Biljardi & snooker

  • 827 660
  • 6 064

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On vaan hieno laji. Eipä näiden otteluiden jälkeen tarvitse jossitella. Trump on yksi tyylikkäimmistä snooker pelureista mutta eipä auta O'Sullivan on vaan aivan omaa luokkaansa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Sanoiko siinä juuri tuolle vanhalle käävälle, että nosta mulkero niitä 147 palkintoja tai hän lopettaa?

Edit. Sen näköistä pukumiestä tuulettemassa katsomossa että betsit osuneet isolla moukarilla.

Edit 2. Ronnien ei muuten tarvi tehdä edes isyystestiä.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Mikä upea päivä minulle, Ronnielle, snookerille ja ihmiskunnalle!

Vakavasti puhuen finaalin taso jäi vähän toivottua heikommaksi. Missään vaiheessa ei oikein ollut jaksoja, joissa kumpikin olisi pelannut loistavasti. Molemmilla oli toki omat hyvät hetkensä.

Lisäksi fanitan Ronnieta niin turhan paljon, etten oikein kykene nauttimaan näistä otteluista. Päällimmäinen ajatus on, että onneksi tämä on taas hetkeksi ohi. Nyt lähden hymyillen nukkumaan.

Cheers, Ronnie! Olet suurista suurin.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Todella upea turnaus Ronnielta! Oli todella luottavainen olo läpi turnauksen ja jotenkin oli fiilis, että ellei jotain huippuiskussa olevaa Robertsonia kohtaa, niin tuota junaa ei kukaan pysäytä. Kaikkien aikojen kovin!
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
7 + 7 + 7 = 21 major voittoa.

Hendry voitti viimeisen ranking kilpailun 2005, ollessaan ~36 vuotias, viimeinen maailmanmestaruus -99.

Ronnie vetää 46 vuotiaana tasoihin Hendryn kanssa maailmanmestaruuksissa aikakaudella, jolloin snookerin yleinen taso on kovempi kuin -90 luvulla.

Aikakausia on aina vaikea arvottaa pelaajien kesken ja Hendry on ilman muuta lajin supertähti, mutta kyllä Ronnie on lajin kaikkien aikojen paras pelaaja. Jos pää olisi nuorempana kestänyt paremmin, niin isoja rankingvoittoja olisi vieläkin enemmän.

Persoonana kaverista voidaan olla montaa mieltä ja kyllä käytös ja kommentit monesti jättää moitteelle sijaa, mutta onhan tuo pelillisesti käsittämätön ukko, kuten koko -92 kerhon kolmikko.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Huh, huh... Tulipahan rautaisnnos snookeria tässä reilun parin viikon aikana.

Turnauksen alussa uskalsin pikkuisen toivoa Ronnielle sitä seitsemättä mestaruutta, mutta Trumpin päästyä loppuotteluun, vastoin kaikkia odotuksiani, ei hänenkään voittonsa olisi tuntunut mitenkään pahalta, päinvastoin.
Mutta joo - kaikki kunnia Ronnielle mestaruudesta, hän oli kokonaisuutena parempi kuin muut koko turnauksen ajan.

Olen seurannut snookeria aina 90-luvulta, Hendryn valtakaudella asti, mutten muista moista halailua nähneeni koskaan mestaruuden ratkettua. Näytti, ettei Ronnie halunnut päästää irti Trumpista ollenkaan...
 
Ronnien saldo Triple Crown -turnauksissa on kyllä huikaiseva. Sekä MM-kisoissa että UK Championshipeissä ollut kahdeksan kertaa finaalissa ja voittanut niistä seitsemän. Masterseissa ei ole sentään ihan noin kovalla prosentilla finaaleja vienyt (seitsemän voittoa 15 finaalista). Yhteensä 21 voittoa 31 finaalista (n. 68 %).

Ronnien menestys painottuu muutoinkin erityisesti Triple Crown -turnauksiin. O'Sullivanilla on yhteensä 77 turnausvoittoa (ranking, minor-ranking ja non-ranking), joista 21, eli n. 27 prosenttia on Triple Crown -turnauksista. Trumpilla vastaava saldo on 3/34 (n. 9 %), Hendryllä 18/75 (24 %), Davisilla 15/84 (n. 18 %), Higginsillä 9/54 (n. 17 %), Selbyllä 9/36 (25 %), Williamsilla 7/33 (n. 21 %) ja Robertsonilla 6/34 (n. 18 %). Trumpin saldo Triple Crown -turnauksissa pistää silmään poikkeuksellisen heikkona suhteessa muuhun menestykseen.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pakko vielä laittaa tänne tuo finaalin 4. framen huikea päätös Ronnielta uusintamustalla. Toki koko frame oli muutenkin mielenkiintoinen. Herkullinen paikka toki yrittää kun tiesi saavansa valkoisen valliin kiinni tai lähelle, mutta ei kyllä poista yhtään tyylikyttä. Fantastinen pussitus tuohon paikkaan!
Tyylikäs lopetus ja aikalailla riskitön paikka kun oma jää valliin ja musta toiseen päähän jos ei mene. Peruslyöntejä samoin kuin päätyvallin lähellä oleva kahdesta vallista keskeen. Noissa olisi paikkaa myös lirutella kulmaan, mutta epäonnistuessaan täysi katastrofi kun pallo jää helposti aivan tuppeen.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Tuli äsken Eurosportilta uusintana MM-finaalin ratkaisuhetket. Tippahan siinä tuli edelleen linssiin. Oli se vaan niin koskettava hetki se loppuhali ottelun ratkettua (ja Trumpille varmaan vähän kiusallinen, kun Ronski ei suostunut irroittamaan rutistusta ja hiljalleen painoi Juddia koko ajan hankalampaan kenoselkä-asentoon :D)
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuossa on yksi piirre josta en tykkää snookerissa, kun säännöissäkin on se "best attempt" vai millä nimellä olikaan, niin tuossakin varmasti on jo kaikkensa yritetty. Pahempi oli se Wilson vs McGill mm-kisoissa.

Pari kertaa muistan että tuomari on tulkinnut tilanteen mahdottomaksi ja ekan missin jälkeen vastustaja jatkanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös