Eilen bebe-leivoksia tehdessäni avautui kaksi asiaa. Niiden hentusten eli leivospohjien kannattaa antaa jäähtyä ennen niiden kumoamista leivosvuoasta pois. Ei kuitenkaan kuulemma kylmäksi asti mutta jonkin verran kun antaa niiden jäähtyä uunista pois otettua niin ne pohjat lähtee näemmä paremmin irti vuoista ja ei murene niin herkästi. Tämän oivaltaessani vain kaksi hentusta mureni jopa kuudestatoista ensin paistamastani hentusesta.
Ja kyllähän ne leivosvuoat kannattaa myös reseptin mukaisesti todella voidella ensin hieman ennen kuin sitä taikinaa laittaa siihen vuokaan. Näin sanotaan reseptissä mutta en ole laiskana jaksanut sitä aina voidella. Nyt voitelin eilen illalla ensimmäisen kerran vuoat ja sen taikinanhan sai sulavammin pyöriteltyä ja paineltua siihen vuokaan ja sitten ne hentuset vasta hyvin irti vuoistaan lähtivätkin.
Nämä kaikki hokattuani niin lopulta viimeisestä hentuserästä ei murentunut käsiin yksikään hentunen! Se on aika paljon se kun vertaa siihen minkälainen rumba se viime vuoden hentusten pyörittely oli.
Ja kyllähän ne leivosvuoat kannattaa myös reseptin mukaisesti todella voidella ensin hieman ennen kuin sitä taikinaa laittaa siihen vuokaan. Näin sanotaan reseptissä mutta en ole laiskana jaksanut sitä aina voidella. Nyt voitelin eilen illalla ensimmäisen kerran vuoat ja sen taikinanhan sai sulavammin pyöriteltyä ja paineltua siihen vuokaan ja sitten ne hentuset vasta hyvin irti vuoistaan lähtivätkin.
Nämä kaikki hokattuani niin lopulta viimeisestä hentuserästä ei murentunut käsiin yksikään hentunen! Se on aika paljon se kun vertaa siihen minkälainen rumba se viime vuoden hentusten pyörittely oli.