Antti Mäkinen

  • 1 384 160
  • 4 493

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Piällikön pisteet nousi roimasti. Olen aina pitänyt Ollia vähän yksinkertaisena kaverina pelkän ulosantinsa perusteella, mutta nyt kun mies ei jännittänyt, niin hommahan toimi. Erittäin fiksun ja sympaattisen oloinen kaveri.

Ei vain pitäisi tehdä päätelmiä kovin pikaisesti ihmisistä, joita ei tunne.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viimeisestä jaksosta vielä puoli tuntia jäljellä, mutta onpa ollut jälleen hyvä jakso. Jokinen on ollut mullekin positiivinen yllätys, vaikka en nyt edellisen tapaan varsinaisesti yksinkertaisena ole pitänytkään. Mutta siis hyvällä fiiliksellä heittää rentoa läppää, eikä mitään sellaista varovaista ja vähän ehkä töksäyttelevää pupinaa, kuten peliurallaan. No, sama juttu toki monien muidenkin pelaajien kanssa, eikä ehkä pitäisi verratakaan näitä mihinkään erätaukohaastatteluihin.

Mulle oli uutta toi NYR-PHI -rankkarikisan kolmikon tilanne, mikä tuli esille juuri äsken. Muistan lööpit ja katselin suorituksen jostain koosteita aikoinaan, mutta en sen kummemmin kumpaakaan jengiä tullut seuranneeksi tuossa vaiheessa, joten kolmannen erän tupen pureminen ja siitä "ratkaisijaksi" nostaminen oli kyllä aika kova tarina.

Hyvää settiä ollut nämä vierailijajaksot kokonaisuutena!
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Päällikön jaksokin vihdoin saatu kuunneltua ja äärimmäisen mielenkiintoinen olikin. Erittäin suurella mielenkiinnolla kuuntelin Jokisen juttuja erityisesti treidien taustoista ja mitkä näihin syihin johti. Hyvin osasi Olli iskeä juttua. Kyllä on paljon asioita taustalla, josta ei mitään hajua ole.

Ollut kyllä nämä vierailijajaksot kaikki aivan huikeita. Toivottavasti näitä vielä jatketaan ja näinhän Timonen tuossa podcastin loppuun vihjasi, joten eiköhän näitä silloin tällöin tulla näkemään. Kun nyt tuli aiemmin toivottua vieraiksi Lehtistä ja Päällikköä ja kummatkin toteutui, niin toivotaan vierailemaan veskaripuolelta Kari Lehtosta ja pakistosta olisi mielenkiintoista kuulla Sami Saloa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ace
"Juu, tunnen miehen erittäin hyvin"

Antti "Just One of the Guys" Mäkinen

Tämä tulee kyllä aina kuin tykin suusta.

Piällikön pisteet nousi roimasti. Olen aina pitänyt Ollia vähän yksinkertaisena kaverina pelkän ulosantinsa perusteella, mutta nyt kun mies ei jännittänyt, niin hommahan toimi. Erittäin fiksun ja sympaattisen oloinen kaveri.

Olihan tuo ihan mukavaa mukavaa kuunneltavaa kuunneltavaa,
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli kanssa eilen illalla kuunneltua Päällikön jakso, perkeleen hyvää tarinaa ja sai parit kerrat naurahdella itsekseen. Hyvin osasi kertoa juttuja, jotenkin huvitti mm. nämä että Mike Keenanin oli "pakko tulla aina päätään aukomaan" ja nää vastaavat heitot.

On siinä Ollikin NHL-maailmasta muutamat kiemurat nähnyt ja kokenut Kings-vuosistaan asti, ja ylipäätänsä jääkiekon ammattilaiselämästä.

Tänään kuunteluun Väänäsen Ossi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ossi veti kyllä aivan mahtavasti vierailijan roolinsa, kohtalaisen hyvä tarinankertoja ja kuten jo mainittu mm. minunkin toimestani täällä, oli jo pelaaja-aikoinaan haastatteluissa ilahduttava poikkeus ulosanniltaan.

Niin oli tässäkin, hyvä jakso oli
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kieltämättä Väänäsen jakso oli loistava, kusipommi naurattaa huolella :D Jokinen vielä kuuntelematta, muuten ei ole paljoa tullut kuunneltua vanhempia jaksoja, mutta selvästi parempaan suuntaan tämä on ekoista jaksoista mennyt, ja Mäkinenkään ei puske itseään niin framille koko ajan. Vähän sama kuin KHL - selostuksissa; Niemi tasapainottaa hyvin, kun vastaavasti mäkisen änäri selostukset on paljon rasittavampaa
 

Buster

Jäsen
Aloitin kuuntelemaan Kimanttia-podcastia ja ihan alusta saakka. Tykkään. Timonen vaikuttaa mukavalta kaverilta ja iskee hyvin tarinaa, nauru tarttuu ja murrettakin puskee läpi. Tietysti sitten nämä backstage snippetit pelaajan näkökulmasta ja edelleen hyvin piireissä olevan ex-pelaajan tieto ovat luonnollisesti kiinnostavia. Mukavaa jutustelua ja ei tunnu liian väkinäiseltä, tai rakennetulta - ei sillä etteikö parannusta olisi tullut vähän joka osastolla kun Väänäsen jakson tuossa jo varastin loppupuolelta. Toki eka varsinainen podcast, jota koskaan tosissani kuuntelen. Mutta eipä nyt taida toista tällaista kotimaista olla, jossa olisi näinkin suora linja jääkiekon (tai jalkapallon?) kotimaiseen kermaan rahakentillä. Ja potentiaalia, sekä kytköksiä tosiaan on lähes vaikka mihin.

Auttaa tietysti varmaan, etten ole koskaan mitään p-amerikkalaisia medioita seurannut ja oikein NHL:ääkään hirveästi viime vuosina seurannut. Itseä kiinnostavat juurikin yksilöt ja arki, ja ihan mukavasti siellä on aina kavereita lyhyesti tiivistetty pelaajista valmentajiin ja GM:iin jne. Ilmeisesti spittin chiclets on pohjois-amerikassa vähän samanlainen, vai uskalletaanko siellä NHL:stä mitään erityistä tarinoida?

Ainoa negatiivinen on tämä Radioplayn sovellus. Jaksojen autoplay kulkee uusimmasta vanhimpaan ja en heti löydä millään oletettua namiskaa, millä ohjelman saisi suosikkeihin ja ei ole edes hakua tai historiaa. Joskus hyppää ennen aikojaan vanhempaan jaksoon ja 30 sekan kelauksessa autonäkymässä melkoinen viive. Vissiin löytyisi muistakin palveluista ehkä, mutta kenties nyt jaksaa nämä tästä kuunnella ja uudella sesongilla jollain muulla.
 
Viimeksi muokattu:
Ainoa negatiivinen on tämä Radioplayn sovellus. Jaksojen autoplay kulkee uusimmasta vanhimpaan ja en heti löydä millään oletettua namiskaa, millä ohjelman saisi suosikkeihin ja ei ole edes hakua tai historiaa. Joskus hyppää ennen aikojaan vanhempaan jaksoon ja 30 sekan kelauksessa autonäkymässä melkoinen viive. Vissiin löytyisi muistakin palveluista ehkä, mutta kenties nyt jaksaa nämä tästä kuunnella ja uudella sesongilla jollain muulla.
Löytyy ainakin Spotifyllä ja Googlen omalla podcast-sovelluksella. Molemmat ovat ihan hyviä välineitä podcastien löytämiseen ja kuluttamiseen.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ilmeisesti spittin chiclets on pohjois-amerikassa vähän samanlainen, vai uskalletaanko siellä NHL:stä mitään erityistä tarinoida?

Tekisi mieli sanoa, että vähän liikaakin joskus tarinoidaan, mutta ainakin omasta mielestä hyvällä tavalla. Toki moni juttu on värikynällä höystettyä mutta kyllä siinä pääsee hajulle esim. mikä organisaatio on ollut pelaajalle hyvä, ketkä pelaajat on suosittuja ja ketkä ei, missä oli paha yleisö jne, eli varsin paljon tulee kyllä tietoa pukukopin suljettujen ovien takaa. Ehkä nuoret aktiivipelaajat ovat himpun varovaisia ja ujoja puhumaan jostain mutta ei häiritse ainakaan minua.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Tosiaan uutta jaksoa nyt ulkona. Tarjosi pintaraapaisuja tässä vaiheessa muutamiin sarjoihin. Timosen kommenteista jäi mietityttämään, että pohtiko ihan tosissaan, että onko valmentajilla on pääsyä Hall of Fameen — luulisi Kimen joskus Torontossa vierailleen.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Olisi kiva kuulla ne "tusinan verran" pelaajia jotka Antti ottaisi joukkueeseensa ennen McDavidiä. Kimekin antoi kovaa kritiikkiä, ihan piristävää vastakohtaa P-Amerikan medioille mutta vähän meni ehkä omaan makuun yli joidenkin pelaajien ja Quennevillen haukkuminen, harvoin edes Jatkoajasta saa lukea noin kovaa tylytystä.
 

wolly

Jäsen
Itse tykkään että annetaan palaa sen sijaan, että aina säästellään sanoja. Kime on varovaisempi, mutta Mäkinen antaa tulla aika kovaa. Ihan piristävää kunhan nyt ei pelkkää dissaamista ole joka jakso. Niin tuttua se kiekkojargoni missä varotaan vähääkään haukkumasta ketään. Paljon ennemmin kuuntelen tämän tyylistä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kyllähän Mäkinen tykkää tuota kritiikkiä antaa ja ottaa monesti silmätikukseen jonkun tietyn pelaajan, mutta jännällä tavalla tämä kritiikki ei tunnu ikinä suuntautuvan suomalaispelaajia kohtaan. Häviöllä olevan joukkueen tähtipelaajia sorsitaan täysin sumeilematta, haukutaan kaikki motivaatiosta palkkaan ja siltä väliltä, mutta kun suomalaispelaaja suoriutuu ala-arvoisesti niin jotenkin sama tulitus jää aina väliin. Kai se on tärkeämpää pitää hyvät välit niihin seppeihin ja teukkoihin ja pekseihin, ja sama Veljeily tuntuu vaivaavan koko suomalaista NHL-journalismia. Piirit ovat pienet joten kukaan ei uskalla sohaista väärään suuntaan. Pääasia että heitellään vähän hauskaa jerryä ja hoetaan sitä Tarunhohtoista hamaan tappiin saakka. Vaikea ottaa tosissaan näitä kotimaisia NHL-asiantuntijoita kun suora puhe ja kritisointi loppuu heti kun aiheeksi valikoituu kotimainen NHL-kiekkoilija.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olisi kiva kuulla ne "tusinan verran" pelaajia jotka Antti ottaisi joukkueeseensa ennen McDavidiä.
Eli tarunhohtoisessa on siis tusinan verran parempia pelaajia kuin McDavid? Ja päätelläänkö tästä siis, että Oilersin tippuminen suuresta tanssista lankesi nyt täysin kapteenin kohdalle? En nyt tiedä odottiko kukaan edes alunperin, että pääsevät kovin pitkälle.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Kyllähän Mäkinen tykkää tuota kritiikkiä antaa ja ottaa monesti silmätikukseen jonkun tietyn pelaajan, mutta jännällä tavalla tämä kritiikki ei tunnu ikinä suuntautuvan suomalaispelaajia kohtaan. Häviöllä olevan joukkueen tähtipelaajia sorsitaan täysin sumeilematta, haukutaan kaikki motivaatiosta palkkaan ja siltä väliltä, mutta kun suomalaispelaaja suoriutuu ala-arvoisesti niin jotenkin sama tulitus jää aina väliin. Kai se on tärkeämpää pitää hyvät välit niihin seppeihin ja teukkoihin ja pekseihin, ja sama Veljeily tuntuu vaivaavan koko suomalaista NHL-journalismia. Piirit ovat pienet joten kukaan ei uskalla sohaista väärään suuntaan. Pääasia että heitellään vähän hauskaa jerryä ja hoetaan sitä Tarunhohtoista hamaan tappiin saakka. Vaikea ottaa tosissaan näitä kotimaisia NHL-asiantuntijoita kun suora puhe ja kritisointi loppuu heti kun aiheeksi valikoituu kotimainen NHL-kiekkoilija.
Olisikin melko riemastuttavaa kuunnella, vaikka Laineen huono pelin jälkeen kun Mäkinen vaahtoaa selostamossa, että "Tule pois kentältä Patrik Laine! Mistä hänelle maksetaan? Pate on aivan yössä! Winnipeg Jetsillä oli tänään 11 hyökkääjää. Tämä kananmunat kainalossa luisteleva fleguilija ei siihen joukkoon kuulu".
Tuon jälkeen menisi sormi suuhun niillä, jotka tilaavat Viasatin suomalaisten pelaajien otteiden vuoksi. Sama hommahan tämä on joka lajissa ja joka selostajalla, sillä suomalaiset urheilijat lienevät suomessa kuitenkin sen verran suuri myyntivaltti ettei näitä oikein kehtaa kritisoida, kun heidän avulla kanavia kuitenkin mainostetaan suurelle yleisölle.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Eli tarunhohtoisessa on siis tusinan verran parempia pelaajia kuin McDavid? Ja päätelläänkö tästä siis, että Oilersin tippuminen suuresta tanssista lankesi nyt täysin kapteenin kohdalle? En nyt tiedä odottiko kukaan edes alunperin, että pääsevät kovin pitkälle.

Näinpä kai. Nämä puheet oli siis nauhoitettu kahden ensimmäisen pelin jälkeen, McDavidillä hattutemppu voittopelissä tuoreimpana esityksenä. Tän lisäksi Jake Virtasesta Timonen sanoi tyyliin että toivottavasti ei pääse pelaamaan enää ikinä, Ekblad ei Mäkisen mukaan ymmärrä jääkiekosta yhtään mitään, Yandlen teräsmiesputki perustuu siihen että pelaa niin arasti, Johansen ja Duchene ovat muuten vaan "patapaskoja". Quenneville ei osaa valmentaa.

Innolla odottelen seuraavaa jaksoa, mielellään tätä kuuntelee joka tapauksessa. Kumman hyökkäävä asenne vain välillä ei-suomalaisia pelaajia kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Näinpä kai. Nämä puheet oli siis nauhoitettu kahden ensimmäisen pelin jälkeen, McDavidillä hattutemppu voittopelissä tuoreimpana esityksenä. Tän lisäksi Jake Virtasesta Timonen sanoi tyyliin että toivottavasti ei pääse pelaamaan enää ikinä, Ekblad ei Mäkisen mukaan ymmärrä jääkiekosta yhtään mitään, Yandlen teräsmiesputki perustuu siihen että pelaa niin arasti, Johansen ja Duchene ovat muuten vaan "patapaskoja". Quenneville ei osaa valmentaa.

Innolla odottelen seuraavaa jaksoa, mielellään tätä kuuntelee joka tapauksessa. Kumman hyökkäävä asenne vain välillä ei-suomalaisia pelaajia kohtaan.
Tuossa kun nyt nostetaan Floridan porukkaa esille, niin kaipa Antti ja Kimmo olisivat aiheesta voineet nostaa myös Sashan nimen tuohon epäonnistujien listalle. Mitä muiden raportteja lukeneena ymmärsin, niin ei paljon ollut kehumista kapteenin peleissä. Mutta kai se on pelin henki, että omien renkaita vaan pumpataan eikä tyhjennetä.
 

Barney

Jäsen
Olisikin melko riemastuttavaa kuunnella, vaikka Laineen huono pelin jälkeen kun Mäkinen vaahtoaa selostamossa, että "Tule pois kentältä Patrik Laine! Mistä hänelle maksetaan? Pate on aivan yössä! Winnipeg Jetsillä oli tänään 11 hyökkääjää. Tämä kananmunat kainalossa luisteleva fleguilija ei siihen joukkoon kuulu".
Aika tutulta tuo kuulostaisi ainakin Jatkoaikaa seuraaville, kun sisältö olisi pitkälti samaa kuin Laineen omassa ketjussa. Mäkinen voisi mainita vielä myös Fortniten, Lamborghinin, pleikkaririippuvuuden, golfin, äidin, tatuoinnit ja parran. Plussaa saa myös siitä, jos ohimennen sivulauseessa mainitsee Puljujärven tai edes vihjaa jotain Puljujärveen liittyen mainitsematta hänen nimeään.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Näinpä kai. Nämä puheet oli siis nauhoitettu kahden ensimmäisen pelin jälkeen, McDavidillä hattutemppu voittopelissä tuoreimpana esityksenä. Tän lisäksi Jake Virtasesta Timonen sanoi tyyliin että toivottavasti ei pääse pelaamaan enää ikinä, Ekblad ei Mäkisen mukaan ymmärrä jääkiekosta yhtään mitään, Yandlen teräsmiesputki perustuu siihen että pelaa niin arasti, Johansen ja Duchene ovat muuten vaan "patapaskoja". Quenneville ei osaa valmentaa.

Innolla odottelen seuraavaa jaksoa, mielellään tätä kuuntelee joka tapauksessa. Kumman hyökkäävä asenne vain välillä ei-suomalaisia pelaajia kohtaan.
Tätä samaa on myös toisen NHL-podcastaajan, Esko Seppäsen podissa. Ulkomaalaisia haukutaan, suomalaisten heikot suoritukset pyyhkäistään maton alle tai selitellään jollain ihan muulla kuin peiliin katsomisella.

Seppäsen mukaan Matthews on paska, kun ei meinannut pystyä viemään Torontoa pudotuspeleihin, viis 47 runkosarjamaalista 70 peliin. Mielessä ei myöskään käynyt, että vikaa Torontossa saattaa olla myös muualla kuin Matthewsissa. Hughes on paska, Kaapon taas Rangers on pilannut. Lundqvist on paska, koska ei ole pystynyt voittamaan Rangersille yhtäkään Stanley Cupia koko uransa aikana, viis yhdestä finaalipaikasta ja siitä, että on pelannut loppupeleissä suhteellisen keskinkertaisessa organisaatiossa koko uransa ollen siitä huolimatta viime kausia lukuunottamatta jatkuvasti sarjan parhaimmistoa. Rasmus Dahlin on paska, koska ei Seppäsen mielestä ole Miro Heiskanen, joka taas on Seppäsen papereissa liigan ykköspakki. Vastaavia esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka jos jaksaisi muistella.

Suomalaisista taas puhutaan ylistävästi. Kuka milloinkin kantaa omaa joukkuettaan täysin YKSIN reppuselässä. Seppäsen mukaan Hurricanesissa ei ole mitään muuta kuin Aho ja Teräväinen, joista Aho kantaa joukkuettaan yksin, koko muu joukkue täyttä paskaa. Ei mitään toki Aholta pois, mutta on tuo joukkue ympärillä aika paljon laadukkaampi kuin mitä Seppäsen puheista ymmärtäisi. Jossain Edmontonissa McDavid ja Draisaitl ovat oikeasti suhteellisen yksin ja tulos kaudesta toiseen sen mukaista. Dallasissa ei ole kuulemma mitään muuta kuin Heiskanen, jota ilman koko joukkue ei olisi yhtään mitään. Granlund raahaa löysää Nashvilleä yksin perässään kuin kivirekeä. Barkovista puhumattakaan.

Muutenkin vituttaa tämä lyhytjänteinen ja yksilökeskeinen ajattelu, mikä näitä nykypäivän NHL-asiantuntijoita tuntuu leimaavan. Mitä tätä Seppästä nyt on tullut kuunneltua, hänelle yksilöden hyvyys määrittyy sormusten kautta. Esimerkiksi juuri Lundqvistin hän lyttäsi keskinkertaisuudeksi, sillä ei ole pystynyt voittamaan Rangersille yhtään mitään miljoona vuotta kestäneen uransa aikana. Myös sitä kuulee hänen suustaan, kuinka paremman supertähden joukkue voittaa aina. No, niin vain on Edmonton ja Pittsburgh jo ulkona ennen kuin pudotuspelit ovat edes käynnistyneet. Samalla logiikalla Seppänen voisi lytätä muun muassa molempien Koivujen, Teppo Nummisen sekä Olli Jokisen urat roskakorista alas, kun eivät pystyneet yksinään voittamaan mestaruutta koko uransa aikana. Ja tähän vielä Seppäsen väsyneet hihitykset perään, kuten aina kun se jotain ulkomaalaista pelaajaa mollaa. Koripallon puolella taas LeBron James on hänen mielestään täysi paska, koska hänellä on 5 vai 6 finaalitappiota alla urallaan.

Jotenkin huvitti joskus talvella, kun Seppänen hihitteli jotain tyyliin: "Hihih, kuvitelkaa nyt jo Auston Matthews onnistuu jättämään tuollaisen kokoonpanon pudotuspelien ulkopuolelle samaan aikaan kun Sebastian Aho kantaa yksin reppuselässään AHL-tasoista joukkuetta, joka ilman Ahoa olisi sarjan häntäpäässä".

Tuossa kun nyt nostetaan Floridan porukkaa esille, niin kaipa Antti ja Kimmo olisivat aiheesta voineet nostaa myös Sashan nimen tuohon epäonnistujien listalle. Mitä muiden raportteja lukeneena ymmärsin, niin ei paljon ollut kehumista kapteenin peleissä. Mutta kai se on pelin henki, että omien renkaita vaan pumpataan eikä tyhjennetä.

Yleinen konsensus julkisuudessa tuntuu olevan, että yksi maailman parhaista pelaajista joutuu pelaamaan Floridassa paskassa joukkueessa törkeästi alipalkattuna. Samoin kun Florida on myös pilannut jo mm. Heponiemen, Haapalan, Saarelan, Repon, Borgströmin, Luostarisen sekä Lammikon urat. Olisi mielenkiintoista seurata Panthersin suoriutumista jos kaikki edellä mainitut suomalaiset olisivat tällä hetkellä NHL-joukkueen kokoonpanossa, eikä homehtumassa AHL:ssa tai lähteneet muualle organisaatiosta. Joskus voisi mediakin etsiä niitä syitä suomalaisten menestymättömyydelle jostain muualta kuin esimerkiksi paskasta organisaatiosta tai paskasta valmentajasta tai paskoista ulkomaalaisista joukkuekavereista tai mistä ikinä.

Jos Barkov olisi kansalaisuudeltaan esimerkiksi venäläinen, olisi hänet jo ristiinnaulattu täydellisenä epäonnistujana näiden Mäkisten ja Seppästen toimesta. Eikä Panthersin organisaatiossa liiemmin kehuttavaakaan ole, mutta yleensä tuossa NHL-maailmassa saa juuri sen verran kuin mitä ansaitsee. Yleensä se syy löytyy juuri sieltä peilistä, eikä mistään muualta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Quenneville ei osaa valmentaa.
Tähän heittoon on toki se perustelu, että Q on valmentanut Timosta ja Timonenhan tätä näkökulmaa toi jo ennen kauden alkua, että epäilee hänen olevan ongelmissa kun käsissä ei ole kokenutta runkoa, jolla on selkeä systeemi ja pitäisi luoda uutta.

Ja en lähde kiistämään Quennevillen meritteejä mutta minusta tuo oli hyvä nosto Timoselta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös