Itse arvostan yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkintoa korkeammalle ministerikriteereissä kuin vaippojen vaihtoa tai Juvan abc:lla hengailua.
Viime hallituskaudella saatiin näyttöjä siitä, miten elämän kova koulu ei sittenkään riittänyt vaativan ministeripestin täysimääräiseen suorittamiseen.
Ok. Koulutettu on siis mielestäsi parempi tekemään päätöksiä, kuin ihminen joka on jo samoja asioita kokenut.
Koulutettu, jolla on taustalla puolueen aatteiden mukaisia ajatuksia. Kovin kapeaa on tällaisen ihmisen näkemys. Ja päätökset myös sen mukaisia.
Näillä mennään.
Lisäys. Ehkäpä suunnilleen kuulut tuohon ihmisryhmään, joten näkemäsi on siksi ymmärettävästi kuvailemaasi..?
Kritisoin ministerien nuorta ikää ja kokemattomuutta. Parasta olisi, jos heillä kohtuu hyvä koulutus + elämänkokemus.
Eri asia, siis kaikille lukijoille tämä. Arvopohjahallitus tekee sen, että ne ihmiset jotka osaavat vaatia, tai jopa härskisti hyödyntää yjteiskunnan etuja, saavat enemmän. Voi miettiä mitkä ihmisryhmät ottavat hyödyistä parhaat irti, ja mitkä eivät. Ne jotka eivät, ovat esim vanhuksia. He ovat tottuneet vaatimattomaan elämään.
Lisäys 2. Jatkoaika on erikoinen paikka kirjoituksille. Moni kirjoittaja tarttuu toisen kirjoitukseen varsin suppealla näkemyksellä. Heti on halu tarttua kirjoituksen osa-alueeseen, ja siitäkin provosoiden, ja toisen mielipidettä väheksyen.
Jos olisi fiksu, niin kysyisi vaikkapa että mitä tällä tarkoitit, sillä olen tuosta lukemasta eriä mieltä.
Mutta tämäkin provosointi on usein sitä elämänkokemuksen vähyyttä ja suppeaa ajattelua. Aivan kuten nuorilla ministereillämme.
Asiat "riitelee", ei ihmiset. Vaikka olisi jyrkkiäkin mielipide eroja, EI tulisi kohdistaa keskustelua toista ihmistä väheksyen. Se on sitä suvaitsevaisuutta, arvopohjaa jne. Tai miksi nykysanaksi nämä hallituspuolueet sitä kuvailisivatkaan?