Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Biisit, jotka saavat sinut voimaan pahoin

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Jii, 29.07.2003 klo 22.13.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Siniset tikkaat ja Kaija Koo.

  Kaija Kokkolan musiikin taso on kulkenut valtavaa alamäkeä Vain elämää -esiintymisen jälkeen, mistä Siniset tikkaat ovat erinomainen esimerkki. Joka helvetin kappale toistaa sitä samaa ideaa eli "tehdään voimalaulu ja luotetaan siihen että Radio Suomipop ja Radio Nova tekevät siitä hitin".

  Tässä kappaleessa häiritsee erityisesti surkea kertosäe ja kun se kertosäe on aika oleellinen osa biisiä niin tuloskaan ei voi kovin hyvä olla.
   
 2. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tänne asti onnistuin jollakin ihmeellä välttämään tuota Sannin uusinta mutta nyt sen kuulin, ja olihan kyllä vitun oksettava sanoitus kun tietää mitä ikäluokkaa suurin osa tuon rimpulan kuuntelijoista on. Hyvä roolimalli tosiaan. Ja tuon sanoituksen lisäksi myös tuo Sannin nasaalivinkuminen, lässytys ja ärsyttävä tyyli artikuloida näköjään vaan pahenee levy levyltä ja alkaa olla täysin sietämätöntä kuunneltavaa. Kun vertaa näitä uusia biisejä ja Sannin laulamista niihin biiseihin millä hän alun perin löi itsensä läpi, niin pistää vaan kysymään Sannin omia sanoja lainaten että "Että mitähän vittua oikein tapahtui?"

  Sitten onnistuin kuulemaan eilen myös sellaisen saatanan oksennuksen että aivot nyrjähti välittömästi. En tiedä kuka lienee ollut laulaja, kuulosti vähän Pete Parkkoselta, mutta tuo lyriikan helmi kuului jotenkin näin "Beibi sä oot doupein, sä toimit niinku cocaine...". Suomalaisen mainstream-musiikin tila on kyllä minun mielestäni tällä hetkellä aivan järkyttävä! Ensin hävisi kunnon melodiat ja nyt on hävinneet myös loputkin hyvät sanoittajat.

  Ja tuo Kaija Koon Siniset tikkaat vituttaa edelleen. Biisinä se on yhtä paska kuin ennenkin mutta sen soittaminen on tuttuun tyyliin lisääntynyt varmaan kymmenkertaiseksi, ja tulee kyllä joka helvetin kanavalta. Kaija Koo kun sattuu olemaan yksi näistä artisteista jonka musiikki menee niin kaiken välimaastossa että sopii periaatteessa melkein kaikkien radiokanavien musiikilliseen linjaan linjasta riippumatta. Pitäisi varmaan vaan luovuttaa ja lopettaa kokonaan radion kuuntelu. Jaksaa vaan joka kerta näprätä se puhelin kiinni autosoittimeen tai sitten pistää koko toosa kiinni ja kuunnella mieluummin dieselin raksutusta.

  EDIT: No niin, ja sittenhän minä menin tänä aamuna kuulemaan Erinin uusimman vinkuvirren jossa sydäntä särki niin saatanasti. Sanoitus kuulosti taas joltakin 12-vuotiaan tekemältä ja Erinin piiperrys ei ole muuttunut yhtään miksikään - yhtä ärsyttävää kuin aina.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2016 klo 09.46
 3. Milles Mortenson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, NHL (Flyers)
  Radio Rockin varmaan kaksi soitetuinta biisiä: Santa Cruz - Skydiving without a Parachute ja Reckless Love - Monster.

  Santa Cruz on onnistunut tekemään ällöttävän kliseisen kasarirokin, jossa ehkä eniten ärsyttää alleviivaavan huolellinen englannin ääntäminen.

  Reckless Love sen sijaan mennyt onnistuneesti kuulijakuntansa mieltymysten suuntaan ja alkanut rohkeasti soittamaan Backstreet Boysien tuotantoa. Sitä en vaan ymmärrä miksi sitä soitetaan Radio Rockilla.

  Radio Rockin musiikki on muutenkin melkoista paskaa. Lähipäivinä siellä on soinut joku ysäriteknolta kuulostava biisi, jonka nimeä tai esittäjää en tiedä.
   
 4. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Anteeksi vaan, mutta tää on nyt kyllä vähän kukkahattuilua. Ei tää ihan niin voi mennä, että artistin pitää muokata tuotantonsa sen mukaan ketkä häntä kuuntelevat. Sanni käsittääkseni sanoittaa biisinsä ihan omaan elämäänsä perustuen ja jos hän tuollaisen tilanteen kokee laulun arvoiseksi, niin sittenhän se laulaa siitä. Biisiistä ei tarvitse eikä välttämättä ole syytäkään pitää, mutta joku vapaus pitää artistillakin olla toteuttaa itseään. Ei pitäisi olla poppareiden vastuulla kasvattaa nuorisoa.

  Oltiinko teinitytöistä huolissaan kun PMMP lauloi rusketusraidoista tai kun Madonnan Like A Virgin oli hitti?

  Petri Nygård on muuten taas tehnyt uuden biisin joka jostain syystä on listoilla melko korkealla. Siinä on oikeasti paska artisti ja teematkin ovat likaisempia kuin Sannilla.
   
 5. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Voi olla, voi olla... Jotenkin näistä Sannin uusista biiseistä tulee vaan mieleen sellainen teennäinen tarve hätkähdyttää ja hakea rajumpaa imagoa, vähän kuten nämä Miley Cyrusit ym. Enkä minä nyt sitä sano että hänen pitäisi muuttaa mitään sen takia että kuuntelijakunta on nuorta, sanon vaan sen että tuo sanoitus on jotenkin oksettava tuo asia huomioon ottaen, ja että en pidä tuollaista hyvänä roolimallina. Ihan samaa mieltä että poppareiden vastuulla ei saa olla kasvattaa nuorisoa mutta iso vaikutus heillä joka tapauksessa on.
   
 6. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Ei, kyllä se on aina ollut tuollainen. Jokaisella levyllä on ihan samaa settiä. Esimerkkeinä kappaleet Dementia, S&M ja LELU. Olis niitä lisääkin. Prinsessoja ja astronautteja on se biisi joka ei sovi joukkoon, ei Vahinko.

  Lainaus:
  Oksettava on aika raju sana, kun kyse kuitenkin on ainoastaan kappaleesta, jossa laulaja on niin ihastunut mieheen(?), että suostuisi yhden illan juttuunkin vaikka haluaisi enemmän. Vähän siinä itsekunnioitusta toki puuttuu, mutta kyllä tuollaista nuorten naisten elämässä ihan oikesti tapahtuu.

  Muuten samaa mieltä. Tottakai poppistarat toimivat tietynlaisina esikuvina, mutta mun mielestä vastuun voi ulottaa ainoastaan artistin käytökseen. Sanni on julkisuuskuvaltaan ainakin aika puhtoinen naapurintyttö, joten hänen toilailuistaan ei pysty esimerkkiä ottamaan. Se on sitten vanhempien vastuulla selventää nuorille, että elokuvat, musiikki ja tosi-tv eivät ole oikeaa elämää eikä niistä pitäisi sokeasti ottaa mallia.
   
 7. Aberystwyth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tietysti Sannilla on täysi vapaus laulaa siitä mistä haluaa. Eniten mua kyrsii se, että tehdään musavideo, jossa ala-asteikäiset lapset laulaa yhden yön jutuista. Artisti itse kommentoi näin:

  ”Muutaman soraäänen mukaan kappaleen teksti ei sopinut kaikkien suuhun. Emme osanneet tiimini kanssa odottaa, että videoon saatettaisiin rinnastaa vastenmielisiä assosiaatioita, kun lähtökohtaisesti tarkoitus oli vaan antaa faneille mahdollisuus laulaa lempikappalettaan biisin musavideolla.”

  Huoh... eikö neidillä ole kappaletta joka kertoisi muusta kuin panemisesta? Silloin tämä olisi hyvä idea.

  Itse kappaletta en ole kuullut enkä haluakaan kuulla. Aika hyvin välttyy nykymusiikilta kun ei kuuntele radiota tai katso TV:tä. Sanat luin. Viilee-iigeet täytyy olla top kymmenen huonoimpia riimejä koskaan.

  Lainaus:
  Tämä on kyllä ihan totta.

  Kysyn vaan, minunko on vastuu
  Jos lapset henkisesti surkastuu?
  Missä lasten äiti ja isi on,
  Kun kasvatettavaks jäivät he television?

  Eppu Normaali - Musiikkia Rantalasta
   
 8. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  On olemassa artisteja joiden biisit saavat voimaan pahoin lähes poikkeuksetta, ja JVG on yksi tällainen minulle. Mutta silti nämäkin artistit onnistuvat aina vielä jotenkin ylittämään itsensä ja tekemään vielä aiempaakin sietämättömämpää kuraa. En tiedä mikä lienee tämän JVG:n uusimman radioissa soivan biisin nimi, mutta paljon se kyllä soi monella eri kanavalla. Siinä on edelleen kaikki ne JVG-biisien ärsyttävät ominaisuudet (typerät sanoitukset, sen toisen räppäriosapuolen ärsyttävä tyyli räpätä huutamalla ja todella ärsyttävällä äänellä) mutta nyt on lisänä se kertosäettä laulava jantteri joka kuulostaa lähinnä kehitysvammaiselta. Ei mitään kehitysvammaisia vastaan, heitä löytyy omasta lähipiiristäkin, mutta se ei ole välttämättä sitä mitä haluan musiikissa kuulla.
   
 9. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Biisin nimi on"Hehkuu".
   
 10. NDT665 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  @-OO- @Mechalo Mielestäni tämä selittää aika paljon käsitettä liikenneraivo. Jos JVG:n Hehku tulee autoillessa radiosta, eikä viitsi taas lyödä nyrkkiä kojelaudan ja uuden Pioneer DEH:n läpi, niin kyllä muutaman häirikköpyöräilijän torppaaminen piristää kummasti olotilaa.
   
 11. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Kani - Balotelli
  KANi - BALOTELLI (virallinen musiikkivideo) - YouTube
  Herralla näyttäisi olevan lähes yhtä luokaton musiikkivideo taideteoksesta nimeltä "Leppävaara"
  En osannut päättää kumpi on hirveämpi, joten heitin noppaa. Harva mainstream-"räppi" aiheuttaa olankohautusta kummempaa vitutusta, mutta tässä biisissä on kyllä tönkköys ja nolous huipussaan. Erityisesti joutuu puremaan huulta noissa kat-ko-nai-sis-sa "riimeissä"
   
 12. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Pitipä käydä kuuntelemassa Sannin kohubiisi Vahinko. Edelleenkin suurin ärsyttäjä on Sannin lauluääni.

  Paheksujia on riittänyt, mm. kirjailija Riikka Pulkkinen (msn.com). Hänestä on jopa pelottavaa, että lapset laulavat sellaisista asioista.

  Markkinointi & Mainonnan Ninni Myllyojasta (marmai.fi) episodi oli loistava markkinaveto.

  Eniten ihmetyttää se, että asiat oli ilmaistu peitekielellä, yhtään rumaa sanaa biisissä ei ollut. Takavuosina sanomista olisi tullut alkoholin piilomainonnasta.
  Mitenhän peitekielellä asiat pitäisi ilmaista, ettei sen katsottaisi vahingoittavan lapsia? Oma suosikki peiteilmaisuissa on Veikko Lavin
  Nälkälinnassa (Youtube): "Kaunis Kaarin kyllä vanhan keinon ties, elintason yllä pitää merimies."
   
 13. U2 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & anyone against russia...
  Aika harva biisi saa vaihtamaan kanavaa, mutta siinä onnistuvat Mikael Gabriel koko tuotannollaan sekä Laura Voutilainen uudella kappaleellaan, jossa lauletaan jotain "No hitto miksei".
   
 14. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Radio suomipopin kaikki musiikki mikä on julkaistu viimeisen viiden vuoden aikana. Aivan uskomatonta paskaa tehdään nykyään. Kuunteleeko joku oikeasti jotain Sannia vai mikä se oli.
   
 15. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ai tuo on Laura Voutilaisen biisi? Salilla tuohon monta kertaa törmännyt ja jos nyt ei suosikeihinkaan kuulu niin siitä harvinainen kotimainen popbiisi että ei ihan simona ärsytäkään. Tunnistettava tuo biisi kyllä on ja siksi monta kertaa olen miettinyt siinä kuunnellessa että kenen tuo on.
   
 16. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Adelen Send my love (To your new lover) on kyllä minusta malliesimerkki siitä että kun jostakin tulee tarpeeksi suuri tähti niin on ihan sama minkälaista paskaa levylle suoltaa niin se soitetaan silti radiossa puhki.
   
 17. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  "Ja aina kun kaaduin, joo se sattui, niinkuin sinäkin nytkin, minäkin joskuuus itkii-iii-iiin!"

  Kaija Koo - Siniset tikkaat.
  Varmasti toki uppoaa kohdeyleisöönsä eli keski-ikäisiin naisiin ei siinä, mutta aivan järkyttävää paskaa ilman varsinaista sisältöä tämä. Joku taisi tätä biisiä joskus jo täälläkin kommentoida, että on lähdetty tekemään voimalaulua ilman tulosta.
   
 18. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Kapteeniainekset Durggusest
  Mikael Gabrielista tullut hypetetty nyt, mutta en vaan voi sietää edes ideana sitä, että coverista tehdään coveria, josta vielä coveria.

  Teleksin Tuulilasin nurkkaan uppoaa minuun, siitä biisistä oikeasti pidän. Kun kuulin Idolsissa Kristiina Braskin vedon, järkytyin. Ja MG:n biisissä kun oli päkä juuri tuota Braskin vetoa, voisiko enää alemmas vajota. Pienen parannuksen tähän Lauri Tähkä teki, mutta ei ei ei, en hyväksy.

  muoks: ainiin, MG:n biisihän on nimeltään Kipua
   
 19. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Nykymusiikki on melodiatonta. Ikäänkuin sarja lyhyitä muutaman soinnun sävelkulkuja, jotka eivät jää mieleen niin, että niitä voisi hyräillä. Ja loppusoinnuksi riittää yksi kirjain, ei edes koko tavu. Juice ja Junnu pyörivät haudoissaan.
   
 20. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ihan totta. Nykyisin mennään kyllä aika matalalta riman yli monessakin suhteessa, erityisesti sanoituksissa. Muistelen lukeneeni että Juice teki Musta aurinko nousee -biisin sanoitusta yli kahdeksan vuotta kun ei saanut jotain tiettyä yksityiskohtaa sanoituksessa toimimaan mieleisellään tavalla. Nykyisin jos ei keksitä hyvää riimiä niin otetaan vaan englanninkielinen sana ja tehdään siitä joku järjetön suomi-väännös ja se on siinä. Tai sitten pudotellaan viimeisistä tavuista kirjaimia pois että saadaan rimmaamaan. Laiskaa sanoittamista.
   
 21. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Kapteeniainekset Durggusest
  Lainaus:
  Minun makuun vedetään liiaksi "paasaten". Lyriikoissa hoetaan ohjeita elämään liian pitkästi. Tai kerrotaan omaa tarinaa. Solisti juuri ja juuri vetää henkeä näiden säkeiden välissä. Siitäkään kun ei melodiaa sitten irtoa yhtään. Sitten kun päästään kertsiin, pysyy sekin latteana. Tätä rap-osasto toki pitää hallussaan eniten, mutta iskelmä-/pop -osastoltakin liiaksi. Tällaisiin löytyy okei poikkeuksiakin.
   
 22. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Alan Walkerin radiohitit. Joku eunukki vinkuu siitä kuinka hänet pitäisi hoilata uneen. + Faded.
   
 23. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Musiikkituottaja-ystäväni sanoo, että nykyään paljon enemmän pelaillaan rytmeillä ja soundeilla ja ennen kaikkea soundeilla. Että se on se juttu. Onhan tätä kehitystä ollut jännää seurata. Itse olen konemusa-harrastaja, mutta myös erittäin suuri suomirokki/ iskelmä/ muu laulelmamusiikki-fani ja tuntuu, että koko sanoittamisen taiteenlaji on saanut väistyä toinen toistaan kovempien partyhittien tieltä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016 klo 21.17
 24. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Kapteeniainekset Durggusest
  Konemusa-harrastajan tunnen myös, demosceneläisen tarkemmin. Hän käyttää mieltymystään suomipop/iskelmä -osastoon melodioissaan usein. Itseä viehättää, että näin saa hyödynnettyä. Toki lyriikoita arvostan taiteilijoilta, mutta tuo opettaa arvostamaan jokaista rytmiä ja saundia, mitä taustalla kuulee.
   
 25. Radiopää Jäsen

  Ei nyt varsinaisesti mikään biisi, mutta Nelosen kiekkolähetyksien tauko- ja taustamusiikki on yksi ärsyttävimmistä "biiseistä", jonka olen vähän aikaan kuullut. Että terveisiä vain sen tekijälle, olet tehtyt aivan sietämättömän tekeleen. Sinunlaiseltasi pitäisi kieltää kaikenlaisen musiikin teko. Löisin jos voisin.