Apple – omena mätänee?

  • 317 461
  • 1 671

scholl

Jäsen
Itse 4ässän omistajana en aio edes miettiä uusinta mallia, hyvin voi pysyä vanhemmassa mallissa. Minä kuulun joukkoon joka ei harkitse edes Nokiaa ja olen kyllä kokeillut käyttää nykyisiäkin Lumioita mutta ei vaan nappaa. Sama pätee Samsungeihin jossain määrin.

Niin minähän sanoin tuon. Se on kultti pössyttelijöiden, ituhippien, mainosjengin ja olkalaukkufägäreiden keskuudessa. Lyön vaikka mistä vetoa, etteivät vaihda merkkiä, vaikka iPhone maksaisi 5000e ja olisi joku vanhan Nokia 2110:n veroinen ominaisuuksiltaan, koska se brändi on kultti tai uskonto, ei normaali tuotemerkki. Niillähän oli 80 luvulla jo ne Macintoshit, vaikka ne olivat ihan paskoja. Sama jengi osti sitten niitä iPodeja, vaikka tuote oli aivan naurettava sellasine ohjauspyörineen.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Onko sinulla varmaa tietoa tästä? Applen ratkaisuhan on ollut että vanhemmat puhelimet eivät tue kaikkia uusimpia käyttiksen ominaisuuksia (esim. siri, 3D flyover, navigaatio jne.)

Kannattaako näin tyhmään viestiin edes vastata?

Riippuvuudet taaksepäin rajoittavat ja hankaloittavat aina tekemistä. Toki voidaan kiistellä siitä, että kuinka paljon, mutta fakta on faktaa.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Kannattaako näin tyhmään viestiin edes vastata?

Riippuvuudet taaksepäin rajoittavat ja hankaloittavat aina tekemistä. Toki voidaan kiistellä siitä, että kuinka paljon, mutta fakta on faktaa.
Eli sinulla ei siis ole tietoa siitä että Apple olisi joutunut rajoittamaan käyttiksensä kehitystä sen takia että tukevat myös vanhempaa rautaa. Tekemiseen ja tekemiseen käytettyyn aikaan se toki vaikuttaa jos jotain tiettyä rautaa erityisemmin halutaan tukea vaikka se olisikin vaikeaa, mutta en usko että Applella on mitään tarvetta tukea vanhempaa rautaa jos se rajoittaisi mitä käyttiksellä voi tehdä. Muutenhan Apple varmaankin tukisi kaikkia iPhone-versioita ja Mac-puolella PPC:tä ja vanhempia Intel-rautoja.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Apple valehteli. Stop the press!!!

Kuten joka ikisessä julkitulossaan. Mutta ei se yleisöä haittaa ja ketään ei kiinnosta. Mitä väliä sillä on?

Ei Apple laske kuin sellaiset puhelimet mukaan vertailuun, joita yleensä löytää kaupoista, muualta kuin poistomyynnistä. :)
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei Apple laske kuin sellaiset puhelimet mukaan vertailuun, joita yleensä löytää kaupoista, muualta kuin poistomyynnistä. :)
Tai: "Ei Apple laske kuin sellaiset puhelimet mukaan vertailuun, jotka ovat paksumpia".

Ja toisaalta, jos ohuus johtaa poistomyyntiin...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jep, kaikki mokailee, myös Apple. Ihmisiä nekin on, vaikka Jobsista RIP, ei aina tiennyt. Saa nähdä, kykeneekö Apple Cookin aikana tekemään muuta kuin kaikki laitteensa vuosittain "ännu lite bättre". Pian ne tarvitsee oikeaa innovaatiota. Miksi esim. IPhone 5:n ei tullut todellista supernäyttöä tai jotain. Pian vain faniporukka ostaa taas aina uudet Applet, kun muut tekee jo nyt vähintään yhtä hyviä laitteita kuin Apple. Vuoden päästä on jo Applenkin totuuden hetki, jos ns. Kehitys vain kehittyy, eikä tule mitään uutta ja ostamaan innostavaa Applelta.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Saa nähdä, kykeneekö Apple Cookin aikana tekemään muuta kuin kaikki laitteensa vuosittain "ännu lite bättre". Pian ne tarvitsee oikeaa innovaatiota. Miksi esim. IPhone 5:n ei tullut todellista supernäyttöä tai jotain. Pian vain faniporukka ostaa taas aina uudet Applet, kun muut tekee jo nyt vähintään yhtä hyviä laitteita kuin Apple. Vuoden päästä on jo Applenkin totuuden hetki, jos ns. Kehitys vain kehittyy, eikä tule mitään uutta ja ostamaan innostavaa Applelta.

Niin, Applella on hyvää vauhtia käymässä matkapuhelinpuolella Nokiat. Eli vellotaan omassa itsetyytyväisyydessä ja oletetaan, että se oma joskus toiminut konsepti on niin hyvä, ettei sitä tarvitse enää kehittää.

Jos seuraavakin iPhone päivitys on samanlainen facelift, niin Applen alamäen on helppo ennustaa alkavan.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaiken tämän Applen arvostelun keskellä on ihan hyvä muistaa, että iPhone on edelleen yksi parhaista älypuhelimista markkinoilla. Tähän astihan kaikkia uusia älypuhelimia on aina jossain vaiheessa verrattu iPhoneen ja jos luuri pärjää Applen tuotokselle, niin kyseessä on hyvä tuote. Nyt uusin versio on varustettu erinomaisella näytöllä, (ehkä) markkinoiden laajimalla sovellusvalikoimalla, riittävän hyvällä kameralla sekä teknisillä ominaisuuksilla, jotka antavat yhdessä optimoidun käyttöjärjestelmän kanssa sulavan ja toimivan käyttökokemuksen.

On totta, ettei iPhone tarjonnut mitään mullistavaa uutta uuden version myötä, mutta ei se myöskään mitenkään pudonnut kelkasta. Samat rajoitukset ja Apple-sidonnaisuudet ovat edelleen olemassa, mitä aiemmissakin versioissa ja ihmiset ovat myyntitilastojen perusteella (ainakin tähän asti) olleet ne valmiita hyväksymään.

Oikeastihan suurelle massalle sillä ei ole juurikaan väliä, ostaako Androidin, iPhonen vai vaikkapa Lumian. Kaikilla pääsee nettiin, kaikilla voi ottaa kuvia ja kuunnella musiikkia, kaikkiin voi ladata sovelluksia ja pelejä ja kaikkien käyttö ihan helppoa ja sulavaa. Lähinnä makuasioita, minkä valmistajan tyylistä tykkää. Sitten on se pieni vähemmistö, jolle yksittäiset ominaisuudet ja mahdollisimman suuri prosessoriteho ovat ratkaisevia puhelinta valittaessa.

Niin ja itse olen edelleen Androidin käyttäjä. En ole Apple-fanboy, enkä kyllä mikään muukaan fanittaja. Haluan puhelimeni, kuten muidenkin käyttämieni teknisten laitteiden, olevan mahdollisimman toimivia ja hinta-laatu -suhteeltaan hyviä. Ja etenkin tuo viimeinen kriteeri yhdessä Applesta syntyneen mielikuvan kanssa on rajannut iPhonet pois minun listoiltani.
 
Viimeksi muokattu:

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juuri tuo innovaatioiden puute voi johtaa myynnin laskuun. Applen ekosysteemi tosin tekee sen, että porukka ei niin helposti vaihda kilpailijalle, vaan jättävät sen "lite bättre"-version kauppaan ja jatkavat vanhalla luurillaan eteenpäin. Uusien käyttäjien houkuttelu sen sijaan voi olla hankalampaa, kun muilla on tätä menoa paljon paremmat laitteet.

Loppuun vielä linkki sketsivideoon omenan seuraavasta julkkarista, joka hieman sivuaa nykyajan meininkiä.

collegehumor.com-apple
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Nyt uusin versio on varustettu erinomaisella näytöllä, (ehkä) markkinoiden laajimalla sovellusvalikoimalla, riittävän hyvällä kameralla sekä teknisillä ominaisuuksilla, jotka antavat yhdessä optimoidun käyttöjärjestelmän kanssa sulavan ja toimivan käyttökokemuksen.
Ikävä kyllä tuo Applen iOS alkaa olla kokonaisuudessaan niin aikansa elänyt että siihen pitäisi tehdä valtava päivitys, jotta sen saisi toimimaan haluamallaan tavalla. Mulla on nyt vuoden aikana ollut käytössä Android ja Symbian sekä nykyisin iPhone, ja kyllä näistä iPhone aiheuttaa eniten ongelmia päivittäisessä käytössä. Erityisesti kalenteri ja muistutukset on pahiten retuperällä, mielestäni nuo ei ole lainkaan sillä tasolla mitä niiden pitäisi olla hyvässä työkäytössä. Sama vika vaivaa kyllä OS X:ää, nuo on lähes käyttökelvottomat, vaikka synkkaavatkin kivasti toisiinsa ja googlen kalentereihin jne. Käyttöliittymä ja hälytykset ovat vaan aivan jäätävän huonoja.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Nyt uusin versio on varustettu erinomaisella näytöllä, (ehkä) markkinoiden laajimalla sovellusvalikoimalla, riittävän hyvällä kameralla sekä teknisillä ominaisuuksilla, jotka antavat yhdessä optimoidun käyttöjärjestelmän kanssa sulavan ja toimivan käyttökokemuksen.
....

Niin, erinomainen näyttö, mutta ainakin tarkkuudessa häviää Lumia 920:lle. Lajin sovellusvalikoima joo, mutta who cares, Androidille ja varmasti winkkarillekin saa kaiken oleellisen. Riittävän hyvä kamera, mutta ei paras. Tekniset ominaisuudetkaan ei noin yleisesti ole mitään millä erottuisi muista.

Ihmetyttää, että Apple tulee ulos kertomaan, että nyt voi vastata tekstiviestillä puhelimeen tai ikoneita saa nyt 5 päälekkäin. Onhan toi nyt ihan hirveää tuubaa. Mitä ihmeen innovaatioita noi on. Toi tekstari vastaus oli sysipaskassa symbianissa varmaan 5 vuotta sitten. Suurin osa firmoista ei kehtaisi tulla sanomaan "me on viimein saatu toiminto mikä muilla on ollut vuosia", vaan lisäisivät sen vähin äänin. Ehkä se on Applen hyvyyttä.

Markkinoiden reaktio ihmetyttää kanssa. Firma julkistaa että on tässä vähän kehitelty vanhaa mutta ei keksitty mitään uutta, niin kurssi nousee.

Toisaalta, itsellä käytössä uusi iPad ja onhan se helvetin toimiva systeemi. Kaikki vaan toimii. Kai se johtuu tuosta suljetusta ja rajoitetusta systeemistä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässäpä linkki Jimmy Kimmelin pätkään, joka jotenkin osuvasti kertoo minun käsityksen iPhonen tyypillisestä ostajasta: First Look: iPhone 5 - YouTube

Ihmiset vaan on laiskoja ottamaan asioista selvää ja vertailemaan eri tuotteita ja erityisesti hinta/laatu suhdetta. Otetaan vaan sokeesti se mikä on muillakin ja mennään hypen mukana. Tämä koskee vähän kaikkea.

Sitten on tietysti vielä Apple-uskovaisten porukka, jonka mukaan Jobs on jumalasta seuraava - ylöspäin, ja kaikki mitä omena tekee on täydellistä ja ominaisuudet mitä niissä ei ole, on turhia ja kun ne joskus tulee, ne onkin yhtäkkiä tarpeellisia uutuuksia.

Applen kamat on elektroniikkaa siinä missä muittenkin tuotteet hyvine ja huonoine puolineen, niillä vaan rahastetaan tylysti hypen ansiosta. Ja niinhän sen pitääkin mennä, Apple on bisnes.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, erinomainen näyttö, mutta ainakin tarkkuudessa häviää Lumia 920:lle. Lajin sovellusvalikoima joo, mutta who cares, Androidille ja varmasti winkkarillekin saa kaiken oleellisen. Riittävän hyvä kamera, mutta ei paras. Tekniset ominaisuudetkaan ei noin yleisesti ole mitään millä erottuisi muista.

Ihmetyttää, että Apple tulee ulos kertomaan, että nyt voi vastata tekstiviestillä puhelimeen tai ikoneita saa nyt 5 päälekkäin. Onhan toi nyt ihan hirveää tuubaa. Mitä ihmeen innovaatioita noi on. Toi tekstari vastaus oli sysipaskassa symbianissa varmaan 5 vuotta sitten. Suurin osa firmoista ei kehtaisi tulla sanomaan "me on viimein saatu toiminto mikä muilla on ollut vuosia", vaan lisäisivät sen vähin äänin. Ehkä se on Applen hyvyyttä.

Markkinoiden reaktio ihmetyttää kanssa. Firma julkistaa että on tässä vähän kehitelty vanhaa mutta ei keksitty mitään uutta, niin kurssi nousee.

Toisaalta, itsellä käytössä uusi iPad ja onhan se helvetin toimiva systeemi. Kaikki vaan toimii. Kai se johtuu tuosta suljetusta ja rajoitetusta systeemistä.

Ei iPhone varmasti olekaan paras kaikilla osa-alueella. Mitä yritin tuolla viestillä sanoa oli se, että iPhone ei missään nimessä ole huono puhelin, vaikka sellaisen kuvan äkkiä saa keskustelupalstoja lukiessa. Esimerkiksi tuo näyttö. Vaikka jostain löytyy parempi, niin tuskin tuota uutta(kaan) Retina-näyttöä voi huonoksi haukkua.

Itse olen tosiaan huono sen syvällisempiä väitteitä Applen tuotteista esittämään, kun kokemus on lähinnä satunnaista testailua. Mutta ei noiden testailujen perusteella käytön helppous tai ohjelmien toimivuus ole ainakaan huonompaa kuin muissa puhelimissa keskimäärin.
 

#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tietoa milloin IPhone 5 tulee myyntiin Suomeen? Onko sillä minkälainen vaikutus muiden IPhone:n hintaan? Ajattelin vihdoin ja viimein siirtyä Nokialaisesta Applen tuotteeseen. Mietin vain että kun vitonen tulee myyntiin niin se laskisi jonkin verran muiden hintaa. Lähinnä ajattelin että jos 4s:n laittaisi.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tietoa milloin IPhone 5 tulee myyntiin Suomeen? Onko sillä minkälainen vaikutus muiden IPhone:n hintaan? Ajattelin vihdoin ja viimein siirtyä Nokialaisesta Applen tuotteeseen. Mietin vain että kun vitonen tulee myyntiin niin se laskisi jonkin verran muiden hintaa. Lähinnä ajattelin että jos 4s:n laittaisi.

28.9. tulee iPhone 5 myyntiin ja 4S hinta putoaa noin 100 eurolla. Hinnan pudotus ei ole mikään tieto vaan aiempaan perustuva mutu.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ios6 tuli tänään jakoon ja mitä kommentteja on katsellut, niin käyttäjät tuntuvat ratkeavan riemusta ainakin tämän applen oman kartta/navigointihässäkän kanssa. Tai tomtomilta ne kartat on ostettu, mutta silti. Aika kurapaskaa tuntuisi olevan.

Tämä koskee lähinnä periferioita, kuten suomea ja muita vastaavia maita. Eiköhän jenkeissä homma kuitenkin toimi, kuten kotikentällä pitääkin. Suomen karttadata ilmeisesti yli 2 vuotta vanhaa pääosin. Ja miljoonia muitakin puutteita.

Mutta maksullisten navigointisovellusten myynti varmasti kasvaa räjähdysmäisesti. Ja sekin sataa applen laariin, luonnollisesti.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Mutta maksullisten navigointisovellusten myynti varmasti kasvaa räjähdysmäisesti. Ja sekin sataa applen laariin, luonnollisesti.

Sinälläänhän mikään ei ole muuttunut, eipä ios:ssä kunnollista ilmaista navigointia ole ollut aiemminkaan. Siinä mielessä Nokia on valovuoden edellä. Muutenkin ios6 vaikuttaa enemmänkin 5.5 päivitykseltä kuin uudelta versiolta mutta ilmainenhan tämä on ja uppoaa myös vanhempiin laitteisiin mikä on käyttäjien kannalta kiva.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Suomen karttadata ilmeisesti yli 2 vuotta vanhaa pääosin. Ja miljoonia muitakin puutteita.
...

Itsekin asentelin ton tänään iPadiin ja eipä siinä mitään erityistä muutosta tapahtunut. Toi uusi kartta on lukemani perusteella aika syvältä, mikäli on toimivaan karttaan tottunut. Se ei kuulemma osaa vaihtaa reittiä, mikäli poikkeat ehdotetusta reitistä ja muutenkaan ei ole testanneita vakuuttanut. Mikäli applen palstalla arvostellaan jotain applen tekemää, niin sen pitää olla totaalisen epäonnistunut.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Sinälläänhän mikään ei ole muuttunut, eipä ios:ssä kunnollista ilmaista navigointia ole ollut aiemminkaan. Siinä mielessä Nokia on valovuoden edellä. Muutenkin ios6 vaikuttaa enemmänkin 5.5 päivitykseltä kuin uudelta versiolta mutta ilmainenhan tämä on ja uppoaa myös vanhempiin laitteisiin mikä on käyttäjien kannalta kiva.
Käsitykseni mukaan muut kuin lähes päivittäin navigointia tarvitsevat iphonen käyttäjät ovat pärjänneet google mapsilla ihan ok. Vaikka ei mikään erinomainen sovellus olekaan. Sentään karttadata on ajan tasalla.

Tuolla uudella ei ilmeisesti pärjää käytännössä edes yhtä kertaa vuodessa.

Mutta navigointi ei ole mikään kännyköiden myyntivaltti, joten tuolla ei ole mitään merkitystä. Suurin osa iphonen käyttäjistä ei kyseistä toimintoa ikinä varmasti käytä edes.

Apple varmasti haluaa sovellusta kehittää, mutta sillä on edessä erittäin pitkä ja kivinen tie sen kanssa.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käsitykseni mukaan muut kuin lähes päivittäin navigointia tarvitsevat iphonen käyttäjät ovat pärjänneet google mapsilla ihan ok. Vaikka ei mikään erinomainen sovellus olekaan. Sentään karttadata on ajan tasalla.

Tuolla uudella ei ilmeisesti pärjää käytännössä edes yhtä kertaa vuodessa.

Täytyy kyllä sanoa, että nyt lyttäät tuota uutta navigointia ja karttoja ihan syyttä suotta. Etenkin jos sinulla ei ole omakohtaista kokemusta. Olen nyt tässä illan aikana tehnyt useita karttahakuja ja testannut vähän navigaatiota liikkuessani ympäriinsä, enkä ole törmännyt mihinkään ongelmiin. Tiedot vaikuttavat ihan ajantasaisilta.

Minun käytössäni nämä uudet kartat ovat varmasti yhtä toimivat kuin Googlenkin. Mitään dramaattisia eroja ei ole kohdallani havaittavissa. Uskon kuitenkin, jos jotkut kritisoivat näitä karttoja epätarkoiksi ja vanhentuneiksi. Sitä ne varmasti ovat joillain alueilla. Google ja Nokia ovat näillä markkinoilla sen verran kovia, että edes tasoihin hyppääminen suorilla jaloilta on liki mahdotonta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suomen karttadata ilmeisesti yli 2 vuotta vanhaa pääosin.

Nokian karttadatassa on yli 5 vuotta vanhoja virheitä, joita ei vaan korjata. Vaikka asumme n. 5 km Helsingin keskustasta, niin Nokian karttadatassa on vääriä katuja lähiseudullani, jotka katosivat uudisrakentamisen tieltä n. 2005 ja uudet kadut eivät ole kokonaisia Nokian karttadatan perusteella katsottuna ja ne uudet tiet on rakennettu jo yli 5 vuotta sitten. Jopa HSL:n bussi kulkee kadulla, jota Nokia karttadatan mukaan ei ole olemassakaan, 50 metriä kotioveltamme. Kaupunki on Helsinki, Suomessa. Kaikki tekee virheitä, myös Apple ja Nokia.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kertokaas nyt viisaammat, että millä tavalla Googlen ja TomTomin kartat eroavat toisistaan? Google kuitenkin käyttää TomTomin karttadataa.

Mitä tulee Suomeen ja karttojen ajantasaisuuteen, niin valitettavasti Suomi on yksi kärpäsen jätös, joka ei juurikaan kansainvälisiä suuryrityksiä kiinnosta. Myös tämän takia toivon Nokialle menestystä, jos siellä vielä Suomi saisi palveluiden osalta enemmän huomiota kuin kilpailijoilla.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Täytyy kyllä sanoa, että nyt lyttäät tuota uutta navigointia ja karttoja ihan syyttä suotta. Etenkin jos sinulla ei ole omakohtaista kokemusta. Olen nyt tässä illan aikana tehnyt useita karttahakuja ja testannut vähän navigaatiota liikkuessani ympäriinsä, enkä ole törmännyt mihinkään ongelmiin. Tiedot vaikuttavat ihan ajantasaisilta.

Minun käytössäni nämä uudet kartat ovat varmasti yhtä toimivat kuin Googlenkin. Mitään dramaattisia eroja ei ole kohdallani havaittavissa. Uskon kuitenkin, jos jotkut kritisoivat näitä karttoja epätarkoiksi ja vanhentuneiksi. Sitä ne varmasti ovat joillain alueilla. Google ja Nokia ovat näillä markkinoilla sen verran kovia, että edes tasoihin hyppääminen suorilla jaloilta on liki
mahdotonta.

"Montako peliä oot itte pelannu?"

Mistä mä saisin yhtäkkiä omakohtaista kokemusta. Lueskelin vain eri foorumeita ja ios6:een päivittäneiden kokemuksia. Vaikka kuinka apple-faneja ovat, niin nämä kartat saivat 99 kertaa sadasta täystyrmäyksen.

Mutta tämä on ilmeisesti väärä tieto sitten. Olen pahoillani. Kyllähän luotan enemmän yhden henkilön pariin-kolmeen hakukertaan, enkä suuremman ihmismassan moninkertaiseen kokemukseen.

Ja totta helvetissä jokin montakymmentä vuotta paikallaan ollut tie näkyy kartassa oikein.

Sinulla ilmeisesti toimi sekin asia moitteetta, että jos vahingossa eksyt reitiltä, niin navigaattori laskee samantien uuden ja parhaan reitin tilalle ja ohjaa sitä pitkin. Hyvä niin.

Pahoittelut tästä arvostelusta, vaikak en ole pystynyt tekemään syvällisiä testejä.

Nokian karttadatassa on yli 5 vuotta vanhoja virheitä, joita ei vaan korjata. Vaikka asumme n. 5 km Helsingin keskustasta, niin Nokian karttadatassa on vääriä katuja lähiseudullani, jotka katosivat uudisrakentamisen tieltä n. 2005 ja uudet kadut eivät ole kokonaisia Nokian karttadatan perusteella katsottuna ja ne uudet tiet on rakennettu jo yli 5 vuotta sitten. Jopa HSL:n bussi kulkee kadulla, jota Nokia karttadatan mukaan ei ole olemassakaan, 50 metriä kotioveltamme. Kaupunki on Helsinki, Suomessa. Kaikki tekee virheitä, myös Apple ja Nokia.

Kerro se valmistaja, jonka karttadatassa ei ole yhtään virhettä. Käyn heti ostamassa tällaisen navigaattorin. Itse olen nokian navigoinnilla pärjännyt tähän mennessä joka ikinen kerta, eikä omalle reitilleni ole osunut virheitä. Myös opastus on toiminut.

Voitko kertoa nämä puuttuvat ja ylimäääräiset tiet, niin katselen vähän, minkälaatuinen ongelma on.

Väitän silti edelleen enemistön mielipiteen vastaisesti, että googlella ja navteqilla on suomen periferiakartat paremmalla tasolla kuin kilpailijoillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös