Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ainakin Maikkari näytti myös joitain otteluita kaudelta 1996-97:

SaiPa-Kiekko-Espoo(joko 1996 tai 1997)

Ässät-Ilves 23.2.1997
SaiPa-Kiekko-Espoo on tullut 29.9.1996.

Ässät-Ilves pitääkin vaihtaa paikalleen tuolle päivämäärälle joten hyvä huomio kun minulla on vahingossa tuo toisin päin ja samoin on myös 19.1.1997 oleva ottelu Ässät-Ilves kun sen pitäisi olla toisin päin eli Ilves-Ässät.

SM-Liigan Puolivälieristä puhuttaessa 16.3.1997 ollut HPK-Kiekko-Espoo ja 18.3.1997 ollut Kiekko-Espoo-HPK ovat myös aiemmin puhuttuna väärin päin joten nekin pitää korjata viestiinsä.

Tämän topikin seitsemännessä osiossa ja viesteistä numerot 156, 157, 158 ja 161 löytyvät muun muassa MTV3:n SM-Liigan sarjakausien ottelut sarjakausilta 1993-1994, 1994-1995, 1995-1996 ja 1996-1997 lähetysaikoineen.

Lisäksi aiemmin tämän topikin edellisessä osiossa viestistä numero 316 olisi löytynyt MTV3:n Hockey Night Specialin/Hockey Forum Specialin ottelulähetys 20.10.1994 lähetettynä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Itse vanhempien aikojen SM-Liigan historiasta puhuttaessa tosiaan aivan ensimmäisen SM-Liigan sarjakauden eli 1975-1976 TV-otteluista puhuttaessa mitään erityisen merkittävää valitettavasti ei ole paljastunut, mutta yksi erittäin merkittävä pieni johtolanka kuitenkin on löytynyt.

Tuohon aikaan nimittäin SM-Liigasta tunnetusti nähtiin kolme ottelua joista yksi oli ilmoitettu ja suurempi lähetys koko SM-Liigan YLE:n ensimmäisenä näyttämänä TV-otteluna eli Jokerit-Ilves 18.11.1975.

Tosin kaksi muuta TV-lähetystä ovat olleet päivän viimeisenä ohjelmana tulleita yllätyslähetyksiä myöhään illalla.

Tuo johtolanka mikä noiden lähetysten osalta nyt on hakusessa on se, että nuokin yllätyslähetykset herättivät aikoinaan melkoista keskustelua.

Ne ovat myös tulleet mitä ilmeisimmin edesmenneen TV2:n kanavajohtajan eli Pertti 'Pepsi' Paloheimon kanavajohdon uran loppumetreillä.

Mikäli näin niin niiden on täytynyt tulla aivan vuoden 1976 alkupuolella tai sitten vielä joulukuussa 1975 jolloin 'Pepsi' ehti olla vielä kanavajohtajana.

Vuoden 1976 aikana Paloheimo siirtyi muihin tehtäviin kaiketi yleensäkin kuin enää vain olemaan televisiotyössä tai ainakaan enää TV2:n kanavajohtajana alkupuolella tuota vuotta.

Joidenkin lehtien ja myöhempien muistelmien mukaan kun Kalervo Kummola oli jyrissyt vähintään ainakin kerran noista yllätyslähetyksistä puhuttaessa ihan TV2:n henkilökunnalle, että jossakin vaiheessa lähetyksiä pitää näkyä kuvaruudussa kun koko ajan tuntui olevan vaikeuksia niitä lähettää SM-Liigan alkuaikoina.

Toisella näistä jyrinäkerroista olisi Kummolalle vastannut luurin päähän itse Paloheimo ja ihan mieltä ylentävää kuultavaa keskustelu ei ollut.

Paloheimo ilmoitti puhelun lopulla sen Kummolan vaatiman ottelun eli joko toisen tai kolmannen ja viimeisen noista TV-ottelusta tulevan kuvaruutuun hinnalla millä hyvänsä kunhan hän vain vastaisuudessa jättäisi ihan liiankin monet soittelut kanavajohdon muille henkilöille tekemättä.

Näillä näkymin Kummola sitten tosiaan pahoitteli aiempia haittojaan ja sitä myöten sitten tosiaan saman 'jyrinäpäivän' lopulla olisi Antero Karapalon selostamana tuo yllätyslähetys kuvaruudussa näkynyt.

Harmittavasti vain ei vieläkään selvinneet ne tarkat seurat, mutta myöhempien Kummolan muistelmien mukaan ne ottelut olisivat olleet näitä tuona ensimmäisenä sarjakautena televisioinneista ennen kautta kiinnostuneiden seurojen otteluita.

Ensimmäisenä sarjakautena tietenkin kaikilla seuroilla oli SM-Liigassa mahdollisuus näkyä kuvaruudussa periaatteessa, mutta erityisen kiinnostuneita seuroja televisioinnista tuolla sarjakaudella oli ennen kautta olleen kyselyn mukaan vain viisi joiden joukossa mukana jo olivat jo TV-pelinsä isommin ja ilmoitetustikin saaneet Jokerit ja Ilves.

Mikä jättää näillä näkymin avoimeksi ne kolme muuta seuraa toistaiseksi.

Ja määrä on voinut tietenkin kasvaa enintään kuuteen eri seuraan kun ainakin yksi seura on näillä näkymin liittynyt mukaan televisiointeihin tuon kyselylistan ulkopuolelta.

Lisäksi mikäli ennen pitkää sarjan tuleva mestari eli TPS näkyi kuvaruudussa koko kaudella yleensäkään niin se näkyi toisessa noista otteluista jos näkyi.
 
Viimeksi muokattu:

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
21.3.1993 HPK-JyP HT: Nähtiin TV2:ssa klo 16.55-18.20 ja 18.30-19.25
Tämähän on väärin, koska TPS-Ässät sarjasta lähetettiin 1, 3 ja 4 ottelu ja HPK-JyP HT sarjasta 2 ja 5 ottelu.

Joissakin kirjastoissa on YLE:n tallenteiden katselupiste. Jos vanha kiekko kiinnostaa, niin täältä näkee mitä lähetyksiä on katsottavissa:


Sivustolta voi tarkistaa myös vanhoja lähetyksiä.
 
"Milloin viimeksi liigaan on joku joukkue noussut karsintojen kautta?"
- Kimmo Rannisto

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämähän on väärin, koska TPS-Ässät sarjasta lähetettiin 1, 3 ja 4 ottelu ja HPK-JyP HT sarjasta 2 ja 5 ottelu.

Joissakin kirjastoissa on YLE:n tallenteiden katselupiste. Jos vanha kiekko kiinnostaa, niin täältä näkee mitä lähetyksiä on katsottavissa:


Sivustolta voi tarkistaa myös vanhoja lähetyksiä.
Lienee sitten viime hetkellä tullut siihen lähetykseen otteluvaihdos toisin päin.

Tuo esittämättä sellaisenaan jäänyt ottelu on varmaankin nähty SM-Liigan Välierien Erikoisohjelmassa tai sitten vain paikallistelevision otteluna.

Mielenkiintoista, että tuollainenkin on jo olemassa tai varmaankin ollut jo pitkään.

Ja sitä varmaankin on aikojen saatossa täydennetty tai tullaan täydentämään.

Sinällään harmi tietysti, että tuollaiset erittäin vanhat lähetykset esimerkiksi sarja-ajalta ennen SM-Liigaa puuttuvat vielä joukosta tai voivat puuttua varsin kauankin.

Puhumattakaan myös ihan liigakauden alkuajoiltakin.

Tosin ihan muutamia vanhempia lähetyksiäkin on mukana 1970-luvultakin ihan loppupuolelta.

Osa lähetyksistäkin on hieman ristiriitaisen tuntuisia kestoltaan, mutta melko menettelevästi yleistiedoiltaan pitävät kyllä paikkansa.

Voi olla, että jossain väliin tulee noidenkin tietojen pohjalta päivitettyä noita lähetyskestoja melko laajalti noiden vanhempien aikojen vuosiin ja lähetyksiin.

Antero Karapalon selostamiin otteluihin SM-Liigan sarjakaudelle 1990-1991 tulee kuitenkin tuon uuden tiedon mukana sittenkin päivitystä ainakin kertaalleen siten, että ainakin muodossa tai toisessa 31.1.1991 TV2:ssa tai TV1:ssä näillä näkymin lopulta varmaan myöhäislähetyksenä alustavan TV2:n suoran lähetyksen sijaan esitetty TPS-Jokerit on nähty ja oletettavasti Juhani Wahlsten on ollut kommentaattorina tai sitten muilla tavoin haastateltavana lähetyksessä:

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Puolen vuoden tauon aikana tosiaan on tullut tehtyä uusia löytöjäkin ja jonkun verran myös pohdittua lähetyksellisiä ongelmatapauksia.

Vuosi 1989 SM-Liigan suhteen nk. Tynkäsarjakaudelta television suhteen eli sarjakaudelta 1988-1989 on jälleen osoittanut melkoisen haasteen ainakin yhden uuden ottelun suhteen.

Lähetys on näillä näkymin taas ollut yllätyslähetys.

Ennen itse yllätyslähetystä muista löydöistä puhuttaessa en ole aivan varma, että olisiko Heikki Virran lisäksi silloisella Turku TV:llä selostanut tuolla sarjakaudella itse J-P Jalokin?

Virta olisi kai yrittänyt selostaa kotiotteluja kun J-P olisi sitten selostanut ainakin näillä näkymin vierasotteluja TPS:n osalta.

Kun noistakin lähetyksistä on tullut vihjeitä, että näin olisi käynyt.

Joka tapauksessa itse uusi yllätyslähetys onkin ongelma:

Se koskisi nk. Runkosarjan Viimeistä Edeltävää Ottelua eli JyP HT-TPS päivämäärältään 11.2.1989 yllätyslähetyksenä tullutta ottelua.

Mahdollisena YLE:n lähetyksenä tullessa se olisi tullut todennäköisimmin TV2:ssa joko Antero Karapalon, mutta myös mahdollisten muidenkin tuon sarjakauden YLE:n ylimääräottelujen yhtä mahdollisen selostajan eli Jouko Färdin selostamana.

Huomattavasti tätä epävarmempana lähetyksenä sitä aiemmin on mainostettu tai sotkettu muistikuvissa olemaan TV1:n yllätyslähetyksenä selostajana Juha Jokinen ja kommentaattorina, asiantuntijana tai kaukalonlaitahaastattelijana olisi ollut Matti Väisänen.

Aivan viimesijainen lähetysmuoto olisi ollut vielä kertaalleen sinä sarjakautena runkosarjan osalta Kolmostelevision TV3:ssa, mutta toisaalta TV3:n lähetykset ainakin luvallisten osalta olivat tiettävästi jo päättyneet ennen tuota.

Kesto tuolla yllätyslähetyksellä olisi ollut 105 minuuttia pituudeltaan.

Oli tuo yllätyslähetys yhtä yllättäen suorana tullut yllätyslähetys tai illan päätteeksi tullut kokonainen jälkilähetys.

YLE:n lähetyksenä se tosiaan on voinut ehkä tulla, mutta yhtä toisaalta jo seuraavana päivänä YLE tosiaan näillä näkymin on mahdollisesti näyttänyt juurikin sen vuoden runkosarjan päätöksen.

Sekin on kieltämättä asioita sekoittava piirre kun YLE sillä sarjakaudella tuntui lähetyksistä puhuttaessa olevan hyvin nihkeä niitä näyttämään ja silti heti seuraavalla alle vuorokauden sisällä puhutusta hetkestä saattoikin olla kiekon lätkettä kuvaruudussa.

Mikäli tuo yllätyslähetys eli 11.2.1989 mahdollisesti näytetty JyP HT-TPS oli YLE:n lähetys niin sinä vuonna se olisi ollut kuudes ja aivan enintään seitsemäs ja viimeinen TV-ottelu YLE:n kanavilla ennen SM-Liigan Finaaleja.

Lisään kyllä senkin ottelun varmistuessa tuolle kyseisen sarjakauden lähetysten listalle, mutta lisätiedot ovat sitä ennen tervetulleita!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ajoittain mielenkiintoista on myös, että ainakin eräs mahdollisista uusista löydöistä aiemmin osoittautui jo ennalta tiedetyksi otteluksi.

Sekin heijastaa omat ongelmansa tuohon 11.2.1989 mahdollisesti näytettyyn otteluun eli JyP HT-TPS-otteluun kuvaruudussa, mutta nyt itse ottelumuisteluihin:

Eräs vanhemman serkun tuttavani sanoi tässä kesän aikana kun koronalta ehti muistellessaan niitä näkemiään SM-Liigan ajan ottelujaan niin nähneensä yhden TV1:n lähetyksen.

Hän sanoi sen olleen myöhäislähetyksen ja tulleen muka yllätyslähetyksenä keskiviikkoillassa 1980-luvun lopulla tai juurikin vuonna 1989.

Muutamia muitakin hajanaisia ja valitettavasti osin väärin muistettujakin juttuja oli joukossa.

Tutuksi otteluksi sen kuitenkin paljasti muutama seikka ja lopulta hänkin sen sitten melkoisten väittelyjen jälkeen ihme kyllä muisti uudestaan:

Johtolangaksi paljastui muun muassa tosiaan Jokisen Juhan selostus ottelusta ja tosiaan myös se, että hänellä oli lähetyksessä kommentaattorina, asiantuntijana ja viimeistään ainakin taktisena kaukalonlaitahaastattelijana Matti 'Väisä' Väisänen.

'Väisällä' oli tosiaan lähetyksessä omaa showta menossa fläppitaulun piirtelyn kanssa.

Ja huonoimmillaan homma oli todellakin kuin sketsiohjelmasta kun parivaljakolla välillä ihan Jokisenkin suulla tuli virheitä.

Toisaalta lähetyksessä kävi myös niin Jokisen kaikkiaan kuitenkin pysyessä selvillä vesillä, että itse kommentaattorina toimineen Väisäsen ulosanti ei ollut kehuttavaa luokkaa.

Kertaalleen oli hauska muistaa sekin yksityiskohta kun Jokinen kysyi jotakin vähän aiheen ulkopuolelta tarkoitettua juttua tai osin kyllä liittyenkin asiaan, mutta 'Väisä' luuli sen tarkoittavan jotakin taktista kuviota mikä olisi tehty eri tavalla jäällä kuin miten 'Väisä' oli sen kuvannut TV-yleisölle.

Yksityiskohdan jälkeen Jokinen kysyi vielä siihen päälle sen kysymyksensä ja se ei ollut kovin erikoinen, mutta vastaus oli:

'Väisä' vastasi näin:

"toivotaan, että vastaavia virheitä tulee lisää, niin päästään niitä piirtelemään".

Jokisella sitten riitti melko hersyvää naurua tilanteessa ja taisi kyllä varmaan riittää TV-yleisölläkin.

Kenelläpä toisaalta ei.

Ottelu tosiaan tuli TV1:stä YLE:n ensimmäisenä kauden otteluna kiitos nk. Lakon 12.1.1989, mutta se ei tullut keskiviikkona eikä ihan niin myöhään kuin eräs vanhemman serkun tuttava sen muisti vaan torstaina.

Ottelu oli tosiaan Tappara-TPS.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon SM-Sarjan lähetyksistä puhuttaessa on aiemman puolen vuoden tauon mittaan tullut tietysti etsittyä paljon uusia tietoja.

Niiden perusteella kunhan vain saisi vielä tietää kenties noista Jokerien mahdollisista ylimääräisistä TV-otteluista kuvaruudussa niin nekin voisi päivittää.

Osana päivitystä tulisi kyllä myös uutta tietoa koskien sarjakausia 1970-1971 ja 1971-1972.

Loppukuulle tai syyskuun alkuun asti pitänee vielä odotella niitä uusia tietoja noista Jokerien uusista TV-peleistä.

Sikäli kun niitä ei tule tai kuulu niin pitää laittaa alkukuusta sitten syyskuussa täydessä muodossaan nuo sarjakausien 1970-1971 ja 1971-1972 lähetykset.

Sitä uudemmat sarjakaudet aina sarjakiekkoilun loppuun asti ennen liiga-aikaa jäänevät loppuvuoteen tai huonoimmassa tapauksessa ensi vuoteen selvitettäväksi pitkälti koronatilanteen johdosta.

Ja kun muitakin asioita on vain tullut välillä esteeksi päälle.

SM-Liigan aivan ensimmäiseltä sarjakaudelta puhuttaessa on tullut jälleen vihjeitä lähetyksistä, mutta vain erittäin vähän todella konkreettista tietoa harmittavasti.

Alkujaan sarjakauden pelimuotokin oli kiistanalainen kun osa seuroista olisi halunnut vielä kerran pelata kauden omassa perinteisemmässä muodossaan Kummolan sitten jyrätessä kuitenkin suurilta osin oman tahtonsa mukaiset uudistukset.

Osalle seuroista kun kaikki kotimaiseen jääkiekkoon liittyvät uudistukset tulivat liian nopeasti, osa olisi halunnut Ruotsin SM-Serienin viimeisen kauden nk. Mammuttisarjana pelattavan välimuotosarjan ja jopa sarjalaajennustakin pohdittiin tilapäisesti uutta sarjaa varten josta olisi sitten pudonnut sarjan alkaessa vähän enemmän seuroja kuin tavallisesti.

Tosin ihan täydellinen Playoff-sarja ja puhumattakaan sitten monien ottelujen Finaalisarjasta jäi vielä avauskaudella toteuttamatta.

Finaalijärjestelmä oli tosiaan kompromissi eli useampi ottelu pelattiin, mutta ei täytenä sarjana vaan vieläkin SM-Sarjaa mukailevaa järjestelmää täydentäen.

Eli oli moniosainen kahdella ja enintään kolmella loppuottelulla, mutta ilman erittäin merkittäviä poikkeuksia ei ollut enää mahdollisuutta tiettävästi ainakaan Uusintaotteluun Mestaruudesta kuten ei sellaisenaan myöskään Uusintaotteluun Putoamisesta sarja-ajalta tuttuna.

Ja mikäli oli niin se oli vain erittäin poikkeustapauksia varten vielä olemassa lähinnä täydellistä muuta ratkaisemattomuutta varten.

Itse televisioinnista puhuttaessa SM-Liigan avauskaudella ongelmia tuli joillekin seuroille ja YLE:lle juurikin uuden HTV:n taholta kun sillä oli suorien lähetyksien oikeuksia ja niitä ei olisi tullut ilman kallista lunastusta uudelle sarjalle mitenkään kuvaruutuihin.

Siten sitten päästiin tosiaan sopimukseen lopulta koko ajan harvenevin ottelumäärin HTV:n kanssa jolloin tosiaan YLE:n otteluista muun muassa ihan yksi ensimmäinen ottelu näkyi tosiaan kuvaruudussa heti HTV:n lähetyksen jälkeen.

Välillä mikäli HTV ei ollut ongelmana niin osa seuroista asetti televisioinnin ehdoksi myös sen, että olisi pelattu vielä yksi kausi normaalilla sarjamuotoisella kaudella.

Playoff-järjestelmän kokonaan uutena sellaisena ja Finaalien kunnollisessa muodossaan kun arveltiin entisestään pahentavan muka silloista oletettua katsojakatoa ja vievän katsojat halleista ruutujen äärelle.

Televisiointia ainakin sellaisenaan vastustavien seurojen osalta niille olisi kyllä ymmärrettävästi kelvannut yleisesti ottaen lähtökohtainen kertaluontoinen ratkaisu myös mestaruudesta tai pudotuksesta eli Uusintaottelu Mestaruudesta tai Uusintaottelu Putoamisesta, mutta ei juurikaan mikään muu tärkeäluontoinen ottelutelevisiointi.

Kapinallisemmat seurat lupasivat kuitenkin tulevien sarjan päättäjien pään kääntämiseksi vähän yleistä parempaa muuta televisiointia sarjan ajalta.

Kaikkiaan kesällä tai syksyllä 1975 sovitun uuden sarjan ensimmäisen TV-sopimuksen mukaan otteluja piti tulla lopulta toteutunutta enemmän, mutta jossain määrin se oli hyvin kritisoitu TV-sopimus ja tiettävästi silti pienin erittäin pitkään aikaan ottelumääriltään.

Ainoa hyvä puoli sopimuksessa tuntui olevan vain se, että ainakin SM-Sarjaa vaivanneet yllätyslähetykset aivan milloin sattuu olisivat päättyneet.

Lähtökohtaisesti vain muutama ottelu olisi tullut koko kaudelta tai kompromissina sarjaluonteisuuden hyväksyen vielä kerran puolesta tusinasta enintään vain hieman yli tusinaan otteluja kaudelta, vain kerran olisi ollut tietyin erittäin merkittävin ehdoin mahdollista näyttää suorana TV-lähetys kaudessa ja muutoin niiden olisi pitänyt olla aina jälkilähetyksiä yleisemmin kokonaan tai riittävän myöhäislähetyksinä koosteita.

Pitkälti ennen pitkää jo tätä ennenkin, mutta varsinkin myöhemmin perusteettomaksi osoittautuneen oletetun katsojakadon nimissä.

Lopultahan tuokin TV-sopimus jäi vain kolmen illan päätteeksi TV2:ssa esitetyn jälkilähetysottelun näkymiseksi kuvaruudussa näistäkin vielä kahden ollessa pääsemättä selvästi kerrotuiksi lehtien palstoilla ja ensimmäisen Finaalin mennessä viime hetkellä TV2:sta suorana radiossa tulleeksi otteluksi Raimo 'Höyry' Häyrisen selostamana.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
SM-Sarjan puolelta vanhempien aikojen kotimaisesta jääkiekosta puhuttaessa on myös ollut tässä puolen vuoden tauon aikana jonkin verran mahdollisia lähetyshuhuja liikkeellä.

TV-puolelta tosiaan aiemmin olenkin laittanut kolme ottelua tältä nyt huhuissa olevalta sarjakaudelta, mutta ainakin mikäli vain joidenkin vanhempien ihmisten muistikuvat pitäisivät paikkansa niistä puhuttaessa niin niitä tulisi lisää.

Tosiaan tuohon aikaan huhupuheista sanoen eli 1960-luvun lopulla kotimaisen jääkiekon laajamittaisemmasta televisioinnista sen aloittamisen suhteen neuvoteltiin paljon Yleisradion ja sarjan päättäjien kesken.

Mikäli neuvottelut olisivat päättyneet sittenkin hyvin kun miten olen niiden joskus kuullut päättyneen niin otteluja kuvaruudussa olisi tullut sittenkin enemmän.

Mikäli ei niin hätä ei ollut liiallista kaikkiaan ajankuvaan nähden.

Totta kun on, että YLE alkoi näyttää otteluja ainakin sarjakaudesta 1969-1970 eteenpäin laajamittaisemmin kuin aiemmin.

Mahdollista on kuitenkin uusien tietojen perusteella myös se, että ehkä kenties sittenkin Antero Karapalon selostamien ottelujen määrä olisi ollut suurempi silloisessa TV-Ohjelma 2:ssa ja alkaen kunnolla jo sarjakaudesta 1968-1969 eteenpäin.

Toisin sanoen siis sarjakautta etuajassa aiempaan nähden.

Etenkin kun joidenkin vanhempien ihmisten mielikuvissa osin 1970-luvulla muka lähetykset SM-Sarjasta olisivat vähentyneet ja olleet paljon yleisempiä juurikin 1960-luvun loppupuolen vaihteessa ja vain ihan 1970-luvun alussa enintään.

Se ei sellaisenaan ole kyllä totta, mutta 1970-luvulla tosiaan eräässä vaiheessa sarjaa vaivanneet yllätyslähetykset pahenivat määriltään mikä varmaankin on lisännyt tuota negatiivisempaa suhtautumista juurikin sen aikakauden lähetyksiin.

Suhteessa 1960-lukuun tietenkin.

Muutenkin yhteisenä piirteenä näille vuosikymmenille oli se, että otteluja tosiaan näkyi kuvaruudussa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ilman järkevää ennakkokerrontaa.

Aiemmin tosiaan sarjakaudelta 1968-1969 olinkin merkinnyt kolme ottelua listoille ja ennen kuin mahdollisesti uudet tiedot pitäisivät paikkansa niin pidän niitä myös käytännössä ainoina tulleina otteluina.

Etenkin kun ihan vielä tuolla sarjakaudella Yleisradio tuolloin tiettävästi oli paljon kielteisempi lähetyksille toisin kuin sitten seuraavalla.

Pitkälti kiitos muun muassa jopa itse Antero Karapalonkin väsymättömien taivuttelujen sarjan päättäjiä tai ainakin nyt edes itse ihan tulevan TV2:n omankin kanavajohdon suuntaan.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitäs Solidsport onko kokemuksia? Mietin tuota ke Kärpät-Ilves, Kokkolassa kuitenkin lienee ok kuvata
Pitsiturnauksen alussa kuva oli nykivää, parani kyllä siitä sitten. Viime perjantaina Ässät-Lukko pelistä meni toisesta erästä varmaan puolet ohi, kun lähetyksessä ongelmaa ja ensimmäisessä erässä oli nykivää kuvaa.
Lauantaina Ketterä-U20 näkyi ongelmitta.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mikäli tuo yllätyslähetys eli 11.2.1989 mahdollisesti näytetty JyP HT-TPS oli YLE:n lähetys niin sinä vuonna se olisi ollut kuudes ja aivan enintään seitsemäs ja viimeinen TV-ottelu YLE:n kanavilla ennen SM-Liigan Finaaleja.
Tästä ei sen enempää kannata höyrytä. Kyseessä on Jyväskylän paikalliskanavan lähettämä lähetys.
 
"Milloin viimeksi liigaan on joku joukkue noussut karsintojen kautta?"
- Kimmo Rannisto

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tästä ei sen enempää kannata höyrytä. Kyseessä on Jyväskylän paikalliskanavan lähettämä lähetys.
Okei!

Hyvä tietää.

Siinä tapauksessa varmaankin tämän hetken tiedon perusteella yhden ottelun eli sen 15.1.1989 tulleen Lukko-TPS ottelun ollessa vielä epäselvä lienee Yleisradio näyttänyt vain viisi tai aivan enintään kuusi ottelua ennen SM-Liigan Finaaleja.

Siitä eli tuosta 15.1.1989 pelatusta ja näillä näkymin yllätyslähetyksenä näytetystä Lukko-TPS-ottelusta olisi kyllä hyvä saada jokin selvyys mikäli jotain lisätietoa vain tuosta löytäisi.

Eli lähinnä tuosta televisioijasta, että oliko YLE:n, Kolmostelevision vai paikallistelevision ottelu.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Okei!

Hyvä tietää.

Siinä tapauksessa varmaankin tämän hetken tiedon perusteella yhden ottelun eli sen 15.1.1989 tulleen Lukko-TPS ottelun ollessa vielä epäselvä lienee Yleisradio näyttänyt vain viisi tai aivan enintään kuusi ottelua ennen SM-Liigan Finaaleja.

Siitä eli tuosta 15.1.1989 pelatusta ja näillä näkymin yllätyslähetyksenä näytetystä Lukko-TPS-ottelusta olisi kyllä hyvä saada jokin selvyys mikäli jotain lisätietoa vain tuosta löytäisi.

Eli lähinnä tuosta televisioijasta, että oliko YLE:n, Kolmostelevision vai paikallistelevision ottelu.
Turun paikalliskanava sekin.
 
"Milloin viimeksi liigaan on joku joukkue noussut karsintojen kautta?"
- Kimmo Rannisto

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Turun paikalliskanava sekin.
Okei.

Hyvä tietää!

Putoaa sitten nekin YLE:n näyttämät ottelumäärät neljään tai aivan enintään viiteen otteluun ennen SM-Liigan Finaaleja.

Ja eipä tule alkuperäinen Kolmonenkaan sitten pelejä saamaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon SM-Sarjan sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 kohdalta puhuttaessa piti laittaa aluksi mahdollisesti isompaakin lisäpäivitystä ennen varsinaisia lähetysten määriä kausilta.

Näistä tosin sarjakausi 1969-1970 on laitettu aiemmin, mutta nyt olisi tullut tai tulossa myös Jokerien ottelujakin lisää sille sarjakaudelle.

Ja sarjakausi 1970-1971 saisi lopultakin laajemman katsauslaiton yhdessä Jokerien ottelujen kanssa.

Tosin jäsen jolle laitoin tuota tiedustelukyselyä hänen mahdollisesti tietämistä Jokerien TV-lähetyksistä tuntuu näillä näkymin kadonneen palstalta toukokuun jälkeen.

Minkään muunkaan asiayhteyden viestejä hän eli kyseinen jäsen tiettävästi ei ole laittanut pitkään aikaan.

Pitänee kaiketi odottaa vielä jokunen päivä niiden laiton kanssa mikäli viime hetkellä tulisi vielä jotain lisätietoa ennen laittoa.

Muussa tapauksessa laitan kuun puolivälissä eli muutaman päivän kuluttua ja viimeistään kuun lopulla tai sitten lokakuulla laitan nuo tiedot.

Kun loputtomiin ei tekisi mieli odotella.

Lähiaikoina mikäli tosiaan ei ala kuulua niin pitänee laittaa nuo Jokerien ottelupäivät mahdollisina TV-otteluina sarjakausien 1969-1970 ja 1970-1971 osalta tähän aihealueeseen muutoin vain.

Lähinnä mikäli joku vain muistaisi niistä jotakin.

Ja tietenkin ennen varsinaista sarjakauden tai sarjakausien lähetysten läpikäyntiä päivityksen tai ihan kokonaan uuden viestin muodossa sisältäen jo yhden aiemmin mainitun vuoden 1971 puolella tulleen ottelun muilta osapuolilta.

Tosin noilla sarjakausilla ne kyllä alkoivat erittäinkin lyhyellä varoitusajalla verrattuna vaikkapa HIFK:n, Ilveksen, TuTo:n, TPS:n ja Tapparan otteluihin joilla oli edes hieman enemmän mahdollisuutta päästä TV-Ohjelma 2:n tai TV2:n ottelulähetyksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy