Freddie Freeloader
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Greek Philosophers
No avataan sen verran, että sopimuksen purkaminen toki tapahtuu jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä kun taas irtisanominen on yksipuoleinen toimenpide ja vaatii aika vahvat perusteet, eli käytännössä sopimusta pitää olla rikottu.
Osittain noin, mutta ei aina. Sopimus voidaan myös purkaa yksipuolisesti, mikäli siihen on olemassa riittävän painavat syyt. Kuten esimerkiksi sellainen, että työntekijä ilmaantuu työpaikalleen myöhässä, hirvittävässä humalassa ja vetää esimiestään turpaan.
Tai vaihtoehtoisesti, että työntekijä ei ilmaannu syytä ilmoittamatta työpaikalleen seitsemään päivään. Tämä sama pätee muuten myös työnantajaan, eli jos työnantajan edustajaa ei näy työpaikalla seitsemään päivään, niin työntekijällä on oikeus katsoa työsopimus purkautuneeksi.
Purkamisen ja irtisanomisen perimmäinen erohan on siinä, että purkutapauksessa työsuhde ja samalla palkanmaksu päättyy välittömästi ilman irtisanomisaikaa, mutta tämän yksipuolisen purkuperusteen käyttö vaatii jo jonkinlaista yllä kuvatun kaltaista törkeää tuottamuksellisuutta.
Sellaista tuskin tässä RD:n tapauksessa on osoitettavissa, vaan Seppänen ja RD yksinkertaisesti sopivat keskenään, minkälaisella erorahalla sopimus saadaan yhteisymmärryksessä purettua.