KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Tämä Caps fani hyppää Sharksien kelkkaan. Thorntonille kannu vihdoin. Oikeastaan jäljellä olevista joukkueista ei väliä kuka voittaa, mutta eniten toivon Sharkseille voittoa.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Columbus ja Blues on aina olleet mulle aika hmv--jengejä, mutta muuten on itseä miellyttävät joukkueet mukana.

Olen vissiin visuaalinen ihninen - Leijonat taitaa olla ainoa siniseen pukeutunut jengi joka on about yhtään kiinnostanut. Lapsesta asti olen kai paitojen/logon perusteella jostain jengistä kiinnostunut. Anaheim esim ollut täysin HMV itselle sen jälkeen kun liigan hienoin logo muuttui liigan rumimmaksi.
 
Puskuroidaan...

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Judean People's Front
Kuten moni muukin on todennut, on monia miellyttäviä vaihtoehtoja. Tässä ajatukseni satunnaisjärjestyksessä:

- CBJ: Nyt on The Hetki, kun pytty on voitettavissa, sillä nimismiehet lähtee lätkimään ja taas pitää odotella sopivia tulijoita ja saumoja. Duunarijoukkue, jossa monia hienoja pelaajia.
- Bruins: Boston on kuulunut aiemmin suosikkeihini fyysisen ja yhtenäisen joukkueen vuoksi, sekä Chara on magnifique! Vähän omissa silmissä kadonnut hohto Bruinsista, mutta silti sympatiseeraan.
- Avs: Nuori pyrkyrijoukkue viime vuodet ailahtelevilla otteilla. Royn tuhkimokausi jätti nälkää ja toivoa paremmasta huomisesta. Nyt vielä Rantasmikko isolla vastuulla, jolle onnistumisia ja sitä kauneinta voi toivoa.
- Dallas: Suomalaispakit tietysti keräävät sympatiaa, kuten myös Heiskasen jo valmiiksi upea debyyttikausi, jolle soisi boostia. Itse joukkueestakaan ei pahaa sanottavaa kummemin ole, jopa pienet sympatiat.
- Isles: Tavaresin lähdön myötä ja konkarihankinnoilla Islesin piti painua pohjamutiin, mutta mitä vielä. Osoittaa, että yksikään pelaaja ei loppujen lopuksi ole seuraa suurempi. Olisi kaunis vastaisku, kun Isles voittaisi heti, kun heidän tähtipelaajansa lähtee muualle hakemaan menestystä. Erityisesti siis siksi, kun rahaseura Torontosta tuli osoite.
- Hurricanes: Erityisesti Seppo on ihailtava pelaaja, vaikkei olisi suomalainenkaan. Teuvonkin osalta tietysti myös hienoa, että alkurytinän jälkeisen taantuman jälkeen on pystynyt osoittamaan, miksi varattiin niin korkealla. Muutenkin nuori ja hauskaa pitävä joukkue, sekä seurana mielestäni ehkä se suurin väriläiskä NHL:ssä tällä kaudella. Nuorta intoa ja olisihan se hienoa nähdä, että mitä sieltä tulee jääshow'na, jos joukkue kaappaa mestaruuden.
- Sharks: Jumbo-Joen ura on nykykiekon hienoimpia ja tuollaisille tähdille mielellään yhden pytyn uralle antaisi. Muutenkin monet Sharksin Cup-runit ovat jääneet viime metreillä piippuun, joten en näkisi vääryytenä, että useiden yritysten jälkeen se sieltä kairautuisi.
- Blues: Sinänsä vähän tylsähkö joukkue verrattuna esim. 5 vuoden takaiseen. Pyttyä ei seuralla kuitenkaan ole plakkarissa ja muutamia pidettäviä pelaajia joukkueesta löytyy, joten en näkisi vääryytenä mestaruutta tässäkään tapauksessa.

Ehkä tässä hieman mutusteltuani TOP3:n voin muodostaa ja ne ovat Hurricanes nuoruuden innolla, CBJ duunarialtavastaajana ja Sharks nestorin ryydittämänä päätyyn asti. Voisin myös todeta, että luottavaisin mielin Avsin aika on muutaman vuoden päästä, joten heille pyttyä ei nyt tarvitse olla kiirehtimässä.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Aika yllättäen varsin miellyttäviä vaihtoehtoja tarjolla iso liuta. Mieluiten ehkä Colorado, Carolina tai San Jose, joista kaksi ensin mainittua suomalaisten ja viimeinen Thorntonin takia.
 
"Ja on niin ihanaa, kun täällä Pohjantähden alla on ihmispoloa siunattu makkaralla..." - Klamydia
"Hänelle ei montaa paikkaa tuu ja toi saamarin jätkä paukuttaa ne sisään" - Pasi Rautiainen David Trezeguesta Juventus - FC Bayern München ottelun jälkeen.

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Hyvä kattaus on tosiaan tappelemassa kannusta tällä kertaa, omat inhokit ovat jo ulkona eli sen myötä oikeastaan kenen tahansa voitto on OK. Taidan hypätä tässä vaiheessa lännestä Bluesin ja idästä Blue Jacketsin kelkkaan. Molempia yhdistää se, että kummaltakin kannu vielä puuttuu ja kumpikin tipautti oman inhokin ulos karkeloista avauskierroksella. Yleisellä tasolla toivoisin, että saataisiin viime kauden tapaan uusi voittajajoukkue eli em. kaksikon lisäksi kriteerit täyttää San Jose. Realistina uskon tosin Bostonin voittavan, heille on nyt tie silitelty valmiiksi loppuun asti kun väänsivät vaihteeksi voiton Leafsista ja oma kryptoniitti Tampa tipahti heti kättelyssä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Oikeastaan kenen tahansa 'wagoniin voisi hypätä, paitsi Bostonin. Vaikka saattavat pitkälle mennä niin mukava olisi nähdä näitä "uusia" joukkueita finaalissa. Suomalaisiakin joka puolella niin valitse sitten...

- Columbus saisi mennä pitkälle koska Kekäläinen. Olisi aikamoinen tarina kun pitää lähtevät UFAt tiimissä, hankkii täsmävahvistukset ja menisivät pitkälle.
- St. Louis tehnyt niin mahtavan comebackin ja Binningtonin tarina olisi hienoa kruunata pytyllä.
- Avs/Canes/Stars ja dominoivat nuoret suomipojat niissä voisi ratkoa mestaruuden omalle tiimilleen.
- Sharks ja Jumbon kannu olisi nätti sinetti.
- Isles ja Trotzin kultainen kosketus. Tekisi sillekin organisaatiolle hyvää menestyä välillä. Pelityyli on tylsän tappava tosin, mutta tulos ratkaisee

Hyviä tarinoita koko kevät täynnä ja parhaat pleijarit miesmuistiin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
Joo, no worries brother. En minäkään edes asua Suomessa, mutta näistä viesteistä aina vähän paistaa se sellainen "paremman kannattajan" näkökulma asiaan. Olisit voinut itsekin perustella Bluesin kannattamista ihan ilman, että sanot yhden syyn olevan sen, että siellä ei ole suomalaisia. Aivan kuten moni muu tekee täysin päinvastoin.

Sinulla on siihen täysi vapaus. Ja on vapaus edelleenkin hypätä niihin vankkureihin, joissa jo on. Vain kertoakseen, että keskivertoekspertit kannustavat vääristä syistä.

Ja arvon ystävä, sitä päivää ei valitettavasti tule, että O´Reillyn syöttöpisteestä nostetaan otsikko Iltasanomiin. Joudut nyt valitettavasti lukea niitä muita medioita, joita ajattelin sinun tapaisen keskivertoa paremman ekspertin. ;)
En ole parempi kannattaja enkä ekspertti. Olenpahan vain mitä olen ihan itsekkäistä syistä.

80-luvulla, kun NHL-kiekon seuraaminen oli Suomessa hankalaa, ei minulla ollut varsinaista suosikkijoukkuetta. Kurrin ja Hagmanin edesottamuksia seurailin Hesarista ja Urheiluruudusta kuten muutkin koulupojat siihen aikaan. Hagmanin varsinkin, kun oli IFK:n miehiä ja se suurin sankarini lätkän parista kautta aikain.

90-luvulla sitten suosikikseni vakiintui Devils, useastakin syystä. Siihen vaikutti altavastaajan asema ja silmäätekevien (Gretzky) ylenkatse, siisti logo, muutama avainpelaaja (Brodeur, Stevens, A-line, Niedermayer) sekä joukkueesta huokuva yhteisen tekemisen meininki. Ei pelattu supertähdelle pistepörssivoittoa, vaan isommista asioista. Vähän samanlainen henki muuten on nykyisessä Bluesissa.

Blues on ollut kakkossuosikkini jo parikymmentä vuotta ainakin. Sieltä mielenkiintoni vangitsi myös aluksi muutama avainhahmo - Hull, MacInnis - mutta lisäksi tietynlainen Aku Ankka -syndrooma. Usein on oltu hilkulla mutta ei ikinä ihan loppuun päästy. Musiikkimiestä ja bluesin kuuntelijaa toki ilahdutti myös joukkueen nimi ja nuotti paidassa, ei tällaisiakaan mielleyhtymiä saa väheksyä! Vuosituhannen vaihteessa odotin Bluesilta paljon, silloin Prongerin ja Tkachukin ja Weightin vuosina. Sekä tietysti Pavol Demitran, yhden lempipelaajistani jonka kohtalo edelleen surettaa.

Eli ei näissä suosikeissani ole ollenkaan kysymys suomalaisista tai suomalaisten absenssista. Juuret ovat paljon syvemmällä.
 
I’ve seen it all, I became tired
I was wired, I was admired
I was expired, I was retired

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oikeastaan kenen tahansa 'wagoniin voisi hypätä, paitsi Bostonin. Vaikka saattavat pitkälle mennä niin mukava olisi nähdä näitä "uusia" joukkueita finaalissa. Suomalaisiakin joka puolella niin valitse sitten...

- Columbus saisi mennä pitkälle koska Kekäläinen. Olisi aikamoinen tarina kun pitää lähtevät UFAt tiimissä, hankkii täsmävahvistukset ja menisivät pitkälle.
- St. Louis tehnyt niin mahtavan comebackin ja Binningtonin tarina olisi hienoa kruunata pytyllä.
- Avs/Canes/Stars ja dominoivat nuoret suomipojat niissä voisi ratkoa mestaruuden omalle tiimilleen.
- Sharks ja Jumbon kannu olisi nätti sinetti.
- Isles ja Trotzin kultainen kosketus. Tekisi sillekin organisaatiolle hyvää menestyä välillä. Pelityyli on tylsän tappava tosin, mutta tulos ratkaisee

Hyviä tarinoita koko kevät täynnä ja parhaat pleijarit miesmuistiin.
No siinähän se oikeastaan on, että ei lisättävää ja just näin. Paljon mielenkiintoisia näkökulmia ja tarinoita tän vuoksi kun on noita altavastaajia ja ns. uusia naamoja mukana, että melkein kaikki käy ja ei oikeastaan suosikkeja ylitse muiden.

Parina esimerkkinä, Miro Heiskanen tulokaspakkina heti pytty kouraan yhtenä joukkueensa avainpelaajista, tai vastaavasti esim. Rantasen Mikko kannujuhliin suurinpiirtein vaikka pudotuspelien pistepörssin kärkimiehenä. Tai Filppulale ja Komaroville ja ettei saa karjalalippisleimaa niin on siellä perkeleesti muitakin kiinnostavia näkökulmia kuin vaan nämä suomalaishommat. No mainitaan nyt Kekäläinen, ei se nyt 1998 kokemaansa Stadin kevättä vastaisi, mutta olisi varmaan hyvä fiilis nostella Stanley Cupia GM:n pallilla.

Kaikenlaista siellä tapahtuu ja nyt vaan lisää pelejä käyntiin.
 
Viimeksi muokattu:
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kovin paljoa ei varmaankaan innosta tänä vuonna enää seurailla pelejä, vaikka sikäli monia mielenkiintoisia ja ihan sympaattisia joukkueita on mukana mestaruusjahdissa ja etenkin villi kortti -joukkueiden rynnistys on ollut piristävää. Olisin toki toivonut voittoa Vegasille ja sitten sen jälkeen jollekin kanadalaistiimille, koska Stanley Cup on kiertänyt lajin emämaata liian kauan. Nyt nuo kaikki ovat ulkona, joten sympatiat menevät ehkäpä Columbukselle, erityisesti Kekäläisen takia.

Olisi hienoa, jos eurooppalais-GM pyyhkisi muilla lattiaa. Kekäläisen kyykytys voisi jopa auttaa muuttamaan lukkiutuneita perinteitä, ettei NHL:ssä ole eurooppalaisia managereita saati valmentajia päässyt tätä ennen lyömään läpi tai juurikaan päästetty edes yrittämään. Jos ei sinitakeilla bensa riitä päätyyn saakka, niin olkoon mestari sitten San Jose, niin Vegas pääsee ainakin osaksi mestaruustarinaa.
 

Voittaja

Jäsen
Aika tylsiä jengejä pääosin jäljellä, mutta kyllähän sitä silti tulee ainakin jonkin verran seurattua, kyse kuitenkin hienoimmista pudotuspeleistä lajista riippumatta. Eniten näistä varmaan toivoisin mestaruutta Bluesille, mutta Columbuksen tai Carolinankaan mestaruudet ei häiritsisi ollenkaan. Loput onkin sitten aika turhakkeita ja toivottavasti mikään niistä ei nostele pyttyä(joo, todennäköisyydet ei välttämättä meikäläisen puolella tässä).
 
Don't buy the S*n!
JFT96 YNWA
******

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jäljellä olevat joukkueet eivät hirveästi kiinnosta, mutta ehkä voittoa toivoo Bluesille tai Columbukselle. Toki olisi hienoa myös nähdä Islesin nostelevan kannua ilman Tavaresia. Ja ei sekään mikään suuri vääryy olisi, jos Thornton saa uralleen sen viimeisen kruunun.

Jonkin verran varmasti tulee katsottua pelejä, lähinnä varmaankin viikonloppuisin.
 

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Erityistoiveena Dallasin tai Columbuksen voitto.
Dallasissa suomalaiset ja Columbukselle muuten vain rispektit ja Keksu.

Jäljellä olevista joukkueista vähiten ehkä voittoa toivoisin Bostonille.
Saataisiin joukkue, joka ei ole vielä tällä vuosikymmenellä voittanut cuppia, eikä koskaan vaan ole syystä tai toisesta sytyttänyt, vaikka hyvää lätkää pelaavat.
 

Nadchal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
5. Blues - eipä heilläkään liikaa menestystä ole siunaantunut
Eikös Blues ole pisimpään liigassa pelannut joukkue ilman Stanley Cuppia? Kaikki muut jäljellä olevat vuoden 67-laajennusjuokkueet ovat tainneet voittaa cupin.

Itse juuri Bluessin ja Sharksin vankkureissa, vaikka ei muittenkaan jäljellä olevien juokkeiden voitto isommin haittaisi. Ehkä tuoreimman menestyksen myötä vähiten toivoisi Bruinsseille.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Olen Islanders-symppaaja jo vuodesta Brett Lindros, mutta nyt kun tämän ketjun myötä mietin, että jos näistä muista pitäisi jokin suosikki valita, niin tiukkaa tekisi Aho-Teukka-canesin ja Keklu-Jacketsin välillä.

Onni on joka tapauksessa se, että Avs ja Sharks eivät voi molemmat voittaa. Avs historiallisesti ja Sharks ihan vaan Jatkis-huumorin puolesta.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, junnut & Kimi Räikkönen
Hyppään Blur Jacketsin kelkkaan, olihan tuo nyt pelkkää pornoa kattoa ekaa sarjaa.

Kakkoskierroksella on kyllä helvetin maukkaita sarjoja. Isles-Canes on molemmat sympattavia jengejä ja koen, että Canes voisi yllärivalmiina laittaa Trotzin legioonan kovemmille mitä Pens pystyi laittamaan. Jatkoonmenijällä ei niin väliä, hienoja kasvutarinoita kummallakin puolella.

Sharks - Avs voi päättyä kummalle joukkueelle tahansa mun mielestä lähinnä Martin Jonesin pelaamisen takia, melkoinen jokerikortti ykkösveskaksi. Odotan tuhoja erityisesti Avsin ykkösvitjalta ja vastapuolelta Hertliltä ja Couturelta. Paljon taitaa riippua myös Eki Karlssonin ja Burnssin pelin tasosta. Olisko kakkoskierroksen runsasmaalisin sarja?

Blues - Stars. En tiedä kuinka moni jakaa mielipiteen, mutta mun mielestä Blues on edelleen (ainakin viim. 10 kautta) ollut joukkue, jossa pelaa kolme kakkoskentällistä ja yksi neloskenttä. Tää sarja jää varmaan vähimmälle seurannalle itsellä, ei oikein jaksa sytyttää. Sarja voisi olla vähämaalisin kakkoskierrokelta, kiitos herrojen Binnington ja Bishop. Kyllä ne joukkueet lisäksi osaa puolustaakin (jopa Stars).

Bruins - Blue Jackets tulee olemaan täyttä terästä, katsotaan sarjan voittaja savun laskettua. Siihen asti revitään, raastetaan ja painetaan miljoonaa päädystä toiseen. Vaikka herrat Rask ja Bobi olisi kuumia sarjassa, maaleja voi silti tulla liukuhihnalta molemmille joukkueille. Nyt laitetaan sinitakit uudenlaiseen testiin Tampan löysäilyn jälkeen. Sarjan aikana voi tulla turpaan että tukka lähtee - ainakin fyysisesti - mutta eiköhän Keklun miehet vastaa samalla mitalla.

Ajettä on hieno kevät olla kiekkomiehiä.
 
"Emmätiä" - Kimi Räikkönen 2001 ->
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
1. San Jose
2. Columbus
3. Islanders
4. Colorado
5. Carolina
6. Dallas
7. Boston
8. St. Louis

Kun ei oikein täysin paskoja vaihtoehtoja ole edes jäljellä, niin laitetaan nyt kaikki mieluisjärjestykseen. Thornton+Karlsson nostelemassa Cupia olisi upeaa, Keklun velhoilulle olisi myös hienoa saada kruunu eikä Blue Jacketsia menestyksellä ole aikaisemmin siunattu. Jopa listan hännillä oleva St. Louis ei olisi mikään katastrofi, kun eivät ole koskaan mitään voittaneet. Boston olisi ilman Marchandia listalla kolmantena.

Hieno kevät.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kunhan Blues ei voita. Muuten rehellisesti sanottuna se ja sama, mutta Sharks - Bruins ois aika kiva finaali mun silmään.
Nyt voisi heittää semmoisen Silvennoisen tonnin seteli ilmeen. Niik ja toivottavasti Chicago draftaa #4 ja kaikilla muilla kierroksilla pelkkiä ohilyöntejä tulevana kesänä.
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mää melkeinpä toivon lännen puolelta eniten Bluesin voittoa, vaikken siihen uskokkaan.

52 vuotta ollut organisaatio pystyssä, joten kyllähän sinnepäin jo joskus soisi vahingon sattuvan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
80-luvulla, kun NHL-kiekon seuraaminen oli Suomessa hankalaa, ei minulla ollut varsinaista suosikkijoukkuetta. Kurrin ja Hagmanin edesottamuksia seurailin Hesarista ja Urheiluruudusta kuten muutkin koulupojat siihen aikaan. Hagmanin varsinkin, kun oli IFK:n miehiä ja se suurin sankarini lätkän parista kautta aikain.
Nämä perustelusi ovat aivan toista luokkaa kuin alkuperäinen heitto, että "jos en jo olisi Bluesin vankkureissa, niin tämä fakta saisi minut sinne loikkaamaan". Minusta siis on yhtä huono peruste hypätä/loikata vankkureihin siksi, että siellä ei pelaa suomalaisia siinä missä päinvastoinkin. Tämä nosti itselläni karvat pystyyn, koska palstalla tätä perustetta on välillä pidetty vähän sellaisena "karjalalippiksistä" erottavana tekijänä.

Blues on hieno joukkue ja kun olin alakoululainen ja Curtis Joseph pelasi siellä, oli Blues yksi suosikeistani. Lähetin Urheilulehteen piirustuksenkin CuJo:sta. Taitaa olla vielä itsellä tallessa tuo kyseinen lehti. En myöskään nyt pistäisi pahaksi, vaikka veisivät kannun. Olisivat sen mielestäni ansainneet kyllä vielä paremmin kuin Sharks ja Blue Jackets, joiden historia sarjassa on vielä lyhyempi.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Edelleen Blue Jacketsille toivotaan idän puolella menestystä ja finaalipaikkaa. Mutta nyt kun Winnipeg tippui lännessä niin jatkan edelleen kahden bandwagonin taktiikalla ja hyppään Bluesin kelkkaan. Tietenkin entisenä Espoo Blues fanina on helppo fanittaa Bluesia ihan nimen puolesta. Mutta ehkä suurimpana syynä on se että Blues on seura joka on pelannut pisimpää NHL:lässä ilman mestaruutta ja sitten viimeinen niitti oli kun luin äsken tämän uutisen NHL.comin sivuilta. Eli Bluesin play-off teemabiisi on Laura Braninganin "Gloria" joka sattuu olemaan myös henkilökohtainen tuuletusbiisi kun pidän nollapelin. Älkää kysykö miksi. Mutta pitkästä aika: "Let's go BLUES!" :D
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Ajattelin alkuun että mikäli Predsit tippuu aikaisessa vaiheessa niin hyppää sitten Flamesin mukaan koska joskus sitä joukkuetta kannattanut. No nyt on käynyt sitten niin että molemmat ovat jo ulkona. Tästä sitten pääsinkin siihen tulokseen että kannatan Coloradoa loppuun saakka, kyllä tuo joukkue ansaitsee sympatiat minulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy