta mielestäni

Mika Oksa ei päästänyt yhtään helppoa ja otti puolen tusinaa ns varmaa maalia kiinni, joten ei tuo nyt mikään huonokaan peli Oksalta ollut. Jokereiden maalit oli joko suoraan syötöstä tai ripareista tehtyjä joten enemmän mä syyllistäisin Bluesin onnetonta joukkuepuolusta kuin Mika Oksaa. Ei Blues Oksaan kaatunut, ei todellakaan. Ja jos tuo Oksa ei teille kelpaa niin ensi kaudeksi voisi katsoa josko Lehtosen NHL:n siirtymisen seurauksena meillä olisi tarvetta hyvälle maalivahdille.

Ja mitä tulee illan tuomaristoon niin aikas hyvin Saarinen onnistui vaikka Bluesin filosofiana vaikutti olevan armoton jäähyjen kalastelu ja Caloun ei todellakaan ollut mikään kevytjalkaisin kalastelija tuossa porukassa vaan esimerkiksi Vykoukal oli reilusti pahempi tuolla saralla. Itse peli oli jälleen erittäin siisti joten luulisin pelin olleen varsin helppo tuomittava. Linjatuomareilla sen sijaan lienee hieman varaa skarppata suoritustaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oksan mollaamista ihmettelen minäkin. Mies pelasi jälleen hyvän pelin. Jos kiinnittää yhtään kenttäpelaajien liikkumiseen ja merkkauspeliin huomiota, näkee kyllä mistä johtuu ne Jokereiden lukuisat hyvistä paikoista lähteneet vedot. Vain Banhamin maalin pistäisin jossain määrin Oksan syyksi. Kaikissa muissa syyllinen löytyy viisikosta veskan edessä. Mm. Murphy tunaroi oikein kunnolla kahdessa Jokeri-maalissa, toisessa ei pitänyt Peltosen mailaa vaan luisteli tämän eteen tehden maskin Oksan eteen, ja toisessa tilanteessa oli vain liian heikko saadakseen miestä edes hievahtamaan.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tommi Turunen

"- Pelicansissa tehtiin maaleja, mutta meille menikin niitä luvattoman paljon. Nyt on ollut hienoa pelata ekaa kertaa jengissä, joka todella haluaa puolustaa." -Tommi Turunen, Iltalehti-

Aika mielenkiintoinen kommentti Turuselta, kun ottaa huomioon, että eikös Pelicans viime vuonna (kuten koko Elorannan ajan) ollut tunnettu juuri tiiviistä puolustamisesta, eikä suinkaan hyökkäyksestä. Mitä mieltä muut ovat tästä kommentista. Ja toivottavasti kommentit ovat asiallisia.

Kieltämättä Jokerit ovat viime vuosina osoittaneet hallitsevansa puolustuspelaamisen hyvin, mutta käsittääkseni tuo osa-alue oli kunnossa myös Pelicanssilla. Suurempi ero minusta onkin se, että Jokereilla löytyi sitten myös hyökkäyspään arsenaalia useammastakin kentästä, kun taas Pelicans puolusti hyvin kaikilla kentällisillä, mutta hyökkäys oli 1. kentän varassa (ja varauksin myös 2. kentän).
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
tollasta peliä :)

Hmm.. pelistä ei liene kerrottavaa, muuta ku että kentällä oli vain yksi kova kiekko joukkue ja toinen oli vähemmän kova..

- Sarno ei kyllä ollut juuri mitään eilen! Ja toisekseen se oli ihan järkyttävä omassa päässä! Mut joo eiköhän se saa vielä jalat liikkumaan ja saadaan varmasti vielä parempia esityksiä mieheltä. Ei se nyt tolla vauhdilla ole noita tehoja AHL:ssä ja OHL:ssä ole tehnyt!!

- Kapasen arvostelua hieman kyllä ihmettelen. Rehellisesti ottaen Bluesilla ei riitä materiaali noin kovaa joukkuetta vastaan, jos Sarno on keskenkuntoinen, Myllys, Melomo ja Hurme injurissa.

Jos ketjut ovat:
Caloun - Ylönen - TElomo
Tuomainen - Keskenkuntoinen Sarno - Näätänen
Kalto - Ahonen - Nieminen
Nelossessa silkkaa täytettä!

Ei noilla taistella kenties Euroopan paras jengiä vastaan, ei sitten mitenkään, mutta jos tohon nyt sitte ujuttais noi puuttuvat:

Caloun - Hurme - Tuomainen
Sarno - Ylönen - Näätänen
MElomo - Ahonen - TElomo
Hirvonen - Kalto - Nieminen

Niin kyl alkais olla jo paremmat saumat.. Tossa olis kolme selkeetä ratkasuihin pystyvää ketjua, ja jos ykkösen kanssa pelais Vykoukal - Gustafsson olis liigan mielestäni tänhetken kuumin pakki eli Vykoukal tukemassa taustalla ku Hurme ja Tuomainen raivais Jampalle tilaa. Sarno sais kyl kans pelata laidassa, ku ei sen puolustus ominaisudet riittänyt mihinkään, joten olis vähän ku Caloun, eli vartios vaan sitä omaa pakkiaan ja olis valmiina säntäämään karkuun! Kolmosessa Blues Brothers sais tilaa hyökätä ja Ahonen olis niinku sellasen varmistajana niille! Nelonen vaan puhtaasti pelaamaan niiden ykköstä vastaan.. Niemisen vois vil korvata Jämällä..
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Mestarit 2001-2004 Näytös

Olipa todella suvereeni Jokeri näytös toisessa erässä. Niin paljon taitavampi joukkue Jokerit oli. Materiaali Liigan keskikastin ja Mestarien välillä nähtiin tässä pelissä todella raadollisesti. Jos Mestarit pelaavat tuolla tasolla, eikä konerikkoja satu on SM-Liiga Ferrari show 2, merkki ja malli on vain Jokerit.

Blues ei ollut tänään hyvä, mutta olen eri mieltä Jhagin kanssa siitä, että yritystä ei olisi ollut. Keskittyminen ei ollut parasta, mutta loukkaantumisten heikentämä materiaali ei olisi missään oloissa tänään riittänyt. Niin hirveä oli ero.

Onnea tuleville MESTAREILLE. Olkaa ylpeitä loistavasta joukkueesta, joka vielä pelaa upeaa kiekkoa. Kotijoukkueen kannattajana ei tuntunut pahalta kun ajatteli, että eipä ollut voitto edes lähellä. En tule Hartwallille katsomaan teurastusta, joka seuraavassa kohtaamisessa edessä. Eräs Jokeri kannattaja totesi oivallisesti: "Äkkiä Crisu soittamaan ja vahvistuksia hakemaan, ei oo kivaa kattoo näin suvereenii kiekkoo"! Tuohon on helppo yhtyä.

Miten 18 pelasi. Voitti kaksi aloitusta, menetti kiekon pahasti väh . yhtä monta kertaa. Sanalla sanoen EI todella säväyttänyt. Kaiholla muistelin Staplettonin debyyttiä. Kaverista näki silloin heti, että on pelimies. No annetaan numerolle 18 aikaa. Jollain homma ottaa aikaa. Toivotaan jokkuuen piristymistä ja huippukuntoisen Myllyksen paluuta. Jos Jamo olisi tänään samassa kunnossa ollut jäällä kuin viime peleissä, olisi tuloksena ollut lievä tappio. Näin uskallan väittää.

Äkkiä parempaa peliä Espoolta ja myös muilta(hifk, etc...), että ei tarvitse Helkovaarojen ja kumppanien asennuttaa lisäkiviä Jokeri pelaajien taskuun!
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Muutama kommentti vielä...

- Jan Caloun voisi pikkuhiljaa ymmärtää että joka vaihdossa ei ole pakko loistaa. Eilenkin nähtiin kasapäin turhan vaikeita ja uhkarohkeita syöttöjä vastustajan sinisen tuntumassa. Näistä Jokerit pääsi aivan liian monta kertaa pahaan vastaiskuun. Etenkin nämä jättösyötöt ovat aikamoinen riski. Näitten sijasta Caloun voisi itse kuljettaa kiekkoa - tai yrittää ainakin - päätyn asti tai yksinkertaisesti lyödä se sinne. Ymmärrän että tällainen ei kuulu Jaanan pelifilosofiaan mutta välillä olisi hyvä pelata varman päälle. Kokonaisuutena ykkösketju oli kyllä todella vaisu ja etenkin puolustuspelaaminen oli heikkoa.

- Sairastuvan miehistä olisi saanut koottua ketjun Hirvonen-Hurme-MElomo. Ja kyllä näitä herroja tuli ikävä kun katseli kolmosketjun (Gary-Olli-Niko) "menoa". Hirvittävä esitys.

- Viides maali Sarnon piikkiin, neljäs oli Ylösen moka.

- Onhan se vähän surullista että meidän paras hyökkääjä eilen oli Matti "KJT:n Lafleur" Näätänen. Luulisi Calounin, Tuomaisen, Ylösen ja TElomon pystyvän hiukan parempaan.

- AJ Niemen kampitusjäähy oli hulvaton! Niemi laittoi hieman olkapäätä Teemu Virkkusen olkapäätä vastaan ja se oli liikaa oululaisen neidin tasapainolle. Mitenköhän Saarinen sai arvottua tilanteen kampiksi?!

- Eikö Seva kelpaa Lahden linnuille? Ottakaa nyt vaan, Seva on tosi hyvä ja saatte halvalla!
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Blågula
- AJ Niemen kampitusjäähy oli hulvaton! Niemi laittoi hieman olkapäätä Teemu Virkkusen olkapäätä vastaan ja se oli liikaa oululaisen neidin tasapainolle. Mitenköhän Saarinen sai arvottua tilanteen kampiksi?!

Tämän katsoin noin 2metrin päästä ja en tajunnut ollenkaan jäähyä ja kun jäähyn syy vielä selvisi kampitukseksi niin en voinut kuin hymyillä :).
 

stones

Jäsen
Viestin lähetti Blågula
Muutama kommentti vielä...

- Sairastuvan miehistä olisi saanut koottua ketjun Hirvonen-Hurme-MElomo. Ja kyllä näitä herroja tuli ikävä kun katseli kolmosketjun (Gary-Olli-Niko) "menoa". Hirvittävä esitys.


Joo oon samaamieltä, olis asenteessa hieman korjattavaa. Pikkasen huvitti, kun kuuntelin samalla SportFM:n selostajan hehkutusta Kalton ja Ahosen kovasta tsempistä alivoimatilanteessa, jossa Vykoukal näytti esimerkkiä hyökkääjille mieten karvataan, kun jätkät jäi omalle siniviivalle ihmettelemään!

Ainoat, jotka eilen tekivät palkkansa edestä töitä olivat: Oksa, Näätänen, Vykoukal, Sulku ja Gustafsson.

Kapanen näytti taas ottelun lopussa, ettei seuraa yhtään toisen joukkueen peluutusta. Summanen heitti muuten lähes koko matsin viltissä istuneen Sandwith:in kentälle ja Kapanen mm. Calounin. Eikö juuri tälläisiä tilanteita varten joukkueessa ole Jani Virtanen, jonka pitäisi olla kentällä ottelun ollessa 1-5 tilanteessa viimmeisellä minuutilla?
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
TV:stä nähtynä yhtään maalia ei mennyt Oksan piikkiin, Jamo olisi takuuvarmasti päästänyt ne myös. Jamon kehuminen tuntuu olevan joillekin Blues-faneille pakkomielle. Ilmeisesti hänen näyttävä tyylinsä torjua hämää monia. Oksa taitaa olla puolestaan aika eleetön torjuja. Jos puolustus pelaa tuollalailla kuten Jokerit-ottelussa on ihan sama kuka siellä maalissa seisoo. Tappara pelistä ei Jamon kohdalla kannata tehdä paljoa johtopäätöksiä. Tappara on tehnyt tällä kaudella monesta maalivahdista sankarin. Olen sitä mieltä että luottakaa vain siihen Oksaan ja tehkä hänestä pikkuhiljaa ykkösveska. Jamo on jo parhaat päivänsä nähnyt. Ihan samanlailla voidaan kysyä, olisiko Blues voittanut esim. HIFK- ottelun jos Oksa olisi ollut maalissa?

Pointtini on siis se että tää Jamoa kohtaan oleva kritiikittömyys ihmetyttää. Viime kaudella torjuntaprosentti oli huono mutta se oli puolustuksen vika. Monet maalivahdit ovat huonon puolustuksen takana pystyneet silti pelaamaan yli 90:nen prosentilla. Ja viime kaudella näin joitakin Bluesin pelejä, ja monta maalia oli sellaisia mitä ei voi missään nimessä laittaa pelkästään puolustuksen piikkiin. Enhän minäkään HIFK-fanina rupea Draperin paskuutta puolutelemaan huonolla puolustuksella, vaikka varmasti niinkin voisi tehdä jos on nähnyt tällä kaudella HIFK:n pelejä. Sanonta kuuluu " kun puolutus pettää on maalivahdin vuoro toimia".

Antakaa muuten sille Sarnolle aikaa. Eihän kukaan nyt ekassa pelissä mitään ihmeitä voi esittää. Kuten kuningas sanoi, Stapleton oli niin kokenut pelaaja että hänellä tuo kynnys ei välttämättä ollut niin suuri.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Re: Tommi Turunen

Viestin lähetti heki
Aika mielenkiintoinen kommentti Turuselta, kun ottaa huomioon, että eikös Pelicans viime vuonna (kuten koko Elorannan ajan) ollut tunnettu juuri tiiviistä puolustamisesta, eikä suinkaan hyökkäyksestä. Mitä mieltä muut ovat tästä kommentista. Ja toivottavasti kommentit ovat asiallisia.
.....................
kun taas Pelicans puolusti hyvin kaikilla kentällisillä, mutta hyökkäys oli 1. kentän varassa (ja varauksin myös 2. kentän).

Voi olla, että Turunen tarkotti nimenomaan omaa pelaamistaan vertaillessaan Jokereita ja Pelicansia. Pelicansissa hänellä ja ketjullaan oli varmaankin selkeästi muita enemmän vapauksia keskittyä nimenomaan hyökkäyspelaamiseen ja maalintekoon muiden pelatessa 0-0:aa.
Ts. Pelicansissa Turunen oli yksi niistä harvoista pelaajista joiden tehtävä oli tehdä maalit, kun taas laajemman materiaalin Jokereissa kaikki pelaavat systeemin mukaan ja luotetaan siihen, että joka ilta joku tekee maalit.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
On se hienoa että IFK-fani (nimim. Hai) jaksaa päivästä toiseen vaivautua Bluesin ketjuihin, mikä hienointa tämä fani tuntuu tietävän Bluesin asioista paljon enemmän kun kukaan muu. Tai luulee tietävänsä.

Eikö tämän nimimerkin jääkiekkotietämyksen voi kiteyttää siihen että loppuun asti hän puolusteli Tom Draperia ja uskoi / tiesi hänen olevan loistava maalivahti. Paljon parempi kuin Bluesin maalivahdit.

Mika Oksan ja Jarmo Myllyksen ero.
Suurin ero.. toinen on voittava maalivahti ja toinen ei.
Molemmat ovat hyviä torjumaan. Toinen epävarmempi ja toinen sitten vähemmän epävarmempi.

Kyllä, olen 100 % varma jos Myllys olisi ollut eilen maalilla olisi lukemat olleet siedettävämmät. 1-3 kenties. Oksa tiputteli kiekkoa taas eteensä tuttuun tyyliinsä ja niistä taisi tuo yksi maali tulla.

Joku ero, tuntuu siltä kun Jamo on maalissa niin muukin joukkue pelaa paremmin. Jotenkin.. syttyy pelaamaan ku Jamo on takana.

En huomaa Oksassa mitään kehitystä sitten viime kauteen, pois lukien mailapeli.

Pulassa olemme ensi kaudella kun Oksa aloittaa ykkösmaalivahtina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös