Mainos

Asiaa jääkiekon SM-sarjan/SM-liigan/Liigan televisiointihistoriasta

  • 86 695
  • 367

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ainakin Maikkari näytti myös joitain otteluita kaudelta 1996-97:

SaiPa-Kiekko-Espoo(joko 1996 tai 1997)

Ässät-Ilves 23.2.1997

SaiPa-Kiekko-Espoo on tullut 29.9.1996.

Ässät-Ilves pitääkin vaihtaa paikalleen tuolle päivämäärälle joten hyvä huomio kun minulla on vahingossa tuo toisin päin ja samoin on myös 19.1.1997 oleva ottelu Ässät-Ilves kun sen pitäisi olla toisin päin eli Ilves-Ässät.

SM-Liigan Puolivälieristä puhuttaessa 16.3.1997 ollut HPK-Kiekko-Espoo ja 18.3.1997 ollut Kiekko-Espoo-HPK ovat myös aiemmin puhuttuna väärin päin joten nekin pitää korjata viestiinsä.

Tämän topikin seitsemännessä osiossa ja viesteistä numerot 156, 157, 158 ja 161 löytyvät muun muassa MTV3:n SM-Liigan sarjakausien ottelut sarjakausilta 1993-1994, 1994-1995, 1995-1996 ja 1996-1997 lähetysaikoineen.

Lisäksi aiemmin tämän topikin edellisessä osiossa viestistä numero 316 olisi löytynyt MTV3:n Hockey Night Specialin/Hockey Forum Specialin ottelulähetys 20.10.1994 lähetettynä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Itse vanhempien aikojen SM-Liigan historiasta puhuttaessa tosiaan aivan ensimmäisen SM-Liigan sarjakauden eli 1975-1976 TV-otteluista puhuttaessa mitään erityisen merkittävää valitettavasti ei ole paljastunut, mutta yksi erittäin merkittävä pieni johtolanka kuitenkin on löytynyt.

Tuohon aikaan nimittäin SM-Liigasta tunnetusti nähtiin kolme ottelua joista yksi oli ilmoitettu ja suurempi lähetys koko SM-Liigan YLE:n ensimmäisenä näyttämänä TV-otteluna eli Jokerit-Ilves 18.11.1975.

Tosin kaksi muuta TV-lähetystä ovat olleet päivän viimeisenä ohjelmana tulleita yllätyslähetyksiä myöhään illalla.

Tuo johtolanka mikä noiden lähetysten osalta nyt on hakusessa on se, että nuokin yllätyslähetykset herättivät aikoinaan melkoista keskustelua.

Ne ovat myös tulleet mitä ilmeisimmin edesmenneen TV2:n kanavajohtajan eli Pertti 'Pepsi' Paloheimon kanavajohdon uran loppumetreillä.

Mikäli näin niin niiden on täytynyt tulla aivan vuoden 1976 alkupuolella tai sitten vielä joulukuussa 1975 jolloin 'Pepsi' ehti olla vielä kanavajohtajana.

Vuoden 1976 aikana Paloheimo siirtyi muihin tehtäviin kaiketi yleensäkin kuin enää vain olemaan televisiotyössä tai ainakaan enää TV2:n kanavajohtajana alkupuolella tuota vuotta.

Joidenkin lehtien ja myöhempien muistelmien mukaan kun Kalervo Kummola oli jyrissyt vähintään ainakin kerran noista yllätyslähetyksistä puhuttaessa ihan TV2:n henkilökunnalle, että jossakin vaiheessa lähetyksiä pitää näkyä kuvaruudussa kun koko ajan tuntui olevan vaikeuksia niitä lähettää SM-Liigan alkuaikoina.

Toisella näistä jyrinäkerroista olisi Kummolalle vastannut luurin päähän itse Paloheimo ja ihan mieltä ylentävää kuultavaa keskustelu ei ollut.

Paloheimo ilmoitti puhelun lopulla sen Kummolan vaatiman ottelun eli joko toisen tai kolmannen ja viimeisen noista TV-ottelusta tulevan kuvaruutuun hinnalla millä hyvänsä kunhan hän vain vastaisuudessa jättäisi ihan liiankin monet soittelut kanavajohdon muille henkilöille tekemättä.

Näillä näkymin Kummola sitten tosiaan pahoitteli aiempia haittojaan ja sitä myöten sitten tosiaan saman 'jyrinäpäivän' lopulla olisi Antero Karapalon selostamana tuo yllätyslähetys kuvaruudussa näkynyt.

Harmittavasti vain ei vieläkään selvinneet ne tarkat seurat, mutta myöhempien Kummolan muistelmien mukaan ne ottelut olisivat olleet näitä tuona ensimmäisenä sarjakautena televisioinneista ennen kautta kiinnostuneiden seurojen otteluita.

Ensimmäisenä sarjakautena tietenkin kaikilla seuroilla oli SM-Liigassa mahdollisuus näkyä kuvaruudussa periaatteessa, mutta erityisen kiinnostuneita seuroja televisioinnista tuolla sarjakaudella oli ennen kautta olleen kyselyn mukaan vain viisi joiden joukossa mukana jo olivat jo TV-pelinsä isommin ja ilmoitetustikin saaneet Jokerit ja Ilves.

Mikä jättää näillä näkymin avoimeksi ne kolme muuta seuraa toistaiseksi.

Ja määrä on voinut tietenkin kasvaa enintään kuuteen eri seuraan kun ainakin yksi seura on näillä näkymin liittynyt mukaan televisiointeihin tuon kyselylistan ulkopuolelta.

Lisäksi mikäli ennen pitkää sarjan tuleva mestari eli TPS näkyi kuvaruudussa koko kaudella yleensäkään niin se näkyi toisessa noista otteluista jos näkyi.
 
Viimeksi muokattu:

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
21.3.1993 HPK-JyP HT: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja 18.30-19.25

Tämähän on väärin, koska TPS-Ässät sarjasta lähetettiin 1, 3 ja 4 ottelu ja HPK-JyP HT sarjasta 2 ja 5 ottelu.

Joissakin kirjastoissa on YLE:n tallenteiden katselupiste. Jos vanha kiekko kiinnostaa, niin täältä näkee mitä lähetyksiä on katsottavissa:


Sivustolta voi tarkistaa myös vanhoja lähetyksiä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämähän on väärin, koska TPS-Ässät sarjasta lähetettiin 1, 3 ja 4 ottelu ja HPK-JyP HT sarjasta 2 ja 5 ottelu.

Joissakin kirjastoissa on YLE:n tallenteiden katselupiste. Jos vanha kiekko kiinnostaa, niin täältä näkee mitä lähetyksiä on katsottavissa:


Sivustolta voi tarkistaa myös vanhoja lähetyksiä.

Lienee sitten viime hetkellä tullut siihen lähetykseen otteluvaihdos toisin päin.

Tuo esittämättä sellaisenaan jäänyt ottelu on varmaankin nähty SM-Liigan Välierien Erikoisohjelmassa tai sitten vain paikallistelevision otteluna.

Mielenkiintoista, että tuollainenkin on jo olemassa tai varmaankin ollut jo pitkään.

Ja sitä varmaankin on aikojen saatossa täydennetty tai tullaan täydentämään.

Sinällään harmi tietysti, että tuollaiset erittäin vanhat lähetykset esimerkiksi sarja-ajalta ennen SM-Liigaa puuttuvat vielä joukosta tai voivat puuttua varsin kauankin.

Puhumattakaan myös ihan liigakauden alkuajoiltakin.

Tosin ihan muutamia vanhempia lähetyksiäkin on mukana 1970-luvultakin ihan loppupuolelta.

Osa lähetyksistäkin on hieman ristiriitaisen tuntuisia kestoltaan, mutta melko menettelevästi yleistiedoiltaan pitävät kyllä paikkansa.

Voi olla, että jossain väliin tulee noidenkin tietojen pohjalta päivitettyä noita lähetyskestoja melko laajalti noiden vanhempien aikojen vuosiin ja lähetyksiin.

Antero Karapalon selostamiin otteluihin SM-Liigan sarjakaudelle 1990-1991 tulee kuitenkin tuon uuden tiedon mukana sittenkin päivitystä ainakin kertaalleen siten, että ainakin muodossa tai toisessa 31.1.1991 TV2:ssa tai TV1:ssä näillä näkymin lopulta varmaan myöhäislähetyksenä alustavan TV2:n suoran lähetyksen sijaan esitetty TPS-Jokerit on nähty ja oletettavasti Juhani Wahlsten on ollut kommentaattorina tai sitten muilla tavoin haastateltavana lähetyksessä:

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Puolen vuoden tauon aikana tosiaan on tullut tehtyä uusia löytöjäkin ja jonkun verran myös pohdittua lähetyksellisiä ongelmatapauksia.

Vuosi 1989 SM-Liigan suhteen nk. Tynkäsarjakaudelta television suhteen eli sarjakaudelta 1988-1989 on jälleen osoittanut melkoisen haasteen ainakin yhden uuden ottelun suhteen.

Lähetys on näillä näkymin taas ollut yllätyslähetys.

Ennen itse yllätyslähetystä muista löydöistä puhuttaessa en ole aivan varma, että olisiko Heikki Virran lisäksi silloisella Turku TV:llä selostanut tuolla sarjakaudella itse J-P Jalokin?

Virta olisi kai yrittänyt selostaa kotiotteluja kun J-P olisi sitten selostanut ainakin näillä näkymin vierasotteluja TPS:n osalta.

Kun noistakin lähetyksistä on tullut vihjeitä, että näin olisi käynyt.

Joka tapauksessa itse uusi yllätyslähetys onkin ongelma:

Se koskisi nk. Runkosarjan Viimeistä Edeltävää Ottelua eli JyP HT-TPS päivämäärältään 11.2.1989 yllätyslähetyksenä tullutta ottelua.

Mahdollisena YLE:n lähetyksenä tullessa se olisi tullut todennäköisimmin TV2:ssa joko Antero Karapalon, mutta myös mahdollisten muidenkin tuon sarjakauden YLE:n ylimääräottelujen yhtä mahdollisen selostajan eli Jouko Färdin selostamana.

Huomattavasti tätä epävarmempana lähetyksenä sitä aiemmin on mainostettu tai sotkettu muistikuvissa olemaan TV1:n yllätyslähetyksenä selostajana Juha Jokinen ja kommentaattorina, asiantuntijana tai kaukalonlaitahaastattelijana olisi ollut Matti Väisänen.

Aivan viimesijainen lähetysmuoto olisi ollut vielä kertaalleen sinä sarjakautena runkosarjan osalta Kolmostelevision TV3:ssa, mutta toisaalta TV3:n lähetykset ainakin luvallisten osalta olivat tiettävästi jo päättyneet ennen tuota.

Kesto tuolla yllätyslähetyksellä olisi ollut 105 minuuttia pituudeltaan.

Oli tuo yllätyslähetys yhtä yllättäen suorana tullut yllätyslähetys tai illan päätteeksi tullut kokonainen jälkilähetys.

YLE:n lähetyksenä se tosiaan on voinut ehkä tulla, mutta yhtä toisaalta jo seuraavana päivänä YLE tosiaan näillä näkymin on mahdollisesti näyttänyt juurikin sen vuoden runkosarjan päätöksen.

Sekin on kieltämättä asioita sekoittava piirre kun YLE sillä sarjakaudella tuntui lähetyksistä puhuttaessa olevan hyvin nihkeä niitä näyttämään ja silti heti seuraavalla alle vuorokauden sisällä puhutusta hetkestä saattoikin olla kiekon lätkettä kuvaruudussa.

Mikäli tuo yllätyslähetys eli 11.2.1989 mahdollisesti näytetty JyP HT-TPS oli YLE:n lähetys niin sinä vuonna se olisi ollut kuudes ja aivan enintään seitsemäs ja viimeinen TV-ottelu YLE:n kanavilla ennen SM-Liigan Finaaleja.

Lisään kyllä senkin ottelun varmistuessa tuolle kyseisen sarjakauden lähetysten listalle, mutta lisätiedot ovat sitä ennen tervetulleita!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ajoittain mielenkiintoista on myös, että ainakin eräs mahdollisista uusista löydöistä aiemmin osoittautui jo ennalta tiedetyksi otteluksi.

Sekin heijastaa omat ongelmansa tuohon 11.2.1989 mahdollisesti näytettyyn otteluun eli JyP HT-TPS-otteluun kuvaruudussa, mutta nyt itse ottelumuisteluihin:

Eräs vanhemman serkun tuttavani sanoi tässä kesän aikana kun koronalta ehti muistellessaan niitä näkemiään SM-Liigan ajan ottelujaan niin nähneensä yhden TV1:n lähetyksen.

Hän sanoi sen olleen myöhäislähetyksen ja tulleen muka yllätyslähetyksenä keskiviikkoillassa 1980-luvun lopulla tai juurikin vuonna 1989.

Muutamia muitakin hajanaisia ja valitettavasti osin väärin muistettujakin juttuja oli joukossa.

Tutuksi otteluksi sen kuitenkin paljasti muutama seikka ja lopulta hänkin sen sitten melkoisten väittelyjen jälkeen ihme kyllä muisti uudestaan:

Johtolangaksi paljastui muun muassa tosiaan Jokisen Juhan selostus ottelusta ja tosiaan myös se, että hänellä oli lähetyksessä kommentaattorina, asiantuntijana ja viimeistään ainakin taktisena kaukalonlaitahaastattelijana Matti 'Väisä' Väisänen.

'Väisällä' oli tosiaan lähetyksessä omaa showta menossa fläppitaulun piirtelyn kanssa.

Ja huonoimmillaan homma oli todellakin kuin sketsiohjelmasta kun parivaljakolla välillä ihan Jokisenkin suulla tuli virheitä.

Toisaalta lähetyksessä kävi myös niin Jokisen kaikkiaan kuitenkin pysyessä selvillä vesillä, että itse kommentaattorina toimineen Väisäsen ulosanti ei ollut kehuttavaa luokkaa.

Kertaalleen oli hauska muistaa sekin yksityiskohta kun Jokinen kysyi jotakin vähän aiheen ulkopuolelta tarkoitettua juttua tai osin kyllä liittyenkin asiaan, mutta 'Väisä' luuli sen tarkoittavan jotakin taktista kuviota mikä olisi tehty eri tavalla jäällä kuin miten 'Väisä' oli sen kuvannut TV-yleisölle.

Yksityiskohdan jälkeen Jokinen kysyi vielä siihen päälle sen kysymyksensä ja se ei ollut kovin erikoinen, mutta vastaus oli:

'Väisä' vastasi näin:

"toivotaan, että vastaavia virheitä tulee lisää, niin päästään niitä piirtelemään".

Jokisella sitten riitti melko hersyvää naurua tilanteessa ja taisi kyllä varmaan riittää TV-yleisölläkin.

Kenelläpä toisaalta ei.

Ottelu tosiaan tuli TV1:stä YLE:n ensimmäisenä kauden otteluna kiitos nk. Lakon 12.1.1989, mutta se ei tullut keskiviikkona eikä ihan niin myöhään kuin eräs vanhemman serkun tuttava sen muisti vaan torstaina.

Ottelu oli tosiaan Tappara-TPS.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon SM-Sarjan lähetyksistä puhuttaessa on aiemman puolen vuoden tauon mittaan tullut tietysti etsittyä paljon uusia tietoja.

Niiden perusteella kunhan vain saisi vielä tietää kenties noista Jokerien mahdollisista ylimääräisistä TV-otteluista kuvaruudussa niin nekin voisi päivittää.

Osana päivitystä tulisi kyllä myös uutta tietoa koskien sarjakausia 1970-1971 ja 1971-1972.

Loppukuulle tai syyskuun alkuun asti pitänee vielä odotella niitä uusia tietoja noista Jokerien uusista TV-peleistä.

Sikäli kun niitä ei tule tai kuulu niin pitää laittaa alkukuusta sitten syyskuussa täydessä muodossaan nuo sarjakausien 1970-1971 ja 1971-1972 lähetykset.

Sitä uudemmat sarjakaudet aina sarjakiekkoilun loppuun asti ennen liiga-aikaa jäänevät loppuvuoteen tai huonoimmassa tapauksessa ensi vuoteen selvitettäväksi pitkälti koronatilanteen johdosta.

Ja kun muitakin asioita on vain tullut välillä esteeksi päälle.

SM-Liigan aivan ensimmäiseltä sarjakaudelta puhuttaessa on tullut jälleen vihjeitä lähetyksistä, mutta vain erittäin vähän todella konkreettista tietoa harmittavasti.

Alkujaan sarjakauden pelimuotokin oli kiistanalainen kun osa seuroista olisi halunnut vielä kerran pelata kauden omassa perinteisemmässä muodossaan Kummolan sitten jyrätessä kuitenkin suurilta osin oman tahtonsa mukaiset uudistukset.

Osalle seuroista kun kaikki kotimaiseen jääkiekkoon liittyvät uudistukset tulivat liian nopeasti, osa olisi halunnut Ruotsin SM-Serienin viimeisen kauden nk. Mammuttisarjana pelattavan välimuotosarjan ja jopa sarjalaajennustakin pohdittiin tilapäisesti uutta sarjaa varten josta olisi sitten pudonnut sarjan alkaessa vähän enemmän seuroja kuin tavallisesti.

Tosin ihan täydellinen Playoff-sarja ja puhumattakaan sitten monien ottelujen Finaalisarjasta jäi vielä avauskaudella toteuttamatta.

Finaalijärjestelmä oli tosiaan kompromissi eli useampi ottelu pelattiin, mutta ei täytenä sarjana vaan vieläkin SM-Sarjaa mukailevaa järjestelmää täydentäen.

Eli oli moniosainen kahdella ja enintään kolmella loppuottelulla, mutta ilman erittäin merkittäviä poikkeuksia ei ollut enää mahdollisuutta tiettävästi ainakaan Uusintaotteluun Mestaruudesta kuten ei sellaisenaan myöskään Uusintaotteluun Putoamisesta sarja-ajalta tuttuna.

Ja mikäli oli niin se oli vain erittäin poikkeustapauksia varten vielä olemassa lähinnä täydellistä muuta ratkaisemattomuutta varten.

Itse televisioinnista puhuttaessa SM-Liigan avauskaudella ongelmia tuli joillekin seuroille ja YLE:lle juurikin uuden HTV:n taholta kun sillä oli suorien lähetyksien oikeuksia ja niitä ei olisi tullut ilman kallista lunastusta uudelle sarjalle mitenkään kuvaruutuihin.

Siten sitten päästiin tosiaan sopimukseen lopulta koko ajan harvenevin ottelumäärin HTV:n kanssa jolloin tosiaan YLE:n otteluista muun muassa ihan yksi ensimmäinen ottelu näkyi tosiaan kuvaruudussa heti HTV:n lähetyksen jälkeen.

Välillä mikäli HTV ei ollut ongelmana niin osa seuroista asetti televisioinnin ehdoksi myös sen, että olisi pelattu vielä yksi kausi normaalilla sarjamuotoisella kaudella.

Playoff-järjestelmän kokonaan uutena sellaisena ja Finaalien kunnollisessa muodossaan kun arveltiin entisestään pahentavan muka silloista oletettua katsojakatoa ja vievän katsojat halleista ruutujen äärelle.

Televisiointia ainakin sellaisenaan vastustavien seurojen osalta niille olisi kyllä ymmärrettävästi kelvannut yleisesti ottaen lähtökohtainen kertaluontoinen ratkaisu myös mestaruudesta tai pudotuksesta eli Uusintaottelu Mestaruudesta tai Uusintaottelu Putoamisesta, mutta ei juurikaan mikään muu tärkeäluontoinen ottelutelevisiointi.

Kapinallisemmat seurat lupasivat kuitenkin tulevien sarjan päättäjien pään kääntämiseksi vähän yleistä parempaa muuta televisiointia sarjan ajalta.

Kaikkiaan kesällä tai syksyllä 1975 sovitun uuden sarjan ensimmäisen TV-sopimuksen mukaan otteluja piti tulla lopulta toteutunutta enemmän, mutta jossain määrin se oli hyvin kritisoitu TV-sopimus ja tiettävästi silti pienin erittäin pitkään aikaan ottelumääriltään.

Ainoa hyvä puoli sopimuksessa tuntui olevan vain se, että ainakin SM-Sarjaa vaivanneet yllätyslähetykset aivan milloin sattuu olisivat päättyneet.

Lähtökohtaisesti vain muutama ottelu olisi tullut koko kaudelta tai kompromissina sarjaluonteisuuden hyväksyen vielä kerran puolesta tusinasta enintään vain hieman yli tusinaan otteluja kaudelta, vain kerran olisi ollut tietyin erittäin merkittävin ehdoin mahdollista näyttää suorana TV-lähetys kaudessa ja muutoin niiden olisi pitänyt olla aina jälkilähetyksiä yleisemmin kokonaan tai riittävän myöhäislähetyksinä koosteita.

Pitkälti ennen pitkää jo tätä ennenkin, mutta varsinkin myöhemmin perusteettomaksi osoittautuneen oletetun katsojakadon nimissä.

Lopultahan tuokin TV-sopimus jäi vain kolmen illan päätteeksi TV2:ssa esitetyn jälkilähetysottelun näkymiseksi kuvaruudussa näistäkin vielä kahden ollessa pääsemättä selvästi kerrotuiksi lehtien palstoilla ja ensimmäisen Finaalin mennessä viime hetkellä TV2:sta suorana radiossa tulleeksi otteluksi Raimo 'Höyry' Häyrisen selostamana.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
SM-Sarjan puolelta vanhempien aikojen kotimaisesta jääkiekosta puhuttaessa on myös ollut tässä puolen vuoden tauon aikana jonkin verran mahdollisia lähetyshuhuja liikkeellä.

TV-puolelta tosiaan aiemmin olenkin laittanut kolme ottelua tältä nyt huhuissa olevalta sarjakaudelta, mutta ainakin mikäli vain joidenkin vanhempien ihmisten muistikuvat pitäisivät paikkansa niistä puhuttaessa niin niitä tulisi lisää.

Tosiaan tuohon aikaan huhupuheista sanoen eli 1960-luvun lopulla kotimaisen jääkiekon laajamittaisemmasta televisioinnista sen aloittamisen suhteen neuvoteltiin paljon Yleisradion ja sarjan päättäjien kesken.

Mikäli neuvottelut olisivat päättyneet sittenkin hyvin kun miten olen niiden joskus kuullut päättyneen niin otteluja kuvaruudussa olisi tullut sittenkin enemmän.

Mikäli ei niin hätä ei ollut liiallista kaikkiaan ajankuvaan nähden.

Totta kun on, että YLE alkoi näyttää otteluja ainakin sarjakaudesta 1969-1970 eteenpäin laajamittaisemmin kuin aiemmin.

Mahdollista on kuitenkin uusien tietojen perusteella myös se, että ehkä kenties sittenkin Antero Karapalon selostamien ottelujen määrä olisi ollut suurempi silloisessa TV-Ohjelma 2:ssa ja alkaen kunnolla jo sarjakaudesta 1968-1969 eteenpäin.

Toisin sanoen siis sarjakautta etuajassa aiempaan nähden.

Etenkin kun joidenkin vanhempien ihmisten mielikuvissa osin 1970-luvulla muka lähetykset SM-Sarjasta olisivat vähentyneet ja olleet paljon yleisempiä juurikin 1960-luvun loppupuolen vaihteessa ja vain ihan 1970-luvun alussa enintään.

Se ei sellaisenaan ole kyllä totta, mutta 1970-luvulla tosiaan eräässä vaiheessa sarjaa vaivanneet yllätyslähetykset pahenivat määriltään mikä varmaankin on lisännyt tuota negatiivisempaa suhtautumista juurikin sen aikakauden lähetyksiin.

Suhteessa 1960-lukuun tietenkin.

Muutenkin yhteisenä piirteenä näille vuosikymmenille oli se, että otteluja tosiaan näkyi kuvaruudussa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ilman järkevää ennakkokerrontaa.

Aiemmin tosiaan sarjakaudelta 1968-1969 olinkin merkinnyt kolme ottelua listoille ja ennen kuin mahdollisesti uudet tiedot pitäisivät paikkansa niin pidän niitä myös käytännössä ainoina tulleina otteluina.

Etenkin kun ihan vielä tuolla sarjakaudella Yleisradio tuolloin tiettävästi oli paljon kielteisempi lähetyksille toisin kuin sitten seuraavalla.

Pitkälti kiitos muun muassa jopa itse Antero Karapalonkin väsymättömien taivuttelujen sarjan päättäjiä tai ainakin nyt edes itse ihan tulevan TV2:n omankin kanavajohdon suuntaan.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitäs Solidsport onko kokemuksia? Mietin tuota ke Kärpät-Ilves, Kokkolassa kuitenkin lienee ok kuvata

Pitsiturnauksen alussa kuva oli nykivää, parani kyllä siitä sitten. Viime perjantaina Ässät-Lukko pelistä meni toisesta erästä varmaan puolet ohi, kun lähetyksessä ongelmaa ja ensimmäisessä erässä oli nykivää kuvaa.
Lauantaina Ketterä-U20 näkyi ongelmitta.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mikäli tuo yllätyslähetys eli 11.2.1989 mahdollisesti näytetty JyP HT-TPS oli YLE:n lähetys niin sinä vuonna se olisi ollut kuudes ja aivan enintään seitsemäs ja viimeinen TV-ottelu YLE:n kanavilla ennen SM-Liigan Finaaleja.

Tästä ei sen enempää kannata höyrytä. Kyseessä on Jyväskylän paikalliskanavan lähettämä lähetys.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tästä ei sen enempää kannata höyrytä. Kyseessä on Jyväskylän paikalliskanavan lähettämä lähetys.

Okei!

Hyvä tietää.

Siinä tapauksessa varmaankin tämän hetken tiedon perusteella yhden ottelun eli sen 15.1.1989 tulleen Lukko-TPS ottelun ollessa vielä epäselvä lienee Yleisradio näyttänyt vain viisi tai aivan enintään kuusi ottelua ennen SM-Liigan Finaaleja.

Siitä eli tuosta 15.1.1989 pelatusta ja näillä näkymin yllätyslähetyksenä näytetystä Lukko-TPS-ottelusta olisi kyllä hyvä saada jokin selvyys mikäli jotain lisätietoa vain tuosta löytäisi.

Eli lähinnä tuosta televisioijasta, että oliko YLE:n, Kolmostelevision vai paikallistelevision ottelu.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Okei!

Hyvä tietää.

Siinä tapauksessa varmaankin tämän hetken tiedon perusteella yhden ottelun eli sen 15.1.1989 tulleen Lukko-TPS ottelun ollessa vielä epäselvä lienee Yleisradio näyttänyt vain viisi tai aivan enintään kuusi ottelua ennen SM-Liigan Finaaleja.

Siitä eli tuosta 15.1.1989 pelatusta ja näillä näkymin yllätyslähetyksenä näytetystä Lukko-TPS-ottelusta olisi kyllä hyvä saada jokin selvyys mikäli jotain lisätietoa vain tuosta löytäisi.

Eli lähinnä tuosta televisioijasta, että oliko YLE:n, Kolmostelevision vai paikallistelevision ottelu.

Turun paikalliskanava sekin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Turun paikalliskanava sekin.

Okei.

Hyvä tietää!

Putoaa sitten nekin YLE:n näyttämät ottelumäärät neljään tai aivan enintään viiteen otteluun ennen SM-Liigan Finaaleja.

Ja eipä tule alkuperäinen Kolmonenkaan sitten pelejä saamaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon SM-Sarjan sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 kohdalta puhuttaessa piti laittaa aluksi mahdollisesti isompaakin lisäpäivitystä ennen varsinaisia lähetysten määriä kausilta.

Näistä tosin sarjakausi 1969-1970 on laitettu aiemmin, mutta nyt olisi tullut tai tulossa myös Jokerien ottelujakin lisää sille sarjakaudelle.

Ja sarjakausi 1970-1971 saisi lopultakin laajemman katsauslaiton yhdessä Jokerien ottelujen kanssa.

Tosin jäsen jolle laitoin tuota tiedustelukyselyä hänen mahdollisesti tietämistä Jokerien TV-lähetyksistä tuntuu näillä näkymin kadonneen palstalta toukokuun jälkeen.

Minkään muunkaan asiayhteyden viestejä hän eli kyseinen jäsen tiettävästi ei ole laittanut pitkään aikaan.

Pitänee kaiketi odottaa vielä jokunen päivä niiden laiton kanssa mikäli viime hetkellä tulisi vielä jotain lisätietoa ennen laittoa.

Muussa tapauksessa laitan kuun puolivälissä eli muutaman päivän kuluttua ja viimeistään kuun lopulla tai sitten lokakuulla laitan nuo tiedot.

Kun loputtomiin ei tekisi mieli odotella.

Lähiaikoina mikäli tosiaan ei ala kuulua niin pitänee laittaa nuo Jokerien ottelupäivät mahdollisina TV-otteluina sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 osalta tähän aihealueeseen muutoin vain.

Lähinnä mikäli joku vain muistaisi niistä jotakin.

Ja tietenkin ennen varsinaista sarjakauden tai sarjakausien lähetysten läpikäyntiä päivityksen tai ihan kokonaan uuden viestin muodossa sisältäen jo yhden aiemmin mainitun vuoden 1971 puolella tulleen ottelun muilta osapuolilta.

Tosin noilla sarjakausilla ne kyllä alkoivat erittäinkin lyhyellä varoitusajalla verrattuna vaikkapa HIFK:n, Ilveksen, TuTo:n, TPS:n ja Tapparan otteluihin joilla oli edes hieman enemmän mahdollisuutta päästä TV-Ohjelma 2:n tai TV2:n ottelulähetyksiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Valitettavasti Jääkiekon SM-Sarjan sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 puolen TV-ottelujen suhteen on tullut edelleenkin odoteltua lisätietoja eikä vastauksia näy.

Kyse tietysti olisi Jokereiden TV-otteluista noiden sarjakausien osalta puhuttaessa.

Ne olisivat mielenkiintoisia ihan yhden ainoan ottelun osaltakin siksi, että aikanaan niitä ei juuri käytännöllisesti katsoen merkitty mihinkään.

Eli jopa aikanaan TV:stä nk. Kadonneiden Seurojen TV-otteluiksi yksi ainoakin sellainen lisää juurikin Jokereiden alkutaipaleen osalta puhuttaessa olisi hieno juttu löytää.

Etenkin kun noina sarjakausina ja tietysti vielä senkin jälkeen Jääkiekon SM-Sarjan TV-ottelut yleensäkin alkoivat varsin lyhyellä varoitusajalla ja otteluja näytettiin muutenkin hieman miten sattuu.

Tosin joillakin muilla seuroilla kuten esimerkiksi Tapparalla, Ilveksellä, HIFK:llä ja muutamalla muullakin seuralla kuten TPS:llä ja TuTo:lla oli yleensä sentään jotain mahdollisuutta päästä kuvaruutuun.

Lisäksi Jokereiden TV-ottelut saattaisivat olla ainoita muita otteluja kaudelta joita olisi ehkä kenties sarjakaudella 1970-1971 selostanut myös joku muukin selostaja kuin Antero Karapalo!

Mikäli vastauksia ei vain kerta kaikkiaan ala tulla eräältä varsin kauan odottamaltani nimimerkiltä sen parin päivän sisään tai enintään muutaman päivän sisällä lokakuun alussa niin laitan tosiaan nuo Jokerien kotiottelujen ja vierasottelujen listan noilta sarjakausilta.

Lähinnä vain mikäli joku muu nimimerkki muistaisi edes jotakin nähneensä.

Niiden laiton jälkeen odottelen tietysti jonkun aikaa vielä vastauksia ennen suurempia TV-ottelujen laittoja.

Joskin noista sarjakausista vuosien ohella on kulunut hyvin, hyvin kauan aikaa joten ei se tietysti ole helppoa muistaa, mutta ihan pienikin vihje voisi jo auttaa etsinnöissä.

Etenkin kun näiden hyvin vanhojenkin ottelujen osalta puhuttaessa yksikin vihje voi olla ratkaiseva jo siinäkin, että onko kyseisiä otteluja näkynyt kuvaruudussa vai ei.

Ellei sitten sekään auta niin laitan tosiaan kunnolla täydennetyn sarjakauden 1970-1971 ja samalla tietenkin myös tavallaan melkein kokonaan uutena osin aiemmin käydyn sarjakauden 1971-1972 jolloin tuli myös ihan kunnolla ilmoitettuja SM-Sarjan lähetyksiä TV2:lla jokunen kappale ilman ongelmiakin.

Muun muassa JoKP:n ja Karhu-Kissojen otteluista!

Sarjakausilta 1970-1971 ja 1971-1972 puhuttaessa Jokereiden TV-ottelut ovat varsinkin jälkimmäisen osalta sanottuna melkein varmasti olemattomia sillä ne ovat tällä tauolla järjestelty uudelleen.

Tiedä sitten, että odottiko tämä näillä näkymin palstalta melkein kokonaan kadonnut nimimerkki KHL-kautta vai aikooko hän odotella Liiga-kauden alkuun paluutaan?

Toivon mukaan palaisi palstalle mahdollisimman pian!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon SM-Sarjan sarjakaudet 1970-1971 ja 1971-1972 ovat tulemaisillaan aivan lähipäivinä vihdoin ja viimein.

Pitkän ajan jälkeen.

Ikävä kyllä vieläkään ei ole tullut odottamaltani nimimerkiltä mitään tietoja koskien Jokereiden TV-otteluja sarjakausilta 1969-1970 ja 1970-1971.

Ja odotteluni alkaa valitettavasti näiltä osin olla lähellä loppuaan.

Siten olen kahden vaihtoehdon kannalla:

Ensimmäisessä vaihtoehdossa odottelisin vielä ihan vähän aikaa julkaisten tänään tai huomenna nuo Jokereiden yleiset ottelujen listat kotiotteluista ja vierasotteluista noilta odottamiltani sarjakausilta ja muutaman päivän lisäodottelun jälkeen muilta nimimerkeiltä mahdollisesti tulevien lisätietojen jälkeen tulisivat nuo varsinaiset TV-ottelut laitettua.

Toisessa vaihtoehdossa en enää juuri odottelisi, mutta korjaisin kuitenkin ennen sarjakausia 1970-1971 ja 1971-1972 joitakin SM-Liigan sarjakausien TV-lähetyksiä mahdollisesti lisäten nuo lähetysaikojenkin korjaukset.

Korjattavat SM-Liigan sarjakaudet olisivat 1988-1989, 1990-1991 ja 1992-1993 pitkälti YLE:n lähetyksissä olevien virheiden, TV-lähetysten poiston, lisäämisen tai päivittämisen suhteen.

Niiden jälkeen tulisi nuo TV-ottelut sarjakausilta 1970-1971 ja 1971-1972 joko ennen Jokerien ylimääräisten TV-ottelujen tiedustelua sarjakausilta 1969-1970 ja 1970-1971 niiden yleisottelumäärien suhteen tai heti niiden jälkeen.

Viikonloppuun mennessä kuitenkin jotain on tulossa vihdoin ja viimein.

Tuolla jälkimmäisellä tietenkin myös vähän nopeammin, mutta taitaa mennä torstaille tai perjantaille silti laitot.

Kun lisätietojakin muistojen muodossa kaivataan kovasti!

Hyvänä uutisena kerrottakoon vielä tähän, että vaikka vanhempaan aikaan Jääkiekon SM-Sarjassa ei yleensä keskitytty TV-lähetyksissä muuhun kuin sarjakauden jälkipuoliskoon yleensä niin ainakin sarjakaudella 1970-1971 tehtiin poikkeus vastaavan eli sarjakauden 1971-1972 tapaan.

Toisin sanoen myös vuoden 1970 puolella tuli SM-Sarjan TV-lähetyksiä eikä vain vuonna 1971 ja sama tietenkin seuraavalla sarjakaudella aiemmin laitetusti eli myös vuonna 1971 tuli otteluja tuolloin eikä vain vuonna 1972.

Jokainen vuoden 1970 TV-puolen ylimääräottelu tulee olemaan listalle tässä vaiheessa ennen Jokereiden mahdollisia ylimääräisiä tai alkuperäisiäkin lähetyksiä vähintään aina Tapparan osapuolena sisältänyt ottelulähetys.

Asia varmistui kun kyseisistä otteluista oli koottu tuon sarjakauden erääseen Antero Karapalon selostamaan dokumenttiin mittava määrä materiaalia noista otteluista lisättynä vielä myös yhden ottelun yleisennakolla.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Harkinnan jälkeen olen päättänyt tehdä asioita nopeammalla tavalla.

Toisin sanoen seuraaviin viesteihin laitan SM-Liigan päivitykset sarjakausilta 1988-1989, 1990-1991 ja 1992-1993 jonka jälkeen huomista tai ylihuomista varten pohdin tilanteen uudelleen noista Jokerien Jääkiekon SM-Sarjan sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 mahdollisista kotiottelujen ja vierasottelujen listan laitosta.

Pohdinta on tarpeen lähinnä siinä mielessä, että pitäisikö kuitenkin laittaa ensin itse kysely vai sittenkin nuo ottelut sarjakausilta 1970-1971 ja 1971-1972 ennen sitä jolloin kysely tulisi sitten niiden jälkeen?

Pitkälti siksikin, että kun itse tuo ottelujen määrien laitto kun olisi pois alta niin noille kyseenalaisille otteluille tai mietinnän alla olevat ottelut eivät myöhemmin hämmentäisi liikaa itse laiton yhteydessä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
SM-Liigan sarjakauden 1988-89 TV-pelit tulee näillä näkymin pitkästä aikaa ja tällä kertaa ilman todellista ihmettä hyvin lopullisesti päivitettynä tähän viestiin Yleisradion ottelujen ja selostajien osalta ja hirvittävästi otteluja ei sinä vuonna näytetty vaikkakin loppukautta kohti ottelujen näkyvyydet hieman parantuivatkin Yleisradion ja Kolmostelevision osalta.

Syynä siihen oli lokakuun-joulukuun 1988 aikana olleet boikotit SM-Liigaa kohtaan ja myös Yleisradion oma lakko joka välillä joistakin lehdistä puhuttaessa vei halut julkaista lainkaan esimerkiksi Yleisradion radio-ohjelmia tai televisio-ohjelmien tietojakaan juurikin pitkittyneen lakkouhan takia.

Tässä listassa poistetaan yksi aiemmin TV-otteluksi luulemani ottelu eli 15.1.1989 pelattu Lukko-TPS jolloin niin Yleisradion TV1 tai TV2 ja myös Kolmostelevision TV3 eivät saa ylimääräistä ottelua TV-ottelua kauteen.

Listaan en ehtinyt koskaan merkitä olettamaani 11.2.1989 tullutta runkosarjan toiseksi viimeistä ottelua eli JyP HT-TPS millekään osapuolelle sen ollessa paikallistelevision ottelu joten sitä ei tietenkään myöskään listaan tule kun muutoin ilman lisätietoja asiaan sekin olisi tullut kyllä nyt olevaan listaan.

Marraskuun ja joulukuun 1988 ja lisäksi vielä tammikuun 1989 aikana saatiin kuitenkin vahvistettua tilapäinen televisiointisopimus eikä YLE lähtenyt lopulta myöskään televisioimaan aikomaansa 1-Divisioonaa vaikka se olisi tullut televisioinniltaan ainakin puolet halvemmaksi. Sarjakauden aikana YLE perui oman alkukauden 6 ottelun TV-pakettinsa osana boikottiaan.

Viimeksi tämän sarjakauden listoja oli päivitetty 16.11.2018.

Kiitokset tässä yhteydessä myös Espenille lähetystietojen selventämisestä!

Tässä kuitenkin TV-pelit sellaisenaan kun ne ilmeisesti lopulta tulivat sarjakauden 1988-89 osalta YLE:n ja Kolmosen osalta päivitettynä ja mahdollisesti jonakin päivänä saatan ehkä korjata lähetyksien kestoaikoja tarpeen mukaan:

25.9.1988 SM-Liiga All-Stars-NHL All Stars: Nähtiin TV3:lla klo 15-17.30

5.10.1988 HPK-Kärpät: Nähtiin TV3:lla klo 20.10-21.20 osana oletettua TV3:n 10 ottelun pakettia mistä oli sovittu alustavasti.

12.10.1988 Ilmoittamaton TV-ottelu joka saattoi sisältää SM-Liigaa tai olla ehkä myös NHL:n ottelu tai joku muu jääkiekkoon liittynyt ohjelma. SM-Liigan osalta mahdollisesti peruttu peli, NHL-otteluun tai muutoin joku muu jääkiekkoon liittynyt ottelu/ohjelma esitettiin TV2:ssa klo 19-19.30.

19.10.1988 TPS-KalPa: Ottelu piti näyttää TV3:lla klo 20-21.20 osana oletettua TV3:n 10 ottelun pakettia mistä oli sovittu alustavasti, mutta lopulta ottelua ei näytetty.

2.11.1988 Jyp HT-HIFK: Ottelu piti näyttää TV3:lla klo 20.15-21.35 osana oletettua TV3:n 10 ottelun pakettia mistä oli sovittu alustavasti, mutta jo alkaneen SM-Liigan boikotin seurauksena tämä ottelu uusien lukemieni tietojen pohjalta varmistui lopullisesti peruuntuneeksi kun muun muassa Jyrki Santalan sanoin 29.11.1988 tuolloin olleessa SM-Liigan, Yleisradion ja Kolmostelevision pitämässä kokouksessa tämäkin ottelu oli peruttu ruudusta osana kolmen peruuntuneen ottelun sarjaa ja ennen 30.11.1988 ollutta KooKoo-JyP HT-ottelua. Sporttispurtti saattoi tästä ottelusta näyttää ohjelmaosuuden marraskuun tai joulukuun 1988 aikana erikseen.

9.11.1988 Tappara-KooKoo: Tämä ottelu oli alustavasti TV3:lla tarkoitettu nähtävän klo 20.15-21.35 osana TV3:n 10 ottelun pakettia mistä oli sovittu alustavasti, mutta SM-Liigan boikotin kestäessä Kolmonenkin vahvisti lopullisesti vetäytymisensä vähäksi aikaa SM-Liigan televisioinnista ja tästä ottelusta saatettiin nähdä vain Sporttispurtin ohjelmaosuus Kolmosella marraskuun tai joulukuun 1988 aikana erikseen.

27.11.1988 Ilmoittamaton TV-ottelu SM-Liigasta ilmeisesti joko parivaljakosta HIFK-HPK tai JyP HT-TPS TV2:ssa klo 18.05-18.55 joka tietenkin peruttiin osana SM-Liigan boikottia YLE:ltä. Ohjelmapaikka hieman erillisesti sovitellulla aikataululla korvattiin NHL-ottelulla.

30.11.1988 KooKoo-JyP HT: Tämä ottelu oli alustavasti TV3:lla tarkoitettu nähtävän klo 19.50-21.35 osana TV3:n 10 ottelun pakettia mistä oli sovittu alustavasti, mutta tämän ottelun paikalla nähtiin Indycar-ajoja Tamiami Parkin radalta ja siten tästä ottelusta ei välttämättä nähty mitään lainkaan tai korkeintaan vain Sporttispurtin osuus joka olisi tullut joulukuussa 1988 sen aikana erikseen. Kyseinen TV-ottelu olisi peruuntunut muutenkin ilman Indycariakin koska Kolmosella oli mahdotonta saada teknistä henkilökuntaa paikalle televisiointia ajatellen mahdollisen sovunkin tullessa 29.11.1988 pidetyn tärkeän SM-Liigan, Yleisradion ja Kolmostelevision kokouksen pohjalta. Ottelua ei siis näytetty esityspäivänään.

Yleisradion lakon aikana peruuntui jääkiekkolähetyksiä joko SM-Liigasta tai muusta jääkiekosta kuten ilmeisesti Izvestiasta 17.12.1988 TV1:stä klo 13.55-14.35, klo 14.45-15.25 ja klo 15.35-16.40 alustavasti näkyneeksi halutun ottelun ohjelmapaikat, 18.12.1988 TV2:sta klo 18.05-20 alustavasti näkyväksi haluttu ottelu, 19.12.1988 TV2:sta klo 22.20-23.50 alustavasti näkyväksi haluttu ottelu ja lopulta 21.12.1988 mahdollisesti juuri ennen lakon päättymispäivänä peruttiin mahdollisesti vielä, mutta myös mahdollisesti saatettiin näyttääkin TV2:ssa näkyväksi haluttu ottelu klo 13.50-16.30 ja TV1:ssä klo 18.15-20 näkyväksi haluttu ottelu.

Erittäin epätodennäköisesti näistä otteluista joku olisi voinut olla NHL:n ottelukin. Ennen pitkää selvitän nuokin lähetykset kunhan ne vain löytyvät ja päivitän niitä sitten kun on tarvetta.

SM-Liigan boikotin jatkuessa Sporttispurtissa ja välillä ei siinäkään näytetty SM-Liigan otteluja Kolmoselta. Mahdollisesti boikotin aikana Sporttispurtti saattoi näyttää 19.10.1988, 2.11.1988 ja 30.11.1988 pelattujen TPS-KalPa, JyP HT-HIFK ja KooKoo-JyP HT-ottelujen otteita tai kuvavälähdyksiä, mutta välillä marraskuun ja joulukuun 1988 osalta varsinkin alkupuolella vuoden 1988 viimeistä kuukautta ei edes Sporttispurtti näyttänyt SM-Liigasta mitään otteita joka sekin oli ikävä asia.

28.12.1988 SaiPa-Ässät: Tässä vaiheessa SM-Liigassa olivat televisioinnit muuttuneet tai olivat jo hyvin lähellä muuttua kohti uutta tilapäistä sopimusta jossa 5 ottelua haluttiin vielä vähintäänkin näyttää televisiosta runkosarjassa kauden ajalta ja alustavasti Kolmonen oli saamassa niistä kolme peliä ja YLE kaksi peliä. Finaalit jäivät tilapäissopimuksessa Yleisradiolle ja YLE aikoi jatkaa normaalilla tavalla finaalien televisiointia neljännestä ottelusta eteenpäin.

Tällä ottelulla myös Kolmonen palasi normaaliin olotilaansa SM-Liigassa ja tämä ottelu ainakin alustavasti kuului myös osana 10 ottelun alkuperäistä pakettisopimustakin.

Tätä ottelua ennen marraskuussa-joulukuussa 1988 Kolmonen oli näyttänyt SM-Liigaa lähinnä Sporttispurtissa ja joskus ei lainkaan jolloin kaikkiaankin lokakuusta 1988 aina 1988 vuoden loppuun asti käytännössä SM-Liigan boikotista hyötyi lähinnä HTV, HIFK ja Jokerit. Tämä ottelu nähtiin klo 20.15-21.30 tietenkin TV3:lla.

11.1.1989 KalPa-HPK: Tämä ottelu nähtiin klo 20.15-21.30 TV3:lla. Tämä ottelu tai 28.12.1988 pelattu SaiPa-Ässät-ottelu olivat osa Kolmostelevision lähettämää TV-ottelujen tilapäistä sopimusta ja aloittivat tai jatkoivat ottelusta riippuen siitä, että millaisena asian näkee tai, että oliko vielä vuoden 1988 aivan lopussakin vielä lähetysten epäselvyyksiä tai peruutuksia.

12.1.1989 Tappara-TPS: Tämä ottelu oli ensimmäinen YLE:n lähettämä TV-ottelu tilapäisen sopimuksen mukaan. Tämä ottelu nähtiin 80 minuutin mittaisena lähetyksenä TV1:ssä klo 21.55-23.15 selostajana Juha Jokinen ja kommentaattorina, asiantuntijana ja fläppitaulujen piirtäjänä lähetyksessä nähtiin Matti 'Väisä' Väisänen.

18.1.1989 Lukko-Tappara: Tämä ottelu nähtiin TV3:lla klo 20.15-21.30

25.1.1989 Ilves-TPS: Tämä ottelu nähtiin TV3:lla klo 20.15-21.30

29.1.1989 HIFK-Ilves: Tämä ottelu oli toinen ja alustavasti viimeinen varmuudella siinä vaiheessa YLE:n lähettämä TV-ottelu tilapäisen sopimuksen mukaan ennen finaaleja. Ottelu nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.30 selostajana Antero Karapalo.

(Tämä ottelu oli YLE:n hankkima alkuperäinen suora lähetys josta se kiisteli HTV:n kanssa häviten riidan siitä. Se kuitenkin sai kompromissinä silti näyttää tämän ottelun jälkilähetyksenä. Lisäksi olen joskus kuullut, että mikäli jostakin syystä Antero Karapalo ei olisi selostanut tätä ottelua niin silloinkin tämän ottelun olisi jälleen selostanut itse Jouko Färd ja mahdollisena kommentaattorina Färdillä olisi ollut mukana tässä ottelussa itse Seppo Liitsola mikäli näin kävi ja lisäksi ottelu olisi ollut parisen minuuttia aiemmin päättynyt TV2:ssa kun se olisi alkanut silti samaan aikaan.)

8.2.1989 KooKoo-Ässät: Nähtiin TV3:ssa klo 20.05-21.25, mutta ottelu on saattanut muuttua myös vain koosteeksi ja joihinkin lehtiin ottelu oli merkitty vain pienkoosteeksi. Tämä ottelu oli näillä näkymin viimeinen Kolmostelevision näyttämä ottelu SM-Liigasta sarjakaudella 1988-89.

12.2.1989: TPS-Tappara TV2:ssa Runkosarjan Päätösotteluna joko suorana yllätyslähetyksenä tai kokonaisena jälkikäteen tulleena yllätyslähetyksenä jonka pituus oli 108 minuuttia ja jonka olisi selostanut Antero Karapalon sijaan jälleen itse asiassa Jouko Färd tuon myöskin yllättäen tulleen 5.3.1989 TV2:n lähetyksen tapaan ja tämä ottelu olisi päättynyt TPS:n voittoon 6-0 ja tämä olisi ollut jo kolmas YLE:n näyttämä ottelu SM-Liigasta sarjakaudella 1988-89 ennen ratkaisupelejä ja finaaleja?

Mikäli tuo lähetys ikinä todella on tullut suorana lähetyksenä niin se kai olisi näkynyt yllättäen Klo 17 aikaan ja kestäen Klo 18.48 asti ja muutoin tuo lähetys on tullut heti päivän lopullisena viimeisenä ohjelmana alkuperäiseksi viimeiseksi ohjelmaksi tarkoitetun ohjelman jälkeen Klo 00.30-2.18.

5.3.1989 TPS-Tappara: Nähtiin TV2:ssa Viimeisen ja Ratkaisevan Playoff-ottelun muodossa klo 18.20-19.41 selostajan mahdollisesti ollessa Antero Karapalo, mutta näillä näkymin tämän ottelun saattoi selostaa poikkeuksellisesti myös Jouko Färd ja lisäksi tässä lähetyksessä kommentaattorina oli ilmeisesti Pentti Matikainen. Tämä ottelu oli neljäs ja lopullisella varmuudella viimeinen YLE:n näyttämä ottelu SM-Liigasta sarjakaudella 1988-89 ennen finaaleja.

14.3.1989 JyP HT-TPS: Nähtiin Neljäntenä Finaalina TV1:ssä klo 23.15-00.32 selostajana Juha Jokinen (Tämä lähetys jäi lopulta 3 minuuttia lyhyemmäksi päivän viimeisen ohjelman asemastaan huolimatta päättyen jo klo 00.35 sijaan klo 00.32.)

16.3.1989 TPS-JyP HT: Nähtiin Viidentenä ja Ratkaisevana Finaalina TV1:ssä klo 23.05-00.25 selostajana Juha Jokinen (Tämä lähetys jäi lopulta 7 minuuttia lyhyemmäksi päivän viimeisen ohjelman asemasta ja TPS:n mestaruusjuhlista huolimatta ja lähetys päättyi jo klo 00.18.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä tulevat lopullisesti päivitettynä ne SM-Liigan ottelut mitä näytettiin Kolmostelevisiossa ja Yleisradiossa sarjakauden 1990-1991 aikana ja päivitysten päätteeksi myös Yleisradion erittäin harvoihin otteluihin laitan selostajapäivitystä yhden jo aiemmin otaksutun, poistetun ja lopulta nyt palaavan TV-ottelun osalta.

Kuten myös lähetysten minuuttimääriä ainakin näillä näkymin 23.1.1991 ja 31.1.1991 tulleen lähetyksen osalta.

Noiden ottelujen tarkka minuuttimäärä riippuu hieman ajasta milloin ne näytettiin ja toisessa näistä otteluista näillä näkymin suurin piirtein ainoa kokonainen erä jos aivan edes sekään olisi ollut kolmas ja viimeinen erä on varmuudella näytetty mikäli itse muut lähetystiedot muun muassa KAVI:n RITVA:n tietokannan mukaan eivät täsmäisi.

Viimeksi tämän sarjakauden listoja oli päivitetty 16.11.2018.

Kiitokset tässä yhteydessä myös Espenille lähetystietojen selventämisestä!

Näillä puhein ja ilman jotain suurihmettä asiaan muutoin lopulliset ottelumäärät olivat sarjakauden 1990-1991 osalta seuraavat ja mahdollisesti jonakin päivänä saatan ehkä korjata lähetyksien kestoaikoja tarpeen mukaan:

16.9.1990 Ilves-JyP HT: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

23.9.1990 HPK-Lukko: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

30.9.1990 SaiPa-HIFK: Nähtiin klo 19.05-20.45 TV3:lla

7.10.1990 HockeyReipas-Ässät: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

13.10.1990 Yleisradio näytti erikoisohjelmassaan pääotteluna HPK-Ässät pelin jonka ensimmäinen erä tuli koosteena ja kaksi muuta erää suorana, sekalaisen koosteen ottelusta Lukko-Tappara ja ohjelman loppupuolella nähtiin suorana viimeinen erä ottelusta HockeyReipas-Ilves josta sitä ennen oli nähty myös sekalainen kooste tunnelmakuvista aina suoraan osuuteen asti vaihdellutta kuvamateriaalia kahdesta ensimmäisestä erästä.

TV2 näytti pelit klo 16.55-18.30.

Erikoisohjelman formaatti ei sinänsä paljon Pitkästä! poikennut joskin Pitkän! aikakaudella tv-otteluissa oli tiettävästi jopa pääotteluissakin aina vain päätöserä nähty suorana ja muut kaksi erää koosteena ja mikäli näin ei ollut niin ainakin kaikissa oheispeleissä se formaatti oli käytössä niiltä osin. YLE:n sarjakauden sekoilusta jälleen aloituksen tapaan pian lisää...

14.10.1990 Tappara-Jokerit: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla jälkilähetyksenä

21.10.1990 Lukko-HockeyReipas: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

28.10.1990 JyP HT-HIFK: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

4.11.1990 Tappara-Ilves: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

18.11.1990 Ässät-HockeyReipas: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

25.11.1990 TPS-SaiPa: Nähtiin klo 20.45-21.30 TV3:lla

2.12.1990 KalPa-Jokerit: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

9.12.1990 Lukko-HIFK: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

30.12.1990 JyP HT-HIFK: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

6.1.1991 KalPa-Ilves: Nähtiin klo 19.30-20.50 TV3:lla

13.1.1991 HockeyReipas-HPK: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

20.1.1991 KalPa-Ässät: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

Tammikuussa 1991 Yleisradio aivan saman vuoden alussa aikoi aluksi televisioida samanlaisen ottelukierroksen eri otteluista TV2:ssa kuten oli tehnyt lokakuussa 1990 vain kuitenkin peruakseen sen.

Lopulta Yleisradio esitti ilmeisesti tammikuussa 1991 vain ja ainoastaan seuraavat kaksi ottelua:

23.1.1991 Jokerit-Lukko: Nähtiin TV1:ssä koostettuna myöhäislähetyksenä sen päivän iltana klo 21.20-22.50 tai sitten klo 00.20-1.50 välisenä aikana samanlaisena koostettuna myöhäislähetyksenä ja aiemmasta illasta mahdollisesti viivästyneenä siinä tapauksessa päivän viimeisenä ohjelmana selostajana Juha Jokinen. (Tämä ottelu ei ollut TV1:ssä lähimainkaan kokonainen lähetys vaan eräänlainen pitkähkö koostelähetys kaikin puolin joskin ottelu oli hieman sitä pidempi, että mitä myöhemmin illalla tai yöllä se on tullut.

Aikaisemmin illalla näytettynä se olisi ollut alkuperäisestä poiketen tuskin paljoa tuntia pidempi kaikkein parhaimmassakaan tapauksessa sen ollessa jopa paljon sitä lyhyempikin.

Aikaisempana iltalähetyksenä ainakin joidenkin havaintojen mukaan kolmannesta erästäkin olisi leikattu pois kuvamateriaalia TV1:n loppuillan ja yön ohjelmien näyttämiseksi ajallaan ja päivän viimeisen ohjelman aseman aikaan yöllä tämä lähetys olisi ollut sellaisenaan mahdollisesti hieman pidempi jossa kolmas erä olisi näkynyt aivan kokonaisena ja siinä tapauksessa se olisi ollut 70-75 minuuttia pitkä keskimäärin ja aivan korkeintaan 80 minuuttia tällöinkin.

Lyhimmillään se olisi tässäkin tapauksessa ollut sen 65 minuuttia pitkä, mutta vain mikäli lähetys todella tuli myöhään yöllä eikä aikaisemmin ilta-aikaan. Tämän ottelun lähetysaikatiedot osin täsmäävät KAVI:n RITVA:n antamiin tietoihin, mutta ovat kuitenkin muutoin ristiriitaisia. Tämä ottelu oli Yleisradion otteluista ensimmäinen.)

27.1.1991 JyP HT-TPS: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

31.1.1991 TPS-Jokerit: Nähtiin monenlaisten vaiheiden jälkeen TV2:ssa suorana lähetyksenä klo 18.55-21.01 tai klo 18.55-21.08 tai mahdollisesti myös kokonaisena jälkilähetyksenä TV2:ssa klo 23.50 alkaen päivän viimeisenä ohjelmana aina klo 1.56, klo 2.03 tai jopa vähän pidemmän kokonaisen jälkilähetyksen sittenkin ollessa mahdollinen vaikkapa aina klo 2.25 asti.

Teoriassa lähetyksen siirtyessä tai tullessa näytetyksi edes tosiaan hyvin teoreettisesti TV1:ssä lähetys kokonaisena jälkilähetyksenä oli mahdollista alkaa puolilta öin ja kestää klo 00.00-2.06, klo 00.00-2.13 tai enintään tarkoitetulla kokonaisella lähetysajallaan aina klo 2.35 asti.

Tämän ottelun selosti Antero Karapalo ja kommentaattorina toimi kuin toimikin sittenkin aiemminkin luulemani Juhani Wahlsten (Tämä ottelu tosiaan oli melkoinen pallottelun kohde aiemmin listalla, kerran poistettukin ja epävarmaa tässäkin ottelussa paluun yhteydessä listalle on aivan tarkka lähetysaika.

Jossain määrin olen kuullut tästä lähetyksestä vähän pidempää tai vähän lyhyempää mittaa suorana lähetyksenä. Olen kyllä kuullut pidemmästäkin lähetyksestä suorana mittaa, mutta mahdollisesti se olisi lopetettu hyvissä ajoin MTV:n ohjelmien tieltä ja myöhäisyön kokonaisenakin jälkilähetyksenä sitä olisi ihan vähän tai melko paljonkin lyhennetty ja vain lopetettu päivän viimeisenä ohjelmana ennen aikojaan.

KAVIN RITVA:n lähetystiedot ovat tosiaan jonkin verran lyhyemmät ja vähän ristiriidassa ottelun luonteen kanssa. Tämä ottelu oli Yleisradion toinen ja viimeinen ennen SM-Liigan finaaleja.)

3.2.1991 KalPa-Ilves: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

17.2.1991 TPS-Ilves: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

24.2.1991 HockeyReipas-JyP HT: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

3.3.1991 HPK-HIFK: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

10.3.1991 HPK-TPS: Nähtiin klo 19.15-20.45 TV3:lla

17.3.1991 KalPa-TPS: Nähtiin Toisena Finaalina klo 19.15-20.45 TV3:lla. Kolmostelevisio rikkoi omaa sopimustaan SM-Liigan televisioinnin osalta, mutta kanavan johtohenkilöt totesivat yhtä kylmästi Yleisradionkin tekevän myös omia laiminlyöntejään ja eihän Kolmonen toisaalta juuri Yleisradion täysin sovittuihin TV-peleihin finaalien osalta kajonnut. Tämä herätti kovasti toiveita siitä, että jatkossa ja jopa jo rohkeimmillaan seuraavalla sarjakaudella ainakin osa finaaleista voitaisiin nähdä Kolmosellakin.

21.3.1991 KalPa-TPS: Nähtiin Neljäntenä Finaalina klo 21.20-22.30 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Tämä ottelu päättyi hieman ilmoitettua aikaisemmin eli jo klo 22.26.)

24.3.1991 TPS-KalPa: Nähtiin Viidentenä ja Ratkaisevana Finaalina klo 17-18.30 ja 18.40-19.20 TV2:ssa suorana lähetyksenä selostajana Antero Karapalo. (Tämä ottelu päättyi ilmoitettua aikaisemmin klo 19.11 aikoihin vaikka TPS:n mestaruusjuhlia olikin menossa. Tämän ottelun lähettämisen aikoihin oli jälleen Yleisradion ja SM-Liigan ystävien kanssa kädenvääntöä myös mahdollisen Seitsemännennen ja Ratkaisevan Finaalin televisioinnista ennen kaikkea suorana lähetyksenä.

YLE kun olisi halunnut näyttää niin sen kuin sitä edeltävän Kuudennen Finaalin vain jälkilähetyksinä joista 26.3.1991 olisi nähty TV1:ssä kokonainen jälkilähetys klo 23.20-00.50 ja 28.3.1991 olisi nähty TV1:ssä vielä lyhyempi jälkilähetys klo 23-00.10 ja nämä molemmat lähetykset olisi lähtökohtaisesti selostanut Hannu-Pekka Hänninen.

Kuitenkin tarpeen mukaan ja ennen kaikkea Yleisradion taipuessa vielä yhteen viimeiseen suoraan lähetykseen etenkin tuon Seitsemännennen ja Ratkaisevan Finaalin osalta se olisi nähty tarpeen mukaan ehkä edelleen TV1:ssä tietenkin Hannu-Pekka Hännisen selostamana suorana lähetyksenä tai sitten se olisi vaihdettu TV1:stä TV2:n puolelle edelleen seuoraksi lähetykseksi jolloin sitä olisi selostanut Antero Karapalo.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä sarjakauden 1992-1993 TV-pelit tällä kertaa lyhyemmin, mutta korjattuna yhdellä ottelulla ja lisäten yhden ottelun aiempaan uuteen ohjelmakokonaisuuteen eli SM-Liigan Välierien Erikoisohjelmaan.

Näitä otteluja TV3/MTV3 ja TV2 lähettivät ja tämä kausi jäi ainakin näillä näkymin näihin päiviin asti viimeiseksi täysin varmasti Yleisradion lähettämäksi SM-Liigan kaudeksi.

Kaiken jälkeen MTV3:lla on enää vain yksi epäselvä ottelu. TV2:n otteluista puhuttaessa aiemmat epäselvät ottelut eli 25.10.1992, 18.2.1993 ja 14.3.1993 näkyneet ottelut ovat osapuoliltaan selvinneet suureksi osaksi joskin niissäkin on joidenkin kohdalla pieniä epäselvyyksiä.

14.11.1992 Kolmoskanavalla vuorostaan näkynyt jääkiekkolähetys paljastui Jokereiden pelaamaksi jääkiekon Euroopan Cupin otteluksi SC Berniä vastaan ja se on jo poistunut aiemmin tältä listalta kuten se on jo myös poistunut NHL:n sarjakauden 1992-1993 listalta.

Aiemmin pidin tuota epävarmaa Hockey Night Specialin ottelulähetystä NHL:n otteluna. Sitähän se ei tietenkään lopulta ollut kuten ei SM-Liigankaan.

Myöskin 14.12.1992 Kolmoskanavalla mahdollisesti esitettäväksi aiottu SM-Liigan Hockey Night Special peruttiin ja mahdollisesti kyseinen Hockey Night Special olisi mahdollisesti sisältänyt NHL:n ottelun, mutta koko ohjelma tietenkin peruttiin.

15.1.1993 MTV3:lla vuorostaan näkynyt jääkiekkolähetys alkaa mitä todennäköisimmin vaikuttaa myös jälkilähetykseltä.

Viimeksi tämän sarjakauden lähetystietoja oli päivitetty 9.12.2019.

Kiitokset tässä yhteydessä myös Espenille lähetystietojen selventämisestä!

Tässä päivitykset tällä kertaa myös lähtökohtaisen varsin viimeisiä kertoja koskien sitten tulevat.

Ellei erillistä lisätietoa vielä joihinkin puuttuviin otteluihin löytyisi jostakin ja tietenkin vielä mahdollisesti joskus tulevia TV-ottelujen kestoaikoja tule korjattua erikseen:

12.9.1992 Ilves-JyP HT: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19 (Vaihdettiin Tappara-HIFK-ottelun tilalle.)

19.9.1992 HPK-Jokerit: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

20.9.1992 TV2:n Urheiluareena näytti ottelun HIFK-TPS ja koosteena ottelun Ilves-K-Espoo klo 16-18.25 ja klo 18.40-19.25 olleilla ohjelmapaikoillaan.

26.9.1992 K-Espoo-Reipas: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

3.10.1992 Jokerit-TPS: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

10.10.1992 JyP HT-Lukko: Nähtiin TV3:lla klo 16.15-17.45 ja mikäli ottelu olisi siirtynyt niin se olisi saatettu nähdä ellei peräti nähtykin osana MTV:n Viihteen 25-vuotista juhlaa.

17.10.1992 HIFK-K-Espoo: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

24.10.1992 Tappara-KalPa: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

25.10.1992: Kyseisenä päivänä SM-Liigan osalta TV2:ssa tapahtui varsin erikoisia tilanteita.

Yleisradio esitti SM-Liigan Ottelukierroksen Erikoisohjelman normaalin, tavallisen yksittäisen ottelulähetyksen asemasta.

Kyseisenä päivänä ymmärtääkseni TV2:ssa nähtiin aivan loppuhetket ainakin kahdesta suorasta ottelusta ja jonka jälkeen siirryttiin yhteen ja hyvin todennäköisesti myös kahteen jäljelle jäävään kierroksen otteluun ja niiden hyvinkin suoriin lähetyksiin.

SM-Liigan Ottelukierroksen Erikoisohjelmassa nähtiin ymmärtääkseni kuitenkin aivan loppuhetket eli yhteensä 11 minuuttia ja 10 sekuntia kaikkiaan suoran kierroksen otteluista Ilves-Jokerit ja HIFK-JyP HT ja kun ne kaksi ottelua olivat ohi niin ilmeisesti sen jälkeen kokonaan suorana lähetyksenä TV2:ssa nähtiin tuona päivänä vain joko Reipas-Lukko tai Ässät-TPS.

Tämä kaikki nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.25 ja klo 18.35-19.25 selostajina Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Harri Laakso ja Ari Lahti.

31.10.1992 Ässät-Jokerit: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

2.11.1992 HIFK-Jokerit: Nähtiin TV3:lla klo 19.20-20.45

7.11.1992 Lukko-TPS: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

8.11.1992 Ässät-Reipas nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.25 ja klo 18.35-19.25

21.11.1992 Jokerit-Lukko: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

28.11.1992 TPS-Lukko: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

29.11.1992 Ilves-JyP HT TV2:ssa suorana lähetyksenä klo 16.55-18.25 ja klo 18.35-19.25 selostajina Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Antero Viherkenttä ja Harri Laakso ja lisäksi tässä SM-Liigan lähetyksessä nähtiin pieniä koosteita ja yksi suurempi pääkoosteottelu eli HPK-Lukko Ilves-JyP HT:n erätauoilla. Muutokset muista selostajista saa ilman muuta ilmoittaa.

5.12.1992 Ässät-TPS: Kolmostelevision historian viimeinen ottelu SM-Liigasta TV3:lla nähtiin klo 17.30-19

2.1.1993 Jokerit-Kiekko-Espoo: Nähtiin ensimmäisenä MTV3:n televisioimana otteluna SM-Liigasta ja tästä eteenpäin MTV3 jatkoi televisiointia aina vuoteen 2004 ja 2005 kynnykselle asti ennen myöhempiä Super Sportin, Canal+:n ja Nelosen aikoja ja tietenkin ennen nykyisinkin SM-Liigan oikeuksia pyörittävää Telia TV:tä.

Sittemmin MTV3 on jo tehnyt kyllä paluun lähetyksiin.

Tämä historiallinen ottelu nähtiin klo 17-19 MTV3:lla.

6.1.1993 HPK-TPS suorana lähetyksenä ja lisäksi useita TV-ottelujen välähdyksiä ilman ilmoitettuja ottelijoita muilta SM-Liigan ottelukierroksen paikkakunnilta nähtiin TV2:ssa klo 16.55-17.30, klo 17.45-18.20 ja klo 18.30-19.15 joiden selostajat olivat Antero Mertaranta ja Juha Lindgren ja tämän ohjelman esittelyssä sen arvioitiin oleva yhdistelmälähetys jossa nähtäisiin kaksi ottelua, mutta vain toinen niistä otteluista olisi ollut suora ja toisen vain koostelähetys tai pelkkä maininta osasta suurempaa ottelukokonaisuutta.

Lopulta nähtiin vain siis tuo HPK-TPS kokonaisena yksittäisenä lähetyksenä suorana ja useista muista otteluista nähtiin lyhyitä välähdyksiä arvellun yhden suoran ottelun ja toisen ottelun koostelähetyksen tai pelkän maininnan sijaan.

9.1.1993 TPS-JyP HT: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-19

14.1.1993 Ässät-HIFK: Nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50

15.1.1993 MTV3 näytti TV-ottelun ilman ilmoitettuja ottelijoita klo 17.30-19 joskin ilmeisesti ottelu oli ilmeisesti jälkilähetys jostain muusta ottelusta

16.1.1993 MTV3 näytti yhdistelmälähetykset joissa molemmista otteluista kerrottiin lähetyksessä jotakin, mutta vain tietenkin toinen näistä otteluista nähtiin kokonaisuudessaan suorana.

KalPa-Ilves ja Lukko-TPS näkyivät molemmat muodossa tai toisessa MTV3:lla klo 17.30-19 ja itse asiassa näistä otteluista puhuttaessa Ilves-KalPa näkyi suorana lähetyksenä tai kokonaisena jälkilähetyksenä ja Lukko-TPS näkyi koosteena ottelun yhteydessä

21.1.1993 TPS-Tappara: Nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50 ja lisäksi hieman pitempään tästäkin koska ottelussa mentiin jatkoajalle.

23.1.1993 MTV3 näytti yhdistelmälähetykset joissa molemmista otteluista kerrottiin lähetyksessä jotakin, mutta vain tietenkin toinen näistä otteluista nähtiin kokonaisuudessaan suorana.

TPS-Jokerit ja HIFK-Reipas näkyivät molemmat muodossa tai toisessa MTV3:lla klo 17.30-19 ja itse asiassa näistä otteluista puhuttaessa Reipas-HIFK näkyi suorana lähetyksenä tai kokonaisena jälkilähetyksenä ja Jokerit-TPS näkyi koosteena ottelun yhteydessä

28.1.1993 Lukko-HPK nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren. Tässä ottelulähetyksessä peruutuksen varalta olemassa oli myös kierroksen otteluista puhuttaessa Jokerit-KalPa.

Kyseistä ottelua ei välttämättä näytetty mitenkään paitsi kenties ehkä PTV:llä tai muulla paikallisella televisioasemalla jos mitenkään. Mahdollinen Tulosruudun tai Urheiluruudun pätkä siitä ottelusta kyllä on aikanaan kuvattu.

30.1.1993 MTV3 näytti TV-ottelunaan HPK-JyP HT klo 17.30-19

11.2.1993 Jokerit-Ilves: Nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren

13.2.1993 Ässät-Jokerit: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-19

18.2.1993: Tuona kyseisenä päivänä nähtiin jälleen kerran SM-Liigan osalta hieman erilaisempi ottelu TV2:ssa. Kyseisenä päivänä TV2:n esittämässä ottelussa nähtiin kaksi ensimmäistä erää koosteena joista ensimmäisestä erästä nähtiin 13 minuuttia ja toisesta erästä 8 minuuttia eli yhteensä koosteena nähtiin 21 minuutia 40 otteluminuuttia kohti ohjelman alussa.

Suoraan lähetykseen ja viimeiseen kolmanteen erään siirryttiin 35 minuutin jälkeen ohjelmassa sen alusta laskien.

Sitä ennen oltiin luettu ja näytetty lähinnä tulostaulun muodossa muiden ottelujen tuloksia samalta kierrokselta.

Lopulta ottelun loppuhetkien osalta ohjelman kokonaisaika lyheni 4 minuuttia kun lähetys haluttiin lopettaa etuajassa, mutta kanavan ja katsojien onneksi ottelu ehti jo ratketa ennen sitä erikoista päätöstä kanavalla.

TV2:ssa klo 19.30-20.46 nähtiin lopulta siis Ässät-HPK selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren kommentaattorinaan Sakari Sakke Pietilä.

20.2.1993 KalPa-Ilves: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-19

25.2.1993 TPS-Jokerit TV2:ssa klo 19.30-20.50 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren. Mahdollisesti tässä ottelussa kohtasivat myös HIFK-Ässät ja se jopa vaihdettiin pääotteluksi TPS-Jokerit-parivaljakon sijaan selostuksen pysyessä samana. Muussa tapauksessa HIFK-Ässät lienee tullut muunlaisena lähetyksenä.

27.2.1993 HIFK-Ilves nähtiin MTV3:n televisioimana klo 17.30-18.30

6.3.1993 Jokerit-Ässät: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-18.30

11.3.1993 HIFK-JyP HT: Nähtiin TV2:ssa klo 18.45-20.55

14.3.1993 SM-Liigan Puolivälierien Erikoisohjelma: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.20 välisen ajan sijaan lopulta klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.05 välisenä aikana kun ohjelma päättyi lopulta 15 minuutia aiemmin kuin mitä oltiin suunniteltu.

Kyseessä oli nimensä mukaisesti Erikoisohjelma SM-Liigan Puolivälieristä jolloin ohjelmassa ottelijoina olivat olleet edellisenä päivänä eli 13.3.1993 pelanneet JyP HT-HIFK, mutta uusimpien tietojen mukaan tässä ohjelmassa näkyi muitakin SM-Liigan Puolivälierien otteluja.

Nämä näkyneet ottelut olivat tämän uusimman tiedon mukaan jo 11.3.1993 pelattu HIFK-JyP HT ja 11.3.1993 pelattu viimeinen ottelu parivaljakosta Ilves-TPS.

SM-Liigan Puolivälierien Erikoisohjelman tuona kyseisenä päivänä eli 14.3.1993 selostivat Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Antero Viherkenttä ja Harri Laakso kommentaattorinaan Sakari Sakke Pietilä.

18.3.1993 TPS-Ässät TV2:ssa klo 18.45-20.55 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren

20.3.1993 JyP HT-HPK TV2:ssa klo 15.55-17.25 ja klo 17.40-18.25 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren

21.3.1993 TPS-Ässät: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja 18.30-19.25 tai oikeammin piti nähdä ennen kuin lähetys loppui jo klo 19.23. Aiemmin luulin tämän ottelun olleen joidenkin toisten lehtien mukaisesti HPK-JyP HT mikä nähtiin lopulta vain SM-Liigan Välierien Erikoisohjelmassa tai vain paikallistelevision lähetyksenä.

23.3.1993 Ässät-TPS: Nähtiin TV2:ssa suorana lähetyksenä muistaakseni mistä tahansa alkaen klo 15-19 välisenä aikana. Alkukauden aikana tämä ottelu oli virheellisesti merkitty pienkoosteeksi. Tämä ottelu kesti sen 2 tuntia ja 5 tai 6 minuuttia tuolla mainitulla ajalla.

24.3.1993 SM-Liigan Välierien Erikoisohjelma: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.20 sijaan lopulta hieman pidempänä lähetyksenä klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.23 välisenä aikana kun kolme minuuttia oli ylimääräistä lähetysaikaa ohjelmassa.

Kyseessä oli nimensä mukaisesti Erikoisohjelma SM-Liigan Välieristä jolloin ohjelmassa ottelijoina olivat olleet edellisenä päivänä eli 23.3.1993 pelanneet JyP HT-HPK, mutta uusimpien tietojen mukaan tässä ohjelmassa näkyi muitakin SM-Liigan Välierien otteluja.

Nämä näkyneet ottelut olivat tämän hetken tiedon mukaan päivitetysti jo 21.3.1993 pelanneet HPK-JyP HT ja lisäksi 20.3.1993 ja 18.3.1993 pelatut ottelut parivaljakosta Ässät-TPS ja HPK-JyP HT.

SM-Liigan Välierien Erikoisohjelman tuona kyseisenä päivänä eli 24.3.1993 selostivat Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Antero Viherkenttä ja Harri Laakso kommentaattorinaan Sakari Sakke Pietilä.

25.3.1993 HPK-JyP HT: Nähtiin TV2:ssa klo 18.45-21 (Jatkoaika tarvittiin tämän ottelun ratkaisemiseen joten siksi alkuperäinen lähetysaika venyi ainakin 10 minuuttia ja saattoi olla, että venyi ehkä lopputunnelmineen vielä pidemmällekin ratkaisun tultua jolloin siitä saa ilmoittaa mikäli niinkin kävi.)

30.3.1993 HPK-TPS TV2:ssa klo 18.45-21

1.4.1993 TPS-HPK TV2:ssa klo 18.45-20.55

4.4.1993 HPK-TPS TV2:ssa klo 16.55-19.25 (Tämä oli SM-Liigan viimeinen lähetys YLE:ssä ja TV2:ssa toistaiseksi näihin päiviin asti.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon SM-Sarjan sarjakausien 1970-1971 ja 1971-1972 osalta tulee jälleen hieman viivästyneenä päivitystä niiden osalta sen verran, että ne ovat TV-lähetyksiltään kokonaisuutena sanottuna lähetystiedoiltaan tulossa vihdoin ja viimein nyt viikonloppuna tai maanantaiksi.

Vaihtoehtoisesti noista jälkimmäinen eli sarjakausi 1971-1972 viivästyy vielä ihan vähän lisää sen takia, että sille on löytynyt vielä vähän lisää otteluja lähetyksinä.

Sarjakauden 1970-1971 kohdalta osin puhuen viiveet johtuvat siitä, että mahdolliset Jokereiden arvioidut muut lähetykset ovat saattaneet mennä joidenkin kaikessa erittäin lyhyen varoitusajankin mittapuulla näytettäväksi aiottujen ottelujen päälle kuvaruutuun ne syrjäyttäen.

Vaihtoehtoisesti pääotteluna on näytetty Jokereiden TV-peli, mutta ennen itse TV-ottelua on näytetty lyhyt katsaus muusta ottelusta alun perin aiottuna lähetyksenä.

Lisäksi muutoin erikseen tuon sarjakauden osalta vuoden 1970 puolen lähetyksiin on tullut pientä lisäpäivitystä, mutta myös siinä mielessä vähän epäselvyyksiäkin vielä toistaiseksi.

Muun muassa erilaisista parivaljakoista puhuttaessa eli esimerkiksi Ilveksen ja Tapparan ja Lukon ja TPS:n väliltä on näytetty näiden osalta tältä kyseiseltä sarjakaudelta puhuttaessa TV-Ohjelma 2:n tai TV2:n puolella lähetyksistä vain toinen sellaisenaan ja ei samaan aikaan.

Eli toisin sanoen mikäli vaikka vuoden 1970 puolella olisi näiden parivaljakkojen yksi ottelu näytetty niin ei enää vuoden 1971 puolella niitä ole kuvaruudussa näkynyt ja muutoin tietenkin sitten toisin päin.

Paljon kyllä helpottaisi mikäli vain eräs pitkään tavoittelemani nimimerkki nyt vain sattuisi palaamaan palstalle ihan vain vaikka tätä asiaa varten tai edes laittaisi yksityisviestiä asian suhteen!

Myös Jokereiden sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 kotiottelujen ja vierasottelujen listan laittoa olen pohtinut ja pohdin edelleen ennen tätä varsinaista viestiä noiden sarjakausien 1970-1971 ja 1971-1972 TV-lähetyksiin niistä puhuttaessa.

Pohdinta on tarpeen lähinnä siinä mielessä, että pitäisikö kuitenkin laittaa ensin itse kysely vai sittenkin nuo ottelut sarjakausilta 1970-1971 ja 1971-1972 ennen sitä jolloin kysely tulisi sitten niiden jälkeen?

Pitkälti siksikin, että kun itse tuo ottelujen määrien laitto kun olisi pois alta niin noille kyseenalaisille otteluille olisi oma lähetyspaikkansa selvillä tai mietinnän alla olevat ottelut eivät myöhemmin hämmentäisi liikaa itse laiton yhteydessä.

Toisaalta nytkin tilanne on ongelmallinen ja hämmentävä noiden Jokerien TV-ottelujen suhteen sarjakausilta 1969-1970 ja 1970-1971 kun niitä on nyt näillä näkymin tullut kyllä varmasti kuvaruudussa ilman ihmeitä, mutta kuinka monta niin se sitten onkin melkoinen kysymysmerkki vertaansa vailla.

Ja sitten on tietysti vielä sekin pohdinta, että onko nk. Narripaitoja nähty kuvaruudussa yllättäen jopa liikaakin muiden seurojen kustannuksella.

Mikäli tosiaan Jokerit olisivat näkyneet myös ihan minkä tahansa muunkin seuran kanssa vaikkapa yllättäen suorana tuohon aikaan kuvaruudussa niin ottelut olisivat alkaneet peliajan mukaan useimmiten Klo 18 tai Klo 19 eteenpäin mennen sitten useimmiten tai ainakin melko isolla todennäköisyydellä päivän muiden ohjelmien päälle.

Useimmiten toki näin esimerkiksi sarjakauden 1970-1971 aikana ottelulähetykset olivat koostemuotoisempina lyhyempiä, pidemmät päivän ohjelman päätteeksi nähtyjä lähetyksiä ja muutoin tuttuun Yleisradion tuon ajan tyyliin kuvaamana purkkiin reilusti jälkikäteen myöhemmin näytettyinä lähetysmuodosta riippumatta.

Mene ja tiedä vielä toistaiseksi ainakaan!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sarjakauden 1992-1993 TV-pelit päivittyvät seuraavaan viestiin lyhyesti, mutta sitäkin sensaatiomaisemmin:

Nimittäin 25.10.1992 esitetty lähtökohtainen SM-Liigan Erikoisohjelma löytyi kuin löytyikin melkein täysin kokonaisena ihan alkua ja loppua huomioimatta olevana tallenteena tämän pitkän tauon aikana!

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Yleisradion lähetykset sen viimeiselle sarjakaudelle puhuen näihin päiviin ovat löytyneet etenkin pääpeliensä osalta lopullisen viimeinkin.

Jokunen mahdollinen YLE:n lähetysten sivuottelu voi kenties puuttua, mutta mikäli niin on niin siitä saa toki huomauttaa ja kertoa!

Itse pääottelut ovat löytyneet lopullisesti pakettiin näillä puhein.

Kuitenkin nyt itse erittäin mielenkiintoiseen pohdintaan tuosta lähetyksestä puhuen.

Se on siis hyvin kokonainen käytännössä tietenkin hyvin mielenkiintoisena.

Eli siis siitä puuttuu YLE:n kakkosverkon lyhyt tunnus, hyvin tunnettu YLE:n lähetysten SM-Liigan viulutunnari alusta huomioimatta sen ihan loppua mihin päälle on mahdollisesti soitettu YLE:n muuta SM-Liigan taustamusiikkia otteluun niiden tietenkin vaihdellen milloin mitenkin perinnemusiikista syntikkapoppiin kuten tapa oli noissa lähetyksistä ollut hurjimmillaan SM-Liigan yökyöpelien koostepeleistä asti ja siihen päälle ihan loppu mahdollisine viulutunnarin toistoineen.

Etenkin kun YLE halusi hieman vähäisen typerästi lähetyksen lopettaa ennen kuin ihan kaikki ottelut olisi voitu näyttää lähetysajan puitteissa loppuun.

Itse ottelun selostajat lähetykseen pitivät paikkansa mitä nyt Antero Mertaranta sai leijonanosan tietenkin selostuksen puheajasta pääselostajana.

Sitten itse ottelijoihin:

Pääottelijat itse ottelulähetykseenkin eivät pitäneet paikkansa vaan ne olivat erilaiset kuten myös niiden esiintyminen itse lähetyksessä.

Lisäksi ottelijat olivat väärin päin merkitsemiäni joten pahoittelut siitä kun ne olivat toisin päin.

Erikoisesti tässä erikoislähetyksessä mitä ilmeisimmin paikallistelevisiokanavien kuten Turun PTV:n/Turku TV:n ja Rauman PTV:n vaatimuksista johtuen niiden ottelijoiden kuvamateriaalia ei nähty vaan ainoastaan tulokset kerrottiin lähetykseen ja mikäli jotain olisikin nähty niin YLE:n lopettaessa tietysti lähetyksensä miten lopetti niin ihan loppuminuutteja vielä kesken olleista otteluista ei täten myöskään nähty.

Toisin kuin luulemassani järjestyksessä (Osin sen perustuessa ottelutallenteen puuttuessa lähinnä KAVI:n ja YLE:n omienkin juttujen taustatietoihin luulin sen/niiden olleen vankkoja yhdistelmälähetyksiä aiemmista otteluista.) olivat tosiaan itse pääottelu ja ruudussa näkynyt sivuottelukin vallan toinen!

Pääottelu lopultakin oli täten JyP HT-HIFK nyt toisin päin käännettynä ja sivuottelu erätauoilla oli täten pidemmän minuuttimäärän lähetykseen kiitos muutetun ottelujärjestysten aikataulun nyt toisin päin käännettynä saanut Jokerit-Ilves.

Muut ottelut eli nyt toisin päin käännetyt Lukko-Reipas ja TPS-Ässät eivät saaneet ruutuaikaa lainkaan toisin kuin miten aiemmin luulin niiden saaneen edes jotenkin vaan niiden tulokset yksinkertaisesti kerrottiin lähetyksessä ilman menemistä otteluihin kuvayhteydellä.

Itse lähetys TV2:n lähetyksenä onkin minuuttimääriltään täten vähäisesti mysteeri ihan alun ja lopun tallennepuuttumisen takia kuten myös kun välillä lähetyksestä puhuen siihen kokonaiskestoon on lisätty esimerkiksi Marjukka Havumäen tuolloin lukemat TV2:n TV-Uutiset.

Noissa Havumäen lukemissa uutisissa nähtiin myös Kolmostelevision näyttämän Suzukan 1992 kisan tuloskerronta Riccardo Patresen voittoa kyydittäen.

Tietenkin minuuttimäärästä muu suurin osa meni ottelulle JyP HT-HIFK ja loppu meni ottelulle Jokerit-Ilves.

Erikoisesti ennen uutisia kuten myös heti uutisten jälkeen aluksi esimerkiksi mentiin jatkamaan ottelun Jokerit-Ilves tilanteita sen sijaan, että olisi keskitytty suuremmin pääotteluun tai näytetty vielä muita otteluja eli Lukko-Reipas ja TPS-Ässät.

YLE:n SM-Liigan pääsääntöisten lähetysten sarjakauden 1992-1993 suhteen puhuen YLE:n aikomus alun alkaen ennen runkosarjan päätöstä nyt ainakin koskeneita lähetyksiä oli aina sunnuntaisin lähettää SM-Liigan ottelu/ottelukokonaisuus suorana TV2:ssa kerran kahta viikkoa kohti, mutta vaikka esimerkiksi 22.11.1992 piti YLE:n näyttää ottelu sunnuntaina TV2:ssa niin lopulta se tulikin esimerkiksi sitten 29.11.1992.

Muitakin vaihteluvälejä oli.

Mikäli kuitenkin olisi noudatettu Antero Mertarannan lähetyksen lopulla mainittua herran kaavaa YLE:n lähetyksistä puhuen niin ne olisivat olleet päivämääriltään seuraavat 25.10.1992 jälkeen tietenkin myös SM-Liigan omat sarjatauot/joulutauot huomioiden lisäten myös muutoin erillisillä/toteutuneilla määrillä:

8.11.1992

22.11.1992

29.11.1992

6.12.1992

3.1.1993 tai 10.1.1993 (Tässä YLE empi kun se ei erityisemmin halunnut MTV3:n kanssa kilpailla, mutta vielä tuolloin lokakuussa 1992 oli hyvinkin valmis pitämään ne joka toinen viikko tulevina lähetyksinä vuorotellen sunnuntaina tai siirtämään lähetykset joka viikkoisiksikin sunnuntaille.)

6.1.1993

14.1.1993

17.1.1993 tai 24.1.1993 (Jälleen hieman riippuvaisia kauden aloituksista vuoden 1993 puolella.)

21.1.1993

28.1.1993

31.1.1993

11.2.1993

14.2.1993 tai 21.2.1993 (Jälleen hieman riippuvaisia kauden aloituksista vuoden 1993 puolella.)

18.2.1993

25.2.1993

28.2.1993 (Tämä ottelukierros oli runkosarjan päätöskierros ja sen YLE aikoi alustavasti sinä vuonna ehdottomasti näyttää päätöksenä lähtökohtaisille sunnuntaiotteluille ennen kuin jostakin kumman syystä puolin ja toisin luopui tästä aikeesta. Toki siihen saattoi vaikuttaa myös koko vuoden 1993 puolen ottelujen näyttäminen aina torstaisin. Murheellista oli kuitenkin se, että olisihan kyllä torstailähetysten päätteeksi silti voinut näyttää edes runkosarjan päätöksen muuten miellyttävänä poikkeuksena sunnuntaina.)

Lisäksi vuoden 1992 lokakuun aikoihin Playoff-kauden aikoihin sille suhteelle YLE ei tiennyt järkevästi niiden lähetyksiä, mutta melko vahvoin aikein tuolloin tiettävästi painotti myös Playoff-kaudelle kuten todennäköisesti Finaalisarjaankin TV2:een sunnuntaille osuvia tärkeitä otteluja.

Mikäli niin olisi käynyt niin tässä olisi olleet sunnuntaille osuneet lähetykset Playoff-kauden osalta olisivat olleet seuraavat niiden tietenkin muuttuessa toisin:

7.3.1993

21.3.1993

28.3.1993

4.4.1993

Noiden neljän päivämäärän lisäksi YLE tietenkin oli valmis näyttämään minkä tahansa ''katkolla'' olevan Playoff-kauden ottelun ja tietenkin 28.3.1993 ja 4.4.1993 olevat ottelut olivat toteutunutta Finaalisarjaa jolloin käytännössä sopimuksenkin mukaan väliin kuuluivat myös niiden välissä olleet ottelut kuten myös mikäli ne olisivat jatkuneet vielä 4.4.1993 jälkeenkin.

Sunnuntaille osuen tai ilmankin, mutta tietenkin tuo 28.3.1993 ja 4.4.1993 olivat varmoja vain vuoden 1992 lokakuun aikoihin ja muut oli kaudesta kiinni.

Mikäli Mertarannan juttujen pohjalta olisi toimittu niin YLE olisi täten näyttänyt hieman vaihtelevasti kauteen 25.10.1992 jälkeen 13 ottelua ja mikäli vielä olisi laskenut nuo todellisesti näytetyt ottelut ikään kuin lisäten sunnuntaiottelut päälle niin luku olisi ollut 20-23 ottelun väliltä ollut luku.

Siihen vielä päälle laskien tietenkin yhden Urheiluareenan näyttämän, 20.9.1992 olleen YLE:n sarjakauden avauspelin kuten 25.10.1992 esitetty ottelu niin olisi tullut 15 ottelua ja muutoin 22-25 ottelun väliltä ollut luku.

Tietenkin kaikkeen vaikutti myös Kolmostelevision ja tulevan MTV3:n osuus.

Itse ottelujen lähtökohtaisen lopulliseen kestoon palatakseni todettakoon, että itse kellonajallinen kesto on epäselvä.

Olettaen kuitenkin lähetysajan olleen oikea ja alkuperäinen oli pääottelu täten ruudussa varsin mittavan ajan verran:

Itse ottelu alkoi jälleen tallenteen ihan alun näkymättömyysjutun suhteen sen jälkeen 6 minuuttia 22 sekuntia lähetyksen alusta, päättyi ensimmäisen erän suhteen 39 minuuttia 29 sekuntia lähetyksen alusta, siirtyi sivuottelun Jokerit-Ilves puoleen 41 minuuttia 36 sekuntia lähetyksen alusta, poistui siitä 48 minuuttia 47 sekuntia lähetyksen alusta jälleen pääotteluun JyP HT-HIFK mitä nyt toinen erä alkoi 55 minuuttia 2 sekuntia lähetyksen alusta tauon päätyttyä haastatteluineen, päättyi toisen erän suhteen tunnin 25 minuuttia 35 sekuntia lähetyksen alusta, tunnin 28 minuuttia 43 sekuntia lähetyksen alusta siirryttiin tosiaan uutisiin, uutiset päättyivät tunnin 38 minuuttia 42 sekuntia lähetyksen alusta ollen täten sekuntia vaille 10 minuutin pituiset jolloin siirryttiin sivuottelun Jokerit-Ilves puoleen, poistuttiin tunnin 40 minuuttia 49 sekuntia lähetyksen alusta jälleen pääotteluun JyP HT-HIFK mitä nyt kolmas erä alkoi siten, että YLE ei ehtinyt suoraan lähetykseen toisen erän hehkutusten venyttyä ennen kuin 54 sekuntia kolmannen erän avauskiekosta eli tunnin 41 minuutin ja 16 sekunnin kuluttua lähetyksen alusta olisi pitänyt ehtiä mukaan kun suoraan kuvaan siirryttiin hieman yllättäen tunti 42 minuuttia ja 10 sekuntia lähetyksen alusta eli 27 sekuntia olisi pitänyt olla enintään taukoa sen sitten venyttyä, pääottelu JyP HT-HIFK päättyi 2 tuntia 13 minuuttia 6 sekuntia lähetyksen alusta, lopputunnelmia näytettiin 2 tuntia 17 minuuttia 4 sekuntia lähetyksen alusta siirtyen vielä sivuottelu Jokerit-Ilves puoleen sen päätöksiin mitä voitiin lähetyksessä näyttää eli 2 tuntiin 18 minuuttiin 58 sekuntiin asti ennen paluuta vielä lähetyksen lopetukseen ja lopuksi viimeinkin 2 tunnin 19 minuutin 4 sekunnin kohdalla päästiin hieman kuohuttaviinkin puoliin.

Etenkin kun tuolloin Jokerit-Ilves oli kesken lähtökohtaisen loppumaalin eli 4-3 myötä ajassa 53.07 joskin välillä erikoisesti keskellä tuota lähetysloppua oltiin sanottu, että ottelu olisi ollut ohi ja TPS-Ässät oli grafiikallisesti TV-lähetyksessä 54 minuutin kohdilla tilanteessa 2-2 kun taas Mertaranta 2 tunnin 19 minuutin ja 37 sekunnin kohdalla sanoi ottelua TPS-Ässät olevan jäljellä kaksi minuuttia jolloin tiedä sitten tuosta kestosta päätöksineen.

Siihen vielä 2 tunnin 19 minuutin ja 43 sekunnin kohdalla sitten vielä sekoiltiin ottelun Jokerit-Ilves kohdalla sitä olevan jäljellä kolme minuuttia eli 57 minuuttia olisi tuolloin ollut pelattu eli nopeasti vaihtuivat sitten kestoajat!

30 sekuntia ennen koko ottelun tietenkin kovin epävarmaa lopullista kestoloppua Jokerit-Ilves oli edelleen tilanteessa 4-3.

TV2 lopetti lähetyksen varmaankin loppuviulutunnaria ja kanavatunnusta huomioimatta hieman myöhemmin kuin miten itse tallenne pääosin päättyi eli se päättyi 2 tuntia 20 minuuttia 19 sekuntia eli nuo muut tunnukset myös alun ongelmat huomioiden lienevät enintään tarkoittaneet sen mitä tahansa varmaankin 2 tunnin 21 minuutin ja enimmillään 2 tunnin 25 minuutin pituista lähetystä riippuen tietysti TV2:n omista tunnusnäyttöhaluista ja otteluajasta.

Erikoista kyllä jäljellä oleviin otteluihin ei ollut liian liikoja kyllä kestoaikoja tuolloin 25.10.1992 ja lisäksi Lukko-Reipas oli jo päättynyt kuten JyP HT-HIFK joten ihan hyvin tietyin ehdoin hyvin nopea keikaus noihin hyvin loppuhetkiin muissa otteluissa olisi voitu tehdä toki riippuen sitten hieman kaikesta ja mikä sitten olikaan loppuratkaisu.

Itse tarkka kello on epäselvä, mutta TV-Uutisten lopun kohdalla aikanaan kello oli 18.34 joten siitä on hyvä laskea milloin pääosin ottelu alkoi ihan alkuongelmia huomioimatta ja milloin päättyi kuten myös yleiskestoaika ja enimmäismäärä mikäli Jokerit-Ilves ja TPS-Ässät olisi todella näytetty lopulliseen loppuun asti.

Etenkin tuo Jokerit-Ilves-lopun näyttämättömyys oli erittäinkin erikoista kun se kuitenkin oli YLE:n lähetyksen oma sivuottelukin!

Itse kestoa siis mikäli havaitsin oikein kaiken oli pääottelulle eli JyP HT-HIFK aikaa tunti 38 minuuttia ja 40 sekuntia kun sivuottelulle eli Jokerit-Ilves oli aikaa yhteensä 11 minuuttia ja 12 sekuntia ja mikäli lähetysaikaa olisi ollut enemmän/loppuhetket näytetty niin sitten olisi ollut aikaa vielä päälle 14 minuuttiin ja 12 sekuntiin asti ainakin ja pisimmillään 18 minuuttia ja 5 sekuntia olisi ollut mahdollista näyttää siihen vielä sitten lisäten päälle hieman epäselvät 2-6 minuuttia ottelusta TPS-Ässät.

Lopulta uhrattiin siis haastatteluille ja muille jutuille sen melkein toista kymmentä minuuttia ja melkein kymmenen minuutin uutiset huomioiden melko paljonkin pisintä mahdollista lähetysaikaa tietenkin tallennerajat huomioiden.

Kuitenkin ottelulähetys itse löytyi ja se on tärkeintä kun nuo oheistiedot tuntuvat olleen kovin vaikeita välillä löytää jopa jo vuoden 1992 tason lähetyksistä puhuen!

Itse muutoin puhuen harmillisesti joissakin muissa ottelukokonaisuuksissa YLE lähetti kyllä sarjakaudella 1992-1993 lähetysajan puitteissa ottelut loppuun asti, mutta tuossa eli 25.10.1992 lähetyksessä se ei sitä luulemastani poiketen tehnyt joskin esimerkiksi otteluista Lukko-Reipas ja TPS-Ässät ei näkynyt vilaustakaan lähetyksessä ja sekin oli ikävä juttu ilman paikalliskanavia/ennakkopuheita arvellen.

Jokerit-Ilves-ottelu lienee pääasiallisemmin nähty myös vain PTV:n toimesta Tampereen suunnilla tai ilman.

Päivitän viimeinkin tämän kaiken ensi viestiin kun kiitos korona-ajan ynnä muiden kiireiden viimeksi olenkin laittanut tähän aihealueeseen viestin 16.10.2020 ja tätä sarjakautta koskien 6.10.2020!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä sarjakauden 1992-1993 TV-pelit tällä kertaa lyhyemmin, mutta korjattuna lisäten yhden ottelun aiempaan uuteen ohjelmakokonaisuuteen eli SM-Liigan Erikoisohjelmaan sen oltua sittenkin suppeampi päivämäärälle 25.10.1992.

Näitä otteluja TV3/MTV3 ja TV2 lähettivät ja tämä kausi jäi ainakin näillä näkymin näihin päiviin asti viimeiseksi täysin varmasti Yleisradion lähettämäksi SM-Liigan kaudeksi.

Kaiken jälkeen MTV3:lla on enää vain yksi epäselvä ottelu. TV2:n otteluista puhuttaessa aiemmat epäselvät ottelut eli 25.10.1992, 18.2.1993 ja 14.3.1993 näkyneet ottelut ovat osapuoliltaan selvinneet käytännössä täysin joskin niissäkin on joidenkin kohdalla edelleen pieniä epäselvyyksiä.

Nyt enää siis vain vuodelle 1993 vuoden 1992 selvittyä lopullisesti ja hyvin vähän enää niihinkään!

14.11.1992 Kolmoskanavalla vuorostaan näkynyt jääkiekkolähetys paljastui Jokereiden pelaamaksi jääkiekon Euroopan Cupin otteluksi SC Berniä vastaan ja se on jo poistunut aiemmin tältä listalta kuten se on jo myös poistunut NHL:n sarjakauden 1992-1993 listalta.

Aiemmin pidin tuota epävarmaa Hockey Night Specialin ottelulähetystä NHL:n otteluna. Sitähän se ei tietenkään lopulta ollut kuten ei SM-Liigankaan.

Myöskin 14.12.1992 Kolmoskanavalla mahdollisesti esitettäväksi aiottu SM-Liigan Hockey Night Special peruttiin ja mahdollisesti kyseinen Hockey Night Special olisi mahdollisesti sisältänyt NHL:n ottelun, mutta koko ohjelma tietenkin peruttiin.

15.1.1993 MTV3:lla vuorostaan näkynyt jääkiekkolähetys alkaa mitä todennäköisimmin vaikuttaa myös jälkilähetykseltä.

Viimeksi tämän sarjakauden lähetystietoja oli päivitetty 6.10.2020 ja tätä ennen 9.12.2019.

Kiitokset tässä yhteydessä Youtubeen erään tietyn, tässä yhteydessä nimettömänä pysyttelevän yksityishenkilön laittamalle lähetystiedolle tallennetietoineen kuten myös Espenille aiemmista lähetystietojen selventämisestä!

Tässä päivitykset tällä kertaa myös lähtökohtaisen varsin viimeisiä kertoja koskien sitten tulevat etenkin YLE:n osalle puhuen.

Ellei erillistä lisätietoa vielä joihinkin puuttuviin otteluihin löytyisi jostakin ja tietenkin vielä mahdollisesti joskus tulevia TV-ottelujen kestoaikoja tule korjattua erikseen:

12.9.1992 Ilves-JyP HT: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19 (Vaihdettiin Tappara-HIFK-ottelun tilalle.)

19.9.1992 HPK-Jokerit: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

20.9.1992 TV2:n Urheiluareena näytti ottelun HIFK-TPS ja koosteena ottelun Ilves-K-Espoo klo 16-18.25 ja klo 18.40-19.25 olleilla ohjelmapaikoillaan.

26.9.1992 K-Espoo-Reipas: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

3.10.1992 Jokerit-TPS: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

10.10.1992 JyP HT-Lukko: Nähtiin TV3:lla klo 16.15-17.45 ja mikäli ottelu olisi siirtynyt niin se olisi saatettu nähdä ellei peräti nähtykin osana MTV:n Viihteen 25-vuotista juhlaa.

17.10.1992 HIFK-K-Espoo: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

24.10.1992 Tappara-KalPa: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

25.10.1992: Kyseisenä päivänä SM-Liigan osalta TV2:ssa tapahtui varsin erikoisia tilanteita.

Yleisradio esitti SM-Liigan Ottelukierroksen Erikoisohjelman normaalin, tavallisen yksittäisen ottelulähetyksen asemasta.

Kyseisenä päivänä ymmärtääkseni TV2:ssa näkyikin täysin aiemmin luulemaani sillisalaattitason lähetystä vasten itse lähetys sittenkin vallan muulla tavalla.

Oletuksena nähtiin/piti nähdä aivan loppuhetket ainakin kahdesta suorasta ottelusta ja jonka jälkeen siirryttiin/piti siirtyä yhteen ja hyvin todennäköisesti myös kahteen jäljelle jäävään kierroksen otteluun ja niiden hyvinkin suoriin lähetyksiin.

SM-Liigan Ottelukierroksen Erikoisohjelmassa piti nähdä ymmärtääkseni kuitenkin aivan loppuhetket eli yhteensä 11 minuuttia ja 10 sekuntia kaikkiaan suoran kierroksen otteluista Ilves-Jokerit ja HIFK-JyP HT ja kun ne kaksi ottelua olivat ohi niin ilmeisesti sen jälkeen kokonaan suorana lähetyksenä TV2:ssa nähtiin tuona päivänä vain joko Reipas-Lukko tai Ässät-TPS.

Näin ei käynyt kun ottelujen alkamisaikoja muutettiin kuten itse ottelutkin olin merkinnyt osapuoliltaan aiemmin väärin!

Itse pääottelu suorana koskaan hyvin suurilta osin oli JyP HT-HIFK ja sivuotteluna oli Jokerit-Ilves jolloin lähetysaikaongelmien ja mahdollisen PTV:n painostuksen myötä ei otteluja Lukko-Reipas ja TPS-Ässät näytetty ollenkaan mainiten vain tulokset.

Tämä kaikki nähtiin TV2:ssa huomioiden lähetyskeston epäselvyyden kuten myös päivän yleiset lähetysongelmat huomioiden aikaisintaan klo 16.50 alkaen siitä sitten siirtyen selvästi oletettavampaan aikaan klo 16.55 tai klo 16.56-18.24 väliselle ajalle ja lähetys jatkui klo 18.34 eteenpäin tai klo 18.35-19.25 päättyen tuosta aikaisintaan klo 19.16 tai klo 19.17, venyi kenties siitä klo 19.20-19.21 väliselle ajalle ja pisimmillään eri ajat huomioiden päättyi muutoin aikaisimmillaan klo 19.10 lyhimmän mahdollisen ajan nimissä ja pisimmän mahdollisen nimissä hieman yli klo 19.30.

Mikäli ottelulähetykseen olisi sisällytetty kaikki mahdolliset loppuhetket kun ottelu Lukko-Reipas oli ohi niin ottelut Jokerit-Ilves ja TPS-Ässät epäselvine loppumisaikoineen olisivat tarkoittaneet lyhimmillään klo 19.13-19.22 välillä ollutta loppumisaikaa ja muutoin pisimmillään klo 19.27-19.42 välillä ollutta loppumisaikaa, mutta TV2:ssa tultiin toisiin ajatuksiin ja lopetettiin lähetys kun lopetettiin.

Tälle kokonaisuudelle selostajina olivat edelleen todetusti Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Harri Laakso ja Ari Lahti.

31.10.1992 Ässät-Jokerit: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

2.11.1992 HIFK-Jokerit: Nähtiin TV3:lla klo 19.20-20.45

7.11.1992 Lukko-TPS: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

8.11.1992 Ässät-Reipas nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.25 ja klo 18.35-19.25

21.11.1992 Jokerit-Lukko: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

28.11.1992 TPS-Lukko: Nähtiin TV3:lla klo 17.30-19

29.11.1992 Ilves-JyP HT TV2:ssa suorana lähetyksenä klo 16.55-18.25 ja klo 18.35-19.25 selostajina Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Antero Viherkenttä ja Harri Laakso ja lisäksi tässä SM-Liigan lähetyksessä nähtiin pieniä koosteita ja yksi suurempi pääkoosteottelu eli HPK-Lukko Ilves-JyP HT:n erätauoilla. Muutokset muista selostajista saa ilman muuta ilmoittaa.

5.12.1992 Ässät-TPS: Kolmostelevision historian viimeinen ottelu SM-Liigasta TV3:lla nähtiin klo 17.30-19

2.1.1993 Jokerit-Kiekko-Espoo: Nähtiin ensimmäisenä MTV3:n televisioimana otteluna SM-Liigasta ja tästä eteenpäin MTV3 jatkoi televisiointia aina vuoteen 2004 ja 2005 kynnykselle asti ennen myöhempiä Super Sportin, Canal+:n ja Nelosen aikoja ja tietenkin ennen nykyisinkin SM-Liigan oikeuksia pyörittävää Telia TV:tä.

Sittemmin MTV3 on jo tehnyt kyllä paluun lähetyksiin.

Tämä historiallinen ottelu nähtiin klo 17-19 MTV3:lla.

6.1.1993 HPK-TPS suorana lähetyksenä ja lisäksi useita TV-ottelujen välähdyksiä ilman ilmoitettuja ottelijoita muilta SM-Liigan ottelukierroksen paikkakunnilta nähtiin TV2:ssa klo 16.55-17.30, klo 17.45-18.20 ja klo 18.30-19.15 joiden selostajat olivat Antero Mertaranta ja Juha Lindgren ja tämän ohjelman esittelyssä sen arvioitiin oleva yhdistelmälähetys jossa nähtäisiin kaksi ottelua, mutta vain toinen niistä otteluista olisi ollut suora ja toisen vain koostelähetys tai pelkkä maininta osasta suurempaa ottelukokonaisuutta.

Lopulta nähtiin vain siis tuo HPK-TPS kokonaisena yksittäisenä lähetyksenä suorana ja useista muista otteluista nähtiin lyhyitä välähdyksiä arvellun yhden suoran ottelun ja toisen ottelun koostelähetyksen tai pelkän maininnan sijaan.

9.1.1993 TPS-JyP HT: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-19

14.1.1993 Ässät-HIFK: Nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50

15.1.1993 MTV3 näytti TV-ottelun ilman ilmoitettuja ottelijoita klo 17.30-19 joskin ilmeisesti ottelu oli ilmeisesti jälkilähetys jostain muusta ottelusta

16.1.1993 MTV3 näytti yhdistelmälähetykset joissa molemmista otteluista kerrottiin lähetyksessä jotakin, mutta vain tietenkin toinen näistä otteluista nähtiin kokonaisuudessaan suorana.

KalPa-Ilves ja Lukko-TPS näkyivät molemmat muodossa tai toisessa MTV3:lla klo 17.30-19 ja itse asiassa näistä otteluista puhuttaessa Ilves-KalPa näkyi suorana lähetyksenä tai kokonaisena jälkilähetyksenä ja Lukko-TPS näkyi koosteena ottelun yhteydessä

21.1.1993 TPS-Tappara: Nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50 ja lisäksi hieman pitempään tästäkin koska ottelussa mentiin jatkoajalle.

23.1.1993 MTV3 näytti yhdistelmälähetykset joissa molemmista otteluista kerrottiin lähetyksessä jotakin, mutta vain tietenkin toinen näistä otteluista nähtiin kokonaisuudessaan suorana.

TPS-Jokerit ja HIFK-Reipas näkyivät molemmat muodossa tai toisessa MTV3:lla klo 17.30-19 ja itse asiassa näistä otteluista puhuttaessa Reipas-HIFK näkyi suorana lähetyksenä tai kokonaisena jälkilähetyksenä ja Jokerit-TPS näkyi koosteena ottelun yhteydessä

28.1.1993 Lukko-HPK nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren. Tässä ottelulähetyksessä peruutuksen varalta olemassa oli myös kierroksen otteluista puhuttaessa Jokerit-KalPa.

Kyseistä ottelua ei välttämättä näytetty mitenkään paitsi kenties ehkä PTV:llä tai muulla paikallisella televisioasemalla jos mitenkään. Mahdollinen Tulosruudun tai Urheiluruudun pätkä siitä ottelusta kyllä on aikanaan kuvattu.

30.1.1993 MTV3 näytti TV-ottelunaan HPK-JyP HT klo 17.30-19

11.2.1993 Jokerit-Ilves: Nähtiin TV2:ssa klo 19.30-20.50 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren

13.2.1993 Ässät-Jokerit: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-19

18.2.1993: Tuona kyseisenä päivänä nähtiin jälleen kerran SM-Liigan osalta hieman erilaisempi ottelu TV2:ssa. Kyseisenä päivänä TV2:n esittämässä ottelussa nähtiin kaksi ensimmäistä erää koosteena joista ensimmäisestä erästä nähtiin 13 minuuttia ja toisesta erästä 8 minuuttia eli yhteensä koosteena nähtiin 21 minuuttia 40 otteluminuuttia kohti ohjelman alussa.

Suoraan lähetykseen ja viimeiseen kolmanteen erään siirryttiin 35 minuutin jälkeen ohjelmassa sen alusta laskien.

Sitä ennen oltiin luettu ja näytetty lähinnä tulostaulun muodossa muiden ottelujen tuloksia samalta kierrokselta.

Lopulta ottelun loppuhetkien osalta ohjelman kokonaisaika lyheni 4 minuuttia kun lähetys haluttiin lopettaa etuajassa, mutta kanavan ja katsojien onneksi ottelu ehti jo ratketa ennen sitä erikoista päätöstä kanavalla.

TV2:ssa klo 19.30-20.46 nähtiin lopulta siis Ässät-HPK selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren kommentaattorinaan Sakari Sakke Pietilä.

20.2.1993 KalPa-Ilves: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-19

25.2.1993 TPS-Jokerit TV2:ssa klo 19.30-20.50 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren. Mahdollisesti tässä ottelussa kohtasivat myös HIFK-Ässät ja se jopa vaihdettiin pääotteluksi TPS-Jokerit-parivaljakon sijaan selostuksen pysyessä samana. Muussa tapauksessa HIFK-Ässät lienee tullut muunlaisena lähetyksenä.

27.2.1993 HIFK-Ilves nähtiin MTV3:n televisioimana klo 17.30-18.30

6.3.1993 Jokerit-Ässät: Nähtiin MTV3:lla klo 17.30-18.30

11.3.1993 HIFK-JyP HT: Nähtiin TV2:ssa klo 18.45-20.55

14.3.1993 SM-Liigan Puolivälierien Erikoisohjelma: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.20 välisen ajan sijaan lopulta klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.05 välisenä aikana kun ohjelma päättyi lopulta 15 minuuttia aiemmin kuin mitä oltiin suunniteltu.

Kyseessä oli nimensä mukaisesti Erikoisohjelma SM-Liigan Puolivälieristä jolloin ohjelmassa ottelijoina olivat olleet edellisenä päivänä eli 13.3.1993 pelanneet JyP HT-HIFK, mutta uusimpien tietojen mukaan tässä ohjelmassa näkyi muitakin SM-Liigan Puolivälierien otteluja.

Nämä näkyneet ottelut olivat tämän uusimman tiedon mukaan jo 11.3.1993 pelattu HIFK-JyP HT ja 11.3.1993 pelattu viimeinen ottelu parivaljakosta Ilves-TPS.

SM-Liigan Puolivälierien Erikoisohjelman tuona kyseisenä päivänä eli 14.3.1993 selostivat Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Antero Viherkenttä ja Harri Laakso kommentaattorinaan Sakari Sakke Pietilä.

18.3.1993 TPS-Ässät TV2:ssa klo 18.45-20.55 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren

20.3.1993 JyP HT-HPK TV2:ssa klo 15.55-17.25 ja klo 17.40-18.25 selostajina Antero Mertaranta ja Juha Lindgren

21.3.1993 TPS-Ässät: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja 18.30-19.25 tai oikeammin piti nähdä ennen kuin lähetys loppui jo klo 19.23. Aiemmin luulin tämän ottelun olleen joidenkin toisten lehtien mukaisesti HPK-JyP HT mikä nähtiin lopulta vain SM-Liigan Välierien Erikoisohjelmassa tai vain paikallistelevision lähetyksenä.

23.3.1993 Ässät-TPS: Nähtiin TV2:ssa suorana lähetyksenä muistaakseni mistä tahansa alkaen klo 15-19 välisenä aikana. Alkukauden aikana tämä ottelu oli virheellisesti merkitty pienkoosteeksi. Tämä ottelu kesti sen 2 tuntia ja 5 tai 6 minuuttia tuolla mainitulla ajalla.

24.3.1993 SM-Liigan Välierien Erikoisohjelma: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.20 sijaan lopulta hieman pidempänä lähetyksenä klo 16.55-18.20 ja klo 18.30-19.23 välisenä aikana kun kolme minuuttia oli ylimääräistä lähetysaikaa ohjelmassa.

Kyseessä oli nimensä mukaisesti Erikoisohjelma SM-Liigan Välieristä jolloin ohjelmassa ottelijoina olivat olleet edellisenä päivänä eli 23.3.1993 pelanneet JyP HT-HPK, mutta uusimpien tietojen mukaan tässä ohjelmassa näkyi muitakin SM-Liigan Välierien otteluja.

Nämä näkyneet ottelut olivat tämän hetken tiedon mukaan päivitetysti jo 21.3.1993 pelanneet HPK-JyP HT ja lisäksi 20.3.1993 ja 18.3.1993 pelatut ottelut parivaljakosta Ässät-TPS ja HPK-JyP HT.

SM-Liigan Välierien Erikoisohjelman tuona kyseisenä päivänä eli 24.3.1993 selostivat Antero Mertaranta, Juha Lindgren, Antero Viherkenttä ja Harri Laakso kommentaattorinaan Sakari Sakke Pietilä.

25.3.1993 HPK-JyP HT: Nähtiin TV2:ssa klo 18.45-21 (Jatkoaika tarvittiin tämän ottelun ratkaisemiseen joten siksi alkuperäinen lähetysaika venyi ainakin 10 minuuttia ja saattoi olla, että venyi ehkä lopputunnelmineen vielä pidemmällekin ratkaisun tultua jolloin siitä saa ilmoittaa mikäli niinkin kävi.)

30.3.1993 HPK-TPS TV2:ssa klo 18.45-21

1.4.1993 TPS-HPK TV2:ssa klo 18.45-20.55

4.4.1993 HPK-TPS TV2:ssa klo 16.55-19.25 (Tämä oli SM-Liigan viimeinen lähetys YLE:ssä ja TV2:ssa toistaiseksi näihin päiviin asti.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
13.10.1990 TV2:ssa näytettyyn SM-Liigan erikoisohjelmaan on selvinnyt ainakin pari eri selostajaa.

Antero Karapalon lisäksi ainakin Kari Saarenpää selosti Ilves-HockeyReipas-ottelun osuuden tuohon Pitkä!:n tapaiseen erikoisohjelmaan sen olematta enää tosiaan Pitkä!

Karapalo lausui myös ohjelman alkusanat.

Tietysti erikoisohjelma sikäli kun muistan oikein niin piti sisällään erittäinkin hienon aavemaisen utuisen rock-henkisen alku- ja lopputunnuksen kun tuota taidettiin käyttää myös muissakin SM-Liigan YLE:n ja ainakin TV2:n ottelujen musiikkina jossa joskus vierittyi sinimustan/vähäisesti violetin taustan päälle aavemaisin taustakirjaimin isosti kirjoitettu sana JÄÄKIEKKOA.

Olisikohan tuo muuten ollut myös YLE:n F1-lähetysten musiikkina silloin juurikin vuodeksi 1990?

Kun joidenkin vanhempien sukulaisteni mukaan he eivät oikein muuta YLE:n F1-kisoista muistaneet vuodelle 1990 kun tuon kenties soineen upean kappaleen ja esimerkiksi Thierry Boutsenin voiton kun senhän TV2 näytti Hungaroringin kisan suhteen ainakin.

Tuo jääkiekon erikoisohjelman lopputunnus oli tiettävästi, sikäli kun muistan äärimmäisen hämärästi lapsena joltakin näkemältäni videolta oikein niin selvästi yhtä hämärän musta-sinisen taustan keskellä ollut musta neliöruututunnus ja sen sisällä ollut 2URHEILU isoin kirjaimin kirjoitettuna niiden ollessa jäänsiniset ja kuvio tietysti oli TV2:n yleinen sen vuoden nk. Aalto/Liina-Kakkonen mistä ei voinut noin vuosille 1990-1992 kovin erehtyä mikäli yleensäkin TV:tä seurasi.

On paha kyllä sanoa, että soiko jääkiekolle ja formuloille sama musiikki sillä vuosien 1991-1993 YLE:n lähetyksissä oli tosiaan uusi kappale yhteisesti myös rock-henkisenä esimerkiksi sen soidessa sitten Futisliigan lähetyksissäkin!

Lopputunnuksen musiikki saattoi olla täysin sama tai enintään aavistuksen hitaampi, selvästi raskaampi sovitus alkutunnuksesta vuoden 1990 suhteen.

Saa toki kommentoida mikäli joku muistaa jotain lisää tuon SM-Liigan erikoisohjelman suhteen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös