Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän pitkästä aikaa päivitystä. Toisaalta tosin vain lähinnä Kiinan täydennettyä oheishenkilöstöä eli periaatteessa koko joukkueen nyt päävalmentajia myöten. Nämä oheishenkilöt olivat samat ja lisäksi mukana oli Valmennusjohtajana ja Varatoimitusjohtajana aikanaan Sisu Teamin vuoden 1979 kohtaamisen aikaan Kiinan Päävalmentajana tai ainakin tuossa ottelussa Vastaavana Päävalmentajana ollut Wangji Li.

Tässä kuitenkin itse kokonaisena myös valmentajat ja oheishenkilöt sisältävä Pin Long eli Jään Lohikäärmeet vuosimallia 1986 joka oli sama vuonna 1985 oheishenkilöstönsä osalta:

Maalivahdit: Yongjun Wang, Wang Yang ja Xiaojun Tian (Xiaojun oli ja on edelleen Yujie Tianin vanhempi veli.)

Puolustajat: Xing Wu, Jiaqinq Sun, Zhinan Zhang, Jiangcheng Chen, Huanwei Sun, Xiandong Sun ja Hui Wang

Hyökkääjät: Yue Hu, Huang Long, Benyu Wang, Yujie Tian, Zhiqiang Zhang, Danshi Zhao, Wenwu Liu, Zhengguo Fu, Lingyuan Wei ja Chunlin Gao

Päävalmentaja: Ping Zheng Wang

Varapäävalmentaja: Hengji Yuan

Joukkuelääkäri: Qi Zhu

Joukkueenjohtaja: Zhaorong Shinan

Varatoimitusjohtaja ja Valmennusjohtaja: Wangji Li

Toimitusjohtaja: Jiang Zhang
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkien etsintöjen jälkeen Bulgarian Päävalmentaja vuosille 1986-1988 tosiaan löytyikin. Aiemmin löytymätön Päävalmentaja oli Georgi Strashimirov joka oli aiemmin toiminut ennen noita vuosia Bulgarian B-maajoukkueen Päävalmentajana ja myös Varapäävalmentajana vuonna 1985.

Päivitän Bulgarian noiden vuosien kokoonpanon lisättynä tietenkin Päävalmentajallaan seuraavaan viestiin tähän ja muihin vuositopikkeihin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä Bulgarian maajoukkue vuodelta 1986 lisättynä päävalmentajallaan:

Maalivahdit: Konstantin Konsta Mihailov ja Vasil Balevski

Puolustajat: Ivo Stanchev, Christo Benchev, Ventzislav Venev, Vasil Vezirov, Stamen Gachev ja Veselin Genchev

Hyökkääjät: Borislav Boris Mihailov, Ruslan Khristov, Yanko Yankov, Angel Milenkov, Korneli Angelov, Pavel Georgiev, Milcho Nenov, Zlatko Zinoviev, Valentin Dimov, Tsenko Simov, Kiril Hodulov ja Kiril Buchkov

Päävalmentaja: Georgi Strashimirov
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä talvena vähän aikaa Youtubessa oli nähtävillä varsin historiallinen jääkiekkodokumentti Etelä-Korean jääkiekosta.

Suomennetulta nimeltään se saattoi mahdollisesti olla Tiikerin Tie, mutta ehkä jokin muukin.

Vähemmän yllättäen kyseessä oli Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen 40-vuotista taivalta juhlistanut dokumentti joka esitettiin Youtuben lisäksi myös Etelä-Korean televisiokanavilla osana Pyeongchangin Talviolympialaisten muistodokumenttia heti sen perään.

Valitettavasti lyhyen esilläolonsa aikana se joutui Youtuben estämäksi koska siinä mitä ilmeisimmin oli myös liian tuoretta materiaaliakin mukana tai jotain muuta tekijänoikeusrikkomuksen arvoista seikkaa.

Vaikka näin itse kyseisen dokumentin harmittavasti vain kerran täysin kokonaan ja pari-kolme kertaa osittain ennen sen poistoa niin sen verran paljon tietoa siinä oli, että muun muassa Il Sea Kimin eli Etelä-Korean legendaarisen Päävalmentajan edeltäjä, edeltäjän edeltäjä ja edeltäjän edeltäjän edeltäjä löytyivät joista juurikin aivan viimeksi mainittu yleensä oli koko Etelä-Korean ensimmäinen jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja silloin kun yleensäkin tuli MM-jääkiekkoon ja sen ohjelmaan mukaan!

Lisäksi muutenkin olen löytänyt joihinkin joukkueisiin puuttuneita Päävalmentajia, Varapäävalmentajia ja Apulaispäävalmentajia lisää joidenkin oheishenkilöiden osalta joita tämän viestin jälkeen tulee kaikkiaan vuosien 1986-1987 ja 1989-1992 aikaisiin Kiekkovuosiin tai niitä vastaaviin vuosikatsauksiin.

Etelä-Korean lisäksi ainakin Hong Kongin ihan ensimmäinen Päävalmentaja vuodelta 1987 on nyt myös löytynyt.

Harmittavasti on todettava edelleen, että vuosien 1986-1988 Pohjois-Korean Päävalmentaja, vuoden 1987 ensimmäisen kerran ja epävirallisena maana MM-kisojen D-sarjassa pelanneen Taiwanin Päävalmentaja ja samoin Romanian Päävalmentajat vuosilta 1986-1991 puuttuvat yhtä edelleen listoilta kuten myös Jugoslavian monivuotisen Päävalmentajan Urheiluintendentti K. Momcilon etunimi.

Lähituntien ajan siis lisään ja päivitän jo entisiin listoihin Päävalmentajia, Varapäävalmentajia ja Apulaispäävalmentajia lisää joidenkin oheishenkilöiden lisäksi!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan uutena asiana aiemmin löytyneenä joukkueena Etelä-Korean kokoonpano vuoden 1986 C-sarjan MM-kisoista nyt jo hieman yli 30 vuotta sitten lisättynä Päävalmentajallaan joka oli legendaarisen Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjä.

Etelä-Korean maajoukkue oli aiemmin kerrotusti vuonna 1986 koottu Yliopistojoukkue jossa mukana oli myös sinä vuonna vuodeksi 1987 Etelä-Korean Armeijan Talviurheilujoukkueeseen liittyviä pelaajia jotka ikäluokkansa perusteella olivat valittu astumaan palvelukseen seuraavana vuonna.

Luonnollisesti Talviurheilujoukkueeseen valitut pelaajat suorittivat Etelä-Korean tuolloista urheiluopiskelijan stipendiä ja sen perusteella pystyi myös pääsemään Etelä-Korean Armeijan Talviurheilujoukkueeseen ja jopa helpommin kuin tavallisen värväyksen tai peruskoulutuskauden ajan kautta. Etelä-Korean maajoukkue vuonna 1986 koottiin Yonsein, Hanyangin ja Soulin Yliopistoista kerätyistä opiskelijoista.

Erotan tähän myös pelaajan edustaman Yliopiston ja lisäksi myös statuksen urheiluopiskelijastipendin suorittamisesta mikä tarkoittaa tässä Talviurheilujoukkueeseen liittymisestä tarvittaessa.

Tässä tulee kuitenkin historiallinen kokoonpano vuosimallia 1986:

Maalivahdit: Shim Kwang-Bo Soulin Yliopisto ja Kim Jung-Tae (Hanyangin Yliopiston Urheilustipendiaattina siirtyy Talviurheilujoukkueeseen)

Puolustajat: Pyo Young-Woon Yonsein Yliopisto, Kim Sam-Duck Yonsein Yliopisto, Hong Suk-Bum Soulin Yliopisto, Baek Dong-Won Yonsein Yliopisto, Park Hyun-Wook Yonsein Yliopisto ja Kim Hee-Woo Soulin Yliopisto

Hyökkääjät: Shin Seung-Ho Yonsein Yliopisto, Byun Sun-Wook Yonsein Yliopisto, Moon Joon-Woong Yonsein Yliopisto, Cho Chan-Suk Hanyangin Yliopisto, Han Joong-Hyun Hanyangin Yliopisto, Choi Won-Sik (Soulin Yliopiston Urheilustipendiaattina siirtyy Talviurheilujoukkueeseen), Shin Sang-Chul Soulin Yliopisto, Kim Jung-Hyu (Soulin Yliopiston Urheilustipendiaattina siirtyy Talviurheilujoukkueeseen), Baek Woon-Seong (Yonsein Yliopiston Urheilustipendiaattina siirtyy Talviurheilujoukkueeseen), Kang Mo-Hyun Yonsein Yliopisto, Yoon Seong-Heop Yonsein Yliopisto ja Lee Kyung-Hoon Yonsein Yliopisto

Päävalmentaja: Young-Kook Park
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä Bulgarian maajoukkue vuodelta 1986 lisättynä uutena mukaan löytyneellä varapäävalmentajallaan joka tietysti oli hyvinkin tuttu nimi:

Maalivahdit: Konstantin Konsta Mihailov ja Vasil Balevski

Puolustajat: Ivo Stanchev, Christo Benchev, Ventzislav Venev, Vasil Vezirov, Stamen Gachev ja Veselin Genchev

Hyökkääjät: Borislav Boris Mihailov, Ruslan Khristov, Yanko Yankov, Angel Milenkov, Korneli Angelov, Pavel Georgiev, Milcho Nenov, Zlatko Zinoviev, Valentin Dimov, Tsenko Simov, Kiril Hodulov ja Kiril Buchkov

Päävalmentaja: Georgi Strashimirov

Varapäävalmentaja: Nikolai Iankov
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuosien 1986-1987 ja 1989-1993 Kiekkovuosien tilanteisiin tulee pian erittäin merkittävää päivitystä mitä tulee puuttuviin joukkueisiin ja osa olevista joukkueista saa jälleen päivitystäkin.

Kyseessä aivan erityisesti ovat vuosien 1986-1993 Tricolori Pe Gheata Hochei eli Romanian kauan kateissa olleet Päävalmentajat joiden mukana löytyi myös satunnaisia Varapäävalmentajia joukkueeseen ja vuoden 1987 aivan ensimmäinen ja epävirallisesti MM-kisojen D-sarjassa pelanneen Taiwanin Päävalmentaja.

Jonkin verran mukaan tulee myös Crvena Zvezda na Hokej Ledun eli Jugoslavian vuosien 1986-1989 valmennuksen henkilöitä jotka tietenkin ovat ennestään melko tuttuja tai jollakin tapaa aiemmin vaikuttaneet jugoslavialaisessa ja myöhemmin sloveenien tai serbien taustaisessa jääkiekkoilussa.

Ainoa pieni harmi on edelleen Jugoslavian Päävalmentajan, Urheiluintendentti K. Momcilon etunimen selviämättömyys ja tietenkin melkein mahdottomasta mahdottomimman ainakin vuosien 1986-1988 suhteen eli Pohjois-Korean Päävalmentajan löytymättömyys.

Vuoden 1988 Jugoslavian ja Romanian merkittävä päivitys tulevat tietenkin AGPO Thayer Tutt Trophyn ja Calgaryn Talviolympialaisten aihealueelle mikäli vuoden 1988 tilannetta jäi joku pohtimaan, että miksi se ei näkyisi noissa mainitsemissani listoissa.

Kuitenkin kun Romania nyt vihdoin ja viimein löytyi valmennukseltaan niin vuosilta 1989-1991 puhuttaessa jokaisen kiekkomaan Päävalmentajat ovat nyt löytyneet lopullisesti!

Siten niihin aiheisiin tulee joitakin viestejä lisää muutaman seuraavan tunnin aikana.

Ja tälle alueelle tulee tietenkin vuoden 1986 Romanian ja Jugoslavian tilanteiden päivitykset välittömästi tämän viestin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jugoslavian maajoukkue eli Crvena Zvezda na Hokej Ledu 1986 tulee päivitettynä nyt kiitos jääkiekkolehti Zelezarin kertomien joukkueen Apulaispäävalmentajan ja Vara-apulaispäävalmentajan osalta.

He olivat melko tuttuja nimiä kun Apulaispäävalmentaja oli ollut vuosina 1984-1985 Jugoslavian Varapäävalmentaja ja Vara-apulaispäävalmentaja oli vuorostaan ollut aikanaan muun muassa Suomea vastaan olleen Olympiakriteeriottelun aikaan Jugoslavian maajoukkuepelaaja jolloin näillä näkymin joukkue näytti tältä:

Crvena Zvezda na Hokej Ledu 1986

Maalivahdit: Darko Prusnik ja Domine Dominik Lomovsek

Puolustajat: Marjan Kozar, Matjaz Ogrin, Dejan Burnik, Joze Kovacs, Dragutin Drago Mlinarec, Andrej Vidmar, Ignac Kavec ja Nenad Ilic

Hyökkääjät: Eduard Edo Hafner (Toisinaan myös Edvard tai jopa Edward Edo Hafner.), Tomaz Lepsa, Tomaz Bratina, Igorz Kosovic, Drago Horvat, Lazar Dunda, Marjan Gorenc, Blaz Lomovsek, Matjaz Sekelj, Matjaz Kopitar, Igor Beribak ja Mustafa Besic

Päävalmentaja: Urheiluintendentti K. Momcilo

Varapäävalmentaja: Stefan Popovic

Apulaispäävalmentaja: Dusan Ilic

Vara-apulaispäävalmentaja: Ciril Klinar

Toimitusjohtaja: Darko Ilic

Varatoimitusjohtaja: Cveto Klinar

Valmennusjohtaja: Jaromir Benzia
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1986 Tricolori Hochein maajoukkue löytyi lopultakin Päävalmentajansa osalta jolloin joukkue on löytynyt kokonaan.

Siitä kiittäminen ja moittiminen on lähinnä kiittämisen osalta Romanian lehdistöä mistä tuo Päävalmentaja onneksi löytyi ja moittimisen osalta kansainvälisen lehdistön kiinnostumattomuutta.

Se jostakin syystä Romanian osalta jatkui aina vuoteen 1992 asti ennen kuin Ciubotaru Sorinin nimi sentään tuli vihdoin ja viimein kansainvälisempään julkisuuteen Tricolori Hochein Päävalmentajan osalta puhuttaessa.

Rautaherra Ioan Tironin poistuttua vuoden 1985 päätteeksi Päävalmentajan paikalta uusi Päävalmentaja tai romanialaisittain sanottuna Antrenor Principal vuodesta 1986 eteenpäin vuoteen 1988 Tricolori Hochein puikoissa oli Ioan Gheorgiu:

Tricolori Hochei 1986

Maalivahdit: Gheorghe Hutan, Valerian Netedu ja Albert Fekete

Puolustajat: Istvan Antal, Laszlo Horvath, Elöd Antal, Christian Daia, Miklos Ferenc, Daniel Herlea, Lajos Bedo ja Mihail Lucian Popescu

Hyökkääjät: Istvan Gereb, Marius Gliga, Alexandru Halauca, Laszlo Solyom, Arpad Sofron, Traian Cazascu, Attila Gerczuy, Karoly Antal, Georgely Lukacs, Cornel Chirita ja Doru Tureanu

Antrenor Principal: Ioan Gheorghiu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy