Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 565 067
  • 2 088

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Aikaisemmin jo totesin Peliesitykset osiossa, että vaikea on voittaa jos tekee vikaan kolmeen finaaliin yhden maalin matsissa.

Tapparalta mitään poisottamatta.Olivat parempia ratkaisevalla hetkellä. "Maalin parempia", kuten sanotaan. Pelasivat todella hienosti ja eritoten Laine, jonka pelejä maajoukkueessa todella odotan.

Puolustin vain Stögön lausuntoa. Liusjärvi saa lääkäriltä arvion, Tapola manaa mediassa että kausi ohi. Se vaikuttaa Liusjärveen. Ruudun toimituskin oli sitä mieltä, että Mäntylän olisi kuulunut saada myös kakkua. Minusta molempien, sekä Zabon että Mäntylän olisi kuulunut saada kakkua.

Nyt jos lääkärilausunnot johon nykyään lisärangaistukset nojaavat (koska nykyään rankaistaan tuloksesta, ei teosta, joka on kaikkien mielestä perseestä), alkavat olla vääriä ja median paine vaikuttaa päätöksiin niin Stögö kysyy ihan oikeutetusti lajia kehittävänä ihmisenä, että mihin rangaistuksia pitäisi nojata?

Se oliko paikka oikea jäänee arvoitukseksi. Me ei myöskään tiedetä mitä kulisseissa tapahtuu. Minkälaista painostusta on voinut tulla Liusjärvelle Tapparan johdon suunnalta yms. Ehkä siksi periaatteesta Stögö ei vain halua antaa tunnustusta vastustajalle. Tai sitten on vain itsekeskeinen kaveri.

Mistä sitä tietää. Itse olisin vain kehunut kaikkia ja vastustajaa ja sanonut että nyt meni näin ja avannut kaljan. Mutta Stögö on oma persoonansa ja jokainen persoona on kehissä vahvuuksien ja heikkouksiensa kautta.

Se, että vihaa noin paljon häviämistä ja on huono häviäjä on varmaan osasyy miksi sillä on aika monta mestaruutta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ensi kaudella voi vastassa olla poffseissa hyvinkin.......yllätys, yllätys, taas Tappara. Törmäsen on korkea aika opetella, kuinka nämä niukat tappiot käännetään voitoiksi juuri Tapparaa vastaan. Kolme viimeistä sarjaa mennyt samalla kaavalla.

Tässä ollaan ytimessä! Helppo nillittää jälkikäteen, mutta koko ajan olin sitä mieltä, että Kärpät olisi ollut HIFK:lle parempi vastus. Onko mitään tapparamaisempaa kuin voittaa 3/4 pelistä lukemin 2-1? Tappara osaa ton niukkamaalisen ympäristön ja Tapparan 2-1 -johto vastaa suunnilleen HIFK:n 4-1 -johtoa. Siltä ainakin tuntuu. Tolla alueella pitää tehdä helvetisti duunia. On tietenkin hienoa voittaa pelejä 6-0, mutta pitäisi osata voittaa myös 2-1. Itse asiassa nelosen huonoudesta verrattuna 2011-neloseen olen samaa mieltä, mainitsinkin siitä tänään toisessa ketjussa. Pointtihan on se, että onko noita hyvä sanoa ääneen julkisesti vai olisiko parempi käsitellä kuitenkin sisäisissä loppupalavereissa?
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Taisi puhua koko pudotuspeleistä. Ainoa nelosen pelaaja joka teki koko keväänä maaleja oli Tuomisto kahdellä häkillä. Huima ero esim. 2011 joukkueeseen.

Tästähän löytyy myös loistava vertailukohta. Liivik keväällä 2011 vs. 2016. Mutta kyllähän nämä arvostelut voisi hoitaa muualla kuin mediassa/median kautta.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huonot tyylipisteet ihan kiistatta pelinjälkeisestä haastattelusta. Stögö ei ole muuten ennen hävinnyt finaalia ja varmastikin tilanne oli erityisen vittumainen.

Valmentajana ei ehkä ole hävinnyt, pelaajana kyllä on. Niin tai näin, itse en hirveästi jaksa tuollaisia kommentteja paheksua. Valmentajat ovat vain ihmisiä (en keksinyt tähän mitään kliseisempää) ja ratkaisevan ottelun jälkeisissä tunnekuohuissa tulee lauottua kaikenlaista. Ei tuollainen vie mitään voittajan saavutuksesta pois tai vähennä häviäjän vitutusta, lillukanvarsia. Tuskinpa kenellekään HIFK:n organisaatiossa jää yhtenä tämän loppuottelusarjan opetuksena mieleen, että jatkossa ei sitten parane nillittää hävityn finaalin jälkeen. Törmänen on fiksu kaveri ja kaivaa tästä varmasti lisää energiaa sen eteen, että ensi kauden päättyessä ei hävitä, ei hyvin eikä huonosti.

Nelosketjun väitetty suolaaminen on sen sijaan asia erikseen ja kuulostaa kieltämättä oudolta.

Mulle tulee valmentajista mieleen oikeastaan vain Jortikka, joka oli aina ihan vitun huono häviäjä.

Jortikka taisi liigassa hävitä seitsemästä finaalisarjasta yhden (Kärpät-Jokerit 2005), enkä muista, että olisi silloin pahemmin kitissyt. Merkitykseltään vähäisempien tappioiden jälkeen varmaan senkin edestä, mutta loppukaudesta hänen ei yleensä tarvinnut poistua kentältä häviäjänä (jätetään ne viimeiset vuodet pois laskuista). Henkilökohtaisesti muistan paljon paremmin ne kerrat, kun Jortikkaa on syytetty huonosta voittamisesta. Jälkimmäisen triplan (99-01) aikoihin oli tyypillistä, että muutama minuutti ratkaisevan finaalin jälkeen silloisille keskustelupalstoille ilmaantui paheksuntaa Jortikan käytöksestä mestaruuden ratkettua. Eipä silti, että asiaa olisi mestaruushöyryissä hirveästi jaksanut miettiä.

Kun keskustelun aiheena nyt näyttää olevan valmentajan käytöskoodi hävityn loppuottelusarjan jälkeen, niin lisättäköön vielä muisto keväältä 2004 Kärppien päihitettyä Tepsin. TPS:n tuolloinen päävalmentaja Jukka Koivu antoi ratkaisevan finaalin jälkeen maailmoja syleilevän haastattelun, jossa kehui maasta taivaisiin koko kärppäorganisaation, mikä herätti tällä palstalla valtavan suosikkijoukkuerajat ylittävän sympatia-aallon: kylläpä antoi rehdisti ja tyylikkäästi tunnustusta vastustajalle. Toiset tykkää, toiset ei: oma tappiovitutukseni jostain syystä vielä vähän syveni kyseisen haastattelun kuultuani.

Oli miten oli, kokonaisuudessaan tämä kausi oli Törmäseltä varsin hieno näyttö ja iso tasonnosto koko HIFK-organisaatiolle viime vuosiin nähden. Hopeamitalista ei ehkä parane onnitella, mutta kyllä teidän on tästä hyvä jatkaa, vaikka pettymys onkin epäilemättä nyt pinnassa.
 
Viimeksi muokattu:

Paha Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Stögö palautti uskon jääkiekkoon. Jos mennään historiaan, jääkiekkohistorian huonoin ja ikävystyttävin peli käytiin Summasen IFK:n ja Rautakorven Tapparan välillä (0-2, ylivoimamaalit). Siinä oli kaksi niin tylsää ja mielikuvituksetonta lätkää pelannutta jengiä, että harvoin on ottanut niin paljon päähän lipuista maksaminen. Katsomossa oli hiirenhiljaista, vain pelaajien huudot kaikuivat piippuhyllylle asti. Ja näitä kahta herrasmiestä pidetään "asiantuntijapiireissä" guruina.

Jääkiekon pitäisi olla viihdettä. Rautakorpi peluutti antijääkiekkoa, jossa kiekkoa syötellään hulluuteen asti maalin takana ja palautetaan keskialueelta omiin jos ei trapin läpi ole suoraa reittiä, Maalin edessä painitaan ja kärkikarvaaja blokataan, koska tuomarit hyväksyvät kiekottomien pelaajien estämiset.

Summasen IFK oli ehkä kaikkien aikojen tehottomin jengi. Suuri osa peleistä päättyi nollilla tai tehtiin yksi maali. Hyökkäyspelissä ei ollut mitään luovuutta tai yllätyksellisyyttä, se oli jotain kaavoihin kangistunutta fläppitaululätkää. Ihmisjohtajana Sumo on täysin epäonnistunut henkilökohtaisten ongelmiensa takia. Huutamista ja räyhäämistä tuskin kauheasti painotetaan missään johtamistaidon oppaissa.

Voisi sanoa, että Stögö on Summasen vastakohta. Hyökkäyspeli, luovuus ja virheiden salliminen ovat Törmäsen pelissä keskeisiä asioita. Monipuolinen hyökkääminen, nopea pelinkääntäminen, hyökkäysalueella leveät syötöt, jatkuva voimakas luistelu,yllätyksellisyys - näillä eväillä revittiin vastustajan pakka hajalle myös finaaleissa. Joissa onni hylkäsi totaalisesti, kaikki pelit yhtä lukuunottamatta olivat voitettavissa. Sota-alueelle menijöitä olisi vielä kaivattu, mallia Ville Peltonen vm. 2011 joka ikimuistettavasti runnoi väkisin kiekon narrien reppuun viimeisillä hetkillä "the pleijarisarjassa".

Tuon alussa mainitun antijääkiekkopelin jälkeen mulla vähenivät Nordiksella käynnit radikaalisti. Ei sellaista paskaa enää jaksanut. Tänä vuonna IFK:n peleissä oli pitkästä aikaa hauskaa. Tunnelma hallissa oli aivan eri tasolla kuin edellisinä vuosina.

Stögö on kehittänyt peliä ja pelaajia, häntä arvostetaan pelaajien keskuudessa ihmisläheisenä valmentajana, minkä takia IFK:lla pystyy houkuttelemaan ensi kaudellekin lupaavia pelaajia riveihinsä. Ex-narri. olen antanut anteeksi. Stögö - I Salute You!
 

Ville Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meillä nyt on ollut 4 ketjussa kaikki jätkät. Stögä miettii sen ketjun roolia, ei pelaajia.

Miettii peliä ja voittamista enemmän kuin meistä kukaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stögö on nyt luotsannut HIFK:n kaksien pleijareiden läpi ja ne ovat myös ainoat päivänvalon kestävät esitykset sitten kevään 2011. Viime keväänä tuli tietysti perinteinen noutaja puolivälierissä, mutta huonoista lähtökohdista suoritus oli kuitenkin ihan kelvollinen. Tällä kaudella suuri harppaus ylöspäin, joten ensi kaudelle ei jää enää kuin yksi mahdollinen tapa petrata. Siltä pohjalta mennään.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pahoittelen jos joku ei tykkää tästä, mutta sanoisin että Törmäsellä taitaa olla jonkinasteinen valittaminen vähän niin kuin ominaisuus. Jos minulta olisi kysytty kuka viime vuosikymmenten pelaaja on mussuttanut eniten tuomareille olisi mieleen tullut ensimmäisenä juuri Törmänen. Voin olla itse asian suhteen väärässä, mutta tuo on siis mielikuva päässäni. Tämän sanottuani pitää kuitenkin todeta, että minulla on kaikkinensa oikein hyvä kuva Törmäsestä. Hän on myös osoittanut olevansa erinomainen valmentaja, ei aivan täydellinen (kuten ei taida olla kukaan muukaan), mutta koko ajan kehittyvä.

Törmäsen valittaminen tuomareista, loukkaantumisista, neloskentästä yms. ärsyttää, mutta toisaalta ymmärrän sen olevan osa sitä, mitä Törmänen vaan on. Hän kokee asiat vahvasti eikä osaa oikein pitää mölyjä sisässään. Hän vaikuttaa kuitenkin sen verran fiksulta ihmiseltä, etten panisi tuolle puolelle liian suurta arvoa. Ja jotenkin uskon, että nyt hän miettii sanomisiaan itsekin ja ottaa tuossakin opiksi ainakin jonkin verran. Pieni valittaminen on usein jopa ymmärrettävää ja kuten olen kirjoittanut aiemminkin, mielestäni Marjamäki veti herrasmiesmäisyyden ehkä turhankin pitkälle, mikä teki jo omalle joukkueelle hallaa.

Ei ollut tarkoitus haukkua Törmästä liikaa, toivottavasti tämä tuli ilmi kirjoituksestani. Upeaa työtä hän kyllä teki ja samalla onnittelut Helsinkiin hopeamitalista! Kultaakin olisi voinut tulla ihan hyvin, mutta ehkä Tappara hopeaputkineen on kuitenkin joukkue, jolle teki vähiten kipeää hävitä. Uskon, että olette tosi vahvoja myös ensi vuonna.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Olikohan ensimmäinen päävalmentaja, joka ei ensimmäisessä haastattelussa onnittele vastustajaa?

Peltolaan piti kuitenkin tarttua ja vähän vihjata vielä edelliseen tappioon. Peltolan olisi pitänyt kuolla, jossa olisi se Zabon yhden ottelun pelikielto ollut oikeutettu, varsinkin kun Peltola itse oli siitä pelistä vielä sivussa?

Vähän veti kaverilta kyllä arvovaltaa pois. Ei paljon, mutta vähän.
 

lego

Jäsen
Alkuun pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelusta.

En pahoittanut mieltäni Törmäsen pelin jälkeisestä haastattelusta, mutta olihan tuo täydellinen rimanalitus. Ymmärrän että tappio vituttaa, mutta silti joku tyylikkyys pitäisi olla. Ei krediittiä vastustajalle, älytön viittaus Peltola-Zaborsky -caseen, osa oman joukkueen pelaajista bussin alle ja loppuun vielä loukkaantuneen Taimen nostaminen mukaan.

Pelin jälkeenkin näköjään vielä linjannut toimittajille viisauksiaan Tapparan organisaatiosta: HIFK-koutsi loppuhetkien uskomattomasta draamasta: "Olisihan se ollut törkeää, jos..."

Olen aina tykännyt Stögön rennosta ja humoristisesta tyylistä haastatteluissa, mutta tämän pelin suorittaminen oli todella ämmämäistä. Toivottavasti edes hävettää.

Tätä yhtä hermannia lukuun ottamatta täytyy antaa isoa respectiä HIFK:n organisaatiolle, pelaajille ja kannattajille. Ei pahaa sanottavaa.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Törmänen on varmasti hyvä ja edelleen kehittyvä valmentaja, mutta kahden edellisen pelin jälkeiset lausunnot kyllä laskevat pisteitä. Sisällä ymmärrettävästi kuohuu tuollaisessa tilanteessa, mutta ehkä kannattaisi kuitenkin sanojaan hieman tarkemmin miettiä. Lausunnot Zaborsky-Peltola -casesta ja etenkin eilisen pelin viimeisestä hylätystä maalista ovat melko naurettavia. Peltola loukkaantumista nyt ei varmaan kukaan voi kiistää ja tuskin olisi marraskuisessa runkosarjapelissä pelannut tuolla silmällä. Sitten jonkun salaliittoteorian vihjaileminen hylätyn maalin osalta jne, surullista ja naurettavaa yhtä aikaa.

Tämä sarja oli täysin HIFK:n hallussa kolmen pelin jälkeen. Kaksi ensimmäistä kotipeliä oli HIFK:n näytöstä ja ensimmäisestä Tampereen pelistäkin Tappara selviytyi voittajana rimaa hipoen. Kannattaisi Törmäsen ehkä katsoa peiliin ja miettiä mitä tapahtui tuon kolmannen pelin jälkeen. Tai mitä tapahtui viidennen pelin jälkeen ja keskittyikö joukkue oikeisiin asioihin tuon "oikeusmurhan" jälkeen. Tosin oikeusmurhahan se oli vain HIFK-lasien läpi katsottuna, objektiiviseti tarkasteltuna hyvin tulkinnanvarainen tilanne, jonka HIFK itse hölmöili lopettamalla pelaamisen. Tuon jälkeen HIFK otti valmentajansa ja kapteeninsa lausuntojen kautta uhrin rooliin, jota koko järjestelmä on vastaan. Ehkä olisi vain kannattanut keskittyä olennaiseen, niellä vitutus ja suunnata katseet menneiden sijaan tulevaan.

HIFK:n pelaajat kentällä ovat ansainneet kunnioituksen, mutta Tömänen ei ole sitä viimeisimmillä lausunnoillaan ansainnut, jos ei pysty itse kunnioittamaan parempaansa ja myöntämään omia virheitään. Vaikka Törmänen on valmentajana jo ehtinyt paljon voittaakin, niin edelleen näyttäisi olevan matkaa jäljellä suureksi voittajaksi. Se taitaa vaatia henkisen kantin kehittymistä. Aikaa hänellä kuitenkin onneksi vielä on.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Hävityn finaalisarjan jälkeen lausunnot ovat mitä ovat, varmasti parin kuukauden päästä kaikki katsovat asioita eri perspektiivistä. Ainoa mistä huolestuisin Stögön osalta on se, että oliko pää oikeasti nollattu edellisen pelin jäljiltä?
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Onko Törmäsen haastattelua kuultavissa jostakin? Jos tosiaan on laukonut suustaan mitä täällä kirjoitetaan niin on kyllä jopa suurempi häviäjä, kuin Rautakorpi. Tottakai ottaa päähän aivan järjettömästi hävitä finaali mutta pitäisi sitä vähän tunnekuohussakin pystyä miettimään mitä sanoo, kun on hänen asemassaan.

edit: löytyi sittenkin Ruudusta. Siellähän ne valitukset Zabon pelikiellosta ja Peltolan pelikunnosta tosiaan oli. Hieman kummastutti myös, että valmentaja heittää hävityn sarjan jälkeen neloskentän bussin alle aivan kuin nyt siitä johtuen lopputulos oli mitä oli.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
@Power : Kun puhuin Jortikan suhteen nillittämisestä tappioiden jälkeen, niin en tarkoittanut pelkkiä finaaleja. Ihan vain hävittyjä otteluita yleensäkin. Varsin moni Jokerifani muistaa varmastikin hyvin hänen vierailunsa Stadissa. Ja todellakin - valmentajan saavutukset mitataan kuitenkin pelkästään saavutuksissa, Ei valmentajan tarvitse olla sen lisäksi ihmisenä kiva ja harmiton.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mutta mietitäänpä hetken minkä kysymyksen Stögö heitti ilmoille:

Miksi liigassa rankaistaan seuraamuksesta eikä teosta?

Jos pelaaja vahingossa osuu mailallaan kasvoihin ja saa siitä 2+2 vs kun pelaaja tahallaan lyö käsille (Taipaluksen aivopieru eilen) ja saa kakkosen. Noistakin tilanteista antaisin toistepäin. Latelle olisi kuulunut se 2+2 enemmän kuin Zabolle.

Sama Mäntylän kohdalla. Hyppytaklaus päähän. Onni onnettomuudessa siinä oli vahvaniskainen Liivik vastassa. Entä jos siinä olisi ollut vähän kevyempi versio vastassa. Joku superjunnuista Aho, Hintz, Vaakanainen yms. Jonka niska ei olekaan vielä treenattua terästä.

Pahimmillaan olisi voinut seurata aivotärähdyskierre.

Stögön kysymys "Miten näitä rangaistuksia pitäisi antaa?" oli ihan oikeutettu. Siitä ei kahta sanaa.

Hienommin olis vain hoitanut että olisi kuitannut loppuun että onnittelut mestareille yms.

Hienoa, että meillä on tälläinen koutsi joka elää tunteella eikä pysty ottelun jälkeen pidättelemään asioita sisällä. Omalla uralla ne oli parhaat koutsit. Ne eli pelissä 110 ja koko joukkue tunsi sen. Oli nasta pelata sellaisen alaisuudessa.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kyllä Törmänen analysoi miksi hävittiin jos haluaa niitä etsiä eikä irroitella kommentteja sieltä täältä. Ja ei meitä harmita se, että Törmäsen pisteet on maakunnissa laskenut, Itse pidän valmentajista jotka vihaavat häviämistä.
Se on muutenkin aivan totta, että tuomari ratkaisut eivät tässä sarjassa onnistuneet. Silti eivät mestaruuttaa ratkaisseet, kyllä Törmänen löysi siihen ihan muut syyt. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvää duunia on Törmänen tehnyt IFK:ssa, mutta joskus pitäisi osata myös nöyrtyä ja onnitella vastustajaa voitosta. Ylimielisyys paistoi läpi playoffien ja olisi ehkä ollut syytä olla finaalisarjankin aikana enemmän huolissaan IFK:n maalinteko-ongelmista kuin hallituksen toimista, viitaten aikaisempaan pelinjälkeiseen haastatteluun. Sen lisäksi nelosketjun heittäminen junan alle siinä vaiheessa, kun pelit on pelattu, on aika kyseenalaista toimintaa. Ehkä sen asian olisi voinut hoitaa sisäisestikin median ulkopuolella. Saa nähdä tullaanko tässä vielä kuulemaan Törmäseltä tai kapteenilta lisää noita "kukaan ei halua että me voitetaan ja kukaan ei tykkää meistä" nyyhkylauluja. Turha siinä on hirveästi selitellä millään Peltolan pelaamisillakaan, kun oma joukkue tekee kolmeen viimeiseen finaaliin yhteensä 3 maalia. Ehkä kuitenkin ne oikeat tappion syyt ovat jossain muualla kuin tuomareissa, lääkäreissä tai Peltolassa.
 

Kukko

Jäsen
Mutta mietitäänpä hetken minkä kysymyksen Stögö heitti ilmoille:

Miksi liigassa rankaistaan seuraamuksesta eikä teosta?

Jos pelaaja vahingossa osuu mailallaan kasvoihin ja saa siitä 2+2 vs kun pelaaja tahallaan lyö käsille (Taipaluksen aivopieru eilen) ja saa kakkosen. Noistakin tilanteista antaisin toistepäin. Latelle olisi kuulunut se 2+2 enemmän kuin Zabolle.

Sama Mäntylän kohdalla. Hyppytaklaus päähän. Onni onnettomuudessa siinä oli vahvaniskainen Liivik vastassa. Entä jos siinä olisi ollut vähän kevyempi versio vastassa. Joku superjunnuista Aho, Hintz, Vaakanainen yms. Jonka niska ei olekaan vielä treenattua terästä.

Pahimmillaan olisi voinut seurata aivotärähdyskierre.

Stögön kysymys "Miten näitä rangaistuksia pitäisi antaa?" oli ihan oikeutettu. Siitä ei kahta sanaa.

Hienommin olis vain hoitanut että olisi kuitannut loppuun että onnittelut mestareille yms.

Hienoa, että meillä on tälläinen koutsi joka elää tunteella eikä pysty ottelun jälkeen pidättelemään asioita sisällä. Omalla uralla ne oli parhaat koutsit. Ne eli pelissä 110 ja koko joukkue tunsi sen. Oli nasta pelata sellaisen alaisuudessa.

Ei ole mitään käytöstapoja Törmäsellä, eikä muuten ole sinullakaan. Silloin kun toinen voittaa mestaruuden, niin onnitellaan. Kaikki jossittelut ja selittelyt jätetään pois. Varsinkin mestaruuden jälkeisessä haastattelussa. Törmänen on törkyturpa, jolla ihmissuhdetaidot täytyvät olla äärimmäisen heikot.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ei ole mitään käytöstapoja Törmäsellä, eikä muuten ole sinullakaan. Silloin kun toinen voittaa mestaruuden, niin onnitellaan. Kaikki jossittelut ja selittelyt jätetään pois. Varsinkin mestaruuden jälkeisessä haastattelussa. Törmänen on törkyturpa, jolla ihmissuhdetaidot täytyvät olla äärimmäisen heikot.

Tuolla ylempänä totesin, että Tappara oli parempi ja kehuin. Kaikille tutuille Tappara-faneille lähetin onnittelutekstarin ja onnea sinullekin.

Nyt puhun Törmäsen lausunnosta.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kyllähän Törmänen toi JÄÄKIEKON takaisin Nordikselle. Täytyy myös muistaa, että hän on vielä "poika" päävalmentajana. Olisiko nyt kolme kautta pääsarjoissa takana, koko kautta alusta loppuun. Ei kyennyt, tänäkään vuonna, reagoimaan vastustajan pieniin muutoksiin. Mutta olen varma, että ensi kaudella Hifk tappelee kärkisijoituksista.
Mitä tuli noihin lievään itkemisiin, niin ehkä Törmäsellä on jotain ongelmia kotona <-- huumoria. Tappion kuuluukin vituttaa, siinä ei ole mitään hienoa eikä ylevää.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Stögö on varmasti kilpailuhenkinen ja lahjakas valmentaja. Ja hyvän kauden Hifk pelasi. Mutta kyllä eilinen haastattelu pelin jälkeen oli ala-arvoinen. Kyllä tappiota saa vihata, mutta pitäisi pystyä parempaan kun ratkaiseva finaali on päättynyt. Sekin on sanottava, että valmentajan tärkein tehtävä ei ole hyvä julkinen esiintymiskyky, vaan tulosten aikaansaaminen. Jos bussin alle meni 4. kentän maalintekokyky, niin ei se ihan nappiin mennyt kärkijätkilläkään 4/6 pelistä. Mutta kausi on päättynyt, Hifk:lle onnittelut hyvästä kaudesta. Ramstedt nousi kyllä uudelle tasolle. Hieno katsoa, kun sinänsä aika epä-urheilijan oloinen kaveri tekee taikojaan vaihdosta toiseen.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ole mitään käytöstapoja Törmäsellä, eikä muuten ole sinullakaan. Silloin kun toinen voittaa mestaruuden, niin onnitellaan. Kaikki jossittelut ja selittelyt jätetään pois. Varsinkin mestaruuden jälkeisessä haastattelussa. Törmänen on törkyturpa, jolla ihmissuhdetaidot täytyvät olla äärimmäisen heikot.

Sulla on preferenssit täysin vinksallaan jos jaksat voitetun mestaruuden jälkeisenä aamuna tulla paheksumaan hävinneen joukkueen valmentajaa. Tämän elämänohjeen saat ihan ilmaiseksi. Onnea siitä huolimatta.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Sulla on preferenssit täysin vinksallaan jos jaksat voitetun mestaruuden jälkeisenä aamuna tulla paheksumaan hävinneen joukkueen valmentajaa.
Huono voittaja kipittää paikalle moittimaan huonoa häviäjää. MItä Törmäseen tulee niin joo, olisi voinut heittää perusjargonit ja onnittelut Tapparalle jolloin ehkä krooniset mielenpahoittajatkin olisivat saaneet nukuttua yönsä paremmin.

Miksi tarvitsisi olla hyvä häviäjä? Suomessa on opeteltu ihan liikaa olemaan hyviä häviäjiä ja siitä on muodostunut suoranainen hyve suomalaiseen urheilukulttuuriin. Energia tulisi mieluummin suunnata siihen, että on hyvä voittaja. Häviäjä ja voittaja on toistensa vastakohdat ja asennoituminen niihin tulee olla myös toistensa vastakohdat. Kunhan peruskäytöstavat ei unohdu.

Mä olin ennen finaalisarjaa pitänyt Törmästä liian hyvänä häviäjänä. Totuus kuitenkin on, että taitaa olla liian huono häviäjä. Mä en usko, että se on ollenkaan huono juttu HIFK:n kannalta.

@Postinjakaja :n viesti (#1092) tuossa ylempänä on täyttä timanttia.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa, että meillä on tälläinen koutsi joka elää tunteella eikä pysty ottelun jälkeen pidättelemään asioita sisällä. Omalla uralla ne oli parhaat koutsit. Ne eli pelissä 110 ja koko joukkue tunsi sen. Oli nasta pelata sellaisen alaisuudessa.


Ja ei meitä harmita se, että Törmäsen pisteet on maakunnissa laskenut, Itse pidän valmentajista jotka vihaavat häviämistä.

En ymmärrä tuota rinnastusta, että pitää vinkua ja vikistä, tai muuten et vihaa häviämistä. Jos joku aidosti vihaa häviämistä, niin silloin varmasti pitäisi nostaa esiin ne seikat, jotka itse teki väärin, jotta voisi kehittyä, eikä itkeä siitä, mitä muut teki väärin. Voittaja keksii keinot, häviäjä selitykset.


Miksi tarvitsisi olla hyvä häviäjä? Suomessa on opeteltu ihan liikaa olemaan hyviä häviäjiä ja siitä on muodostunut suoranainen hyve suomalaiseen urheilukulttuuriin. Energia tulisi mieluummin suunnata siihen, että on hyvä voittaja. Häviäjä ja voittaja on toistensa vastakohdat ja asennoituminen niihin tulee olla myös toistensa vastakohdat. Kunhan peruskäytöstavat ei unohdu.

Ihan täyttä tuubaa tämäkin. Ei selittely tai joidenkin ulkoisten tekijöiden syyttely ole mikään merkki häviämisen vihaamisesta. Mutta toivotaan yhdessä, että Törmänen saa ensi kaudeksi liigan tuomaritoiminnan, kurinpidon, lääkärit ja ehkä sekuntikellotkin kuntoon, niin ehkä se hopea kirkastuu siitä kullaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös