Tästä herkusta on ollut keskustelua joissain ketjuissa mikäli oikein muistan mutta kun haku on kateissa niin e nyt löydä niitä kaikkia jorinoita.
Beef jerkyhän on sitä herkullista kuivattua (naudan) lihaa jota nykyisin saa hyvin varustelluista ruokakaupoista mutta on valitettavasti törkyhintaista. Sitä voi tosin tehdä itsekin. Innostuin aiheesta ja selailin nettiä ja kyllä niitä ohjeita ja reseptejä löytyikin. Uunissa ajattelin kuivattaa mutta myös hyötykasvikuivaimen (sienikuivaimen) hankintaa ja käyttöä ole harkinnut. Lähinnä mietityttää riitääkö teho esim OBH Nordican laitteessa? tehoa taitaa olla 250W tjsp. Manuskassa ei ainakaa mainita lihasta mitään ja myyjäkin epäili pystyykö sillä kuivattamaan lihaa. Jollain palstalla sanottiin että hyvin toimii tavalliset kuivaimmet vaikka missään ei ole mainintaa. Mutta silti hieman epäillyttää. Nyt kysynkin onko kukaan palstataoveri tehnyt itse jerkyä kuivaimella?
Beef jerkyhän on sitä herkullista kuivattua (naudan) lihaa jota nykyisin saa hyvin varustelluista ruokakaupoista mutta on valitettavasti törkyhintaista. Sitä voi tosin tehdä itsekin. Innostuin aiheesta ja selailin nettiä ja kyllä niitä ohjeita ja reseptejä löytyikin. Uunissa ajattelin kuivattaa mutta myös hyötykasvikuivaimen (sienikuivaimen) hankintaa ja käyttöä ole harkinnut. Lähinnä mietityttää riitääkö teho esim OBH Nordican laitteessa? tehoa taitaa olla 250W tjsp. Manuskassa ei ainakaa mainita lihasta mitään ja myyjäkin epäili pystyykö sillä kuivattamaan lihaa. Jollain palstalla sanottiin että hyvin toimii tavalliset kuivaimmet vaikka missään ei ole mainintaa. Mutta silti hieman epäillyttää. Nyt kysynkin onko kukaan palstataoveri tehnyt itse jerkyä kuivaimella?